Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ατμομάγειρες (για παιδιά)

Recommended Posts

Ευχαριστώ για την απάντηση! Μιας και το ανέφερες, μπορώ να χρησιμοποιήσω τον ατμομάγειρα της Avent μόνο σαν multi, δηλαδή για να λιώσω π.χ. φρούτα χωρίς να τα μαγειρέψω πρώτα;

Ναι γίνεται. Είναι αυτόνομες λειτουργίες.

Και να προσθέσω τώρα που δοκιμάσαμε τον ατμομάγειρα της philips ότι είναι πολυ καλός μέχρι τώρα. Τα φαγητά γίνονταί όλα πολύ μαλακά και στον προβλεπόμενο χρόνο,λαχανικά και κρέας και η πολτοποίηση είναι εξίσου καλή. Έχει μια βελούδινη υφή το φαγητό. Είμαστε ευχαριστημένες. Επίσης πλένεις μόνο ένα σκεύος.

a9X0p3.pngmrSbp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 658
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και μενα σημερα μου ηρθε απο αμαζον ο ατμομαγειρας.τον πετυχα και προσφορα την κυριακη 45λιρες και στα λητω τον εχει 140ευρω.

ελπιζω να μας βολεψει.λιγο που κοιταξα στο βιβλιο συνταγων που εχει,λεει οτι και τα φρουτα θελουν ατμο πριν αλεστουν.μηπως ειναι υπερβολικοι η το λενε για να αλεστουν ευκολοτερα και να μην ζοριζεται η μηχανη του?

alKfp3.png

Vvc2p2.png

Ο κανονικός ατμομάγειρας σε τί υστερεί από τον παιδικό? (Εκτός από το μούλτι)

Προτιμάμαι παιδικό ατμομάγειρα για κάποιο λόγο?

Αν δεν έχουμε παιδικό ατμομάγειρα με ενσωματωμένο μούλτι τότε προτιμάμε μπλέντερ γυάλινο ή μούλτι?

Κάνει ζεστή τροφή να αλλεστεί σε μούλτι?

Εν ολίγοις δεν ξέρω ούτε τη διαφορά μπλέντερ και μούλτι αλλά φαντάζομαι είναι το υλικό κατασκευής τους?

Μπερδεύτηκα πολύ έτσι? ΑΝ θέλει κάποια να με ξεμπερδέψει θα το εκτιμούσα :)

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Και μενα σημερα μου ηρθε απο αμαζον ο ατμομαγειρας.τον πετυχα και προσφορα την κυριακη 45λιρες και στα λητω τον εχει 140ευρω.

ελπιζω να μας βολεψει.λιγο που κοιταξα στο βιβλιο συνταγων που εχει,λεει οτι και τα φρουτα θελουν ατμο πριν αλεστουν.μηπως ειναι υπερβολικοι η το λενε για να αλεστουν ευκολοτερα και να μην ζοριζεται η μηχανη του?

Όταν ξεκίνησε τις στερεές τροφές ο μικρός , ξεκινήσαμε με φρουτάκια ελαφρώς βρασμένα στον ατμό - 5 λεπτά στον ατμομάγειρα της avent - Και αυτό γιατί είναι πιο ευπεπτα στο στομαχάκι τους . Ξεκινήσαμε έτσι και με το αχλάδι και με το μήλο . Αυτό αν θες το κάνεις πάντως.

Αλλά και να μην τα βράσεις πάλι καλά τα πολτοποιεί .

Πιστεψέ με του έχουμε αλλάξει τα φωτα . Δεν θα πάθει τιποτα .

Διαφημίσεις

Ο κανονικός ατμομάγειρας σε τί υστερεί από τον παιδικό? (Εκτός από το μούλτι)

Προτιμάμαι παιδικό ατμομάγειρα για κάποιο λόγο?

Αν δεν έχουμε παιδικό ατμομάγειρα με ενσωματωμένο μούλτι τότε προτιμάμε μπλέντερ γυάλινο ή μούλτι? Ότι έχεις .

Κάνει ζεστή τροφή να αλλεστεί σε μούλτι? Αν φοβάσαι , απλά άφησε το φαγητό λίγο να κρυώσει

Εν ολίγοις δεν ξέρω ούτε τη διαφορά μπλέντερ και μούλτι αλλά φαντάζομαι είναι το υλικό κατασκευής τους?

Μπερδεύτηκα πολύ έτσι? ΑΝ θέλει κάποια να με ξεμπερδέψει θα το εκτιμούσα :)

Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κανονικό ατμομάγειρα . Πάντως με τον παιδικό ατμομάγειρα μου άρεσε που μπορούσα να φτιάξω το φαγητό του μέσα σε 20 λεπτά , χωρίς να λερώσω πολλά σκεύη .

Σε λίγες μέρες αρχίζουμε τις στερεες με λαχανοσουπα. Μου είπε η παιδίατρος να κάνω στον ατμό τα λαχανικά και μετά να τα αλέθω με το ζουμάκι που έχει απομείνει στο ταψάκι. Εχω τον αποστειρωτη της tefal που ειναι και ατμομαγειρας, απλα απο που θα το μαζευω αυτο το ζουμακι αφου το καλαθακι εχει τρυπες? απο τον πατο του αποστειρωτη σιχαίνομαι.

• 4 εβδομάδες μετά...

[quote name=bitchoni;2176191Ωστόσο' date=' τη Δευτέρα παρήγγειλα έναν extra κάδο, γιατί και ο δικός μου ψιλοράγισε,χωρίς βέβαια να έχει διαρροές.

Αυτό που με εκνεύρισε τρομερά είναι ότι επειδή δεν τον πήρα από Ελλάδα, αναγκάστηκα μαζί με τα μεταφορικά να πληρώσω ?28 :twisted:.[/quote]

Ξέρετε από που μπορώ να πάρω τον κάδο της beaba; Μου έσπασε και δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον ατμομάγειρα πλέον...

Βρήκα άκρη με τον ατμομάγειρα και το γράφω εδώ σε περίπτωση που έχει χαλάσει και σε κάποιον άλλον ο κάδος της beaba.

Επικοινώνησα με την εταιρεία που εισάγει τα beaba στην Ελλάδα (http://www.beaba.gr 2106718745 ) και μου είπαν ότι αυτοί έχουν κάδο που κοστίζει 20 ευρώ. Επίσης, αν τον είχα αγοράσει από κατάστημα στην Ελλάδα, θα μπορούσα να τους πάω την απόδειξη και να μου τον αντικαταστήσουν δωρεάν γιατί θα καλύπτοταν από την εγγύηση. Έστειλα μήνυμα στο amazon.de από όπου τον είχα αγοράσει (120 ευρώ πριν έξι μήνες), για να δω μήπως μπορούν να μου καλύψουν αυτοί την εγγύηση και μέσα σε ένα τέταρτο από τότε που τους έστειλα το mail μου απάντησαν ότι ο ατμομάγειρας έχει διετή εγγύηση και να τους τον στείλω (ολόκληρο αν και μόνο ο κάδος έχει χαλάσει) για να μου τον αντικαταστήσουν. Θα μου καλύψουν αυτοί τα έξοδα αποστολής.

Όταν ξεκίνησε τις στερεές τροφές ο μικρός , ξεκινήσαμε με φρουτάκια ελαφρώς βρασμένα στον ατμό - 5 λεπτά στον ατμομάγειρα της avent - Και αυτό γιατί είναι πιο ευπεπτα στο στομαχάκι τους . Ξεκινήσαμε έτσι και με το αχλάδι και με το μήλο . Αυτό αν θες το κάνεις πάντως.

Αλλά και να μην τα βράσεις πάλι καλά τα πολτοποιεί .

Πιστεψέ με του έχουμε αλλάξει τα φωτα . Δεν θα πάθει τιποτα .

και εγώ αυτόν της avent έχω, η μικρή είναι 10 μηνών και κάθε μέρα τον χρησιμοποιώ.....για τα πάντα εκτός από ζυμαρικά!

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Οποια κοπέλα ενδιαφέρεται για ατμομάγειρα, μεταχειρισμενο μεν, στο κουτι του δε, και μάλιστα, μονο 1 φορά χρησιμοποιημένο, ας ρίξει μια ματιά εδω...

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=110160

Φιλάκια!

Το σωστό είναι για να είναι πιο εύπεπτα τα φρούτα από τα μωράκια να βράζονται στον ατμομάγειρα.

Κιεγώ αργότερα το έμαθα αυτό και στην 2η μου κορούλα θα τα βράζω. Όχι όλα, μόνο μήλο, αχλάδι και ειδικά τα σκληρά φρουτάκια.;)

nd2Xp3.pngIsxAp3.png

Τα μικρά μου κοριτσάκια, τα γλυκά μου ζουζουνάκια!!!

Παρήγγειλα σήμερα τον ατμομάγειρα της Philips AVENT, είχε τις καλύτερες κριτικές και στο εξωτερικό, παρόλο που της Beaba, μ΄ αρέσει πολύ το design σε όλα σχεδόν τα προϊόντα της.

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003MAJ5OC

και αυτά:

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004G8QH0E

Όλα χωρίς BPA!

Τον έχει και πιο φθηνά, αλλά προτιμώ σαν πωλητή απευθείας το Amazon, και επίσης επέλεξα το FREE Super Saver Delivery, δωρεάν μεταφορικά.

----------------------

Και εμείς έτσι τον παραγγείλαμε και ανυπομονώ να τον χρησιμοποιήσουμε!!!:)

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Κι εγώ τον ατμομάγειρα της Avent έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένη! Έχω την εντύπωση ότι πιάνει λιγότερο χώρο από αυτόν της Beaba που είναι μακρόστενος, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Τον έχω χρησιμοποιήσει για φρούτα, λαχανικά, κοτόπουλο, μοσχάρι, όλα έχουν μαγειρευτεί τέλεια μέσα σε 20 λεπτά το πολύ (κρέας και λαχανικά τα βάζω μαζί). Επίσης αλέθει πάρα πολύ καλά και το μαγειρεμένο φαγητό και τα φρούτα.

Για τα φρούτα τώρα, μόνο μια-δυο φορές τα έχω βάλει στον ατμομάγειρα, επειδή το μήλο δεν ήταν πολύ γινομένο. Ο παιδίατρος είπε η φρουτόκρεμα να είναι από φρέσκα φρούτα. Όταν τα μαγειρεύεις, γίνονται μεν πιο εύπεπτα, αλλά χάνουν βιταμίνες και ένζυμα που βοηθάνε στην πέψη άλλων τροφών και στην απορρόφηση βιταμινών. Επίσης νομίζω ότι είναι σημαντικό να μάθουν τα παιδιά από μικρά να αγαπάνε τη γεύση των φρέσκων φρούτων, αλλιώς θα μάθουν τα μαγειρεμένα και μετά θα πρέπει να ξαναμάθουν τα φρέσκα.

Διαφημίσεις

Εγω παλι χρησιμοποιω τον αποστειρωτη μου.Ειχα αγορασει της Νuk ο οποιος δουλευει και σαν ατμομαγειρας!!!!! Μια χαρα τον βολευτηκα.Μολις κοψαμε την αποστειρωση και αρχισαμε να τρωμε , τον μετατρεψαμε σε ατμομαγειρα!!!!!!!

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Εγω εχω της beaba και είμαι πολύ ευχαριστημένη απο το σερβις τους.Μου έχει ραγίσει ο κάδος αρκετές φορές και μου τον άλλαξαν αμέσως χωρίς δεύτερη κουβέντα.Επίσης καθώς έβραζα το φαγητό ακούστηκε ενα μπαμ! κάηκε ο ατμομάγειρας και μου τον αντικατέστησαν με καινούριο αμέσως;)ευτυχώς δηλ γιατί στεναχωρέθηκα πολύ και εκτος αυτού το χρειάζομαι για τα φαγητά της μικρής.

10Ddp3.png

OaR2p3.png

• 3 months later...

επειδη δεν προλαβαινω να τα διαβασω οποτε δεν ξερω εαν εχετε ξανααπαντηθει...ειναι αρκετα μεγαλος ο καδος του ατμομαγειρα avent?? εννοω παιρνει καποια ποσοτητα η' μονο 1-2 φρουτακια??? θελω να το αγορασω αλλα δεν προλαβαινω να παω να το δω απο κοντα:oops::-P

Xc60p3.png ghL0p3.png

επειδη δεν προλαβαινω να τα διαβασω οποτε δεν ξερω εαν εχετε ξανααπαντηθει...ειναι αρκετα μεγαλος ο καδος του ατμομαγειρα avent?? εννοω παιρνει καποια ποσοτητα η' μονο 1-2 φρουτακια??? θελω να το αγορασω αλλα δεν προλαβαινω να παω να το δω απο κοντα:oops::-P

Είναι αρκετά μεγάλος!Τον έχουμε εμείς!Είναι σχεδόν διπλάσσιος από το απλό μούλτι!

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Έχουμε από τον Οκτώβρη τον αvent της philips και τώρα τελευταία άρχισε να μη δουλεύει όπως πρέπει. Δηλαδή σταματούσε το βρασμό, χτυπούσε νωρίτερα και μετά ξαναρχιζε να δουλεύει μόνος του, άφηνε το φαγητό άψητο κτλ.

Τον πήγα στο σέρβις της philips αφού πρώτα καταχώρησα τη συσκευή στην ιστοσελίδα της philips και σε 5 μέρες παρέλαβα έναν ολοκαίνουριο. Απλά το σημειώνω για να ξέρετε και για το σέρβις σε περίπτωση που κάτι χρειαστείτε, ότι υπάρχει καλή επικοινωνία και ανταποκρίθηκαν γρήγορα, εφόσον η συσκευή μας είναι και απαραίτητη.

Η συσκευή αυτή έχει 2 χρόνια εγγύηση, εφόσον τη χρησιμοποιείς όπως πρέπει.

a9X0p3.pngmrSbp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Να ρωτήσω κάτι που δεν έχω εντωπίσει αν ξέρετε?Ο ατμομάγειρας της avent ζεσταίνει κιόλας φαγητό ή μπα?Αν πχ το έχω φτιάξει από χθες και θέλω να το ζεστάνω..όχι ε?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

• 2 months later...

Καλησπέρα μανούλες. Στον ατμομάγειρα της avent μπορώ να φτιάξω και ζυμαρικά και ρύζι?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Εμείς δεν το βολευτηκαμε καθόλου,δυο φορές τον χρησιμοποίησα όλες και όλες!Εχω τον ατμομαγειρα-μιξερ της Chicco.Αν κάποια κοπέλα τον θέλει ας με ενημερώσει να τον δώσω στην μισή τιμή!

adEup3.png

Καλησπέρα μανούλες. Στον ατμομάγειρα της avent μπορώ να φτιάξω και ζυμαρικά και ρύζι?

Νομίζω πως όχι. Όταν είχα κοιτάξει τις συνταγές στο βιβλιαράκι που δίνουν μαζί με τον ατμομάγειρα, όποια συνταγή είχε ρύζι ή ζυμαρικά, έλεγε να τα βράζεις χωριστά.

Να ρωτήσω κάτι που δεν έχω εντωπίσει αν ξέρετε?Ο ατμομάγειρας της avent ζεσταίνει κιόλας φαγητό ή μπα?Αν πχ το έχω φτιάξει από χθες και θέλω να το ζεστάνω..όχι ε?

Κοίταξε να δεις, δεν το γράφει πουθενά στις οδηγίες, δεν το έχω κάνει ποτέ και δεν ξέρω αν είναι υγιεινό, αλλά από τεχνικής άποψης, μάλλον γίνεται. Δηλαδή αν έχεις μαγειρέψει και δεν έχεις αλέσει και τα έχεις βάλει στο ψυγείο, μπορείς να τα ξαναβάλεις στον ατμομάγειρα για λίγη ώρα για να ζεσταθούν. Με κάθε επιφύλαξη πάντως..

Δυστυχώς όχι...

a9X0p3.pngmrSbp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...