Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

,...κορίτσια είναι τόσο άσχετοι οι περισσότεροι γιατροί στην Ελλάδα με VBAC .. που εγώ έχω ήδη γεννήσει φυσιολογικά μετά από καισαρική(στο εξωτερικό) και πάλι δεν αναλαμβάνουν...

μάλιστα μου είπαν το κορυφαίο...

πόσες φορές ακόμη θα παίξεις με την τύχη σου και θα ζορίσεις την μήτρα ??..

ε μετά σηκώνεις τα χέρια ψηλά!! τη στιγμή μάλιστα που στο εξωτερικό υπαρχουν γυναίκες με 6 -7 και πάνω vbac.....αυτό δεν ειναι και το νοημα αλλωστε ??..να μην ξανακανεις καισαρικη..?!

Ακριβώς! Δεν σου'ρχεται εκείνη την ώρα να ορμήξεις και να σκίσεις το πτυχίο τους; Γνώρησα μια μαία στην Αθήνα που έχει αναλάβει vbac σε σπίτι, η κοπέλα όμως είχε ήδη ένα vbac σε νοσοκομείο. Σε ποια χώρα ήσουν;

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλησπερα κοριτσια.μπαινω λοιπον κι εγω στο κλαμπ που περιμενουν 2ο μωρο και θελουν φτ μετα απο κτ.ο γιατρος με ειδε χθες πρωτη φορα ειμαι περιπου 4 εβδομαδων,λιγες,αλλα του εκενα ηδη νυξη για το θεμα.αν δεν σε νοιαζει εσενα να πονεσεις εγω ειμαι οκ με αυτο μου ειπε.οι πιο προσφατες γεννες τι γνωμη εχουν επανω σ'αυτο?να προσθεσω οτι η μικρη μου γεννηθηκε 36+4 ημερων με καισαρικη λογω ωριμανσης πλακουντα

βάλια27, εσένα ρωτάω... Έχει ξανακάνει vbac ο γιατρός σου; Τί γνώσεις έχει πάνω σ'αυτό; Τί ποσοστά φυσιολογικού-καισαρικής έχει; Όλα αυτά πρέπει να τα κοιτάξεις πριν μείνεις μαζί του. Είναι πολύ πιθανό αν δεν "το'χει" το θέμα να σου βρει κάποια δικαιολογία και να σου κάνει ξανά καισαρική.

Διαφημίσεις

Κι εγω ακριβως με τον ιδιο τροπο σκεφτηκα! με τον προηγουμενο μαιευτηρα γι αυτο και επελεξα την κυρια Μπουζακη αυτη την φορα και εχω πιθανη ημερομηνια 26/12/11:lol:

Πραγματικά και εγω την Μπουζακη θα διάλεγα με κλειστά τα ματια αλλα.......μένω στην Χαλκίδα !!

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

βάλια27, εσένα ρωτάω... Έχει ξανακάνει vbac ο γιατρός σου; Τί γνώσεις έχει πάνω σ'αυτό; Τί ποσοστά φυσιολογικού-καισαρικής έχει; Όλα αυτά πρέπει να τα κοιτάξεις πριν μείνεις μαζί του. Είναι πολύ πιθανό αν δεν "το'χει" το θέμα να σου βρει κάποια δικαιολογία και να σου κάνει ξανά καισαρική.
\\\\\\

βάλια27 θα συμφωνησω και εγω,,,κοιταξε το λιγο,,,

γιατι απο την απαντηση που σου ειπε...΄΄αμα δεν σε νοιαζει εσενα να πονέσεις΄΄(?))....σορρυ αλλα δεν νομιζω οτι θα σε παει σε vbac...

δεν ειναι επαγγελματικη απαντηση...

καλυτερα να βρεις καποιον που εχει ξανακανει vbac..που το γνωρισζει..οχι απλα να το εχει κανει τυχαια..πχ να πηγε η πελατισσα με διαστολη 10 ,,

Ακριβώς! Δεν σου'ρχεται εκείνη την ώρα να ορμήξεις και να σκίσεις το πτυχίο τους; Γνώρησα μια μαία στην Αθήνα που έχει αναλάβει vbac σε σπίτι, η κοπέλα όμως είχε ήδη ένα vbac σε νοσοκομείο. Σε ποια χώρα ήσουν;

(έχεις π.μ.)

και ναι έχεις δίκιο..θέλεις να τους σκίσεις τα πτυχία...είναι τραγικό να σε πηγαίνουν για εγχείρηση..καισαρική.. χωρίς σοβαρό λόγο...

εγκληματικό θα έλεγα!

έχεις κάνει και εσύ vbac?

(έχεις π.μ.)

και ναι έχεις δίκιο..θέλεις να τους σκίσεις τα πτυχία...είναι τραγικό να σε πηγαίνουν για εγχείρηση..καισαρική.. χωρίς σοβαρό λόγο...

εγκληματικό θα έλεγα!

έχεις κάνει και εσύ vbac?

Όχι, δεν έχω κάνει! Απλά μέχρι τότε θέλω να ξεπεράσω όσο μπορώ ό,τι ψυχολογικό μου έχει αφήσει η καισαρική και θέλω να είμαι ενημερωμένη. Όχι όπως πριν 14 μήνες που πήγα σαν πρόβατο στη σφαγή. Το να μιλάω και να παρακολουθώ το θέμα μου κάνει σίγουρα καλό!

Ξέρετε κορίτσια...το γράφω και λίγο πιο πάνω. Δεν αντέχω την υποκρισία τους. Να πουν "κοπέλα μου μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά, αλλά δεν έχω τις γνώσεις για να σε βοηθήσω, οπότε δεν σε αναλαμβάνω για φυσιολογικό" το σέβομαι και τους βγάζω το καπέλο. Να πουν "ξέρω πολύ καλά περί τίνος πρόκειται, έχω και 10,20,30 vbac, οπότε σε αναλαμβάνω", πολύ καλό επίσεις. Αλλά να σου λένε "είναι πολύ επικίνδυνο" ή "σε αναλαμβάνω, αν θες να πονέσεις, το μωρό να είναι μικρό, να μην είσαι πάνω από 40 εβδομάδες (βάλτε ότι θέλετε εδώ)"...αυτό είναι επικίνδυνο κι απαράδεκτο.

Μια φίλη ρώτησε τον γιατρό της (πανεπιστημιακός), που την έβαλε με πρόκληση 39η εβδομάδα επειδή τάχα μου δήθεν το μωρό ήταν μεγάλο (3,5 κιλά στον υπέρηχο) "ε,τι να είναι το μωρό μεγάλο όταν γεννηθει;! ", αν μια φίλη της με καισαρική μπορεί να γεννήσει φυσιολογικά την επόμενη. Και τί της λέει;! "Ναι, αλλά με πρόκληση στην 38η εβδομάδα για να μην είναι το μωρό μεγάλο."... Βγάλτε συμπεράσματα...

Πόσο χαίρομαι που αυξανόμαστε! Στην αρχή είχα την αίσθηση ότι είμαστε κάτι σαν το κρυφό σχολειό:D

fabiana είναι κορίτσι και δεν θα σε παιδέψει! Έτσι δεν σου λένε και η Αγγελική με την Ειρήνη;;) Με το καλό να έρθει!

Διαφημίσεις

Anti μου πως είναι το μπεμπίνι;;; Τώρα πες... Δεν το σκέφτεσαι κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς; Εγώ πραγματικά κάθε βράδυ αναπολώ εκείνες τις ώρες και ηρεμώ. Οι σκέψεις με κάνουν να ξεχνιέμαι και να γελάει το χειλάκι μου. Μέσα τσην τόση μιζέρια που ζούμε δυστυχώς...

Ααααχ irnadi μου!!! Μόνο το σκέφτομαι???? Το κρίμα στην υπόθεση είναι οτι αν και πάντα ήθελα να κάνω πολλά παιδιά, δυστυχώς οικονομικά δε μας παίρνει να πάμε και για τρίτο… και είναι πολύ κρίμα, γιατί το τρίτο θα μπορούσα να το γεννήσω στο σπίτι και να έχω έναν εντελώς φυσικό τοκετό. Έναν τοκετό όπως τον είχα ονειρευτεί από τα παιδικά μου χρόνια…

Όσο για την πρώην γιατρό μου… πολύ θέλω να την πετύχω κάπου!!!! Πολύ θέλω να της τα πω ένα χεράκι… μη σας πω ότι τώρα που ξέρω τι έχασα στο πρώτο μου παιδί, έχω θυμώσει ακόμα περισσότερο μαζί της..!!!:evil::evil:

0sShp3.png

PGnvp2.png

Όσο για την πρώην γιατρό μου… πολύ θέλω να την πετύχω κάπου!!!! Πολύ θέλω να της τα πω ένα χεράκι… μη σας πω ότι τώρα που ξέρω τι έχασα στο πρώτο μου παιδί, έχω θυμώσει ακόμα περισσότερο μαζί της..!!!:evil::evil:

και εγώ καλή μου, που ούτε εσένα δεν ξέρω να δείς πόσο έχω θυμώσει με την πρώην γιατρό σου................άκου 99% πάλι καισαρική!!!!!!!!!!!!:twisted::twisted::twisted:΄

είναι οι ορμόνες, καταλαβαίνετε !!!!!!!!!

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

΄είναι οι ορμόνες, καταλαβαίνετε !!!!!!!!!

Όχι, δεν είναι οι ορμόνες. Το αίσθημα του ηθικού είναι, το οποίο οι κύριοι και οι κυρίες (πρώην) γιατροί μας έχουν ξεχάσει. Κι εμένα μου είπε να τα πούμε καμιά μέρα, αλλά τί να της πω; Ότι ντρέπομαι γι'αυτό που μου έκανε; Ή οτι λυπάμαι τις εγκυούλες της; Ή να της κάνω μάθημα μαιευτικής; :rolleyes:

Πόσο χαίρομαι που αυξανόμαστε! Στην αρχή είχα την αίσθηση ότι είμαστε κάτι σαν το κρυφό σχολειό:D

fabiana είναι κορίτσι και δεν θα σε παιδέψει! Έτσι δεν σου λένε και η Αγγελική με την Ειρήνη;;) Με το καλό να έρθει!

elenanikou μακάρι να κυλήσουν όλα ομαλά...δεν μου είπαν τίποτα γι'αυτό αλλά το νινί έχει πάρει μια τέλεια θέση (κοιτάει την έξοδο:D)όπως το είδε η Αγγελική και ελπίζουμε να την κρατήσει μέχρι να μπώ στο μήνα μου..

Κορίτσια κι εγώ το έχω ξαναγράψει αυτό που μου είπε η προηγούμενη γιατρός μου για το vbac: "θέλεις να πας χαμένη κι εσύ και το μωρό;"ανατριχιαστικό....

Για να μη θυμηθώ τα απανωτά λάθη της προηγούμενης γέννας μου....

[img]http://lb4m.lilypie.com/9e1Dp2.png[/img]
[img]http://lb2m.lilypie.com/aMfRp2.png[/img]

καλησπερα κοριτσια εγκυουλες και μη!

MAMA AGA και lucky-sylvester να απαντησω στα μηνυματα σας.με τον γιατρο που ειμαι τωρα ειμαι απο 6,5 μηνων που κοντεψα να χασω την μικρη μου εξαιτιας του προηγουμενου σκιτζη.ο ανθρωπος εκανε οτι μπορουσε και μεχρι τελαιυτεα ωρα για φυσιολογικο πηγαιναμε αλλα δεν εκατσε.μολις μπηκα στο μηνα μου πηγα για τον τελευταιο υπερυχο και μου λεει αυριο γεννας.η μικρη μου ηταν χωρις αμνιακα 2,5 μηνες και κρατιομασταν μερα με την μερα.μεσα σε ολα ωριμανση ο πλακουντας,δεν τρεφοταν σωστα και δεν ανοιξε η λεκανη μου καθολου.+οτι ημουν 110 κιλα.δεν ξερω λοιπον κατα ποσο θα μπορουσα να εχω γλιτωσει την καισαρικη.τωρα ειμαι στα 88,και τον ρωτησα αφου εχουν περασει και 3 χρονια απο την γεννα αν ολα πανε καλα με το μωρο αν θα μπορουσα να παω με φυσιολογικο.μου ειπε οτι σαφως γινεται αλλα κανοντας πλακα οτι "αφου θες να πονεσεις τι να σε κανω?οτι θες!".εχει ξεγεννησει και αλλες κοπελες με vbac οποτε δε νομιζω χαλιεται λογω απειριας.και για να πω την αληθεια εγω φοβαμαι τρελα οχι για τον τοκετο(ειληκρηνα ζω για την στιγμη και με την καισαρικη ενιωσα οτι κατι εχασα ζωτικης σημασιας) αλλα για το μωρο το ιδιο.περασα τοσα πολλα στην προηγουμενη εγκυμοσυνη εξαιτιας απανοτων λαθων του προηγουμενου γιατρου που τωρα και το παραμικρο να μου πουν θα πω καισαρικη μονο και μονο για να ειμαι σιγουρη οτι θα γεννηθει ζωντανο.

ειληκρηνα εκτιμω οποια γνωμη και αποψη εχετε να μου πειτε(συγνωμη για το μεγαλο μνμ);)

Διαφημίσεις

καλησπερα κοριτσια εγκυουλες και μη!

MAMA AGA και lucky-sylvester να απαντησω στα μηνυματα σας.με τον γιατρο που ειμαι τωρα ειμαι απο 6,5 μηνων που κοντεψα να χασω την μικρη μου εξαιτιας του προηγουμενου σκιτζη.ο ανθρωπος εκανε οτι μπορουσε και μεχρι τελαιυτεα ωρα για φυσιολογικο πηγαιναμε αλλα δεν εκατσε.μολις μπηκα στο μηνα μου πηγα για τον τελευταιο υπερυχο και μου λεει αυριο γεννας.η μικρη μου ηταν χωρις αμνιακα 2,5 μηνες και κρατιομασταν μερα με την μερα.μεσα σε ολα ωριμανση ο πλακουντας,δεν τρεφοταν σωστα και δεν ανοιξε η λεκανη μου καθολου.+οτι ημουν 110 κιλα.δεν ξερω λοιπον κατα ποσο θα μπορουσα να εχω γλιτωσει την καισαρικη.τωρα ειμαι στα 88,και τον ρωτησα αφου εχουν περασει και 3 χρονια απο την γεννα αν ολα πανε καλα με το μωρο αν θα μπορουσα να παω με φυσιολογικο.μου ειπε οτι σαφως γινεται αλλα κανοντας πλακα οτι "αφου θες να πονεσεις τι να σε κανω?οτι θες!".εχει ξεγεννησει και αλλες κοπελες με vbac οποτε δε νομιζω χαλιεται λογω απειριας.και για να πω την αληθεια εγω φοβαμαι τρελα οχι για τον τοκετο(ειληκρηνα ζω για την στιγμη και με την καισαρικη ενιωσα οτι κατι εχασα ζωτικης σημασιας) αλλα για το μωρο το ιδιο.περασα τοσα πολλα στην προηγουμενη εγκυμοσυνη εξαιτιας απανοτων λαθων του προηγουμενου γιατρου που τωρα και το παραμικρο να μου πουν θα πω καισαρικη μονο και μονο για να ειμαι σιγουρη οτι θα γεννηθει ζωντανο.

ειληκρηνα εκτιμω οποια γνωμη και αποψη εχετε να μου πειτε(συγνωμη για το μεγαλο μνμ);)

Χμμμμ...η απάντησή του, προσωπικά, και μόνο θα με έβαζα σε υποψίες. Πέρα από το ότι με την καισαρική πονάς και για μεγαλύτερο διάστημα (14 μήνες έχει και πονάω από μέσα ακόμα), δεν είναι θέμα πονάω-δεν πονάω. Είναι θέμα τί είναι καλύτερο, υγιές και λιγότερο επικίνδυνο για την μητέρα και για το παιδί. Αν υπάρχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ανάγκη, αν είναι θέμα ζωής και θανάτου και μόνο η καισαρική μπορεί να μας σώσει, χαλάλι ας γίνει. Εκεί πατάνε και μας πανικοβάλλουν και στο τέλος την πατάμε. Μην ανησυχείς για το μωρό! Είναι πολύ καλά και ζεστά μέσα σου, γιατί καταλαβαίνει ότι το αγαπάς και νοιάζεσαι. Να χαρείς την εγκυμοσύνη σου (εγώ δεν την χάρηκα και το έχω σκυλομετανιώσει) και να είσαι εδώ να συζητάμε!

Να πω τι με χαλάει με αυτούς τους γιατρούς.. Δεν θα ήθελα να ρωτήσω εγώ αν γίνεται να γεννήσω τώρα φυσιολογικά, αλλά θα ήθελα οι ίδιοι μόλις διαπιστωθεί η δεύτερη εγκυμοσύνη να μου πουν από μόνοι τους ότι πάμε για φτ και αν κάτι απρόβλεπτο τύχει τότε ίσως καταφύγουμε πάλι στην καισαρική... Το εγώ θα το προσπαθήσω, δεν έχω πρόβλημα να το κάνω αφού εσένα δεν σε ενοχλεί να πονέσεις, εντάξει αφού το ζητάς, αφού το θες εσύ ας το δοκιμάσουμε, γίνεται αλλά... εμένα δεν με πείθουν. Γνώμη μου είναι ότι όταν ο άλλος είναι συνειδητοποιημένος και πραγματικά σκοπό έχει να ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη με φτ απλά σου το λέει από την αρχή και προσπαθεί στην τελική αυτός να σε πείσει και να σου πάρει τις φοβίες και όχι το αντίθετο.

Όταν κάποιος δεν θέλει να κάνει κτ, δεν έχει ήδη προγραμματίσει το ραντεβού της κτ και κυρίως δεν λέει αστείες δικαιολογίες του τύπου περιμένουμε μέχρι 40 +2, να μην είναι μεγάλο το μωρό, να μην έχει μεγάλο κεφάλι,να μην έχεις στενή λεκάνη, να μην είσαι πολύ κοντή ή πολύ χοντρή, να έχει φεγγάρι και να μην είναι ανάδρομος ο Ερμής και να έχουμε πάρει το πρωτάθλημα!!!

Ελπίζω να έδοσα να καταλάβετε τι θέλω να πω...

lucky-sylvaster σ'ευχαριστω για την αμεση απαντηση και μην ανησυχεις για 9 μηνες εδω θα'μαι και θα μιλαμε.για να λυσω αποριες τωρα.στην μικρη μου εμεινα εγκυος και πηγα στον γιατρο της κολλητης μου(μεγα λαθος)χωρις να το ψαξω.ο καημος του ηταν να μην παρω βαρος,μιλαμε σε βαθμο υστεριας.σκεφτομουν ακομα και νερο να πιω.ειχα φτασει στο σημειο 8 ωρες πριν παω για να με δει να μην εχω φαει-πιει τιποτα για να μην ανεβει η ζυγαρια.επισης με ειχε ταραξει στις εξετασεις&τους υπερηχους στο μητερα.γενικη αιματος-ουρων 2 φορες τομηνα(!)και υπερηχο μια φορα το μηνα.στις 23 εβδομαδες πηγα για εναν ακομα υπερηχο και μου λεει εχεις λιγα αμνιακα.και αναρωτιεμαι,μα καλα ξαφνικα?δεν ειχαν δειξει τιποτα οι προηγουμενοι?ελα σε 4 μερες.παω σε 4 μερες ξανα τα ιδια.μου λεει(σαββατο ηταν) αν στον υπερηχο την τριτη δεν εχουν ανεβει μπηκες χειρουργειο για γεννα.φρικαρω εντελως φυσικα και ρωταω τι ποσοστο επιβιωσης του μωρου και μου λεει λιγοτερο απο 20%.γυρησα σπιτι μου κλαιγοντας δεν μπορουσα να παρω ανασα με αποτελεσμα να αναγκαστω να παω στο σωτηρια για οξυγονο μιας και εχω ηδη θεμα με το ασθμα μου&μεχρι τη δευτερα να μην εχω ακουσει το παιδι,νομιζοντας οτι ηδη εχει πεθανει μεσα μου.και δως του κλαμα και καημος.για καλη μου τυχη μια γνωστη που ειχε το ιδιο θεμ στο 3ο μωρο της μου ειπε να παω σ'εναν γνωστο υπερηχολογο στο κολωνακι(μαλιγιαννης λεγεται) γιατι ειναι ο καλυτερος,τα τελευταια μηχανιματα και τον συμβουλευονται για δυσκολες υποθεσεις.και μου κλεινει επιτοπου ραντεβου για την δευτερα.παω εκει με βαζει κατω μου κανει εναν απιστευτο υπερηχο εξηγωντας μου τα παντα,απο το τι βλεπω τωρα μεχρι ποσα εκατοστα ηταν τα κοκαλκια της κλπ.φτανει και στο αμνυακο υγρο και μου λεει."οντως ειναι λιγο,ΑΛΛΑ ο δεικτης αμνυακου υγρου αλλαζει συνεχως και καθολη την διαρκεια της εγκυμοσυνης,μην ανησυχεις δεν θα σκασει το παιδι οπως σου ειπαν και μαλιστα οπως σε βλεπω θα γεννησεις κανονικα στην ωρα σου".μετα απο αυτο εγω πηρα λιγο θαρρος.παω την επομενη μερα στο γιατρο μου με τον υπερηχο στο χερι,του λεω τι μου ειπε και πως ειχα αγχωθει τοσο που δεν ακουγα το παιδι και εν τελει γιατι με πανικοβαλε και δεν μου ειπε οτι αλλαζει συνεχεια ο δεικτης υγρου.και με πεταξε κυριολεκτικα εξω λεγοντας μου οτι δεν ειχα το δικαιωμα να τον αμφισβητω και να ζηταω δευτερη γνωμη και πως δεν με αναλαμβανει πλεοντην επομενη μερα μου ετσειλε και ενα ωραιο εξωδικο στο σπιτι πληροφοροντας με οτι με αυτο το χαρτι εκεινος ειναι καλυμενος,πως μου ειπε οτι κινδυνευω κι εγω και το παιδι και τον αγνοησα και πως εχει ηδη ενημερωση τον δικηγορικο και νοσηλευτικο συλλογο του ΜΗΤΕΡΑ μιας και εκει θα γεννουσα για την περιπτωση μου ωστε να μην εχει πια εκεινος καμια ευθυνη!!!!!αντε λοιπον να βρεις γιατρο να σε αναλαβει 6,5 μηνων.με τις ενεργειες της κοπελας λοιπον που με εστειλε στον μαλιγιαννη βρηκα τον γιατρο που ειμαι τωρα ο οποιος εχει ξεγεννησει και την κουμπαρα μου.ο ανθρωπος λοιπον μου ειπε ολα οκ παμε παρεα μεχρι το τελος αλλα για να εισαι εσυ χαλαρη να πηγαινω για τους υπερηχους στον μαλιγιαννη γιατι μην εχοντας ολοκληρομενη εικονα της εγκυμοσυνης απο την αρχη της να ειμαστε βεβαιοι οτι δεν θα εχουμε αλλο θεμα.

εν τελει τα υγρα ανεβηκαν μεχρι το 11.8 απο 9,3 που ξεκινησε το θεμα και γεννησα στις 36+4 ημερες γιατι ειχε ωρημανση ο πλακουντας και δεν τρεφοταν σωστα το παιδι και επισης η λεκανη μου δεν ανοιξε ποτε.

τωρα λοιπον καταλαβαινεις γιατι εχω φρικαρει και φοβαμαι με την εγκυμοσυνη και θελω απλα να γεννηθει ζωντανο και να γεννηθει οπως τελικα παει

(και παλι συγνωμη για το μεγαλο μνμ):wink:

lucky-sylvaster σ'ευχαριστω για την αμεση απαντηση και μην ανησυχεις για 9 μηνες εδω θα'μαι και θα μιλαμε.για να λυσω αποριες τωρα.στην μικρη μου εμεινα εγκυος και πηγα στον γιατρο της κολλητης μου(μεγα λαθος)χωρις να το ψαξω.ο καημος του ηταν να μην παρω βαρος,μιλαμε σε βαθμο υστεριας.σκεφτομουν ακομα και νερο να πιω.ειχα φτασει στο σημειο 8 ωρες πριν παω για να με δει να μην εχω φαει-πιει τιποτα για να μην ανεβει η ζυγαρια.επισης με ειχε ταραξει στις εξετασεις&τους υπερηχους στο μητερα.γενικη αιματος-ουρων 2 φορες τομηνα(!)και υπερηχο μια φορα το μηνα.στις 23 εβδομαδες πηγα για εναν ακομα υπερηχο και μου λεει εχεις λιγα αμνιακα.και αναρωτιεμαι,μα καλα ξαφνικα?δεν ειχαν δειξει τιποτα οι προηγουμενοι?ελα σε 4 μερες.παω σε 4 μερες ξανα τα ιδια.μου λεει(σαββατο ηταν) αν στον υπερηχο την τριτη δεν εχουν ανεβει μπηκες χειρουργειο για γεννα.φρικαρω εντελως φυσικα και ρωταω τι ποσοστο επιβιωσης του μωρου και μου λεει λιγοτερο απο 20%.γυρησα σπιτι μου κλαιγοντας δεν μπορουσα να παρω ανασα με αποτελεσμα να αναγκαστω να παω στο σωτηρια για οξυγονο μιας και εχω ηδη θεμα με το ασθμα μου&μεχρι τη δευτερα να μην εχω ακουσει το παιδι,νομιζοντας οτι ηδη εχει πεθανει μεσα μου.και δως του κλαμα και καημος.για καλη μου τυχη μια γνωστη που ειχε το ιδιο θεμ στο 3ο μωρο της μου ειπε να παω σ'εναν γνωστο υπερηχολογο στο κολωνακι(μαλιγιαννης λεγεται) γιατι ειναι ο καλυτερος,τα τελευταια μηχανιματα και τον συμβουλευονται για δυσκολες υποθεσεις.και μου κλεινει επιτοπου ραντεβου για την δευτερα.παω εκει με βαζει κατω μου κανει εναν απιστευτο υπερηχο εξηγωντας μου τα παντα,απο το τι βλεπω τωρα μεχρι ποσα εκατοστα ηταν τα κοκαλκια της κλπ.φτανει και στο αμνυακο υγρο και μου λεει."οντως ειναι λιγο,ΑΛΛΑ ο δεικτης αμνυακου υγρου αλλαζει συνεχως και καθολη την διαρκεια της εγκυμοσυνης,μην ανησυχεις δεν θα σκασει το παιδι οπως σου ειπαν και μαλιστα οπως σε βλεπω θα γεννησεις κανονικα στην ωρα σου".μετα απο αυτο εγω πηρα λιγο θαρρος.παω την επομενη μερα στο γιατρο μου με τον υπερηχο στο χερι,του λεω τι μου ειπε και πως ειχα αγχωθει τοσο που δεν ακουγα το παιδι και εν τελει γιατι με πανικοβαλε και δεν μου ειπε οτι αλλαζει συνεχεια ο δεικτης υγρου.και με πεταξε κυριολεκτικα εξω λεγοντας μου οτι δεν ειχα το δικαιωμα να τον αμφισβητω και να ζηταω δευτερη γνωμη και πως δεν με αναλαμβανει πλεοντην επομενη μερα μου ετσειλε και ενα ωραιο εξωδικο στο σπιτι πληροφοροντας με οτι με αυτο το χαρτι εκεινος ειναι καλυμενος,πως μου ειπε οτι κινδυνευω κι εγω και το παιδι και τον αγνοησα και πως εχει ηδη ενημερωση τον δικηγορικο και νοσηλευτικο συλλογο του ΜΗΤΕΡΑ μιας και εκει θα γεννουσα για την περιπτωση μου ωστε να μην εχει πια εκεινος καμια ευθυνη!!!!!αντε λοιπον να βρεις γιατρο να σε αναλαβει 6,5 μηνων.με τις ενεργειες της κοπελας λοιπον που με εστειλε στον μαλιγιαννη βρηκα τον γιατρο που ειμαι τωρα ο οποιος εχει ξεγεννησει και την κουμπαρα μου.ο ανθρωπος λοιπον μου ειπε ολα οκ παμε παρεα μεχρι το τελος αλλα για να εισαι εσυ χαλαρη να πηγαινω για τους υπερηχους στον μαλιγιαννη γιατι μην εχοντας ολοκληρομενη εικονα της εγκυμοσυνης απο την αρχη της να ειμαστε βεβαιοι οτι δεν θα εχουμε αλλο θεμα.

εν τελει τα υγρα ανεβηκαν μεχρι το 11.8 απο 9,3 που ξεκινησε το θεμα και γεννησα στις 36+4 ημερες γιατι ειχε ωρημανση ο πλακουντας και δεν τρεφοταν σωστα το παιδι και επισης η λεκανη μου δεν ανοιξε ποτε.

τωρα λοιπον καταλαβαινεις γιατι εχω φρικαρει και φοβαμαι με την εγκυμοσυνη και θελω απλα να γεννηθει ζωντανο και να γεννηθει οπως τελικα παει

(και παλι συγνωμη για το μεγαλο μνμ):wink:

Αυτό με το βάρος το είχα κι εγώ. Αφού με παρακαλούσαν γονείς και σύντροφος να φάω! Τί να πεις... Μη χ33ω την αυθεντία![ Κάτι παρόμοιο έπαθε μια ξαδέρφη μου με μία γιτρό από τις ονοματάρες της Θεσσαλονίκης (γνωστή για τις αλάνθαστες γνώσεις της ως επιστήμονας-γνωστή για το πόσο απότομη και αγενής είναι). Με λίγα λόγια είχε κενό σάκο και πριν την απόξεση η ξαδέρφη μου της λέει να κάνουν εναν υπέρηχο κι αυτή την αφήνει σύξυλη λέγοντας "Με αμφισβητείς; Δεν είμαι γιατρός εγώ; Δεν ξέρω τη δουλειά μου; Να πας να βεις άλλο γιτρό να σε αναλάβει". Πήγε σε άλλον, έκαναν μια χωριακή (την πρώτη σ' εκείνη την εγκυμοσύνη) και τελικά είχε όντως κενό σάκο. Ευτυχώς το γλύτωσε το εξώδικο!] Έχουν πολύ θράσσος μερικοί μου φαίνεται. Αυτός ήταν γα εξώδικο! Να τον τσεκάρεις αρκετά συχνά τον γιατρό σου. Ρώτα τον ερωτήσεις του τύπου "Μέχρι ποια εβδομάδα περιμένετε;", "Γίνεται πρόκληση;", "Τί θα γίνει αν το μωρό είναι μεγαλύτερο;" κλπ. Πιστεύω θα το καταλάβεις ;)

Λίγες μέρες αφότου είχα γεννήσει ο άντρας μου μού λέει να πάρω τον πρώην γιατρό και να του πω ότι τελικά μόνο οι άντρες δεν γεννάνε, μιας και όταν με έβαζε για την καισαρικη μου είχε πει ότι δεν είναι ικανές όλες οι γυναίκες να γεννήσουν!!!:evil::evil::evil:

Λίγες μέρες αφότου είχα γεννήσει ο άντρας μου μού λέει να πάρω τον πρώην γιατρό και να του πω ότι τελικά μόνο οι άντρες δεν γεννάνε, μιας και όταν με έβαζε για την καισαρικη μου είχε πει ότι δεν είναι ικανές όλες οι γυναίκες να γεννήσουν!!!:evil::evil::evil:

φοβερό!!!!!!!!!!!!!!! μπορώ να την χρησιμοποιώ αυτή την ατάκα???

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

Κορίτσια, μήπως έχει καμιά σας επαφές με την Μαριάλ που γέννησε πρόσφατα?

Δεν μπορώ να την βρω σε αυτό το φόρουμ, είναι ανενεργός ο λογαριασμός της και δεν μπορώ να στείλω πμ. ομως νομίζω οτι μπαίνει και διαβάζει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...