Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

τα εχω παιξει....


vickygirl79

Recommended Posts

εχω φρικαρει...η μικρη μου εχει μεταμορφωθει σε ταζ....εχω δυο γιαγιαδες κ δεν εχω βοηθεια απο καμια-η μανα μου προσεχει παππουδογιαγιαδες κατακοιτους καθοτι κανενα απο τα κουναδδιοαδερφια δε τη βοηθαει-η πεθερα μου δουλευει τα πρωινα και τα απογευματα ειναι οφφ-ο αντρας μου δουλευει κ αυτος απο το πρωι ως τις 5 και μετα ειναι και αυτος οφφ...και εχω να τα κανω ολα- σπιτι-φαι-ρουχα-παιδι ετοιμασιες για το νεο μωρο -οι ορμονες μου ειναι χαλια δε τη παλευω κοριτσια εχω φρικαρει....(ηθελα να πω καπου το πονο μου νοιωθω οτι δε 8α τη βγαλω καθαρη....):oops::-(:sad::-(

1kOup2.pngTxJmp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


σε νιωθω,δεν παιζει καποια βοηθεια για κοπελα για καθαρισμα?το παιδακι σου δε το στελνεις σταθμο ε?

μηπως να σκεφτεσαι απο τωρα μια που ερχεται δευτερο καποια βοηθεια ειτε για καθαρισμα,ειτε για τα 2 παιδια?εγω με ενα,και εχω ρεταρει,οχι με 2

Link to comment
Share on other sites

Κ το δικό μου είναι τσουναμι αλλά εσυ έγκυος...πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα.αντέχετε οικονομικα να πάρετε μια γυναίκα να σε βοηθάει;1 φορά την βδομάδα.να σιδερωνει κ να κάνει τις χοντρές δουλειές.ή EΣTΩ να κρατάει ENA απόγευμα η πεθερά το παιδί...

Link to comment
Share on other sites

Άσε το σπίτι λίγο βρώμικο, κάνε φαί κάθε δύο μέρες, μην περιμένεις να είναι όλα στην εντέλεια και προπαντός βάλε στο παιχνίδι τον σύζυγο, γυρίζει πολύ νωρίς, ας κάνει τουλάχιστον τα ψώνια. Κυρίως ηρέμησε, γιατί θα έχεις να αντιμετωπίσεις αυτή την κατάσταση τουλάχιστον για τα επόμενα 2-2,5 χρόνια. Με το καλό το μωράκι σου!

Link to comment
Share on other sites

Σε καταλαβαίνω.Η μόνη λέξη που ταιριάζει στη φάση αυτή είναι η υπομονή.Προσπάθησε να της αποσπάς το ενδιαφέρον και να την απασχολείς,ακόμα και αν αφήνεις τις δουλειές του σπιτιού πιο πίσω.Με το καλό το μωρό!:-)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Περναω ακριβως την ιδια φαση, ειμαι στις 33 εβδομαδες και νιωθω τελειως εξαντλημενη.Βοηθεια απο πουθενα, μονο μια γυναικα εχω μια στο τοσο για τα βαρια.Σε καταλαβαινω απολυτα,ειναι πολυ δυσοκολο.Κουραγιο....

Link to comment
Share on other sites

Ο σύζυγος σου εργάζεται μέχρι τις 5 και είναι off; Και από πού κι ως πού εσύ πρέπει να είσαι εντάξει με 14-15-16 ώρες δουλειάς την ημέρα; Είναι υποχρέωσή του να μοιραστεί μαζί σου τις δουλειές και να σου δίνει και κάποιες ελεύθερες ώρες (χωρίς παιδί εννοώ) μέσα στην εβδομάδα. Ακόμα και έγκυος να μην ήσουν, έχει αυτή την υποχρέωση εκτός αν μιλάμε για αναίσθητο άτομο.

Συγχρόνως, δεν το σκέφτεστε για παιδικό σταθμό;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Link to comment
Share on other sites

Κοπελα μου σε νοιωθω , και εμεις δεν εχουμε βοηθεια απο γιαγιοπαπουδες αλλα μονο που εμεις ειμαστε 2 σε ολα σχεδον απο τις 3.30 και μετα που ερχεται ο αντρας μου σπιτι . Πιστευω οτι πρεπει να βρεις λυσεις για να ξεκουραστεις και εσυ , οι γονεις σου ειπες προσεχουνε γιαγιοπαπουδες , καποια γυναικα καποιες φορεες δεν μπορει να το κανει αυτο και εσυ να εχεις διαθεσιμους τουσ γονεις σου ? ειναι τοσο σοβαρα οι γιαγιοπαπαπουδες οπου χρειαζονται καποιον 24 ωρες ? Η πεθερα 1-2 φορες τη βδομαδα ισως θα μπορουσε να βγαζει μια βολτα τη μικρη , σιγουρα αμα εχετε την οικονομικη δυνατοτητα μια γυναικα για σιδερο γιατι θα εχετε και μεγαλη παραγωγη μολις ερθει το δευτερο μπεμπεκακι , επειτα 1 φορα το μηνα τις χοντρες δουλειες και σιγουρα θα μιλησεις και θα βαλεις στο παιχνιδι τον αντρα σου , τι παει να πει ερχεται 5 και ειναι οφ , εσυ τι εισαι δηλαδη ? ο ρομποκοπ ?η ο αιρονμαν

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνησω με τα κοριτσια οτι ο συζυγος θα πρεπει να ειναι περισσοτερο ενεργος..

Το 5 που λες εμενα προσωπικα μου φαινεται παρα πολυ λογικο.. Φανταζομαι πως δουλευει 8ωρο κ οχι περισσοτερο, σωστα? Οποτε δεν υπαρχει περιπτωση ενας ανθρωπος που δουλευει ενα νορμαλ 8ωρο να ειναι off.. Εγω φευγω απ΄τοσπιτιμου στις 6 το πρωι κ γυρναω στις 5 το απογευμα.. κ δεν ειμαι οff.. Ο αντρας μου οσο δουλευε στην Ελλαδα εφευγε στις 4.30 το πρωι, γυρνουσε στις 8-9 το βραδυ (τυχαινε να γυρισει κ στις 11 καποιες φορες) κ παλι δεν ηταν off.

Αν στην τελικη δεν θελει να συμμετεχει στις δουλειες κ στο μεγαλωμα των παιδιων ας κανει κ μια δευτερη δουλεια μετα την πρωτη του, ωστε να μπορεις να πληρωνεις μια γυναικα καθημερινα να σε ξεκουραζει λιγακι.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Aπλοποίησε μερικά πράγματα. Μην δίνεις πολύ σημασία στο φαϊ, προτίμησε πράγματα που θα ρίχνεις στην κατσαρόλα κι αν γίνεται μέρα παρά μέρα. Μερικά ρούχα διπλωνε τα ασιδέρωτα. Μην τρελλαίνεσαι να καθαρίσεις στην εντέλεια το σπίτι (θα ξαναλερωθεί πίστεψε με)!

Πάντως εγώ με ένα παιδί και την μαμά μου απίκο δύσκολα την παλεύω (βέβαια δουλεύω κιόλας)

Καλό κουράγιο :D

ssttaa

Link to comment
Share on other sites

σας ευχαριστω που με ακουσατε παραπονο απο τον συζυγο δεν εχω οσο μπορει και αυτος με βοηθαει(Η αληθεια ειναι οτι η μικρη εχει παθει και εναν ερωτα μαζι του που με ψιλοβολευει).....μαλλον οσο περναει ο καιρος και περιμενουμε τον μπεμπη αυτο ειναι που με αγχωνει,το πως 8α τα καταφερω ξερετε ειναι κ οι ορμονες οτι να ναι....:rolleyes:

1kOup2.pngTxJmp3.png
Link to comment
Share on other sites

Κι εμένα αυτό είναι που με αγχώνει.

Τι θα γίνει όταν γεννηθεί και ο μικρός.

Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι, αλλά δεν τα καταφέρνω.

Εντάξει, έχω βαρύνει κιόλας, είμαι στον έβδομο, το παιδί όλο και θέλει βόλτες, ανέβα κατέβα τις σκάλες με το παιδί αγκαλιά. Με το σπίτι δεν πολυασχολούμαι, αλλά και μόνο τα απαραίτητα, πλύνε μπιμπερό, φαγητό του παιδιού, φτιάξε φρουτόκρεμες αν τις φαει, μεσημεριανό κι αν...γκρίνια ενδιάμεσα όλο πάει στην πόρτα και γκρινιάζει, βγάλτον στο μπαλκόνι να χαζέψει... έλεος πια!

Και με αγχώνει και σε πόσο καιρό από την καισαρική θα είμαι σε θέση να προσέχω πλήρως το μεγαλύτερο παιδί (δηλ. να τον σηκώσω, γιατί αλλιώς δεν βολεύεται, θα είναι 15,5 μηνών όταν γεννήσω). Ο άντρας μου δεν θα έχει άδεια κι η μάνα μου θα έχει μουρλαθεί γενικώς γιατί θα γεννάει και η αδερφή μου!

Link to comment
Share on other sites

Vickygirl, αν ο σύζυγος γυρίζει στις 5, τότε ίσως θα μπορούσε να βοηθάει περισσότερο απ'ό,τι νομίζει...

Ν76, αυτή τη στιγμή περνάω αυτή τη φάση: μεγάλη κόρη 22 μηνών, μικρή 1,5 μηνός. Γίνεται χαμός γιατί αφενός το μωρό θηλάζει κάθε 3 ώρες, αφετέρου η μεγάλη έχει πάθει πατατρακ, με αποτέλεσμα να ασχολούμαστε συνέχεια με αυτήν. Η μοναδική γιαγιά που υπάρχει βοηθάει όσο μπορεί, αλλά είναι κι αυτή πηγμένη. Ευτυχώς, έχουμε την νταντά της μεγάλης όλο το πρωί, που είναι τεράστια βοήθεια.

 

Όσο για την κ.τ.: ο γιατρός συμβούλεψε όχι βάρη, αλλά ήδη στις 15 ημέρες σήκωνα τη μεγάλη (11,5 κιλά). Πιο πριν φοβόμουν και το απέφευγα...

Link to comment
Share on other sites

peony να σου ζήσει το μικρό σου!

 

 

 

Με δύο μωρά είναι λίγο δύσκολα στην αρχή, αν δεν έχεις βοήθεια, αλλά το καλό είναι ότι σε λίγο καιρό παίζουν μεταξύ τους. Θέλει υπομονή ένα - δύο χρόνια.

Μετά την καισαρική σήκωνα τον μεγάλο από την πρώτη μέρα που γύρισα από το μαιευτήριο, δεν το συνιστώ, αλλά δεν έπαθα και τίποτα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...