νινάκια2

Για φουρνάκι ρομποτάκι τι προτείνετε??????

    Recommended Posts

    Για φουρνάκι ρομποτάκι τι προτείνετε??????Γίνονται γρήγορα τα φαγητά??Χρόνος περίπου??

    Από μάρκα τι προτείνετε??Τι θα με συμβουλεύατε γενικά γιατί είμαι άσχετη.Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.


    Ο θηλασμός είναι μια ΥΠΕΡΟΧΗ σχέση(δεν είναι γάλα σε κονσέρβα)Η κατσικούλα θηλάζει το κατσικάκι, η γαιδουρίτσα το γαιδουράκι,η γατούλα το γατάκι, γιατί οχι και ο άνθρωπος το ανθρωπάκι...

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Εγω χρησιμοποιώ το ρομποτάκι απο τότε που παντρευτήκαμε (2004)

    κάθε μέρα

    αλλά κυρίως για να ζεσταίνω τα φαγητά

    που τα έχω έτοιμα απο την προηγούμενη ημέρα (επειδή εργάζομαι)

     

    Σε αντίθεση με τους φούρνους μικροκυμάτων (που τους απεχθάνομαι)

    το ρομποτάκι έχει τον πιό υγιεινό τρόπο ζεστάματος,

    γιατί ζεσταίνει μόνο με θερμό αέρα μέσα σε 10 λεπτά...

     

    και σε πληροφορώ οτι το φαγητό ανανεώνεται (λόγω του αέρα)

    και είναι λες και μόλις το μαγείρεψες!

     

    Εαν πχ βάλεις ένα ψωμί μπαγιάτικο 2-3 ημερών για 10 λεπτά στους 200 c

    στο βγάζει ζεστό και ελαφρώς τραγανό λες και μόλις βγήκε απο τον φούρνο!

    Ενώ ο μικροκυμάτων θα στο βγάλει ζεστό μεν, αλλα "λαστιχένιο" δε...

     

    Φυσικά μπορείς και να ψήσεις εαν θέλεις

    αφού τοποθετήσεις μέσα ένα στρογγυλό ταψάκι.

    Εγώ έχω ψήσει μπριζόλες, κοτόπουλο...

    στον ίδιο όμως χρόνο με έναν κανονικό φούρνο (προσοχή σε αυτό)

    (Δεν ψήνει ιδιαίτερα γρήγορα! κανονικά θα έλεγα!

    εαν σε ενδιαφέρει μόνο το πολύ γρήγορο ψήσιμο μόνο οι φούρνοι μικροκυμάτων το κάνουν)

     

    Το μόνο που πρέπει να θυμάσαι είναι

    οτι πρέπει να τοποθετήσεις το ταψάκι πάνω στην δική του σχάρα

    για να μην ακουμπαει απευθείας στον πάτο

    (γιατί αλλιώς δεν θα σου ψηθεί απο κάτω)

    Πρέπει να κυκλοφορεί ο αέρας παντού και ομοιόμορφα.

    (Όταν το δεις θα καταλάβεις τι εννοώ)

     

    Ο μηχανισμός είναι στο καπάκι του

    και εκεί πάνω έχει 2 στρογγυλά κουμπιά:

    το ένα είναι η θερμοκρασία και το άλλο το χρονόμετρο.

    (πχ το γυρνάς στα 10 λεπτά στους 200 βαθμούς c και μετά κλείνει απο μόνο του)

     

    Σαν μάρκα εγώ έχω ένα "multi four" το οποίο το είχα πάρει τότε απο τον Κωτσόβολο 100 ευρώ.

    Ξέρω όμως οτι τα αυθεντικά ρομπότ είναι κάτι αμερικάνικα

    (που μου διαφεύγει τώρα το όνομα τους) και κοστίζουν γύρω στα 300 ευρώ.

     

    Εγώ πάντως για τον λόγο που το πήρα

    είμαι ΠΑΡΑ πολύ ευχαριστημένη!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Είναι όντως πολύ καλό και το φαγητο γίνεται γρηγορα και υγειηνα...απλα εχε στο μυαλο σου οτι δεν ειναι για να φτιαχνεις μεγαλες ποσοτητες φαγητου.Πηραμε ενα δωρο στην πεθερα μου -της Rohnson -και δεν ηταν ακριβο,γυρω στα 60-70 ευρω αν θυμαμαι καλα.Το εχει βολευτει πολυ...τις περισσοτερες φορες σε αυτο μαγειρευει.

    Αυτο που θα σου προτινα ως προς τη μαρκα ειναι απλα να παρεις καποιας γνωστης μαρκας για πιο σιγουρια.

    Εμεις οταν ψαχναμε ολα οσα ειδαμε ηταν γυρω σ'αυτη την τιμη.Αποψη μου μην παρεις κατι πολυ ακριβο γιατι αν τυχον και δε σε βολεψει τσαμπα θα κλαις τα λεφτα σου.

    Θα παρω σιγουρα ενα κι εγω καποια στιγμη...

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Αποψη μου μην παρεις κατι πολυ ακριβο γιατι αν τυχον και δε σε βολεψει τσαμπα θα κλαις τα λεφτα σου.

     

    Συμφωνώ!

    Κι εγώ, όταν μου χαλάσει αυτό που έχω

    δεν θα πάρω ακριβό!

    Μια χαρά κάνει την δουλειά του κι αυτό που έχω

    κι ας μην είναι το ακριβό, το αυθεντικό, το αμερικάνικο!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Eίναι πολύ βολικό, ψήνει με ζεστό αέρα και μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα: κοτόπουλο ολόκληρο, κρέας, λιπαρά ψάρια όπως τσιπουρες, σολομός γίνονται υπέροχα, εγώ τα βάζω απ'ευθείας πάνω στη σχάρα του (συνήθως η συσκευασία περιέχει ένα μικρό ταψάκι με τρύπες, δυο σχάρες και λαβίδες) και το λίπος πέφτει στον πάτο του σκεύους. Εχω φτιάξει μέχρι και χταποδάκι ψητό, μπορώ να σου πω ότι συγκρίνεται με το ψητο στα κάρβουνα (όχι ότι είναι το ίδιο, μην υπερβάλουμε, αλλά γίνεται πολύ ευγευστο και μαλακό). Μπορείς να ψήσεις λαχανικά, μια συνάδελφος είχε στο εξοχικό της και μου έλεγε οτι τηγανίζει κιόλας αυγά και πατάτες! (δεν το έχω δοκιμάσει, για να είμαι ειλικρινής). Για το χρόνο ψησίματος, εγώ θα έλεγα ότι είναι λίγο πιο γρήγορο απο τον κοινό φούρνο πχ κάτι που ψήνω στον φούρνο μια ώρα, στο ρομποτάκι κάνει 40 λεπτά, δλδ ναι μεν λίγο πιο γρήγορα, αλλά όχι πολύ μεγάλη διαφορά. Ξεπαγώνει, ζεσταίνει... μόνο καφέ δεν κάνει! :) Είναι λίγο δύσκολο στο πλύσιμο, γιατί είναι μεγάλος ο κάδος, γυάλινος και επομένως βαρύς, αν έχεις όμως ένα μέτριου μεγέθους πλυντήριο πιάτων, μπορείς άνετα να το βάλεις εκεί να πλυθεί. Από μάρκες δεν ξερω για να πω την αλήθεια, επειδή όμως έχω δει αρκετά σε φίλες, νομίζω ότι δε χρειάζεται να ξοδευτείς πολύ, πάνω-κάτω όλα τα ίδια είναι.


    EXXQp3.pngAIzKp2.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια για το χρόνο που διαθέσατε για μένα.Θα χαρώ να διαβάσω και άλλες απαντήσεις για το θέμα.


    Ο θηλασμός είναι μια ΥΠΕΡΟΧΗ σχέση(δεν είναι γάλα σε κονσέρβα)Η κατσικούλα θηλάζει το κατσικάκι, η γαιδουρίτσα το γαιδουράκι,η γατούλα το γατάκι, γιατί οχι και ο άνθρωπος το ανθρωπάκι...

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Multi four έχω και εγώ εδώ και 2 χρόνια (το μεγάλο μέγεθος) και έχω καταργήσει τον φούρνο! Ακόμη και κεφτεδάκια φτιάχνω σε αντικολλητικό ταψάκι με ελάχιστο λάδι στον πάτο! Στο συστήνω. Το ίδιο έχει πάρει και μια φίλη μου και έχει μείνει πολύ ευχαριστημένη. Αν θέλεις συνταγές ή τρόπους μαγειρέματος του κάθε φαγητού στείλε μου πμ.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Ειμαι η kitrinula ,χαρηκα....

    Βρηκα το συνδεσμο σου στη προσπαθεια αναζητησης πληροφοριας για τη χρηση του ρομποτακι(φουρνος στον αερα)

    Επειδη ηδη το χρησιμοποιεις εδω κ 3 χρονια!!!

    Αν εχεις συνταγες η κ πληροφοριες για τοθς χρονους ψησιματος κ θερμοκρασιες...

    Οι οδηγιες που εχει δεν νομιζς να ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα,παντως εμενα δε μου πετυχαν.

    π.χ. πηρα να τηγανισω πατατες κ νομιζω χρειαστηκε το 25λεπτο.Αληθεια, υπαρχει τροπος να τηγανισω περισσοτερες πατατες?Ουτε ενα πιατο δε μου βγηκε...

    Κ απο κατω οι πατατες δεν ψηνονταν....

    Μετα εκανα μια αυροσχεδια βαση λαδοκολας με τρυπες που την τοποθετησα πανω στη σχαρα αλλα φυσικα χωρεσαν πολυ λιγες πατατες.

    Εχεις κατι να μου προτεινεις??????

    Αλλα κ οτι χρησιμη συνταγη εχεις εκτελεσει..

     

     

    Σε ευχαριστωωωωωωωωωωω

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Κορίτσια ,καλημέρα

    όταν λέτε ότι δεν είναι για μεγάλες ποσότητες το ρομποτάκι ,τι εννοείτε?Δηλ. μία 4 μελής οικογένεια δεν μπορεί να εξυπηρετήσει?

    Και όσο αφορά την κατανάλωση ρεύματος ,είναι πιο οικονομικό?Επειδή αποφεύγω το τηγάνι και μαγειρεύω πολύ συχνά στο φούρνο ρώτάω..

    Ευχαριστώ.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γεια σας κι από μένα!

    Εμένα το ρομποτάκι μου φαίνεται πιο εύχρηστο κι από το φουρνάκι που έχω (δεν έχω κανονικά φουρνο), είμαι στο τρίτο τώρα και δεν το αποχωρίζομαι!

    Κυρίως ότι ψήνεται στο φούρνο ψήνεται και στο ρομποτ, και είναι πολυ καλό για ζέσταμα φαγητού!

    Για 4 άτομα δεν ξέρω, ανάλογα με την ποσότητα που τρώτε, εμάς για δύο μια χαρά και περισσεύει, ανάλογα με το ταψάκι που χρησιμοποιείς πάει δηλαδή.

    Το πρώτο μου ρομποτ ήταν πιο μεγάλο από τα άλλα, τα επόμενα δύο τα έχω αγοράσει από κατάστημα και είναι λίγο πιο μικρός ο κάδος τους

    Κι αν είσαι ψιλοατζαμού όπως εγώ καλύτερα να πάρεις μιας μάρκας κι οταν το περιποιηθείς καταλλήλως (σπάσεις κλπ) να πάρεις της ίδιας μάρκας για να σου μείνει αντάλλακτικό ή το καπάκι ή ο κάδος

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Είμαι κι εγώ λάτρης του ρομποτακίου! Το έχω από το 2003 και το έχω κυριολεκτικά ξεσκίσει! Κάνω τα πάντα! Μαγειρεύω, ξεπαγώνω, ζεσταίνω! ;Oσο για τον χρόνο που ρωτάς, εξαρτάται το φαγητό. Εντάξει, θέλει τον χρόνο του, φούρνος είναι. Στο συστήνω ανεπιφύλακτα. Όσο για μάρκα, δεν ξέρω τί να σου πω. Εγώ έχω το αυθεντικό το αμερικάνικο. Aroma λέγεται νομίζω. Αυτό είναι πανάκριβο, αλλά ξέρω κι από φίλες μου που έχουν πάρει πιο φθηνά (γύρω στα 100 ευρώ) και είναι πολύ ευχαριστημένες!

     

    Το ΜΟΝΟ μείον που βρίσκω, είναι ότι ο κάδος είναι ασήκωτος!! Μιλάμε, έχω φτιάξει κάτι μούσκουλα... τρέμε Arnold!


    Evolve or Dissolve

     

    Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    μου εκαναν και εμενα δωρο το ρομποτακι και σημερα πρωτη μερα..ειναι της hobby και δεν εχει και πολλες οδηγιες...καμια ιδεα φαγητου? εψησα πιτακια και πατατες ταυτοχρονα και εγιναν νοστημα....ειναι τελικα πιο οικονομικο σε ρευμα απο τον φουρνο?


    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    SOS!!!!θέλω να ψήσω ένα κεκάκι, έχει δοκιμάσει καμία κάτι τέτοιο; ή θα μείνει άψητο απο κάτω;;;;

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    το ανακαλυψα δυστυχώς αργά... 40 χρόνια μαγειρεύω κι όμως μόνο τα τελευταία 5 χρόνια τ αγόρασα...ζω μόνη πια και το πήρα για να κάνω οικονομία στο ρεύμα... κάνει υπέροχα φαγητά ή γλυκά και με 800 βατ την ώρα στοιχίζει η μία ώρα μαγειρικης μόνο  6 σεντς!!!

    οι μπριζόλες σε μισή ώρα μόνο 3 σεντς!!! Στον συμβατικό φούρνο ξοδεύουμε απίστευτο ρεύμα... να το αγοράσετε θα κάνετε και εύκολο το μαγείρεμα και οικονομικό!!!♥️

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

    Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση

    Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα