Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

αχ.....

συγχαρητηρια dimitrak!!!!να σου ζησει το νεο μελος...και μπραβο σου που τα καταφερες,φαινεσαι πολυ ηρεμη απο το γραφομενα σου!

κοριτσια θα με κανετε να ερθω να γεννησω θεσσαλονικη.........!!!!!!!!!!!

fBaep3.png

uwK7p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αχ.....

συγχαρητηρια dimitrak!!!!να σου ζησει το νεο μελος...και μπραβο σου που τα καταφερες,φαινεσαι πολυ ηρεμη απο το γραφομενα σου!

κοριτσια θα με κανετε να ερθω να γεννησω θεσσαλονικη.........!!!!!!!!!!!

απτο στομα μου το πηρες και εγω Θεσσαλονικη θα παω μου φαινεται

2xgIp3.png1RTwp3.png

Μανούλες μακάρι να μπορούσα να διαβάσω ότι έχετε γράψει αλλά δυστυχώς η μπουμπού μου θα ξυπνήσει σε λίγο και μόλις που προλαβαίνω να σας πω και εγώ την εμπειρία μου! Στις 27 Φεβρουαρίου κατάφερα να ζήσω μία από τις ομορφότερες εμπειρίες τις ζωής μου, να γεννήσω την 2η κορούλα μου φυσιολογικά (προηγούμενη καισαρική πριν από 2 χρόνια) και να έχω στο πλάι μου τον αντρούλη μου να μου κρατάει το χέρι...Η αλήθεια είναι ότι όλα κύλησαν τόσο ομαλά και μαζί με την αφάνταστη βοήθεια του γιατρού και των μαιών στο τέλος δυσκολευόμουν πολύ να συνειδητοποιήσω τί είχε συμβεί, ήταν μαγικό! Ήταν ο πιο γλυκός πόνος που έχω νοιώσει ποτέ μου και εύχομαι σε όλες τις μανούλες που επιθυμούν να γεννήσουν φυσιολογικά μετά από καισαρική να το ζήσουν όπως και εγώ...Είναι μεγάλο έγκλημα να στερείς από μια μάνα το δικαίωμα να γεννήσει φυσιολογικά το παιδί της αν και εφόσον μπορεί να το κάνει...

Γεια σου! Καλωσήρθες στη βιμπακπαρέα μας! Συγχαρητήρια πολλά και να σου ζήσει! Θες να μας πεις το όνομα του γιατρού σου, για να το βάλουμε στη λίστα που έχουμε φτιάξει; Αν βρεις χρόνο, πες μας πώς ήταν και η γέννα σου (ή και οι 2 γέννες)!

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Ο για τρός μου λέγεται Γκριμπίζης και από την αρχή του τοκετού ήταν απόλυτα ειλικρινής μαζί μου λέγοντας οτι θα το προσπαθήσουμε χωρίς όμως να μπορεί να είναι σίγουρος. Είχα φτάσει στην 40η βδομάδα και Σάββατο βράδυ ξεκινάν πονάκια. Κυριακή ξυπνάω με πόνους ανά 5 λεπτο, ετοιμαζόμαστε και ξεκινάμε για την κλινική κατά τις 10.30. Οι κοπέλες με θυμόντουσαν αφού είχα κάνει 3-4 καρδιοτοκογραφήματα ήδη εκεί οπότε ήξεραν οτι πάω για vbac. Με ετοιμάζουν και βλέπουν οτι έχω διαστολή 2, μου δίνουν ορό και αρχίζει η αναμονή. Κατά τις 13.00 με διαστολή στο 3-4 ζητάω επίσκληρήδιο. Για να συντομεύω την περιγραφή μου κατά τις 6 το απόγευμα και χωρίς φάρμακο πιά έχω φτάσει διαστολή 10, το μωρό αρχίζει σιγά-σιγά να κατεβαίνει και οι μαίες είναι διαρκώς δίπλα μου και προσπαθούν να με βοηθήσουν (μέσα σε όλα ήμουν τόσο τυχερή που εκείνη την ώρα δεν γεννούσε καμία άλλη κοπέλα!). Η μπέμπα μας ήρθε στις 6.45 και τη στιγμή που την πρωτοαντίκρυσα αισθάνθηκα οτι όλη αυτή η εμπειρία ήταν απλά δώρο Θεού...

Άνοιξη έχει η καρδιά εσένα σαν κοιτά...

Διαφημίσεις

balia- επιτυχής (δύο φορές) - Αλέξης Παπανικολάου - Θεσ/νίκη

dimitrak-επιτυχής-Γρηγόρης Γκριμπίζης-Θεσ/νίκη

nena - επιτυχής

nancy_pan - επιτυχής

elliz - επιτυχής

katpend - επιτυχής

evi mik - επιτυχής - Απόστολος Μαμόπουλος - Θεσ/νίκη

angela kgr - επιτυχής - Μαρίνος Τσιριγώτης - Αθήνα

vageor - επιτυχής - Απόστολος Μαμόπουλος - Θεσ/νίκη

irnadi - επιτυχής - Αγγελική Μπουζάκη - Θεσ/νίκη

artesio - επιτυχής - Δερετζής Χαράλαμπος - Δράμα

supermamaka - επιτυχής - Γκουτζιούλης Φώτης - Θεσ/νίκη

tinoula - επαναληπτική καισαρική

Μανίνα - επαναληπτική καισαρική (20 ώρες προσπάθειας για vbac) Γιάννης Δημητριάδης - Αθήνα

spyni - επαναληπτική καισαρική (αναμονή 10 ωρών για έναρξη τοκετού) Αρίστη Προκοπίου - Αθήνα

galat - επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel - επαναληπτικη καισαρική (μετά από προσπάθεια για vbac) - Απόστολος Μαμόπουλος - Θεσ/νίκη

alcyon - επαναληπτικές καισαρικές (μετά από προσπάθεια για vbac και vba2c) Ε. Μαντούδης - ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag - επαναληπτικη καισαρική (μετά από πολύωρη προσπάθεια για vbac και διαστολή 9) - Δημήτρης Μπιλάλης - Αθήνα

elenanikou - στην προσπαθεια - ΠΗΤ 26/03/2011 - Αγγελική Μπουζάκη - Θεσ/νίκη

supermamaka (2η φορά)- στην προσπάθεια ΠΗΤ 11/6/2011- Γκουτζιούλης Φώτης- Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2 - στην προσπάθεια - ΠΗΤ 30/06/2011

barbi - στην προσπαθεια-ΠΗΤ 1/8/2011 - Γιανίκος Λάμπρος Γαία - Αθήνα

Wonderland - στην προσπαθεια - ΠΗΤ 6/08/2011

mamag - στην προσπαθεια-ΠΗΤ 10/09/2011

poubaki - στην προσπαθεια - ΠΗΤ 1/10/2011

Anti1980 - στην προσπάθεια - ΠΗΤ 27/10/2011 - Αγγελική Μπουζάκη - Θεσ/νικη

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

99.9.9.9 ναι! ο μονος λογος που δε λεω 100% ειναι οτι θελω μεστη βδομαδα να δω απο κοντα τη Μπουζακη. μολις γυρισω και ειναι οκ θα σαςπω να με βαλετε

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

Supermama άμα μου δινόταν η ευκαιρία, θα σου το έδινα εγώ το χαστούκι… Δε σε κατηγορώ που φοβάσαι το vba2c. Θα σε στήσω όμως στο τοίχο που έχεις κολλήσει με μια γιατρό που σου έχει κάνει 2 φορές καισαρική, που στεγνά θα σε πάει και για τρίτη και που στη τελική δε της έχεις και καμία υποχρέωση. Είσαι με τα καλά σου βρε κορίτσι μου??? Έχεις μιλήσει με την Αγγελική, σου έχει πει ότι μπορεί να σου προσφέρει αυτό που επιθυμείς ακόμα και αν είναι μια καισαρική με καλές προδιαγραφές για εσένα και το μωρό σου και το σκέφτεσαι ακόμα???? Και είναι ερώτηση αυτή που κάνεις για το αν μια γιατρός ξέρει να κάνει καισαρική επειδή είναι αυθεντία στο φυσιολογικό τοκετό???:shock::shock::shock:

Ξύπνα κοριτσάκι!!!! Σύνελθε!!!!

0sShp3.png

PGnvp2.png

Βρε supermama σε διαβάζω και σε ξαναδιαβάζω όλη την εβδομάδα και περιμένω να δω τι θα αποφασίσεις. Εγώ δεν θα ήθελα να σε πείσω να κάνεις κάτι για το οποίο δεν νοιώθεις έτοιμη και αυτό δείχνουν τα γραφόμενά σου, οπότε αν δεν είσαι εσύ μέσα σου πεισμένη ότι αυτός ο τρόπος γέννησης είναι ο καλύτερος για σένα και το μωρό σου γιατί να πεισθεί και η πρώτη γιατρός που είναι ξεκάθαρο ότι ούτε καν θα σε αφήσει να σε πιάσουν οι πόνοι, έχει σκοπό να σε βάλλει προγραμματισμένα και γρήγορα-γρήγορα μάλιστα. Αν εσύ με αυτόν τον τρόπο νοιώθεις ασφαλέστερα κανείς δεν θα σου πει ότι αυτό είναι λάθος, απλώς είναι προσωπική προτίμηση της καθεμίας, από την άλλη πρέπει να το θέλεις πολύ για να προσπαθήσεις για βιμπακ, ειδικά μετά από 2 καισαρικές..Λοιπόν ρώτα τον εαυτό σου, όχι εμάς τις υπόλοιπες, "το θέλω πολύ" και "πόσο πολύ τι θέλω" και αν εσύ νοιώσεις έτοιμη προχώρα το, βρε κοριτσάκι μου. Βρήκες τέτοια εξαιρετική επιστήμονα και άνθρωπο πάνω απ'όλα που σε αναλαμβάνει μετά από 2 καισαρικές μάλιστα και φοβάσαι ότι "δεν ξέρει να κάνει καισαρικές"; Να είσαι σίγουρη ότι αν παραστεί ανάγκη και μόνο τότε αυτή η γιατρός μια χαρά καισαρική θα σου κάνει...Εγώ θα πέταγα αν έβρισκα τέτοια γιατρό εδώ στην Αθήνα να είναι τόσο δεκτική με την βιμπακ μετά από 2 καισαρικές, εδώ με δυσκολία βρίσκεις υποστηρικτές για απλή βιμπακ...Τέλος πάντων άντε αποφάσισε για να σε βάλουμε και στη λίστα, εγώ πάντως το θέλω πολύ γαι σένα να τα καταφέρεις φυσιολογικά να το ξέρεις!

Επίσης να προσθέσω, dimitrak συγχαρητήρια κοπέλα μου που τα κατάφερες! Να σου ζήσει το κοριτσάκι σου!

Evi τέλεια η λίστα, την ομόρφυνες πολύ, η αλήθεια να λέγεται!

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

supermama, αφού επικοινωνήσεις με τη Μπουζάκη

όταν θα πλησιάζει ο καιρός θα επικοινωνήσεις με την Ειρήνη!!!

Θα γίνει ο άνθρωπός σου!!!

ισως ειναι και πρωι ακομα και δε λειτουργω 100%χαχαχα. ποια ειναι η ειρηνη? μαια? καικατι αλλο. εκλεισα ραντεβου με τη Μπουζακη την τεταρτη!!! μπορει να μου στειλεικαποια κοπελα τη διευθυνση? την ειχα σε ενα πμ και γιαυτο δε ρωτησα. αλλα τωρα δε το βρισκω.

ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ. ΑΝ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΟΚ ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ.. απλα το μονο που μεπεισε ειναι οτι στη σκεψη χαμογελαω παντα.. και νιωθω ομορφα μονο στην ιδεα. εχω διωξει τα χαζα διαβολακια που μπαινουν στομυαλο μου.. καιπεριμενω απο κοντα πια το μεγαλο οκ της Μπουζακη..

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

supermama, καλή επιτυχία αύριο και με καλά νέα εύχομαι.

Και σε σένα dimitrak να σαι γερή να χαίρεσαι τα μωρά σου.

Για το γιατρό σου έχω ακούσει κι εγώ καλά λόγια κι ότι είναι πολύ του φυσιολογικού τοκετού.

Για την Μπουζάκη δεν είχα ακούσει τίποτα μέχρι που την είδα σε μια ομιλία της στις συναντήσεις του συλλόγου και μου έκανε άριστη εντύπωση. Μια γυναίκα με σιγουριά που σου εμπνεέι εμπιστοσύνη. Αν δεν είχα βρεί το δικό μου γιατρό, σε αυτήν θα πήγαινα σίγουρα.

Άντε με το καλό σε όσες είναι στην προσπάθεια.

αχ βρε κοριτσια ανδε σας κανει κοπο επειδη με ρωτανε κατι αλλες κοπελες που μιλαω στο ιντερνετ μπορειτε στη λιστα να βαλετε διπλα στους γιατρους και που κανουν τις γεννες(κλινικες νοσοκομεια κλ)? αν μπορειτε αλλιωςδε πειραζει.

1-2-3MPOMPIRES!!!

Ευχομαι καποτε και γω με το καλο, να γραφω εδω και να αναζηταω τη στηριξη σας!!!

Καλη επιτυχια σε οσες βρισκονται σε προσπαθεια!!!

Περιμενουμε για το κουραγιο μας!!!

σημερα λοιπον εχω ραντεβου. το πρωι ημουν στο νοσοκομειο με τον μικρο που ειναι χαλια αλλα ευτυχως δε μας κρατησαν.. το απογευμα θαδω απο κοντα τη γιατρο και βλεπουμε..

1-2-3MPOMPIRES!!!

Κορίτσια από ό,τι θυμάμαι η katpend γέννησε στο Έλενα με το Ροσόλυμο και η Nena στην Κύπρο σε δημόσιο νοσοκομείο.

Συγχαρητήρια για τις γεμιστές κοιλίτσες!!!

Καλώς τη spithoulaq!

FLcUp3.png0BQfp3.png

λοιπονννν. πηγα! η κοπελα ηταν πολυ καλη και προθυμη να απανταει σε πολλες χαζομαρες που ρωτουσα. μου πε την μια πλευρα μου πε την αλλη και τις αναλυσαμε πολυ. ειχ ακαι σκονακι με ερωτησεις..χαχαχα εξετασε την τομη μου στο τελος και την βρηκε αψογη! εχει θρεψει γιατα καλα και ειναι και μικρη για 2 καισαρικες οποτε ειναι καλο αυτο.. θα σας πω οταν ειναι να με βαλετε στη λιστα. οχι τιποτα δεν εχω προλαβει να το αναλυσω με το αμορε..

1-2-3MPOMPIRES!!!

Γεια σας!!!

Αφου διαβασα ....(μεσα σε 1 μηνα) ολες τις σελιδες για vbac και απο το προηγουμενο θεμα....εχω χιλιομπερδευτει.... ;)

δεν ειμαι ακομα εγκυος αλλα θελω να ειμαι πολυ καλα ενημερωμενη πριν μεινω, γιατι τωρα ενημερωνομαι χωρις αγχος και πιεση....

γεννησα πριν 15 μηνες, στο Μητερα, με καισαρικη χωρις κανενα λογο... περασε η ΠΗΤ και 3 μερες μετα μπηκα με προκληση, μου εβαλαν οκυτωκινη 8 το πρωι και μετα απο 5 ωρες ο γιατρος μου ειπε οτι δεν υπαρχει λογος να περιμενουμε αλλο γιατι ο "τοκετος" δεν ειχε καμμια προοδο.... ο τραχηλος πολυ ψηλα και πολυ σκληρος.... εγω σαν το χαζοπροβατο.... ειπα "ενταξει"...... και εδω που τα λεμε.... το θεμα ηταν να μην παω για προκληση και να ελεγα απο πριν οχι... να περιμενα.... απο τη στιγμη που μπηκα στο στομα του λυκου.... και ολη μερα να με ειχε με οκυτωκυνη, πιστευω τιποτα δε θα γινοτανε... 5 ωρες και ουτε ενα πονο....

τελος παντων... Δοξα τω Θεο! εχω την κορουλα μου!!! και διεγραψα απο το μυαλο μου, αυτον τον απαραδεκτο κατ΄εμε γυναικολογο (στη Νικαια).....(και για πολλους αλλους λογους, που καταλαβα ποσο χασαπης ειναι)....

εχω χιλιομπερδευτει οπως ειπα γιατι δε ξερω ποιο γιατρο να επισκευτω....

*Αριστη: μου αρεσει απιστευτα η φιλοσοφια της, αποτι καταλαβα απο αυτα που διαβασα...και μονο που ειναι ομοιοπαθητικος (εμενα η ομοιοπαθητικη με σηκωσε απο το κρεβατι στην πρωτη εγκυμοσυνη, με εσωσε απο τη αφυδατωση...μετα απο 4 πολυ δυσκολους μηνες) και γενικα, ολη η φιλοσοφια μου ειναι να ειμαι δεκτικη στα εναλλακτικα....

μου αρεσει επισης πολυ που στην περιπτωση που η καισαρικη ειναι πραγματικα αναποφευκτη, αφηνει το μωρο με τους γονεις του την ωρα της ανανηψης....

ομως δε μου αρεσει που βαζει οριο τις 40 εβδομαδες και γενικοτερα απο τις περιπτωσεις που διαβασα δε μου φανικε οσον αφορα τη vbac να το παλευει ιδιαιτερα....χωρις να θελω να την προσβαλλω...εγω αυτα καταλαβα και θελω καποιον να με στηριξει με σθενος!!! :P

*Πατσουρας: Δεν κανει πλεον στο Αττικο, γιατι δεν του επιτρεπεται απο το Αττικο να κανει vbac αποτι εμαθα..... Ξερω κοπελα που εκανε vbac μαζι του και τα καταφερε, αλλα γενικοτερα δε διαβασα τα καλυτερα μεσα απο τις συζητησεις σας...(γιαυτον θα ρωτησω οταν τη βρω, τη γνωστη μου για λεπτομεριες....)

*Ροσολυμος: Θα ηθελα οσο τιποτα σε δημοσιο , οσον αφορα το οικονομικο, αλλα με φοβισε παρα πολυ η αντιμετωπιση που ειχε μια κοπελα οταν πηγε να τον επισκεφτει... γενικοτερα με φοβιζει η κατασταση, στα δημοσια της Ελλαδας.... και επισης με φοβισαν οι εμπειριες που γραφουν σε θεμα για μαιευτηριο Ελενα, οτι μια κοπελα ζητησε μονοκλινο και επειδη δεν ειχε τη βαλαν σε 2κλινο κ διπλα της μια γυφτισα (συγνωμη αν θεωρηθει ρατσισμος)

*Ευτοκια-Μπιλαλης: (με ποναει οταν θυμαμαι οτι πριν πειστω να παω στον χασαπη που πηγα, ηθελα απιστευτα να παω στο Ευτοκια...) καπου διαβασα εδω στο forum οτι σταματησε να αναλαμβανει vbac, δεν ξερω αν γνωριζετε κατι.... πιστευω οτι για να τον εμπιστευονται και να συνεργαζονται, θα ειναι πραγματικα υπερμαχος του vbac.... τινα πω?

Συγνωμη για το μεγαλο μηνυμα....... μπορει να με βοηθησει καποια να καταληξω καπου?

λιγες μαρτυριες υπαρχουν με επιτυχημενα vbac μεσα στο forum και δεν μπορω να καταλληξω που να απευθυνθω....

ουφ.....τα πα!!!!!!!!!!!! :lol:

Spithoula σκέψου ότι πριν από λίγο καιρό υπήρχαν λιγότερες μαρτυρίες γιατί το θέμα δε συζητιόταν τόσο ανοιχτά.

Με τον Μπιλάλη γέννησε η lemag και συνεχίζει να αναλαμβάνει όπως φάνηκε. Ο Πατσούρας από ό,τι ξέρω είναι και στο γαία. Αν μάθεις κάτι από τη φίλη σου πες μας να έχουμε πιο ολοκληρωμένο προφίλ.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Αίσθηση προκάλεσε στην κοινή γνώμη η περίπτωση μιας γυναίκας στο New Jersey που αρνήθηκε την καισαρική τομή κατά τη διάρκεια του τοκετού της, παρά τις συστάσεις των γιατρών, ότι η επέμβαση ήταν αναγκαία, λόγω δυσφορίας του αγέννητου μωρού της.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια, όπου η απόφαση βγήκε υπέρ του νοσοκομείου, θεωρώντας ότι η στάση της μητέρας ήταν ισοδύναμη με κακοποίηση ανηλίκου. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης ήταν η απομάκρυνση του βρέφους από τη μητέρα του μέχρι την ηλικία των 5 ετών! Αξίζει να σημειωθεί ότι το μωρό τελικά γεννήθηκε κολπικά, σε καλή κατάσταση και χωρίς να υποφέρει από εμφανές νευρολογικό πρόβλημα.

Η περίπτωση που μια γυναίκα αρνείται την ιατρική παρέμβαση κατά τον τοκετό δεν είναι συχνή, αν και έχουν αναφερθεί παρόμοια περιστατικά στη διεθνή βιβλιογραφία. Σε πολλές χώρες του εξωτερικού, μια τέτοια άρνηση δεν μπορεί να παρακαμφθεί από τους γιατρούς, παρά μόνο αν αποδειχθεί ότι η γυναίκα δεν έχει «σώας τας φρένας». Η επιβολή της ιατρικής παρέμβασης χωρίς τη συγκατάθεση της γυναίκας σε τέτοιες περιπτώσεις θεωρείται ποινικό αδίκημα, με σοβαρές επιπτώσεις για τους γιατρούς που προβαίνουν σε μια τέτοια πράξη.

Στην Ελλάδα, το σενάριο της άρνησης μιας ιατρικής παρέμβασης, όπως είναι η επείγουσα καισαρική τομή, είναι πολύ σπάνιο. Παρ' όλα αυτά, όταν αυτό συμβαίνει, οι γιατροί έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε εισαγγελική παρέμβαση, προκειμένου να μπορέσουν να παρέμβουν, για να σώσουν τη ζωή και να διασφαλίσουν την καλή υγεία του βρέφους. Αυτό δικαιολογείται από τον ελληνικό νόμο, ο οποίος παρέχει τα ίδια δικαιώματα στη ζωή για το αγέννητο παιδί, όπως άλλωστε και για κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. Ωστόσο, σε άλλες χώρες, το παιδί δεν έχει τέτοια δικαιώματα, παρά μόνο μετά τη γέννηση.

Το κείμενο επιμελήθηκε και υπογράφει ο δρ ΘΑΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ MD (London) MRCOG FHEA

Μαιευτήρας Χειρ. Γυναικολόγος

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Λονδίνου

Zougla.gr

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...