Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΟΥΦΟ!!!!!!!!!

Recommended Posts

Κορίτσια σήμερα πήγα το μικρό στον παιδίατρο γιατι εδώ και λίγο καιρό χουρχουρίζει χωρίσ πυρετό,καταρροή ή ιδιαίτερο βήχα.Μουείπε να του κάνουμε εξετάσεις αίματοσ για να δούμε αν έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα!!!!!Του εξήγησα οτι θηλάζω αποκλειστικά,αν εξαιρέσεις τισ πρώτες 20 ημέρες που ήταν στη θερμοκοιτίδα,που και τότε όμως έβγαζα με το θήλαστρο και του το πήγαινα και υπολόγιζα ότι κάλυπτε όλα του τα γεύματα.Επίσης μου είπε να κάνουμε και ακτινογραφία θώρακος.Ο μικρός είναι 5.5 μηνών.Υπάρχει περίπτωση να του το δημιούργούν αυτό τα γαλακτοκομικά που τρώω εγώ?Αγλαια έχεισ συναντήσει παρόμοιο σύμπτωμα σε παιδί που θηλάζει?

.png

.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια σήμερα πήγα το μικρό στον παιδίατρο γιατι εδώ και λίγο καιρό χουρχουρίζει χωρίσ πυρετό,καταρροή ή ιδιαίτερο βήχα.Μουείπε να του κάνουμε εξετάσεις αίματοσ για να δούμε αν έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα!!!!!Του εξήγησα οτι θηλάζω αποκλειστικά,αν εξαιρέσεις τισ πρώτες 20 ημέρες που ήταν στη θερμοκοιτίδα,που και τότε όμως έβγαζα με το θήλαστρο και του το πήγαινα και υπολόγιζα ότι κάλυπτε όλα του τα γεύματα.Επίσης μου είπε να κάνουμε και ακτινογραφία θώρακος.Ο μικρός είναι 5.5 μηνών.Υπάρχει περίπτωση να του το δημιούργούν αυτό τα γαλακτοκομικά που τρώω εγώ?Αγλαια έχεισ συναντήσει παρόμοιο σύμπτωμα σε παιδί που θηλάζει?

Η αλλεργία στο αγελαδινό γάλα εμφανίζεται συνήθως με αίμα στα κόπρανα.

Ακόμη και αν το μωρό δεν έχει πιει ποτέ αγελαδινό γάλα, μπορεί να εμφανίσει την αλλεργία από τις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος που περνάνε στο μητρικό γάλα.

Στις αιματολογικές εξετάσεις είναι δύσκολο να φανεί η αλλεργία στο γάλα...

Για χουρχουρητό δεν έχω ακούσει...

Μήπως ο παιδίατρος σε φοβάται λίγο γιατί είσαι γιατρός και τρέμει μην του ξεφύγει κάτι;

ευχαριστω πολύ για την άμεση απάντηση.Αυτό για τα αίμα στα κόπρανα το ξέρω.Απλά αγχώθηκα ,τι πρωτότυπο!!!!!!!!!!περιμένω τις εξετάσεις και βλέπουμε......

.png

.png

Για χουρχουρητό δεν έχω ακούσει...

;

η Βαλια ειχε για αρκετους μηνες ρουθουνισμα που οφειλοταν στην αλλεργια....απο 3 μηνων με την πρωτη κριση και κρατησε 2 μηνες.στον 6ο με τη δευτερη κριση κρατησε αλλον 1 μηνα...μετα το χρονο που αρχισα να καταναλωνω σταδιακα για να δοκιμαζουμε τυχον ανοσια εκανε ρουθουνισμα που κρατουσε 2 εβδομαδες...

.png.png

η Βαλια ειχε για αρκετους μηνες ρουθουνισμα που οφειλοταν στην αλλεργια....απο 3 μηνων με την πρωτη κριση και κρατησε 2 μηνες.στον 6ο με τη δευτερη κριση κρατησε αλλον 1 μηνα...μετα το χρονο που αρχισα να καταναλωνω σταδιακα για να δοκιμαζουμε τυχον ανοσια εκανε ρουθουνισμα που κρατουσε 2 εβδομαδες...

Δηλαδή είχε ακροαστικά;

Τα γαλακτοκομικά της αγελάδας ξέρω ότι μπορεί να δημιουργήσουν βλέννες αλλά χωρίς αίμα μου φαίνεται περίεργο... τώρα όμως που το ξανασκέφτομαι, ίσως να μου κόλλησε και λάθος, ότι δηλαδή βλέπουμε οπωσδήποτε αίμα και ίσως βλέννες και όχι ότι μπορεί να μην έχουμε αίμα και να δούμε βλέννες. Νομίζω ότι όσο περνάνε τα χρόνια κάνω μερικούς λάθος συνδυασμούς στη μνήμη μου (αλτσχάιμερ...)

Για να μην ψάχνω αν ξέρεις κάτι γράψε το εδώ να το έχουμε.

Διαφημίσεις

βρε κοριτσια... εμενα ο μπεμπης για κανα 4μηνο απο τη μερα που γεννηθηκε ειχε ψιλοχουρχουρισμα και πολλες φορες γινοτανε ποιο εντονο... με λιγο βηχαλακι

αρκετες φορες εβλεπα βλενες στα κακακια του και κανα δυο φορες μου παρουσιασε και αιμα μεσα σε βλενα αλλα η γιατρος μας μου ειπε για το χουρχουρισμα πολυ φυσιολογικο ορο, μεχρι και 10 φορες τη μερα... για να ξεφραζει (ειχε λεει ρινιτιδα...) οσο για το αιματακι, μου ειπε πως ειναι αλλεργια απο τα γαλακτοκομικα που καταναλωνα εγω, τα εκοψα κανα δυο μερες και μετα ΟΚ, οσο για τον ορο, δε λεω, μπορει να ανεσενε καλυτερα ειδικα στον υπνο του, αλλα κατα τ' αλλα δεν εκανε και πολλα...

Δηλαδη υπαρχει πιθανοτητα να ηταν αλλεργια και σε μας;'οχι τιποτε αλλο, αλλα ακομη των θηλαζω και μερικες μερες ακουω αυτο το χουρχουρητο...

ανησυχισα τωρα :?

Στις αιματολογικές εξετάσεις είναι δύσκολο να φανεί η αλλεργία στο γάλα...
στη γενικη ουρων;;;

τη ζητας ειδικως αυτη την εξεταση;

Vicky, εσεις πως το βρηκατε οτι ηταν απο την αλλεργια;;; και τι κανατε γι' αυτο;;

VALMAN, ευχομαι καλα αποτελεσματα!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

στη γενικη ουρων;;;

τη ζητας ειδικως αυτη την εξεταση;

στη γενική ούρων δεν φαίνονται αλλεργίες

γενικά οι αλλεργίες δεν έχουν εύκολη διάγνωση, δεν υπάρχουν ακριβή τεστ που να διαπιστώνουν όλες τις αλλεργίες. Το είδος των εξετάσεων το αποφασίζει ο αλλεργιολόγος που παρακολουθεί το μωρό αν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Γενικά είναι πιο ανώδυνο να δοκιμάζουμε τις τροφές και να μην ταλαιπωρούμε το μωρό. Ειδικά με τα γαλακτοκομικά της αγελάδας, αν δούμε ότι το μωρό ανταποκρίνεται στη δίαιτα της μαμάς, δεν το ψάχνουμε παραπέρα.

Δηλαδή είχε ακροαστικά;

.

οχι δεν ητανε ακροαστικα,ηταν χουρχουρητο στη μυτη αλλα λογω του μικρου μεγεθους φενοτανε σαν ακροαστικα σε μας.ο γιατρος οταν την εξεταζε την εβρισκε καθαρη απο ακροαστικα και αυτος ο θορυβος ηταν απο τη μυτη.Τελικα σκαλιζοντας τα βιβλια του ,μου βρηκε ενα που εγραφε για το τι προκαλει μια τετοια αλεργια και ελεγε οτι μπορει να εχει συμπτωματα σε καθε μερος του σωματος.

για το αναπνευστικο εγραφε για ρουθουνισμα.για το γαστρεντερικο εγραφε για κοιλιακο πονο,αιματινη βλενα και υδαρεις κενωσεις,για δερμα εγραφε ασυμπτωματικη ατοπικη δερματιτιδα και γενικα τα θυμαμαι στον αερα αφου απει καιρος που το ειχαμε δει.

Αλλα το τονιζω ηταν χουρχουρητο απο τη μυτη και οχι απο τους πνευμονες!

.png.png

Διαφημίσεις

Vicky, εσεις πως το βρηκατε οτι ηταν απο την αλλεργια;;; και τι κανατε γι' αυτο;;

!

Η ιστορια με τη Βαλια...θηλαζει αποκλειστικα απο την πρωτη ωρα ζωης...στην αρχη δεν καταλαβαμε κατι αλλα ειχε εντονους κολικους και προκειμενου να ηρεμησει μειωσα τα γαλακτοκομικα..και βελτιωθηκε(πρωτη υποψια).Οταν ηταν 3 μηνων πηγαμε Αρτα στο γαμο του αδερφου μου...το ιδιο βραδυ μη εχοντας προλαβει με το ταξιδι να αφησω δικο μου γαλα της εδωσε η πεθερα μου στις 1 το πρωι 40γρ σκονη.Εκει αρχισαν τα οργανα.Σε μια ωρα η μικρη αρχισε να κλαψουριζει,να κουναει το κεφαλι κυκλικα σα να ζαλιζετε,να κανει ασταματητους εμετους(μεχρι που εβγαζε χολη) και ασταματητες διαροιες που δεν αντεχες ουτε στο χωρο να υπαρχεις απο τη δυσοσμια.πρωι πρωι μιλησα με τον παιδιατρο και μου ειπε να τη θηλαζω οσο πιο πολυ μπορω χωρις να καταναλαωνω πλεον αγελαδινα ωστε να τη βοηθησουμε να αποβαλει απο τον οργανισμο της αυτο που την πειραξε.Η μικρη συνηλθε σε 2 μερες και αμεσως μετα αρχισε να κανει ατοπικη δερματιτιδα,αρχικα στο προσωπο και μετα παντου.Επισης αρχισε να εχει ενα μονιμο ρουθουνισμα(στο διευκρινιζω,ψηλα στη μυτη και οχι στο θωρακα).Ο γιατρος θεωρησε οτι οφειλετε σε αλλεργια και αρχισα "διαιτα" και το μωρο συνηλθε.Οταν εγινε 6 μηνων για αν προχωρησουμε σε κρεμα ρυζαλευρο αποφασισαμε να κανουμε εξεταση αιματος(ραστ) -αλλα με μικρη πιθανοτητα να δειξει σωστα σε τετοια ηλικια.Τελικα με το ελαχιστο αιμα που της πηραν το ραστ βγηκε αρνητικο και δωσαμε 3 κουταλιες βανιλια...και φτου κιαπ την αρχη...ξανα συμπεριφορα γαστρεντεριτιδας,κολικοι,εξανθηματα,ρουθουνισμα...βδομαδα πηρε να ηρεμησει ...και παλι διαιτα....τελικα ο παιδιατρος το χαρακτηρισε αλλεργια στην αγελαδινη πρωτεινη και με διατροφη απο μερους μου και αποκλειστικο θηλασμο η Βαλια εκανε 15 μηνων πληρη ανοσια.

.png.png

Εμένα ο μικρός εχει το χουρχουρητό από τους πνεύμονες ναι η ακτινογραφίαητικό.έδειξε μικρού βαθμού βρογχιολίτιδα,όχι κάτι ανησυχητικό.Περιμένω αύριο και το παστ για το γάλα της αγελάδας και κατι εξετάσεις για τις ανιοσοσφαιρίνες οι οποίες θα δείξουν αν υπάρχει ερέθισμα αλλεργικό.πάντως ο μικρός ντούρος!ε ,τι σου κάνει ο θηλασμός!

.png

.png

Α, ρε Βικακι τι τραβας κι εσυ και το μωρο.......

παντως και ο δικος μου το χουρχουρητο στη μυτη το έχει....

VALMAN ευχομαι τα καλυτερα...

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Α, ρε Βικακι τι τραβας κι εσυ και το μωρο.......

παντως και ο δικος μου το χουρχουρητο στη μυτη το έχει....

VALMAN ευχομαι τα καλυτερα...

παει περασε πια...και οσο σκεφτομαι τι θα ειχαμε περασει αν στην κλινικη του εδιναν τις μπουκαλες χωρις να γινει ακνενας ελεγχος με πιανει πανικος...να εχεις ενα νεογεννητο σε τετοια κατασταση....

Αλλα ευτυχως περασε και σχετικα νωρις.

.png.png

Διαφημίσεις

Vicky μου περαστικά και αγύριστα να είναι :)

Οσο συζητάτε για αυτά τα γουργουρίσματα στη μυτούλα , συνειδητοποίησα οτι και η δικιά μου το γουργουρισμα το έχει. Κάθε μέρα πρέπει να της καθαρίσω τη μυτούλα. Μαζεύει και μυξούλες , αυτό εννοείτε ή λάθος παραλληλισμό κάνω??? :)

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...