Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γιατί???Τον θηλάζω 10 μήνες και νόμιζα ότι δε θα κόλλαγε ίωση.

Recommended Posts

Στεναχωρήθηκα τόσο πολύ ,βέβαια άλλοι τι να πουν? Μπορει να φανει :confused:πολύ χαζο.Τον θηλάζω αποκλειστικα 10 μήνες , δεν έχει πάρει ούτε depon μόνο ομοιοπαθητικά ,τρώει μόνο βιολογικά , όυτε μπισκότα , πιπίλες............το βράδυ συνέχεια ξυπνάω για να τον θηλάζω προσπαθώ να τα κάνω όλα τέλεια και να είναι υγειής . Κόλλησε βρογχιολίτιδα απο λάθος επίσκεψη κάπου που δεν έπρεπε να πάμε......ακροαστικά λέγαμε δεν κολλάνε. Ο θηλασμός γιατί δεν μας κάλυψε??? :(Μία εβδομάδα δεν έχει βάλει μπουκιά αρνειται μόνο θηλάζει . Σε ένα μήνα πήρε 100 γρ μόνο. Έκανε 10 λεπτα μάσκα aerolin sτο Παίδων και συνεχίζουμε σπίτι. Πόσο βλάπτει το aerolin σανφάρμακο τα μωράκια . Δεν ήθελα ποτέ να πάρει φάρμακο αλλά μάλλον πρέπει να το συνηθήσουμε .

Διαφημίσεις

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kαλα μην γινομαστε υπερβολικοι δεν γινεται να μην παρει ποτε φαρμακο στη ζωη του. Παιδακι ειναι και θα αρρωστησει οπως ολα τα παιδακια. Δεν φταις εσυ σε κατι για αυτο ουτε εκανες κατι λαθος. Εσυ προσφερες το καλυτερο για το παιδακι σου με το να θηλαζεις αλλα αυτο δεν σημαινει απαραιτητως οτι υπεγραψες καποιο συμβολαιο οτι δεν θα κολλησει ποτε το παιδι ιωση.

Ξερω οτι σου φαινεται βουνο να το βλεπεις να ταλαιπωρειται αλλα να σκεφτεσαι οτι ειναι κατι περαστικο που συντομα θα ξεπεραστει οπως το ξεπερνανε ολα τα παιδακια.

Ψυχραιμια και περαστικα ευχομαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mε το θηλασμό μεταφέρονται στο παιδί τα δικά σου αντισώματα. Μάλλον για την συγκεκριμένη αρρώστια δεν ήταν αρκετά. Επίσης έχω να σου πώ ότι και πριν βγεί το ξένο γάλα τα μωρά και πάλι αρρώσταιναν (λιγότερο ίσως). Επίσης πιστεύω ότι όλοι μας κάποτε αρρωσταίνουμε. Σε καταλαβαίνω πώς νιώθεις αλλά προσπάθησε να μην ανησυχεις τόσο. Εύχομαι περαστικά κι αγύριστα! :D

ssttaa

Το ότι θηλάζει αποκλειστικά το μωρό σου δεν σημαίνει ότι έχει ανοσία 100% σε όλα τα μικρόβια που κυκλοφορούν.

Εγώ ξέρω παιδάκι που θήλαζε αποκλειστικά για 12 μήνες και αρρώσταινε συνέχεια (μια φορά το μήνα, ίσως και παραπάνω) με πυρετό, βρογχιολίτιδες, ιώσεις κλπ ενώ ο δικός μου που θήλασε 3,5 μήνες δεν είχε ποτέ ούτε μύξα! :mrgreen:

Ηρέμησε, δεν είναι κάτι τραγικό....Μια ιωσούλα είναι...Περαστικά σας!! :D

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Σίγουρα έχετε δίκιο αυτά δεν είναι τίποτα αλλά το καημενό εχει σπαράξει στο κλάμα , άσε που δε τρώει όποτε το πίεσα ακομα και πέντε κουταλιές να φάει κάνει εμετό.....Ευχαριστώ για τις συμβουλες και υγεια πάνω απο όλα σε όλα τα παιδάκια.

Ασχετο, αλλα mom η υπογραφή σου με αποστόμωσε και με ταρακούνησε .

Διαφημίσεις

Ολα τα παιδάκια αρρωσταίνουν! Οι αρρώστιες υπήρχαν, δυστυχώς, χιλιετίες πριν την εφεύρεση της φορμουλας.

Περαστικά στο μωράκι σου. Έκανες ότι καλύτερο μπορούσες και συγχαρητήρια! Αν δεν θήλαζες μπορεί να είχε αρρωστήσει πιο βαριά

εννοειται οτι δεν τρωει και μονο θα θηλαζει.εδω δοντια εχουν και το κανουν

μην ανησυχεις δεν ειναι τιποτα.εμενα θηλαζει ακομα αλλα 6 μηνων μπηκαμε 3 μερες στο νοσοκ με βρογχιολιτιδα.Ο θηλασμος δεν φερνει ανοσια αλλα ισως τα βοηθαει να αναρρωσουν πιο ευκολα.Να ξερεις το αερολιν φερνει υπερενταση.

εσυ κανεις ο,τι καλυτερο μπορεις αλλα δεν εισαι και θεος, καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος.

περαστικουλια

hGbPp3.png

Σε καταλαβαίνω πώς νιώθεις α΄λλά προσπάθησε να κάνεις υπομονή! θα περάσει. την κόρη μου την θηλάζω 1 χρόνο τώρα και έχει κολλήσει ένα σωρό ιώσεις τις οποίες βέβαια τις΄φέρνει ο γιος μου από τον παιδικό. Τον γιο μου που τον θήλασα μόνο 2,5 μήνες και όχι αποκλειστικά δεν μου αρρώστησε ποτέ μέχρι τα 2,5 χρόνια του. Καποια πράγματα απλά συμβαίνουν. είμαι υπέρ του θηλασμού αλλά σίγουρα δεν είναι και το θείο φάρμακο με το οποίο δεν παθαίνεις τίποτα και δεν αρρωσταίνεις ποτέ. κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο. καλό κουράγιο!

Τα ζουζούνια μου είναι γλύκα, είναι τρέλα!

Το τρίτο μου παιδάκι το θηλάζω ακόμα και όλο το χειμώνα δεν έχουμε καταφέρει να ηρεμήσουμε από συνεχείς ιώσεις, η μία μετά την άλλη. Είναι βέβαια και τα άλλα δύο που τις μεταφέρουν στο σπίτι...

Αλλά και το πρώτο μου παιδάκι που δεν είχε άλλα να μεταφέρουν στο σπίτι ιώσεις νοσηλεύτηκε όταν ήταν 4 μηνών με βρογχιολίτιδα. Και αυτήν τότε τη θήλαζα αποκλειστικά.

Με το γάλα μας πιστεύω ότι προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στα μωρά μας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι μαγικό φίλτρο που θα τα κάνει σούπερ ήρωες και τα προστατεύσει από τα πάντα.:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Περαστικά σας. Δεν έχω περάσει κάτι ανάλογο, αλλά σίγουρα θα είναι δύσκολα, οπότε υπομονή...Θυμάμαι, όταν 5 μηνών η μικρή μου, αρρώστησα ΕΓΩ, με πυρετό και τέτοια, η παιδίατρος μου είπε να συνεχίζω να θηλάζω και η μικρή δε θα κολλήσει. Όπως και έγινε!

Όταν γύρω στους 9 μήνες είχαμε πάει στην παιδίατρο και εγώ είχα πάλι αρρωστήσει και η μικρή όχι, η γιατρός μου είπε ότι και πάλι με το θηλασμό το αποφύγαμε...ΌΜΩΣ, μου ανέφερε ότι σιγά σιγά η μικρή μου, αν και θηλάζει, θα δημιουργήσει το δικό της "χάρτη αντισωμάτων" (έτσι το είπε και πολύ μου άρεσε η έκφραση) και δε θα την καλύπτει μετά από κάποια φάση ο θηλασμός (όσο την κάλυπτε τουλάχιστον)....Και λογικό μου ακούστηκε...Δεν ξέρω αν φταίει ο θηλασμός που δεν αρρώστησε (μέχρι στιγμής), αλλά δεν πιστεύω ότι είναι το μαγικό φάρμακο, όπως και άλλα κορίτσια είπαν...Για αυτό, μην απελπίζεσαι, το ότι αρρώστησε δεν σε κάνει κακή μάνα και όσο για αυτό

προσπαθώ να τα κάνω όλα τέλεια και να είναι υγειής
συγγνώμη αν σε προσγειώνω στην πραγματικότητα, αλλά ΔΕΝ μπορούμε να τα κάνουμε όλα τέλεια...Και θα αρρωστήσουν και θα χτυπήσουν, απλά ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ να είναι..

Διαφημίσεις

Εσυ προσφερες το καλυτερο για το παιδακι σου με το να θηλαζεις αλλα αυτο δεν σημαινει απαραιτητως οτι υπεγραψες καποιο συμβολαιο οτι δεν θα κολλησει ποτε το παιδι ιωση.

Με το γάλα μας πιστεύω ότι προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στα μωρά μας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι μαγικό φίλτρο που θα τα κάνει σούπερ ήρωες και τα προστατεύσει από τα πάντα.:wink:

;)Ακριβώς !!

προσπαθώ να τα κάνω όλα τέλεια και να είναι υγειής .

Όλοι το ίδιο προσπαθούμε αλλά δυστυχώς δεν φτάνει μόνο η προσπάθεια όσο αναφορά θέματα υγείας

Πόσο βλάπτει το aerolin σανφάρμακο τα μωράκια . Δεν ήθελα ποτέ να πάρει φάρμακο αλλά μάλλον πρέπει να το συνηθήσουμε .

το aerolin βλάπτει όσο θα μπορούσε να βλάψει το οποιοδήποτε φάρμακο..

επειδή είχαμε πάθει βρογχοπνευμονία και το είχα επισκεφτεί παιδοπνευμονολόγο μου είχε πει ότι οι μάσκε είναι πολύ πιο αποτελεσματικές απ'οτι οι αντιβιώσεις.

απ'οτι βλέπω δεν σου έδωσε flixotide που έχει κορτιζόνη οπότε λογικά το μικρούλη δεν είναι τόσο σοβαρά.

Αφού αγχώνεσαι για το φάρμακο και από τη στιγμή που κάνεις ομοιοπαθητική γιατι δεν ζήτησες κάτι από τον ομοιοπαθητικό σας ?

rQGhp3.png

καλημερα κοριτσια η δικια μου κορη σταματησε τον θηλασμο πριν 15 ημρες και ειναι 17 μηνων εχει αρωστησει πανω απο 5 φορες και με αντιβιωση . βασικα σημασια δεν εχει μονο ο θυλασμος βοηθαει φυσικα αλλα δεν σημενει οτι προστατεβει ενα μωρο απο τα παντα ειναι πολυν παραγωντες που μπορει να συνηπαρξουν για να αρωστησει ενα μωρο.καλη αναρωση

Δεν υπάρχει παιδάκι που να μην αρρωστήσει και μαμά που να μη σκάει από τη σταναχώρια όταν το παδάκι αρρωστήσει! Αυτό είναι αξίωμα!!!!

Σε καμία περίπτωση δεν ανεπάρκεια της φροντίδας της μαμάς ή του θηλασμού. Αλλά σε κάθε περίπτωση ο θηλασμός, που σαφώς δεν είναι λύση για όλα, προσφέρει στο άρρωστο παιδί πολύ μεγάλη βοήθεια στην ανάρρωση και ωε τροφή και ως παρηγοριά!

Όσο για τα φάρμακα, είμαι της άποψης ότι εφόφον κάνετε ομοιοπαθητική, θα ήταν καλό να εξαντλείτε θεραπευτικά τις δυνατότητές της.

Περαστικά!

Καταρχήν περαστικά σας!

Συμφωνώ με όσα έγραψαν παραπάνω οι κοπέλες.

Θα σου πω την εμπειρία μου γιατί πρόσφατα περάσαμε οικογενειακώς μια ίωση που μας τσάκισε. Εγώ και ο άντρας μου ήμασταν άρρωστοι για 3 βδομάδες σχεδόν, ο μικρός μου πάλι το ξεπέρασε στις 10 μέρες! Ο θηλασμός τον βοήθησε κατά τη γνώμη μου, να πάρει έτοιμα αντισώματα από μένα και να το πολεμήσει καλύτερα. Επίσης, από το μπούκωμα δεν έβαζε μπουκιά στο στόμα του, οπότε θήλαζε ασταμάτητα και ήμουν ήσυχη ότι δεν είναι με άδειο στομάχι. Όταν συνήλθε, άρχισε να τρώει και πάλι κανονικά.

Έχεις πάντως δίκιο που στεναχωριέσαι και σε καταλαβαίνω απόλυτα. Όταν πριν μερικούς μήνες έπαθε ωτίτιδα και πήρε αντιβίωση, κάθε φορά που του την έδινα πλάνταζα στο κλάμα...! (εγώ όχι το μωρό :oops:)

Υπομονή, αυτά είναι περαστικά και είναι στην καθημερινότητα ενός παιδιού!

Μεταξύ σοβαρού και αστείου θα σου πρότεινα να κολλήσεις και εσύ :mrgreen:

Όταν ο Ευριπίδης ήταν 4,5 μηνών πέρασε βρογχιολίτιδα που την κόλησε από τον μπαμπά του. Τετάρτη αρρώστησε ο άντρας μου, Παρασκευή εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα ο Ευριπίδης. Όταν ρώτησα τον παιδιάτρο τι θα γίνει αν αρρωστήσω και εγώ (τον θήλαζα αποκλειστικά), μου είπε ότι αυτό θα ήταν το καλύτερο, γιατί το παιδί θα έπαιρνε τα αντισώματα από μένα. Όντως Σάββατο αρρώστησα, Κυριακή ο Ευριπίδης ήταν μια χαρά.

Σοβαρά τώρα, δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεσαι άσχημα. Έχεις κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσες. Τα αντισώματα που έχει πάρει από σένα σίγουρα το έχουν σώσει από πολλές ιώσεις όλο το χειμώνα. Απλά δεν γίνεται να το προφυλάξεις από τα πάντα.

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Διαφημίσεις

Στεναχωρήθηκα τόσο πολύ ,βέβαια άλλοι τι να πουν? Μπορει να φανει :confused:πολύ χαζο.Τον θηλάζω αποκλειστικα 10 μήνες , δεν έχει πάρει ούτε depon μόνο ομοιοπαθητικά ,τρώει μόνο βιολογικά , όυτε μπισκότα , πιπίλες............το βράδυ συνέχεια ξυπνάω για να τον θηλάζω προσπαθώ να τα κάνω όλα τέλεια και να είναι υγειής . Κόλλησε βρογχιολίτιδα απο λάθος επίσκεψη κάπου που δεν έπρεπε να πάμε......ακροαστικά λέγαμε δεν κολλάνε. Ο θηλασμός γιατί δεν μας κάλυψε??? :(Μία εβδομάδα δεν έχει βάλει μπουκιά αρνειται μόνο θηλάζει . Σε ένα μήνα πήρε 100 γρ μόνο. Έκανε 10 λεπτα μάσκα aerolin sτο Παίδων και συνεχίζουμε σπίτι. Πόσο βλάπτει το aerolin σανφάρμακο τα μωράκια . Δεν ήθελα ποτέ να πάρει φάρμακο αλλά μάλλον πρέπει να το συνηθήσουμε .

gogo27 ο θηλασμός δεν είναι πανάκεια αλλά βοηθάει να αποφευθούν τα χειρότερα. Το γιο μου τον θήλαζα 1 χρόνο και ήταν αυτός ο οποίος αρρώστησε πιο πολύ ειδικά από τότε που πήγε παιδικό σταθμό, την μπουμπου την θηλάζω 2,5 μήνες και έχει ήδη μπεί 1 φορά στο νοσοκομείο 30 ημερών από ίωση. Δυστυχώς η ζωή και οι συνθήκες που ζούμε έχουν αγριέψει τις ιώσεις, εσύ σκέφτεσαι ότι αν δεν θήλαζες τα πράγματα θα ήταν πιο άσκημα. Περαστικά σας!!!

r9Xqp2.png

pvVFp2.png

εσύ σκέφτεσαι ότι αν δεν θήλαζες τα πράγματα θα ήταν πιο άσκημα. Περαστικά σας!!!

το πως θα ήταν τα πράγματα δεν το ξέρει κανένας

rQGhp3.png

Καταρχήν περαστικά σας!

Επίσης, από το μπούκωμα δεν έβαζε μπουκιά στο στόμα του, οπότε θήλαζε ασταμάτητα και ήμουν ήσυχη ότι δεν είναι με άδειο στομάχι. Όταν συνήλθε, άρχισε να τρώει και πάλι κανονικά.

Συνήθως με το μπούκωμα γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή εμένα δεν μπορεί να θηλάσει με μπουκωμένη μύτη και κλαίει όποτε τον βάζω. Ευτυχώς τρώει στερεές τροφές όσο διάστημα διαρκεί το μπούκωμα και καταφέρνει να κρατηθεί στα κιλά του.

Μόνο στη γαστρεντερίτιδα που έπαθε (τις έχουμε περάσει όλες τις ιώσεις γμτ φέτος :evil:) εκεί μόνο θήλαζε και δεν έτρωγε τίποτα.

Αυτά. Οπότε όλα είναι σχετικά!

Α, και κάτι τελευταίο. Πολλές φορές ορισμένα θηλάζοντα μωράκια υποφέρουν περισσότερο από ιώσεις από ότι άλλα ακριβώς λόγω της λανθασμένης άποψης της μητέρας ότι το παιδί τους "θωρακίζεται" πλήρως από το θηλασμό και δεν πρόκειται να αρρωστήσει με τίποτα. Αυτή η αντίληψη μπορεί να την κάνει να προσέξει λιγότερο από ότι μια μη θηλάζουσα μητέρα και να την πατήσει. Μιλάει μία παθούσα, που της έφυγε γρήγορα η μαγκιά. ;)

.....δε νομίζω τάκη....

Είναι η πρώτη σας φορά και καταλαβαίνω την ταραχή σου...και λογικό είναι.....το οτι θηλάζεις αποκλειστικα το παιδάκι σου έιναι υπέρ σου και μπραβο σου.....και όπως σου ειπαν και οι άλλες μανούλες ο θηλασμός δεν έιναι το ...μαγικό φιλτρο αλλά σαφέστατα κανει καλό στο παιδί σου...

Από προσωπική εμπειρία καθε παιδί είναι διαφορετικο στο θέμα κατά ποσο ευάλωτό ή όχι είναι στις ιώσεις.Διάβασες μανούλες που σου έιπαν πως τα δευτερα μωρά περναμε περισσότερες ιώσεις επιδη στο σπίτι υπάρχει μεγαλύτερο αδελφάκι αλλά και πάλι αυτό έιναι σχετικο...!!!!!Εγω έχω έναν μπέμπη 7,5 μηνών σήμερα δεν τον θήλασα ούτε μία μέρα και έχω και αλλά 3 παιδάκια δημοτικού που σημαινει ....φουλ ιώσεις!!!!!!και τον σύζυγο που το επάγγελμά του τον αναγκάζει να έρχεται σε καθημερινη επαφή με παραπολύ κοσμο άρρωστο και μη......σε πληροφορώ πως όλοι φέτος τον χειμώνα αρρωστήσανε με πυρετό,περάσανε γαστρεντερίτιδες....αλλα ο μπέμπης μου....βράχος!!!!!και μιλάμε για 3 παιδά που τρεχουνε όλη μερα στο σπίτι και αγκαλιάζουν και φιλάνε συνέχεια τον μπέμπη μας.....

Γιαυτό ηρέμησε και ακολούθα τις συμβούλες του γιατρού σου...περαστικούλια σας...!!!!!!

Ε ναι......το μωρο δεν κολλαει ευκολα οτι εχει περασει ηδη απο τη μαμα , αλλα μπορει να κολλησει απο αλλους......ισως εχει σχεση και τα αντισωματα που κουβαλαει καθε μαμα (τι εχει περασει δλδ στη ζωη της) και τα περναει στο παιδι ετσι ωστε να αντιμετωπιζει τις διαφορες ιωσεις......

Εγω αρρωστησα οταν ηταν μιας βδομαδας μωρο και ημουν χαλια με υψηλο πυρετο, στενοχωριομουν οτι θα κολλουσε.... αλλα το παιδι δεν επαθε τιποτα.........και γενικως δεν κολλουσε ουτε απο την οικογενεια, μια φορα αρρωστησε μεχρι τωρα, κολλησε παιδικη ασθενεια και την κολλησε σε φαση που ειχε ελαττωσει παρα πολυ τους θηλασμους........αλλα την ξεπερασε πολυ ελαφρα σε δυο μερες (ενω θηλαζε σαν νεογεννητο)..και εχει σημασια ποσο καιρο θηλαζει........οταν ο ΠΟΥ ΛΕΕΙ "τουλαχιστον δυο χρονια θηλασμου" για να θωρακιστει καλα το ανοσοποιητικο κατι εχει υποψη του......

Οπως και να χει ομως δυσκολο ενα παιδακι που παει απο νωρις παιδικο, η εχει αδερφακια που πανε να μη κολλησει ασθενειες......το θεμα ειναι οτι θα τις ξεπερασει πιο ευκολα....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

πανω απ'ολα ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!!

εμενα ο δικος μου παρολο που ΔΕ θηλασε, τωρα στα 2μιση πια δεν εχει παρει ποτε αντιβιωση και μονο λιγο αντιβηχικο σιροπακι πηρε(επειδη εμεις βγαζουμε δοντια με μυξα και βηχα). εγω επειδη το ειχα παρει βαρεως που δεν μπορεσα να θηλασω, νομιζα οτι 3την ωρα θα μου αρρωσταινει.. αλλα ευτυχως! επειδη τοτε το ειχα ψαξει πολυ και μιλησα με πολλους γιατρους μου ειχαν πει οτι ο θηλασμος ως επι το πλειστον προστατευει απο γαστρεντεριτιδες. δεν ειναι πανακεια για ολα.. εννοειται οτι δεν θα φαει, μη στεναχωριεσαι, συνεχισε να τον ταιζεις οσο εχει ορεξη να φαει και να εισαι ψυχραιμη. απο εδω και περα που θα μεγαλωνει θα αρχισει να παιζει και με αλλα παιδακια, θα κολλαει ιωσουλες.. κι αφου ειναι κι αντρακι, να προετοιμαστεις και για τουμπιτσες και για μικρα ραμματακια.. ολα στο προγραμμα ειναι! αρκει να μην ειναι κατι σοβαρο και να αντιμετωπιζεται.. κουραγιο και περαστικα!

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

επειδη τοτε το ειχα ψαξει πολυ και μιλησα με πολλους γιατρους μου ειχαν πει οτι ο θηλασμος ως επι το πλειστον προστατευει απο γαστρεντεριτιδες. δεν ειναι πανακεια για ολα..

μεσω του θηλασμου τα αντισωματα της μαμας τα παιρνει το παιδι. Αν η μαμα περασε κατι πρωτη, τα αντισωματα τα παιρνει το παιδι ετοιμα, αν οχι, η μαμα "κολαει" απο το παιδι, ο οργανισμος της ξεκιναει και φτιαχνει αντισωματα και τα παιρνει το παιδι. Το πως θα ξεπερασει το παιδι την καθε ασθενεια ειναι σχετικό, πάντως τα ετοιμα αντισωματα ειναι ενα avantage πως να το κανουμε τωρα...και οχι μονο για γαστρεντεριτιδες, για τα παντα..

Περαστικα gogo κ ψαξε και για αντιστοιχη ομοιοπαθητικη θεραπεια για το προβλημα σας!

Η υγεία τών παιδιών μας εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες και όχι αποκλειστικά από το θηλασμό. Για παράδειγμα σημαντικό ρόλο παίζει η υγεία και η διατροφή της εγκυμονούσας μητέρας, το είδος της γέννας (παιδάκια που γεννήθηκαν με καισαρική τομή τείνουν να έχουν διάφορα αναπνευστικά προβλήματα κατά τη διάρκεια των διαφόρων ιώσεων) αλλά ακόμη και οι ιατρικές παρεμβάσεις στο φυσιολογικό τοκέτο, η διατροφή της θηλάζουσας μητέρας κτλ.

Αλλά κατά τη γνώμη μου τη μεγαλύτερη αρνητική επίδραση στη υγεία των παιδιών μας την προκαλούνε τα εμβόλια. Έχω δει πολλά παιδάκια που θήλασαν αποκλειστικά για μήνες ακόμη και για χρόνια αλλά τα εμβόλια τσακίσανε το ανοσοποιητικό τους σύστημα με αποτέλεσμα να είναι συχνά άρρωστα.

Προσωπικά αν είχα να επιλέξω μεταξύ του να θηλάσω και να εμβολιάσω και του να μην θηλάσω και να μην εμβολιάσω θα επέλεγα το δεύτερο, τόσο πολύ είμαι πεπεισμένη (μετά από ατελείωτο διάβασμα και έρευνα σχετικά με τα εμβόλια) για τις ολέθριες συνέπειες των εμβολίων. Τα εμβόλια δυστυχώς εύκολα μπορούν να καταστρέψουν όσα προσπαθεί να επιτύχει ο θηλασμός.

Φυσικά το ιδανικό είναι ο θηλασμός και ο μη-εμβολιασμός, και μετά η πολύ προσεκτική διατροφή του παιδιού.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Προσωπικά αν είχα να επιλέξω μεταξύ του να θηλάσω και να εμβολιάσω και του να μην θηλάσω και να μην εμβολιάσω θα επέλεγα το δεύτερο, τόσο πολύ είμαι πεπεισμένη (μετά από ατελείωτο διάβασμα και έρευνα σχετικά με τα εμβόλια) για τις ολέθριες συνέπειες των εμβολίων. Τα εμβόλια δυστυχώς εύκολα μπορούν να καταστρέψουν όσα προσπαθεί να επιτύχει ο θηλασμός.

Poso dikio exeis.......κανουμε τοσες προσπαθειες να ανεβασουμε το ανοσοποιητικο και πανε στραφι με ενα εμβολιο και μονο.......κι ο κοσμος δεν εχει ιδεα.......μου φερε ο μπαμπας μου χθες να δω ενα αρθρο που επαινουσε το νεο 13δυναμο εμβολιο πνευμονιοκοκκου που το πασαρουν σαν το μεγαλυτερο καλο που εχει δει η ανθρωποτητα τα τελευταια 10 χρονια.......εδω καναμε το απλο prevenar και μας ρημαξε παλι η ατοπικη δερματιτιδα.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Η υγεία τών παιδιών μας εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες και όχι αποκλειστικά από το θηλασμό. Για παράδειγμα σημαντικό ρόλο παίζει η υγεία και η διατροφή της εγκυμονούσας μητέρας, το είδος της γέννας (παιδάκια που γεννήθηκαν με καισαρική τομή τείνουν να έχουν διάφορα αναπνευστικά προβλήματα κατά τη διάρκεια των διαφόρων ιώσεων) αλλά ακόμη και οι ιατρικές παρεμβάσεις στο φυσιολογικό τοκέτο, η διατροφή της θηλάζουσας μητέρας κτλ.

Αλλά κατά τη γνώμη μου τη μεγαλύτερη αρνητική επίδραση στη υγεία των παιδιών μας την προκαλούνε τα εμβόλια. Έχω δει πολλά παιδάκια που θήλασαν αποκλειστικά για μήνες ακόμη και για χρόνια αλλά τα εμβόλια τσακίσανε το ανοσοποιητικό τους σύστημα με αποτέλεσμα να είναι συχνά άρρωστα.

Φυσικά το ιδανικό είναι ο θηλασμός και ο μη-εμβολιασμός, και μετά η πολύ προσεκτική διατροφή του παιδιού.

Πολλές φορές ο κάθε άνθρωπος ερμηνεύει τα ίδια γεγονότα σύμφωνα με τη δική του κοσμοθεωρία.

Π.χ. ο δικός μου ο μικρός πρόλαβε να κάνει μόνο ένα εμβόλιο. Μετά μια η μία ίωση, μια η αντιβίωση, μια η άλλη ίωση, κλπ δεν προλάβαμε μέχρι τώρα να κάνουμε άλλο εμβόλιο.

Λοιπόν άλλοι μας λένε ότι ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ φέτος (και με αναπνευστικά) γιατί δεν έκανε τα εμβόλιά του (κυρίως του πνευμονιόκοκου). Μια φίλη μου που είναι κατά των εμβολίων μου είπε ότι πιθανόν να βασανίστηκε τόσο εξαιτίας του πρώτου εμβολίου που του έριξε το ανοσοποιητικό.

Εγώ τείνω περισσότερο προς την επιβάρυνση λόγω των μεγαλύτερων αδερφών που μάλλον τον κολλάνε ότι κυκλοφορεί. Δεν είμαι κατά των εμβολίων ούτε βέβαια και υπέρμαχος του υπερβολικού εμβολιασμού. Όλα με μέτρο.:wink:

.....δε νομίζω τάκη....