Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κι αν δεν θηλάσω?

Recommended Posts

μωρα που θηλαζουν= ποτε αρρωστα

μωρα που δε θηλαζουν=αιωνιως αρρωστα

Aυτό φυσικά δεν ισχύει γιατί και η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι ο γιος μου είχε πολύ έντονους κολικούς και η κόρη μου εμφάνισε αλλεργία στα στερεά. Δεν θα μπω στην υπόθεση αν θα ήταν χειρότερα αν δεν θήλαζαν γιατί δεν έχω μαντικές ικανότητες.

Τα οφέλη του θηλασμού φαίνονται από στατιστικές έρευνες σε μεγάλο αριθμό παιδιών που παρακολουθούνται μακροχρόνια και όχι σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Και αυτά βέβαια κάποιος μπορεί να τα αμφισβητήσει αλλά δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε επιστημονική συζήτηση αλλά για να βοηθήσουμε όποια κοπέλα θέλει να το δοκιμάσει.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 97
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τα οφέλη του θηλασμού φαίνονται από στατιστικές έρευνες σε μεγάλο αριθμό παιδιών που παρακολουθούνται μακροχρόνια και όχι σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

vickoulina, ενημερώσου καταρχήν αν το φάρμακο είναι συμβατό με το θηλασμό και μετά ενημερώσου για τα οφελη του θηλασμού.

Όταν έχουμε πληρη ενημέρωση, όποια και αν είναι η απόφαση μας δεν πρόκειται να το μετανοιώσουμε, ούτε να νιώσουμε τύψεις.

Εύχομαι σύντομα να κρατάς στην αγκαλιά σου το μωράκι σου

εγω σου βγαζω το καπελο για την κουκλα που βλεπω στην φωτο!!!!!

αγγελος σκετος.να σου ζησει

Αν αναφέρεσαι στη μικρή μου σε ευχαριστώ πολύ.....:oops::oops::oops:

Λοιπόν, αν δεν θηλάσω, τι προβλήματα θα έχει το μωρό?

ΥΓ.Θα γεννήσω καισαρική με επισκληρίδιο (οταν με το καλο).

Καλημερα,

Συνηθως δεν γραφω εδω θα καταλαβεις σε λιγο γιατι. Λοιπον γεννησα με καισαρικη και με επισκληριδιο ΠΡΩΟΡΑ λογω σοβαρου προβληματος υγειας *δικο μου*. Τιποτα δεν ειναι δεδομενο. Δεν καταλαβαινω πως βγαινει το συμπερασμα και απο ποιον οτι ενα παιδι προωρο, γεννημενο με καισαρικη και χωρις θηλασμο κατι θα παθει. Τελος παντων, εχω δει αρκετα τετοια δημοσιευματα οχι εδω αλλα γενικα. Η μικρη δεν μπηκε θερμοκοιτιδα πηρε 9/10 και εφυγε μαζι μου 3 μερες μετα παρολο που ηταν 1 μηνα νωριτερα. Θηλασα (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) μονο 4 μηνες και η μικρη εχει αρρωστησει μονο 1 φορα απο τοτε που γεννηθηκε τον 12ο μηνα για 3 μερες ακριβως με ωτιτιδα. Δεν εχει βγαλει τιποτα ουτε καν κολικους δεν περασαμε. Τιποτα αλλο δεν εχουμε *χτυπα ξυλο* και ελπιζω ετσι να μεινει. Τωρα για την περιπτωση σου ειναι δυσκολο. Αυτο το φαρμακο υποθετω πρεπει να το περνεις και ειναι απαραιτητο για την σωματικη σου υγεια. Αν ειναι ετσι τα πραγματα δεν θα ρισκαρεις την σωματικη σου υγεια για τιποτα. Πρωτα απο ολα υπερεχει να εισαι εκει για το μωρο και μετα ολα τα αλλα. Ελπιζω να γινομαι κατανοητη λεγοντας οτι για ΕΣΕΝΑ και μονο και γενικα για κοπελες που εμπλεκονται φαρμακευτικες αγωγες μεσα ο θηλασμος μπορει να ειναι και επικυνδινος. Αυτα θα τα ρωτησεις τον γιατρο σου, οπως επισης και ΠΟΣΟ ασφαλες ειναι να μην παρεις το φαρμακο σου για 40 μερες μονο και μονο για να θηλασεις.

Ως συμπληρωματικη δηλωση βγαζω το καπελο μου σε ολες εδω μεσα που καταφερνετε να θηλασετε για πολυ καιρο και ΑΝ, ισως μπορει κανουμε δευτερο το ιδιο θελω να καταφερω και εγω.......τα συγχαρητηρια μου! :lol:

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Εγώ πάντως δεν τον θήλασα γιατί δεν είχα γάλα και είναι μια χαρά! Ούτε το επόμενο πάντως θέλω να το θηλάσω δεν ξέρω αλλά το νιώθω δεσμευτικό πολύ. Αν δεν θηλάσεις μπορεί και κάποιος άλλος να ασχοληθεί με το μωρό και εσύ να ξεκουραστείς λίγο.

Δεν θήλασες γιατί δεν ήθελες να θηλάσεις όπως και δεν θέλεις να θηλάσεις και το δεύτερο και ΟΧΙ επειδή δεν είχες γάλα.

Είναι επιλογή σου το τι κάνεις και τι δεν κάνεις αλλά μην βρίσκεις δικαιολογίες!

Συμφωνω πως το να θηλάζεις είναι δεσμευτικό. Είναι το πιο όμορφο και υγιές δέσιμο με το μωρό σου, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτή τη σχέση που αναπτύσεται με το θηλάσμό.

Σαφέστατα και μπορείς να αφήσεις το παιδί σου σε κάποιον άλλο και να ξεκουραστείς, ειδικά εάν έχεις τη δυνατότητα να έχεις και μια οικιακή βοηθό εσώκλειστη μπορείς να ξεκουράζεσαι όσο θες!

Δεν θήλασες γιατί δεν ήθελες να θηλάσεις όπως και δεν θέλεις να θηλάσεις και το δεύτερο και ΟΧΙ επειδή δεν είχες γάλα.

Είναι επιλογή σου το τι κάνεις και τι δεν κάνεις αλλά μην βρίσκεις δικαιολογίες!

Συμφωνω πως το να θηλάζεις είναι δεσμευτικό. Είναι το πιο όμορφο και υγιές δέσιμο με το μωρό σου, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτή τη σχέση που αναπτύσεται με το θηλάσμό.

Σαφέστατα και μπορείς να αφήσεις το παιδί σου σε κάποιον άλλο και να ξεκουραστείς, ειδικά εάν έχεις τη δυνατότητα να έχεις και μια οικιακή βοηθό εσώκλειστη μπορείς να ξεκουράζεσαι όσο θες!

Να συμπληρωσω αν και εγω δεν θηλασα πολυ (ψωφισα καποια στιγμη απλα δεν αντεξα).....καποιες φορες το εβγαζα το γαλα με αντλια και το εδινε στην μικρη ο αντρας μου και ετσι ξεκουραζομουν. Τροποι υπαρχουν για να λεμε και την αληθεια......και αποχωρω....

Ευχαριστώ όλες τις μανούλες που απάντησαν. Και νόμιζα οτι θα με κατακρίνατε . Μπορώ να πω οτι μου δώσατε θάρρος και πίστη σε αυτό που πίστευα αρχικα.

Επειδή έχω βγάλει τον εαυτό μου από πολύ δύσκολες καταστάσεις για τις οποίες δεν ημουν υπαίτια εγώ μπορώ να πω οτι γνωρίζω κάποια πράγματα για το σωμα μου. Η αλήθεια είναι πως κλήθηκα να επιλέξω γιατρούς με γνώμωνα καθαρά το ενστικτο μου και βγήκα σωστη.

Επειδη ολα αυτά ίσως ακουγονται μυστήρια να πω οτι πάσχω απο μεσογειακή αναιμία και υποβάλλομαι σε μεταγγίσεις αίματος κάθε 15 μέρες. Έχω περάσει από πολύ άσχημη καρδιακή ανεπάρκεια και έχω και σακχαρώδη διαβήτη ως επιπλοκή της νόσου.

Σχετικα με το καρδιολογικό πρόβλημα που είχα δεν μπορω να πω οτι ήμουν αμέτοχη στη θεραπεία. Υπέβαλλα τον εαυτό μου σε επίπονες θεραπείες περισσότερο διαστημα από τις συστάσεις του τότε γιατρού και σε μεγαλύτερες δόσεις το οποίο ήταν και αυτό που μου έσωσε τη ζωή, και ήμουν μόλις 17, βοήθησε και η μαμα εννοείται!

Ακόμη παρακολουθούμε απο καρδιολόγο, εκεινον που με ανέλαβε οταν πήγα στη ΜΕΘ του Ωνασείου.

Ολα αυτά σας τα λέω για τον εξής λόγω, το φάρμακο που παίρνω λέγεται Exjade και είναι δεσμευτικό του σιδήρου.

Την περίσσεια του σιδήρου που παίρνω με τις μεταγγίσεις. ΑΝ μείνει στο σωμα μου κινδυνευω.Για τους 9 μήνες της πιθανης εγκυμοσυνης μου θα το διακοψω και θα ρωτησω τον γιατρο να μου πει για κανενα διμηνο ακομη αποχής. Αλλα και με το 9μηνο υπαρχει κινδυνος.

Αυτό που δεν πρόκειται ομως να δεχτω είναι να θηλάσω ενω παίρνω το φαρμακο και αυτό γιατί το σκεφτηκα καλα.

Οποιος γιατρός και να μου πει οτι δεν υπαρχει προβλημα οτι το φαρμακο ειναι συμβατο με θηλασμο κ α εγω δεν προκειται να το κανω.

Ο λογος? πολυ απλός και λογικός.

Είναι δεσμευτικό του σιδήρου.

Εστω και ενα μικρό ίχνος του φαρμακου να περάσει στο μικρακι μου θα του στερήσει ενα μερος σιδήρου από τον οργανισμό του. προτιμώ να πιει σκονη οπως κ τοσα αλλα παιδάκια παρα να υπαρχει πιθανοτητα 1 στο 100000000 να παρει απο αυτό το φαρμακο.

Στο 95% των περιπτώσεων δεν είναι δικαιολογίες γιατί με τις λάθος συμβουλές των γιατρών και την έλλειψη καθοδήγησης το γάλα κόβεται το πολύ σε ένα μήνα να μη σου πω σε μία εβδομάδα. Όταν ο θηλασμός γίνεται μία οδυνηρή εμπειρία πώς να θέλει να θηλάσει το δεύτερο.

Ellemphriem, 4 μήνες και έγραψες δυστυχώς; Με πρώτη ανάγνωση νόμιζα ότι ήταν 4 μέρες.

Vickoulina, να πάρεις τηλέφωνο την Πατσούρου ή κάποιο άλλο γιατρό-σύμβουλο θηλασμού που θα έχει και πρόσβαση σε διεθνή δεδομένα και να ρωτήσεις. Οι άνθρωποι αυτοί πραγματικά έχουν θέσει τον εαυτό τους στην υπηρεσία του θηλασμού και είμαι σίγουρη ότι θα πάρεις υπεύθυνη απάντηση.

Ευχαριστώ όλες τις μανούλες που απάντησαν. Και νόμιζα οτι θα με κατακρίνατε . Μπορώ να πω οτι μου δώσατε θάρρος και πίστη σε αυτό που πίστευα αρχικα.

Επειδή έχω βγάλει τον εαυτό μου από πολύ δύσκολες καταστάσεις για τις οποίες δεν ημουν υπαίτια εγώ μπορώ να πω οτι γνωρίζω κάποια πράγματα για το σωμα μου. Η αλήθεια είναι πως κλήθηκα να επιλέξω γιατρούς με γνώμωνα καθαρά το ενστικτο μου και βγήκα σωστη.

Επειδη ολα αυτά ίσως ακουγονται μυστήρια να πω οτι πάσχω απο μεσογειακή αναιμία και υποβάλλομαι σε μεταγγίσεις αίματος κάθε 15 μέρες. Έχω περάσει από πολύ άσχημη καρδιακή ανεπάρκεια και έχω και σακχαρώδη διαβήτη ως επιπλοκή της νόσου.

Σχετικα με το καρδιολογικό πρόβλημα που είχα δεν μπορω να πω οτι ήμουν αμέτοχη στη θεραπεία. Υπέβαλλα τον εαυτό μου σε επίπονες θεραπείες περισσότερο διαστημα από τις συστάσεις του τότε γιατρού και σε μεγαλύτερες δόσεις το οποίο ήταν και αυτό που μου έσωσε τη ζωή, και ήμουν μόλις 17, βοήθησε και η μαμα εννοείται!

Ακόμη παρακολουθούμε απο καρδιολόγο, εκεινον που με ανέλαβε οταν πήγα στη ΜΕΘ του Ωνασείου.

Ολα αυτά σας τα λέω για τον εξής λόγω, το φάρμακο που παίρνω λέγεται Exjade και είναι δεσμευτικό του σιδήρου.

Την περίσσεια του σιδήρου που παίρνω με τις μεταγγίσεις. ΑΝ μείνει στο σωμα μου κινδυνευω.Για τους 9 μήνες της πιθανης εγκυμοσυνης μου θα το διακοψω και θα ρωτησω τον γιατρο να μου πει για κανενα διμηνο ακομη αποχής. Αλλα και με το 9μηνο υπαρχει κινδυνος.

Αυτό που δεν πρόκειται ομως να δεχτω είναι να θηλάσω ενω παίρνω το φαρμακο και αυτό γιατί το σκεφτηκα καλα.

Οποιος γιατρός και να μου πει οτι δεν υπαρχει προβλημα οτι το φαρμακο ειναι συμβατο με θηλασμο κ α εγω δεν προκειται να το κανω.

Ο λογος? πολυ απλός και λογικός.

Είναι δεσμευτικό του σιδήρου.

Εστω και ενα μικρό ίχνος του φαρμακου να περάσει στο μικρακι μου θα του στερήσει ενα μερος σιδήρου από τον οργανισμό του. προτιμώ να πιει σκονη οπως κ τοσα αλλα παιδάκια παρα να υπαρχει πιθανοτητα 1 στο 100000000 να παρει απο αυτό το φαρμακο.

Πω πω κοριτσι μου τι να πω. Ενα μονο και αυτο φτανει. Σου βγαζω το καπελο για το θαρρος που εχεις να περασεις εγκυνοσυνη και να επιβαρινεις τον ηδη επιβαρυμενο σου οργανισμο για να εχεις το αγγελουδι σου στην αγκαλια σου. Κανενας θηλασμος δεν μπορει να φτασει αυτο που ΗΔΗ κανεις. Σου ευχομαι τα καλυτερα για σενα και για το μελλοντικο μπεμπακι σου και να εισαι σιγουρη οτι ο θηλασμος ναι μεν ειναι οτι καλυτερο για τα μικρουλια μας, ΑΛΛΑ η ελλειψη του δεν υποδηλωνει ουτε κλειδωνει ενα αρρωστο και προβληματικο παιδι. Εχει να κανει με τον καθε οργανισμο και ολα τα υπολοιπα απλα υπο-βοηθηση ειναι. Με εχεις αφησει αφωνη....πραγματικα. Δεν ξερω.....:oops::oops::oops::oops: ξανα παλι της ευχες μου για ΟΤΙ καλυτερο!!!!!

Διαφημίσεις

Να συμπληρωσω αν και εγω δεν θηλασα πολυ (ψωφισα καποια στιγμη απλα δεν αντεξα).....καποιες φορες το εβγαζα το γαλα με αντλια και το εδινε στην μικρη ο αντρας μου και ετσι ξεκουραζομουν. Τροποι υπαρχουν για να λεμε και την αληθεια......και αποχωρω....

Συμφωνώ

Στο 95% των περιπτώσεων δεν είναι δικαιολογίες γιατί με τις λάθος συμβουλές των γιατρών και την έλλειψη καθοδήγησης το γάλα κόβεται το πολύ σε ένα μήνα να μη σου πω σε μία εβδομάδα. Όταν ο θηλασμός γίνεται μία οδυνηρή εμπειρία πώς να θέλει να θηλάσει το δεύτερο.

Ellemphriem, 4 μήνες και έγραψες δυστυχώς; Με πρώτη ανάγνωση νόμιζα ότι ήταν 4 μέρες.

Vickoulina, να πάρεις τηλέφωνο την Πατσούρου ή κάποιο άλλο γιατρό-σύμβουλο θηλασμού που θα έχει και πρόσβαση σε διεθνή δεδομένα και να ρωτήσεις. Οι άνθρωποι αυτοί πραγματικά έχουν θέσει τον εαυτό τους στην υπηρεσία του θηλασμού και είμαι σίγουρη ότι θα πάρεις υπεύθυνη απάντηση.

Ο θηλάσμός δεν είναι πάντα εύκολος, αλλά άλλο πράγμα να προσπαθήσεις και άλλο να λες οτι δεν είχες και ότι είναι δεσμευτικός!

Vickoulina κατσε με το καλο να μεινεις πρωτα εγκυος και μετα θα δεις εαν το φαρμακο ειναι συμβατο με το θηλασμο (που μαλλον θα ειναι). Για μενα εφοσον το φαρμακο ειναι συμβατο θα σου προτεινα να ξεκινήσεις να θηλασεις το μωρακι σου και αν δεις οτι δεν σε εκφράζει τοτε ΟΚ πασο σταματας γιατι δεν θες να συνεχισεις.

Το οτι το μωρο θα επιβιωσει και με την σκονη ειναι βεβαιο απο εκει και περα θα δεις εσυ εαν μπορεις να του προσφέρεις το δικό σου γαλα επειδη το θες. Αλλα πρωτα δοκιμασε το και μετα αποφασισε γιατι οταν βλεπεις το μωρακι σου να συνεχιζει να μεγαλωνει μεσα απο εσενα και να αποκοιμιεται στο στηθος σου χορτατο και ευτυχισμένο νιωθεις την ΑΠΟΛΥΤΗ ευτυχια! Εγω ακομα το νιωθω που ειμαστε 15 μηνων και τρεμω στη σκέψη οτι θα αποθηλάσει καποια στιγμη, βεβαια τις πρωτες 40 ημερες περασα δύσκολα άξιζε ομως και χαιρομαι που ειχα το σθενος και την επιμονη να συνεχισω.

Το παν ειναι η θεληση εαν υπάρχει θεληση τοτε ολα θα πανε καλα :)

Με το καλο λοιπον να μεινεις εγκυος :)

Edit : σορρυ μετα διαβασα το τελευταιο σου ποστ! Ελπιζω να πανε ολα καλα και βλεπεις με το θηλασμο.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΥΤΕ Κ ΕΓΩ ΘΗΛΑΣΑ ΤΟ ΠΡΟΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΑΝ Κ ΕΙΧΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΤΗΣ ΠΗΓΑΙΝΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΤΗ ΜΕΝ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 20 ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ Κ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΚΟΜΗ Κ ΤΩΡΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΘΕΩΡΗΣΕ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΟΨΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΡΩΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Κ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΩ ΠΥΡΕΤΟ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΗΝ ΜΠΕΜΠΑ ΣΠΙΤΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΘΗΛΑΣΩ.ΕΙΝΑΙ 2 ΜΗΝΩΝ ΑΛΛΑ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΗ ΗΛΙΚΙΑ 6 ΗΜΕΡΩΝ.

i55Ip3?r=1285530151

Διαφημίσεις

Εγώ θήλασα το μωρό για ένα μήνα περίπου. Αποκλειστικά μόνο για καμια βδομάδα. Μετά το κοψα τελείως και όλα καλά. Το παιδί είναι μια χαρά τώρα που είναι 14 μηνών. Δεν μου αρρώστησε ποτέ (ευτυχώς). Οι κακοί μου χειρισμοι με έκαναν να αποθηλάσω. Για μένα η μικρή αυτή περίοδος του θηλασμού ήταν η χειρότερη της ζωής μου. Δεν μπορούσα να χαρώ τίποτα. Μακρυα από μένα αυτά που πέρασα με τον θηλασμό (που το παραδέχομαι ότι δικά μου λάθη με έκαναν να τον αντιπαθήσω)Δεν ξέρω που μπορώ να πάω να πέσω τώρα ίσως στην πυρά με τις ξενέρωτες.χαχαχαχα τελοσπάντων όμως, τα πράγματα για μένα έδειξαν ότι μπορούμε να ζήσουμε ή μάλλον να επιζήσουμε και με φόρμουλα. Αχ σας παρακαλώ όμως μην αρχίσουμε να σχολιάζουμε τώρα πόντο πόντο, γραμμή γραμμή τι είπα. Μπορεί ευελπιστώ να έχει δικαίωμα και μία κοπέλα πάνω σε αυτήν την γη να αντιπαθεί τον θηλασμό και μάλιστα το παιδί της να είναι καραφυσιολογικότατο πανέμορφο και πανέξυπνο.

mKndp2.png

Ο θηλάσμός δεν είναι πάντα εύκολος, αλλά άλλο πράγμα να προσπαθήσεις και άλλο να λες οτι δεν είχες και ότι είναι δεσμευτικός!

Από όλες τις μαρτυρίες που διάβασα εδώ μέσα δεν υπάρχει μία κοπέλα που να μην προσπάθησε. Αλλά πώς να συνεχίσει όταν όπως λέει η mariazei παραπάνω την αφήνουν και πετρώνει και ανεβάζει πυρετό, πράγμα που γίνεται το πολύ σε μία εβδομάδα. Η ίδια ιστορία πάντα.

Όταν στη ΜΕΝ δεν βλέπουν τη λεχώνα και το νεογέννητο σαν ένα πακέτο και αφήνουν τη μάνα χωρίς μία συμβουλή για το γάλα της. Ποια ΜΕΝ; Στη λάμπα το βάζουν μία μέρα και σου λένε βγάλε με το χέρι λες και είμαστε στο 1960 και δεν υπάρχει πιο αποτελεσματικός τρόπος. Κατά 99% θα της πουν λάθος πράγματα. Μόνο από στατιστικό λάθος θα βρεθεί άνθρωπος δίπλα της να της δείξει ένα δυό χρήσιμα πράγματα και να συνεχίσει το θηλασμό.

Mariazei μπορείς να δεις την ενότητα του επαναγαλακτισμού: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22285 και να το ξαναπροσπαθήσεις.

Stiliani, όλα τα παιδιά είναι ίδια, εγώ θα ήθελα η μάνα να έχει η ίδια την δυνατότητα επιλογής και όχι να την στερείται από την 1η εβδομάδα.

Επειδή έχω κουραστεί να διαβάζω αρνητικές κουβέντες προς όποια μαμά δεν θήλασε (έως και τρομερά προσβλητικές...) θα πω στη φίλη μας πως ούτε και εγώ θήλασα για τους δικούς μου (ιατρικούς και μη) λόγους και το παιδάκι μου είναι υγιέστατο. Όλα να σου πάνε κατ ευχήν και σε λίγους μήνες να αγκαλιάσεις το παιδάκι σου

Μη νομιζεις και εμεις που θηλαζουμε εχουμε αντιμετωπισει 'ρατσισμο' ακομη και απο τις μαιες στο μαιευτηριο!!Δεν θα ξεχασω στην κλινικη που προσπαθουσα να θηλασω και ειχα την αγωνια μου οι μαιες αντι να με υποστηριξουν με σαμποταρανε λεγοντας μου "Τι σας εχει πιασει με το θηλασμο;Πλυση εγκεφαλου σας εχουν κανει;Αγελαδες ειμαστε να εχουμε γαλα;"

Εγω αυτο που πιστευω ειναι οτι η καθε μανουλα θελει το καλυτερο για το παιδακι της. Η ιδια και μονο θα κρινει αν θα θηλασει ή οχι. Δεν μου αρεσει να κρινουμε μανουλες που δεν θηλασαν αλλα ουτε και να αποτρεπουμε αλλες που θελουν να το κανουν.

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Θες απο ενστικτο η απο αυτα που εγραψες αρχικα υποψιαστηκα οτι προκειται για Μεσογειακη γιαυτο σου εγραψα την εμπειρια μου. Αναλυτικα εγω εγω Δρεαπανοκυτταρικη και ξερω και ξερεις καλα τι παει να πει Μεσογειακη και Δρεπανοκυτταρικη. Γιαυτο ξεχνα τον θηλασμο και επικεντρωσου στην εγκυμοσυνη και στο να εισαι εσυ καλα. Οποιος δεν ξερει το προβλημα δεν μπορει να κατανοησει την κατασταση γιαυτο σου λενε να δοκιμασεις τον θηλασμο. Μην ρισκαρεις με τιποτα την ζωη σου. Η εγκυμοσυνη απο μονη της ειναι πολυ επιβαρυντικη και οι απαιτησεις ενος νεογεννητου τεραστιες.

Εγω καταφερα να φτασω μεχρι τον 7ο μηνα οπου γεννησα προωρα γιατι δεν αντεξε αλλο ο οργανισμος μου και επαθα καρδιακη καμψη. Το μωρο γεννηθηκε υγειεστατο παρα την δυσκολη εγκυμοσυνη και μεγαλωσε με γαλα εμποριου και παροτι προωρο εξελιχθηκε τελεια και οπως σου ανεφερα παραπανω δεν αρρωστησε ουτε μια φορα μεχρι τωρα.

Καλος ο θηλασμος αλλα μιλαμε για ιδιαιτερες περιπτωσεις. Την θεραπεια μου εγω την συνεχισα αμεσως μολις γεννησα και ετσι μπορεσα και σταθηκα διπλα στο παιδι μου και δεν του ελειψα ποτε. Οσο για το συναισθηματικο δεσιμο ειναι στο μεγιστο βαθμο.

Δεν ξερω πια ομαδα γιατρων σε εχει αναλαβει αλλα ειμαι στην διαθεση σου για οποιαδηποτε πληροφορια για γυναικολογους και αιματολογους καθως το ειχα ψαξει και εγω πολυ πριν μεινω εγκυος. Και παντα εχε υποψην σου οτι πρεπει να πας σε δημοσιο νοσοκομειο.

εύχομαι να πάνε όλα καλά με την εγκυμοσύνη σου!

Μην ξεχνάς ότι μάνα δεν είναι αυτή που θηλάζει ούτε καν αυτή που γεννάει: μάνα είναι αυτη που μεγαλώνει και είναι δίπλα στο παιδί

Μπορεί να μην θήλασα όμως έχω τρομερό δέσιμο με το γιο μου! Επίσης δεν έχω να διακιολογηθώ για τίποτα απλά έτσι είχαν τα γεγονότα. Μέχρι την 4η μέρα γάλα δεν είχα και το είδαν και οι μαίες στο νοσοκομείο. Όταν γύρισα στο σπίτι έβγαλα με θήλαστρο με τα χίλια ζόρια 15ml και μετά για μία βδομάδα δεν έιχα κουράγιο να σταθώ στα πόδια μου λόγω του ότι μου έβγαινε το στρες του τοκετού όπως μου είπε ο γιατρός. Για να μην πολυλογώ μπορεί να μην θήλασε ο μικρός μου όμως πίστεψέ με δεν έχει καμία διαφορά από τα υπόλοιπα που θήλασαν!

Αρχικά συγχαρητήρια για το κουράγιο σου!

Το φάρμακό σου είδα ότι έχει δραστική ουσία την Deferasirox που δεν υπάρχει καθόλου στο www.e-lactancia.org μου έκανε εντύπωση, μάλλον είναι πολύ εξειδικευμένο.

Όταν με το καλό μείνεις έγκυος, θα σου πρότεινα αν επιθυμείς να θηλάσεις, να έρθεις σε επαφή οπωσδήποτε με σύμβουλο θηλασμού πριν γεννήσεις, να συζητήσετε, να διαπιστώσετε την συμβατότητα του φαρμάκου με τον θηλασμό. Αν όλα πάνε καλά και μπορέσεις να θηλάσεις, να θέτεις βραχυθόπρεσμους στόχους πχ 10 μέρες, 40 μέρες, 6 μήνες.

Αν καταφέρεις να θηλάσεις πιστεύω θα πάρεις δύναμη από αυτό. Αν όχι, είμαι σίγουρη ότι θα κάνεις ούτως ή άλλως το καλύτερο που μπορείς.

Καλή συνέχεια!

jv42p3.png

DfUyp2.png

Ακομα και αν επιτρεπονται τα συγκεκριμενα φαρμακα στον θηλασμο που δεν νομιζω, δεν υπαρχει κανενας λογος να ρισκαρεις την υγεια σου ξανα εχοντας ενα νεογεννητο στο σπιτι που χρειαζεται την μαμα του. Και μονο που θα κυοφορησεις του κανεις το μεγαλυτερο δωρο ζωης. Αυτο αρκει και η αγκαλια της μαμας, ολα τα αλλα πανε δευτερα και τελευταια. Η παρουσια σου ειναι το πιο σημαντικο και δεν πρεπει να το ρισκαρεις αυτο με τιποτα.

Vickoulina κι εγώ είμαι υπέρμαχη του θηλασμού, θήλασα με πολλές δυσκολίες απο μαίες, παιδιάτρους και άλλα που δεν είναι της παρούσης. Στην περίπτωση σου όμως, θα έλεγα να βγάλεις αυτό το άγχος απο το μυαλό σου και να επικεντρωθείς στην προσπάθεια σου να μείνεις έγκυος. Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για πράγματα που θα συναντήσεις σε ένα χρόνο! Το μητρικό γάλα ΟΚ είναι αναντικατάστατο, αλλά υπάρχουν υποκατάστατα του που μπορούν να καλύψουν με επιτυχία το κενό! Αν καταφέρεις να θηλάσεις έχει καλώς, αλλιώς και πάλι θα είσαι νικήτρια! Εύχομαι τα καλύτερα

ssttaa

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...