Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Ζεστές Νύχτες...

Γεια χαρά σε όλους.

Έχω ένα αγοράκι 6 μηνών και φέτος περνάμε μαζί το πρώτο μας καλοκαίρι. Δυστυχώς αυτές οι νύχτες ήταν υπερβολικά ζεστές και για εμάς αλλά και για το μωρό. Ξυπνάει αρκετές φορές μέσα στην νύχτα λόγω ζέστης και κλαίει. Είμαι πια σίγουρη γι αυτό, διότι για να κοιμηθεί ξανά του κάνω αέρα με ένα πανάκι. Το παιδί φυσικά φοράει μόνο το φανελάκι του (με ραντάκι) και είναι χωρίς σεντόνι.

Air condition δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να βάλω διότι ξέρω ότι δεν είναι καλό για τα μωρά για πάρα πολλούς λόγους. Εαν όμως το χρησιμοποιούσαμε ως ανεμιστήρα? Η εάν χρησιμοποιούσαμε ένα ανεμιστήρα???

Εσείς πως έχετε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ζέστης??

Διαφημίσεις

• Replies 181
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Θα προτιμούσα ανεμιστήρα ( και όχι το fan του aircondition ).

Θα το έβαζα όσο πιο μακριά γίνεται (σταθερό να μην γυρίζει γύρω-γύρω) και θα στόχευα το παιδί.

Θα πήγαινα δίπλα στο παιδί και θα ήμουν ευχαριστημένος μόνο όταν η ποσότητα του αέρα (και η δύναμη) είναι τέτοια που μόόόόόόόόόλις την αισθάνομαι στην γυμνή μου πλάτη. Αυτο το τελευταίο προϋποθέτει να γδυθείται :wink: και να ξαπλώσετε δίπλα του :shock:

Μαρία μπορεί και να μην κλαίει για την ζέστη :wink::wink:

μπορεί να θέλει να νιώθει κάποιον δίπλα του ....έστω και τον αέρα του :idea:

Γειά σου Μαρία, καλωσήρθες!

υπάρχει περίπτωση να αρχισαν να βγαίνουν τα δοντάκια του? για δες εδώ:

http://parents.org.gr/health/?sid=111

για να δείς αν είναι αυτό, δοκίμασε να βάλεις την πιπίλα στο ψυγείο, ή για μισό λεπτό στην κατάψυξη και δες αν του αρέσει.

όταν πονάνε πολύ, βοηθάει το κρύο πολύ, για να καταπραύνει τον πόνο.

αν δεις ότι όντως είναι απο τα δοντάκια, θα πάρεις ένα ειδικό παιχνίδι για να το δαγκώνει. (είναι φτιαγμένα απο πλαστικό ειδικά για αυτό)

Έχω δει στα Mothercare ένα πανάκι που στη γωνία του έχει τέτοιο κομμάτι για το δάγκωμα.

..

Τώρα για τις ζέστες, θα συμφωνούσα για ένα ανεμιστηράκι μικρό - Υπάρχουν κάποια πολύ φτηνά που έχουν τη διάμετρο ενός πιάτου του γλυκού - και να βλέπει ίσως προς τα πόδια του.

Είναι αποδεδειγμένο ότι τη θερμότητα την χάνουμε περισσότερο απο τα πόδια (Για αυτό ακόμα και εμείς οι μεγάλοι όταν βρέχονται οι κάλτσες ή τα παπούτσια κρυώνουμε πολύ γρήγορα).

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Γιατί δεν είναι καλά τα air-condition?
Tα air-condition έτσι όπως λειτουργούν ( ο τρόπος λειτουργείας τους) στα σπίτια δεν μου κάνει.

Τα αίρ κοντίσιον << ξαναμασούν>> τον ίδιο αέρα ξανά και ξανά και τον περνούν από τις ίδιες τρύπες ξανά-μανά ...........δηλαδή ο ίδιος βρώμικος αέρας περνά από το ίδιο σημείο.....το βρωμίζει ........και αν ποτέ περάσει καθαρός αέρας από εκεί θα πάρει "γεύση" από την βρωμιά.....δεν νομίζεις????

ΥΓ. Πολύς κόσμος βλέπει το μηχάνημα που είναι έξω από το σπίτι και νομίζει πως από εκεί έρχεται φρέσκος δροσερός αέρας μέσα στο σπίτι...................αμ δε :wink:

Διαφημίσεις

πάντως τα air condition, ο αέρας τους είναι και στεγνός, δηλαδή με όλη αυτή την διαδικασία, του αφαιρείται η φυσική του υγρασία, και φυσικά σε ένα νεογέννητο ή μωρό κάποιων μηνών όπου οι βλενογόνοι αδένες ακόμα είναι στο πρώτο τους στάδιο, δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουν σε τέτοιο περιβάλλον.

Λογικά θα είναι πολύ πιο επιρρεπή δηλαδή σε λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Θα κοιτάξω μήπως βρώ και καμιά ανάλογη έρευνα..

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές.

Γειά σου Μαρία, καλωσήρθες!

υπάρχει περίπτωση να αρχισαν να βγαίνουν τα δοντάκια του?

Δοντάκια ξεκίνησε να βγάζει στον 5ο μήνα (τώρα έχει ήδη 3), και το έχω αντιμετωπίσει ήδη το θέμα. Τον πρώτο καιρό που ζεσταινόταν είχα την εντύπωση ότι ήταν από τα δόντια γιατί τότε είχε τύχει να βγάζει ένα από αυτά. Και depon του είχα δώσει (με την συμβουλή της παιδιάτρου), και αγγαλιά τον είχα, αλλά το παιδί δυσκολευόταν να κοιμηθεί, και επίσης ξύπναγε μέσα στην νύχτα. Τελικά κάνοντας του αέρα κατάλαβα ότι ηρεμούσε και ότι τον έπαιρνε ο ύπνος. Βέβαια τις μέρες που είχε πολύ ζέστη ξαναξύπναγε μετά, και έπρεπε να κάνω και πάλι τα ίδια, και ακόμα δεν έχουν πιάσει και οι καύσωνες!!

Πάντως θα δοκιμάσω την συμβουλή σας για το ανεμιστηράκι...Το είχα σκεφτεί και εγώ αλλά είχα ενδιασμούς γιατι δεν ήξερα αν κάνει κακό ή όχι στο παιδί! Ευχαριστώ πολύ! :D

Γιατί δεν είναι καλά τα air-condition?

Εκτός από αυτά που είπε ο almak το air-condition ξηραίνει τον αέρα. Πολλές φορές αν κοιμηθούμε εμείς οι μεγάλοι με αναμένο air-condition την επόμενη μέρα ξυπνάμε και έχουμε συμφόρηση στην μύτη μας. Φανταστήτε κάτι τέτοιο τι αντίκτυπο θα έχει σε ένα μωρό η μικρό παιδί. Επίσης πολλές φορές ξυπνάμε πιασμένοι την επόμενη μέρα λόγω του ψυχρού ρεύματος αέρα που μας χτυπάει όλη την νύχτα (και ας μην το καταλαβαίνουμε). Ως γνωστόν τα μωρά έχουν την τάση να ξεσκεπάζονται οπότε και πάλι το air-condition μπορεί να του κάνει κακό.

Πολυ σωστες οι παρατηρησεις σας παιδια σχετικα με το κλιματιστικο.....

Αν ομως ενω το εχουμε ανοιχτο σε σχετικα καλη θερμοκρασια(20-25) και ταυτοχρονα ειναι ανοιχτο και το παραθυρο, δεν ειναι καπως καλυτερα τα πραγματα?Ετσι ο αερας ανανεωνεται ενω ταυτοχρονα δεν χανει την υγρασια του και φυσικα εχουμε μειωμενη θερμοκρασια!!

yHVLp3.png G2Hmp3.png

Καλημέρα σε όλους,

Εχθές στο ραντεβού μας με την παιδίατρο συζήτησα αυτό το θέμα.

Εφόσον υπάρχει κάποια "χαραμάδα ανοιχτή" για να ανακυκλώνεται ο αέρας, και φυσικά η θερμοκρασία είναι 27 - 28 βαθμούς C, δεν υπάρχει πρόβλημα να χρησιμοποιούμε κλιματιστικό. Εννοείται ότι δεν πρέπει να είναι γυρισμένο πάνω στο παιδί!

Από ότι φαντάζομαι μετά από αυτή τη συζήτηση, αλλά και με συζήτησεις με άλλους γονείς που εχω κάνει ως τώρα, η πολλή ζέστη κάνει επίσης κακό στα μωρά, ειδικά στα νεογέννητα που δεν μπορούν να αποβάλλουν θερμότητα μέσω του ιδρώτα. Άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε μια μέση λύση προκειμένου να αισθάνεται άνετα το παιδί χωρίς όμως να κινδυνεύει η υγεία του!

Καταρχην το καλυτερο ειναι να βεβαιωθεις αν οντως ζεσταινεται το μωρακια για αυτο το καλυτερο ειναι να εχεις ενα παιδικο θερμομετρο δωματιου στο δωματιο του ωστε να εισαι σιγουρη για πιο λογο γκρινιαζει.

Αν το θερμομετρο ξεπερνα τους 25 βαθμους τοτε οντως το μωρο ζεσταινεται.

Εγω παντως ειμαι υπερ του κλιματιστικου εφοσον ειναι αρκετα μακρια απο το δωματιο του παιδιου και υπαρχει διοδος και για φρεσκο αερα.

καλο κουραγιο...

Η μεγαλυτερη ευλογια στη ζωη μου ειναι που απεκτησα την κορουλα μου!

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Eγω θα συμφωνισω οτι καλυτερα ενα κλιματιστικο παρα ενας ανεμιστηρας (πεφτει μονο απ την μια πλευρα ο αερας ενα απ την αλλη ιδρωνει και με το που γυρναει :? )

Εμεις εχουμε το κλιματιστικο στο σαλονι (εχουμε παντα ενα παραθυρο ανοιχτο) και πιανει ολο το σπιτι..οποτε ειμαστε μια χαρα :wink: (με τις ευλογιες απ οσους γιατρους και εαν ειχα ρωτησει

Eγω θα συμφωνισω οτι καλυτερα ενα κλιματιστικο παρα ενας ανεμιστηρας (πεφτει μονο απ την μια πλευρα ο αερας ενα απ την αλλη ιδρωνει και με το που γυρναει :? )

Εμεις εχουμε το κλιματιστικο στο σαλονι (εχουμε παντα ενα παραθυρο ανοιχτο) και πιανει ολο το σπιτι..οποτε ειμαστε μια χαρα :wink: (με τις ευλογιες απ οσους γιατρους και εαν ειχα ρωτησει

συμφωνώ μαζί σου αφροδίτη, και εμας η γιατρος μας είπε να εχουμε ανοιχτό το κλιματιστικο , ενοείται να μήν χτυπάει το μωράκι, και να έχουμε πάντα ανοιχτο ενα παραθυρο.

:wink:

Τον ανεμιστήρα τον βάζουμε να μας "χτυπά" από τα πόδια προς το κεφάλι. Με αυτό τον τρόπο μας δροσίζει εκτός από την μεριά του σώμα τος που είναι στο στρώμα. Εαν πράγματι σε φυσά ο ανεμιστήρας έτσι όπως περιγράφω , τότε δεν ιδρώνεις άρα δεν έχεις πρόβλημα. Έχεις και το μπόνους σου , το οποίο είναι ότι τα κουνούπια δεν σε πλησιάζουν με το αεράκι από τον ανεμιστήρα, άρα δεν αναπνέεις όλες αυτές τις κουταμάρες που βάζουμε για να αποθούμε τα κουνούπια.

Τι λέτε το έχετε σκεφτεί έτσι ???????

• 10 months later...

Για να μην ανοίγω 3 topics, ας τα συγκεντρώσω όλα εδώ . . .

1)

Ένα σημαντικό θέμα που μ’ απασχολεί είναι το ανύπαρκτο air-condition στο σπίτι. Έχουμε αντίθετες απόψεις με τον άντρα μου και μαλώνομε συνέχεια γι’ αυτό.

Αυτός υποστηρίζει ότι θα κάνει κακό στο παιδί και ότι είναι τελείως ανθυγιεινό (πράγμα που δεν αντιλέγω), αλλά τελικά, δεν είναι πιο επίφοβο όταν έχει 40+ βαθμούς και υποφέρει το μωρό?

Βέβαια χρησιμοποιούμε τους ανεμιστήρες, άλλα . . . δεν κάνουν την ίδια δουλεία! Όταν έχει ζέστη, αυτοί φυσάνε καυτό αέρα, σε σημείο που είναι προτιμότερο μην τους χρησιμοποιώ. :shock:

:idea: Να φανταστείτε ότι είχα φτάσει –στις μέρες του καύσωνα- σε σημείο να πρέπει να εμπνευστώ μεθόδους για να προστατεύσω το μωρό. Έτσι, είχα βάλει σακούλες και κατσαρόλες με νερό στην κατάψυξη και τοποθετούσα έπειτα αυτόν τον πάγο σε μια λεκάνη κοντά στο μωρό και με την βοήθεια του ανεμιστήρα, η αλήθεια είναι ότι λίγο δρόσισε. :?

Εσείς τι άποψη έχετε? Βάλατε air-condition :?:

2)

Όταν κάνει καύσωνα και γενικότερα τώρα το καλοκαίρι σε τι θερμοκρασία κάνετε μπάνιο το μωράκι σας?

3) Το μπιπερό? Ζεστό, χλιαρό ή κρύο (θερμοκρασία δωματίου) γάλα του δίνετε?

0sLw.jpg

Εμείς έχουμε aircondition όχι όμως στο δωμάτιο του μωρού. Ενα στο σαλόνι που δροσίζει όλο το σπίτι και ένα στο δωμάτιο μας για ενίσχυση. Το βράδυ μένει ανοιχτο του σαλονιού.. του δωματίου μας το ανοίγω δροσίζει και μόλις πάμε για ύπνο το κλείνω. Νομίζω ότι τα μωρά υποφέρουν με τη ζέστη και ότι ένα aircondition που το δροσίζει απο μακριά είναι μια χαρά. Πάντα αφήνουμε και παράθυρο ανοιχτό λίγο.

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Διαφημίσεις

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

1) Εμείς αιρ κοντίσιον βάλαμε πέρισυ το καλοκαίρι όταν ήμουν έγκυος κι ευτυχώς γιατί όταν ήταν 15 ημερών η μικρή έκανε ένα φοβερό καύσωνα και χωρίς αιρ κοντίσιον ούτε έτρωγε ούτε κοιμόταν. Μου είχε πει μόνο η παιδίατρος να αφήνω μια πόρτα λίγο ανοιχτή για να αερίζεται ο χώρος και βέβαια φρόντιζα να μην τη χτυπάει ο κρύος αέρας. Και φέτος με τον καύσωνα με το αιρ κοντίσιον τη βγάλαμε και έτσι κοιμόταν πολύ περισσότερες ώρες (το έχω στο σαλόνι και ίσα που δροσίζεται το δωμάτιο της).

2) Μπάνιο την κάνω με την ίδια θερμοκρασία που κάνω κι εγώ- μάλλον χλιαρό θα το έλεγα και

3) το γάλα πλέον εγώ της το φτιάχνω με νερό από τη βρύση κι απλά φροντίζω να διαλύεται καλά :):):):)

6qjVp3.png

Phani μου γεια σου.

Και γω για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι το air condition είναι ανθυγειινό για τα μωρά. Και μεις υποφέραμε στις ημέρες του καύσωνα αλλά αντισταθήκαμε στην αγορά κλιματιστικού. Δεν κάνει καλό στην ατμόσφαιρα του σπιτιού, (και γενικότερα βέβαια), και είναι πολύ αντιοικονομικό (καίει απίστευτο ρεύμα). Δεν το βρήκα απαραίτητο. Είπα τις λίγες ή κάποιες μέρες καύσωνα θα τις αντιμετωπίσουμε αλλιώς.

Το παιδάκι μου το σφούγγιζα συνέχεια με ένα υγρό πανάκι είχα και ανεμιστήρα βέβαια και την έβαζα και στην πισινούλα της.

Το καθημερινό της μπάνιο ήταν χλιαρό (τις πολύ ζεστές ημέρες προς δροσερό) και το γάλα της επίσης χλιαρό.

Κορίτσια,

Χαίρομαι που διαβάζω αντίθετες απόψεις.

Σχετικά με το air-condition, νομίζω ότι το «ανθυγιεινό» γενικότερα, αναφέρεται στο ότι συσσωρεύονται και ανακυκλώνονται μικρόβια στην ατμόσφαιρα. Δεν είναι τόσο ότι θα «καρφώσει» ο κρύος αέρας το μωρό. Γι’ αυτό υπάρχουν και οι λύσεις που οι ίδιες προαναφέρατε (με ανοιχτά παράθυρα, άλλο δωμάτιο κλπ.).

Για το air-cooler έχετε ακούσει τίποτα?

0sLw.jpg

Phani εμείς έχουμε air-condition στο δωμάτιο του παιδιού, το ανάβουμε στους 26 βαθμούς ρυθμίζουμε τις περσίδες να χτυπάνε προς το ταβάνι και όχι πάνω στο παιδί και την σκεπάζω μ' ένα ψιλό κουβερτάκι. Ηταν κάτι το οποίο μας συμβούλεψε και ο παιδίατρος.

Οσο για το μπάνιο και το για το μπιμπερό καλό θα ήταν να είναι χλιαρό.

1. Εμείς έχουμε κλιματισμό στο σαλόνι και στο δικό μας δωμάτιο..με τον κάυσωνα το χρησιμοποιούσα αλλά άνοιγα και το σπίτι πολύ πρωί που δεν είχαν πιάσει ακόμα οι ζέστες για να αεριστεί και το βράδυ για λίγο. Επίσης την έκανα 3 φορές την ημέρα μπάνιο, μια πριν πάει για μεσημεριανό ύπνο, μια μόλις ξύπναγε και μια πριν κοιμηθεί.

2. Το μπανάκι της, της το κάνω χλιαρό όπως και σε μένα

3. Το γάλα της το δίνω χλιαρό τόσο δηλαδή που όταν το δοκιμάζω σο χέρι μου να μην με ζεσταίνει

Εμεις εχουμε air condition στο σαλονι και οταν το βαζω δροσιζει ολο το σπιτι.Ειμαστε τυχεροι γιατι το σπιτι μας ειναι πολυ δροσερο (να σκεφτειτε η μεγαλυτερη θερμοκρασια τις μερες του καυσωνα που ανεβασαμε ηταν 29,5 μεσα στο σπιτι.Ομως καποια μεσημερια το εβαλα να καψει (στους 27 βαθμους και μολις επεφτε η θερμοκρασια δωματιου εκει στους 27,5 το εκλεινα)Νομιζω οτι αν το χρησιμοποιεις με μετρο δεν υπαρχει προβλημα.Εμας δηλαδη ζητημα να δουλευε μιση-μια ωρα την ημερα

bxBwp2.png EgDTp2.png

κι εμεις μια απο τα ιδια με τα κοριτσια

1) aircondition τις πολυ ζεστες μερες και νυχτες στους 25 βαθμους (το μηχανημα ειναι στο σαλονι) και το παραθυρο στο δωματιο της μικρης σε ανακλιση.

2) Το μπανακι της χλιαρο.Αν και απο μονη της πια μου λεει ποσο ζεστο το θελει και ζηταει να κανει μπανιο σχεδον 2-3 φορες την μερα!

2) Το γαλα της το δινω σε θερμοκρασια δωματιου.

:D:D:D:D

yHVLp3.png G2Hmp3.png

Και εμείς είχαμε air-condition.

Βέβαια το είχα min στους 27 βαθμούς, και άφηνα λίγο ανοιχτή την πόρτα του δωματίου.

Φυσικά πρόσεχα το air-condition να μην χτυπάει απευθείας πάνω στο μωρό.

Τώρα σε αυτό το σπίτι μου ήρθαμε, έχει και στο δικό του δωμάτιο air-condition και το είχαμε ανοιχτό σε όλες τις μέρες του καύσωνα και κοιμόταν μια χαρά. Χωρίς air-condition δεν υπήρχε περίπτωση να κοιμηθεί.

Επίσης σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω και με το νεογέννητο (θα μιλήσω με την παιδιάτρο πρώτα) αν και από την π΄ρωτη συζήτηση που είχα μαζί της αλλά και άλλες μαμάδες, καλύτερα να ανακυκλώνεται ο αέρας από ένα μικρό έστω άνοιγμα, παρά να πάθει το μωράκι κάτι από την πολύ ζέστη.

Πάντως, θα προσπαθήσω λίγφες μερες αφού γεννήσω να πάμε όλοι μαζί διακοπές στο εξοχικό με τους γονεός μου που εκεί είναι τα πράγματα κάπως καλύτερα από θέμα ζέστης (αλλά και θέμα κλεισούρας)

Κι εμεις εχουμε 2 air-condition σε σαλονι και κρεββατοκαμαρα αλλα οχι στο δωματιο του. Οταν αναβουν και τα δυο παντως εχει απλα μια ωραια δροσια εκει μεσα.

Βεβαια ειναι inverter (καιει λιγοτερο) εχει και ιονιστη ταυτοχρονα και νομιζω οτι ειναι καλυτερο για την ατμοσφαιρα του σπιτιου και το καταλαβαινω γιατι δεν ξεραινεται ο λαιμος μου και τα ματια μου καθολου.

Ο ανεμιστηρας νομιζω οτι ειναι χειροτερος γιατι αν το μωρακι ειναι ιδρωμενο φανταζομαι οτι μπορει να πλευριτωθει!

Χωρις τιποτα απο τα δυο παντως δεν ειναι επικινδυνο μηπως παθουν θερμοπληξια τις μερες που εχει πολυ ζεστη?