Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΕΙΣΜΟΣ...

Recommended Posts

καλημερα κοριτσια,

ηθελα να σας ρωτησω κατι σημερα λεγανε στη δουλεια κατι συναδελφοι οτι ακουσαν οτι την επομενη εβδομαδα υπαρχει προβλεψη οτι θα γινει σεισμος.

λετε οτι πρεπει να το παρουμε στα σοβαρα;εσεις εχετε ακουσει κατι;

sorry αν δεν εχω γραψει στο σωστο σημειο.

Διαφημίσεις

Το διάβασα και το άκουσα και εγώ...βγήκε ανακοίνωση της ΒΑΝ και είπε ότι αυτή την εβδομάδα ισως γίνει μεγάλος σεισμός στην περιοχή της Λαμίας.....και άρχισε η ..κόντρα των σεισμολόγογων για την εγκηρότητα ή όχι της ανακοίνωσης........οι άλλοι το διαψευδουν......Πάλι μια από τα ίδια........

Βρε κορίτσια τριγύρω γίνονται συνέχεια,πρίν απο χρόνια όταν έγινε ο μεγάλος της Τουρκίας μετά απο κανα μήνα εγινε και σε εμάς μετά απο το 7,7 που έχει επηρεάσει μέχρι την ώρα ε δεν θα έχουμε και εδώ κάτι απλά δεν χρειάζεται να πανικοβαλόμαστε αρκεί να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι και τέλος όσο γιαυτά που λένε ότι θα γίνει στην Λαμία ή ότι θα γίνει στην Ευβοια κτλ.Ελεος.:(

Καλημερα. Το ακουσα και εγω χτες στην τηλεοραση για αρκετα μεγαλο σεισμο κεντρικη Ελλαδα. Και φυσικα οπως ειπε και η Κλαρα αλλοι σεισμολογοι ειναι καθησυχαστικοι και το αρνουνται. Και εγω τρεμω στην ιδεα. Και περισσοτερο φοβαμαι τις νυχτες. Ας ευχηθουμε να μην συμβει τιποτα.

Y9MXp3.png

Διαφημίσεις

το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να το αλλάξουμε οπότε ...εγώ το μόνο που εύχομαι είναι να είμαι δίπλα στην μικρή μου κ να μην δουλεύω, αυτή η σκέψη με τρομοκρατεί περισσότερο, σεισμός κατά παραγγελεία δηλαδή...ας ελπίσουμε να μην γίνει τίποτα

προσωπικα πιστευω στην θεωρία ντόμινο..

αν παρατηρησετε αυτη την στιγμή σε ολοκληρη τη γη η σεισμικη δραστηριότητα βρισκεται σε εξαρση..πιθανων να κουνησει και εδώ..

αλλα δεν μπορουμε να κανουμε κατι..

ψυχραιμία μόνο!!

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

επειδη και εγω ειμαι αρκετα φοβισμενη με το θεμα των σεισμων γενικοτερα (εχω ασχημη εμπειρια απο αυτον της παρνηθας ) εκανα ερωτημα στο zougla.gr στην σελιδα παρατηρητηριο σεισμων με θεμα σεισμικη ακολουθια δειτε την απαντηση του κ.Χουλιαρα και βγαλτε τα συμπερασματα σας..το θεμα ειναι οτι τον τελευταιο χρονο μας βομβαρδιζουν με ανακοινωσεις για μεγαλους σεισμους απο 6r και πανω και μεχρι στιγμης δεν εχει γινει κατι μεγαλο ή κανω λαθος;;

το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να το αλλάξουμε οπότε ...εγώ το μόνο που εύχομαι είναι να είμαι δίπλα στην μικρή μου κ να μην δουλεύω, αυτή η σκέψη με τρομοκρατεί περισσότερο, σεισμός κατά παραγγελεία δηλαδή...ας ελπίσουμε να μην γίνει τίποτα

αυτο τρεμω κι εγω. Να ειμαι διπλα στα παιδια μου και στον αντρα μου μονο και να μην μας πιασει στον υπνο ευχομαι. :?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Μεγάλη πληγή ανοίξατε... Αυτό που φοβάμαι πάνω απ όλα είναι ο σεισμός... Προχθες που έγινε στην Τουρκία είπα του ανδρα μου "ωχ έρχεται..." και με κορόϊδευε. Χθες έκανε τους 2 στην Εύβοια και άρχισαν να λένε για σεισμό 6 ρίχτερ στη Λαμία. Το σημαντικό που κράτησα απ αυτούς που μίλησαν στην tv. Καθίστε μια μέρα σαν οικογένεια να πείτε που θα βρεθείτε σε περίπτωση μεγάλου σεισμού. Να ξέρετε που θα συναντηθείτε. Και το 2ο. Δεν πάμε προς τα κάτω αλλά προς τα πάνω. Αλλά επειδή δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα, φρόντισε να μην υπάρχουν αντικείμενα που μπορεί να σε χτυπήσουν σοβαρά.

Αχ παιδιά αφήστε τα, το θέμα είναι να μη γίνει. Μετά το σεισμό του '99 τα χω δει όλα...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Ωχ! Τι θέμα ανοίξατε!

Εντάξει, δεν ξέρω αν θα γίνει τώρα ή σε ένα μήνα, ή σε ένα χρόνο, αλλά το θέμα είναι ότι κάποτε θα γίνει. Είμαστε σε σεισμοενή χώρα, τι να γίνει;

Το θέμα είναι ότι τους φοβάμαι πολύ. Και προχθές έκανε ένα μικρό, αλλά αν κάνει μεγάλο, μια καρδιακή προσβολή θα την πάθω όσο να ναι...

Θυμάστε πριν μερικά χρόνια τον σεισμό στο Αίγιο? (το 1995 νομίζω?)

Τοτε ψαχνανε για μέρες ένα παιδάκι στα χαλάσματα ενός σπιτιού που είχε γκρεμιστεί.

Είχατε ακούσει για τον παππού του που έμενε στο ίδιο σπίτι?

Λοιπον...

Ο παππούς κοιμόταν στον πάνω όροφο. Με τον σεισμό έφυγε το πάτωμα, μαζί με τον παππού και το κρεββατι του και... ξυπνησε ο παππούς με τις πυτζάμες, πάνω στο κρεββάτι, έξω στον δρόμο! Απιστευτο?

Από τότε έχω αρχίσει να πιστεύω και λίγο στην τύχη ή στο πεπρωμένο, όπως θέλετε πείτε το...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Δεν καταλαβαίνω τον πανικό. Αν ένα πράγμα είναι σίγουρο στην Ελλάδα είναι ότι γίνονται συχνά μεγάλοι σεισμοί. Είναι το μόνο πράγμα με το οποίο μιάζουμε με την Ιαπωνία και την Καλιφόρνια.

Απο κει και πέρα, γιαυτό η Ελλάδα έχει έναν από τους πιο αστηρούς αντισεισμικούς κανονισμούς του κόσμου, αλλά όταν εμείς ζητάμε "εκπτώσεις" στα μπετά, σίδερα κτλ όταν χτίζουμε σπίτι, μετά να μην φοβόμαστε το σεισμό και αν θα αντέξει το κτίριο, γιατί απλά δεν θα αντέξει.

Το τι θα κάνουμε σε ένα σεισμό δεν θα κάτσουμε να το πούμε τώρα. Στην Ελλάδα είναι στοιχειώδης γνώση που πρέπει να έχουμε από την 1η μέρα της ζωής μας και οι κινήσεις να γίνονται αυτόματα

σωστο ειναι αυτο πρεπει να το βαλουμε στο μυαλο μας καποτε γιατι μονο οταν ακουμε καποια προβλεψη ξυπναει μεσα μας ο φοβος ..και ο πανικος ..απλα αν το παρουμε στατιστικα τουλαχιστον στην αθηνα εχουμε να αισθανθουμε καιρο κατι οποτε να ειμαστε προετοιμασμενοι οτι καποια μερα (το "ευχομαι")να ειναι μερα και οχι νυχτα (για να το κανουμε και λιγο αστειο) θα μας ερθει ..

Διαφημίσεις

Ο Άκης Τσελέντης ανοίγει τα χαρτιά του για ενδεχόμενο σεισμό

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010, 19:06

seismos-maketo-mesa.jpg

Το ισχυρό ενδεχόμενο μεγάλης σεισμικής δόνησης στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ευβοίας – Φθιώτιδας, επισημαίνει με αποκλειστικές δηλώσεις του στην «zougla.gr» ο καθηγητής Σεισμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας κ. Άκης Τσελέντης.

Ο γνωστός σεισμολόγος, ερμηνεύοντας πολύ πρόσφατα φαινόμενα (δύο σεισμοί στην Βόρεια Εύβοια, διέγερση του ρήγματος της Ανατολίας) και λαμβάνοντας υπ' όψιν τα σήματα που συγκέντρωσε η ομάδα ΒΑΝ από τον Δεκέμβριο του 2009 έως και πρό ολίγων ημερών (σταθμός ΒΑΝ Λαμίας), εκτιμά πως ένας σεισμός της τάξης μεγέθους των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είναι παρά πολύ πιθανός.

Επιπροσθέτως, ο κ. καθηγητής αναφέρει πως Πολιτεία αλλά και πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τη διάρκεια του επόμενου δεκαημέρου.

Ασφαλής πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Με αυτήν την αρχή κατά νου, η «zougla.gr» δημοσιοποιεί τις εκτιμήσεις του κ. Άκη Τσελέντη, ο οποίος βεβαίως συνυπολογίζει πως ένας ενδεχόμενος σεισμός αυτής της τάξης μεγέθους είναι πολύ πιθανόν να συμβεί εντός του θαλάσσιου χώρου και ως εκ τούτου να έχει περιορισμένες επιπτώσεις.

Ακούστε με προσοχή τις δηλώσεις του καθηγητή Άκη Τσελέντη στην «zougla. gr»

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=113203&cid=4

αυτο τρεμω κι εγω. Να ειμαι διπλα στα παιδια μου και στον αντρα μου μονο και να μην μας πιασει στον υπνο ευχομαι. :?

Αυτό ευχόμαστε όλοι τουλάχιστον να είμαστε όλοι μαζί και υγιής και τίποτα άλλο.:-(

Το ρήγμα της αναοτλίας φτάνει έως τις σποράδες και την β ευβοια.. συνήθως όταν γίνεται κάτι εκεί γίνεται στη θάλασα για αυτο και δεν υπαρχουν μεγαλες ζημιές κλπ κλπ. Ο Χουλιάρας (ομάδα βαρώτσου) δήλωσε προχτες στον ζουγκλα πώς ο σεισμος της τουρκιας δεν ηταν τοσο μεγάλος για να διεγειρει ρήγματα στην αττική. να ειστε σιγουρες πώς αν ο βαρώτσος είχε ποτέ σήμα για αθήνα θα ειχε γινει της τρελής και χουλιάρας - τσελέντης 8α ειχαν βγει στα παράθυρα για να ενημερώσουν.

Το προβλημα ειναι πώς οι σιεσμολογοι λογω και των επιχορηγησεων που δινονται για την έρευνα αλλά και λόγω διαφορετικής μεθοδολογίας και ανάλυσης των δεδομένων ειναι σε 2 στρατοπεδα και ο ένας διαψεύδει τον άλλον. Ο καθηγητής μακρόπουλος πχ χτες δηλωσε πώς δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να μας κάνουν να πιστεύουμε πώς έρχεται κάτι στην β. εύβοια. Ο Βαρώτσος δεν μιλάει ποτέ και απο την άλλη ΔΕΝ πιστεύω πώς ο τσελέντης θα ρισκαρε την επιστημονική του αξιοπιστία για να "σπειρει" απλά μια μούφα. Και στην τελική ο άνθρωπος δεν ειπε οτι έρχεται το τέλος του κόσμου. Ειπε πώς ας έχουμε το νου μας γιατι η περιοχη ειναι διεγερμένη και πώς ίσως για άλλη μια φορά μας "σώσει" η θάλασσα.

Καλώς η κακώς ζουμε στην πιο σεισμογενή περιοχή της ευρώπης και της μεσογείου. Οι μόνοι νομοί που εχουν ελάχιστη δραστηριότητα ειναι οι σέρρες και η φλώρινα. Επειδη λοιπον δεν μπορουμε να πάμνε να μεινουμε ολες εκει.. ή στην δανία που δεν κουνιέται φυλλο :P ας μάθουμε λιγο να ζούμε με τον σεισμό (τι λέω η σεισμοφοβική θεε΄μου!) ας κοιταξουμε λίγο τα σπιτια μας, και ας πουμε στα παιδάκια μας όσες έχουμε τι να κάνουν εκείνη την στιγμή. Τώρα αν σκάσει σεισμός εγώ με την κοιλιά τούρλα θα μπώ κάτω απο την τραπεζαρια :P θα αρπάξω και ξηρά δαμάσκηνα και ένα μπουκαλάκι νερο και αμα θέλετε ελάτε βρειτε με :P

υγ. Σημερα το πρωι διαβασα πως αν το υπουργιεο δεν βρει 300 χιλιαρικα για την μισθοδοσια των ερευνητών στο σεισμολογικο ινστιτουτο, αυτο θα λειτουργει μονο με ώρες.. γραφείου...

Ενώ είναι γραπτός λόγος, νιώθω ότι ακούγεται. Έχει χροιά! - Marcella - http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=84479

γινει δε γινει πρεπει καπως να ειμαστε προετοιμασμενοι...μπορει καποιος να με βοηθησει ..φτιαχνω μια λιστα με πραγματα που πρεπει να χωσω σε μια βαλιτσα να ειναι αχρειαστη βεβαια σε περιπτωση σεισμου να εχουμε μαζι εαν ξεσπιτωθουμε....ή οτι τεσπα....για ριξτε καμια ιδεα....γιατι το 99 μειναμε στι ςσκηνες και τωρα στη σκεψη και μονο με τα παιδια εξω φρικαρω...........στην αμερικη εχουνε ειδικα κιτ για σεισμο (η ποροληψη που λεγαμε)

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Μπαταριε, φακο, κανα ρουχαλακι για το παιδι, βασικα οτι χρειαζεται το παιδι.. και δεν ξερω.. κανα λαπτοπι να πιασεισ κανα wi fi να μαθαινεις τα νεώτερα? κανενα ραδιοφωνάκι.. τα χαρτιά σας ισως....οκ μην περασουμε και στο αλλο άκρο με ξηρα τροφη για 20 μερεσ και μπιτονια με νερά..

Ενώ είναι γραπτός λόγος, νιώθω ότι ακούγεται. Έχει χροιά! - Marcella - http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=84479

Το ρήγμα της αναοτλίας φτάνει έως τις σποράδες και την β ευβοια.. συνήθως όταν γίνεται κάτι εκεί γίνεται στη θάλασα για αυτο και δεν υπαρχουν μεγαλες ζημιές κλπ κλπ. Ο Χουλιάρας (ομάδα βαρώτσου) δήλωσε προχτες στον ζουγκλα πώς ο σεισμος της τουρκιας δεν ηταν τοσο μεγάλος για να διεγειρει ρήγματα στην αττική. να ειστε σιγουρες πώς αν ο βαρώτσος είχε ποτέ σήμα για αθήνα θα ειχε γινει της τρελής και χουλιάρας - τσελέντης 8α ειχαν βγει στα παράθυρα για να ενημερώσουν.

Το προβλημα ειναι πώς οι σιεσμολογοι λογω και των επιχορηγησεων που δινονται για την έρευνα αλλά και λόγω διαφορετικής μεθοδολογίας και ανάλυσης των δεδομένων ειναι σε 2 στρατοπεδα και ο ένας διαψεύδει τον άλλον. Ο καθηγητής μακρόπουλος πχ χτες δηλωσε πώς δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να μας κάνουν να πιστεύουμε πώς έρχεται κάτι στην β. εύβοια. Ο Βαρώτσος δεν μιλάει ποτέ και απο την άλλη ΔΕΝ πιστεύω πώς ο τσελέντης θα ρισκαρε την επιστημονική του αξιοπιστία για να "σπειρει" απλά μια μούφα. Και στην τελική ο άνθρωπος δεν ειπε οτι έρχεται το τέλος του κόσμου. Ειπε πώς ας έχουμε το νου μας γιατι η περιοχη ειναι διεγερμένη και πώς ίσως για άλλη μια φορά μας "σώσει" η θάλασσα.

Καλώς η κακώς ζουμε στην πιο σεισμογενή περιοχή της ευρώπης και της μεσογείου. Οι μόνοι νομοί που εχουν ελάχιστη δραστηριότητα ειναι οι σέρρες και η φλώρινα. Επειδη λοιπον δεν μπορουμε να πάμνε να μεινουμε ολες εκει.. ή στην δανία που δεν κουνιέται φυλλο :P ας μάθουμε λιγο να ζούμε με τον σεισμό (τι λέω η σεισμοφοβική θεε΄μου!) ας κοιταξουμε λίγο τα σπιτια μας, και ας πουμε στα παιδάκια μας όσες έχουμε τι να κάνουν εκείνη την στιγμή. Τώρα αν σκάσει σεισμός εγώ με την κοιλιά τούρλα θα μπώ κάτω απο την τραπεζαρια :P θα αρπάξω και ξηρά δαμάσκηνα και ένα μπουκαλάκι νερο και αμα θέλετε ελάτε βρειτε με :P

υγ. Σημερα το πρωι διαβασα πως αν το υπουργιεο δεν βρει 300 χιλιαρικα για την μισθοδοσια των ερευνητών στο σεισμολογικο ινστιτουτο, αυτο θα λειτουργει μονο με ώρες.. γραφείου...

Καμια περιοχη της Ελλαδας δεν μπορει να θεωρηθει οτι εχει ελαχιστη σεισμικη δραστηριοτητα ή οχι. Μην ξεχναμε τον σεισμο της Κοζανης που υποτιθεται και αυτη ηταν μια περιχη με χαμηλη σεισμικοτητα αλλα εδωσε εναν πολυ καλο σεισμο (ασχετα και αν πολλοι λενε οτι οφειλεται στο φραγμα του Αλιακμνονα). Αμα κοιταξουμε εναν σεισμικο χαρτη της Ελλαδας παντου υπαρχουν ρηγματα και αμα κοιταξουμε παλι εναν χαρτη σεισμικοτητας εχουν γινει σε ολο τον Ελλαδικο χωρο σεισμοι μικρης ή μεγαλης εντασης. Το θεμα ειναι η σωστη ενημερωση και οπως λεει και πιο πανω ο pk33 να μην κανουμε "εκπτωσεις" οταν χτιζουμε σπιτια.

Οσον αφορα το θεμα σεισμολογοι οπως λες ειναι χωρισμενοι σε ομαδες και εκει παιζονται μεγαλες επιχορηγησεις. Το πιο καλο απο ολα θα ηταν καποια στιγμη ολοι τους να μαζευονταν και να παρουσιαζαν τα στοιχεια τους και να προσπαθουσαν να βρουν οτι καλυτερο αλλα.....

Μπαταριε, φακο, κανα ρουχαλακι για το παιδι, βασικα οτι χρειαζεται το παιδι.. και δεν ξερω.. κανα λαπτοπι να πιασεισ κανα wi fi να μαθαινεις τα νεώτερα? κανενα ραδιοφωνάκι.. τα χαρτιά σας ισως....οκ μην περασουμε και στο αλλο άκρο με ξηρα τροφη για 20 μερεσ και μπιτονια με νερά..

Συμφωνώ.Λοιπόν yasemi ,βάλε και ένα φαρμακείο (γάζες, betadine,κλπ), καμιά κουβερτούλα. Και εγώ λέω ότι θα πρέπει να το κάνω αλλά ...

παιδια εμενα κοντευει να γινει βαλιτσα:shock::oops:

Εβαλα μια αλλαξια για τα παιδια ζεστη , πανες κλπ και γεμισε μια σχολικη τσαντα ωμου.

Σκεφτομαι να φτιαξω μια βαλιτσα και να την εχω στην εισοδο να βρισκεται :confused:

μη ξεχασετε οσοι παιρνετε φαρμακα για καποιο λογο να εχετε μεσα ενα εξτρα κουτι...πχ ασθμα πχ οτιδηποτε....θα επανελθω οταν κοιμηθουν τα ταλιμπανια

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09