Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ψάχνοντας για ενοικίαση διαμερίσματος...

Recommended Posts

Δεν έχω και μεγάλη εμπειρία επί του θέματος, το σπίτι που νοικιάζουμε τωρα είναι μιας οικογενειακής φίλης και δε χρειάστηκε να μπω στη διαδικασία ψαξίματος. Τωρα όμως που η οικογένεια μεγαλώνει, δε χωράμε, δε μας βολεύει και ψάχνουμε για κάτι καλύτερο.

Ειπα να ξεκινήσω με τις αγγελίες στις εφημερίδες. Βρίσκω λοιπον μια (θα μπορούσα να βαλω και το λίνκ, αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται...) που γράφει: διαμέρισμα 87 τετρ. στον 2ο όροφο, με 3 κρεββατοκάμαρες, αποθήκη, γκαράζ, νεοκτιστο, 550 ευρώ τηλ. τάδε. Παίρνω τηλεφωνο τον κύριο ταδε και κλεινω ραντεβού για την επομενη μερα. Παμε οικογενειακώς με τον σύζυγο και το μωρό την ωρα που είπαμε, περιμένουμε, περιμενουμε, τελικά ο κυριος ταδε ήταν εκει, αλλά ειχε ραντεβού και με ενα άλλο ζευγάρι, οπότε περιμεναμε να τελειώσει. Αφού ήρθε η σειρά μας, μας ξεφούρνισε ότι είναι ο κατασκευαστής και βασικά τον ενδιαφέρει να πουλήσει τα διαμερίσματα, και ότι νοικιάζεται μόνο ο πρώτος όροφος, χωρίς πάρκιν, 600 με 650 ευρώ! Μου ήρθε το αίμα στο κεφάλι! Του λεω η αγγελια γραφει αυτό κι αυτό, όχι μου λεει, λαθος εχει γίνει, μαλιστα ο πρωτος όροφος δεν ανηκει σε μενα, άλλος το νοικιάζει, κι εγώ πού βρηκα το δικό σας τηλέφωνο του λέω? ε να, ο ιδιοκτήτης λείπει και έδωσε το δικό μου νούμερο... Τι νούμερο μεγάλο είσαι εσύ ήθελα να του πω, δε φτανει που κουβαληθήκαμε και περιμέναμε τόση ώρα! Τεσπα φύγαμε και ήμουν μεσα στα νεύρα (δε μου φτάνουν οι ορμόνες μου, είχα κι αυτόν με τις βλακείες του!).

Και θελω να ρωτήσω βρε κορίτσια... αυτά συναντάμε ψάχνοντας για σπίτι? Να συνεχίσω να κοιτάζω από εφημερίδες ή πάλι μόνο μέσω γνωστού θα πρεπει να βρω κατι της προκοπής? Να παω σε μεσίτη, είναι πιο ασφαλές? Και πάλι δεν ξέρω, τι ζητάει ένας μεσίτης, δλδ ποια είναι η αμοιβή του? Είμαι που είμαι με την κοιλιά στο στόμα, δεν είναι εύκολο να ξεσηκώνω και τον άντρα μου και (κυρίως) το μωρό (δεν εχω να τον αφήσω κάπου, οπότε πάμε όλοι πακέτο), τουλάχιστον να περιορίσω τις μετακινήσεις στις ουσιαστικές μόνο.. αλλά πώς θα τις ξεχωρίσω?

Κάθε συμβουλή, καλοδεχούμενη!!!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Zouzounel καλησπέρα, δεν ξέρω πως τα έχω καταφέρει αλλά την τελεταία δεκαετία έχω κάνει 4 μετακομίσεις και ετοιμάζομαι για την 5η (αφού τελικά καταφέραμε να αγοράσουμε σπίτι- με δάνειο βέβαια). Τους μεσίτες, ειδικά για την περίπτωση ενοικίασης δεν τους πολυεμπιστευόμουν, και όλα τα σπίτια που βρήκα ήταν απο αγγελίες. Το ακουστικό του τηλεφώνου ήταν προέκταση του αυτιού μου και έπαιρνα τηλ. σε όσα μπορούσα και πάντα προσπαθούσα να παίρνω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες ωστε στο τέλος να κάνω ξεκαθάρισμα και να βλέπω αυτά που ικανοποιούσαν περισσότερο τις ανάγκες μου. Το τι άκουγα και το τι έβλεπα δεν περιγράφεται, αφού πολλές φορές τα θυμόμαστε με τον άντρα μου και γελάμε. Θέλει πολύ υπομονή και το βασικότερο είναι οτι θέλει τύχη.

gNrhp2.png

Δεν έχω ακούσει για παρόμοιο περιστατικό! Αίσχος! Κι εσείς να τρέχετε οικογενειακώς τζάμπα !

Μία φορά έτυχε να νοικιάσω σπίτι από μεσίτη και μας ζήτησε μισό νοίκι , έχε υπ'οψιν σου ότι παίρνουν μεσιτικά και από τους ιδιοκτήτες και θα μπορούσες να κάνεις παζάρι...Σε κάθε περίπτωση αν απευθυνθείς σε μεσίτες θα δεις μόνο τα σπίτια που δεν ενδιαφέρουν στις τιμές που σε παίρνει να πληρώσεις και θα γλιτώσεις αρκετό τρέξιμο που αν δεν κάνω λάθος σε νοιάζει , στην κατάσταση που βρίσκεσαι. Εύχομαι με το καλό και η μετακόμιση και το νέο μπεμπέ!

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Γεια σου ο αδελφος μου νοικιασε προσφατα και τρεχαμε μαζι εβλεπε τις αγγελιες επερνε τηλ και πηγαιναμε να τα δουμε ειδαμε πολλες τρωγλες ωσπου βρεθηκε αυτο που ηθελε.Μεσιτη δεν ηθελε γιατι θα επρεπε να τον πληρωσει οποτε αυτα τα χρηματα προτιμησε να τα δωσει για το σπιτι.Καλο ψαξιμο.

ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΣΑΝ ΜΕΣΙΤΡΙΑ ΕΜΠΕΙΡΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΕΜΠΕΙΡΟ ΜΕΣΙΤΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΟΦΕΛΗ!ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ?

ΔΕΝ ΘΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ!

ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΜΕΣΙΤΗΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ!ΒΑΣΙΚΟ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ!

ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΜΑΚΑΡΙ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ Η ΑΜΟΙΒΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΛΕΩ!ΑΝ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ!ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΑΖΑΡΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΦΙΛΗ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ. ΑΝ ΔΕΧΘΕΙ Ο ΜΕΣΙΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ!

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!

Διαφημίσεις

zouzounel κι εμεις εχουμε κανει αρκετες μετακομισεις και σε λιγο καιρο ετοιμαζομαστε για ακομα μια. Εγω βρισκω την ολη διαδικασια διασκεδαστικη, γι' υατο και προτιμω να την κανω μεσω αγγελιας κι οχι μεσιτη, βεβαια τωρα εγκυος και με ενα παιδι οπωσδηποτε δυσκολευουν τα πραγματα. Σιγουρα ο μεσιτης μπορει να σου πει με ακριβεια ποιο σπιτι θα μπορουσε να σε ενδιαφερει. Ομως τυχαινει πολλες φορες κι οι ιδιοι οι ιδιοκτητες προκειμενου να γλυτωσουν χρηματα να προτιμουν να βαζουν το σπιτι σε αγγελια παρα σε μεσιτικο. Εγω θα σου προτεινα να ξεκινησετε με τις αγγελιες και να ζητατε οπως ειπε και το maraki οσο περισσοτερες πληροφοριες μπορειτε (δηλαδη οχι μονο τετραγωνικα και δωματια, αλλα πραγματα που αφορουν αποθηκευτικους χωρους, υδραυλικα, θερμανση, τεντες κτλ με βαση τις δικες σας απαιτησεις) ετσι ωστε να γλυτωνετε απο περιττο κοπο. Καλη αναζητηση!

LQvip2.png

εγώ την πρώτη φορά που έψαχνα σπίτι δεν ήμουνα τόσο ψιλιασμένη, καθώς μέχρι τότε έμενα στο πατρικό μου, το τι είδαμε δεν περιγράφεται, καταλήξαμε σε αυτό που μένουμε με κόπους και βάσανα, και υπολογίζαμε ότι μέχρι να γεννηθεί ο μπέμπης θα έχουμε βρει άλλο, λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο, το τι έχουμε δει και ακούσει δε λέγεται, καλά η σχέση ποιότητας τιμής είναι άλλο μεγάλο κεφάλαιο, και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες έχουν την εντύπωση ότι νοικιάζουν το Μέγαρο, αλλά όπως θα ήταν αν είχε χτιστεί τον προηγούμενο αιώνα και δεν είχε συντηρηθεί ποτέ

όσο για μεσίτη, έχω παρατηρήσει ότι τα μεσιτικά πολλές φορές έχουν σπίτια σε καλύτερη κατάσταση, αλλά θεωρώ το κοροίδια, άσε που δεν έχω, να δώσω ένα ολόκληρο ενοίκειο στο μεσίτη, τη στιγμή που ζητάνε, παράνομα, 2 νοίκια εγγύηση+ τρέχον+έξοδα μετακόμισης, θεωρώ δε ότι είναι άδικο όσα παίρνουν από τον ιδιοκτήτη, που έχει όφελος γιατί και το σπίτι θα νοικιάσει και δεν θα τρέχει, τόσα να παίρνουν και από τον ενοικιαστή, ας έπαιρναν κάποια αμοιβή αλλά όλο το νοίκι?

1FdQp2.png

ΕΓΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ βρω το σπιτι που ηθελα εφαγα ενα 4μηνο αλλα βρηκα τον παραδεισο εχω την ησυχια μου τα ζωακια μου εχω καλους γειτονους δοξαση ο θεος

ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΣΑΝ ΜΕΣΙΤΡΙΑ ΕΜΠΕΙΡΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΕΜΠΕΙΡΟ ΜΕΣΙΤΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΟΦΕΛΗ!ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ?

ΔΕΝ ΘΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ!

ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΜΕΣΙΤΗΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ!ΒΑΣΙΚΟ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ!

ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΜΑΚΑΡΙ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ Η ΑΜΟΙΒΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΛΕΩ!ΑΝ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ!ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΑΖΑΡΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΦΙΛΗ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ. ΑΝ ΔΕΧΘΕΙ Ο ΜΕΣΙΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ!

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!

Εγώ σπίτι βρήκα μέσω μεσίτη. Σούπερ και χωρίς ταλαιπωρία. Γιατί απλά πολύ γρήγορα καταλαβαίνει ο ανθρωπος τις ανάγκες και τα γούστα σου και από τη γκάμα που έχει διαλέγει να σου δείξει τα καλύτερα για σένα.

Μεσίτης και πάλι μεσίτης

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Εγώ θα σου πρότεινα να ψάξεις για σπίτι μόνη σου χωρίς μεσίτη και χωρίς να πληρώνεις λεφτά παραπάνω εκτός και αν σου περισσεύουν:(

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι στα τηλέφωνα που θα κάνεις να είσαι ακριβής στις ερωτήσεις σου και να πιέζεις να μάθεις αυτά που σε ενδιαφέρουν πριν κανονίσεις ραντεβού, για να μην τρέχεις άσκοπα.

Ερωτήσεις που είναι καλό να κάνεις είναι:

- σε ποιά περιοχή ακριβώς βρίσκεται το ακίνητο

- όροφος, τετραγωνικά, ύπαρξη ανελκυστήρα

- παλαιότητα κτιρίου, ανακαίνηση (αν έχει γίνει αν μιλάμε για παλαιό ακίνητο), αν έχει βαφτεί πριν την ενοικίαση

- αν έχει χώρο στάθμευσης και αποθήκη

- αν έχει αυτόνομη θέρμανση ή κεντρική

- πόσα διαμερίσματα συνολικά έχει η πολυκατοικία

- πόσες κρεβατοκάμαρες έχει

- αν έχει εντοιχιζόμενες ή όχι ηλεκτρικές συσκευές

- αν έχει μπαλκόνια και τι είδους (βεράντες)

- και φυσικά μην ξεχάσεις το ύψος του ενοικείου, τι εγγύηση ζητούν και ποιά χρονική διάρκεια θα έχει η σύμβαση εκμίσθωσης

Αν θες και κάτι παραπάνω το προσθέτεις και ανάλογα τις απαντήσεις κανονίζεις για ραντεβού ή όχι.

Επίσης όταν πας σε ραντεβού για να δεις κάποιο σπίτι αν μπορείς δοκίμασε τα υδραυλικά, το ηλεκτρικό ρεύμα το έχουν συνήθως κομμένο άρα δεν μπορείς να δεις την ηλεκτρική εγκατάσταση, και ψάξε για ύπαρξη υγρασίας (αν και τώρα είναι εποχή που δεν θα φανεί):wink:

Διαφημίσεις

ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΙΤΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΜΕΣΙΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΔΙΟΤΙ Ο ΜΕΣΙΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Π.Χ ΝΑ ΒΑΦΤΕΙ Ή ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΙΡ ΚΟΝΤΙΣΙΟΝ ΜΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΜΕΣΙΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΕ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΣ. ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΣΙΤΙΚΟ.

ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΙΣΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ

:P

Μια και λετε για σπιτια να σας πω κι εγω που ψαχναμε τους τελευτιους μηνες γιατι μεγαλωσε η οικογενεια και επρεπε να βρουμε μεγαλυτερο.Πηγαμε να δουμε ενα μεσω καποιου μεσιτη που το εδειχνε και στο τελος οχι μονο δε μας εκανε πιο χαμηλη τιμη αλλ μας ειπε το εξης: ξερετε επειδη εχετε δυο παιδακια και υπαρχει και τριτο(απο τον προηγουμενο γαμο του αντρα μου που τον εχουμε καθε δευτερο σκ) να ανεβασουμε ενα 20αρικο -30ρικο απο την τιμη που ειχε πει αρχικαγια να καλοπιασουμε την ιδιωκτητρια να σας το δωσει.φυσικα θεωρησαμε ξεφτυλα το ολο σκηνικο.δηλαδη επειδη εχεις παιδια και δεν γουσταρω λες και ειναι ζωα ας πουμε - γιατι αλλοι εχουν προβλημα με τα κατοικιδια λογου χαρη, να μας κανει και αυξηση.

φυσικα το ψαξαμε κι αλλο και βρηκαμε αυτο που θελαμε.

εχω να συμπληρωσω κατι ακομα που καλο ειναι να κοιταται. τα κοινοχρηστα καθε μην.παιδια μπορει να σας παει ο κουκος αηδονι.σε αυτο που σας λεω ειχε εξοδα διαχειρησης για 4 διαμερισματα 170 ευρω και για καθε μηνα χωρις τη θερμανση ερχοντουσαν 200 ευρω.αρα να κοιταται και να ρωτατε και αυτο γιατι μπορει με αυτα τα λεφτα να βρειτε και κατι καλυτερο με λιγα η και καθολου κοινοχρηστα.

Προσωπικά δεν θα πήγαινα σε μεσίτη, γιατί βρίσκω ότι είναι πεταμένα λεφτά. Εμείς κοιτάζαμε για να αγοράσουμε ακίνητο και είχαμε φτάσει να μας δείξουν το ίδιο ακίνητο τρεις μεσίτες (αφού βέβαια προηγουμένως μας έβαζαν και υπογράφαμε, πολλά τζάμπα δρομολόγια και ελάχιστες πληροφορίες από το τηλέφωνο. Για να δούμε κάποια σπίτια έπρεπε να έρθει ο ιδιοκτήτης και κλείναμε διαφορετικά ραντεβού, οπότε πολλή ταλαιπωρία. Επίσης σπίτι 80 τμ στην αγγελία ήταν στην πραγματικότητα 50, σπίτι με 1 υ/δ στην αγγελία το έγραφαν 2 υ/δ, και το δικαιολόγησαν ότι αν κάνω έναν τοίχο βγαίνει ένα μικρό δωμάτιο, απόσταση 200 μ από θάλασσα στην αγγελία το έγραφε 50 μ. και άλλες ψευδείς πληροφορίες που δεν μπορείς να τις ξέρεις αν δεν δεις το σπίτι. Το πιο ενοχλητικό είναι ότι στις αγγελίες πολλές φορές γράφουν ότι είναι αγγελία ιδιώτη και τις βάζουν μεσίτες.

Επίσης σε ξαδερφό μου έχει τύχει το εξής, όπως επίσης και σε άλλο κόσμο. Από αγγελία πήγε σε μεσιτικό και του είπαν ότι για να του δώσουν στοιχεία έπρεπε να κάνει εγγραφή (προπληρώσει ένα ποσό) και μόλις τους πλήρωσε ξαφνικά το συγκεκριμένο ακίνητο δεν ήταν πλέον διαθέσιμο και όλα τα άλλα ήταν πολύ πιο ακριβά.

Και για την αμοιβή που αναφέρουν εννοούν χωρίς απόδειξη και αν τους ζητήσεις σου ζητούν επιπλέον το ΦΠΑ, οπότε τελικά η συναλλαγή γίνεται χωρίς απόδειξη και είσαι και ξεκρέμαστος γιατί τους έχεις υπογράψει ότι θα πάρουν το ποσοστό τους.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Προβλεπω να συνεχίζεται η ταλαιπωρία λοιπον! Δε θα με πείραζε να απευθυνθω σε μεσίτη, όχι ότι μου περισσεύουν, αλλά αν είναι να βγάλω άκρη, θα το σκεφτώ και αυτό. Να περιμένω να γεννήσω ή θα είναι λέτε πιο δύσκολη η μετακόμιση με το νεογέννητο?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Εγώ λεω να το επισπεύσεις όσο μπορείς γιατί από τη στιγμή που δεν έχεις βοήθεια για το παιδί, σκέψου να χεις και το βρεφάκι. Γιατί το μεγάλο πες το αφήνεις κάπου για κάποιες ώρες. Είναι και το αλλο. Πες οτι το νεο σπίτι είναι φρεσκοβαμμένο και μυρίζει (λεμε τώρα), που θα το πας το νεογέννητο? Εύχομαι όλα εύκολα να έρθουν. Και το σπίτι και το μωράκι!

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Καλημερα

Κοριτσια ειναι η δουλεια σας και το σεβομαι, αλλα οχι να λεμε οτι η αμοιβη το μεσιτη ειναι το λιγοτερο σε ενα σπιτι...Ειδικα στην αγορα σπιτιου.Εμενα μου ζητησε 2% δηλαδη σε ενα σπιτι 150000 θελει ο μεστης 3000!!!Ε οχι και λιγα λεφτα τις μερες που ζουμε!!!Ενα σωρο πραγματα μπορεις να φτιαξεις μεσα στο σπιτι με 3000!!!Ασε που ο πωλητης σου ενσωματανει στην αγορα αυτο το 2% (που θα παρει ο μεσιτης και απο εκεινον) οποτε στην ουσια επιβαρυνεται ο πωλητης με ολο το ποσο.Και το ξερω καλα γιατι φιλη μου που πουλουσε το σπιτι της μου ειχε πει 120000 και οταν δεν βρηκε και το εδωσε σε μεσιτη η τιμη εγινε 125,000!!

QJZup3.png

bxuCp3.png

zouzounel, συμφωνω απολυτα με την φιλη mantinop,

καλυτερα να τους πρηζεις στο τηλ παρα να τρεχεις και να βλεπεις σπιτια που δεν σε ενδιαφερουν.

Αν τελικα πας σε μεσιτικο, καλυτερα να το παιξεις οτι δεν αντεχει η τσεπη σου και να κατεβασουν το νοικι.

Το εχουν στο προγραμμα αυτο και στ κατεβαζουν.

Εμενα πχ οταν κοιταγαμε με τον αντρα μου να αγορασουμε, ειχαμε παει σε μεσιτη απο 90000 μας το κατεβαζε καθε εβδομαδα μεχρι που πεσαμε στα 75000.

A ναι? Γινεται κι αυτό? Εδώ που τα λέμε, δε χρειάζεται να το παίξω, δε μας τρέχουν τα λεφτά απ' τα πατζάκια! Αλλά θελω ενα σπίτι με 2 κρεββατοκάμαρες, αυτόνομη θέρμανση, με πάρκιν και αποθήκη και δε θελω 1ο όροφο. Δε με νοιάζει να ειναι καινούριο, αρκεί να εχει ασανσερ που να χωράει το καρότσι μας. Με τις απαιτήσεις μου λοιπον πώς θα διαπραγματευτώ την τιμή? Δεν ψαχνω για Κολωνάκι εννοείται, με ενδιαφέρει Πειραιάς και περιξ.

Για αγορά να σας πω την αλήθεια το ψιλοσκέφτομαι αν μου εγκρίνουν δάνειο μεσω εργατικής εστίας, υποθέτω όμως ότι θα με συμφέρει περισσότερο μετά τη γέννα (με 2 παιδιά δλδ). Αφήστε που με όλα αυτά που γίνονται αυτον τον καιρο, φοβάμαι να κανω τέτοιο οικονομικό άνοιγμα...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

A ναι? Γινεται κι αυτό? Εδώ που τα λέμε, δε χρειάζεται να το παίξω, δε μας τρέχουν τα λεφτά απ' τα πατζάκια! Αλλά θελω ενα σπίτι με 2 κρεββατοκάμαρες, αυτόνομη θέρμανση, με πάρκιν και αποθήκη και δε θελω 1ο όροφο. Δε με νοιάζει να ειναι καινούριο, αρκεί να εχει ασανσερ που να χωράει το καρότσι μας. Με τις απαιτήσεις μου λοιπον πώς θα διαπραγματευτώ την τιμή? Δεν ψαχνω για Κολωνάκι εννοείται, με ενδιαφέρει Πειραιάς και περιξ.

Για αγορά να σας πω την αλήθεια το ψιλοσκέφτομαι αν μου εγκρίνουν δάνειο μεσω εργατικής εστίας, υποθέτω όμως ότι θα με συμφέρει περισσότερο μετά τη γέννα (με 2 παιδιά δλδ). Αφήστε που με όλα αυτά που γίνονται αυτον τον καιρο, φοβάμαι να κανω τέτοιο οικονομικό άνοιγμα...

edit admin request by member

gNrhp2.png