Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

το μωρο κατεβηκε νωρις!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Εγω παλι γιατι εχω φαει κολημα με την ημερομηνια που μου βρηκε 2 εβδομαδες μικροτερη ??βρε παιδια ειναι δυνατον πριν ακριβως 1 μηνα ειχα ξαναπαει και με βρηκε 30 εβδομαδων και τωρα να με βρει 33 μου τρωει μια εβδομαδα πως γινετε???? :twisted: στον υπερηχο β επιπεδου μου ειχαν πει

οτι ειναι 5 ημερες μικροτερο δεν ξερω με εχουν μπερδεψει για τα καλα!!

βαση ομως της ΗΤΠ ειμαι 35 αντε βγαλτε τωρα εσεις ακρη :shock::shock:

σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια και ας ελπιζουμε στο καλυτερο!!!!!

Απλά μπορεί από κάποιο σημείο κ έπειτα να άργησε η ανάπτυξή του γι'αυτό φαίνεται λίγο πίσω στις εβδομάδες.Είναι συχνό φαινόμενο,μην σε ανησυχεί.Ολα μια χαρα θα πάνε.

Απλά μπορεί από κάποιο σημείο κ έπειτα να άργησε η ανάπτυξή του γι'αυτό φαίνεται λίγο πίσω στις εβδομάδες.Είναι συχνό φαινόμενο,μην σε ανησυχεί.Ολα μια χαρα θα πάνε.

ναι βρε embryoyla μου αλλα μηπως ξερεις να μου πεις της εβδομαδες της

βγαζουν απο τον υπερηχο βαση της αναπτηξης του εμβρυου?

εντομεταξυ με εχει πιασει κατι και αρχιζω να εχω καθολου εμπιστοσυνη στον γιατρο μου δεν θελω να τον ξαναρωτησω τιποτα :twisted:

α και κατι αλλο εγω πια ημερομηνια να κρατησω?

Απο http://www.unborn.gr/unborn1/unborn/index.php?aid=369

«Μικρά» μωρά

Ενίοτε ο γυναικολόγος θα υποψιαστεί ότι ένα μωρό δεν αναπτύσσεται όσο θα έπρεπε, (συνήθως ανάμεσα στην 24η και 36η εβδομάδα της εγκυμοσύνης).

Σε αυτή την περίπτωση το μωρό καλείται «μικρό για την ηλικία κυήσεως» (ή SGA).

Αν συμβαίνει αυτό ο γυναικολόγος μπορεί να ζητήσει μερικά υπερηχογραφήματα σε τακτά χρονικά διαστήματα μιας περιόδου εβδομάδων ή μηνών, για να εκτιμήσει την εξελισσόμενη ανάπτυξη και καλή κατάσταση του μωρού καθώς προχωρεί η εγκυμοσύνη.

Σημεία τα οποία μπορεί να ελέγξει ο ειδικός στην χρήση υπερήχων ιατρός συμπεριλαμβάνουν:

* Την προοδευτική ανάπτυξη του μωρού.

Μετρούνται οι διαστάσεις του κεφαλιού, της κοιλιακής χώρας και του μηριαίου οστού για να εκτιμηθεί το μέγεθος του μωρού.

Η μέτρηση του μεγέθους του μωρού έχει αξία μόνο όταν τα υπερηχογραφήματα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να αντικατοπτρίζουν ένα μοντέλο ανάπτυξης.

Ένα και μόνο υπερηχογράφημα έχει περιορισμένη αξία στο να διαπιστωθεί αν ένα μωρό δεν αναπτύσσεται κανονικά.

* Πιθανές ενδείξεις εμφάνισης ‘head sparing effect’ (υψηλής αναλογίας μεγέθους του κεφαλιού ως προς το υπόλοιπο σώμα). Αν το μωρό δεν λαμβάνει αρκετό αίμα μέσω του πλακούντα, αυτόματα κατευθύνει τα περισσότερα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στον εγκέφαλο, σε βάρος του υπόλοιπου σώματος.

Αυτό σημαίνει ότι το κεφάλι του μωρού αναπτύσσεται κανονικά, το σώμα όμως αναπτύσσεται με αργότερο ρυθμό (το οποίο ονομάζεται «εμβρυϊκή ανακατανομή της αρτηριακής αιματικής ροής»).

Ο ιατρός που διενεργεί την υπερηχογραφική εξέταση μετρά την περιφέρεια του κεφαλιού του μωρού, καθώς και την περιφέρεια της κοιλιάς του, και τις αναπαριστά σε ένα γράφημα.

Αν το γράφημα δείχνει ότι το μωρό έχει μεγάλο κεφάλι για την ηλικία του, σε σύγκριση με το μέγεθος του σώματός του, τότε αυτό αποτελεί επαρκώς ακριβή ένδειξη ότι το μωρό είναι «μικρό για την ηλικία κυήσεώς του».

* Το βάρος του μωρού.

Ένα υπερηχογράφημα μπορεί μερικές φορές να χρησιμοποιηθεί για την εκτίμηση του βάρους του μωρού, όμως δεν αποτελεί πολύ ακριβές μέσο.

Οι εκτιμήσεις ενδέχεται να είναι λανθασμένες κατά 10 ως 15% ή +/- 500 ως 700 γραμμάρια και συστήνεται γενικά να μην βασίζεστε σε τέτοιες εκτιμήσεις.

* Η ποσότητα του υγρού που περιβάλλει το μωρό μπορεί να εκτιμηθεί με την χρήση υπερήχων.

Το αμνιακό υγρό παράγεται κυρίως από τη μεμβράνη του πλακούντα και καταπίνεται και περνά μέσα από τα νεφρά του μωρού σαν ένα είδος ούρων. Αν ο πλακούντας δεν λειτουργεί άριστα, η ποσότητα αμνιακού υγρού μπορεί να μειωθεί (κατάσταση που ονομάζεται «ολιγοϋδράμνιο»). Ε

ίναι επίσης πιθανό τα νεφρά του μωρού να δέχονται μικρότερη ροή αίματος και να παράγουν λιγότερα ούρα.

* Μέτρηση της ροής του αίματος μέσω του ομφάλιου λώρου.

Αυτό ονομάζεται «εξέταση Doppler» και σκοπό έχει να εκτιμήσει το αν διατρέχει αρκετό αίμα τον ομφάλιο λώρο.

* Ανίχνευση πιθανών προβλημάτων του πλακούντα.

Μερικά από αυτά είναι: η θέση του πλακούντα (π.χ. προδρομικός πλακούντας), ύπαρξη θρόμβου αίματος πίσω από τον πλακούντα εξαιτίας κάποιας αιμορραγίας, ή ανίχνευση περιοχών του πλακούντα που δεν δέχονται καθόλου ροή αίματος.

* Ανίχνευση πιθανών ανωμαλιών στο μωρό που ενδέχεται να εμποδίζουν την ανάπτυξή του.

(Τα υπερηχογραφήματα δεν μπορούν να ανιχνεύσουν όλες τις ανωμαλίες ή γενετικές διαταραχές, αλλά ίσως να μπορέσουν να ανιχνεύσουν κάποιες από αυτές).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Είναι πλέον επαρκώς αποδεδειγμένο ότι η διενέργεια υπερηχογραφημάτων ρουτίνας σε κάθε γυναίκα για την ανίχνευση μωρών που δεν αναπτύσσονται σωστά δεν δικαιολογείται, αφού τα χέρια μιας έμπειρης μαίας ή ενός γιατρού που εξετάζουν την κοιλιά μιας εγκύου και μετρούν το ύψος του πυθμένα της μήτρας, μπορούν με την ίδια ακρίβεια να ανιχνεύσουν τα μικρά μωρά.

Έχει διαπιστωθεί πως η χρήση των υπερήχων για την ανίχνευση των αφύσικα μικρών μωρών έχει υψηλό ποσοστό ψευδώς θετικών εκτιμήσεων (άνω του 50%).

Αυτό σημαίνει ότι θα υποτεθεί για πολλά απολύτως υγιή μωρά ότι δεν είναι καλά, το οποίο θα δημιουργήσει επιπλέον άγχος στους γονείς, και θα αυξήσει τις μη απαραίτητες παρεμβάσεις.

[Σημ. Μετ.: Με χρήση των υπερήχων η ανίχνευση μικρών μωρών είναι πάντως εφικτή αρκετά νωρίτερα]

Διαφημίσεις

εντομεταξυ με εχει πιασει κατι και αρχιζω να εχω καθολου εμπιστοσυνη στον γιατρο μου δεν θελω να τον ξαναρωτησω τιποτα :twisted:

την αρχική σου ΠΗΤ εκτός κι ΑΝ σου πει ο γιατρός σου άλλη ημερομηνία (που δε θα σου πει)

το ότι στον υπέρηχο φαίνεται μικρότερο δεν σημαίνει ότι είναι και σε εβδομάδες μικρότερο

όπως είπαν τα κορίτσια, μπορεί να καθυστέρησε κάπου η ανάπτυξη του...

μπορεί στον επόμενο υπέρηχο σε μια δυο βδομάδες να σε βρει ξανά σωστά να συμβαδίζεις με την ΠΗΤ σου

Δεν είναι λάθος του γιατρού σου αυτό... ξέχνα το, μην κλονίζεται η εμπιστοσύνη σου στο πρόσωπο του από κάτι τέτοιο :wink:

Βρε ΤΖΟΥΤΖΑ τωρα το ειδα...

λοιπον ασχετα με τις 30, 33 ή 35 εβδομαδες, κοιτα να χαλαρωσεις και μην αγχωνεσαι. ολα θα πανε καλα! απλα να εισαι προσεχτηκη στα γνωστα! οχι βαρη ή αποτομες κινησεις, λιγη ξαπλα δε βλαπτει, πολυ καλη διαθεση και θετικη σκεψη, μη στεναχωρεις και το νινανκι σου, γιατι τοτε δεν θα κανει ζωηρα χοροπηδητα και θα ανησυχησεις!!

ολα θα πανε καλα! θα το δεις!! :wink:

αντε δωσε ενα χαδακι τωρα στην κοιλιτσα σου! απο μενα!!

φιλια!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Κανονικά οι εβδομάδες υπολογίζονται με βάση την τελευταία έμμηνο ρύση κ τη διάρκειά της.Σε κάθε εβδομάδα το έμβρυο έχει διαφορετική ανάπτυξη.Ετσι εσύ μπορει να είσαι πχ,στην 35 εβδομ,με βαση την τελευταια περίοδο αλλά το νινί να μην αναπτύχθηκε ανάλογα ετσι οπως θα πρεπε να ηταν στην 35η εβδομ.Δεν ειναι κατι κακο,ειναι πουλ συχνο φαινομενο...Μπορεί να οφείλεται σε κούραση,στο ότι δεν τρέφεται καλά το μωρό κτλ..

Kοριτσαρες μου καλημερα!!!!!

δεν εχω λογια να σας ευχαριστησω για την συμπαρασταση σας !!!

ναι το πηρα αποφαση οτι ειναι να γινει θα γινει ειτε ειμαι χαλια ειτε οχι

οποτε πιος ο λογος να στεναχωριεμαι.

Να χαιρεσται τα παιδακια σας και με το καλο να ερθουν και σε εσας που τα περιμενετε!!!!! φιλια!!!! :D:D:D

Διαφημίσεις

Λοιπόν επειδή κι εγώ είμαι στην 34 εβδομάδα, ο γιατρός μου είπε πως τα ζωτικά όργανα (αναπνευστικό, καρδιά, εγκέφαλος) του μωρού ωριμάζουν την 33η εβδομάδα, οπότε, μου είπε πως αν γεννηθεί το μωρό από εδώ και πέρα δύναται να ζήσει χωρίς καν υποστήριξη από τα μηχανήματα, με την μόνη διαφορά ότι το βάρος του θα είναι μικρότερο από ότι αν γεννηθεί κανονικά.

Εμένα αυτό με είχε καθησυχάσει!

Λοιπόν επειδή κι εγώ είμαι στην 34 εβδομάδα, ο γιατρός μου είπε πως τα ζωτικά όργανα (αναπνευστικό, καρδιά, εγκέφαλος) του μωρού ωριμάζουν την 33η εβδομάδα, οπότε, μου είπε πως αν γεννηθεί το μωρό από εδώ και πέρα δύναται να ζήσει χωρίς καν υποστήριξη από τα μηχανήματα, με την μόνη διαφορά ότι το βάρος του θα είναι μικρότερο από ότι αν γεννηθεί κανονικά.

Εμένα αυτό με είχε καθησυχάσει!

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...