Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

aircondition

Recommended Posts

Τον κλιματισμο δεν το λεω για να μην κρυωσει το παιδι αλλα για τα μικροβια που εχουν τα αιρκοντισιον και ειναι επικινδυνα ακομα και για τους μεγαλους αν δεν εχει καθαριστει και απολυμανθει. Τουλαχιστον μια απολυμανση καλη την θελει.

lcWup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 181
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

για το κλιματιστικο να το ανοιγετε,οχι στο δωματιο,αλλα να ειναι το παραθυρο ελαχιστα ανοικτο.αυτο εκανα εγω αν και η δικια μου ειχε γεννηθει καταχειμωνο.

roulaki71 θελει αριστη απολυμανση το κλιματιστικο, εχεις απολυτο δικιο. Και οπωσδηποτε ανοιχτο παραθυρο. Επειδη μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση που μου ειπε ο γιατρος να βαλω κλιματισμο στο μωρο, επεμεινα και μου εξηγησε οτι πλεον ειναι τετοιες οι θερμοκρασιες που δεν αρκει να ανοιξεις το παραθυρο να μπει δροσια οπως καναμε παλια και μαλιστα οσες μεγαλωσαμε στην επαρχια οπως εγω.

Βασικα γι αυτο ανοιξα και το θεμα του καυσωνα γιατι ειδικα με τα νεογεννητα ειναι λιγο διαφορετικα απ' οτι αν τυο μωρο εχει περασει τον εκτο μηνα. Κατι με τη ρυθμιση της θερμοκρασιας τους.

Επιπλεον εχω ενθουσιαστει με την ιδεα οτι θα εχω διαφορετικου φυλουμωρο απο το πρωτο μου, μιας και περιμενω αγορι τωρα και ψαχνω δικαιολογιες να του ψωνιζω ρουχα. :oops: Το ξερω οτι ειμαι χαζη, αλλα τι να κανω...

k9Tap3.png

• 3 months later...

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ AIR-CONDITION ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΤΑ ΜΩΡΑ? Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?ΚΑΝΕΙ ΑΦΟΡΗΤΗ ΖΕΣΤΗ! ΓΥΜΝΑ ΤΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ?

nmZKp3.png?nmOvssxvBcEop3.png?V8tGDx3G

εγω τα αφηνα μονο με παμπερσς η βρακακι (αν ηταν πιο μεγαλα) οσο για το κλιματιστικο καλητερα να ναι σε αλλο χωρο κοντα στο δωματιο..να πηγαινει η δροσια αλλα οχι πανω του!η δικια μου γνωμη παντα..αν εχεις στο ιδιο χωρο τι θαλεγες μηπως αλλαζες θεση το κρεβατακι αν εννοεις για δωματιο η να αλλαζες τη θεση που καθεται το μωρο αν εννοεις γενικα καποιον χωρο (οπως σαλονι)..εγω τοχω στο σαλονι και πιανει και αλλα 2 δωματια ηα δροσια του. οταν καθομαστε εκει ομως φροντιζω να μη μας χτυπαει πανω μας και τοχω στο χαμηλο..α! ενα αλλο βασικο ειναι το κλιματιστικο να ναι σε ολα τα θεματα καλο δηλαδη να ανακυκλωνει σωστα τον αερα και γενικα ναχει αυτο το ειδικο φιλτρο που κανει ελαχιστη ζημια σε μας αποοτι πιο παλια κλιματιστικα..αυτα απο μενα...μπορει αλλη κοπελα να ξερει και αλλα να σου πει

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

και γω την ιδια απορια ειχα.ρωτησα τον παιδιατρο και μουπε δε πειραζει αρκει να μην πεφτει πανω του το ρευμα.ετσι πηγα και αγορασα ενα της samsung inverter που εχει και αφυγρανση καπωσ ετσι το λενε τελοσ παντων για να μη ξηραινονται τα λαιμα στον υπνο.εγω παντωσ παντα αφηνω και λιγο το παραθυρο ανοιχτο στο διπλανο δωματιο δε κλεινω τη μεσοπορτα και ειμαι σιγουρη ετσι...

Ο ΖΑΧΑΡΕΝΙΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ

• 11 months later...

καλημέρα!

το σπίτι είναι μεγάλο και από ζέστη στη Λάρισα είμαστε πρωταθλητές.

το ΣΚ η θερμοκρασία έφτασε στο σπίτι στους 28,4 βαθμούς. πού να κοιμηθεί το μανάρι μου. ανοίξαμε το air condtition της κρεβατοκάμαρας που ο αέρας χτυπάει στην πόρτα, την οποία δεν κλείνω. επίσης, ίσα ίσα έχω ανοιχτό το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας, ενώ το παντζούρι κλειστό. ο θόρυβος είναι το μειονέκτημα του σπιτιού, γιατί είμαστε στον 1ο όροφο γωνιακής πολυκατοικίας, με αυτοκίνητα, μηχανάκια, κόσμο, ...

το παράθυρο το ανοίγω αργά, κατά τις 11μ.μ.

τα air conditions στις κρεβατοκάμαρες είναι ινβέρτερ χιτάτσι. στο σαλόνι τοσίμπα. δεν μπορώ να ανάψω το μεγάλο του σαλονιού για όλο το σπίτι, λόγω της διαρρύθμισης του σπιτιού και λόγω των πολλών τ.μ.

έχει κάποια μανούλα υγραντήρα της avent; γιατί ενδιαφέρομαι να αγοράσω και ήθελα να μάθω εντυπώσεις. κάνει την ίδια δουλειά και το χειμώνα;

ποιά είναι η ιδανική θερμοκρασία; γιατί από αυτά που διάβασα, όλα, οι απόψεις διαφέρουν.

η μικρή μου, 7,5 μηνών, στους 28 κοντεύει να κλατάρει, ακόμα και με φανελάκι χωρίς κάλτσες. μόνο στους 26-27 κοιμήθηκε. όλο το βράδυ ρυθμισμένο σε σταθερή θερμοκρασία το κλιματιστικό.

• 1 month later...

Κρυωνω τον χωρο της πριν κοιμηθει και κραταει τον χωρο στους 28.5 ολο το βραδυ ενα 9αρακι σε αλλο δωματιο μακρια της. Λογω οτι το βραδυ δεν εχει φωτα/ζεστη και κινηση το 9αρι διατηρει την θερμοκρασια σε ανεχτα επιπεδα. Αλλα να κοιματε και να το εχω ανοιχτο απο πανω της οχι. Εγω δεν μπορω να κοιμηθω με τον διαολο απο πανω μου με τπτ.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Eμεις εδω δεν εχουμε τετοιο θεμα ομως οταν ημουν στην Ελλαδα και επειδη εχω προβλημα με το αναπνευστικο ειχα και το aircodition ανοιχτο και λιγο το παραθυρο (συγχρονως) οποτε και η θερμοκρασια ηταν ανεκτη και ο αερας αναναιωνοτανε. Πιθανοτατα δεν ειναι η βελτιστη χρηση για το aircodition αλλα προτιμω να χαλασει αυτο και οχι εγω..

Διαφημίσεις

εχουμε ενα μεγαλο στο σαλονι ολη νυχτα ανοιχτο.. η παλια μας η παιδιατρος μας ειχε πει πως αν αφηνουμε ενα παραθυρο λιγο ανοιχτο, δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

μμμμμμ εδώ έχουμε θέμα! ο άντρας μου το θέλει, εγώ όχι. Τα παιδιά εννοείται ότι το θέλουν. Αλλά αν δω ότι η ζέστη αντέχεται, μόλις κοιμηθούν τα κλείνω, ανοίγω παράθυρα, τους βγάζω τα μακρυμάνικα και βάζω αντικουνουπικά. (Ο σύζυγος υποχωρεί)

Έχω παρατηρήσει τα εξής:

1)(θετικό->)με το αιρκοντίσιον κοιμούνται περισσότερο (αφού δεν έχει φασαρία με τα κλειστά παράθ)

2)(αρνητικό->)η μικρή μου η Έλενα βγάζει αιματάκι ξεραμένο απ'τη μύτη αφού το αιρκοντίσιον ξεραίνει την ατμόσφαιρα -> ξεραίνει και την αναπνευστική οδό (κι ας το βάζουμε στο dry cooling, και βρεγμένη πετσέτα)

Αυτό το παθαίνω κι εγώ (είμαστε ευαίσθητες? ή οι άλλοι είναι χοντρόπετσοι? χιχι)

3)(θετικό->)με το αιρκοντίσιον το μωρούλι μου κοιμάται σερί το βράδυ (δυστυχώς του αρέσει, πλάκα κάνω)

Τον παιδίατρο δεν τον ρώτησα αλλά τί να μου πει? Αφού το έχω διαπιστώσει. Η μειοψηφία μας (ευτυχώς) δεν το αντέχει.

8jPDp3.pngmAB8p3.png

εχουμε ενα μεγαλο στο σαλονι ολη νυχτα ανοιχτο.. η παλια μας η παιδιατρος μας ειχε πει πως αν αφηνουμε ενα παραθυρο λιγο ανοιχτο, δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

Αυτό κάνουμε κι εμείς...αλλά επειδή είναι πολύ μωρό ακόμη του το ανοίγω πρίν κοιμηθεί για καμιά ωρίτσα στους 28 βαθμούς και μετά το βάζω στη λειτουργία του ανεμιστήρα. Επειδή όμως ο άντρας μου είναι ''θερμόαιμος'' (ανάθεμά τον), έχουμε 16αρι στο δωμάτιό μας και λειτουργεί όοοοολη νύχτα :mad:, έτσι αφήνουμε την πόρτα μας ανοικτή και η ψύξη πάει και στο δωμάτιο του μπέμπη, που είναι δίπλα μας...:D

iyuNp3.png4hNCp3.png

ξεραίνει και την αναπνευστική οδό (κι ας το βάζουμε στο dry cooling, και βρεγμένη πετσέτα)

.

τι εννοεις βρεγμενη πετσετα??? εκει που χτυπαει ο αερας του κλιματιστικου? σε ρωταω γιατι κι εγω εχω προβλημα τωρα τελευταια..

Διαφημίσεις

Αυτό κάνουμε κι εμείς...αλλά επειδή είναι πολύ μωρό ακόμη του το ανοίγω πρίν κοιμηθεί για καμιά ωρίτσα στους 28 βαθμούς και μετά το βάζω στη λειτουργία του ανεμιστήρα. Επειδή όμως ο άντρας μου είναι ''θερμόαιμος'' (ανάθεμά τον), έχουμε 16αρι στο δωμάτιό μας και λειτουργεί όοοοολη νύχτα :mad:, έτσι αφήνουμε την πόρτα μας ανοικτή και η ψύξη πάει και στο δωμάτιο του μπέμπη, που είναι δίπλα μας...:D

Κι εμείς αυτό κάνουμε. Στο σαλόνι ένα 12άρι στους 27-28 βαθμούς στο σιγανό και δροσίζει και τις τρεις κρεββατοκάμαρες. Μόνο που κι εγώ αφήνω λίγο ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του ενός που είναι πιο κοντά στο σαλόνι και κατά συνέπεια στο κλιματιστικό. Και οι δύο παιδίατροι που έχω ρωτήσει λένε ναι στο κλιματιστικό, αλλά όχι ατελείωτες ώρες, και αερισμός του χώρου.

wjhKp3.png

c5dop3.png

ΑLEX4 τι εννοεις οταν λες βρεγμενη πετσετα?

Ναι εννοώ βρεγμένη πετσέτα εκεί που πέφτει ο αέρας, ή τη μπουγάδα απλωμένη για να δημιουργείς υγρασία στο δωμάτιο. Παρ'όλ'αυτά εμείς την "υγειά" μας δεν τη βρήκαμε. Σαφώς είναι καλύτερα όμως. :)

Αυτό με την μπαλκονόπορτα λίγο ανοιχτή το έκανα με το παλιό αιρκοντίσιον γιατί με έπιανε δύσπνοια (έχω αλεργικό άσθμα) και ήθελα ο αέρας να αναναιώνεται. Με τα καινούρια δεν έχω αυτό το πρόβλημα, απλά ξηραίνεται εσωτερικά η μύτη μου. Και γενικά προτιμώ τη ζέστη. :-) Η μικρή δε, χειρότερα από εμένα.

Τώρα πάω να τα κλείσω. Δυστυχώς ο χώρος είναι έτσι διαμορφωμένος που και να αφήσω το δικό μας (στο διπλό) ανοικτό (που είναι μεγαλύτερο) δεν πάει στα παιδικά. :-(

8jPDp3.pngmAB8p3.png

2)(αρνητικό->)η μικρή μου η Έλενα βγάζει αιματάκι ξεραμένο απ'τη μύτη αφού το αιρκοντίσιον ξεραίνει την ατμόσφαιρα -> ξεραίνει και την αναπνευστική οδό (κι ας το βάζουμε στο dry cooling, και βρεγμένη πετσέτα)

Αυτό το παθαίνω κι εγώ (είμαστε ευαίσθητες? ή οι άλλοι είναι χοντρόπετσοι? χιχι)

Εχω την αίσθηση πως η λειτουργία dry είναι για να κάνει αφύγρανση στο χώρο. :roll: Δηλαδή αν έχετε το aircondition στο dry δικαιολογημένα ξηραίνει τόσο πολύ την ατμόσφαιρα ώστε να έχετε πρόβλημα. Είναι για να τραβάει την υγρασία όχι για να την δημιουργεί.

Sk6Gp3.png

Εγω στην αρχη δεν ηθελα να συνιθισει η μικρη στο αιρκοντισιον κι ετσι δεν το αναβα.

Οταν επιασαν οι μεγαλες ζεστες ομως, το μπουμπουκι μου ξυπναγε καθε τρεις και λιγο.

Ετσι τωρα, εχω βαλει το παρκοκρεβατο στο δωματιο μας, που εχουμε ενα 9αρι και κοιμομαστε ολοι μαζι.

Εχει και μια λειτουργια που κλεινει μονο του, οποτε δεν μενει ανοιχτο ολη νυχτα.

Ανοιχτη λιγο και η μπαλκονοπορτα.

Η παιδιατρος μας, μου ειχε πει κι απο περσι ναι στο κλιματιστικο, ειναι και ζεστο το σπιτι μου....

Εχω την αίσθηση πως η λειτουργία dry είναι για να κάνει αφύγρανση στο χώρο. :roll: Δηλαδή αν έχετε το aircondition στο dry δικαιολογημένα ξηραίνει τόσο πολύ την ατμόσφαιρα ώστε να έχετε πρόβλημα. Είναι για να τραβάει την υγρασία όχι για να την δημιουργεί.

Anga έχεις δίκιο. Το dry cooling είναι για να ξηραίνει κι εγώ νόμιζα ότι το πατάς αν είναι dry το περιβάλλον για να κάνει το ανάποδο. :confused::shock: Ευχαριστώ πολύ που μου το επισήμανες :-). Δηλ να το βάζω cooling ή auto? Ξέρεις?

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Ναι εννοώ βρεγμένη πετσέτα εκεί που πέφτει ο αέρας, ή τη μπουγάδα απλωμένη για να δημιουργείς υγρασία στο δωμάτιο. :-(

ALEX4, σ'ευχαριστω παρα πολυ. δεν το ηξερα το κολπο, εγω βραζω ενα μεγαλο μπρικι με νερο και ευκαλυπτο, αλλα ποσο να κρατησει?? δεν ειδαμε διαφορα.. θα δοκιμασω και την πετσετα.. thanks

η παιδίατρός μας μας είπε εντάξει το κλιματιστικό στο δωμάτιο του παιδιού, 25-26, αλλά με λίγο ανοιχτό το παράθυρο. κοιμάται μια χαρά. εννοείται ότι δεν πέφτει ο αέρας στο κρεβάτι. αλλού το έχουμε το πρόβλημα. θέλει αγκαλίτσα με τη μανούλα από τις 3.30 και μετά.

αυτοεξορίζεται ο μπαμπούλης και τα θηλυκά κοιμούνται αγκαλίτσα στο μεγάλο κρεβάτι.

η Λάρισα είναι κόλαση!

Anga έχεις δίκιο. Το dry cooling είναι για να ξηραίνει κι εγώ νόμιζα ότι το πατάς αν είναι dry το περιβάλλον για να κάνει το ανάποδο. :confused::shock: Ευχαριστώ πολύ που μου το επισήμανες :-). Δηλ να το βάζω cooling ή auto? Ξέρεις?

Εγώ το βάζω στο cool 26 βαθμούς και τον ανεμιστήρα στο auto. Για να φέρει το δωμάτιο στους 26 βαθμούς αν το ανοίγεις εκείνη την ώρα, ο ανεμιστήρας δουλεύει στο φουλ. Και όταν τους φτάσει σταματάει. Πολλές φορές το βάζω στο cool 26 όχι στο auto αλλά στην πρώτη σκάλα του ανεμιστήρα. Με αυτό τον τρόπο δεν φυσάει δυνατά αλλά δεν σταματάει, δουλεύει συνέχεια.

Αν την έχω στην περπατούρα στο σαλόνι και κινείται συνέχεια το βάζω στην πρώτη σκάλα που σου είπα για να μην τη χτυπάει ο αερας δυνατά.

Αλλιώς στο ύπνο έχουμε κλιματιστικό στο δικό μας υπνοδωμάτιο, το βάζω πάλι στο cool αλλά στο auto τον ανεμ., και αφήνω τις πόρτες ανοιχτές.

Ελπίζω να σε βοήθησα. :wink:

Sk6Gp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...