Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παίζοντας τον γιατρό!!!!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!!!

Θα ήθελα τις απόψεις σας για ένα θέμα που με απασχολεί τον τελευταίο καιρό.

Εχω μία κορούλα 4,5 χρονών και έχει αρχίσει να παίζει τον γιατρό με τις φίλες, εξετάζοντας την κοιλίτσα... τα αυτιά... και κάποια μέρα προχώρησαν και στο πιπί...

Εμείς οι μαμάδες τις μιλήσαμε σχετικά για την προστασία του σώματος και κυρίως των ευαίσθητων περιοχών.... και νομίσαμε ότι το κατάλαβαν!!!!!

Σήμερα μίλησα με την φίλη μου και μου είπε ότι τα κοριτσάκια τους τις ημέρες του Πάσχα, παίξανε πάλι τον γιατρό και βάλανε κρεμούλα στο πιπί και κατά λάθος τρύπησαν το καλσόν... και τρόμαξα μόνο που την άκουγα.

Τι έγινε???

πείτε μου σας παρακαλώ τις απόψεις γιατί δεν ξέρω τι να κάνω?????

Διαφημίσεις

εχω μπει 2-3 φορες και εχω διαβασει το μνμ σου μοο και μονο να δω τι μπορει να σου γραψουν πιο εμπειρες μανουλες.πραγματικα δε μπορω να καταλαβω πως οδηγηθηκαν να παιξουν αυτο το παιχνιδι...μακαρι να μας βοηθησει η αποψη μαμαδων με παιδακια σε αυτη την ηλικια.δε σου κρυβω οτι μπερδευτηκα λιγο με τις φιλες και τα παιδακια...

Αυτό πιστεύω να σε βοηθήσει! Συνηθισμένο ξέρω πολλούς επίδοξους μικρούς γιατρούς... :lol: μην ανησυχείς απλά προσπάθησε να της δώσεις μερικές συμβουλές όπως λέει το άρθρο. Μην της δημιουργήσεις ενοχές.

http://mammael.blogspot.com/2009/10/blog-post_10.html

Γεια σου asteraki μου και χρόνια πολλά με υγεία!

Είναι φυσικό τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία να θέλουν να ανακαλύψουν το σώμα τους τόσο το δικό τους όσο και των φίλων τους.

Η διαδικασία αυτή έχει θετική επίδραση στην ανάπτυξη μιας υγιούς προσωπικότητας με αυτοπεποίθηση και χωρίς το αίσθημα της ντροπής για το σώμα τους.

Εμείς σα γονείς όταν βρεθούμε μπροστά σε ένα τέτοιο παιχνίδι το καλύτερο είναι να αδιαφορήσουμε έκείνη τη στιγμή και έπειτα να συμβουλέψουμε το παιδί περί προστασίας των ευαισθητών περιοχών δηλ. να κατευθύνουμε τα παιδιά ώστε σε ένα τέτοιο παιχνίδι να μην χρησιμοποιούν οτιδήποτε προς αποφυγήν τραυματισμού και μόλυνσης.

Διάβασε και το παρακάτω λινκ, είμαι σίγουρη οτι θα σε βοηθήσει.

http://mammael.blogspot.com/2009/10/blog-post_10.html

Για όποια άλλη απορία θα χαρώ να βοηθήσω, αν μπορώ.:D

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα asteraki,

εσύ όταν ήσουν σε αυτή την ηλικία δεν το είχες παίξει ποτέ αυτό το παιχνίδι; :roll:

Εγώ θυμάμαι ότι δεν υπήρχε φίλος μου που να μη έχουμε παίξει μαζί το "γιατρό". Τους είχα γδύσει όλους :mrgreen:

Συμφωνώ με mikio και kiknaki. Το μόνο ανησυχητικό που βλέπω είναι ότι η κόρη σου δείχνει μια προτίμηση στα κοριτσάκια (πλάκα κάνω, εννοείται :lol::lol::lol::lol: )

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Και εγώ θυμάμαι το έπαιζα συνέχεια :lol::lol: αν και θυμάμαι να είμαι στην πρώτη δημοτικού τότε... αλλά μάλλον είχα αρχίσει νωρίτερα.

Συμφωνώ κι εγώ με τις προλαλήσασες.

Ευχαριστώ κορίτσια για τις απόψεις σας και το link... βέβαια ακόμα προσπαθώ να το ανοίξω γιατί ενώ βλέπω τα θέματα δεν μου εμφανίζει τα άρθρα...anyway

Φυσικά και δεν τις δημιουργώ ενοχές αλλά ενώ που τις μιλησα για τις μολύνσεις και τα προσωπικά μέρη του σώματος αναρωτιέμαι μήπως πρέπει συνέχεια να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια γιατί νιώθω ότι δεν τα κατανοεί!!!

Φιλενάδα Χρόνια πολλά!

Θα σου πω και μια αλλη διάσταση του θέματος που την συζητούσαμε με τους ψυχολόγους στην σχολή γονέων. Πρέπει να δώσουμε στα παιδια μας να καταλάβουν ότι το σώμα τους είναι κάτι αποκλειστικά δικό τους και δεν πρέπει να αφήνουν κανέναν να το πειράζει. Όπως δεν πρέπει να τα αλλάζουμε ρούχα μπροστά σε άλλους έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι το σώμα τους είναι αποκλειστικα και μόνο δικό τους. Και αυτό για να τα "κατευθήνουμε" σε περίπτωση παρενόχλησης να αντιδράσουν. "Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με αγγίζει πουθενά στο σώμα μου γιατι είναι δικό μου."

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο και αν ακόμα προβληματίζεσαι πάρε με τηλ να σου στείλω το τηλέφωνο από την ψυχολόγο στη σχολή γονέων να σε βοηθήσει.

(έχω χάσει όλες τις επαφές από το κινητό μου, κλαψ).

Διαφημίσεις

Η αλήθεια είναι daffy μου οτι η άλλη διάσταση του θέματος που μας παραθέτεις είναι απόλυτα σωστή.

Εμείς ως ενήλικες πρέπει να συμβουλεύουμε τα παιδιά μας πως να "προστατεύουν" το σώμα τους.

Η ανάγκη που νιώθει όμως κάθε παιδί να γνωρίσει το σώμα του και να το εξερευνήσει είναι μια φυσική διαδικασία, βιολογική ανάγκη.

Θέλει ιδιαίτερο χειρισμό και τρόπο ώστε να κατευθύνεις το παιδί να προστατεύσει το σώμα του γιατί άθελα του κάποιος γονιός μπορεί να περάσει το αίσθημα της ντροπης στο παιδί του και να ντρέπεται να αγγίξει και το ίδιο το σώμα του. Χρείαζεται όπως γράφεις κατευθύντηριος γραμμή από κάποιον ειδικό.

Είναι λοιπόν καλύτερο, κατά τη γνώμη μου, να αφήσεις ένα παιδί προσχολικής ακόμη ηλικίας (τότε συνήθως εμφανίζουν την ανάγκη αυτή) να ανακαλύψει το ανθρώπινο σώμα, να γνωρίσει τι είναι, πως είναι και μετά να περάσουμε το μύνημα το πόσο σημαντικό είναι για το καθένα μας και γι'αυτό οφείλουμε να το προστατεύσουμε.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις σας και συμφωνώ και εγώ...

φιλενάδα αν χρειαστώ κάποιον να μιλήσω θα σε συμβουλευτώ!!!

Πάντως νομίζω ότι μάλλον θα πω και την δασκάλα τους να τους κάνει κάποιο θέμα και αυτή στο σχολείο με το σώμα και την προστασία του...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι και εγώ θέλω να την αφήσω να εξερευνήσει το σώμα της, να μην νιώθει περιορισμένη και ότι κάνει κάτι κακό, γι άυτό άλλωστε η συζήτηση που κάνουμε είναι κυρίως για τις μολύνσεις και την υγεία...

Επίσης μία ψυχολόγος που είχα μιλήσει κάποτε μου είχε πει ότι τα παιδιά είναι απόλυτα φυσιολογικό να εξερευνούν το σώμα τους και οι γονείς όταν είναι μικρά μπορούν να εμφανίζονται γυμνοί μπροστά τους άλλα όταν αυτά θα αρχίσουν να αισθάνονται ντροπή τότε θα πρέπει να σταματήσουμε ...

Καταλαβαινω την αγωνια σου

ο γιος μου ειναι 4 και μεχρι τωρα δεν μου εχει πει κατι(μου λεει τα παντα)αλλα ουτε και οι μαμαδες φιλων του.

θυμαμαι πως μικρη ειχα παιξει το γιατρο με παιδια οικογενειακων μου φιλων.δεν μπορω να πω οτι μου εχει αφησει το συγκεκριμενο περιστατικο καποια κακη αναμνηση,ουτε οτι δεν εμαθα να σεβομαι το σωμα μου.το αντιθετο θα ελεγα...

Να της υπενθυμιζεις συχνα οτι ειναι η μονη που εχει δικαιωμα στο σωμα της!!!

Τ'αγόρια μου,τ'αγόρια μου,τ'αγόρια μου...γλυκά και τραγανά σαν καραμέλα!

Δημήτρης 24/6/06

Στέφανος 5/8/07

Ταξιάρχης 23/12/08

• 5 months later...

Όπως αναφέρεται από τους περισσότερους από εσάς, η διερεύνηση του σώματος και μάλιστα των έξω γεννητικών οργάνων, είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο.

Το καλύτερο είναι να προσπαθούμε να αποσπάσουμε την προσοχή των παιδιών από αυτή την ενασχόληση με κάτι άλλο που πιθανά τους ενδιαφέρει και να "περάσουμε" τα μηνύματα μας σε δεύτερο χρόνο, χωρίς να υπερτονίζουμε το γεγονός.

Στην περίπτωση των κοριτσιών, υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος του τραυματισμού του παρθενικού υμένα. Επίσης, υπάρχει περίπτωση τοποθέτησης κάποιου μικροαντικειμένου μέσα στον κόλπο. Κατά καιρούς έχουμε αφαιρέσει διάφορα μικροαντικείμενα (χάντρες, οδοντογλυφίδες, χαρτάκια κλπ κλπ) απο τον κόλπο μικρών κοριτσιών. Αποτέλεσμα αυτού είναι η συσσώρευση μικροβίων και η εμφάνιση επίμονης κολπίτιδας.

Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG

Μαιευτήρας - Γυναικολόγος

Ειδικός Παιδογυναικολόγος

Διαφημίσεις

Ο γιος μου (6 ετών) παίζει συνέχεια με την κόρη μου (2 ετών). Ένα συνηθισμένο παιχνίδι τους είναι: "δείξε μου, να σου δείξω" κλπ

Μαλώνω κυρίως τον γιο μου λέγοντας του να μην τις μαθαίνει τέτοια παιχνίδια αλλά δεν υπάρχει αποτέλεσμα...

Η αλήθεια είναι ότι την παραπάνω προτροπή της duffy (να μην της αλλάζουμε ρούχα μπροστά σε άλλους κλπ) δεν την ακουλουθούμε καθόλου...

Αλλάζουμε την μικρή συνήθως στο σαλόνι μπροστά στα άλλα παιδιά...

Καλό Κουράγιο!!!

Εμείς ως ενήλικες πρέπει να συμβουλεύουμε τα παιδιά μας πως να "προστατεύουν" το σώμα τους.

Η ανάγκη που νιώθει όμως κάθε παιδί να γνωρίσει το σώμα του και να το εξερευνήσει είναι μια φυσική διαδικασία, βιολογική ανάγκη.

Θέλει ιδιαίτερο χειρισμό και τρόπο ώστε να κατευθύνεις το παιδί να προστατεύσει το σώμα του γιατί άθελα του κάποιος γονιός μπορεί να περάσει το αίσθημα της ντροπης στο παιδί του και να ντρέπεται να αγγίξει και το ίδιο το σώμα του. Χρείαζεται όπως γράφεις κατευθύντηριος γραμμή από κάποιον ειδικό.

Είναι λοιπόν καλύτερο, κατά τη γνώμη μου, να αφήσεις ένα παιδί προσχολικής ακόμη ηλικίας (τότε συνήθως εμφανίζουν την ανάγκη αυτή) να ανακαλύψει το ανθρώπινο σώμα, να γνωρίσει τι είναι, πως είναι και μετά να περάσουμε το μύνημα το πόσο σημαντικό είναι για το καθένα μας και γι'αυτό οφείλουμε να το προστατεύσουμε.

έτσι ακριβώς ;);)

Εμένα ο μικρός μου (γίνεται 5 τέλος του μήνα) δεν παίζει το γιατρό ακόμα αλλά έχει ένα πάθος με το στήθος μου! Πάθος κυριολεκτικά… :mrgreen:Όταν τύχει να με δει νʼ αλλάζω, το προσωπο του γίνεται ολόκληρο ένα χαμόγελο, βαράει παλαμάκια λέγοντας «μαμάκα τα βυζάκια σου!!» και έρχεται αμέσως κοντά μου νʼ αγγίξει. Ενώ πριν δεν το έκανα τώρα προσπαθώ να μην αλλάζω όταν εκείνος είναι κοντά. :confused:

• 4 weeks later...

Η κόρη μου είναι 4. Σήμερα ήρθε στο σπίτι ένας φίλος της να παίξουν 5,5 εκείνος. Πήγαν στο δωμάτιο να παίξουν κάποια στιγμή δεν άκουγα τίποτα και πήγα να δώ τι γίνεται... Έπαθα σοκ φιλιόντουσαν στο στόμα συνέχεια!!!

Δεν ήξερα τι να κάνω.. Με έπιασε τόσο απροετοίμαστη που αντέδρασα τόσο ηλίθια, το ξέρω θα με κράξετε κι εγώ τώρα που το θυμάμαι 'γελάω'.

Στην αρχή τους λέω

-φιλιέστε?

Μου λένε

-ναι. Τους λέω δεν πρέπει να φιλιέστε παιδάκια.

-Γιατί?

-Γιατί μπορεί ο ένας να είναι κρυωμένος και να κολλήσει τον άλλο

-Δεν είμαι άρρωστος.

-Ούτε εγώ(η κυρα τσουράπο η δικιά μου)

-Εντάξει τότε μπορείτε να φιλιέστε μόνο στο μάγουλο μην μείνεις και έγκυος!(Τι χαζή που είμαι!!)

-Ωράια πάμε να παίξουμε την Χιονάτη έλα Νίκο να με φιλήσεις στο μάγουλο

Το ξέρω το χειρίστικα λάθος αλλά πιάστηκα απροετοίμαστη!

Αααααααα, δεν ξέρω τι θα έκανα σε τέτοια περίπτωση... Τώρα κάθομαι και το σκέφτομαι... Πάντως δεν πρέπει ούτε να αντιδράσεις υπερβολικά (και εξάψεις την περιέργειά της), ούτε και να το επιτρέψεις. Γιατί ένα μεγαλύτερο αγοράκι μπορεί να εκμεταλλευτεί την αθωότητα ενός μικρού κοριτσιού... Εγώ θα την έκανα να σιχαθεί μάλλον, ότι μπορεί να κολλήσει τίποτα από τα σάλια του και να μην αφήνει άλλους να έρχονται πολύ κοντά της. Κάτι τέτοιο... Και στο αγοράκι θα έλεγα να μην την ξανακουμπήσει.:evil:

Το καλοκαίρι έπαιζε η κόρη μου στην τσουλήθρα και έρχεται ένα αγοράκι λίγο μεγαλύτερο (1-2 χρόνια) και ήθελε να κατέβουν την τσουλήθρα μαζί κρατώντας την πάνω του στην αγκαλιά του. Αλλά όταν το είπε γέλαγε πονηρά και δεν ήταν η ιδέα μου. Του είπα ορθά κοφτά ΟΧΙ και ότι ο καθένας θα κάνει τσουλήθρα με τη σειρά του, αλλά αυτό επέμενε. Δεν τον άφησα βεβαίως. Άσε που σε κάθε ευκαιρία την έπαιρνε από το χέρι και την πήγαινε προς την έξοδο. Και η δικιά μου πήγαινε άνετα... :roll:Αναγκάστηκα και τον μάλωσα γιατί το έκανε συνέχεια και επέμενε να μην ανησυχώ γιατί θα την προσέχει!:roll:

Πάντως να έχεις το νου σου ακόμη και με συνομήλικα. Μην τα αφήνεις τελείως μόνα τους.

εχω δυο μπουμπουκακια

Τώρα διάβασα το άρθρο που έχετε παραθέσει πιο πάνω και υποθέτω ότι μιλάει για συνομήλικα μικρής ηλικίας. Τί γίνεται όταν το αγοράκι είναι μεγαλύτερο?

εχω δυο μπουμπουκακια

Φιλενάδα Χρόνια πολλά!

Θα σου πω και μια αλλη διάσταση του θέματος που την συζητούσαμε με τους ψυχολόγους στην σχολή γονέων. Πρέπει να δώσουμε στα παιδια μας να καταλάβουν ότι το σώμα τους είναι κάτι αποκλειστικά δικό τους και δεν πρέπει να αφήνουν κανέναν να το πειράζει. Όπως δεν πρέπει να τα αλλάζουμε ρούχα μπροστά σε άλλους έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι το σώμα τους είναι αποκλειστικα και μόνο δικό τους. Και αυτό για να τα "κατευθήνουμε" σε περίπτωση παρενόχλησης να αντιδράσουν. "Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με αγγίζει πουθενά στο σώμα μου γιατι είναι δικό μου."

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο και αν ακόμα προβληματίζεσαι πάρε με τηλ να σου στείλω το τηλέφωνο από την ψυχολόγο στη σχολή γονέων να σε βοηθήσει.

(έχω χάσει όλες τις επαφές από το κινητό μου, κλαψ).

Αυτό ακριβώς λέμε στα παιδάκια μας συχνά πυκνά, ώστε να το καταλάβουν! Ο γιος μου που είναι 5,5 το έχει αντιληφθεί αρκετά καλά! Δεν αφήνουμε κανέναν να αγγίζει τα γεννητικά μας όργανα, εκτός από το γιατρό, όταν μας εξετάζει και τη μαμά/μπαμπά, όταν μας κάνει μπάνιο. Ο γιος μου πλέον δεν θέλει να βρίσκεται η αδερφή του στο μπάνιο, όταν κάνει μπάνιο ή στο δωμάτιο, όταν τον ντύνω και ιδίως όταν θέλουμε να αλλάξουμε βρακάκι!