Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ένας δερματολόγος σήμερα να κάνει λάθος διάγνωση σε ψωρίαση, αλλά όπως και να έχει καλό θα ήταν να επισκεφθείς το ιατρείο ψωρίασης στο νοσοκομείο Συγγρός.

Το θέμα είναι οτι ακόμα κι αν είναι ( λέεεμε τώρα ) κάποια άλλη δερματίτιδα τύπου έκζεμα ή οτι άλλο παρόμοιο, πάλι η κορτιζόνη δουλεύει και σε αυτό. Αυτή τη στιγμή για τα δερματικά νοσήματα οι γιατροί έχουν μόνο όπλο την κορτιζόνη.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 463
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• rozi

rozi 77 δημοσιεύσεις

• Haris1977

Haris1977 20 δημοσιεύσεις

• ster

ster 12 δημοσιεύσεις

• voula2

voula2 11 δημοσιεύσεις

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ένας δερματολόγος σήμερα να κάνει λάθος διάγνωση σε ψωρίαση, αλλά όπως και να έχει καλό θα ήταν να επισκεφθείς το ιατρείο ψωρίασης στο νοσοκομείο Συγγρός.

Το θέμα είναι οτι ακόμα κι αν είναι ( λέεεμε τώρα ) κάποια άλλη δερματίτιδα τύπου έκζεμα ή οτι άλλο παρόμοιο, πάλι η κορτιζόνη δουλεύει και σε αυτό. Αυτή τη στιγμή για τα δερματικά νοσήματα οι γιατροί έχουν μόνο όπλο την κορτιζόνη.

Μου το πε καθαρά..πως είναι ψωρίαση η οποία και μεγεθύνεται λόγω άγχους..Έχω και στα γονατα και στους αγκώνες και στο κεφάλι (μου γραψε κ ενα shampoo αλλά δεν το χω πάρει ακόμα).. Απλά με άγχωσες που ειπες πως έπρεπε η κοκκινίλα να χε φύγει !!:confused:

Η κοκκινίλα θα έπρεπε να έχει φύγει μόνο σε ήπια μορφή ψωρίασης.

Έχεις σταγονοειδή ψωρίαση ή κατά πλάκας? Δηλαδή έχεις ενιαίο σημάδι σχετικά μεγάλο ή μικρά σαν πιτσίλες στα σημεία?

Η κατά πλάκας θέλει περισσότερο χρόνο. Επίσης παίζει ρόλο πόσο καιρό έχεις τα σημάδια, όσο πιο παλιά, τόσο περισσότερο χρόνο θέλουν.

Για τα μαλλιά, μπορείς να πάρεις Propiosalic λοσιόν και να βάζεις το βράδυ.Δουλεύει γρήγορα και δεν είναι εθιστική για το δέρμα.

Δε χρειάζεται να έχεις άγχος, δώσε λίγο χρόνο :P

Η κοκκινίλα θα έπρεπε να έχει φύγει μόνο σε ήπια μορφή ψωρίασης.

Έχεις σταγονοειδή ψωρίαση ή κατά πλάκας? Δηλαδή έχεις ενιαίο σημάδι σχετικά μεγάλο ή μικρά σαν πιτσίλες στα σημεία?

Η κατά πλάκας θέλει περισσότερο χρόνο. Επίσης παίζει ρόλο πόσο καιρό έχεις τα σημάδια, όσο πιο παλιά, τόσο περισσότερο χρόνο θέλουν.

Για τα μαλλιά, μπορείς να πάρεις Propiosalic λοσιόν και να βάζεις το βράδυ.Δουλεύει γρήγορα και δεν είναι εθιστική για το δέρμα.

Δε χρειάζεται να έχεις άγχος, δώσε λίγο χρόνο :P

Rozi μου το σημάδι είναι ενιαίο σχετικά μεγάλο και όχι πιτσιλιές. Δεν θυμάμαι τι ψωρίαση είπε αλλά έχω ανεβάσει μια φωτό εδώ να δεις και να μου πεις την γνώμη σου

http://www.2shared.com/photo/e7YVi0Xb/_online.html

Τα σημάδια γενικά είναι παλια (θυμαμαι στο συγκεκριμένο σημείο του αγκώνα πως το καλοκαίρι πέρυσι ήταν κάτασπρο !!)

aha! Κατά πλάκας ψωρίαση.Ναι θα πάρει περισσότερο χρόνο.

Το καλό είναι οτι είναι κόκκινο, αν ήταν στην προηγούμε φάση με το λέπι θα αργούσε πιο πολύ. Υπομονή θα υποχωρήσει σίγουρα με τη Dovobet, μην έχεις αμφιβολίες γι'αυτό.

Η κορτιζόνη δουλεύει 100% στην ψωρίαση και γρήγορα.Απλά ο λόγος που δεν τη χρησιμοποιεί ο κόσμος με μεγάλο πρόβλημα ψωρίασης είναι οτι απαγορεύεται να μπαίνει σε μαγαλύτερη επιφάνεια του 35 % του σώματος και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εσύ δεν έχεις σε μεγάλη επιφάνεια του σώματος, ούτε τόσο τεράστιο πρόβλημα οπότε θα είσαι οκ.

Διαφημίσεις

aha! Κατά πλάκας ψωρίαση.Ναι θα πάρει περισσότερο χρόνο.

Το καλό είναι οτι είναι κόκκινο, αν ήταν στην προηγούμε φάση με το λέπι θα αργούσε πιο πολύ. Υπομονή θα υποχωρήσει σίγουρα με τη Dovobet, μην έχεις αμφιβολίες γι'αυτό.

Η κορτιζόνη δουλεύει 100% στην ψωρίαση και γρήγορα.Απλά ο λόγος που δεν τη χρησιμοποιεί ο κόσμος με μεγάλο πρόβλημα ψωρίασης είναι οτι απαγορεύεται να μπαίνει σε μαγαλύτερη επιφάνεια του 35 % του σώματος και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εσύ δεν έχεις σε μεγάλη επιφάνεια του σώματος, ούτε τόσο τεράστιο πρόβλημα οπότε θα είσαι οκ.

Ναι η αλήθεια είναι πως δεν είναι κάτι τραγικό, ούτε σε μεγάλη επιφάνεια.. εγώ απλά είμαι λίγο περίεργος..Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι οι υπόλοιποι φίλοι εδώ-πιθανώς και να με βρίζουν αν βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση:oops:-απλά ήθελα να το μοιραστώ..Ώστε λες πως θέλει όντως μήνα ? Και θα φεύγει σταδιακά η κοκινίλα?

Επίσης η propiosali sol lotion είδα πως έχει 1,5 ευρώ..και είναι 30 ml μόνο..λίγη δεν είναι ? Για πόσο καιρό θέλει θεραπεία δηλαδή ?(υποθέτω την βάζεις όταν κάνεις μπάνιο)..Επίσης βρήκα και την neutrogena t/gel shampoo 5mg/ml X125 ml με 5 ευρώ..Τι προτείνεις?

Επεξεργάστηκαν by Haris1977
Αλλαγή

Ναι η αλήθεια είναι πως δεν είναι κάτι τραγικό, ούτε σε μεγάλη επιφάνεια.. εγώ απλά είμαι λίγο περίεργος..Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι οι υπόλοιποι φίλοι εδώ-πιθανώς και να με βρίζουν αν βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση:oops:-απλά ήθελα να το μοιραστώ..Ώστε λες πως θέλει όντως μήνα ? Και θα φεύγει σταδιακά η κοκινίλα?

Επίσης η propiosali sol lotion είδα πως έχει 1,5 ευρώ..και είναι 30 ml μόνο..λίγη δεν είναι ? Για πόσο καιρό θέλει θεραπεία δηλαδή ?(υποθέτω την βάζεις όταν κάνεις μπάνιο)..Επίσης βρήκα και την neutrogena t/gel shampoo 5mg/ml X125 ml με 5 ευρώ..Τι προτείνεις?

Δεν ξέρω πόσο διάστημα θα κάνει μέχρι να φύγει τελείως όχι πολύ πάντως.

Θα καταλάβεις όταν γίνεται καλύτερα, το σημείο θα αρχίσει να ασπρίζει.Όταν φύγει τελείως θα μείνει εκεί που ήταν το σημάδι δέρμα πιο άσπο απο το υπόλοιπο.Με τον ήλιο θα μαυρίσει κι αυτό και θα γίνει ομοιόμορφο.

Καλά κάνεις και ρωτάς, εγώ είπα οτι δεν έχεις μεγάλο πρόβλημα σε σχέση με τη Dovobet για να μη με βρίσουν οι υπολοιποι :P Γιατί όσοι έχουν σε μεγάλη επιφάνεια αποφεύγουν κορτιζόνη.

Στην Αμερική οι ψωρισιακοί τη λένε ''devil's cream'' να καταλάβεις.

Κι αυτό γιατί γίνεσαι καλά μέσα σε λίγες μέρες, αλλά αν έχεις μεγάλη επιφάνεια και η ψωρίαση είναι επιθετική ( βγαίνουν νέα σημάδια γρήγορα ) αναγκάζεσαι να τη χρησιμοποιείς συνέχεια μετά με αποτέλεσμα να καταστρέψεις το υγιές δέρμα.Επίσης είναι εθιστική.

Για τη δική σου περίπτωση όμως που έχεις μόνο σε συγκεκριμένα σημεία ενδείκνυται.

Αν αυτό για κάποιο λόγο αλλάξει - πράγμα που απεύχομαι - τότε να τη σταματήσεις.

Σχετικά με το propiosalic ναι είναι πολύ μικρό το μπουκαλάκι ίσως χρειαστείς 2 απο αυτά.

Κάνει δουλειά γρηγορότερα όμως από οτιδήποτε άλλο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, δεν έχει παρενέργειες και δεν είναι τύπου λάδι για να κολλάει στα μαλλιά.

Το λένε λοσιόν γιατί απλά έχει υγρή μορφή. Το βάζεις κατευθείαν από το μπουκάλι στο κεφάλι, κατά προτίμηση το βράδυ πριν κοιμηθείς.Δεν είναι υποχρεωτικό να πλύνεις τα μαλλιά την επόμενη μέρα.

Τα σαμπουάν για ξηροδερμία αυτά που βρίσκεις και στα super market καθώς επίσης και τα πιο ειδικά με πίσσα στα φαρμακεία είναι για συντήρηση και όχι θεραπεία.

Δεν ξέρω πόσο διάστημα θα κάνει μέχρι να φύγει τελείως όχι πολύ πάντως.

Θα καταλάβεις όταν γίνεται καλύτερα, το σημείο θα αρχίσει να ασπρίζει.Όταν φύγει τελείως θα μείνει εκεί που ήταν το σημάδι δέρμα πιο άσπο απο το υπόλοιπο.Με τον ήλιο θα μαυρίσει κι αυτό και θα γίνει ομοιόμορφο.

Καλά κάνεις και ρωτάς, εγώ είπα οτι δεν έχεις μεγάλο πρόβλημα σε σχέση με τη Dovobet για να μη με βρίσουν οι υπολοιποι :P Γιατί όσοι έχουν σε μεγάλη επιφάνεια αποφεύγουν κορτιζόνη.

Στην Αμερική οι ψωρισιακοί τη λένε ''devil's cream'' να καταλάβεις.

Κι αυτό γιατί γίνεσαι καλά μέσα σε λίγες μέρες, αλλά αν έχεις μεγάλη επιφάνεια και η ψωρίαση είναι επιθετική ( βγαίνουν νέα σημάδια γρήγορα ) αναγκάζεσαι να τη χρησιμοποιείς συνέχεια μετά με αποτέλεσμα να καταστρέψεις το υγιές δέρμα.Επίσης είναι εθιστική.

Για τη δική σου περίπτωση όμως που έχεις μόνο σε συγκεκριμένα σημεία ενδείκνυται.

Αν αυτό για κάποιο λόγο αλλάξει - πράγμα που απεύχομαι - τότε να τη σταματήσεις.

Σχετικά με το propiosalic ναι είναι πολύ μικρό το μπουκαλάκι ίσως χρειαστείς 2 απο αυτά.

Κάνει δουλειά γρηγορότερα όμως από οτιδήποτε άλλο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, δεν έχει παρενέργειες και δεν είναι τύπου λάδι για να κολλάει στα μαλλιά.

Το λένε λοσιόν γιατί απλά έχει υγρή μορφή. Το βάζεις κατευθείαν από το μπουκάλι στο κεφάλι, κατά προτίμηση το βράδυ πριν κοιμηθείς.Δεν είναι υποχρεωτικό να πλύνεις τα μαλλιά την επόμενη μέρα.

Τα σαμπουάν για ξηροδερμία αυτά που βρίσκεις και στα super market καθώς επίσης και τα πιο ειδικά με πίσσα στα φαρμακεία είναι για συντήρηση και όχι θεραπεία.

Σ ευχαριστώ rozi μου, να σαι καλά..μιλάς σαν γιατρός (δεν ξέρω αν είσαι:cool:). Πάντως πρέπει να το χω χρόνια χωρις να χω δωσει την πρεπουσα σημασια-ισως γιατι τα σημαδια είναι μικρά και δεν πολυφαίνονται-. Επίσης το καλοκαίρι όσο θυμάμαι - φεύγαν.

Να σε ρωτήσω 2 τελευταίa:

1) σε 1 απ τα σημεία του αγκώνα ''έσκασε'' το δέρμα (οπως πχ το καλοκαίρι αν δεν βάλουμε αντηλιακό)-δεν πολυφαίνεται βασικά..Είναι λογικό?

2) Για πόσο καιρό βαζεις το propiosalic και πόσες φορές τη μέρα?

Ευχαριστώ για το χρόνο σου:lol:

Σ ευχαριστώ rozi μου, να σαι καλά..μιλάς σαν γιατρός (δεν ξέρω αν είσαι:cool:). Πάντως πρέπει να το χω χρόνια χωρις να χω δωσει την πρεπουσα σημασια-ισως γιατι τα σημαδια είναι μικρά και δεν πολυφαίνονται-. Επίσης το καλοκαίρι όσο θυμάμαι - φεύγαν.

Να σε ρωτήσω 2 τελευταίa:

1) σε 1 απ τα σημεία του αγκώνα ''έσκασε'' το δέρμα (οπως πχ το καλοκαίρι αν δεν βάλουμε αντηλιακό)-δεν πολυφαίνεται βασικά..Είναι λογικό?

2) Για πόσο καιρό βαζεις το propiosalic και πόσες φορές τη μέρα?

Ευχαριστώ για το χρόνο σου:lol:

Ψωρισιακή από τα 15 μου είμαι ( τώρα 28 ) και σε αυτοάνοσα νοσήματα όπως η ψωρίαση δοκιμάζεις τα πάντα αναγκαστικά με τα χρόνια, θες δε θες δηλαδή γίνεσαι γιατρός του εαυτού σου :P

Είναι φυσιολογικό σε ψωρίαση κατά πλάκας, ακόμα κι αν η πλάκα είναι μικρή να σκάσει το δέρμα και συνήθως βγαίνει υργό διάφανο από κάτω.Μπορείς παρόλα αυτά να βάζεις επάνω κρέμα κανονικά.

Τη λοσιόν μπορείς να τη βάζεις πρωί-βράδυ, προσωπικά έβαζα μόνο βράδυ για πρακτικούς λόγους.Σταματάς όταν καθαρίσεις,όπως σου είπα δεν είναι εθιστική όπως η κορτιζόνη και χωρίς παρενέργειες οπότε κάθε φορά που νοιώθεις άβολα και θέλεις να καθαρίσεις το κεφάλι σου από ψωρίαση μπορείς να τη χρησιμοποιείς.

Με τη θάλασσα φεύγει τελείως η ψωρίαση απλά θέλει αρκετές μέρες.Οι διακοπές των 10 ημερών π.χ. δε βοηθούν πολύ αλλά ( αναλόγως την περίπτωση πάντα ) καλυτερεύει αρκετά.

Αν ήμασταν χειμερινοί κολυμβητές πάντως δε θα είχαμε ψωρίαση ποτέ :P

Επειδή έχω μιλήσει με αρκετούς ψωρισιακούς τόσα χρόνια παθούσα, σε αυτό που συμφωνήσαμε ήταν πως είναι καλύτερα τελικά να αφηνεις την ψωρίαση στη μοίρα της, ούτε κρέμες ούτε τπτ.

Πολλές φορές την πυροδοτείς όταν τη φορτώνεις με κρέμες και διάφορα.

Αλλά σου τη δίνει και λες οχι θέλω να καθαρίσω και αρχίζει η ιστορία. :P

Ευχαριστώ rozi μου

Θα ρωτήσω και τον φαρμακοποιο μου να μου πει τι να πάρω..

Δεν μου είπες όμως..μετά από πόσο καιρό (με χρήση 1 φορα τη μέρα) έχεις αποτελέσματα με την λοσιόν στο κεφάλι? 1 βδομάδα ? 2? Και πόση ποσότητα βάζεις? Επίσης..Αυτό το ξεφλούδισμα τι ακριβώς είναι? Aπότι βλέπω, το βγαλα παντού.....

Αλλαγη

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ rozi μου

Θα ρωτήσω και τον φαρμακοποιο μου να μου πει τι να πάρω..

Δεν μου είπες όμως..μετά από πόσο καιρό (με χρήση 1 φορα τη μέρα) έχεις αποτελέσματα με την λοσιόν στο κεφάλι? 1 βδομάδα ? 2? Και πόση ποσότητα βάζεις? Επίσης..Αυτό το ξεφλούδισμα τι ακριβώς είναι? Aπότι βλέπω, το βγαλα παντού.....

Προσωπικά σχεδόν στην 1 εβδομάδα αν θυμάμαι καλά.Έβαζα αρκετή ποσότητα γιατί έχω και μακριά μαλλιά και αρκετό το έτρωγε το μαλλί :P Βάζεις κατευθείαν από το μπουκάλι και μετά μασάζ για να σιγουρευτείς οτι πάει παντού.

Όσο για το ξεφλούδισμα δεν καταλαβαίνω σε τι ακριβώς αναφέρεσαι.Το ξεφλούδισμα στο κεφάλι? Γιατί γενικά η ψωρίαση είναι ένα ατέλειωτο ξεφλούδισμα. :-)

Προσωπικά σχεδόν στην 1 εβδομάδα αν θυμάμαι καλά.Έβαζα αρκετή ποσότητα γιατί έχω και μακριά μαλλιά και αρκετό το έτρωγε το μαλλί :P Βάζεις κατευθείαν από το μπουκάλι και μετά μασάζ για να σιγουρευτείς οτι πάει παντού.

Όσο για το ξεφλούδισμα δεν καταλαβαίνω σε τι ακριβώς αναφέρεσαι.Το ξεφλούδισμα στο κεφάλι? Γιατί γενικά η ψωρίαση είναι ένα ατέλειωτο ξεφλούδισμα. :-)

Ευχαριστώ για τις συμβουλές..

Για το ξεφλούδισμα στους αγκώνες εννοούσα..Η κοκινίλα δεν έχει βελτιωθεί (είμαι στο 1/4 της θεραπείας-1 βδομάδα δηλαδή) αλλά λίγο ξεφλούδισμα υπάρχει..Γιατί δεν υποχωρεί η κοκινίλα όμως?:(

Ευχαριστώ για τις συμβουλές..

Για το ξεφλούδισμα στους αγκώνες εννοούσα..Η κοκινίλα δεν έχει βελτιωθεί (είμαι στο 1/4 της θεραπείας-1 βδομάδα δηλαδή) αλλά λίγο ξεφλούδισμα υπάρχει..Γιατί δεν υποχωρεί η κοκινίλα όμως?:(

Όπως θα σου έχει πει ο γιατρός σου ή θα έχεις ψάξει μόνος σου online η ψωρίαση οφείλεται σε διαταραχή των Τ λεμφοκυττάρων.Στους φυσιολογικούς ανθρώπους χωρίς ψωρίαση, τα εξωτερικά κύτταρα του δέρματος ανανεώνονται κάθε περίπου 28 μέρες.Στους ανθρώπους με ψωρίαση τα κύτταρα ανανεώνονται κάθε περίπου 2-3 μέρες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ανανέωση στην ανανέωση να γεμίζει ένα σημείο στο δέρμα φλούδες.

Οπου φλούδες = νεκρά κύτταρα.Μέχρι να γίνει μιλφέι :P

Μαζεύονται τόσες φλούδες που στο σημείο γίνεται ελαφρά φλεγμονή, εξού και το κοκκίνισμα.

Η ίδια αυτή φλεγμονή αποτελείται από πολλά νεκρά κύτταρα επίσης.

Τα στάδια είναι : 1.ελαφρά ξηρό δέρμα, 2. ερυθρότητα, 3. ερυθρότητα + άσπρο λέπι να καλύπτει όλο το σημάδι.

Βάζοντας την κρέμα σε κόκκινο σημάδι θα δεις σταδιακά να ξεφλουδίζει.Λίγο Λίγο κάθε μέρα.

Το οτι το σημάδι δεν είναι άσπρο και δε βλέπεις τις φλούδες δε σημαίνει οτι δεν υπάρχουν.

Θα ξεφλουδίζει συνεχώς μέχρι να φύγει.

Απλά αν είσαι πιο άσχημα και τα σημάδια σου είναι κατάλευκα τότε βλέπεις πιο γρήγορα διαφορά και η βελτίωση είναι εμφανής με την κρέμα, σε σχέση με τα κόκκινα σημάδια.

Είναι θέμα χρόνου μέχρι να υποχωρήσει το σημάδι με την κορτιζόνη.Είναι νωρίς ακόμα για σημάδι σχετικά μεγάλο όπως το δικό σου πλάκα και όχι σταγόνα για να φύγει.

Δεν έχει νόημα δηλαδή να το κοιτάς καθημερινά και να περιμένεις εμφανείς αλλαγές.

Αν έχεις κάπου κάποιο μικρό σημάδι θα μπορούσες να δοκιμάσεις εκεί την κρέμα για να δεις στο περίπου πόσο χρόνο θέλει μέχρι να φύγει.

Όπως θα σου έχει πει ο γιατρός σου ή θα έχεις ψάξει μόνος σου online η ψωρίαση οφείλεται σε διαταραχή των Τ λεμφοκυττάρων.Στους φυσιολογικούς ανθρώπους χωρίς ψωρίαση, τα εξωτερικά κύτταρα του δέρματος ανανεώνονται κάθε περίπου 28 μέρες.Στους ανθρώπους με ψωρίαση τα κύτταρα ανανεώνονται κάθε περίπου 2-3 μέρες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ανανέωση στην ανανέωση να γεμίζει ένα σημείο στο δέρμα φλούδες.

Οπου φλούδες = νεκρά κύτταρα.Μέχρι να γίνει μιλφέι :P

Μαζεύονται τόσες φλούδες που στο σημείο γίνεται ελαφρά φλεγμονή, εξού και το κοκκίνισμα.

Η ίδια αυτή φλεγμονή αποτελείται από πολλά νεκρά κύτταρα επίσης.

Τα στάδια είναι : 1.ελαφρά ξηρό δέρμα, 2. ερυθρότητα, 3. ερυθρότητα + άσπρο λέπι να καλύπτει όλο το σημάδι.

Βάζοντας την κρέμα σε κόκκινο σημάδι θα δεις σταδιακά να ξεφλουδίζει.Λίγο Λίγο κάθε μέρα.

Το οτι το σημάδι δεν είναι άσπρο και δε βλέπεις τις φλούδες δε σημαίνει οτι δεν υπάρχουν.

Θα ξεφλουδίζει συνεχώς μέχρι να φύγει.

Απλά αν είσαι πιο άσχημα και τα σημάδια σου είναι κατάλευκα τότε βλέπεις πιο γρήγορα διαφορά και η βελτίωση είναι εμφανής με την κρέμα, σε σχέση με τα κόκκινα σημάδια.

Είναι θέμα χρόνου μέχρι να υποχωρήσει το σημάδι με την κορτιζόνη.Είναι νωρίς ακόμα για σημάδι σχετικά μεγάλο όπως το δικό σου πλάκα και όχι σταγόνα για να φύγει.

Δεν έχει νόημα δηλαδή να το κοιτάς καθημερινά και να περιμένεις εμφανείς αλλαγές.

Αν έχεις κάπου κάποιο μικρό σημάδι θα μπορούσες να δοκιμάσεις εκεί την κρέμα για να δεις στο περίπου πόσο χρόνο θέλει μέχρι να φύγει.

Ευχαριστώ rozi μου..Θα αφήσω να περάσει ο μήνας και θα δούμε..Ίδωμεν:lol:

Έχω πάντως την αμυδρή εντύπωση πως, και στον μήνα πάνω..δεν θα χω δει διαφορά..:((στην κοκινιλα)

ΑΛΛΑΓΗ

Διαφημίσεις

Έχω πάντως την αμυδρή εντύπωση πως, και στον μήνα πάνω..δεν θα χω δει διαφορά..:((στην κοκινιλα)

Θα δεις σίγουρα don't worry :-)

Για καλύτερα αποτελέσματα να βάζεις την κρέμα το βράδυ και να κοιμάσαι με κοντομάνικο με τους αγκώνες προς τα πάνω, γιατί μεγάλη ποσότητα κρέμας κολλάει στο ρούχο και φεύγει αμέσως από το δέρμα.

Θα δεις σίγουρα don't worry :-)

Για καλύτερα αποτελέσματα να βάζεις την κρέμα το βράδυ και να κοιμάσαι με κοντομάνικο με τους αγκώνες προς τα πάνω, γιατί μεγάλη ποσότητα κρέμας κολλάει στο ρούχο και φεύγει αμέσως από το δέρμα.

Εννοείται πως κοιμάμαι με κοντομάνικο και την βάζω βράδυ (σσ. δεν είναι κρέμα-gel είναι..). Προσπαθώ επίσης να μην πολυακουμπάω στα σεντόνια (ψιλοταλαιπωρία):confused:

Αυτο που δεν καταλαβαίνω όμως είναι η ''αναλογικότητα'' της θεραπείας..Εξηγούμαι:απ την στιγμή που η γιατρός μου είπε 1 μήνα θεραπεία, σημαίνει πως στον μήνα υποτίθεται πρέπει να χε φύγει η κοκινίλα ή έστω ένα από τα εξής 2:

α) Λιγότερη κοκινίλα (ως προς το χρώμα)

β) Λιγότερη κοκινίλα (ως προς την ''έκταση'' της φλεγμονής)

Δεν έχω δει κάτι από τα 2..Καμμία διαφορά στην κοκινίλα,εκτός από το ξεφλούδισμα σε 3-4 σημεία..Και βρίσκομαι στην μέση της θεραπείας (σχεδόν 2 βδομάδες).. Είναι δυνατόν σε άλλες 2 βδομάδες να χει εξαφανιστεί? Δεν το βλέπω..Έχω κάπου άδικο?:-(

καλημέρα

πασχω απο ψωρίαση εδω και απο το 25 περίπου, αλλά σε ήπια μορφή. Μόνο αγκώνες μέχρι πριν 1 χρόνο, αλλά τώρα βγήκε και στην επιφάνεια των χεριών πάνω απο τις παλάμες.

Εχω δοκιμάσει κατα καιρούς (για τους αγκώνες) butavate, betnovate, και εσχάτως propiosalic. Η κορτιζόνη έκανε δουλεια, αλλά δεν είναι δόκιμο να χρησιμοποιείς για μεγάλο διάστημα κορτιζονουχα.

Τελος πάντων μετά απο κανα μήνα θεραπέιας και μόλις σταματω, ξαναβγαίνει. αυτό που έχω παρατηρησει-καταλάβει είναι ότι μεγάλο θέμα παιζει το άγχος.

Χτες ξεκίνησα μια νέα θεραπεία, που υπόσχεται πλήρης ίαση.

Πρόκειται για ένα 100% φυσικό προιον, και λέγεται "κηραλοιφή".

Δυστυχώς δεν μου επιτρέπεται να βαλω link, εδω μέσα, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω μήπως κάποιος-α έχει δοκιμάσει

καλημέρα

πασχω απο ψωρίαση εδω και απο το 25 περίπου, αλλά σε ήπια μορφή. Μόνο αγκώνες μέχρι πριν 1 χρόνο, αλλά τώρα βγήκε και στην επιφάνεια των χεριών πάνω απο τις παλάμες.

Εχω δοκιμάσει κατα καιρούς (για τους αγκώνες) butavate, betnovate, και εσχάτως propiosalic. Η κορτιζόνη έκανε δουλεια, αλλά δεν είναι δόκιμο να χρησιμοποιείς για μεγάλο διάστημα κορτιζονουχα.

Τελος πάντων μετά απο κανα μήνα θεραπέιας και μόλις σταματω, ξαναβγαίνει. αυτό που έχω παρατηρησει-καταλάβει είναι ότι μεγάλο θέμα παιζει το άγχος.

Χτες ξεκίνησα μια νέα θεραπεία, που υπόσχεται πλήρης ίαση.

Πρόκειται για ένα 100% φυσικό προιον, και λέγεται "κηραλοιφή".

Δυστυχώς δεν μου επιτρέπεται να βαλω link, εδω μέσα, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω μήπως κάποιος-α έχει δοκιμάσει

Φίλε έχω διαβάσει και γω για την αλοιφή αυτή καλά λόγια. Δεν ξέρω αν υπόσχεται ίαση 100% όμως άκουσα πως με επιμονή και υπομονή κάνει δουλειά..Δεν την έχω χρησιμοποιήσει προσωπικά γιατί βρίσκομαι σε θεραπεία με dovobet. Θέλω να την τελειώσω πρώτα και μετά να πάω σε κάτι άλλο (αν δεν δω αποτέλεσμα)..Να σε ρωτήσω:Dovobet έχεις βάλει? γιατί και γω ήπιας μορφής έχω, σε αγκώνες κ γόνατα αλλά η κοκινίλα δεν μου φεύγει..

Φίλε έχω διαβάσει και γω για την αλοιφή αυτή καλά λόγια. Δεν ξέρω αν υπόσχεται ίαση 100% όμως άκουσα πως με επιμονή και υπομονή κάνει δουλειά..Δεν την έχω χρησιμοποιήσει προσωπικά γιατί βρίσκομαι σε θεραπεία με dovobet. Θέλω να την τελειώσω πρώτα και μετά να πάω σε κάτι άλλο (αν δεν δω αποτέλεσμα)..Να σε ρωτήσω:Dovobet έχεις βάλει? γιατί και γω ήπιας μορφής έχω, σε αγκώνες κ γόνατα αλλά η κοκινίλα δεν μου φεύγει..

βεβαιως και εχω δοκιμασει και dovobet.. εχουμε χάσει την μπάλα με όλες αυτά τα σκευάσματα...

κάνει δουλειά, αλλα οι κοκκινίλες μένουν και δυστυχως μετά απο κάποιο διάστημα μου εμφανίστηκε πάλι.

πάντως "τείνω" να συμφωνήσω ότι γενικά με όλα αυτά τα φαρμακευτικά σκευάσματα, έχουμε κάνει το ανοσοποιητικό μας σκατά...

εγω από 17 χρονών δεν έπαιρνα αντιβίωση ποτέ (για κρύωμα-πυρετό κλπ κλπ). και τώρα που είμαι σαράντα, κατάλαβα ότι το ανοσοποιητικό μου είναι super, μια και αρωσταινω σπανιότατα.

Εχε υπόψη σου ότι η dovobet, επειδή είναι δυνατή , θέλει κάποιο διάστημα αποχής για να ξεκινήσεις θεραπεία με "κηραλοιφή"..

Θα δούμε... το ότι υπόσχονται "πλήρη ίαση" και "επιστροφή χρημάτων" είναι ενθαρυντικό για τα αποτελέσματα

..αλλα οι κοκκινίλες μένουν και δυστυχως μετά απο κάποιο διάστημα μου εμφανίστηκε πάλι..

:(:(:(:(:(κάτσε γιατί θα με τρελάνεις..Δηλαδή οι κοκινίλες δεν έφυγαν με την dovobet??:confused::confused:τότε γιατί την βάζω και έδωσα και τόσα λεφτά? Δεν υποτίθεται πως κάνει δουλεια?

:(:(:(:(:(κάτσε γιατί θα με τρελάνεις..Δηλαδή οι κοκινίλες δεν έφυγαν με την dovobet??:confused::confused:τότε γιατί την βάζω και έδωσα και τόσα λεφτά? Δεν υποτίθεται πως κάνει δουλεια?

φιλε, εντελως δεν φευγει ποτέ και τίποτε..

φευγουν ολα τα σημάδια, τα "λέπια", "μαλακώνει" το σημείο της βλαβης αλλά αναλογως σε κάθε περίπτωση, μενει μια κοκινίλα, σε 'αλλους ελαφριά σε άλλους πιο έντονη. πάντως σε κάθε περίπτωση , μετά απο κάποιο διάστημα ξανα-εμφανίζεται σε αρκετές περιπτώσεις, μπορεί σε 1 μπορεί και σε 6 μήνες

φιλε, εντελως δεν φευγει ποτέ και τίποτε..

φευγουν ολα τα σημάδια, τα "λέπια", "μαλακώνει" το σημείο της βλαβης αλλά αναλογως σε κάθε περίπτωση, μενει μια κοκινίλα, σε 'αλλους ελαφριά σε άλλους πιο έντονη

Παίδες..Αποκλείεται να ΜΗΝ ΦΕΥΓΕΙ η κοκινίλα..το θεωρώ απίθανο..είτε με αλοιφές, είτε με ενέσεις, είτε με χάπια είτε με φωτοθεραπεία..Το ότι μπορεί να επανέλθει είναι σίγουρο..Προσωπικά θα περιμένω άλλες 2 βδομάδες (να τελειώσω τον κύκλο με το dovobet) και εν συνεχεία θα ξαναπάω στο ΙΚΑ για ακόμα μια γνώμη..Πάντως, μέχρι και tattoo έχω σκεφτει να κάνω στην περιοχή..:(

Παίδες..Αποκλείεται να ΜΗΝ ΦΕΥΓΕΙ η κοκινίλα..το θεωρώ απίθανο..είτε με αλοιφές, είτε με ενέσεις, είτε με χάπια είτε με φωτοθεραπεία..Το ότι μπορεί να επανέλθει είναι σίγουρο..Προσωπικά θα περιμένω άλλες 2 βδομάδες (να τελειώσω τον κύκλο με το dovobet) και εν συνεχεία θα ξαναπάω στο ΙΚΑ για ακόμα μια γνώμη..Πάντως, μέχρι και tattoo έχω σκεφτει να κάνω στην περιοχή..:(

Φεύγει το σημάδι, απλά αν είναι να ξαναβγει θα ξαναβγεί. Άλλες φορές σε μερικές μέρες άλλες φορες σε μήνες ίσως και καθόλου.

Δεν έχω χρησιμοποιήσει το gel της dovobet μόνο την αλοιφή αν και έχουν την ίδια σύσταση.

Ξέρω μόνο πως το gel ενδείκνυται για χρήση στο κεφάλι,βεβαίως όμως μπαίνει κανονικά και στο σώμα.Αν και θα σου έλεγα να μην τολμήσεις να το βάλεις στο κεφάλι.Είναι λιπαρό και για να το βγάλεις μετά θα χρειαστεί καμιά 10αριά φορές σαμπουάν και θα έχεις έτσι αντίθετα αποτελέσματα.

Κανείς, ούτε γιατρός δεν μπορεί να σου πει σε πόσο καιρό θα υποχωρήσει το σημάδι.Απλά σου είπε ένα μήνα γιατί δεν επιτρέπεται χρήση κορτικοειδούς στο σημείο για μεγαλύτερο διάστημα.Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσε οτι σε ένα μήνα θα έχει φύγει.

Δώσε ένα μήνα χρόνο παρόλα αυτά.Αν δεν έχει υποχωρήσει καθολου πήγαινε πάλι στο γιατρό σου.Έπρεπε να προτιμήσει dovobet cream ή καμιά travocort/betnovate για κατά πλάκας/ερυθροδερμική ψωρίαση.Όλες οι άλλες θεραπείες που λες, αφενώς δεν είναι για 'σένα από τώρα ( δεν έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα) και αφετέρου κάνουν κακό σε ζωτικά όργανα, οπότε να εύχεσαι ποτέ να μην τα χρειαστείς.Οι φωτοθεραπείες είναι καλή περίπτωση αν προσωπικά σε βοηθάει ο ήλιος.Γίνονται όμως χειμώνα και σαφώς θα αργήσεις πολύ περισσότερο να δεις αποτέλεσμα.

Και προς θεού όχι στο ικα αν δεν ξέρεις ήδη ο ίδιος τα πάντα για την ψωρίαση και τις θεραπείες.Δεν είναι ενημερωμένοι οι γιατροί ούτε έχουν τόση πείρα για σου δώσουν tips.

Έστω για φορά πρέπει να πας στο " Ιατρείο Ψωρίασης" στο νοσοκομείο Συγγρός.Έχουν διευθυντές και καθ.παν/μιων ,ερευνητές εργαστηρίου κτλ.

Αν δεν έχει φύγει το σημάδι σε ένα μήνα,απλά θα σου αλλάξει κρέμα και τώρα πια θα τη βάζεις μόνο Σαββ/κο και τις καθημερινές μία χωρίς κορτιζόνη. ( βλέπε Dovonex).Πολύ καλή περίπτωση χωρίς κορτιζόνη ( με άλλη δυνατή ουσία όμως) είναι η Protopic η οποία μπαίνει και στο πρόσωπο και σε ευαίσθητα σημεία

xoxo

Δεν έχω χρησιμοποιήσει το gel της dovobet μόνο την αλοιφή αν και έχουν την ίδια σύσταση

Είδα πως το dovobet oitment έχει αποσυρθεί (23/02/11), γι αυτό και δεν το ανέφερα..

Κανείς, ούτε γιατρός δεν μπορεί να σου πει σε πόσο καιρό θα υποχωρήσει το σημάδι.Απλά σου είπε ένα μήνα γιατί δεν επιτρέπεται χρήση κορτικοειδούς στο σημείο για μεγαλύτερο διάστημα.Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσε οτι σε ένα μήνα θα έχει φύγει

Πολύ πιθανό αυτό που λες..:(

Δώσε ένα μήνα χρόνο παρόλα αυτά.Αν δεν έχει υποχωρήσει καθολου πήγαινε πάλι στο γιατρό σου...Και προς θεού όχι στο ικα αν δεν ξέρεις ήδη ο ίδιος τα πάντα για την ψωρίαση και τις θεραπείες.Δεν είναι ενημερωμένοι οι γιατροί ούτε έχουν τόση πείρα για σου δώσουν tips.

Έστω για φορά πρέπει να πας στο " Ιατρείο Ψωρίασης" στο νοσοκομείο Συγγρός.Έχουν διευθυντές και καθ.παν/μιων ,ερευνητές εργαστηρίου κτλ.

Έχω ήδη έναν φίλο γιατρό που δουλεύει εκεί και μάλλον θα τον επισκευθώ στο ιδιωτικό του ιατρείο ..

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: Μιλήσατε εδώ μέσα κατά καιρούς για αλοιφές τύπου LIDEX,BUTAVATE,BETNOVATE κλπ. Αυτές είναι κορτιζονούχες? Αν ναι, αυτό σημαίνει πως δεν μπορώ να τις πάρω ''καπάκι'' μετά τον 1 μήνα θεραπείας με dovobet gel? Δηλαδή πρέπει να υπάρξει κάποια περίοδος αποτοξίνωσης?

Επίσης..τι γνώμη έχετε για το tattoo σ εκείνο το σημείο?Το σκέφτομαι (για να το καλύψω βασικά)..:!:

Υ.Γ: 'Άσχετο πάντως αλλά απ ότι βλέπω δεν ανταποκρίνεται το σημείο στην θεραπεία (έπρεπε να χε μειωθεί η κοκινίλα στα μισά της θεραπείας..)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...