Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ετοιμάζοντας τα ρουχαλάκια του...

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!(Να πω στους διαχειριστές οτι έψαξα κ δεν βρήκα παρόμοιο θέμα αν παρ'όλα αυτά υπαρχει ζητώ συγγνώμη)

Είναι το πρώτο μου μωράκι κ καθώς είμαι στην 33η εβδομάδα έχω αρχίσει να αγχώνομαι λίγο με τις προετοιμασίες.Ήθελα να ρωτήσω τις παλιές μανούλες πόσο καιρό πριν να πλύνω τα ρουχάκια κ τα υπόλοιπα της προίκας (πάντα,κουνουπιέρα κλπ).Σκεφτόμουν όσο πιο αργά καλύτερα για να είναι φρεσκοπλυμένα δεδομένου οτι κάποια πράγματα όπως η πάντα είναι εκτεθειμένα κ μπορει να ξανασκονιστούν κλπ.Από την άλλη αγχώνομαι κ σκέφτομαι "πόσο αργά κ αν γίνει κάτι κ δεν προλάβω"?και άλλα τέτοια που σε κάποιες μανούλες ίσως ακουστούν χαζά αλλά εμάς τις καινούριες μαμάδες μας αγχώνουν.Λοιπόν τι λέτε?Ευχαριστώ!;)

[URL="http://lilypie.com"][IMG]http://lb3f.lilypie.com/TnbEp3.png[/IMG][/URL]
[URL="http://lilypie.com"][IMG]http://lb1f.lilypie.com/nZOup3.png[/IMG][/URL]

Διαφημίσεις

και γω την ιδια απορια θα εχω σε λιγους μηνες,βεβαια την εχω και τωρα,αλλα μαλλον θα με αγχωσει περισσοτερο το θεμα οσο πλησιαζει η ωρα

Με το καλό να έρθουν τα μωράκια σας.Εγώ τα έπλυνα 1-2 εβδομάδες πριν μπώ στο μήνα μου.Γενικά είχα ένα άγχος μην μου τύχει και εμένα κάτι νωρίτερα.Την βαλίτσα του μαιευτηρίου να φανταστείτε την είχα έτοιμη απο τον όγδοο μήνα!

cceXp3.png

pcTFp3.png

Και εγώ... από τον 8 μήνα τα είχα όλα έτοιμα και πλυμένα.

Όσο για την βαλίτσα μου δεν το συζητάω.... Απο τον 7ο μήνα την είχα ετοιμάσει από φόβο μήπως γεννήσω νωρίτερα...

Eγω παλι ειχα σκοπο να τα ετοιμασω στον 8ο μηνα αλλα δεν προλαβα γιατι γεννησα και ετρεχαν τελευταια στιγμη αλλοι να τα πλυνουν και να τα σιδερωσουν. Βεβαια και που τα εφεραν δεν χρειαστηκαν γιατι το παιδι ηταν στην θερμοκοιτιδα χωρις ρουχα. Αλλα εγω ειμαι εξαιρεση στον κανονα οποτε μην αγχωθειτε νωρις. Μολις μπειτε 8ο πλυντε τα να ειναι ετοιμα.

Διαφημίσεις

Λίγο πριν μπω στον 9ο τα πλύναμε και μεις. Αν σε αγχώνει μην σκονιστούν, μπορείς να τα διπλώσεις στα συρτάρια/ντουλάπα του μωρού μέσα σε ένα σεντόνι μεγάλο που επίσης θα έχεις πλύνει με το ίδιο απορυπαντικό. Το έκανα αυτό όταν ταξιδέψαμε με το μωρό 3 μηνών, έστρωσα ένα σεντόνι στη βαλιτσούλα του, δίπλωσα μέσα τα ρουχαλάκια του και μετά το δίπλωσα σαν πακέτο :)

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

Αλλη μια ερωτηση προς τις εμπειρες μαμαδες.

Το μωρακι μας θα ερθει αρχες Ιουνιου. τι ρουχα να παρω?

Πχ κορμακια με μακρυ μανικι να παρω? απο φορμακια να παρω και μακρυ και κοντο μανικι?

και κατι χαζο το βραδυ κοιμουνται τα μωρακια με φορμακια?

το καλοκαιρι θα εχει ζεστη και δεν ξερω τι να παρω.

σε λιγες μερες θα παω στα μαγαζια.

δεν κρατιεμαι!!!:P

tnDpp3.png

77l3p3.png

νομιζω οτι εσωρουχακια-κορμακια με μακρυ μανικι να μην παρεις!!ουτε εγω πηρ απου γενναω απριλιο!!!καλο θα ηταν να εχεις 3 φορμακια με μακρυ μανικι και ποδαρακι γιατι τα νεογεννητα ειναι και κρυουλιαρικα στην αρχη!!!ασε το θεμα με τα ρουχαλακια το ειχα κι εγω γιατι θα γεννησω demi season που λενε:lol: την ειχα πριξει την μαμα μου με το τι πρεπει να παρω!

κι εγω τωρα στον 8ο τα επλυνα και τα σιδερωσα

D1Uip3.png

μη ντύνετε πολύ τα νεογέννητά σας. οσο κρυώνετε εσείς, αλλο τόσο κι αυτά. τσεκάρετε χεράκια-ποδαράκια να είανι ζεστά και είστε ΟΚ. προσοχή στην υπερβολή!

από την άλλη... πλυντε τα ρούχα οποτε βολεύεστε. και να σκονιστούν; τι; στη γιάλα δεν μπορούε να τα βάλουμε. και πόσο θα σκονιστούν; πού μένεις; στη σταδίου; και τα παράθυρα τα εχεις συνέχεια ανοιχτά;

προσοχή στην υπερβολή, μη σκέφτεστε υπερβολικά. δεν κάνετε καλό ούτε σε εσάς ούτε στα μωρά που αύριο θα 'ναι παιδιά!

θελετε να σας πω τι λεει ενας παιδίατρος για το σιδέρωμα των εσωρούχων; αν σιδερώσεις το βρακάκι και το φορέσεις στο παιδί, ναι θα είανι αποστειρωμένο. αλλά αν το σιδερώσεις και το βάλεις στο συρτάρι... οταν το φορέσεις, δεν θα είναι αποστυρωμένο!

age.png

Διαφημίσεις

erma με το καλό να έρθει το μωράκι σου!

Η γνώμη μου είναι να μην πάρεις κορμάκια με μακρύ μανίκι,δε νομίζω ότι θα σου χρειαστούν.Αν θες πάρε ένα να υπάρχει.Και 2 μακρυμάνικα φορμάκια,αλλά όχι παραπάνω.

Σκέψου ότι το μισό κορμάκι τους είναι μέσα στο πλαστικό πάμπερς...

Η μπέμπα μου κοιμάται στο κρεβάτι μαζί μας με ένα μακρυμάνικο κορμάκι και πάλι είναι πολύ ζεστή...Με τίποτα φορμάκι στον ύπνο!!

Επίσης,τα ρουχαλάκια και την προίκα τα έπλυνα και τα σιδέρωσα τον Ιούλιο (γέννησα Δεκέμβρη),τότε που είχα ακόμα κουράγιο και σωματικές δυνάμεις,τα έκλεισα ερμητικά στην ντουλάπα και όταν ήρθε η ώρα τα χρησιμοποίησα και ακόμα μοσχοβολούσαν μαλακτικό.

Όπως λέει και η ismeni,δε χρειάζεται υπερβολή.

:roll:Απ'ότι καταλαβα λοιπόν από τις παλιές μανούλες μαλλον άργησα κιολας!Το Σαβ/κο βάφουμε το σπίτι κ από βδομάδα έρχεται η μαμά μου να βοηθήσει με τη γενική οπότε θα ετοιμάσω κ τα ρουχαλάκια της μπεμπούλας μας!Σας ευχαριστώ βοηθήσατε πολύ!;)
[URL="http://lilypie.com"][IMG]http://lb3f.lilypie.com/TnbEp3.png[/IMG][/URL]
[URL="http://lilypie.com"][IMG]http://lb1f.lilypie.com/nZOup3.png[/IMG][/URL]

Να σας πω και εγω αυτο που εκανα ...

τα επλυνα 1 μηνα πριν , τα σιδερωσα και τα εκλεισα σε σακουλες ρουχων αυτες τις μαλακες διαφανες και μετα μεσα στην ντουλαπα.

Οσες γεννησετε Ιουνιο μην παρετε μακρυμανικα θα ειναι αχρηστα !!!

Αχ τί μου θυμισατε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αντε να δουμε πόσο υπομονη ακομα ....

Κρίνοντας από τη δική μου που γεννήθηκε Μάιο, το μόνο που χρειάζονται είναι αμάνικα φορμάκια. Μ' αυτά θα είναι όλη την ημέρα, μ' αυτά θα πηγαίνουν βόλτα και μ' αυτά θα κοιμούνται.

Το ξέρω ότι είναι σπαστικό αυτό που κάνω, και βέβαια δεν το ακολούθησα για τον εαυτό μου, αλλά η αλήθεια είναι ότι τόσο μωρά δεν χρειάζονται άλλα ρούχα. Αντε, προληπτικά κάποια κοντομάνικα κορμακια, ένα μακρυμάνικο κορμάκι με ποδαράκια και καμιάβαμβακερή ζακετούλα.

Τρελαινόμαστε ειδικά στα πρώτα παιδια και αγοράζουμε ένα σωρό πανέφορμα (και πανάκριβα) ρούχα, τα οποία τελικά δεν τα φοράν ποτέ. Εγώ τουλάχιστον έτσι την έπαθα. Ο,τι όμορφο και φρουφρουδένιο είχα αγοράσει ήταν ή πολύ ζεστό ή πολύ άβολο. Εάν ψώνιζα τώρα από την αρχή θα αγόραζα όμορφα αμάνικα φανελάκια.

Διαφημίσεις

ετοιμαζεις τα ρουχα και τα βαζεις σε πλαστικες σακουλες κατα κατηγορια.......

Επισης οπως εχουμε πει αλλου κοιτατε για ρουχα 100% βαμβακερα (αν ειναι δυνατον οικολογικο βαμβακι, τα εσωρουχα τουλαχιστον) και ευκολοφορετα.......αποφυγετε δλδ τα φορμακια που κουμπωνουν πισω, γιατι ειναι ταλαιπωρια .......αποφυγετε συνθετικα υφασματα γιατι το δερματακι του νεογεννητου ειναι πολυ ευαισθητο κι αν εχει ατοπικο δερματακι θα ερεθιζεται και θα κανει εκζεματα.....

MUST θεωρω τα ζακετακια.......ετσι αναλογως θερμοκρασιας του τα φοραμε πανω απο το κοντομανικο η μακρυμανικο φορμακι........οτι πιο χρησιμο.

Κι εγω θα γεννησω απριλιο και δεν εχω ιδεα τι ρουχα θα φοραει.......και δεν εχω καμμια ορεξη να αγορασω νεα (την πατησα και πηρα ενα καρο στον πρωτο γιο που δεν προλαβε καν να φορεσει)....οποτε θα βολευτω με ζακετακια.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

...τα νεογεννητα ειναι και κρυουλιαρικα στην αρχη!!!...

μάλλον το αντίθετο ;)

τα νεογέννητα έχουν φυσιολογική θερμοκρασία 37 με 37,3 βαθμούς, ζεσταίνονται δηλαδή περισσότερο από μας! πάρτε πληροφορίες και από τον παιδίατρό σας. ο δικός μου λέει για τον χειμώνα το μωρό να φοράει ό,τι κι εμείς συν κάτι ακόμα (πχ ένα φανελάκι μακρυμάνικο ή ένα ελαφρύ ζακετάκι) και το καλοκαίρι απ' ό,τι φοράμε εμείς κάτι λιγοτερο (ο δικός μου μπέμπης το καλοκαίρι το πέρασε με ένα φανελάκι και την πάνα του μόνο :) )

τα φορμάκια μη βιαστείτε να τα σιδερώσετε, δεν είναι το θέμα της σκόνης που απασχολεί, αλλά της αποστείρωσης. αν περάσει καιρός, θα πρέπει να ξανασιδερωθούν.

με το καλό όλα τα μπεμπάκια!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

συμφωνώ και γω...στον μικρούλη μου μέχρι τον 3ο του φορούσα βαμβακερά κορμάκια/εσωρουχάκια...γεννήθηκε αρχές σεπτεμβρίου και ψυχραίνοντας ο καιρός του φορούσα κοντομάνικα φανελάκια, μετά μακρυμάνικα με τα μπουτάκια έξω και καλτσούλες και μετά τα ολόσωμα πυτζαμάκια που κουμπώνουν μπροστά με ένα κοντομάνικο εσωρουχάκι από μέσα...έτσι τον ντύνω ακόμα και τώρα μέσα στο σπίτι...πυτζαμάκι βαμβακερό και κοντομάνικο εσωρουχάκι (κλαψ κλουψ τα υπέροχα μαδερκεαρ :(). Και έξω και μέσα από το σπίτι ήταν πολύ άνετος...μετά τον τρίτο αρχίσαμε να φοράμε ρουχαλάκια στις εξόδους μας και παρόλο που είχα ψωνίσει επιλεκτικά, τα περισσότερα από αυτά δεν τα φορέσαμε πάνω από 1-2 φορές.

Βολευτήκαμε πάρα πολύ ακόμα και τώρα τις βαμβακερές κουβερτούλες, στην κούνια, στο πορτ μπεμπέ, στο καρότσι, στην αγκαλιά.

Τα μωρά δεν είναι κρυουλιάρικα, ζεσταίνονται πιο πολύ από μας. Μέχρι 20-21 στο σπίτι τον χειμώνα μου είπε ο παιδίατρος και να μην του φοράω τίποτα παραπάνω από το εσωρουχάκι/πυτζαμάκι. Αν εγώ κρυώνω μου είπε χαρακτηριστικά, να ντύνομαι περισσότερο αλλά να μην πειράζω την θέρμανση :)

πέρα από την αποστείρωση και η προφύλαξη από την σκόνη έχει νόημα για να μην δημιουργηθούν ερεθισμοί στο δερματάκι τους (για τον ίδιο λόγο που συμφωνούμε ότι τα ρουχαλάκια πρέπει να είναι 100% βαμβάκι). Στον μικρούλη μου που έχει προδιάθεση για ατοπική δερματίτιδα, τα μη βαμβακερά και η σκόνη του επιδεινώνουν το πρόβλημα.

ναι εχεις δίκιο για τη σκόνη.

έπρεπε να γράψω "δεν είναι μονο το θέμα της σκόνης που απασχολεί, αλλά και της αποστείρωσης", πιο σωστό έτσι

έχουμε κι εμείς θέμα δερματίτιδας και καταλαβαίνω απολυτα

EXXQp3.pngAIzKp2.png

ναι εχεις δίκιο για τη σκόνη.

έπρεπε να γράψω "δεν είναι μονο το θέμα της σκόνης που απασχολεί, αλλά και της αποστείρωσης", πιο σωστό έτσι

έχουμε κι εμείς θέμα δερματίτιδας και καταλαβαίνω απολυτα

το ξέρω ότι καταλαβαίνεις :)

άσε που σκόνη δεν έχει μόνο στο κέντρο...εδώ στην παιανία να δεις τι γίνεται έτσι και σηκώσει αέρα (και σηκώνει κάθε μέρα :roll:)...

Καλησπερα κι απο μενα,

μιας και γενναω μεχρι 8 Ιουνιου αγορασα μια 7αδα κοντομανικα και μια 7αδα τιραντε βαμβακερα φορμακια 0-3 και λεω να παρω και 2 απλα βαμβακερα ζακετακια σε περιπτωση ψυχρας.Κουβερτουλα μου ειπαν πικε ή μονο σεντονακι!Νομιζω οτι για τους πρωτους 3 μηνες και μεχρι να δουμε την αναπτυξη του μωρου ειναι καλα.Τωρα για πλυσιμο λεω μεχρι τελος Απριλιου να εχω ξεμπερδεψει και μετα τυλιγμα σε σεντονακι και στην βαλιτσα.

Αυτο που δεν εχω ακομη ξεκαθαρισει ειναι σε τι ειναι καλο να κοιμαται ή ξαπλωνει το μωρο οταν ειναι πχ στο σαλονι ή στην κουζινα μαζι μας.Σε ρηλαξ?Σε πορτμπεμπε?Στο καθισματακι αυτοκινητου κανει??Ποιος ξερει να μου λυσει την απορια??

Το συμπέρασμα που έβγαλα εγώ διαβάζοντας διάφορα post είναι ότι τους πρώτους μήνες πρέπει να είναι οριζοντιωμένο να έχει σωστή στήριξη η πλατούλα του και όχι με κλίση (όπως στο καρεκλάκι αυτ/νητου π.χ. γι'αυτό και στα ταξίδια πρέπει να γίνονται στάσεις ανα 1/30').Το port bebe κάνει για το ρηλάξ δεν ξέρω.

Ρηλάξ όχι για 2 μήνες τουλάχιστον (σύμφωνα με τον δικό μου παιδίατρο βέβαια). Καρεκλάκι αυτοκινήτου μόνο για σύντομες διαδρομές και δε νομίζω ότι ενδείκνυται για να το έχεις στο σπίτι το μωράκι. Μην ξεχνάς ότι είναι πολλές οι ώρες που κοιμούνται τον πρώτο καιρό (βασικά ξυπνούν μόνο για φαί και άλλαγμα :)).

Εγώ τον είχα μόνιμα στο πορτ μπεμπέ ξάπλα και τον έφερνα βόλτα στο σπίτι :) Τον είχαμε συνέχεια παρέα μας και σε αυτό κοιμόταν το βράδυ μέχρι 2.5 μηνών, μετά δε χωρούσε...

Προϋπόθεση είναι να έχει το πορτ μπεμπέ σκληρό πάτο και κατάλληλο στρώμα (εμείς είχαμε πάρει έξτρα από το Λητώ).

Σε κάθε περίπτωση, ο παιδίατρος θα σε συμβουλέψει καλύτερα από όλους :)

Κι εγω τα εχω διαβασει αυτα που λετε και γι'αυτο δεν ξερω τι να αγορασω.Οχι τιποτε αλλο αλλα καπως πρεπει να το προσεχουμε το παιδακι μας οταν κανουμε δουλιτσες,δεν μπορει να το αφηνουμε μοναχουλι του οσο κι αν κοιμαται:)

Μαλλον σε πορτμπεμπε οριζοντιωμενο το βλεπω για αρχη!!

Ευχαριστω παντως για τα tips.