Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

δεν χρειαζεται να τον εμπιστευτεις σε κατι ! ο ανθρωπος απλα απανταει στις ερωτησεις μας και μαλιστα ειναι πολυ τυπικος και αναφερεται σε βιβλιογραφια και επιστημονικα δεδομενα συνεχεια. στην αρχη του την επεσαν οι vbac-ουδες γιατι μονο ωραια δεν τα ελεγε.. αλλα πραγματικα με στοιχεια και στατιστικες που μας ξυνιζαν.στην hbac τον παρακαλεσα εγω να μπει απλα για να εχουμε και αποψεις της αλλης πλευρας καθως διαφωνει με το vbac στο σπιτι!

ok..εγώ μόνο τη γνώμη μου είπα ...

η βιβλιογραφια προσωπικα δεν μου λέει κατι...και η γιατρος που μου έκανε τσαμπα καισαρικη στην θεωρια ηταν υπερ του φυσικου ..και οσα βιβλια θες μου έδινε...σορρυ αλλα εχω χασει την εμπιστοσυνη μου...

επισηα αλλο ηθεωρια ..αλλο η πραξη!!

τελος απορω που βρισκει χρονο και ειναι συνεχεια στο fb...εγω απο τον δικο μου γιατρο στην επαρχια ..μεχρι καθηγητη γιατρο στην αθηνα που εχουν φιλες μου..δεν προλαβαινουν ουτε να ΄΄κατουρησουν΄΄ που λεει ο λογος..και ειδικα οσοι ξεγεννανε φυσιολογικα!!!

γιατι αναπασα στιγμη καποια γυναικα μπορει να την πιασουν οι πόνοι..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ok..εγώ μόνο τη γνώμη μου είπα ...

η βιβλιογραφια προσωπικα δεν μου λέει κατι...και η γιατρος που μου έκανε τσαμπα καισαρικη στην θεωρια ηταν υπερ του φυσικου ..και οσα βιβλια θες μου έδινε...σορρυ αλλα εχω χασει την εμπιστοσυνη μου...

επισηα αλλο ηθεωρια ..αλλο η πραξη!!

τελος απορω που βρισκει χρονο και ειναι συνεχεια στο fb...εγω απο τον δικο μου γιατρο στην επαρχια ..μεχρι καθηγητη γιατρο στην αθηνα που εχουν φιλες μου..δεν προλαβαινουν ουτε να ΄΄κατουρησουν΄΄ που λεει ο λογος..και ειδικα οσοι ξεγεννανε φυσιολογικα!!!

γιατι αναπασα στιγμη καποια γυναικα μπορει να την πιασουν οι πόνοι..

μαλλον δεν το ειπα σωστα.. εννοω οτι δεν χρειαζεται να τον εμπιστευτεις αφου δεν εισαι πελατισσα του ..απλα παρε οσα λεει σαν πληροφοριες..

δυστυχως εισαι απο τις κλασικες περιπτωσεις και τις πιο συνηθισμενες! εγω παντως η γιατρος που εμπιστευτηκα και σκεφτομαι στο δευτερο να εχω αυτην για hbac την επελεξα γιατι γνωρισα πελατισσες της. ειναι ο μονος τροπος να ξερεις οτι σου λεει αληθεια ο γιατρος..

οσο για τη βιβλιογραφια συμφωνω.. δεν μου λεει τιποτα! για μενα ουτε οι στατιστικες εχουν νοημα η καθε γυναικα ειναι διαφορετικη.και τι να το κανω αν ειμαι η μια απο τις 10000 που εγινε η στραβη? αμα γινει χε@#$α και για στατιστικες και για ερευνες..

μαλλον δεν το ειπα σωστα.. εννοω οτι δεν χρειαζεται να τον εμπιστευτεις αφου δεν εισαι πελατισσα του ..απλα παρε οσα λεει σαν πληροφοριες..

δυστυχως εισαι απο τις κλασικες περιπτωσεις και τις πιο συνηθισμενες! εγω παντως η γιατρος που εμπιστευτηκα και σκεφτομαι στο δευτερο να εχω αυτην για hbac την επελεξα γιατι γνωρισα πελατισσες της. ειναι ο μονος τροπος να ξερεις οτι σου λεει αληθεια ο γιατρος..

οσο για τη βιβλιογραφια συμφωνω.. δεν μου λεει τιποτα! για μενα ουτε οι στατιστικες εχουν νοημα η καθε γυναικα ειναι διαφορετικη.και τι να το κανω αν ειμαι η μια απο τις 10000 που εγινε η στραβη? αμα γινει χε@#$α και για στατιστικες και για ερευνες..

τι εννοεις οτι ειμαι κλασικη περιπτωση???.....αφου δεν ξερεις τιποτα για εμενα...απλα σου απαντησα γιατι υπερσπιζεσαι εναν γιατρο και μαλιστα τον καλεσες και σε γκρουπ στο f.b και του εδωσες βημα να μιλαει...και φυσικα ειναι σαν να του κανεις διαφημιση ετσι....και αν τελικα δεν ειναι αυτο που λεει θα εχεις παρει κοπελες που ψαχνουν απεγνωσμενα το λαιμο σου..

ναι ολο ενασ γιατρός απανταει εκει ...αλλά δεν ξερουμε καμια κοπελα να εχει γεννησει με αυτον..γιατι να τον εμπιστευτούμε??..επειδη ειναι ο μόνος που μπαινει και γράφει??

δεν ξερω εγω ειμαι λιγο καχύποπτη απο την στιγμη που την πατησα μια φορα..πως ξερω πως δεν ψαρευει απλα πελατες??..πουλάει ελπιδα σε μαμαδεσ που το ψαχνουν βρε παιδι μου..

τεσπα...καλυτερα να διαβασετε εδω τα παλια μηνύματα και θα βρειτε χιλιαδεσ γιατρους

θα συμφωνήσω μαζί σου, προσωπικά δεν μου εμπνεύει καμία εμπιστοσύνη και πιστεύω πως "ψαρεύει".

απάντησα στην κοπέλα με το σκεπτικό να ξέρει από που προέρχεται η απάντηση στην ερώτησή της.:D

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

τι εννοεις οτι ειμαι κλασικη περιπτωση???.....αφου δεν ξερεις τιποτα για εμενα...απλα σου απαντησα γιατι υπερσπιζεσαι εναν γιατρο και μαλιστα τον καλεσες και σε γκρουπ στο f.b και του εδωσες βημα να μιλαει...και φυσικα ειναι σαν να του κανεις διαφημιση ετσι....και αν τελικα δεν ειναι αυτο που λεει θα εχεις παρει κοπελες που ψαχνουν απεγνωσμενα το λαιμο σου..

!!!!!!!

εννοω οτι οπως κι εσυ ετσι και οι περισσοτερες γυναικες μαζι κι εγω μας πηγαιναν υποτιθεται για φ.τ. και τελικα καναμε κ.τ. αναιτια. δεν υπερασπιστηκα κανεναν με το γιατρο εχω αντιθετες αποψεις αν καταλαβες καλα απο οσα ειπα αφου εγω θελω να γεννησω με vbac σπιτι μου κι εκεινος ειναι τελειως αντιθετος.ειπα οτι καλεσα στο γκρουπ μου για να εχουμε και μια αντιθετη γνωμη ωστε να βλεπουμε το θεμα ολιστικα και να μην εχουμε μονο μαιες η γιατρους που μας τα λενε ωραια για να μας κοροιδεψουν τελικα οπως και οι περισσοτεροι..δεν εκανα διαφημιση διοτι δεν ειπα το ονομα του το ζητησε καποια και απλα εδωσα τη σελιδα του την οποια δεν εχω διαβασει ποτε...εχεις καταλαβει τελειως λαθος τα παντα αποσα λεω.. :?

Διαφημίσεις

!!!!!!!

εννοω οτι οπως κι εσυ ετσι και οι περισσοτερες γυναικες μαζι κι εγω μας πηγαιναν υποτιθεται για φ.τ. και τελικα καναμε κ.τ. αναιτια. δεν υπερασπιστηκα κανεναν με το γιατρο εχω αντιθετες αποψεις αν καταλαβες καλα απο οσα ειπα αφου εγω θελω να γεννησω με vbac σπιτι μου κι εκεινος ειναι τελειως αντιθετος.ειπα οτι καλεσα στο γκρουπ μου για να εχουμε και μια αντιθετη γνωμη ωστε να βλεπουμε το θεμα ολιστικα και να μην εχουμε μονο μαιες η γιατρους που μας τα λενε ωραια για να μας κοροιδεψουν τελικα οπως και οι περισσοτεροι..δεν εκανα διαφημιση διοτι δεν ειπα το ονομα του το ζητησε καποια και απλα εδωσα τη σελιδα του την οποια δεν εχω διαβασει ποτε...εχεις καταλαβει τελειως λαθος τα παντα αποσα λεω.. :?

οκ...συγνώμη...

ευχαριστώ που μου το εξήγησες!

δεν εχω κατι μαζι σου..απλά αυτος ο τύπος με εκνευρίζει που πετάγεται συνέχεια...

εσυ εχεις κάνει vbac...??...εύχομαι να τα καταφέρεις την αλλη φορά και εσυ και όλες μασ..

σορρυ που τα κατάλαβα διαφορετικά..αλλα στο γραπτό λογο εύκολα παρανοείς..

κοριτσια εχει γεννησει καμια στο λητω στο τοκετος σαν το σπιτι;και αν ναι με ποιον γιατρο και ποσο κοστιζει,φαινεται να ειναι πολυ ωραια γιατι δε σου παιρνουν το μωρο μολις γεννησεις για να το κανουν μπανιο αλλα το αφηνουν κοντα σου,ετσι δεν του δινουν ξενο γαλα οπως γινεται παντου και επιπλεον δε χρησιμοπουνται φαρμακα...γινονται καπου αλλου ολα αυτα;;

γεια σας κοριτσια!

ειμαι και εγω μια απο αυτες που πηγαν για καισαρικη στη ζουζουνα μου, μαλλον χωρις λογο..... :-(

ψαχνομαι για vbac στο δευτερο οταν με το καλο ερθει, εχω διαβασει πολλες σελιδες απο το συγκεκριμενο θεμα στο parents αλλα και γενικα ολα τα Links που εχουν παρατεθει παλιοτερα.

ενημερωνομαι και εψαχνα να βρω γιατρο για vbac και κατεληξα στον Μπιλαλη, εχει "ακουστει" το ονομα του στο θεμα, εχει καταφερει καμια κοπελα με το συγκεκριμενο γιατρο να εχει φυσιολογικο τοκετο μετα απο καισαρικη να μου πει τη γνωμη της??

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

δεν χρειαζεται να τον εμπιστευτεις σε κατι ! ο ανθρωπος απλα απανταει στις ερωτησεις μας και μαλιστα ειναι πολυ τυπικος και αναφερεται σε βιβλιογραφια και επιστημονικα δεδομενα συνεχεια. στην αρχη του την επεσαν οι vbac-ουδες γιατι μονο ωραια δεν τα ελεγε.. αλλα πραγματικα με στοιχεια και στατιστικες που μας ξυνιζαν.στην hbac τον παρακαλεσα εγω να μπει απλα για να εχουμε και αποψεις της αλλης πλευρας καθως διαφωνει με το vbac στο σπιτι!

Μια vbac-ούδα (:!:) που του την έπεσε στην αρχή γιατί μετά έπαψα να ασχολούμαι μαζί του ήμουν και εγώ! Του την πέσαμε λοιπόν γιατί όταν ο επιστήμων μας είπε τα θετικά του vbac, αυτό που βρήκε μόνο να αναφέρει ήταν η γρήγορη αποκατάσταση της μάνας... Αυτή ήταν η αρχή...

Κάπου αλλού χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ομάδα ως μία ομάδα γυναικών που δεν παρέχουν ρεαλιστικές πληροφορίες και λεεί εν ολίγοις η κάθε μια τον πόνο της...

Ποια πράγματα ακριβώς μας ξύνιζαν;! Τα στατιστικά που ανεφερε; Αυτά τα βρίσκεις όπου και αν ψάξεις! Σε όποιον γιατρό και να πας αυτες τις στατιστικές θα σου αναφέρει! Γνωστά μας ήταν λοιπόν και δεν μας έφερε αυτός τη φώτιση!

Πόσες φορές του είπαμε να παραθέσει αντίστοιχα στατιστικά και για τις κτ;! Το έκανε; Αν ναι, υποδείξτε μου παρακαλώ το πού, γιατί μάλλον μου ξέφυγε!

Μετά το έπιασε το νόημα και άλλαξε λίγο τη στάση του, μάλλον άρχισε να καταλαβάινει τις τρέλες μας...

Πολλοί γιατροί έχουν προφίλ στο fb γιατί δεν τους καλούμε όλους να γίνουν μέλη της ομάδας;!

Ενημερωθείτε για το vbac από γιατρούς που γνωρίζετε ότι το επιχειρούν και μάλιστα όχι συγκυριακά, αλλά συνειδητά.

Ενημερωθείτε για το vbac από γιατρούς που ξέρετε από άλλες γυναίκες την εμπειρία τους.

Και εγώ τη γιατρό μου από το internet τη βρήκα, αλλά πήγα και ενημερώθηκα και τελικά την εμπιστέυτηκα επειδή έμαθα από άλλες μαμαδες την εμπειρία τους μαζί της.

οκ...συγνώμη...

ευχαριστώ που μου το εξήγησες!

δεν εχω κατι μαζι σου..απλά αυτος ο τύπος με εκνευρίζει που πετάγεται συνέχεια...

εσυ εχεις κάνει vbac...??...εύχομαι να τα καταφέρεις την αλλη φορά και εσυ και όλες μασ..

σορρυ που τα κατάλαβα διαφορετικά..αλλα στο γραπτό λογο εύκολα παρανοείς..

ναι το καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο να συνεννοηθουμε απο δω :)

' που πετάγεται συνέχεια..." χαχαχχαχχαχαχαχ!!!!

απλα ειμαι της αποψης να μαζευω οοοτι πληροφορια υπαρχει, να κανω ξεκαθαρισμα στο μυαλο μου και να κραταω οτι θελω.

ισως ειναι και θεμα χαρακτηρα.. μπορει μια αλλη κοπελα επειδη θα γραψει ο ταδε γιατρος μια μπουρδα να τα παρατησει τελειως

προσωπικα εχω βγαλει τα ματακια μου στο ιντερνετ επι μηνες και εχω καταλαβει οτι μπορεις να ακουσεις τα παντα γιαυτο το θεμα. γιαυτο και τον συγκεκριμενο γιατρο δεν τον ξεχωριζω απο ολα τα αλλα τον χρησιμοποιω ως πηγη πληροφοριων, αχρηστων η μη..

εγω εχω ενα μωρακι με καισαρικη "λογω δυσαναλογιας' και αυτη τη στιγμη εχω καθυστερηση κι ευχομαι να ειμαι εγκυος. εχω αποφασισει hbac κι εχω βρει μια γιατρο που εμπιστευομαι πολυ :)

μακαρι ολες να το καταφερουμε και να ειναι οπως το ονειρευομαστε!

Διαφημίσεις

Μια vbac-ούδα (:!:) που του την έπεσε στην αρχή γιατί μετά έπαψα να ασχολούμαι μαζί του ήμουν και εγώ! Του την πέσαμε λοιπόν γιατί όταν ο επιστήμων μας είπε τα θετικά του vbac, αυτό που βρήκε μόνο να αναφέρει ήταν η γρήγορη αποκατάσταση της μάνας... Αυτή ήταν η αρχή...

Κάπου αλλού χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ομάδα ως μία ομάδα γυναικών που δεν παρέχουν ρεαλιστικές πληροφορίες και λεεί εν ολίγοις η κάθε μια τον πόνο της...

Ποια πράγματα ακριβώς μας ξύνιζαν;! Τα στατιστικά που ανεφερε; Αυτά τα βρίσκεις όπου και αν ψάξεις! Σε όποιον γιατρό και να πας αυτες τις στατιστικές θα σου αναφέρει! Γνωστά μας ήταν λοιπόν και δεν μας έφερε αυτός τη φώτιση!

Πόσες φορές του είπαμε να παραθέσει αντίστοιχα στατιστικά και για τις κτ;! Το έκανε; Αν ναι, υποδείξτε μου παρακαλώ το πού, γιατί μάλλον μου ξέφυγε!

Μετά το έπιασε το νόημα και άλλαξε λίγο τη στάση του, μάλλον άρχισε να καταλαβάινει τις τρέλες μας...

Πολλοί γιατροί έχουν προφίλ στο fb γιατί δεν τους καλούμε όλους να γίνουν μέλη της ομάδας;!

Ενημερωθείτε για το vbac από γιατρούς που γνωρίζετε ότι το επιχειρούν και μάλιστα όχι συγκυριακά, αλλά συνειδητά.

Ενημερωθείτε για το vbac από γιατρούς που ξέρετε από άλλες γυναίκες την εμπειρία τους.

Και εγώ τη γιατρό μου από το internet τη βρήκα, αλλά πήγα και ενημερώθηκα και τελικά την εμπιστέυτηκα επειδή έμαθα από άλλες μαμαδες την εμπειρία τους μαζί της.

χαιρεται κι απο δω λοιπον. εγω ειμαι vbac-ουδα και hbac-ουδα :).δεν διαφωνω με οσα λες..κι εγω του την ειχα πεσει καποια στιγμη..αν θυμαμαι καλα γιαυτο το θεμα ηταν.απλα ειπα ολα αυτα γιατι φανηκε οτι τον διαφημιζω οπως μου ειπαν και ηθελα να ξεκαθαρισω. οπως ειπα εχω τελειως διαφορετικες αποψεις με το γιατρο απλα (εγραψα και παραπανω) ειμαι της αποψης να παιρνω καθε πληροφορια και να αποφασιζω εγω ποια θα κρατησω. στην hbac που του ειπα ν ερθει του το ειπα κιολας ξεκαθαρα οτι θελω να ερθετε για να υπαρχει και η αντιθετη απο τη δικη μας αποψη ωστε να κανουμε διαλογο. ετσι σκεφτομαι εγω βεβαια.. αλλους γιατρους δεν ξερω αλλα θα ηθελα να τους εχουμε στις ομαδες μας αν γνωριζεις καποιον..

αυτο που λες οτι ειπε δεν το ηξερα .. ενταξει..μ!@#$σ υπαρχουν πολλοι το ξερουμε ..δεν θα σκασω για εναν ακομα.. :P

να σου πω την αληθεια ..παρολο που ειμαι μαθηματικος δεν διαβασα ποτε στατιστικες για vbac η και να διαβασα δεν μου εμεινε τιποτα γιατι δεν πιστευω γενικα στη στατιστικη οταν μιλαμε για ανθρωπους. οκ ας πουμε οτι ειναι 1 στα 1000 να γεννηθει ενα παιδι με το ταδε προβλημα.αν γεννηθει το δικο μου τι να κανω το νουμερο και τις ερευνες?! και 1 στον 1εκ να ηταν ..θα ειναι ενας ανθρωπος με καποιο προβλημα! οποτε δεν ασχοληθηκα ποτε και με τα νουμερα που ελεγε ο γιατρος αρα δεν εχω απαντησει σαυτο που λες..

οπως επισης εχω πει και πιο πανω ,για μενα ο μονος τροπος να βρεις γιατρο vbac και ποσο μαλλον hbac που θελω εγω ..ειναι να βρεις πελατισσες του που το εχουν κανει..και οχι 1 η 2.. οσο πιο πολλες γινεται. εγω ετσι αποφασισα για αυτη που εχω στο μυαλο μου.. εννοειται οτι την κατασυμπαθω σαν ανθρωπο επισης αλλα ακουσα και τις ιστοριες απο πελατισσες της και τις συζητησαμε κιολας

*λες να τον διαγραψω το γιατρο?

η να τον αφησουμε για να ξερουμε τι θα ακουμε ...? ;p

ναι το καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο να συνεννοηθουμε απο δω :)

' που πετάγεται συνέχεια..." χαχαχχαχχαχαχαχ!!!!

απλα ειμαι της αποψης να μαζευω οοοτι πληροφορια υπαρχει, να κανω ξεκαθαρισμα στο μυαλο μου και να κραταω οτι θελω.

ισως ειναι και θεμα χαρακτηρα.. μπορει μια αλλη κοπελα επειδη θα γραψει ο ταδε γιατρος μια μπουρδα να τα παρατησει τελειως

προσωπικα εχω βγαλει τα ματακια μου στο ιντερνετ επι μηνες και εχω καταλαβει οτι μπορεις να ακουσεις τα παντα γιαυτο το θεμα. γιαυτο και τον συγκεκριμενο γιατρο δεν τον ξεχωριζω απο ολα τα αλλα τον χρησιμοποιω ως πηγη πληροφοριων, αχρηστων η μη..

εγω εχω ενα μωρακι με καισαρικη "λογω δυσαναλογιας' και αυτη τη στιγμη εχω καθυστερηση κι ευχομαι να ειμαι εγκυος. εχω αποφασισει hbac κι εχω βρει μια γιατρο που εμπιστευομαι πολυ :)

μακαρι ολες να το καταφερουμε και να ειναι οπως το ονειρευομαστε!

εύχομαι να είσαι έγκυος'!!!!!

και επειδή μιλάς για γυναίκα γιατρό ..ελπίζω να είσαι απο θεσσαλονικη και επάνω και να εννοείς αυτή που νομίζω..

θα περιμένουμε τα ευχάριστα!

Κορίτσια, συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Δηλαδή μόνο ένα θετικό υπάρχει στο Vbac? Έλεος! Την κουτσή Μαρία να ρωτήσεις ποια είναι τα θετικά του φυσιολογικού, θα σου τα πει. Όχι ένας γιατρός με ένα βιογραφικό ΝΑ (αν κι αυτό δεν με συγκινεί και δεν μου λέει ΤΙΠΟΤΑ)! Τουλάχιστον δίνει έγκυρες στο μεγαλύτερο ποσοστό πληροφορίες, αλλά όπως ειπώθηκε σε μια απάντηση, χρησιμοποιεί ξύλινη γλώσσα κι αυτό είναι το χειρότερο. Δεν πα να'χει ο άλλος 100 τ.μ. σε τοίχο πτυχία... Μια παράκληση μόνο. Και μαρτυρία για vbac στο διαδίκτυο να υπάρχει, και άνθρωπο ή ανθρώπους να ξέρετε που έχουν κάνει vbac με έναν γιατρό, ΠΡΟΣΟΧΗ μεγάλη. Ψάρεμα θέλουν και γνώση δική μας.

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

γεια σας κοριτσια!

ειμαι και εγω μια απο αυτες που πηγαν για καισαρικη στη ζουζουνα μου, μαλλον χωρις λογο..... :-(

ψαχνομαι για vbac στο δευτερο οταν με το καλο ερθει, εχω διαβασει πολλες σελιδες απο το συγκεκριμενο θεμα στο parents αλλα και γενικα ολα τα Links που εχουν παρατεθει παλιοτερα.

ενημερωνομαι και εψαχνα να βρω γιατρο για vbac και κατεληξα στον Μπιλαλη, εχει "ακουστει" το ονομα του στο θεμα, εχει καταφερει καμια κοπελα με το συγκεκριμενο γιατρο να εχει φυσιολογικο τοκετο μετα απο καισαρικη να μου πει τη γνωμη της??

τελικα καμια σας δεν εχει τον Μπιλαλη ???εε??? :-(

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

ds, αν πας πίσω στις σελίδες του θέματος θα δείς ότι κοπέλα κατάφερε vbac με τον συγκεκριμένο γιατρό. προσωπικά γνωρίζω ότι ο σύλογος ευτοκία τον συστήνει για vbac. καλή επιτυχία:D

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

Διαφημίσεις

mirellaki σου εύχομαι ολόψυχα να είσαι έγκυος!

Θέμα παρεξηγήσεως μεταξύ μας δεν τίθεται.Γνωριζόμαστε όλες και λίγο πολύ ξέρουμε πώς σκέφτόμαστε. Απλά ορισμένες διευκρινίσεις πρέπει να δίνονται για όλες εκείνες τις κοπέλες που τώρα ενημερώνονται για το θέμα. Και επειδή είναι πολύ ευαίσθητο στο χειρισμό του, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα για να βοηθήσουμε κυρίως όλες αυτές τις γυναίκες.

ds τον Μπιλάλη αν δεν κάνω λάθος τον είχε η lemag, οπότε μπορείς να μάθεις από αυτή ό,τι θέλεις. Πάντως στην Αθήνα είναι αρκέτοι αυτοί που αναλαμβάνουν, θα τους βρεις σε λίστα παραπάνω.

Σας ευχαριστώ πολύ, διάβασα όλο το θέμα ''πηδώντας'' κάποιες σελίδες, προφανώς αυτές που ανέφεραν το γιατρό μου.....:-/

θα ψάξω πάλι τις προηγούμενες συζητήσεις σας :wink::-)

thx!

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

διαβασα την ιστορια της lemag που τελικα δεν τα καταφερανε και εψαξα να βρω και τον τοκετο της poudaki που εκαναν τελικα τη vbac με τον μπιλαλη αλλα δεν το βρισκω...

τελος παντων,σας ευχαριστω πολυ!!

ελπιζω οταν ερθει η ωρα να τα καταφερουμε και εμεις...;)

καλη επιτυχια σε ολες σας και με το καλο να ρθουν τα μωρακια σας...:)

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

κοροτσια εχω νεα να σας πω,επισκεφθηκα τον πυργιωτη και μου ειπε οτι στην περιπτωση μου (ελαχιστη διαστολη στον πρωτο τοκετο) το θεωρει δυσκολο το vbac,οχι οτι δεν προτιθεται να το κανει,αλλα αφου την πρωτη φορα δεν προχωρησε ο τοκετος,γιατι να προχωρησει τωρα;απ΄την αλλα ναι προσπαθουμε γνωριζοντας ομως τις μειωμενες πιθανοτητες....εχω στενοχωρηθει και μπερδευτεί μαζι.....καλη εντυπωση μου εκανε ο γιατρος αλλα....:confused::confused::confused::confused: εσεις πως τα βλεπετε ολα αυτα;;ποια κοπελα ειχε τον πυργιωτη,ειναι ευχαριστημενη;;

Καλησπερα σας!

γεννησα πριν 6,5 μηνες με καισαρικη.αποτυχημενη προκληση και η αιτιολογια για την επεμβαση ηταν ''κεφαλοπυελικη δυσαναλογια''. πριν ακομα σαραντησω αρχισα να διαβαζω για τη vbac. χθες βρεθηκα σε μια παρεα οπου ηταν μαζι και μια γιατρος. με ρωτησε ποτε θα βαλω μπρος για το δευτερο και απαντησα οτι εχουμε ακομα καιρο και πως σε καμια περιπτωση δεν ειμαι σε θεση να βιωσω μια 2η καισαρικη(ναι το πηρα παρα πολυ στραβα και υπεφερα και σωματικα αλλα κυριως ψυχικα).και με ρωταει αν αυτο σημαινει πως εκλεισα ως μανα και αν θα μεινω με ενα παιδι μονο.και της απαντω πως φυσικα θελω και 2ο παιδι(και τριτο αν μας το επιτρεψουν τα οικονομικα μας).δευτερη καισαρικη δεν θελω.και μου λεει ''μα θα κανεις αν κανεις κι αλλο παιδι!''. πολυ ηρεμα λοιπον της εξηγω πως υπαρχει και η επιλογη του φ.τ μετα απο καισαρικη και οτι το προτιμω.και μου ειπε οτι δεν υπαρχει περιπτωση να με αναλαβει κανεις και οτι ειναι παρα πολυ επικινδυνο.και καπου εκει αλλαξα θεμα γιατι εκνευριστηκα και θυμωσα. η βλακεια ενος δηλαδη,και η τοτε αγνοια μου,θα μου στερησει την επιλογη? και ρωτω υπαρχουν περιπτωσεις οπου ειναι αδυνατον να γινει vbac? κατι ειχα διαβασει καποια στιγμη για τις τομες αλλα δεν μπορω να το βρω. κατι οτι οι τομες θα πρεπει να ειναι ολες οριζοντιες αλλιως δε γινεται.ισχυει?πως μπορω να ξερω αν εχω καθετη τομη?δεν ειμαι ακομα σε φαση για 2ο παιδακι αλλα πραγματικα με καιει αυτο το θεμα. θα ηταν υπερβολικο να αρχισω να ψαχνω απο τωρα γιατρο?

tt1108c2.aspx

Θα ζητήσεις το φάκελό σου από εκεί που γέννησες. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να αποσιωπήσουν κάτι ή να μαγειρέψουν κάτι άλλο, αλλά το είδος της τομής θα αναγράφεται.

Αν νομίζεις ότι σε βοηθάει ψυχολογικά κάντο. Εμένα περισσότερο με βοήθησαν οι ιστορίες των κοριτσιών που το επιχείρησαν (είτε τα κατάφεραν είτε όχι).

FLcUp3.png0BQfp3.png

κοροτσια εχω νεα να σας πω,επισκεφθηκα τον πυργιωτη και μου ειπε οτι στην περιπτωση μου (ελαχιστη διαστολη στον πρωτο τοκετο) το θεωρει δυσκολο το vbac,οχι οτι δεν προτιθεται να το κανει,αλλα αφου την πρωτη φορα δεν προχωρησε ο τοκετος,γιατι να προχωρησει τωρα;απ΄την αλλα ναι προσπαθουμε γνωριζοντας ομως τις μειωμενες πιθανοτητες....εχω στενοχωρηθει και μπερδευτεί μαζι.....καλη εντυπωση μου εκανε ο γιατρος αλλα....:confused::confused::confused::confused: εσεις πως τα βλεπετε ολα αυτα;;ποια κοπελα ειχε τον πυργιωτη,ειναι ευχαριστημενη;;

μαμασπυρου εγώ δεν είχα απλώς ελάχιστη διαστολή,είχα μηδέν διαστολή στην πρώτη μου γέννα (ΚΤ) μετά από πολλές ώρες αναμονής,ο τράχηλος δεν κατέβηκε ποτέ..στη δεύτερη όμως (ΦΤ) γέννησα σε λιγότερο από 4 ώρες,η διαστολή προχώρησε απίστευτα γρήγορα,ούτε εγώ δεν πίστευα το πόσο γρήγορα εξελίχθηκαν όλα..

οπότε τα περί "μνήμης του σώματος" τα ακούω λίγο βερεσέ..από προσωπική μου εμπειρία

[img]http://lb4m.lilypie.com/9e1Dp2.png[/img]
[img]http://lb2m.lilypie.com/aMfRp2.png[/img]

μαμασπυρου εγώ δεν είχα απλώς ελάχιστη διαστολή,είχα μηδέν διαστολή στην πρώτη μου γέννα (ΚΤ) μετά από πολλές ώρες αναμονής,ο τράχηλος δεν κατέβηκε ποτέ..στη δεύτερη όμως (ΦΤ) γέννησα σε λιγότερο από 4 ώρες,η διαστολή προχώρησε απίστευτα γρήγορα,ούτε εγώ δεν πίστευα το πόσο γρήγορα εξελίχθηκαν όλα..

οπότε τα περί "μνήμης του σώματος" τα ακούω λίγο βερεσέ..από προσωπική μου εμπειρία

και εγώ το ίδιο..μηδεν στην πρώτη γέννα...και προωρα..που και καλα δεν ειχε ανοιξει αρκετα η μητρα..και αηδίες τετοιες που λενε οι γιατροι..

και στην δεύτερη σε 4-5 ωριτσες ειχα γεννησει κιολας..

μη ακους τιποτα..

και λιγο με προβληματίζει που το λεει ο γιατρος εκ των προτέρων σαν πιθανη δικαιολογία

αχ πολυ μεγαλη χαρα μου δινουν ταλογια σας βρε κοριτσια:P:p:p:p:D...

δηλαδη πρεπει να αποκλεισω τον πυργιωτη;;

εχω ακουσει πολυ θετικα λογια για την αριστη προκοπιου..,οτι ειναι η μπουζακη της αθηνας,ισχυει;;spyni τι λες εσυ που την ειχες;;

tingerbell νομιζω οτι το ειδος της τομης μπορεις να το δεις με εναν ενδοκολπικο υπερηχο,εγω τον εκανα χθες και την ειδα

όταν εγώ ρώτησα τον γιατρό μου περί μνήμη μήτρας κτλ μου είπε πως ναι έχει μνήμη για το έμβρυο και όχι για το πως γεννήθηκε αυτό!!!δλδ δεν θυμάτε αν ο τράχηλος έκανε διαστολή κτλ και ότι ο κάθε τοκετός είναι ξεχωριστός και δεν έχει να κάνει με τον προηγούμενο.....

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...