Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Κορίτσια έχω απελπιστεί ... η μικρή μου έκανα χτες εξετάσεις κι έχει 247 χοληστερίνη. Η διατροφή που της κάνω είναι άψογη ... τηγανητά τίποτα σχεδόν ... και βλακείες σπανιότατα.

Τρώει βέβαια τυράκι, κρεατάκι (όχι πολύ) και κάθε μέρα αυγό (αλλά η γιατρός μου μου είπε ότι δε φταίει αυτό για τέτοια τιμή χοληστερίνης).

Είναι πολύ επικίνδυνο γιατί από μικρές ηλικίες κάθεται η χοληστερίνη στα τοιχώματα και μπορεί να έχει πρόβλημα αργότερα και το χειτότερο ... δε μπορώ να κάνω κάτι. Και πώς να κάνεις ειδική διατροφή σ' ένα παιδί που ήδη το έχεις περιορισμένο? Και η πλάκα είναι ότι είναι αδυνατούλα ... λέτε να έχει γίνει λάθος? Έχει συμβεί σε καμιά σας? Έχει συμβεί επίσης σε καμιά σας να είχε το παιδι της χοληστερίνη τόσο υψηλή και να ήταν τυχαίο?

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

Πραγματικά απίστευτο!!!!

Αλλά μην πανικοβάλεσαι. Αρχικά πιστεύω ότι πρέπεις να πας να κάνεις ξανά τις εξετάσεις. Εχει συμβεί πάρα πολλές φορές σε μένα αλλά και σε φίλους μου να μας δώσουν αλλα για αλλα αποτελέσματα.

Πραγματικά μου φαίνεται απίστευτο όταν ένα παιδάκι τρώει κανονικά να μιλάμε για χοληστερίνη....φυσικα δεν είμαι γιατρός αλλά.... τι να πω.

Περαστικά σας και ελπίζω όλα να πάνε καλά.

Εννοειται να το ψαξεις παλι...αλλά εχε στο νου σου οτι υπάρχουν οργανισμοί οι οποίοι "γεννουν" χοληστερινη...ασχετως διατροφης.

Μαλλον κατι τετοιο συμβαινει γιατι τοσο υψηλες τιμες σε μικρο παιδι αποκλειεται να ειναι θεμα διατροφης.

Μιλα και με τον παιδιατρο και θα σε καθοδηγησει καταλληλα.Αλλα μη πανικοβαλεσαι...δεν ειναι και τοσο τραγικο....ουτε και τοσο σπανιο.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ κορίτσια ... αλλά δυστυχώς καμία γιατρός από τις 3 που συμβουλεύτικα μου είπε να κάνω επαναληπτικές εξετάσει μήπως βγήκαν λάθος. Δηλαδή πόσο λάθος να βγουν?? Να μην ήταν 247 αλλά να ήταν 230? Ουφ ... αγχώθηκα πολύ σήμερα και θα ανεβάσω κι εγώ χοληστερίνη.

Η παιδίατρός μου μου είπε να δώσω στο παιδί ένα ειδικό γάλα σε σκόνη που έχει χαμηλή χοληστερίνη. Εγώ είδα κι έπαθα να βρω ένα γάλα που να της αρέσει (νουνου Kid εβαπορέ). Τώρα άντε πάλι ... και αν της αρέσει! Να περιορίσω και το αυγό επίσης μου έιπε σε 3 / εβδομάδα (και της αρέσει τόσο!) κι ότι δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Θα τις επαναλάβω τις εξετάσεις εγώ αλλά δεν πιστεύω ότι θα βγει κάτι άλλο. (μπορεί να βγει και μεγαλύτερη και να αγχωθώ κι άλλο).

Απλά ψάχνω μία μαμά που κάπου είχα διαβάσει αλλά δε μπορώ να το βρω ... κι έλεγε ότι η κόρη της είχε λίγη χοληστερίνη και της είπε η γιατρός ότι σ' αυτές τις ηλικίες αυτά αλλάζουν συνέχεια. Αν διαβάζει αυτή η μαμά ας απαντήσει please!

azHYp2.png

vwuep3.png

Πιθανό να είναι κληρονομικό.

Σίγουρα είναι θέμα οργανισμού, δεν τίθεται θέμα να είναι από τη διατροφή αφού δεν τρώει βλακείες.

Πιστεύω η μόνη λύση είναι συστηματική άσκηση (κολυμβυτήριο, στίβος, ό,τι της αρέσει!)

Πόσο χρονών είναι;

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

Έκανα πάλι εξετάσεις με πολύ καλύτερη διατροφή την προηγούμενη μέρα και βγήκε 252!! Δηλαδή τι να πω πια? Βασικά δεν κάνω τίποτα προς το παρόν γιατί δε μπορώ να στερήσω και το παιδί από όλα τα λιπαρά (που έτσι κι αλλιώς δεν τρώει) σε αυτή την ηλικία. Δηλαδή δεν πίνει που δεν πίνει το γάλα΄, αν της το κάνω και light δε θα πίνει καθόλου. Τώρα μου πίνει 100-150ml το πρωί και το ίδιο το βράδυ. Οπότε απλά περιμένω ... προς το παρόν. Η ενδοκρινολόγος μου είπε να κοιτάξω και για θυροειδή.

Το μόνο καλό είναι ότι η υψηλή μας χοληστερίνη είναι 56 που θεωρείται ψηλή!

azHYp2.png

vwuep3.png

Εγώ θα την πήγαινα και σε κάποιο Νοσοκομείο πάντως π.χ στο Παίδων αν είσαι από Αθήνα. Εχει πιο καλούς γιατρούς. Αληθεια πως και έκανες εξετάσεις???? Έδειξε κάτι το παιδί ή τυχαία το ανακαλύψατε??? Τι εξετάσεις είναι? Αίματος?

Δύο πράγματα πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας, βαθιές ρίζες και γερά φτερά!!!

Διαφημίσεις

Κορίτσια έχω απελπιστεί ... η μικρή μου έκανα χτες εξετάσεις κι έχει 247 χοληστερίνη. Η διατροφή που της κάνω είναι άψογη ... τηγανητά τίποτα σχεδόν ... και βλακείες σπανιότατα.

Τρώει βέβαια τυράκι, κρεατάκι (όχι πολύ) και κάθε μέρα αυγό (αλλά η γιατρός μου μου είπε ότι δε φταίει αυτό για τέτοια τιμή χοληστερίνης).

Μήπως όμως τελικά φταίει το αυγό ??? Αν το περιόριζες σε 1 ή 2 την εβδομάδα και έκανες εξετάσεις μετά από 1 μήνα?? έτσι τουλάχιστο θα έκανα εγώ... και αν πάλι τα επίπεδα ήταν ψηλά... θα το έβλεπα διαφορετικά... σίγουρα και με δεύτερη ιατρική γνώμη....

όσο για το γάλα, εγώ δεν θα το άλλαζα... είναι η μοναδική τροφή που την συνεχίζουμε ακάθεκτοι... ακόμα και όταν δεν έχουν καλοφάει τους κάνω ένα ποτήρι γάλα... και σίγουρα δεν θα το άλλαζα σε light.... εκτός και αν ήταν ρητή εντολή γιατρών...

κι εγώ το γάλα προς το παρόν δεν το αλλάζω. Τώρα της δίνω το ΝΟυνου kid το εβαπορέ γιατί είναι το μόνο γάλα που πίνει. Έχει 2,3% λιπαρά.

Το αυγό το μείωσα πολύ καθώς και το κρέας. Τα τυριά της είναι όλα milner με χαμηλά λιπαρά. Σε 2 μήνες θα κάνουμε πάλι εξετάσεις. Θα σας πω!!!

azHYp2.png

vwuep3.png

• 1 month later...

AX!!!!! Γράφω να σας ενημερώσω ότι μετά από 2-3 μήνες διατροφής καταφέραμε να ρίξουμε την ΚΑΛΗ χοληστερίνη από το 53 στο 39!!!! Τώρα δεν έχουμε ΟΥΤΕ καλή χοληστερίνη. Έλεος πια!!!! Η κακή ακάθεκτη ... εκεί στην κορυφή. Αφού σκέφτομαι να της ξαναξεκινήσω το αυγό!

Τι θα κάνω? Έχω πανικοβληθεί. Εντομεταξύ και οι εξετάσεις για το γονίδιο φαίνονται εντός ορίων.

azHYp2.png

vwuep3.png

βερα, ακου τι μου ειπαν στο παιδων που ειχα παει τη δικη μου (για ασχετο λογο.. απλα ετυχε να ρωτησω για την χοληστερινη)

τα παιδια που εχουν χοληστερινη απο πολυ μικρη ηλικια, ουσιαστικα ο οργανισμος τους εχει μαθει και ζει μ αυτο, δηλαδη ειναι κατι φυσιολογικο για τον οργανισμο... δεν ειναι οπως στους ενηλικες που λογω κακης διατροφης ανεβαζουν χοληστερινη..

στα μωρα που σχεδον γεννιουνται μ αυτο, ειναι μια νορμαλ κατασταση, σχεδον ανεπηρεαστη απο διατροφικες συνηθειες...

σιγουρα θα πρεπει να το προσεξεις, και να το ψαξεις κι αλλο..

ομως, δες το κι απο την πλευρα που σου ειπα....

ισως για τον οργανσμο του παιδιου, αυτο να ειναι κατι εντελως νορμαλ!

βερα, ακου τι μου ειπαν στο παιδων που ειχα παει τη δικη μου (για ασχετο λογο.. απλα ετυχε να ρωτησω για την χοληστερινη)

τα παιδια που εχουν χοληστερινη απο πολυ μικρη ηλικια, ουσιαστικα ο οργανισμος τους εχει μαθει και ζει μ αυτο, δηλαδη ειναι κατι φυσιολογικο για τον οργανισμο... δεν ειναι οπως στους ενηλικες που λογω κακης διατροφης ανεβαζουν χοληστερινη..

στα μωρα που σχεδον γεννιουνται μ αυτο, ειναι μια νορμαλ κατασταση, σχεδον ανεπηρεαστη απο διατροφικες συνηθειες...

σιγουρα θα πρεπει να το προσεξεις, και να το ψαξεις κι αλλο..

ομως, δες το κι απο την πλευρα που σου ειπα....

ισως για τον οργανσμο του παιδιου, αυτο να ειναι κατι εντελως νορμαλ!

Για θυροειδή κάναμε εξετάσεις και φαίνονται φυσιολογικές (εντός ορίων δλδ) αλλά δεν ξέρω να τις αξιολογήσω μόνη μου.

Αυτό που λες έχει ενδιαφέρον!!!! Στο Παίδον ποιος σου το είπε αυτό? Από το ειδικό κέντρο για τη χοληστερίνη? Εγώ πάντως έχω διαβάσει κι ακούσει ότι υπάρχει Παιδική Χοληστερίνη και είναι αρρώστια και θέλει διατροφή πολύ (που σ' εμάς δεν έκανε τίποτα) και ότι τα παιδιά αυτά κινδυνεύουν να έχουν καρδιακά προβλήματα ακόμα και να πεθάνουν (φτου φτου φτου) και ότι η πλάκα σχηματίζεται από μικρές ηλικίες και τέτοια. Μου κάνει εντύπωση πολύ αυτό που μου λες!!!! Ολόκληρο κέντρο έχουν κάνει για την παιδική χοληστερίνη ... τι να πω. Μακάρι να έχεις δίκιο!!!!

azHYp2.png

vwuep3.png

οχι κοριτσι μου, μη σου δωσω ψευτικες ελπιδες! ο παθολογος που εξετασε τη κορη μου οταν ηταν αρρωστη, μου το ειπε.. στο παιδων πεντελης..

θα ψαξω το βραδυ που θα εχω περισσοτερο χρονο ομως... σπαω το κεφαλι μου, εχω διαβασει ενα σχετικο αρθρο, ειμαι σιγουρη... που γραφει κατι αντιστοιχο!!

τουλαχιστον εισαι τυχερη που σου ζητησε ο γιατρος σου αυτες τισ εξετασεις και τωρα ξερεις που βαδιζεις!Εισαι απο τισ λιγεσ περιπτωσεις που κανουν τετοιες εξετασεις σε αυτην την ηλικια!ειμαι κι εγω της αποψης να πας στο παιδων να μιλησεις με καποιων ειδικο!Ευχομαι οτι καλυτερο!

Aν ειναι τόσο επικίνδυνη η παιδική χοληστερίνη,γιατι οι παιδιατροι δεν ζητανε να γίνεται συχνά αυτη η εξέταση.Προσωπικα κανεις παιδιατρος δεν μου το ζήτησε στα παιδια μου και τώρα προβληματιστηκα.Από την άλλη,ίδιες τιμές μέτρησης ισχύουν για τους μεγάλους και τα παιδιά? θα ρωτησω κι εγω