Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απορία για ζουμάκι απο κρέας!

Kira

Recommended Posts

Είμαστε 8 μηνών παρα ..μία εβδομάδα,μέχρι τώρα έβραζα το μοσχαράκι ή το κοτοπουλο,και δεν χρησιμοποιούσα καθόλου το ζουμί τους,και σε άλλη κατσαρόλα ή στον ατμομάγειρα έβραζα τα λαχανικά μου και μετά τα άλεθα όλα μαζί,με το ζουμάκι απο τα λαχανικά.Πότε μπορώ να τα μαγειρέυω όλα μαζί,(κρέας και λαχανικά),και να χρησιμοποιώ και το ζουμάκι που θα βγαίνει απο όλα αυτά μαζί,για σουπίτσες κτλ;(το κρέας ούτωσι άλλως το ξαφρίζω όταν το βράζω)

Διαφημίσεις

εγω απο την αρχη τα εβραζα μαζι,απλα ξαφριζα το κρεα; κ μετα στο καθαρο νερο εβαζα κ τα λαχανικα

Εμένα στηναρχή που ξεκινήσαμε τις στερεες,στον 6ο,ο γιατρός μου είπε ξεχωριστά,αλλα τώρα που πήγαμε μου είπε να αρχίσουμε και ντοματούλα στη σουπίτσα,και κριθαράκι και διάφορα άλλα,αλλα ξέχασα να τον ρωτήσω αυτή την λεπτομέρεια.Αφού το κάνατε εσείς απο την αρχή,πιστευω δεν θα είναι πρόβλημα..

Και κάτι άλλο:Πόση ώρα συνολικά βράσιμο το μοσχαρι και πόσο το κοτοπουλο,όταν είναι κομμένα σε μικρά κομμάτια,για να μην χάσουν τις βιταμίνες τους;

Διαφημίσεις

Προξενεί εντύπωση αυτή η οδηγία που μας μεταφέρεις από τον παιδίατρό σου.

Ο ζωμός από το βρασμένο κρέας ή τα λαχανικά είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά τα οποία κατά το μαγείρεμα φεύγουν από το κρέας/λαχανικά και πηγαίνουν στο νερό. Επομένως θα έλεγα πως είναι προτεινόμενο να καταναλώνεται αυτός ο ζωμός!!

Η θρεπτική του αξία είναι υψηλή!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

:Πόση ώρα συνολικά βράσιμο το μοσχαρι και πόσο το κοτοπουλο,όταν είναι κομμένα σε μικρά κομμάτια,για να μην χάσουν τις βιταμίνες τους;

αρκετη,φαινεται οταν ειναι ετοιμο.αλλοι το βαζουν κ στη χυτρα

Προξενεί εντύπωση αυτή η οδηγία που μας μεταφέρεις από τον παιδίατρό σου.

Ο ζωμός από το βρασμένο κρέας ή τα λαχανικά είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά τα οποία κατά το μαγείρεμα φεύγουν από το κρέας/λαχανικά και πηγαίνουν στο νερό. Επομένως θα έλεγα πως είναι προτεινόμενο να καταναλώνεται αυτός ο ζωμός!!

Η θρεπτική του αξία είναι υψηλή!

Μου είχε εξηγήσει τότε που τον ρώτησα κι εγώ γιατί,οτι όταν είναι μικρό το μωρό,ο οργανισμός του δεν είναι έτοιμος για να επιβαρίνεται με πρόσθετα λίπη,που όπως και να χει,πάντα υπάρχουν στο ζουμί που βγαίνει απο το κρέας.(για τον ίδιο λόγο που δεν βάζουμε καθόλου αλάτι δηλαδή,για να μην επιβαρύνονται κάνποια όργανα που δεν έιναι ακόμα ενταλώς ανεπτυγμένα).Αυτό για την αρχή βέβαια,απλά,εγώ δεν ρώτησα μέχρι πότε..

Εμείς πάλι... αρχίσαμε με λαχανικά βρασμένα σε ζουμί από μοσχάρι ή κοτόπουλο και σταδιακά προσθέσαμε και το ίδιο το κρεατικό μέσα στην αλεσμένη σούπα -οδηγία παιδιάτρου, έτσι; Μπορώ να πω ότι λυπάμαι να πετάξω το ζουμάκι περισσότερο παρά το κρέας... θεωρώ ότι όλα τα συστατικά του (άντε εκτός της πρωτεΐνης) μέσα στο ζουμάκι πάνε με τόσο βράσιμο...

βασικα νομιζω πως αν βρασεις τα λαχανικα ιδια ωρα με το κοτοπουλο θα γινουν λιωμα απο μονα τους δε θα χρειαζονται αλεσμα. κι εγω στη χυτρα ολα μαζι τα βαζω... γρηγορα πραγματα ;)

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

Εγώ ξαφρίζω το κρέας και το κλείνω για 20 λεπτά στην χύτρα, μετά προσθέτω και τα λαχανικά και πάλι κλείνω την χύτρα για 10 λεπτάκια. Ο δικός μου παιδίατρος μου έχει πει να βράζω χωριστά μόνο το καρότο:cool:

Κάποιες φορές όταν ο ζωμός είναι μπόλικος και μοσχοβολάει βάζω μέσα λίγο σουσαμάκι ή αστεράκια (ζυμαρικά για μωρά) και του το δίνω, το τρώει σαν τρελός:D

Πάντως το μαγείρεμα στην χύτρα είναι προτιμότερο γιατί δεν χάνει τα πολύτιμα συστατικά το φαγητό και φυσικά γρηγορότερο:D

Συνήθως στα μωρά βάζουμε άπαχο κρέας από μοσχάρι. Το να αποφύγουμε εντελώς τα λιπαρά δε γίνεται. Σε μικροποσότητες δεν πιστεύω πως υπάρχει πρόβλημα. Άλλωστε λιπαρά έχει και το γάλα ή το γιαουρτάκι που δίνουμε. Επίσης λιπαρά έχει το ίδιο το κρέας.

Στο ζωμό του κρέατος υπάρχουν επίσης συστατικά τα οποία δεν έχουν υψηλή θερμιδική αξία, αλλά όμως παρέχουν στον οργανισμό πολύ σημαντικά συστατικά και ιδιαιτέρως ... δυναμωτικά! Αυτό που λένε οι παλιοί πως "η ουσία είναι στο ζουμί", είναι αληθινό. Δεν είναι τυχαίο πως στους αρρώστους δίνουν κρεατόσουπα, και δεν ενδιαφέρει τόσο, η ποσότητα του κρέατος που θα καταναλωθεί.

Την οδηγία για τα λίπη μου την είχε δώσει κι εμένα η παιδίατρός μου αλλά αφορούσε το είδος του κρέατος που θα μαγειρευόταν. Δηλαδή μου είπε όχι αρνί-κατσίκι, όχι μοσχάρι... όχι βούτυρο κατά το μαγείρεμα κτλ.

Φυσικά σε καμία περίπτωση δε θα υποκαταστήσει κάποιος τον παιδίατρο. Αν ζητάς τη γνώμη μας, ο ζωμός μόνο καλό μπορεί να κάνει. Αν θα ήθελες μια ακόμα πιο υπεύθυνη γνώμη, μήπως να ρωτούσες κάποιον άλλο παιδίατρο, έτσι για δεύτερη γνώμη.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας κορίτσια!! Τελικά,όπως κατάλαβα απο τα λεγόμενά σας,(και κατα συνέπεια τις γνώμες των παιδιάτρων σας), ο ζωμός είναι μια χαρά,να μην τον φοβάμαι!!:D!Απο τη στιγμή που βάζω στήθος κοτόπουλο,και άπαχο κομμάτι απο μοσχάρι και τα ξαφρίζω,όλα οκ.Προφανώς και ο γιατρός μας,για την αρχή θα μου είχε πει αυτή την διαδικασία,και όχι για..πάντα!!μέχρι στιγμής τον έχω βρει σωστό σε όλα του,αν και όπως μου είπε, είναι πολύ αυστηρός με το θέμα της διατροφής στα μωράκια.

παιδιατρος-συγγενης οταν του ειπαμε τις οδηγιες του παιδιατρου μας μας ειπε: ξαφριζουμε τα κρεατα και μετα ριχνουμε τα λαχανικα στη χυτρα και τα βραζουμε ολα μαζι. το ιδιο μας ειχε πει ο παιδιατρος μας. τωρα γιατι ο παιδιατρος-συγγενης δεν ειναι ο ιδος με το παιδιατρομας???... απλα προτιμαμε να τους εχουμε κ τους 2

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...