Recommended Posts

    γεια σας.....ειμαι κ γω καινουριο μελος στο forum....πριν λιγο καιρο εκανα ορμονικες εξετασεις κ τα αποτελεσματα με προβληματισαν λιγο..συγκεκριμενα FSH 4,7 LH 10.41 E2 79.58 οι δυο πρωτες ειναι αντιστροφες αλλα δεν ξερω που να οφειλετε....στο μικροβιολογικο μου ειπαν για πολυκυστικες...ομως δεν ξερω αν ισχυει,εχω πολυ σταθερο κυκλο.ειμαι 28 χρονων,το βαρος μου φυσιολογικο,δεν εχω ακμη ουτε τριχοφυια.μηπως καποια απο σας εχει παρομοια εμπειρια με αυτες τιε εξετασεις;μπορουν να επιστρεψουν στα φυσιολογικα τους επιπεδα;:? με τον αντρα μου προσπαθουμε 1 χρονο για παιδακι,βρησκομαστε στη διαδικασια των εξετασεων...καταλαβαινετε....τον αλλο μηνα θα κανω σαλπιγγογραφια.....:roll:


    yV3Pp3.png

     

    7xz6p3.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Καλημέρα είμαι 32 ετών δεν έχω παιδιά και πριν λίγες μέρες, την δεύτερη ημέρα της περιόδου

    έκανα κάποιες ορμονικές εξετάσεις με τα εξής αποτελέσματα :

    Ωχρινοτρόπος LH 20.2 mUI/ml

    PRL 361 μU/ml

    Θυλακιοτρόπος FSH 9.3 mUI/ml

    Οιστραδιόλη Ε2 44pg/mL

    Τεστοστερόνη 0,349ng/mL

    DHEA-S 205.9 μgr/dL

    μου είπε η γιατρός πως υπάρχει πρόβλημα με την LH και πως πρέπει να επαναλάβω τις

    εξετάσεις αλλά όταν την ρώτησα να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες μου είπε πως για αρχή πρέπει να ξανακάνω τις εξετάσεις.

    Θα ήθελα σας παρακαλώ να μου δώσετε μερικές πληροφορίες για την τιμή της συγκεκριμένης

    ορμόνης και να μου πείτε τι σημαίνει πρακτικά η τόσο ανεβασμένη τιμή της.

    Δεν έχω σταθερό κύκλο λόγω πολυκιστικών και συνήθως έχω περίοδο ανά 50 ημέρες!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλημέρα!!!

     

     

    Όταν η τιμη της lh είναι πάνω απο της fsh στην αρχη του κύκλου αυτο σημαίνει κάτι που ήδη ξέρεις ότι δηλ έχεις πολυκυστικες ωοθηκες.

    Βέβαια σωστά σου είπε ο ΓΙΑΤΡΟΣ σου ότι πρέπει να τις επαναλαβεις γιατί κύκλο με κύκλο παίζουν οι τιμές.

     

    Επειδή δεν έχεις βάλει τις φυσιολογικές τιμές δίπλα στις τεστοστερονες και τα dhea δεν μπορώ να στο πω με σιγουριά αλλα υπόψιαζομαι ότι είναι ανεβασμενες. Αν ειανι όντως ανεβασμενες είναι και αυτο ένα σύμπτωμα του συνδρομου των πολυκυστικων.

     

    Αυτη η άνισοροποια είναι που σου δημιουργει αυξημένη τριχοφυια κάποια σημεία και πιθανόν και τριχοπτωση στα μαλλιά. Επεισης ειανι υπεύθυνη για τα παραπάνω κιλακια και τον σωματοπτυπο μήλο δηλ κιλά γύρω απο την κοιλιά . Επεισης πρωφανος έχεις αντίσταση στην ινσουλινη το οποιο είναι ένας λόγος που χαλάει η ποιότητα των ωαριων σου.

     

    Πρακτικά η αυξημένη τιμη της lh στη αρχη του κυκλου σημαίνει ότι ή δεν κανεις καθόλου ωορηξια ή όταν κανεις ωορηξια δεν είναι καλη. Στους κανονικούς κύκλους η lh πρέπει να ξεκινάει απο χαμηλά και να κάνει το πικ της δηλαδή να κανεις απότομη αύξηση μια μέρα με δώδεκα ώρες πριν την ωορηξια προκειμένου να ωριμάσει το ωοθηλακιο και να ελευθερωσει το ωαριο που βρίσκεται μέσα του.

     

     

    Τώρα πως λύνεται το πρόβλημα. Καταρχήν υπάρχουν τα καλα νέα ότι αφου έχεις το σύνδρομο αυτο σημαίνει ότι έχεις μεγάλο απόθεμα ωαριων και άρα παιδί θα κανεις σίγουρα. Πρέπει να πας σε ένα καλο ενδοκρινολογο και μάλιστα θα σου έλεγα σε ενδοκρινολογο αναπαραγωγής, που θα σου δώσει εξετάσεις να κανεις , πολυ πιθανόν μέσα σε αυτές να είναι καμπύλη ζαχαρου και ινσουλινης και να σου δώσει ειδική διατροφή γιατί πολλές φορές οι κοπέλες που έχουν πολυκυστικες κάνοντας την σωστή διατροφή λύνουν το πρόβλημα τους και που πιθανόν να σου δώσει και κάποιο φάρμακο τύπου γκλουκοφαζ το οποίο θα βοηθήσει τον οργανισμο σου να μην αποροφαει τα σακχαρα ώστε να βοηθήσει στην ισοροποια της ινσουλινης και Κατεπεκταση να διορθώσει την ποιότητα των ωαριων σου. Το κακο νέο είναι ότι πρέπει να πεις αντίο στα γλυκά και στουςεπεξεργασμενους υδατάνθρακες αλλα το καλο νέο είναι ότι όλα θα πανε καλα και παιδάκι θα κανεις.

     

    Αυτα. Αν θέλεις τηλ καλού ενδοκρινολογου μπορω να σου στείλω πμ.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση ξέχασα να σας πω πως οι υπόλοιπες τιμές είναι φυσιολογικές (και οι εξετάσεις για την καμπύλη ζαχάρου) και πως ευτυχώς δεν έχω πρόβλημα με τα κιλά (έτσι πιστεύω τουλάχιστον είμαι 170 και ζυγίζω 58 κιλά ) φυσικά ανεξάρτητα με τα κιλά μου , το μήλο δυστυχώς ισχύει!

    Αυτό που με άγχωσε είναι πως η τιμή της lh είναι αρκετά υψηλή...

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Τότε ηρεμησε και περιμενε τον άλλο κύκλο. Μπορει στο επόμενο κύκλο η τιμη να ειανι καλύτερη.

     

    Είναι πολυ καλο που τα κιλά σου είναι εντάξει. Προσεχείς την διατροφη σου ή έχεις καλο μεταβολισμό?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    Έχω καλό μεταβολισμό ,ποτέ δεν είχα κιλά αλλά γενικά δεν έκανα ποτέ υπερβολές με το φαγητό με εξαίρεση τα γλυκά μόνο τις ημέρες της περιόδου .Η αλήθεια είναι πως μια μέρα πριν κάνω τις εξετάσεις είχα φάει δύο πάστες ! δεν ξέρω αν παίζει ρόλο.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Τελικά ίσως και να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα μίλησα με κάποιο γιατρό και μου είπε πως η LH είναι υπερβολικά ανεβασμένη και ίσως να υπάρχει θέμα πρόωρης εμμηνόπαυσης , δεν ξέρω τι να πω τα έχω χαμένα ! πρέπει να δω τι χρόνο ζωής έχουν οι ωοθήκες μου. Έχει καμιά σας ανάλογη εμπειρία ;

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Άκουσε με για να έχεις πρόωρη εμμηνοπαυση πρέπει η fsh να είναι στα ύψη δηλ απο 25 και πάνω. Και η E2 πρεπει να ειανι κάτω απο 10.AMH έχεις κάνει ποτε?

     

    Επειδή το θέμα τον ορμονών ανήκει στους ενδοκρινιλογους σε Παρακαλώ να επισκευτεις ένα καλο ενδοκρινολογο αναπαραγωγής και να μην ασχοληθείς με τον γυναικολογο σου σε αυτη τη φάση.

     

    Ύστερα απο όσο γνωρίζω πολυκυστικες και πρόωρη εμμηνοπαυση δύσκολα συνυπαρχουν.

     

    Για να βγάλει κάποιος τετοιου είδους συμπεράσματα πρέπει να κάνει μέτρηση σε τρεις διαδοχικους μήνες και να διαπιστώσει ότι η τιμη της fsh είναι πάνω απο 25 και στις τρεις μετρήσεις. η ΑΜΗ είναι η ορμόνη που μετράει το απόθεμα των ωοθηκων σου συνήθως στις πολυκυστικες είναι παρα πυ ψηλή. Με ψηλή ΑΜΗ δεν γίνεται να έχεις Πρόωρη εμμηνοπαυση . Ακόμη στην αρχη του κύκλου δηλ γύρω στην Τετάρτη μέρα μετράς ποσα ωοθηλακια ξεκινούν να αναπτυσονται , στις πολυκυστικες είναι πολλα , άλλος ένας λόγος να μην έχεις ΠΩΑ . Και τελευταίο στην αρχη του κυλούν κανεις μέτρηση όγκου των ωοθηκων με υπερηχο , αν δεν είναι πολυ μικρές οι ωοθηκες σου τότε δεν μπαίνεις σε ΠΩΑ.

    Για να πει λοιπόν κάποιος ΓΙΑΤΡΟΣ ότι μπαίνεις σε ΠΩΑ πρέπει να μετρησει όλους αυτούς τους παραγωντες και μετα να ξεστομισει την μ...κια του. Λοιπόν κανε μια ΑΜΗ στην βιοιατρικη και θα δεις που βρίσκεσαι και επισκεψου ένα καλο ενδοκρινολογο.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Μου είπε πως η διαταραχή της σχεσης μεταξύ FSH και LH ειναι συχνό ευρημα σε περιστατικά με συνδρομο πολυκυσιτκών ωοθηκών αλλά στην προκειμενη περίπτωση η LH ξεφευγει πολυ, σε σχέση μετην FSH που ειναι οριακή ,πρέπει ν΄ αποκλειστει με μία επαναληψη ότι δεν προκειται για εργαστηριακό λαθος, ή για κατι μόνιμο και

    μου είπε να κάνω την AMH για να δούμε τα χρονικά περιθώρια της λειτουργικής ικανοντητας της ωοθήκης. Το θέμα είναι πως εγώ έχω χάσει την μπάλα με έχει πιάσει απίστευτος πανικός !

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Κοιτα γλυκιά μου σε καταλαβαίνω απόλυτα για τον πανικό σου αλλα επιμένω ότι η fsh δεν είναι οριακή, οριακή είναι όταν βρίσκεται κοντά στο 12. Πήγαινε να κανεις την ΑΜΗ αυτές τις μέρες σε μια βιοιατρικη, επιμένω σε βιοιατρικη και σε λίγες μέρες θα ξέρεις. Η ΑΜΗ δεν χρειάζεται να γίνει δεύτερη μέρα του κύκλου. Γίνεται οποιαδήποτε μέρα του κύκλου.

     

    Προσπάθησε να ηρεμησεις. Περιμένω νέα σου.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Γεια σας

    Ειμαι 40 χρονων. Εκανα εξετασεις 19η μερα κυκλου ενω με υπ/χο ημουν σε μερες ωορρηξιας και βγηκε LH 61.7, FSH 12.4, E2 210.05, PRG 1,88. Η γιατρος μου ειπε οτι σε 2-3 χρονια μπαινω στην εμμηνοπαυση αν δεν κανω θεραπεια με ορμονες!

    Θα παρω σιγουρα κι αλλη γνωμη αλλα στον επομενο κυκλο. Πηγα γιατρο επειδη σποραδικα τον τελευταιο καιρο ειχα 8 μερες κοκκινου αιματος στην περιοδο.

    Εχω ανησυχησει-πανικοβληθει. Εσεις τι λετε?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    mpoutoumpou, εγω μια χαρα τις βλεπω τις εξετασεις γιατην μερα που εισαι. Δειχνει ότι θα γινει συντομα ωορρηξια. όμως για να εχεις καλυτερη εικονα πρεπει να τις κανεις 2-3η μερα του κύκλου.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γεια σας κοριτσια, αναρωτιεμαι αν μπορειτε να πειτε μια γνωμη μιας και ο γιατρος μου θα ειναι διαθεσιμος την επομενη εβδομαδα.

    Πηρα σημερα τις ορμονικες μου εξετασεις τις οποιες εκανα 3η μερα του κυκλου.

    εδειξαν μεταξυ αλλων

    TSH:4.99 με φΥσιολογικες 0,270-4,2

    LH ΩΧΡΙΝΟΤΡΟΠΟΣ 12,8 με φυσιολογικες 2,4-12,6

    προλακτινη 42,6:confused: με φθσιολογικες 4,79-23,3

    προγεστερονη 2,2 με φθσιολογικες 0,1-1,1

     

    Υπαρχει καμια κοπελα που να εχει ιδεα?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Γεια σας κοριτσια, αναρωτιεμαι αν μπορειτε να πειτε μια γνωμη μιας και ο γιατρος μου θα ειναι διαθεσιμος την επομενη εβδομαδα.

    Πηρα σημερα τις ορμονικες μου εξετασεις τις οποιες εκανα 3η μερα του κυκλου.

    εδειξαν μεταξυ αλλων

    TSH:4.99 με φΥσιολογικες 0,270-4,2

    LH ΩΧΡΙΝΟΤΡΟΠΟΣ 12,8 με φυσιολογικες 2,4-12,6

    προλακτινη 42,6:confused: με φθσιολογικες 4,79-23,3

    προγεστερονη 2,2 με φθσιολογικες 0,1-1,1

     

    Υπαρχει καμια κοπελα που να εχει ιδεα?

    θα πρεπει να πας σε ενδοκρινολογο.Η tsh ειναι ανεβασμενη,η προλακτινη σου το ιδιο. Αυτος θα στα ριχμησει ο γυναικολογος δε μπορει. προγεστερονη εγω ειχα κανει μετα την ωορρηξια καποιες ημερες.Μηπως επρεπε να την κανεις τοτε? Για το θυρεοειδη μου ειχε δωσει και για αντισωματα του να δουμε.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    θα παω σε ενδοκρινολογο την αλλη εβδομαδα απλα ελεγα μηπως καποια εχει ιδεα τι μπορει να συμβαινει

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    θα πρεπει να πας σε ενδοκρινολογο.Η tsh ειναι ανεβασμενη,η προλακτινη σου το ιδιο. Αυτος θα στα ριχμησει ο γυναικολογος δε μπορει. προγεστερονη εγω ειχα κανει μετα την ωορρηξια καποιες ημερες.Μηπως επρεπε να την κανεις τοτε? Για το θυρεοειδη μου ειχε δωσει και για αντισωματα του να δουμε.

     

    Συμφωνώ ότι η tsp είναι ανεβασμανη κ ο ενδοκρινολογος θα σου πει, εμένα αφου ειδε ο ενδοκρινολογος τη tsh μου έδωσε να κάνω αντισώματα γτ τις ίδιες ακριβώς εξετάσεις μου τις έδωσε ο γυναικολογος.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    τι ακριβως ειναι τα αντισωματα?

     

    Είναι τιμές που δείχνουν ποσά αντισώματα έχει 'γεννήσει' ο οργανισμός σου για να εξουδετερώσει τον θυρωειδη όσο ποιο απλά το έχω καταλάβει αλλα θα στα πει όλα κ καλύτερα ο γιατρος κ χάπι να αρχίσεις μη τρελενεσαι καθόλου εγω που το πινω εδω κ 6 μήνες έχω δει τεράστιες αλλαγές στον οργανισμό μου, ξεπριστικα, έχω περίοδο ρολόι δεν έχω ταχυκαρδιες κοιμάμαι σερί όλη νύχτα δε με πιάνει μελαγχολία είμαι καλύτερα απο ποτε!!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    η tsh σου ειναι ανεβασμενη. για να μεινουμε εγκυος πρεπει να ειναι κατω του 2. η προλακτινη μεχρι 10. μην αγχωνεσαι ομως. ολα αυτα ρυθμιζονται πολυ ευκολα. πρεπει να σε δει ενδοκρινολογος που να ασχολειται και με την αναπαραγωγη. εγω παω στον Σουβατζογλου Εμμανουηλ. ειναι πολυ καλος!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    tnx!!!!οπως βλεπετε εχω αγνοια!!!!για να δουμε....οποτε λετε να εχω προβλημα θυροειδη και να παιρνω εφορου ζωης το χαπακι?αν ειναι να αισθανομαι καλυτερα (οχι κουραση νυστα δυστονια ζαλαδες) χαλαλι τι να πω....

    να υποθεσω οτι θα πρεπει να κανω κι αλλες εξετασεις για να διαγνωστει ε?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπέρα θα ήθελα τα φώτα των πιο έμπειρων κοριτσιών που εχουν βρεθεί στη θέση μου και εχουν ηδη κανει τις ακόλουθες εξετασεις :3η ημερα του κυκλου :TSH: 2,04mIU/I, FSH: 5,8mIU/mL, LH:3,3mIU/mL, PRL:11,3ng/mL , E2:22,7pg/mL, AMH:1,73ng/mL .Μετα απο τρεις παλλινδρομες σε δέκα μήνες και έχοντας κανει όλο τον έλεγχο των καθ'εξιν αποβολων νομίζω οτι έχασα πολύτιμο χρονο που άφησα εδω και εξι μήνες απο τη τελευταία αποξεση χωρις να ξαναπροσπαθησω να μείνω εγκυος ίσως τώρα πια να μην μπορω και οχι τιποτα άλλο φοβάμαι οτι μπαίνω και στη κλιμακτηριο απο τα σαράντα...

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα θα ήθελα τα φώτα των πιο έμπειρων κοριτσιών που εχουν βρεθεί στη θέση μου και εχουν ηδη κανει τις ακόλουθες εξετασεις :3η ημερα του κυκλου :TSH: 2,04mIU/I, FSH: 5,8mIU/mL, LH:3,3mIU/mL, PRL:11,3ng/mL , E2:22,7pg/mL, AMH:1,73ng/mL .Μετα απο τρεις παλλινδρομες σε δέκα μήνες και έχοντας κανει όλο τον έλεγχο των καθ'εξιν αποβολων νομίζω οτι έχασα πολύτιμο χρονο που άφησα εδω και εξι μήνες απο τη τελευταία αποξεση χωρις να ξαναπροσπαθησω να μείνω εγκυος ίσως τώρα πια να μην μπορω και οχι τιποτα άλλο φοβάμαι οτι μπαίνω και στη κλιμακτηριο απο τα σαράντα...

     

    καλησπέρα Zouzy,

    πώς προκύπτει ότι μπαίνεις σε κλιμακτήριο;

    Η FSH μου φαίνεται νορμάλ η τιμή της - βέβαια θα σου πει και ο γυναικολόγος σου.

    Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι να διερευνήσεις τους λόγους που έχεις παλλίνδρομες κυήσεις. Κάνατε καρυότυπο των εμβρύων όταν έκανες τις αποξέσεις; Οφείλονται σε χρωμοσωμικές ανωμαλίες ή ίσως σε κάποια θρομβοφιλία που μπορεί να έχεις εσύ;

    Νομίζω ότι οι τιμές είναι φυσιολογικές.

    καλή επιτυχία σου εύχομαι και να κρατήσεις στην αγκαλιά σου ένα υγιές μωρό!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    καλησπέρα Zouzy,

    πώς προκύπτει ότι μπαίνεις σε κλιμακτήριο;

    Η FSH μου φαίνεται νορμάλ η τιμή της - βέβαια θα σου πει και ο γυναικολόγος σου.

    Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι να διερευνήσεις τους λόγους που έχεις παλλίνδρομες κυήσεις. Κάνατε καρυότυπο των εμβρύων όταν έκανες τις αποξέσεις; Οφείλονται σε χρωμοσωμικές ανωμαλίες ή ίσως σε κάποια θρομβοφιλία που μπορεί να έχεις εσύ;

    Νομίζω ότι οι τιμές είναι φυσιολογικές.

    καλή επιτυχία σου εύχομαι και να κρατήσεις στην αγκαλιά σου ένα υγιές μωρό!

     

    Καλησπέρα οι δυο πρώτες κυήσεις ηταν ανεμβρυικες οι ιστόλογικες έδειξαν μονο πιθανές χρωμοσωμικες ανωμαλίες ενώ στη Τρίτη ο καρυοτυπος έδειξε τρισωμια 22 . Εξετασεις για θρομβοφιλία εχω κανει και δεν εχω απλώς τους τελευταίους μήνες εχω ανωμαλίες στο κύκλο μου και οι τιμές των ΑΜΗ και Ε2 μου φαίνονται χαμηλες

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπέρα κορίτσια .

    Σημερα στην 4ημερα του κύκλου μου εκανα ορμονικές εξετάσεις μετα την παρότρυνση του γιατρού μου και ενώ όλες βγήκαν φυσιολογικές η προλακτινη μου βγήκε λιγο ανεβασμένη στο 36,5.

     

    Ο γυναικολόγο μου είπε πως ήμουν λιγο αγχωμένη μαλλον και να χαλαρώσω κι επισης να την επαναλάβω σε ενα 10ημερο.

    Θα πρεπει να ανησυχω; Πείτε μου την γνώμη σας ,σας παρακαλω .

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα κορίτσια .

    Σημερα στην 4ημερα του κύκλου μου εκανα ορμονικές εξετάσεις μετα την παρότρυνση του γιατρού μου και ενώ όλες βγήκαν φυσιολογικές η προλακτινη μου βγήκε λιγο ανεβασμένη στο 36,5.

     

    Ο γυναικολόγο μου είπε πως ήμουν λιγο αγχωμένη μαλλον και να χαλαρώσω κι επισης να την επαναλάβω σε ενα 10ημερο.

    Θα πρεπει να ανησυχω; Πείτε μου την γνώμη σας ,σας παρακαλω .

     

    Μην αγχώνεσαι! Εμενα στην αρχη ηταν φυσιλογικη (27)και μετα απο 3 μηνες πηγε στο 46!! Επειδη περασα μεγαλος αγχος και οφείλεται σιγουρα σε αυτο...

    Καλό θα ηταν να την επαναλάβεις την εξέταση κατα προτίμηση σε καποιο Πυρηνικό εργαστήριο, μην πας στο ίδιο. Φρόντισε να έχεις κοιμηθει καλα και επισης μου επισήμανε να την κανω με το που παω και ξανα μετα απο μισαωρο. Δεν ξερω γιατι η αληθεια... Αυτα! Παιζει ρόλο το αγχος μεγάλο!! το όριο ειναι 35 οπότε, ψυχραιμία!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

    Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση

    Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα