Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Είναι αυτό ύπνος;

katerina2

Recommended Posts

Ο γιος μου, 24 ημερών σήμερα, κοιμάται πολύ συχνά κατά αυτό τον τρόπο: κοιμάται ήσυχος για 3-5 λεπτά και ύστερα κουνιέται, ανοίγει μάτια, κάνει φωνούλες για μισό λεπτό και μετά ξαναπέφτει σε "βαθύ" ύπνο για περίπου 3-5 λεπτά και μετά ξαναξεκινάει. Αυτό μπορεί να διαρκέσει και 2 ώρες.... και μετά ξυπνάει. Δεν έχει πέσει ποτέ να κοιμηθεί πιο βαθιά μετά από τέτοια φάση.

Συμβαίνει συνήθως όταν δεν τον έχω νανουρίσει αρκετά. Δηλαδή στους ημερίσιους ύπνους που θέλει νανούρισμα για πάααααρα πολύ ώρα και κάποια στιγμή εγώ βαριέμαι και τον αφήνω στην καλαθούνα του, εκείνος φαίνεται ότι δεν έχει πέσει σε βαθύ ύπνο και από την πρώτη στιγμή που τον αφήνω ψιλοκουνιέται.

Επίσης συμβαίνει κάποιες φορές πριν ξυπνήσει εντελώς.

Πιστεύετε ότι αυτό το πράγμα είναι ύπνος; Να θεωρήσω ότι κοιμάται εκείνες τις ώρες;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

Πιστεύω ότι ναι, κοιμάται...

Είναι γκρινιαρούλης μετά ή ξυπνάει και όλα καλά??Αν τρώει κανονικά και δε φαίνεται ανήσυχος, μια χαρά κοιμάται κι έτσι...νομίζω δηλ.

υπάρχουν 6 διαφορετικές καταστασεις συνειδητότητας του μωρού:

1. Βαθύς ύπνος (κοιμάται ήσυχο και ακίνητο)

2. Ελαφρύς ύπνος (κινείται στον ύπνο του. Αναπηδά στους ήχους)

3. Κατάσταση υπνηλίας (τα μάτια αρχίζουν να κλείνουν. ίσως λαγοκοιμάται)

4. Ξύπνιο ήσυχο (μάτια ανοιχτά, πρόσωπο ζωηρό, σώμα ήρεμο)

5. Ξύπνιο ζωηρό (πρόσωπο και σώμα κινούνται ζωηρά)

6. Κλάμα (κλαίει η στριγγλίζει. το σώμα κινείται πολύ ασυντόνιστα)

Πηγή: Η φροντίδα του μωρού και του μικρού μου παιδιού

της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας

Εκδόσεις Ποταμός

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Είναι γκρινιαρούλης μετά ή ξυπνάει και όλα καλά??Αν τρώει κανονικά και δε φαίνεται ανήσυχος, μια χαρά κοιμάται κι έτσι...νομίζω δηλ.

Συμφωνώ.

Αν είναι ξεκούραστος μετά από αυτό τον ύπνο,τότε μάλλον κοιμάται.Μπορεί να μην οφείλεται μόνο στο νανούρισμα αλλά και σε παράγοντες που εμφανίζονται την ημέρα (φως,φασαρία).Το βράδυ δεν το έχει κάνει ΠΟΤΕ;

Όταν είναι ξύπνιος, για να μην κλαίει υπάρχουν δύο λύσεις: είτε να τον θηλάζω είτε να τον έχουμε αγκαλιά και να κινούμαστε. Αλλιώς πάντα κλαίει. Επίσης και την ώρα που ξυπνάει πάντα κλαίει.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

Συμφωνώ.

Αν είναι ξεκούραστος μετά από αυτό τον ύπνο,τότε μάλλον κοιμάται.Μπορεί να μην οφείλεται μόνο στο νανούρισμα αλλά και σε παράγοντες που εμφανίζονται την ημέρα (φως,φασαρία).Το βράδυ δεν το έχει κάνει ΠΟΤΕ;

Το κάνει και το βράδυ. Αν μετά τον τελευταίο θηλασμό δεν τον νανουρίσει ο άντρας μου που έχει υπομονή και το κάνει πάρα πολύ ώρα, τότε όταν τον αφήνω στην καλαθούνα του, κάνει αυτό που περιέγραψα.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Άρα Κατερινάκι είναι μόνο θέμα νανουρίσματος.Θέλει απόλυτη χαλάρωση για να πέσει σε βαθύ ύπνο.

Άσχετο:υπάρχουν κάτι κούνιες στο εμπόριο που κάνουν πέρα δώθε το μωρό.Ίσως σας βοηθήσει και μειώσει τα χιλιόμετρα μέσα στο σπίτι :lol:

Το θέμα ύπνος είναι μία πονεμένη ιστορία :rolleyes:

Τον δικό μου όσο ήταν νεογέννητο δεν τον νανούρισα ποτέ γιατί κοιμόταν συνεχώς (με εξαίρεση βέβαια τα διαλείμματα για φαγητό ;))

Τα "όργανα άρχισαν" μετά τις 20 ημέρες και για 3 εβδομάδες (ευτυχώς!!!) λόγω κολικών.

Σήμερα που είναι 4,5 μηνών έχουμε ένα θεματάκι: δεν μας παίρνει ο ύπνος αν δεν περάσουν 3 ώρες :roll: (από τη στιγμή που θα τον βάλω για ύπνο μετά το "υποτιθέμενο τελευταίο γεύμα").

Πάντως αυτό που διάβασα και ξέρω είναι ότι ο ύπνος των παιδιών είναι στη μεγαλύτερη διάρκειά του στη φάση REM (Rapid Eye Mouvement) όπου τα μάτια ανοιγοκλείνουν, το παιδί κινείται δίνοντας την αίσθηση ότι κάτι το ενοχλεί. Κι όμως, κι όμως κοιμάται!!!:shock: κι εμείς σαν μαμάδες ανήσυχες για το/τα βλαστάρι/α μας κάνουμε το λάθος να τα ενοχλούμε :?

Στη φάση REM ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τα ερεθίσματα που έχει δεχθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σημειωτέον: αν στο σπίτι υπήρχε ένταση, κόσμος που μπαινόβγαινε, επισκέψεις κτλ τόσο πιο ανήσυχο είναι το βρέφος στον ύπνο του ακόμα και το βράδυ (κι όχι απαραίτητα τη στιγμή μόνο που λάμβαναν χώρα τα παραπάνω)

Επίσης, διάβασα ότι ο ύπνος στα παιδιά βελτιώνεται σε διάρκεια και ποιότητα μετά την ηλικία των 2-2,5 ετών.:eek:

Έως τότε .... υπομονή σε όλες μας!!! :?

Κι αν προσθέσουμε σε αυτό και το σύνδρομο τρόμου που εκδηλώνεται στην ηλικία 2-7 ετών τότε ..... καλό κουράγιο:!::roll: (φυσικά δεν αφορά όλα τα παιδιά!)

FGBKp3.png

Διαφημίσεις

Ο γιος μου, 24 ημερών σήμερα, κοιμάται πολύ συχνά κατά αυτό τον τρόπο: κοιμάται ήσυχος για 3-5 λεπτά και ύστερα κουνιέται, ανοίγει μάτια, κάνει φωνούλες για μισό λεπτό και μετά ξαναπέφτει σε "βαθύ" ύπνο για περίπου 3-5 λεπτά και μετά ξαναξεκινάει. Αυτό μπορεί να διαρκέσει και 2 ώρες.... και μετά ξυπνάει. Δεν έχει πέσει ποτέ να κοιμηθεί πιο βαθιά μετά από τέτοια φάση.

Συμβαίνει συνήθως όταν δεν τον έχω νανουρίσει αρκετά. Δηλαδή στους ημερίσιους ύπνους που θέλει νανούρισμα για πάααααρα πολύ ώρα και κάποια στιγμή εγώ βαριέμαι και τον αφήνω στην καλαθούνα του, εκείνος φαίνεται ότι δεν έχει πέσει σε βαθύ ύπνο και από την πρώτη στιγμή που τον αφήνω ψιλοκουνιέται.

Επίσης συμβαίνει κάποιες φορές πριν ξυπνήσει εντελώς.

Πιστεύετε ότι αυτό το πράγμα είναι ύπνος; Να θεωρήσω ότι κοιμάται εκείνες τις ώρες;

Μωρε, 9 μηνες ηταν μεσα στην κοιλιτσα σου, ειχε την καρδια σου για νανουρισμα, ηταν "περιορισμενο" στη θαλπωρη της φωλιτσας-μητρας και ξαφνικα μεσα σε 1 μηνα πρεπει να κοιμαται μονο του στο καλαθι του? Εσυ θα το δεχοσουν ετσι ευκολα?! Κανε λιγο υπομονη, ξερω ειναι δυσκολο αλλα δε γινεται αλλιως...

Μωρε, 9 μηνες ηταν μεσα στην κοιλιτσα σου, ειχε την καρδια σου για νανουρισμα, ηταν "περιορισμενο" στη θαλπωρη της φωλιτσας-μητρας και ξαφνικα μεσα σε 1 μηνα πρεπει να κοιμαται μονο του στο καλαθι του? Εσυ θα το δεχοσουν ετσι ευκολα?! Κανε λιγο υπομονη, ξερω ειναι δυσκολο αλλα δε γινεται αλλιως...

Δεν είπα ότι θέλω να κοιμάται μόνο του (αν και θέλω). Απλά δεν ξέρω αν αυτό που κάνει είναι ύπνος ή όχι.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Καλησπέρα,

Κατερίνα και εμένα μου το έκανε αυτό στις ίδιες ημέρες ήταν περίπου. Ο λόγος που το έκανε τουλάχιστον ο δικός μου ήταν γιατί είχε μάθει στο κούνημα και όταν το σταματούσε μετά απο ένα λεπτό ξυπνούσε, ώσπου του σταμάτησα το κούνημα. Απλά στην αρχή λίγο γκρίνιαζε αλλά τον αγκάλιαζα μέσα στο κρεβάτι του και τον χάιδευα. Μπορεί και για μισή ώρα αν χρειαζόταν να ήμουν κοντά του. Σε δύο ημέρες άρχισε να στρώνει η κατάσταση. Δοκίμασε να δείς.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

• 3 weeks later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

'Εχω μια ερώτηση προς τις εμπείρες μαμάδες.

Ο γίος μου 37 ημέρων σήμερα έδω και 6 ήμερες δεν κοιμάται τα βράδια και κοιμάται την ήμερα. Δήλαδη κοιμάται το πρώι κατα τις 10 κάνα 2 ώρο , το μέσημέρι κάνα 3 ώρο και το βράδυ απο τις 9 έως τις 4 πρώι ( τον ξύπναω στο ένδιαμεσο για γάλα). Μέτα τις 4 δεν κοιμάται και θέλει αγκαλίτσα. Γκρινίαζει και τον σηκώνω και καθόμαστε αγκαλιά μέχρι το πρωί. Κοιμάται στην αγκαλίτσα μου αλλα αμα τον βάλω στην κουνία του ξυπνάει.Ολο αυτό γίνεται μέχρι το πρωί. Επίσης άλλες φορές κοιμάται ελαφρά δήλαδη κουνάει πόδια και χέρια στον ύπνο του ( το έχω παρατηρήσει το βραδύ) και άλλες βαριά. Όταν τον ταίζω απο βαθύ ύπνο τρώει λιγότερο σε σχέση με τις άλλες φόρες.

Η απορία μου είναι εαν όλα αυτα είναι φυσιολογικά?

Μπόρω να του άλλαξω το πρόγραμμα του ύπνου και έαν ναι πώς?

Να το πιέζω να φάει παράπανω όταν το ξυπνάει ή να τον αφησω να φάει όσο θέλει?

Σας ευχαριστώ πολυ για τον χρόνο σας.

:-P

tnDpp3.png

77l3p3.png

Πριν περάσει κανένα τρίμηνο δεν μπαίνει τάξη στο πρόγραμμα ύπνου των νεογέννητων. Εσύ όμως αν δεν έχει πρόβλημα βάρους το μωράκι σου, μην το ξυπνάς στις 4. Άσε το να πάει τουλάχιστον 6 γιατί του μπερδεύεις τη μέρα με τη νύχτα. Αν τύχει να σου ξυπνά ούτως ή αλλιώς μέσα στη νύχτα μην δίνεις συνέχεια στα παιχνίδια του και προσπάθησε να του παίζεις περισσότερο κατά τη διάρκεια της μέρας.

Διαφημίσεις