Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αναπάντητες ερωτήσεις...

aglaia

Recommended Posts

Δυστυχώς μερικές φορές μου ξεφεύγουν κάποιες ερωτήσεις μέσα στα τόπικ. :oops:

Θα παρακαλούσα όλες τις μαμάδες που κυκλοφορείτε στα τόπικ του θηλασμού να με βοηθήσετε. Αν βλέπετε ότι μένουν αναπάντητα ερωτήματα ενώ συνεχίζω να απαντώ σε άλλες ερωτήσεις, θα σας παρακαλούσα να στέλνετε ένα πμ με το λινκ!

Εννοείται ότι όπου μπορείτε να απαντάτε εσείς, το κάνετε. Συνήθως σας διαβάζω και μόνο αν χρειάζεται συμπληρώνω κάτι.

Το σημαντικό μέσα στο φόρουμ είναι ότι οι παλαιότερες μαμάδες έχουν την εμπειρία από το μωρό τους αλλά και τη γνώση από το διάβασμα εδώ μέσα και μπορούν να υποστηρίζουν τις νεότερες!

Όσο μεγαλώνει το φόρουμ τόσο πιο αναγκαία είναι η συμμετοχή των βετεράνων μαμάδων!

Αν έχετε αμφιβολλία γι αυτό που γράφετε μην ανησυχείτε, θα το δω και θα το συμπληρώσω.

Οι έμπειρες μαμάδες μπορούν άνετα να καλύψουν το 80% των νεότερων. Χαίρομαι να το κάνετε για να έχω περισσότερο χρόνο για τις μαμάδες με ιδιαίτερα προβλήματα!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! :)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 71
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! :)

Εμείς ευχαριστούμε εσένα Αγλαϊα για την υποστήριξη που μας προσφέρεις απλόχερα μέσα από αυτό το φόρουμ! :D

Άσχετο: Επιτέλους είδαμε και μια άσπρη μέρα, ε κορίτσια; :lol:

Αγλαϊα, χίλια ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές!

Είμαι κι εγώ μια νέα μανούλα με ένα υπέροχο αγγελουδάκι 37 ημερών που μου έχει πάρει τα μυαλά!

Έχω διαβάσει τα περισσότερα θέματα εδώ για τον θηλασμό, αλλα εξακολουθώ να έχω απορίες και άγχος. Θηλάζω μέχρι στιγμής αποκλειστικά, αλλά δίνω και τσαί Κίντερτε (μίγμα βοτάνων) σύμφωνα με τις οδηγίες της παιδιατρου. Κάνω καλά?

Επίσης, τα γέυματα από το στήθος μου είναι σχετικά λίγα, 6 κατά Μ.Ο. την ημέρα, πειράζει? Την νύχτα ξυπνάει μόνο μια φορά για να θηλάσει, μετα από 4-4.5 ώρες ύπνου. Θα έπρεπε να την ξυπνάω? Διότι στο μεταξύ το στήθος μου έχει πρηστεί και με πονάει. Μερικές φορές όταν ποναέι πολύ, το βγάζω με θήλαστρο και της το δίνω λίγο αργότερα. Κάλά κάνω?

Επίσης θα ήταν καλό να πάρω μαγιά μπύρας? Νομίζω ότι τρέφεται καλά, αλλά, μήπως θα ήταν ακόμη καλύτερα αν έπαιρνα?

Τέλος, το σημαντικότερο πρόβλημα: Όλη την ημέρα σχεδόν κοιμάται, μετά από 4-5 ικανοποιητικούς θηλασμούς, αλλά το βράδυ, μετά το μπάνιο που της το κάνουμε γύρω στις 10-11 μ.μ., αρχίζει να θηλάζει στις 11 και τελειώνει τον θηλασμό, στις 3 τη νύχτα! Δλδ, είναι κουρασμένη, θηλάζει λίγο, πιπιλάει για μισή ώρα, αποκοιμιέται, την βάζω στο κρεββατι, και ξυπναει λίγο μετά ζητώντας πάλι στήθος, το μόνο που την κάνει να σταματάει το κλάμα. Τι να΄κάνω? Έίναι κουραστικό αυτό το βραδυνο σερί 4 ωρών.

Και ένα τελευταίο. Το άλλο Σάββατο, θέλω να πάω στο γάμο της ξαδέρφης μου στην Κοζάνη, και πρέπει να λείψω για 7-8 ώρες. Πειράζει για εκείνες τις ώρες αν η πεθερά μου της δωσει ξένο γάλα? Μόνο για εκείνη την ημέρα.

Διότι με το θήλαστρο σπανίως καταφέρνω να βγάλω περίσσευμα.

Χίλια ευχαριστώ προκαταβολικά. Είμαι και στη Θεσσαλονίκη. Ίσως να μπορούσα να πάρω και περισσότερες συμβουλές από όποιον-α μου συστήσεις.

μια ευτυχισμένη μανούλα που υποστηρίζει φανατικά τον αποκλειστικό θηλασμό! :D:D:D

Είμαι κι εγώ μια νέα μανούλα με ένα υπέροχο αγγελουδάκι 37 ημερών που μου έχει πάρει τα μυαλά!

haido, να σου ζήσει!!! :)

Θηλάζω μέχρι στιγμής αποκλειστικά, αλλά δίνω και τσαί Κίντερτε (μίγμα βοτάνων) σύμφωνα με τις οδηγίες της παιδιατρου. Κάνω καλά?

Οι οδηγίες της Αμερικάνικης Ακαδημία Παιδιατρικής και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι σαφέστατες:

-όχι άλλα υγρά στα μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά,

-όχι τεχνητές θηλές στα μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά τουλάχιστον για τις πρώτες 6 εβδομάδες της ζωής τους.

Άρα δεν κανεις καλά. Πιθανότατα αυτό το ξέρει και ο παιδίατρός σου και προσπαθεί να περιπλέξει τα πράγματα.

Επίσης, τα γέυματα από το στήθος μου είναι σχετικά λίγα, 6 κατά Μ.Ο. την ημέρα, πειράζει?

Αν το βάρος του μωρού είναι ικανοποιητικό δεν πειράζει, αν δεν είναι ικανοποιητικό πειράζει... Αν θέλεις γράψες όλες τις ζυγίσεις με ημερομηνίες.

Την νύχτα ξυπνάει μόνο μια φορά για να θηλάσει, μετα από 4-4.5 ώρες ύπνου. Θα έπρεπε να την ξυπνάω?

Αν το βάρος του μωρού είναι ικανοποιητικό δεν πειράζει, αν δεν είναι ικανοποιητικό πειράζει...

Μερικές φορές όταν ποναέι πολύ, το βγάζω με θήλαστρο και της το δίνω λίγο αργότερα. Κάλά κάνω?

Δεν πειράζει να βγάζεις γάλα με το θήλαστρο για να ανακουφιστείς.

Πειράζει όμως να το δίνεις με το μπιμπερό. Το μωρό μόνο το θηλάζει η μαμά. Τα μπιμπερό το μωρό τα παίρνει μόνο από άλλους και μονο όταν η μαμά δεν είναι μέσα στο σπίτι (είναι έξω από την εξώπορτα του σπιτιού).

Επίσης θα ήταν καλό να πάρω μαγιά μπύρας? Νομίζω ότι τρέφεται καλά, αλλά, μήπως θα ήταν ακόμη καλύτερα αν έπαιρνα?

Από αυτά που γράφεις παραπάνω μάλλον έχεις ελαφριά υπερπαραγωγή. Αν πάρεις μαγιά της μπύρας μπορεί να έχεις σημαντική υπερπαραγωγή και αυτό να σου δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα. Να μην πάρεις! :)

Τέλος, το σημαντικότερο πρόβλημα: Όλη την ημέρα σχεδόν κοιμάται, μετά από 4-5 ικανοποιητικούς θηλασμούς, αλλά το βράδυ, μετά το μπάνιο που της το κάνουμε γύρω στις 10-11 μ.μ., αρχίζει να θηλάζει στις 11 και τελειώνει τον θηλασμό, στις 3 τη νύχτα! Δλδ, είναι κουρασμένη, θηλάζει λίγο, πιπιλάει για μισή ώρα, αποκοιμιέται, την βάζω στο κρεββατι, και ξυπναει λίγο μετά ζητώντας πάλι στήθος, το μόνο που την κάνει να σταματάει το κλάμα. Τι να΄κάνω? Έίναι κουραστικό αυτό το βραδυνο σερί 4 ωρών.

Θα ήταν πιο κουραστικό να μην κοιμόταν ούτε το βράδυ ούτε τη μέρα! Να μην μιλάς γιατί θα εξαγριωθούν οι μαμάδες που είναι 23 ώρες το 24ωρο με το μωρό στο στήθος. Για να ξεκουράζεσαι να κοιμάσαι τις ώρες που κοιμάται το μωρό. Αφού κοιμάται τόσο πολλές ώρες σου δίνει πολλές ευκαιρίες να ξεκουραστείς.

Επίσης μπορείς να κοιμάσαι την ώρα που θηλάζεις! Προφανώς για γράφεις τα παραπάνω δεν κοιμάσαι θηλάζοντας. Καιρός να το κάνεις και αυτό για να μην κουράζεσαι! :wink:

Το άλλο Σάββατο, θέλω να πάω στο γάμο της ξαδέρφης μου στην Κοζάνη, και πρέπει να λείψω για 7-8 ώρες. Πειράζει για εκείνες τις ώρες αν η πεθερά μου της δωσει ξένο γάλα?

Εμένα δεν με πειράζει αλλά το μωρό μπορεί να το πειράξει! Μπορεί να μην του αρέσει η γεύση, μπορεί να το κάνει εμετό...

Πέρα όμως από αυτά αυξάνεις τον κίνδυνο να παρουσιάσει το μωρό αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και στα προϊόντα του. Γενικά όσο νωρίτερα και όσο συχνότερα εκτίθεται ένα μωρό στα αλλεργιογόνα τόσο πιο μεγάλες είναι οι πιθανότητες να εμφανίσει αλλεργία.

Διότι με το θήλαστρο σπανίως καταφέρνω να βγάλω περίσσευμα.

Μα αφου ήδη αντλείς όταν το στήθος είναι υπερφορτωμένο. Αυτό το γάλα μπορείς να το καταψύχεις και να συμπληρώσεις τα γεύματα που θα χρειαστεί το μωρό.

Επίσης μπορείς να αλλάξεις θήλαστρο και να αντλείς πιο αποτελεσματικά.

Μία άλλη λύση είναι να πάτε στο γάμο με το μωρό και την πεθερά σου. Έτσι θα έχεις το μωρό κοντά σου να θηλάζει όποτε θέλει και την πεθερά σου να το προσέχει και να είσαι εσύ πιο ελεύθερη. Αυτή η λύση είναι μάλλον η καλύτερη για το μωρό μια και δεν θα του λείψει η μαμά του (και δεν είναι συνηθισμένο...). Επιπλέον εσύ δεν θα ανησυχείς αν συμβεί κανένα απρόοπτο γιατί θα είσαι δίπλα του. Ετσι θα μπορέσεις να μείνεις περισσότερο στο γάμο και να διασκεδάσεις καλύτερα! :)

Ίσως να μπορούσα να πάρω και περισσότερες συμβουλές από όποιον-α μου συστήσεις.

Πιστεύω ότι μια και θέλεις να θηλάσεις αποκλειστικά είναι καλό να έχεις έναν παιδίατρο που να μπορεί να σε στηρίξει σε αυτό που κάνεις. Ο δικός σου (από άγνοια, ή επίτηδες δεν ξέρω πιο είναι χειρότερο) ήδη προσπαθεί να σου βάλει εμπόδια.

Στην πόλη μας έχουμε την τύχη να έχουμε την παιδίατρο Αννα Πατσούρου που είναι και σύμβουλος γαλουχίας (IBCLC). Αν εδιαφέρεσαι θα σου δώσω με πμ τα στοιχεία της.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια! :)

Πάντα στη διάθεσή σου! :)

Πέρα όμως από αυτά αυξάνεις τον κίνδυνο να παρουσιάσει το μωρό αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και στα προϊόντα του. Γενικά όσο νωρίτερα και όσο συχνότερα εκτίθεται ένα μωρό στα αλλεργιογόνα τόσο πιο μεγάλες είναι οι πιθανότητες να εμφανίσει αλλεργία.

Γκρρρ... :evil::x:x:evil: Το είχα φανταστεί! Εμείς πήραμε 3-4 φορές συμπλήρωμα (τις πρώτες στο μαιευτήριο :x:evil: $#@%&!!!, τις τελευταίες γιατί 1-2 φορές δεν άντεξα το συνεχόμενο 6ωρο θηλασμού το βράδι). Και έτσι την πάθαμε την αλλεργία! Αίμα στα κακά και είπα το τυρί τυράκι!

1103660.png

________

I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewelry.

Διαφημίσεις

Αίμα στα κακά και είπα το τυρί τυράκι!

C@t, λυπάμαι που ταλαιπωρήθηκες. Αν το μωρό σου παρουσίασε αλλεργία μόνο στο αγελαδινό γάλα που είναι η πιο συνηθισμένη περίπτωση, θα μπορούσες να τρως τα περισσότερα ελληνικά τυριά που γίνονται από αιγοπρόβειο γάλα.

C@t, λυπάμαι που ταλαιπωρήθηκες. Αν το μωρό σου παρουσίασε αλλεργία μόνο στο αγελαδινό γάλα που είναι η πιο συνηθισμένη περίπτωση, θα μπορούσες να τρως τα περισσότερα ελληνικά τυριά που γίνονται από αιγοπρόβειο γάλα.

Ακόμα δεν έχουμε διαπιστώσει την αιτία. Οι γιατροί μου τα έχουν κόψει όλα (ψάρι, μοσχάρι, ξηρούς καρπούς, καρυκεύματα, αυγό, γαλακτοκομικά, και μου είπαν αποκλειστικό θηλασμό) και το αίμα σταμάτησε. Τα μη αγελαδινά γαλακτοκομικά δε μπορώ να τα φάω γιατί έχω τον κ.Υποχόνδριο άντρα μου στο σπίτι και λέει πως δεν ξέρουμε αν είναι όντως αυτό που λένε.

Πάντως τώρα θα αρχίσω να προσθέτω. Αλλά εγώ είμαι σίγουρη πως φταίει το γάλα-σκόνη, ακόμα και το υποαλλεργικό, που όπως είπες και αλλού δεν κάνει καμία διαφορά. Τώρα τα κακά μας είναι πράσινα εδώ και λίγο καιρό, αλλά από ό,τι διάβασα εδώ, αυτό συμβαίνει συχνά και δεν είναι πρόβλημα.

Τώρα που σε βρήκα, να σε ρωτήσω και αυτό: Το βράδι δεν έχω καθόλου γάλα, με αποτέλεσμα η μπέμπα να πιπιλάει ώρες! Το πρωί όμως ξυπνάω με δύο μπαλόνια (η μπέμπα κοιμάται 12-7 περίπου... σσσσςςς... μην το πεις ούτε του παπά) και άρχισα να αντλώ με σκοπό να της το δίνει ο κ.Υποχόνδριος (που λέγαμε) το βράδι. Κυρίως γιατί η μικρή αρνείται να φάει με μπιμπερό, και θέλουμε να βγούμε κάποια μέρα. Μήπως έτσι χαλάσω την παραγωγή;

Επίσης να προσθέσω ότι μου έφεραν το χειροκίνητο θήλαστρο ISIS της Avent και θέλω να πω πως είναι πολύ καλό (για χειροκίνητο) γιατί δε χρειάζεται να κάνεις συχνές επαναλαμβανόμενες πιέσεις στο μοχλό, κάνεις μία και κρατάει πολλά δευτερόλεπτα η άντληση.

Με συγχωρείτε για την πολυλογία, αλλά... τα ξέρετε... νέες μαμάδες γεμάτες απορίες.

1103660.png

________

I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewelry.

Τα μη αγελαδινά γαλακτοκομικά δε μπορώ να τα φάω γιατί έχω τον κ.Υποχόνδριο άντρα μου στο σπίτι και λέει πως δεν ξέρουμε αν είναι όντως αυτό που λένε.

Έχει ένα δίκιο αλλά από την άλλη κάτι πρέπει να τρως κι εσύ. Γνώμη μου είναι να φας μια μέρα κατσικισιο τυρί και να περιμένεις αντίδραση. Αν σε 3 μέρες δεν δεις τίποτα πρόσθεσε και το πρόβειο. Κάνε το ίδιο και με τα άλλα τρόφημα.

Τώρα τα κακά μας είναι πράσινα εδώ και λίγο καιρό, αλλά από ό,τι διάβασα εδώ, αυτό συμβαίνει συχνά και δεν είναι πρόβλημα.

Συμβαίνει συχνά. Αν είναι από ίωση θα περάσει. Αν όμως είναι επειδή το μωρό τρώει το γάλα που εκκρίνεται στην αρχή γιατί το αλλάζεις στήθος πιο σύντομα από ότι πρέπει, αυτό σημαίνει ότι παίρνει γάλα με λιγότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεται.

Το βράδι δεν έχω καθόλου γάλα, με αποτέλεσμα η μπέμπα να πιπιλάει ώρες!

Θέλεις να μου πεις ότι το μωρό πιπιλάει ώρες ένα στήθος χωρίς γάλα και δεν διαμαρτύρεται καθόλου;;; Δεν νομίζω να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Το πρωί όμως ξυπνάω με δύο μπαλόνια (η μπέμπα κοιμάται 12-7 περίπου... σσσσςςς... μην το πεις ούτε του παπά)

Αχ, μπερδεύεσαι... Το στήθος σου το νιώθεις άδειο γιατί το μωρό πίνει συνέχεια. Όταν σταματάει να πίνει απλά το γάλα μαζεύεται.

(δεν το λέω σε κανέναν...)

και άρχισα να αντλώ με σκοπό να της το δίνει ο κ.Υποχόνδριος (που λέγαμε) το βράδι.

Εδώ με μπέρδεψες... Πότε αντλείς και πότε παίρνει το μωρό μπιμπερό; Έχουν μεγάλη σημασία οι ώρες...

Κυρίως γιατί η μικρή αρνείται να φάει με μπιμπερό, και θέλουμε να βγούμε κάποια μέρα.

Η μικρή δεν είναι χαζή, είναι λογικό να αρνείται το μπιμπερό όταν σε βλέπει ή όταν σε μυρίζει. Είναι καλύτερα να παίρνει το μπιμπερό μόνο όταν λείπεις από το σπίτι (όχι από το δωμάτιο, από το σπίτι...).

Το πρόβλημα με το μπουκάλι να το αφήσετε γι αυτόν που θα κρατήσει το μωρό. Εσάς να μην σας απασχολεί καθόλου!

Καλή διασκέδαση!!! :)

Μήπως έτσι χαλάσω την παραγωγή;

Είναι πολύ πιθανό και την παραγωγή να χαλάσεις και τη συνεργασία με το μωρό....΄

Γράψε μου περισσότερες λεπτομέρειες αν θέλεις.

Επίσης να προσθέσω ότι μου έφεραν το χειροκίνητο θήλαστρο ISIS της Avent και θέλω να πω πως είναι πολύ καλό (για χειροκίνητο) γιατί δε χρειάζεται να κάνεις συχνές επαναλαμβανόμενες πιέσεις στο μοχλό, κάνεις μία και κρατάει πολλά δευτερόλεπτα η άντληση.

Αυτό το θήλαστρο είναι από τα καλύτερα χειροκίνητα. :wink:

Συγγνώμη για την άσχετη παρεμβολή αλλά ... Αγλαϊα.. τι να πω!!!

Μακάρι να μπορούσαν να διαβάσουν τις συμβουλές σου όλες οι μανούλες όλου του κόσμου και μακάρι να υπήρχε το φόρουμ όταν έκανα το πρώτο μου παιδάκι! Τι άλλο να σου πω δεν ξέρω! Δεν ξέρω αν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύτιμη είναι η συμβολή σου!

Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...

Θέλεις να μου πεις ότι το μωρό πιπιλάει ώρες ένα στήθος χωρίς γάλα και δεν διαμαρτύρεται καθόλου;;; Δεν νομίζω να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Εννοώ ότι κάθεται με κλειστά τα μάτια ακίνητη και το μόνο που νιώθω είναι η γλωσσίτσα της να ρουφάει, και πως αν κουνηθώ λίγο και ξεβεντουζώσει τινάζεται από το ξάφνιασμα! (πολύ αστείο αυτό) επίσης όταν της φεύγει το στήθος και έχει κοιμηθεί συνεχίζει και πιπιλάει στον αέρα (ακόμη πιο αστείο). Αλλά το βράδι μόνο εκεί ησυχάζει (και στο μάρσιππο), αλλιώς γίνεται χαμός. Και όταν πιέζω το στήθος δεν βγαίνει σταγόνα, αλλά η μικρή συνεχίζει το ρούφηγμα.

Πότε αντλείς και πότε παίρνει το μωρό μπιμπερό; Έχουν μεγάλη σημασία οι ώρες...

Αυτό σήμερα θα το ξεκινήσουμε. Η σκέψη ήταν να αντλώ το πρωί από τα μπαλόνια που έλεγα, αντί να μου τρέχει και να κάνει τα σεντόνια χάλια, και να της το δίνει ο mr Y το βράδι με το μπιμπερό.

Το πρόβλημα με το μπουκάλι να το αφήσετε γι αυτόν που θα κρατήσει το μωρό. Εσάς να μην σας απασχολεί καθόλου!

:idea::!: Έχεις δίκιο. Θα τα βρουνε μόνες τους, εγγονή και γιαγιάδες! :D

γιατί το αλλάζεις στήθος πιο σύντομα από ότι πρέπει,

έχεις πει νομίζω "μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον του". Την αλλάζω όταν την παίρνει ο ύπνος ή όταν αρχίσει να χαζεύει και να της φεύγει η θηλή από το στόμα. Έλεγα μήπως έτσι αυξηθεί η παραγωγή, αλλά μόλις έριξες νέο φως :idea: . Μήπως τελικά έχω αρκετό γάλα και δεν το καταλαβαίνω;

1103660.png

________

Διαφημίσεις

Αυτό σήμερα θα το ξεκινήσουμε. Η σκέψη ήταν να αντλώ το πρωί από τα μπαλόνια που έλεγα, αντί να μου τρέχει και να κάνει τα σεντόνια χάλια, και να της το δίνει ο mr Y το βράδι με το μπιμπερό.

Να αντλείς ένα γεύμα, να το βάζεις στην κατάψυξη να έχει για όταν θα βγείτε αλλά το μωρό να μην πάρει μπουκάλι όταν είσαι εκεί. Θα μπερδευτεί πολύ που θα σε μυρίζει και δεν θα είσαι διαθέσιμη. Θα το πάρει προσωπικά, σαν απόρριψη και σίγουρα θα ανησυχήσει... Άσε το για όταν θα λείπεις.

:idea::!: Έχεις δίκιο. Θα τα βρουνε μόνες τους, εγγονή και γιαγιάδες! :D

Και αν σου πούνε ότι δυσκολεύονται και φταιες εσύ γι αυτό που το θηλαζεις, ξέρεις τι θα απαντήσεις, ότι αυτές θα έπρεπε να ξέρουν να παρηγορήσουν ένα μωρό για λίγες ώρες και ότι άλλο θέλεις!

έχεις πει νομίζω "μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον του". Την αλλάζω όταν την παίρνει ο ύπνος ή όταν αρχίσει να χαζεύει και να της φεύγει η θηλή από το στόμα. Έλεγα μήπως έτσι αυξηθεί η παραγωγή, αλλά μόλις έριξες νέο φως :idea: . Μήπως τελικά έχω αρκετό γάλα και δεν το καταλαβαίνω;

Κάτι μου λέει ότι και αρκετό γάλα έχεις και δεν το καταλαβαίνεις... Για ξανασκέψου το!

Επίσης σκέψου το ότι εγώ δεν σε έχω δει ποτέ και το κατάλαβα κι εσύ που το κουβαλάς δεν το κατάλαβες... Μήπως να χαλαρώσεις λίγο; :wink:

Όχι μωρέ, εντάξει είναι οι γιαγιάδες. Ήμουν τόσο πολεμική με το θέμα, αφού είχα διαβάσει το φόρουμ, που πείστηκαν όλοι ότι αυτό θα κάνω και τέρμα.

Τελικά μπορώ να αναμειγνύω τα γάλατα από δύο αντλήσεις πριν τα βάλω στην κατάψυξη; Βγάζω άνετα 60 γρ. το πρωί, αλλά δεν θέλω να πιεστώ για παραπάνω γιατί ξέρω ότι θα βαρεθώ.

Σε ευχαριστώ για όλη αυτή τη συζήτηση. Όχι μόνο είσαι κατατοπιστικότατη και πρόθυμη να βοηθήσεις, είσαι και απίστευτα γρήγορη στις απαντήσεις σου, σαν αίλουρος!!! :)

1103660.png

________

Τελικά μπορώ να αναμειγνύω τα γάλατα από δύο αντλήσεις πριν τα βάλω στην κατάψυξη; Βγάζω άνετα 60 γρ. το πρωί, αλλά δεν θέλω να πιεστώ για παραπάνω γιατί ξέρω ότι θα βαρεθώ.

Ναι αρκεί να τα βάλεις και τα 2 στο ψυγείο να κρυώσουν και όταν φτάσουν στην ίδια θερμοκρασία τα ενώνεις και.... στην κατάψυξη :D

Σε ευχαριστώ για όλη αυτή τη συζήτηση. Όχι μόνο είσαι κατατοπιστικότατη και πρόθυμη να βοηθήσεις, είσαι και απίστευτα γρήγορη στις απαντήσεις σου, σαν αίλουρος!!! :)

Τώρα εγώ την πρόλαβα :lol: χεχεχε :lol:

WLn5p2.png

Είστε άπαιχτες όλες!!! :lol::lol::lol:

Και γω που νόμιζα ότι μόνο εγώ θηλάζω 4 συνεχόμενες ώρες κάθε βράδυ... C@t, αυτό με το πιπίλισμα στον αέρα το κάνει κι η δική μου όταν κουραστεί και μιλάμε πεθαίνω στα ΄γέλια... Αχ και να είχα πρόχειρη την κάμερα τέτοιες στιγμές να το απαθανατίσω...

Αγλαϊα ευχαριστούμε πάντα!

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω αν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύτιμη είναι η συμβολή σου!

Το κάνω γιατί κι εγώ όταν τη χρειάστηκα τη βρήκα αυτή τη συμβουλή!!! Μπορώ να φανταστώ πολύ καλά γιατί το έχουν κάνει πολλοί πριν από μένα και με βοήθησαν απίστευτα! :wink:

Εννοώ ότι κάθεται με κλειστά τα μάτια ακίνητη και το μόνο που νιώθω είναι η γλωσσίτσα της να ρουφάει, και πως αν κουνηθώ λίγο και ξεβεντουζώσει τινάζεται από το ξάφνιασμα! (πολύ αστείο αυτό) επίσης όταν της φεύγει το στήθος και έχει κοιμηθεί συνεχίζει και πιπιλάει στον αέρα (ακόμη πιο αστείο).

ακου αιλουροειδή φιλενάδα (το felini, σωστά είπες βγαίνει από αυτό) και εμένα έτσι έκανε. Στο τέλος του 2ου μήνα άρχισε να κάνει σωστές θηλαστικές κινήσεις και να νιώθω ότι βεντουζάρει καλά το στήθος. Ταυτόχρονα μειώθηκε και ο χρόνος θηλασμού.... :D

Ευτυχώς δεν με είχε πληγώσει πριν αλλά αυτά όλα που γράφεις τα έζησα και εγώ.

Μετά εγώ είχα συνηθίσει να κάθομαι να θηλάσω 1 ώρα και βάλε και όταν αυτή τελείωνεστο 10λεπτο που έγινε μετά 5λεπτο :shock: λίγο μου την έσπαγε να σου πω την αλήθεια :lol::lol::lol:

WLn5p2.png

Μετά εγώ είχα συνηθίσει να κάθομαι να θηλάσω 1 ώρα και βάλε και όταν αυτή τελείωνεστο 10λεπτο που έγινε μετά 5λεπτο :shock: λίγο μου την έσπαγε να σου πω την αλήθεια :lol::lol::lol:

Αποδιοργάνωση! Κι εγώ έτσι ένιωθα στην αρχή!!! :lol:

ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΙΩΘΑΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΚΟΦΑΙΝΟΤΑΝΕ!ΤΟ ΕΝΙΩΘΑ ΩΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗ!ΜΟΥ ΛΕΙΠΑΝΕ ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΠΑΝΩ ΜΟΥ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΙ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ.ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑ!ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΩ?ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕς!!!

.png

.png

Αποδιοργάνωση! Κι εγώ έτσι ένιωθα στην αρχή!!! :lol:

Ασε που όσο αυτή θήλαζε εγώ στρωνόμουν στον καναπέ και έβλεπα DVD.. Οταν αυτή τελείωνε αμέσως δεν μπορούσα να δω την ταινία.... :D

WLn5p2.png

ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΙ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ.ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑ!ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΩ?ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕς!!!

Θα με κάνεις να πιστέψω πως δεν διδάσκονται πια τα θηλαστικά στη σχολή!

Μήπως να ξεσκονίσεις λίγο τα σχετικά; Απλά για να γυαλίσει λίγο το βλεμμα σου όταν σου λένε τέτοια... Να δεις τι καλά που θα κοπούνε...

Κάνε πρόβες στον καθρέφτη λέγοντας με ύφος την ερώτηση: "ξέρετε κάτι περισσότερο από όσα ξέρω;" Ακόμη και μπλόφα να είναι ο άλλος φρενάρει...

ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΝΑΓΑΓΩ ΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΥ ΛΕΝΕ :ΑΛΛΟ ΣΤΑ ΖΩΑ ΑΛΛΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΙΩΝΩ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ.ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΧΩΔΗΣ ΓΕΝΙΚΑ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΨΑΡΩΝΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ!

.png

.png

aglaia έγραψε:

felinidoc έγραψε:

Μετά εγώ είχα συνηθίσει να κάθομαι να θηλάσω 1 ώρα και βάλε και όταν αυτή τελείωνεστο 10λεπτο που έγινε μετά 5λεπτο Shocked λίγο μου την έσπαγε να σου πω την αλήθεια Laughing Laughing Laughing

Αποδιοργάνωση! Κι εγώ έτσι ένιωθα στην αρχή!!! Laughing

Ασε που όσο αυτή θήλαζε εγώ στρωνόμουν στον καναπέ και έβλεπα DVD.. Οταν αυτή τελείωνε αμέσως δεν μπορούσα να δω την ταινία.... Very Happy

Ούτε θυμάμαι πόσα βιβλία διάβασα τους πρώτους μήνες του θηλασμού!!!Τώρα...ούτε τις κυριακάτικες εφημερίδες!

df306542d5.pngbb1d25814b.png

ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΝΑΓΑΓΩ ΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΥ ΛΕΝΕ :ΑΛΛΟ ΣΤΑ ΖΩΑ ΑΛΛΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΙΩΝΩ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ.

Πριν ένα χρόνο ετοίμασα μια παρουσίαση για τα θήλαστρα και ανέλυα και τη φυσιολογία του θηλασμού. Δεν πέρασα καν από τη βιβλιοθήκη της ιατρικής (είχα τα βιβλία του θηλασμού) αλλά για να μπω σε λεπτομέρειες και κυρίως για να αναφέρω ελληνική βιβλιογραφία, πήγα και στρώθηκα στη βιβλιοθήκη της κτηνιατρικής... Όχι μόνο καλύφθηκα εντελώς αλλά ήταν φοβερό που τους κάρφωσα λέγοντας ότι αυτά διδάσκονται οι φοιτητές της κτηνιατρική από τη δεκαετία του 1980 ή και νωρίτερα, απλά αυτά τα βιβλία βρηκα στην κτηνιατρική. Για τους γιατρούς είναι πρωτόγνωρα...

Επίσης είχα μία διαφάνεια με αυτό:

Το 1971 ο Theret έγραψε ότι η αγελάδα δεν είναι μία μηχανή παράγουσα γάλα. Συνιστούσε στους αμελκτές να φέρονται στα ζώα με αγάπη και υπομονή…

(Theret M., 1971. Traite mecanique et production laitiere. La Technique Laitiere, 689: 10-19.)

και σχολίαζα ότι ως μητέρες θα περιμέναμε τουλάχιστον την ίδια ευαισθησία στην αντιμετώπιση...

ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΧΩΔΗΣ ΓΕΝΙΚΑ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΨΑΡΩΝΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ!

Και οι άλλοι το καταλαβαίνουν και κάνουν ότι μπορούν για να σε ψαρώσουν... :?

Να τους κοιτάς με απαξιωτικό ύφος και να μην λες τίποτα... Η σιωπή της σοφίας! Και σιγά-σιγά να εκπαιδευτείς και να απαντάς!!!

:wink:

Τώρα τα κακά μας είναι πράσινα εδώ και λίγο καιρό, αλλά από ό,τι διάβασα εδώ, αυτό συμβαίνει συχνά και δεν είναι πρόβλημα.

Συμβαίνει συχνά. Αν είναι από ίωση θα περάσει. Αν όμως είναι επειδή το μωρό τρώει το γάλα που εκκρίνεται στην αρχή γιατί το αλλάζεις στήθος πιο σύντομα από ότι πρέπει, αυτό σημαίνει ότι παίρνει γάλα με λιγότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεται.

καλησπερα μαμαδες..

καταρχήν κι απο μένα ενα ΜΠΡΑΒΟ και ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προς όλες σας.. η βοήθειά σας είναι πολύτιμη και πραγματικά μου έχουν λυθεί πολλές απορίες απο την σελίδα αυτη..συνεχίστε την καλή δουλειά!!!!!

στο θέμα μας..

πρεπει να ρωτησω.. αγλαϊα μου σε παρακαλω διευκρίνησε τί εννοείς.. πως μπορουμε να ορίσουμε το πιο σύντομα? πχ εγω τον αλλαζω στήθος κάθε 20 λεπτά και αν καταλάβω οτι συνεχίζει και πεινάει τον ξαναλλάζω στήθος μέχρι να καταλάβω οτι χόρτασε, να μην θέλει το στήθος κτλ

και το γάλα που εκκρίνεται στην αρχή?? οι πρώτες σταγόνες ή οι πρώτες γουλιές??

παρουσιάζουμε κι εμεις πράσινα κακακια (νομίζω δηλ γιατι το χρώμα "παίζει" μεταξύ κίτρινου και πράσινου) και θα σου ήμουν ευγνώμων αν μου απαντούσες..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...