Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Καλαμάτα μένω.

Τα στοιχεια του γιατρού μήπως να τα έδινα καλύτερα όταν θα έχω προσωπική εμπειρία?

Γιατί έτσι κι αλλιώς προς το παρόν μόνο το επωνυμο του ξέρω!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

σε ρωτησα για να δω αν ξερω εγω κατι,η καποια απο τις κοπελες εδω για τον γιατρο στον οποιο αναφερεσαι.....

ειναι παντως σιγουρα θετικο οτι εχει ηδη αναλαβει και μαλιστα με επιτυχια vbac!

fBaep3.png

uwK7p3.png

Εγω τελικα καταλαβα πως οταν ειναι κοριτσι...η VBAC πετυχαινει σε μεγαλυτερο ποσοστο.

Αλεκα μη το λες...υπαρχουν και τρελες οι οποιες επιθυμουν να γεννησουν με καισαρικη...για να μη πονεσουν...ειχα μια τρελη τετοια διπλα μου στην αιθουσα ανανυψης.

καλησπέρα και από μένα..σέβομαι απόλυτα την επιθυμία κάθε γυναίκας να γεννήσει όπως θέλει, να θηλάσει , να μη θηλάσει, να χειριστεί όπως θέλει το σώμα της..αλλα χαρακτηρισμοί τέτοιου τύπου νομίζω είναι καλύτερα να λείπουν..γιατί υπάρχει και μεγάλο ποσοστό γυναικών όπως εγώ....που η καισαρική τους φάνηκε παιχνιδάκι..δεν έκαναν καμία υστερία...κλπ...και νομίζω ο τρόπος που περιγράφεις την άγνωστή σου δεν είναι ο καλύτερος έτσι...είναι σαν να λέω εγώ ότι έπαθε υστερία μία που πονούσε για τον φ.τ. ας είμαστε λίγο προσεκτικές κορίτσια έτσι..?

και αν κάνω δεύτερο πάλι καισαρική θα κάνω με τον ίδιο γιατρό που του έχω τυφλή εμπιστοσύνη..αλλά δεν θα κατακρίνω με τέτοιους χαρακτηρισμούς όποια επιλέξει κάτι διαφορετικό από μένα..ώρες ώρες θεωρώ ότι το φόρουμ ξεφεύγει με τέτοια ποστς..

σε ρωτησα για να δω αν ξερω εγω κατι,η καποια απο τις κοπελες εδω για τον γιατρο στον οποιο αναφερεσαι.....

ειναι παντως σιγουρα θετικο οτι εχει ηδη αναλαβει και μαλιστα με επιτυχια vbac!

λοιπόν λέγεται Δημητριος Αναστασόπουλος ο γιατρός...

για το vbac που έκανε δεν έχω ακόμα πληροφορίες αλλά για γέννα στο σπίτι που έκανε βρηκα αυτο:

http://www.tharrosnews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=27171

συν στο θέμα της γέννας της yogamama που μια κοπέλα είχε γράψει την προσωπικη της εμπειρία απο αυτό το γιατρό...

πραγματικά, απ'οτι φαίνεται αυτός ο γιατρός αποτελεί μεγάλη εξαιρεση...

δε μπορώ να περιγραψω πόσο χαρουμενη είμαι που όταν με το καλό μείνω έγκυος, θα έχω έστω και την επιλογη να συζητησω για vbac!!!:):):)

Εγω τελικα καταλαβα πως οταν ειναι κοριτσι...η VBAC πετυχαινει σε μεγαλυτερο ποσοστο.

Αλεκα μη το λες...υπαρχουν και τρελες οι οποιες επιθυμουν να γεννησουν με καισαρικη...για να μη πονεσουν...ειχα μια τρελη τετοια διπλα μου στην αιθουσα ανανυψης.

καλησπέρα και από μένα..σέβομαι απόλυτα την επιθυμία κάθε γυναίκας να γεννήσει όπως θέλει, να θηλάσει , να μη θηλάσει, να χειριστεί όπως θέλει το σώμα της..αλλα χαρακτηρισμοί τέτοιου τύπου νομίζω είναι καλύτερα να λείπουν..γιατί υπάρχει και μεγάλο ποσοστό γυναικών όπως εγώ....που η καισαρική τους φάνηκε παιχνιδάκι..δεν έκαναν καμία υστερία...κλπ...και νομίζω ο τρόπος που περιγράφεις την άγνωστή σου δεν είναι ο καλύτερος έτσι...είναι σαν να λέω εγώ ότι έπαθε υστερία μία που πονούσε για τον φ.τ. ας είμαστε λίγο προσεκτικές κορίτσια έτσι..?

και αν κάνω δεύτερο πάλι καισαρική θα κάνω με τον ίδιο γιατρό που του έχω τυφλή εμπιστοσύνη..αλλά δεν θα κατακρίνω με τέτοιους χαρακτηρισμούς όποια επιλέξει κάτι διαφορετικό από μένα..ώρες ώρες θεωρώ ότι το φόρουμ ξεφεύγει με τέτοια ποστς..

:confused::confused::confused::confused::confused::confused:

:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Διαφημίσεις

Aπό την παρουσία σου εδώ να υποθέσουμε ότι προσπαθείς να ενημερωθείς??? Χαίρομαι! Είσαι σε καλό δρόμο!!! Και έχεις πολύ υλικό να διαβάσεις σε αυτές τις σελίδες...

ή προσπαθείς να μας πείσεις ότι αυτό που πας θα κάνεις είναι και το σωστό??? Τότε είσαι σε λάθος τόπικ...

Ή ότι είναι σοβαροί γιατροι αυτοί που δέχονται να κάνουν καισαρικές για να μην "πονέσουν" οι μαμάδες???

Οι τελευταίοι ειδικά έχουν πάψει να σέβονται τους εαυτού τους και το επάγγελμά τους γιατί νονμίζεις ότι σέβονται εσένα???

Και αν δεν έχεις κάτι πιο ουσιαστικό να καταθέσεις...

νομίζω ότι μέχρι εδώ θα ασχοληθούμε μαζί σου...

Μπήκες να γράψεις σε ένα θέμα, που προφανώς δε γνωρίζεις τίποτα για αυτό και ζητάς από εμάς που φάγαμε το μαχαίρι και περάσαμε τις χειρότερες ώρες τις ζωής μας, να θεωρήσουμε φυσιολογική μια γυναίκα που ζητάει να κάνει καισαρική χωρίς να υπάρχει κάποιος ιατρικός λόγος που να λέει ότι πρέπει να την κάνει??????

Όλες όσες είμαστε εδώ μέσα, έχουμε κάνει καισαρική όπως και εσύ. Με τη διαφορά ότι τη ζήσαμε πολύ διαφορετικά από εσένα γιατί πολύ απλά δεν επιλέξαμε εμείς να την κάνουμε και εννοείται ότι μετά από εκεί, ψάξαμε πολύ τον λόγο που μας οδήγησαν σε αυτή.

Αν θέλεις να μάθεις για ποιο λόγο θεωρούμε «τρελή» μια γυναίκα που ζητάει καισαρική χωρίς να υπάρχει καμία ιατρική ένδειξη που να λέει ότι πρέπει να την κάνει, δεν έχεις πάρα να διαβάσεις τις προηγούμενες σελίδες ή απλά να ψάξεις στο διαδίκτυο για τα οφέλη του φυσιολογικού (και ακόμα καλύτερα του φυσικού τοκετό) στη μάνα και στο παιδί.

Κάντο αυτό και αν δεν αλλάξεις γνώμη για αυτό που πιστεύεις, έχεις από εμένα όλο το ελεύθερο να με ονομάσεις τρελή ή όπως αλλιώς αγαπάς…

0sShp3.png

PGnvp2.png

Αχ κοριτσια μη το κανετε αυτο και κλεισει ΚΑΙ αυτο το θεμα...σας παρακαλω.Ξερετε καλυτερα και απο μενα ποσο δυσκολο ειναι να βρεις υποστηρηξη οταν επιχειρεις να πας κοντρα στο συστημα.

Μη δινετε συνεχεια,δεν εχει νοημα..ο γραπτος λογος παρεξηγειτε,και προφανως παρεξηγηθηκα.

fairyraile, σου ευχομαι με το καλο να μινεις πολυ συντομα εγγυος και να καταφερεις να γεννησεις. Μπραβο που βρηκες γιατρο, δειχνει οτι σαν χωρα αρχιζουμε να αλλαζουμε...οι γιατροι μας ενημερονονται και εξελησσονται.

Με το καλο.

Ναι Cesilia, έχεις απόλυτο δίκαιο. Δεν υπάρχει λόγος να δίνουμε συνέχεια….

Και γι΄ αυτό.. προχοράω παρακάτω…

Το μπεμπέ μας έχει γυρίσει με το κεφάλι προς τα κάτω και δε βλέπουμε την ώρα να απολαύουμε τη γέννηση του!!!

Έχω μια απίστευτη χαρά και περιμένω με τεράστια αγωνία να ζήσω αυτή τη στιγμή με όποιον τρόπο και αν αποφασίσει να έρθει στον κόσμο αυτό το μωράκι!!!!

Είμαι πάρα πολύ ήρεμη ψυχικά γιατί ξέρω ότι ακόμα και αν χρειαστεί να ξανακάνω καισαρική, τουλάχιστον αυτή τη φορά θα υπάρχει απόλυτα σοβαρός λόγος να την κάνω και επιπλέον είμαι καθησυχασμένη γιατί θα έχω τη γιατρό και τη μαία που ξέρω ότι θα δείξουν μεγάλο σεβασμό σε εμένα, στο μωρό μου και σε αυτήν την ιερή στιγμή της γέννησης του. Οπότε δεν έχω να φοβηθώ τίποτα!!!!

Σήμερα ξεκινάω και τα μαθήματα τοκετού με την Ειρήνη. Χαίρομαι πάρα πολύ που επιτελούς θα τη γνωρίσω καλύτερα και χαίρομαι πάρα πολύ που επιτελούς έφτασε ο καιρός για τα μαθήματα!!!:-D:grin: Elenanikou είχες κάνει μαθήματα με την Ειρήνη???

0sShp3.png

PGnvp2.png

Αχ κοριτσια μη το κανετε αυτο και κλεισει ΚΑΙ αυτο το θεμα...σας παρακαλω.Ξερετε καλυτερα και απο μενα ποσο δυσκολο ειναι να βρεις υποστηρηξη οταν επιχειρεις να πας κοντρα στο συστημα.

Μη δινετε συνεχεια,δεν εχει νοημα..ο γραπτος λογος παρεξηγειτε,και προφανως παρεξηγηθηκα.

Ακριβώς! Όποιος συζητάει εδώ, σημαίνει ότι ψάχνει να ενημερωθεί γι'αυτό που γράφει ο τίτλος του τόπικ κι όχι για να πλέξει το εγκώμιο της (αναίτιας) καισαρικής και των γιατρών που τις κάνουν, ούτε να μας αλλάξει άποψη γι'αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Ούτε γίνεται αγώνας επιχειρηματολογίας. Τουλάχιστον πάνω σ'αυτό έχει αποφανθεί η επιστημονική κοινότητα ολόκληρου του κόσμου. Σε όποιον γράφει χλευαστικά, αποδοκιμαστικά, αποθαρρυντικά σχόλια, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ, γιατί προφανώς βρίσκεται σε λάθος τόπικ.

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Διαφημίσεις

Κορίτσια τα είπαμε και δυστυχώς θα τα ξαναπούμε πολλές φορές...!!! Από τη στιγμή που ακόμα και την ώρα της γέννας μπαίνανε μέσα στο θάλαμο οι νοσηλεύτριες και μου υπερθεματίζανε την καισαρική (σε ποιον, σε εμένα που γνώριζαν ότι πάω για vbac!!!!!!!!!) ας μην περιμένουμε να αλλάξει η νοοτροπία των γυναικών που αντιμετωπίζουν τη γέννα ως κάτι ξένο προς τη γυναικεία φύση... Δυστυχώς σε μεγάλο βάθμο είναι και αυτές που συντηρούν την τακτική όλων αυτών των χασάπιδων, θύματα των οποίων υπήρξαμε.... Πάθαμε και μάθαμε όμως, αυτό έχει σημασία!!!! Οι υπόλοιπες τώρα που θεωρούν ευλογία την καισαρική ας μας διαβάζουν και ας απορούν με τη χαμηλή νοημοσύνη μας και ας μας χλευάζουν!!! Νομίζω ότι μπορούμε να το αντέξουμε!!! Δεν είμαστε εδώ για να πείσουμε κανέναν, αλλά για να βοηθήσουμε η μία την άλλη. και ευτυχώς που σας γνώρισα και ιδιαίτερα την irnadi γιατί διαφορετικά δεν θα είχα κάνει το δικό μου θαύμα!!!

Στο θέμα μας τώρα!!! Έκανα τα μαθήματα με την Είρήνη και με τη Λίνα που είναι μαζ'ί στις γέννες στο σπίτι και όλα ήταν τέλεια! Βέβαια με την επισκληρίδιο τελικά τα μαθήματα δεν χρειάστηκαν αλλά και μόνο η παρουσία της στην αίθουσα τοκετών χαλάρωσε πολύ και εμένα αλλά και τον αντρούλη μου!!! Είσαι σε πολύ καλά χέρια anti!!!:P

Έκανα τα μαθήματα με την Είρήνη και με τη Λίνα που είναι μαζ'ί στις γέννες στο σπίτι και όλα ήταν τέλεια! Βέβαια με την επισκληρίδιο τελικά τα μαθήματα δεν χρειάστηκαν αλλά και μόνο η παρουσία της στην αίθουσα τοκετών χαλάρωσε πολύ και εμένα αλλά και τον αντρούλη μου!!! Είσαι σε πολύ καλά χέρια anti!!!:P

Το ξέρω Έλενα μου!!!! Ειλικρινά, δε μπορεί να κρυφτεί από το πρόσωπο μου η χαρά μου!!!:mrgreen::mrgreen:

Να σε ρωτήσω…. Πόσα μαθήματα έκανες σε πόσο χρονικό διάστημα (π.χ. ένα κάθε εβδομάδα ή ανά 15 μέρες??) και πόση ώρα διαρκεί περίπου το καθένα??? Ρωτάω γιατί δεν έχω αμάξι και θα πρέπει να είναι κάποιος κάθε φορά σε αναμονή για να έρθει να με πάρει…:?:-?

0sShp3.png

PGnvp2.png

Anti μου αν σου πω ότι δεν θυμάμαι θα το πιστέψεις;;!!Ήταν 10 μαθήματα από 1 η 1,5 ώρα δεν θυμάμαι ακριβώς το κάθε ένα. Μπορείς να κανονίσεις τις ώρες να πηγαίνεις με τον άντρα σου.Νομίζω ότι η Ειρήνη αν το ζητήσεις μπορεί να έρθει αυτή στο σπίτι σου. Σε εμένα το είχε προτείνει, αλλά το είχαμε απορρίψει γιατί ο γιόκας μου δεν θα μας άφηνε σε ησυχία. Από τη στιγμή όμως που έχει μεταφορικό πρόβλημα ζήτησέ το. Η Ειρήνη είναι Άνω Πόλη στα Κάστρα.

Όχι Cesilia δε θα τα κάνω στη Βιοκλινική. Θα τα κάνω με την Ειρήνη στο σπίτι της. Σήμερα τουλάχιστον εκεί έχουμε ραντεβού.

Έλενα, θα το συζητήσω αυτό το θέμα μαζί της. Εγώ μένω ανατολικά και είναι λίγο παίδεμα το πήγαινε – έλα…:?:-?

0sShp3.png

PGnvp2.png

Διαφημίσεις

Η γιόγκα ευτυχώς ήταν, είναι και θα είναι ούτος ή άλλος μέσα στη ζωή μου… Πηγαίνω και κολυμβητήριο όταν μου το επιτρέπει το πρόγραμμα μου και γενικότερα συνεχίζω να είμαι δραστήρια όσο και πριν την εγκυμοσύνη. Αν και τα κιλάκια μου τα έβαλα δε μπορώ να κάτσω στα αυγά μου… Για το μόνο που στενοχωριέμαι, είναι που έχω ελαττώσει πολύ τελευταία τον διαλογισμό. Δε μπορείτε να φανταστείτε πόσο καλό μπορεί να κάνει στην ήρεμη εξέλιξη του τοκετού και στην ψυχολογία την εγκυμονούσας. Έκανα όσο μπόρεσα στις διακοπές, αν και το περιβάλλον στο camping δεν ήταν το καλύτερο από άποψη ησυχίας, αλλά τώρα που γυρίσαμε το σπίτι δε με τραβάει καθόλου να αυτοσυγκεντρωθώ…. Θα πάρω τα βουνά μου φαίνεται….:rolleyes::rolleyes:

0sShp3.png

PGnvp2.png

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΟ ΜΩΡΟ ΓΙΑΤΙ ΗΔΗ ΕΧΩ ΑΙΜΟΡΑΓΙΕΣ. ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ.

κοριτσακια μου!!!! τι μου κανετε??? δε σας εχω ξεχασει! σας παρακολουθω! εγω ειμαι καλα!φουσκωνω φουσκωνω να δουμε..χαχα μπηκα στην 31η βδομαδα και μετραμε πια αντιστροφα. Λοιπον τα νεα μου ειναι οτι επειδη ειχα πει να φτασω στο τελος και βλεπουμε οτι εφτασα στο τελος. το μωρακι που τελικα ειναι μπομπιρας απο τα πρωτα ακομη υπερυχα εως πριν λιγες μερες δε λεει να ξεκολησει απο την θεση με το κεφαλι κατω. σπρωχνει σπρωχνει να δουμε που θα παει. εχω πονους στη λεκανη στα κοκαλα απο τον 6ο μηνα.. η μητρα κανει ελαφριες συσπασουλες απο τωρα (αν και την προσεχω μη εχω καμια εκπληξη..) θελω να πω πως ολα κυλανε καλα! επισης με τις μετρησεις που κανω το μωρο ειναι κανονικο αλλα οχι μεγαλο αρα και αυτο ειναι καλο!

τωρα.. μεταξυ μας πλεον με ενδιαφερει ολα να πανε καλα και να το παρω αγκαλιτσα, αλλα επειδη με τρωει και το κατι τις μου για φτ τα παρατηρω ολα αυτα. τωρα.. η γιατρος μου τελικα χωρις να την πω κατι ωμα. μετα τις πρωτες συζητησεις μας που ειχαμε κανει την προσεχω τι κανει και τι λεει και ολα ειναι για φτ αυτα που αναφερει. καθε φορα ελεγχει και μετραει το παχος της μητρας σχολιαζει τη θεση του μωρου και αλλα πολλα. στο επομενο ραντεβου παλι θα τη στριμωξω.

αν και υπαρχει κατι που με προβληματιζει και θελω γνωμες.πριν το καλοκαιρι ακομα ανακαλυψαμε οτι εχω τριχομοναδες. ειχα παρει κολπικα υποθετα και μετα που εκανα παλι εξεταση βρηκαμε λιγες λιγες ακομη. εκανα και σημερα να δουμε τι γινετε.. ακομα δε βγηκαν τα αποτελεσματα. ρωταω λοιπον. η μικροβιολογος που εκανα την εξεταση επειδη μιλουσαμε για το ολο θεμα μου ανεφερε πως μακαρι μεν να καταφερω φτ αλλα ειπε πως και οι τριχομαδες ειναι ενα θεματακι και ισως να μην ηταν καλη ιδεα να περασει απο μια ''περιοχη με μυκητες''. ισχυει αυτο ξερετε?? οι τριχομαδες ειναι κακες για το μωρο??

στη γιατρο μου που το ρωτησα απο εξω εξω μου ειπε πως σε γενικες γραμμες θελουμε καθαρη παντα την περιοχη ασχετα με τον τροπο που θα γεννησω. αλλα για το σιγκεκριμενο ξερετε τιποτα?

1-2-3MPOMPIRES!!!

Με το καλό anti και supermama...

Anti, πραγματικά διαβάζω για την αναμονή σου και τα μαθήματα κλπ κλπ

και πάλι μου έρχεται στο μυαλό το Ειρηνάκι, αυτός ο άγγελος!

και ζω ξανά και ξανά τις δικές στιγμές...

και κλαίω και ανυπομονώ να τις ξαναζήσω...

eleni2010, σε ποια περιοχή είσαι; Θετική σκέψη πάντα, κοπέλα μου, μπορεί να είναι κάτι περαστικό, πού ξες;!

Σε ευχαριστω πολυ για τισ ευχες σου. στον πειραια μενω. αν ξερεις κατι θα με βοηθουσες παρα πολυ.

Με το καλό anti και supermama...

Anti, πραγματικά διαβάζω για την αναμονή σου και τα μαθήματα κλπ κλπ

και πάλι μου έρχεται στο μυαλό το Ειρηνάκι, αυτός ο άγγελος!

και ζω ξανά και ξανά τις δικές στιγμές...

και κλαίω και ανυπομονώ να τις ξαναζήσω...

Πραγματικά είναι μια γλύκα η Ειρήνη!!! Πέρασα πολύ όμορφο απόγευμα εχτές!!! Την ευχαριστώ πολύ για το μάθημα και την όμορφη παρέα!!!

Σου εύχομαι φίλη μου, όποτε το επιθυμείς να σου συμβεί και να το ξαναζήσεις!!! Είναι υπέροχο αυτό το ταξίδι!!!

0sShp3.png

PGnvp2.png

Σε ευχαριστω πολυ για τισ ευχες σου. στον πειραια μενω. αν ξερεις κατι θα με βοηθουσες παρα πολυ.

Δυστυχώς, ιδέα δεν έχω από Αθήνα :(

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Απ'οτι κατάλαβα μάλλον θα πρέπει να πάω ή θεσσαλονίκη ή κρήτη για να γεννήσω φυσιολογικά. Οι γιατροί στην αθήνα είναι είναι καλομαθημένοι και δεν θέλουν να χαλάνε την ζαχαρένια τους. Τι να πω πια????

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...