Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αίσθηση προκάλεσε στην κοινή γνώμη η περίπτωση μιας γυναίκας στο New Jersey που αρνήθηκε την καισαρική τομή κατά τη διάρκεια του τοκετού της, παρά τις συστάσεις των γιατρών, ότι η επέμβαση ήταν αναγκαία, λόγω δυσφορίας του αγέννητου μωρού της.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια, όπου η απόφαση βγήκε υπέρ του νοσοκομείου, θεωρώντας ότι η στάση της μητέρας ήταν ισοδύναμη με κακοποίηση ανηλίκου. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης ήταν η απομάκρυνση του βρέφους από τη μητέρα του μέχρι την ηλικία των 5 ετών! Αξίζει να σημειωθεί ότι το μωρό τελικά γεννήθηκε κολπικά, σε καλή κατάσταση και χωρίς να υποφέρει από εμφανές νευρολογικό πρόβλημα.

Η περίπτωση που μια γυναίκα αρνείται την ιατρική παρέμβαση κατά τον τοκετό δεν είναι συχνή, αν και έχουν αναφερθεί παρόμοια περιστατικά στη διεθνή βιβλιογραφία. Σε πολλές χώρες του εξωτερικού, μια τέτοια άρνηση δεν μπορεί να παρακαμφθεί από τους γιατρούς, παρά μόνο αν αποδειχθεί ότι η γυναίκα δεν έχει «σώας τας φρένας». Η επιβολή της ιατρικής παρέμβασης χωρίς τη συγκατάθεση της γυναίκας σε τέτοιες περιπτώσεις θεωρείται ποινικό αδίκημα, με σοβαρές επιπτώσεις για τους γιατρούς που προβαίνουν σε μια τέτοια πράξη.

Στην Ελλάδα, το σενάριο της άρνησης μιας ιατρικής παρέμβασης, όπως είναι η επείγουσα καισαρική τομή, είναι πολύ σπάνιο. Παρ' όλα αυτά, όταν αυτό συμβαίνει, οι γιατροί έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε εισαγγελική παρέμβαση, προκειμένου να μπορέσουν να παρέμβουν, για να σώσουν τη ζωή και να διασφαλίσουν την καλή υγεία του βρέφους. Αυτό δικαιολογείται από τον ελληνικό νόμο, ο οποίος παρέχει τα ίδια δικαιώματα στη ζωή για το αγέννητο παιδί, όπως άλλωστε και για κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. Ωστόσο, σε άλλες χώρες, το παιδί δεν έχει τέτοια δικαιώματα, παρά μόνο μετά τη γέννηση.

Το κείμενο επιμελήθηκε και υπογράφει ο δρ ΘΑΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ MD (London) MRCOG FHEA

Μαιευτήρας Χειρ. Γυναικολόγος

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Λονδίνου

Zougla.gr

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

:?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?:

fBaep3.png

uwK7p3.png

Spithoula σκέψου ότι πριν από λίγο καιρό υπήρχαν λιγότερες μαρτυρίες γιατί το θέμα δε συζητιόταν τόσο ανοιχτά.

Με τον Μπιλάλη γέννησε η lemag και συνεχίζει να αναλαμβάνει όπως φάνηκε. Ο Πατσούρας από ό,τι ξέρω είναι και στο γαία. Αν μάθεις κάτι από τη φίλη σου πες μας να έχουμε πιο ολοκληρωμένο προφίλ.

miriki ευχαριστω για την απαντηση!!!

δεν εχω κανεναν φοβο για το vbac, αλλα εχω απιστευτα πολλες ερωτησεις.... θα τις κανω εν καιρο... χιχι!!! αφου σιγα σιγα ξαναδιαβασω ολες τις σελιδες που εχουν πολυτιμες πληροφοριες!!!

θα τη ρωτησω και θα μαθω για τον Πατσουρα!!! το μωρακι της γεννηθηκε 4.300 αν θυμαμαι καλα (παντως το 4 ειναι σιγουρο)...

Για τον Μπιλαλη χαρηκα που ειναι και στο Γαια γιατι γεννησα στο Μητερα και εχω τις χειροτερες εντυπωσεις ... δε θα ηθελα να ξαναπαω, χωρις να εχω ελπιδα οτι καπου αλλου θα ειναι πολυ διαφορετικα...

αν μπορει η lemag να μας δωσει περισσοτερες πληροφοριες για τον Μπιλαλη...εστω και με pm..για να μην ενοχλησω εγω με pm... ευχαριστω πολυ πολυ!!!

miriki ευχαριστω για την απαντηση!!!

δεν εχω κανεναν φοβο για το vbac, αλλα εχω απιστευτα πολλες ερωτησεις.... θα τις κανω εν καιρο... χιχι!!! αφου σιγα σιγα ξαναδιαβασω ολες τις σελιδες που εχουν πολυτιμες πληροφοριες!!!

θα τη ρωτησω και θα μαθω για τον Πατσουρα!!! το μωρακι της γεννηθηκε 4.300 αν θυμαμαι καλα (παντως το 4 ειναι σιγουρο)...

Για τον Μπιλαλη χαρηκα που ειναι και στο Γαια γιατι γεννησα στο Μητερα και εχω τις χειροτερες εντυπωσεις ... δε θα ηθελα να ξαναπαω, χωρις να εχω ελπιδα οτι καπου αλλου θα ειναι πολυ διαφορετικα...

αν μπορει η lemag να μας δωσει περισσοτερες πληροφοριες για τον Μπιλαλη...εστω και με pm..για να μην ενοχλησω εγω με pm... ευχαριστω πολυ πολυ!!!

spithoula ξερω για τον γιαννικο,ο οποιος συνεργαζεται με το λητω και το γαια,και εχει μια εξαιρετικη μαια την οποια εχω γνωρισει και προσωπικα,οτι αναλαμβανει vbac και εχει κανει πολλα μαζι με την ελντα-τη μαια του...επισης τωρα που στο λητω ειναι και το "σπιτι φυσικου τκοετου" της ευτοκιας,νομιζω οτι το κλιμα εκει ευνοει τα vbac...επισης ο μπιλαλης εκτος απο το μητερα ειναι και στο λητω-και γενικοτερα αν αποφασισω οτι με παιρνει οικονομικα για ιδιωτικο μαιευτηριο,το λητω θα επελεγα....

α,στο ελενα εκτος απο το ροσολυμο-αληθεια spithoula,μπορεις λιγο να μου πεις για την αντιμετωπιση που ειχε απεναντι στη κοπελα που αναφερεσαι;πολυ θα με ενδιεφερε να μαθω-υπαρχει και η κωνσταντινιδου ειρηνη,η οποια ειχε αναφερθει στο προηγουμενο τοπικ οτι αναλαμβανει...εχουμε καμια αλλη πληροφορια;

α,και κατι τελευταιο.αρχιζει πολυ και τριγυρναει στο μυαλο μου η ιστορια της nena,που ανοιξε καρτελα στο νοσοκομειο,πηγαινε για τις επισκεψεις κ τις εξετασεις της εκει χωρις συγκεκριμενο γιατρο δικο της,επεσημανε πως ειναι με προηγουμενη καισαρικη και θελει να γεννησει φυσιολογικα στον διευθυντη κλινικης-φανταζομαι πως θα φαινεται και στον φακελο του ασθενους αυτο-και οταν ηρθε η ωρα,γεννησε φυσιολογικα στο μαιευτηριο με τον γιατρο που εφημερευε.οποτε....why not?εφοσον το μαιευτηριο ειναι ενημερωμενο και υπαρχει παντα εφημερευων χειρουργος-μαιευτηρας και αναισθησιλογος,και φυσικα μαιες....(και σκεφτομαι να ζητησω αυτη τη φορα να εχω ενα ατομο μαζι μου στις ωδινες,ειναι αδυνατον να το ξαναπερασω μονη μου.......)αυτες ειναι οι πιο προσφατες σκεψεις μου!

fBaep3.png

uwK7p3.png

Διαφημίσεις

Η nena ήταν στην Κύπρο αν δεν κάνω λάθος και εκεί υποστηρίζεται η πρακτική. Εδώ κουκουρούκου.

Κωνσταντινίδου ε; Δε θυμάμαι καθόλου να αναφέρθηκε, για να το ψάξουμε λίγο. Καλά που το είπες...

FLcUp3.png0BQfp3.png

ναι,Κυπρο ειναι η nena,αλλα και η κουνιαδα μου πχ γεννησε σε νοσοκομειο χωρις "προσωπικο ιατρο" στη λημνο,οχι vbac βεβαια,αλλα γεννησε.τι μπορουν νε σε κανουν απο την στιγμη που θα εχεις ανοιξει τον φακελο σου και θα εχεις ενημερωσει το νοσοκομειο για το ιστορικο και για το πλανο της γεννας σου;

νομιζω στο χερι μας ειναι καποια πραγματα,να τα απαιτησουμε και να τα εφαρμοσουμε,ετσι λειτουργει το συστημα υγειας,ας αρχισει να δουλευει και στην αθηνα ετσι,χωρις να νιωθουμε ανασφαλεια που δεν θα εχουμε "τον δικο μας" γιατρο "να μας προσεξει".νομιζω οτι ειναι εντελως ελληνικη νοοτροπια αυτη,που την αναπαραγουμε ευχαριστως,ενω δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος.

τα λεω για να τα ακουω κι εγω βεβαια.....

fBaep3.png

uwK7p3.png

Από μια μεριά έχεις δίκιο. Από την άλλη όμως χρειάζεσαι γιατρό που να ξέρει τι να κάνει στη δική σου/ μου περίπτωση. Αλλιώς διακινδυνεύεις. Στην πιο απλή των περιπτώσεων, απλά θα σε ξαναβάλουν καισαρική.

FLcUp3.png0BQfp3.png

εαν εχεις ζητησει να μην γινει καισαρικη εαν δεν παρουσιαστει σοβαρος ιατρικος λογος,δεν μπορουν να σου ξανακανουν καισαρικη με το ετσι θελω.

και απο την αλλη,τι ακριβως διακινδυνευουμε;ξερεις ποια ειναι τα ποσοστα επιπλοκων σε εναν οποιονδηποτε τοκετο με ή χωρις προηγουμενη καισαρικη;υπαρχουν δισεκατομμυρια πραγματα τα οποια μπορει να πανε στραβα κατα τη διαρκεια ενος οποιουδηποτε τοκετου,ασχετα με το ιστορικο της μητερας.οι γιατροι απο την στιγμη που βρισκονται στο νοσοκομειο,σημαινει οτι ΕΙΝΑΙ εκπαιδευμενοι και μπορουν να αντιμετωπισουν ενα επειγον περιστατικο ανα πασα στιγμη,αυτο ειναι αλλωστε και το νοημα της εφημεριας.

ουτως η αλλως εχουν ηδη αναφερθει τα ποσοστα ρηξης ή/και επιπλοκων σε Vbac,τα οποια ειναι εξαιρετικα χαμηλα και ο κινδυνος μειωνεται εαν η μητερα ειναι κατω των 30,δεν εχει παρει πολυ βαρος,εαν το παχος της τομης ειναι κατω απο ενα συγκεκριμενο νουμερο-δεν θυμαμαι ποιο....αρα στην ουσια τα πραγματα ειναι πιο απλα απ'οτι νομιζουμε,αλλα ο φοβος παραμενει μεσα μας.κινδυνος υπαρχει σε μια οποιαδηποτε εγκυμοσυνη απο την αρχη μεχρι το τελος της...εαν σκεφτομαστε με βαση τα ποσοστα και τους πιθανους κινδυνους,θα τρελαθουμε.εμεις πρεπει να εχουμε μονο θετικη σκεψη,να εχουμε πιστη οτι ολα θα πανε καλα,και εαν κατι στραβωσει,να προσευχηθουμε το μωρο κι εμεις να ειμαστε καλα,ασχετα με το εαν εχουμε ή δεν εχουμε καισαρικη στο ιστορικο μας.

fBaep3.png

uwK7p3.png

Δεν είμαι σίγουρη ότι όλοι οι γιατροί είναι εκπαιδευμένοι και έχουν εμπειρία στο vbac, ούτε όλες οι μαίες. Καταλαβαίνω τι έννοείς και συμφωνώ απόλυτα ότι θα έπρεπε να είναι ζήτημα ρουτίνας και όχι ειδική περίπτωση που πρέπει να έχει ειδική μεταχείρηση, αλλά δε θα διακινδύνευα να γεννήσω με τον εφημερεύοντα ο οποίος παίζει να ξέρει παίζει και όχι. Εδώ δεν το κάνεις σε μια πιο mainstream για ελληνικά δεδομένα κατάσταση.

Το βέβαιο είναι ότι όσο ζητάμε τόσο πιο πολύ θα ακούγεται και ίσως κάποια στιγμή να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, απλά τώρα νομίζω ότι ακόμη απέχουμε. Ανεξάρτητα από το αν φοβόμαστε εμείς ή όχι το πιο πιθανό είναι ότι θα φοβηθεί ένας γιατρός χωρίς εμπειρία και με τις εντολές του διευθυντή του πάνω από το κεφάλι του.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

κορίτσια, μια τρέλα είναι όλα.τα νοσοκομεία μας οι γιατροί τα φακελάκια πόσο μάλλον ένα vbac που υπάρχει περίπτωση και γυναικολόγος να μην ξέρει καν τι είναι αυτό !!!!!!!!!!!!!!!!!!

το θέμα είναι πολυδιάστατο.η γνώμη μου είναι πως μόνο ένας γιατρός που το υποστηρίζει (το vbac) θα μπορεί να τα βγάλει πέρα, είτε είναι σε δημόσιο είτε είναι σε ιδιωτικό.

άρα ξεκινάμε με αυτό, να βρούμε γιατρό που το υποστηρίζει.

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

spithoula ξερω για τον γιαννικο,ο οποιος συνεργαζεται με το λητω και το γαια,και εχει μια εξαιρετικη μαια την οποια εχω γνωρισει και προσωπικα,οτι αναλαμβανει vbac και εχει κανει πολλα μαζι με την ελντα-τη μαια του...επισης τωρα που στο λητω ειναι και το "σπιτι φυσικου τκοετου" της ευτοκιας,νομιζω οτι το κλιμα εκει ευνοει τα vbac...επισης ο μπιλαλης εκτος απο το μητερα ειναι και στο λητω-και γενικοτερα αν αποφασισω οτι με παιρνει οικονομικα για ιδιωτικο μαιευτηριο,το λητω θα επελεγα....;!

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου!!!

Για τον Γιαννικο, ειναι αληθεια οτι δεν εχω ακουσει κατι αλλα ειμαι πολυ δεκτικη να το ψαξω...θα θελα να παω σε καποιον που να το στηριζει με σιγουρια και να σου εμπνεει εμπιστοσυνη...οχι τελευταια στιγμη να στα γυριζει, να σου βαζει οριο τις 40 κλπ, καταλαβαινετε.....

αν ξερεις επιπλεον πληροφοριες..σε ποια περιοχη ειναι το ιατρειο του?..ποσα περιπου παιρνει στην επισκεψη και η αμοιβη του γενικοτερα? και η μαια του? πολλα ρωταω ε???? ;)

η Ελντα ειναι η μαια του που αναφέρεις? ή αλλη??? η μαια πιστευω ειναι το ιδιο ουσιαστικη και πολυτιμη με το γιατρο!!!

αληθεια spithoula,μπορεις λιγο να μου πεις για την αντιμετωπιση που ειχε απεναντι στη κοπελα που αναφερεσαι;πολυ θα με ενδιεφερε να μαθω

για Ροσολυμο και "Ελενα" αργησα να απαντησω γιατι εψαχνα παλι ολες τις σελιδες μεχρι να το βρω!!! χιχι!!!

απο ngeo23 μηνυμα #1471 και #1472 απο εδω: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28932&page=30

και μηνυμα #1514 απο εδω: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28932&page=31

Διαφημίσεις

supermama τί σκέφτεσαι να κάνεις τελικά; elenanikou αν μας βλέπεις, πώς είσαι;

Καλημέρα! Πολύ καλά είμαι αν και αρχίζει λίγο το άγχος όσο πλησιάζουν οι μέρες. Η γιατρός βέβαια μου είπε στην τελευταία μου επίσκεψη ότι κατά πάσα πιθανότητα θα τον φάμε όλο το μήνα, οπότε να φανταστείς ούτε βαλίτσα δεν έφτιαξα ακόμα!!! Το μόνο που με αγχώνει πραγματικά πάρα πολύ είναι το ενδεχόμενο της πρόκλησης, αλλά θέλω να ελπίζω ότι δεν θα φτάσουμε ως εκεί! Εξάλλου ως τότε είναι ακόμα πάρα πολλές οι μέρες! Άσε που δεν θέλω να γεννήσω και πριν τις 26 Μάρτη γιατί η μαία μου, η Ειρήνη, είναι Αμερική και γυρίζει τότε! Όλα καλά θα πάνε, αυτό λέω κάθε μέρα.:lol:

Σίγουρα θα πάνε όλα καλά Έλενα μου!!! Μην ανησυχείς!! Έχεις ακόμα πολλές μέρες μπροστά σου!!!:wink:;-):wink:

Σε ευχαριστώ anti. Εσύ πώς είσαι; Το σποράκι τι κάνει; Πότε θα το δεις ξανά;

Είμαι στην 9η εβδομάδα. Δεν έχω κάτι νεότερο να σας πω… Θα πάω ξανά την 12 με 13 εβδομάδα για να κάνουμε την αυχενική…

Έλενα η Ειρήνη πότε γυρνάει??? Έχετε βρεθεί φαντάζομαι ε??? Σου κάνει και μαθήματα ανώδυνου τοκετού????

0sShp3.png

PGnvp2.png

Είμαι στην 9η εβδομάδα. Δεν έχω κάτι νεότερο να σας πω… Θα πάω ξανά την 12 με 13 εβδομάδα για να κάνουμε την αυχενική…

Έλενα η Ειρήνη πότε γυρνάει??? Έχετε βρεθεί φαντάζομαι ε??? Σου κάνει και μαθήματα ανώδυνου τοκετού????

Γυρίζει στις 26 Μαρτίου. Λείπει για ένα συνέδριο μαιευτικής. Βρεθήκαμε, κάναμε τα μαθήματά μας και γνώρισα και τη Λίνα που ήταν σε όλα τα μαθήματα σε περίπτωση που γεννήσω πριν έρθει η Ειρήνη να είμαστε μαζί. Πόλύ καλή και η Λίνα, οπότε δεν αγχώνομαι!!!

Τέλεια!!! Πάντως μην αγχώνεσαι με την ημερομηνία. Η Irnadi γέννησε στις 42 εβδομάδες… Και εμένα η γιατρός μου είπε ότι θα περιμένει όσο χρειαστεί. Υπάρχουν και διάφοροι ανώδυνοι και φυσικοί τρόποι να προκαλέσεις τον τοκετό μόνη σου άμα θελήσεις. Ιδικά τσαγάκια ας πούμε ή βότανα που κάνουν για αυτόν τον σκοπό…

0sShp3.png

PGnvp2.png

κοριτσια μου εξαφανιστηκα. ειχα κολησει μια πολυ ασχημη ιωση αποτα μικρα και ειχα λιωσει 4 μερες με εναν τρελλο βηχα και πυρετο. δε μπορουσα να παρω και τιποτα παρα μονο ενα φυτιο σιροπακι και ημουν χωμα. τωρα επιτελους ειμαι καλα. οπως καταλαβενετε δεν εχω εξελιξεις ουτε απο γιατρο ουτε απο μενα. μολις ανακτησω τιςδυναμεις μου θα επανελθω με τα νεα μου!

1-2-3MPOMPIRES!!!

Κορίτσια καλησπέρα και πάλι.Να πάρω το θάρρος να ρωτήσω για τις μαίες που θα σας βοηθήσουν τη στιγμή της γέννας;

Στη δεύτερη γέννα μου η γυναίκα που είχα δεν ήρθε στην κλινική , οπότε τα πέρασα όλα με τον άντρα μου οι δύο μας. Τα καταφέραμε τελικά μια χαρά, αλλά πιστεύω ότι η βοήθεια - ανακούφιση που μπορεί να σου δώσει η μαία είναι πιο μεγάλη από πρακτική τουλάχιστον άποψη.

Μήπως θα μπορούσατε να πείτε λίγες παραπάνω πληροφορίες; Είμαστε , απ΄ότι βλέπω όλες από Θεσ/νικη. Ευχαριστώ.

supermamaka αφού είσαι από Θεσ/νίκη θα ξέρεις πως 2-3 ονόματα ακούγονται στην πόλη μας.

Εγώ είχα την τύχη να έχω την Ειρήνη μαζί μου. Η βοήθειά της ήταν πράγματι πολύτιμη!!!

YBsep2.png

0VTqp2.png

Τη δεύτερη φορά είχα την Πόπη, αλλά δεν έρχεται σε κλινικές - νοσοκομεία. Μείναμε στο σπίτι μέχρι να έχω 7 διαστολή, αλλά μετά στην κλινική πέρασα άλλες 5 ώρες μέχρι να γεννήσω.

Την Ειρήνη που λέτε, δεν την έχω ακούσει, αλλά η αλήθεια είναι οτι μέχρι τώρα δεν είχα ρωτήσει. Δεν είναι κακό όμως να έχω και καμιά άλλη επιλογή.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...