Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ζητώ γνώμες!!

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα θέμα που προέκυψε στο σχολείο του γιου μου μαθητή της 1ης δημοτικού. Την προηγούμενη Πέμπτη την πρώτη ώρα το παιδί έκανε τα τσίσα του επάνω του μέσα στη τάξη! Σύμφωνα με το γιο μου είχε σηκώσει το χεράκι του για να πάει στη τουαλέτα αλλά η δασκάλα δεν τον έβλεπε. Επειδή προφανώς τους έχει πει να μην φωνάζουν 'κυρία, κυρία' το παιδί δεν τη φώναξε παρά μόνο όταν το ΄κακό' είχε ήδη γίνει. Πήγα στο σχολείο και τον άλλαξα και επειδή τον είδα ψύχραιμο τον άφησα να συνεχίσει το μαθημά του. το μεσημέρι όταν τον ρώτησα αν είχε στενοχωρηθεί για το συμβάν μου απάντησε ότι αυτό δεν ήταν το χειρότερο που του είχε συμβεί εκείνη τη μέρα! Και τότε προς μεγάλη μου έκπληξη μου εξήγησε ότι η κυρία του τον απομάκρυνε από την τάξη την τελευταία ώρα και τον έστειλε τιμωρία σε άλλο τμήμα της πρώτης διότι την ώρα που μπαίναν μέσα ήταν όρθιος και 'έκανε φασαρία' (έπαιζαν δυνατά τους ήρωες τον γκορμίτι!) με τον κολλητό του. Σε ερώτηση μου για το αν η κυρία τον προειδοποίησε να σταματήσει πριν τον πάει στο άλλο τμήμα μου είπε ότι όχι δεν του είπε τίποτα όπως επίσης ανακάλυψα ότι ήταν ο πρώτος που υφίσταντο αυτή τη τιμωρία!

και λέω εγώ: Ας υποθέσουμε ότι το παιδί ήταν αφόρητα ενοχλητικό και απείθαρχο εκείνη την ώρα είναι σωστή πρακτική να τιμωρείς και μάλιστα με τον συγκεκριμένο τρόπο ένα παιδί επτά χρονών που την ίδια μέρα του έχει συμβεί κάτι τόσο άσχημο και εξευτελιστικό όπως μου το χαρακτήρισε ο ίδιος μέσα στη τάξη; και τι πρέπει να κάνουμε εμείς ως γονείς; η πρώτη μου αντίδραση ήταν να γίνω έξαλλη και να θέλω να πάω να τα ψάλλω κανονικά στη δασκάλα, αλλά φοβήθηκα για την επίπτωση στο παιδί. Το σχολείο του είναι ιδιωτικό και η δασκάλα πολύ νέα!! θα ήθελα τη γνώμη σας για το πως να το αντιμετωπίσω και ιδιαίτερα από φίλες δασκάλες!

Utmw.jpg.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 64
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν υπηρχε περιπτωση να μην το συζητησω με την δασκαλα την στιγμη που επηρεασε τοσο το παιδι μου.

Θα επανελθω πιο αναλυτικα αργοτερα. Παντως .... οχι δεν θα την αφηνα.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

απαραδεκτη συμπεριφορα!!!!μην την αφησεις καθολου εμεις λογο δασκαλου καναμε 6μηνες συνεδριες με παιδοψυχολο στην κορη μου την μπλοκαρε τοσο που το παιδι δεν λειτουργουσε καθολου μεσα στην ταξη και ειχε τον ιδιο δασκαλο 3χρονια σχεδον 3-4φορες την εβδομαδα ημουν στο σχολειο και μιλουσα μαζι του εχω ακουσει διαφορα κουλα απο μερους του αλλα το αποτελεσμα ηταν αυτο.ευτυχως η μικρη μου το ξεπερασε σχετικα γρηγορα αλλα ο ''δασκαλος''συνεχιζει το ''εργο'' του ακομη!!!!προσοχη στα παιδια σας το οτι κατεχουν τετοιοα θεση καποιοι δεν τους κανει αυτοματα και σωστους εκπαιδευτικους!!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Καλό θα ήταν να μιλήσεις και στη δασκάλα, αλλά και στον διευθυντή μια και είναι ιδιωτικό το σχολείο. Επίσης, καλό θα ήταν το πρωί πριν πάει το παιδί στο σχολείο να έχει πάει τουαλέτα το παιδί στο σπίτι. Η δασκάλα της κόρης μου συνέχεια το λέει αυτό, γιατί αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με αυτό το θέμα.

74Qtp3.png2SeRp3.png

καλησπερα ,,

νομίζω οτι επιβάλλεται να της μιλησεις για να ΔΕΙς κι ολας τα περιστατικα απο τη δικη της ματιά. Οχι οτι το παιδι λεει ψεμματα ,αλλα να δεις τι θα σου πει και να μη νομιζει οτι εισαι αδιαφορη . Μπορει να ειναι μονο μια παρεξηγηση και αν δεν πας επιθετικά γιατι να να γυρισει εις βαρος του παιδιου ?

Ξεκίνα το οτι το παιδι εχει στεναχωρηθεί και θες να σου πει εκείνη τι εγινε ,,

μετά θα ξερεις πως να συμπεριφερθεις ...

εγω έτσι θα έκανα , κανε οτι νομιζεις καλυτερο για το παιδακι σου ♥

Προσέχω το περιβάλλον που τους ανήκει !!!!!

ΧΡΥΣΟΥΛΑ 1/3/2002 * ΓΙΩΡΓΟΣ 8/11/2003

Διαφημίσεις

συζητησε το με την δασκαλα κυριως για να ξερες πως εγινε το περιστατικο. το να το παει το παιδι σε αλλο τμημα το θεωρω φυσιολογικο κ μια πολυ ηπια αντιμετωπιση του θεματος. το ενα θεμα με τα τσισα δε εχει σχεση με το αλλο.αν το παιδι εκανε οντως τοση φασαρια επρεπε με καποιο τροπο να καταλβει οτι εχει κ συνεπειες. οσο για το αν το προειδοποιησε δεν πιστευω οτι εγινε στα ξαφνικα. στο σχολειο παντα προειδοποιεις ενα παιδι.ο ι κανονες που υπαρχουν δεν μπηκαν εκεινη την μερα. το παιδι ξερει οτι δεν πρεπει να τρεχει.ειναι ιανουριος,αυτο σημαινει οτι απο τον σεπτεμβρη εχουν συζητηθει καποια πραγματα. το οτι ειναι 7 χρ σε σενα φανταζει βαρβαρο.εγω που εχω στο σχολειο παιδια 5-6 εν το βλεπω ετσι. αν η δασκαλα τον αφηνε να συνεχισει θα εδινε την εικονα κ στο γιο σου κ στα αλλα παιδια οτι δεν μπορει να ελεγξει την ταξη κ οτι εχουν ολα τα περιθωρια να κανουν το ιδιο. κατα την γνωμη μου το χεριστηκε καλα. το να εισαι συνεπης στο "συμβολαιο " που κανεις μεπαιδια ειναι οτι καλυτερο.στη θεση σου θα ανησυχουσα περισσοτερο γιατι το παιδι μου δεν υπακουει σε κανονες κ δε σεβεται τη δασκαλα. χωρις να ακουστω σκληρη μ αυτο ετσι;

συζητησε το με την δασκαλα κυριως για να ξερες πως εγινε το περιστατικο. το να το παει το παιδι σε αλλο τμημα το θεωρω φυσιολογικο κ μια πολυ ηπια αντιμετωπιση του θεματος. το ενα θεμα με τα τσισα δε εχει σχεση με το αλλο.αν το παιδι εκανε οντως τοση φασαρια επρεπε με καποιο τροπο να καταλβει οτι εχει κ συνεπειες. οσο για το αν το προειδοποιησε δεν πιστευω οτι εγινε στα ξαφνικα. στο σχολειο παντα προειδοποιεις ενα παιδι.ο ι κανονες που υπαρχουν δεν μπηκαν εκεινη την μερα. το παιδι ξερει οτι δεν πρεπει να τρεχει.ειναι ιανουριος,αυτο σημαινει οτι απο τον σεπτεμβρη εχουν συζητηθει καποια πραγματα. το οτι ειναι 7 χρ σε σενα φανταζει βαρβαρο.εγω που εχω στο σχολειο παιδια 5-6 εν το βλεπω ετσι. αν η δασκαλα τον αφηνε να συνεχισει θα εδινε την εικονα κ στο γιο σου κ στα αλλα παιδια οτι δεν μπορει να ελεγξει την ταξη κ οτι εχουν ολα τα περιθωρια να κανουν το ιδιο. κατα την γνωμη μου το χεριστηκε καλα. το να εισαι συνεπης στο "συμβολαιο " που κανεις μεπαιδια ειναι οτι καλυτερο.στη θεση σου θα ανησυχουσα περισσοτερο γιατι το παιδι μου δεν υπακουει σε κανονες κ δε σεβεται τη δασκαλα. χωρις να ακουστω σκληρη μ αυτο ετσι;

:shock::shock::shock::shock::shock:καποια παιδια ωριμαζουν λιγο ποιο αργα δεν μπορουμε να τα βαλουμε ολα σε ενα ντουρβα και να λεμε οτι ειναι ετοιμα!!!!μην ξεχνατε οτι μεχρι πριν λιγο ηταν στην ''ποδια'' της νηπιαγωγου!!!!

:shock::shock::shock::shock::shock:καποια παιδια ωριμαζουν λιγο ποιο αργα δεν μπορουμε να τα βαλουμε ολα σε ενα ντουρβα και να λεμε οτι ειναι ετοιμα!!!!μην ξεχνατε οτι μεχρι πριν λιγο ηταν στην ''ποδια'' της νηπιαγωγου!!!!

κανενα παιδι δεν ωριμαζει μαζι με το αλλο..ΟΜΩΣ οι κανονες ισχυυν για ολους κ αυτοι ειναι που θα βοηθησουν κ ενα παιδι να οριοθετηθει.ΔΕΝ του κανει καλο του παιδιου να το αφησει στην τυχη του κ να κανει οτι θελει οποτε θελει.

τι σημαινει ποδιά της νηπιαγωγου;θα συμφωνησω μονο οτι στο νηπιαγωγειο δειχνουμε ισως πιο εντονα την τρυφεροτητα μας. ομως κ εκει μπαινουν ΚΑΝΟΝΕΣ απο την πρωτη μερα. μη θεωρειται το ολα τα παιδια ειναι ευκολα κ μεγαλωμενα σωστα κ ηρεμα.υπαρχουν παιδια που δεν εχουν μαθει να δεχονται τιποτε αλλο εκτος απο την δικια τους επιθυμια. 1ον γιατι ακομα ειναι σε εγωκεντρικη φαση 2ον γιατι δεν του βοηθησε κανεις να αποκτησουν ενσυναισθηση. δεν βοηθαει να ευλογαμε τα γεννια μας κ να λεμε οτι το δικο μας το παιδι δεν φταιει.

δεν αντιλεγω κατερινακ απλα η ολη υποθεση ειναι δικοπο μαχαιρι και επειδη εγω εχω καει απο δασκαλο ειμαι ποιο ανοικτη στο να ειναι λιγο ποιο ελαστικοι οι δασκαλοι τουλαχιστων στην πρβτη ταξη του δημοτικου.γτ ο δασκαλος του μεγαλου μου δεν ειχε προβλημα με τα παιδια του?πρεπει να ξερουν την δουλεια τους ομως και αυτοι, ενα παιδι ποτε δεν φταιει.ο λαθος χειρισμος δινει λαθος αντιδρασεις

Διαφημίσεις

δεν αντιλεγω κατερινακ απλα η ολη υποθεση ειναι δικοπο μαχαιρι και επειδη εγω εχω καει απο δασκαλο ειμαι ποιο ανοικτη στο να ειναι λιγο ποιο ελαστικοι οι δασκαλοι τουλαχιστων στην πρβτη ταξη του δημοτικου.γτ ο δασκαλος του μεγαλου μου δεν ειχε προβλημα με τα παιδια του?πρεπει να ξερουν την δουλεια τους ομως και αυτοι, ενα παιδι ποτε δεν φταιει.ο λαθος χειρισμος δινει λαθος αντιδρασεις

ελαστικοι μπορουν να ειναι οταν πχ δωσουν 5 λεπτα χρονο στα παιδια να φωναξουν-εκτονωθουν-συνελθουν ειναι ενας τροπος εκτονωσης. ελαστκοι στου κανονες δεν γινεται να ειναι. το μηνυμα που θα περασουν ανατρεπει καθε προσπαθεια που εχει γινει. αν η δσκαλα ηταν ελαστικη στο παραπανω παιδακι σημερα,επρεπε να ειναι σε ενα αλλο αυριο κοκ. αυτο δεν τελειωνει ποτε. μη νομιζεις οτι μολις θα ελεγε "παιδακι μου τωρα κατσε κατω", το παιδι θα το εκανε. ειμαι σιγουρη οτι σε 10 λεπτα θα εκανε φασαρια με αλλο τροπο.(οχι το συγκεκριμενο, παραδειγμα φερνω)

μα το παιδι δεν την ειδε να μπαινει απο οτι καταλαβα μεσα στην ταξη!δεν εκανε φασαρια δηλ. μπροστα στην δασκαλα του το οτι επρεπε να καθετε ησυχος να περιμενει να ερθει ναι αλλα ποσα παιδια και σε μεγαλυτερες ταξεις το κανουν αυτο?

Αντίστοιχο συμβάν είχε αντιμετωπίσει η μεγάλη μου ανηψιά στην Α' ή Β' Δημοτικού...

είχε ζητήσει από τη δασκάλα της να πάει στην τουαλέτα και δεν της το επέτρεψε!!!

Και το παιδί είχε το ατύχημα μετά από λίγα λεπτά... και σαν να μην έφτανε αυτό η ανισόρροπη την έστειλε να πάρει τη σφουγγαρίστρα να σφουγγαρίσει την τάξη μπροστά σε όλα τα παιδιά!!!

Περιττό να σας πω ότι η αδερφή μου πήγε στο σχολείο, έκανε φασαρία στη δασκάλα και στο διευθυντή και πήρε το παιδί από το σχολείο!!!

πρώτα απ'όλα ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον σας κορίτσια. Τώρα για να διευκρινίσω λίγο καλύτερα τα πράγματα

1) σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε ως τώρα από την ίδια τη δασκάλα το παιδί έχει όντως ζωηρέψει σε σχέση με την αρχή που τον είχε χαρακτηρίσει "κύριο" αλλά σε καμία περίπτωση δεν μας είχε δώσει την εντύπωση ότι αντιμετωπίζει ένα ζόρικο παιδί που δεν παίρνει από λόγια, κάποια απόδειξη σε μένα τουλάχιστον επ'αυτού είναι ότι μέχρι και τη μέρα του συμβάντος το παιδί καθόνταν στο τελευταίο θρανίο, θέση που η δασκάλα προτιμά για τα παιδιά που δεν δημιουργούν προβλήματα.

2) έστω ότι η δασκάλα είχε εξαντλήσει όλα τα άλλα προειδοποιητικά μέσα και το παιδί δεν την άκουγε - πράγμα που προσωπικά δεν πιστεύω διότι όσο και αν ακούγεται κάπως, όπως όλες οι μάνες νομίζω, ξέρω πότε το παίδι λέει ψέματα και πότε όχι πιστέψτε με! - ήταν σωστό εκείνη ακριβώς τη μέρα να διαλέξει για πρώτη φορά για όλη τη τάξη να στείλει το συγκεκριμένο παιδί σε μια άλλη τάξη όπου βέβαια θα βρισκόταν με ξένη δασκάλα και ξένα παιδιά;!! Ο γιος μου τουλάχιστον το βιώσε σαν διπλό εξευτελισμό!

3) ως προς τη φίλη δασκάλα, πρώτον διαφωνώ ότι ΄ένα επτάχρονο που έχει ένα τρίμηνο στο σχολείο έχει αποκτήσει την αναγκαία ωριμότητα ώστε να ακολουθεί πιστά τους καινούργιους κανόνες που το σχολείο επιβάλλει και δεύτερον είναι λίγο άσχημο με ευκολία να τα ρίχνουμε όλα στο οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού για τα όποια προβλήματα συμπεριφοράς παρουσιάζει το παιδί στο σχολείο. Γνώμη μου είναι ότι πολλές φορές τα παιδιά επηρεάζονται από κακές συμπεριφορές δασκάλων που είτε τους λείπει η πείρα είτε απλά δεν μπορούν με επιτυχία να κρατήσουν το ενδιαφέρον των παιδιών.

Στη δασκάλα έχω ήδη πάει με το παιδί παρόντα αλλά πολύ ευγενικά, και μη συνδέοντας τα δύο γεγονότα, απλά τη ρώτησα τι συνέβει και έφαγε τη τιμωρία.

μου το παρουσιάσε πολύ light λέγοντας πάνω κάτω ότι όταν ο μικρός σηκώνεται από το θρανίο για να πάει οπουδήποτε μιλάει όλη την ώρα και γι αυτό το έστειλε για ένα τέταρτο στο άλλο τμήμα, το δέχτηκα μπροστά στο παιδί χωρίς σχόλια παρά μόνο είπα του έιπα ότι πρέπει να ακούει τη δασκάλα του και να είναι κύριος στη τάξη, προσωπικά όμως σκοπεύω να ξαναπάω αύριο που δέχεται κατ'ιδίαν τους γονείς για να συζητήσω πάλι το θέμα.

Utmw.jpg.png

Δεν νομίζω πως η katerinak εννοούσε πως το παιδί λέει ψέματα. Απλώς το παιδί διηγείται την δική του αλήθεια, όπως αυτό τη βίωσε, δεν μπορεί να σου δώσει την οπτική της δασκάλας, έτσι δεν είναι;

Το θέμα της πειθαρχίας στην τάξη είναι πολύ πονεμένο, η katerinak προσπάθησε να σου δώσει μια ιδέα για το πώς νιώθει μια δασκάλα σε μια τάξη με (πολλά)7χρονα που, συμφωνώ κι εγώ θα έπρεπε να έχουν πειθαρχήσει σε μεγάλο βαθμό, αλλά μην ξεχνάμε ότι τον Γενάρη πάντα έχουμε θεματάκια προσαρμογής μετά τις χριστ/κες διακοπές κι επίσης πιθανόν την συγκεκριμένη μέρα ο μικρός να ήταν πιο ανήσυχος ακόμα λόγω του "ατυχήματος" ή για κάποιο άλλο λόγο.

Ας μη βιαστούμε λοιπόν να κρίνουμε, μάθε όλα τα γεγονότα, συζήτησε μαζί της το θέμα της συμπεριφοράς του παιδιού και πες της πώς εισέπραξε την τιμωρία, ίσως παραδεχτεί κι η ίδια ότι ήταν υπερβολική, ίσως πάλι σου αποδείξει ότι ο μικρός περνάει "άτακτη" φάση και βρείτε μαζί τη λύση.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά, να μας πεις τα νέα σας όταν μιλήσετε!!!:)

Διαφημίσεις

ήταν σωστό εκείνη ακριβώς τη μέρα να διαλέξει για πρώτη φορά για όλη τη τάξη να στείλει το συγκεκριμένο παιδί σε μια άλλη τάξη όπου βέβαια θα βρισκόταν με ξένη δασκάλα και ξένα παιδιά;!!

ως προς τη φίλη δασκάλα, πρώτον διαφωνώ ότι ΄ένα επτάχρονο που έχει ένα τρίμηνο στο σχολείο έχει αποκτήσει την αναγκαία ωριμότητα ώστε να ακολουθεί πιστά τους καινούργιους κανόνες που το σχολείο επιβάλλει και

δεύτερον είναι λίγο άσχημο με ευκολία να τα ρίχνουμε όλα στο οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού για τα όποια προβλήματα συμπεριφοράς παρουσιάζει το παιδί στο σχολείο. Γνώμη μου είναι ότι πολλές φορές τα παιδιά επηρεάζονται από κακές συμπεριφορές δασκάλων που είτε τους λείπει η πείρα είτε απλά δεν μπορούν με επιτυχία να κρατήσουν το ενδιαφέρον των παιδιών.

.

μου το παρουσιάσε πολύ light λέγοντας πάνω κάτω ότι όταν ο μικρός σηκώνεται από το θρανίο για να πάει οπουδήποτε μιλάει όλη την ώρα και γι αυτό το έστειλε για ένα τέταρτο στο άλλο τμήμα, .

καταρχην ειπαμε οτι δεν συνδεονται τα2 γεγονοτα. αν του εκανε παρατηρηση για τα τσισα του τοτε θα συμφωνουσα οτι δεν ηταν σωστο.

αν ομως το παιδι οντως δημιουργησε προβλημα τοτε επρεπε να επεμβει οπως κ εκανε

το 7χρονο ειναι σε θεση να ακολουθησει απλους κανονες οπως ποτε ειμαστε ορθιοι κ ποτε καθιστοι. στο νηπιαγωγειο το κανουν τουλαχιστον

τι εννοεις light; ψεμματα ειπε;πως ξερεις οτι δεν ηταν μονο ενα τεταρτο ;ειπα κ παραπανω οτι ειναι η πιο φυσιολογικη κ ανωδυνη παρεμβαση που θα μπορουσε να κανει. αν του αλλαζε θρανιο παλι θα σε στενοχωρουσε..σκεψου οτι η δασκαλα ξερει ατι παραπανω εκεινη την ωρα γιατι αυτη το ζει κ το αξιολογει.

δεν ριχνουμε παντα το φταιξιμο στην οικογενεια.βλεπω ομως οτι πολλες μαμαδες νιωθουν καλυτερα με το να πουμε ποσο φταιει ο εκπαιδευτικος κ ποση φασαρια μπορει να του κανει. μπορουμε να βρουμε πολλους που σκεφτονται ετσι κ ν νιωσουμε καλυτερα. ειναι λυση ομως αυτο;

Δεν νομίζω πως η katerinak εννοούσε πως το παιδί λέει ψέματα. Απλώς το παιδί διηγείται την δική του αλήθεια, όπως αυτό τη βίωσε, δεν μπορεί να σου δώσει την οπτική της δασκάλας, έτσι δεν είναι;

Το θέμα της πειθαρχίας στην τάξη είναι πολύ πονεμένο, η katerinak προσπάθησε να σου δώσει μια ιδέα για το πώς νιώθει μια δασκάλα σε μια τάξη με (πολλά)7χρονα που, συμφωνώ κι εγώ θα έπρεπε να έχουν πειθαρχήσει σε μεγάλο βαθμό, αλλά μην ξεχνάμε ότι τον Γενάρη πάντα έχουμε θεματάκια προσαρμογής μετά τις χριστ/κες διακοπές κι επίσης πιθανόν την συγκεκριμένη μέρα ο μικρός να ήταν πιο ανήσυχος ακόμα λόγω του "ατυχήματος" ή για κάποιο άλλο λόγο.

Ας μη βιαστούμε λοιπόν να κρίνουμε, μάθε όλα τα γεγονότα, συζήτησε μαζί της το θέμα της συμπεριφοράς του παιδιού και πες της πώς εισέπραξε την τιμωρία, ίσως παραδεχτεί κι η ίδια ότι ήταν υπερβολική, ίσως πάλι σου αποδείξει ότι ο μικρός περνάει "άτακτη" φάση και βρείτε μαζί τη λύση.

Aγαπητή mariazil, σίγουρα θα καταλήξω σε τελικό συμπέρασμα όταν συζητήσω με τη δασκάλα, στο κάτω κάτω με ενδιαφέρει πραγματικά να βοηθήσω στο να λυθούν τυχόν προβλήματα συμπεριφοράς του παιδιού, αυτό είναι το πιο σημαντικό. επίσης, δεν λέω ότι τα παιδιά ακόμη και τα πρωτάκια δεν πρέπει να τιμωρούνται ώστε να μάθουν τα όρια τους φυσικά και πρέπει και είναι θεμιτό, απλά διαφωνώ εντελώς στη τιμωρία που έγινε τη συγκεκριμένη μέρα, ο δάσκαλος νομίζω ότι πρέπει πάντα να προσπαθεί να μη χάνει την ευαισθησία του προς αυτά τα μικρά πλασματάκια, ακόμη και αν μερικές φορές μοιάζουν με τερατάκια :-)). εμείς οι μεγάλοι έχουμε αναπτύξει μηχανισμούς άμυνας απέναντι στις "ατυχίες" που μας συμβαίνουν όμως πιστεύω πως τα μικρούλια μας χρειάζονται χρόνο ακόμη και αρκετή κατανόηση. Επίσης, εφόσον η δασκάλα δεν είχε μέχρι τότε χρησιμοποιήσει την αντίστοιχη τιμωρία σε άλλο παιδάκι θεωρώ ότι δεν κινδύνευε να χάσει τον έλεγχο της τάξης εκείνη ακριβώς τη μέρα! εξάλλου η ίδια δεν το παρουσιάσει σαν κάτι εξαιρετικά ξεχωριστό για τη τάξη γεγονός! Τέλος πάντων θα σας ενημερώσω αύριο για το τι θα μου πει.

Utmw.jpg.png

κανενα παιδι δεν ωριμαζει μαζι με το αλλο..ΟΜΩΣ οι κανονες ισχυυν για ολους κ αυτοι ειναι που θα βοηθησουν κ ενα παιδι να οριοθετηθει.ΔΕΝ του κανει καλο του παιδιου να το αφησει στην τυχη του κ να κανει οτι θελει οποτε θελει.

τι σημαινει ποδιά της νηπιαγωγου;θα συμφωνησω μονο οτι στο νηπιαγωγειο δειχνουμε ισως πιο εντονα την τρυφεροτητα μας. ομως κ εκει μπαινουν ΚΑΝΟΝΕΣ απο την πρωτη μερα. μη θεωρειται το ολα τα παιδια ειναι ευκολα κ μεγαλωμενα σωστα κ ηρεμα.υπαρχουν παιδια που δεν εχουν μαθει να δεχονται τιποτε αλλο εκτος απο την δικια τους επιθυμια. 1ον γιατι ακομα ειναι σε εγωκεντρικη φαση 2ον γιατι δεν του βοηθησε κανεις να αποκτησουν ενσυναισθηση. δεν βοηθαει να ευλογαμε τα γεννια μας κ να λεμε οτι το δικο μας το παιδι δεν φταιει.

ελαστικοι μπορουν να ειναι οταν πχ δωσουν 5 λεπτα χρονο στα παιδια να φωναξουν-εκτονωθουν-συνελθουν ειναι ενας τροπος εκτονωσης. ελαστκοι στου κανονες δεν γινεται να ειναι. το μηνυμα που θα περασουν ανατρεπει καθε προσπαθεια που εχει γινει. αν η δσκαλα ηταν ελαστικη στο παραπανω παιδακι σημερα,επρεπε να ειναι σε ενα αλλο αυριο κοκ. αυτο δεν τελειωνει ποτε. μη νομιζεις οτι μολις θα ελεγε "παιδακι μου τωρα κατσε κατω", το παιδι θα το εκανε. ειμαι σιγουρη οτι σε 10 λεπτα θα εκανε φασαρια με αλλο τροπο.(οχι το συγκεκριμενο, παραδειγμα φερνω)

καταρχην ειπαμε οτι δεν συνδεονται τα2 γεγονοτα. αν του εκανε παρατηρηση για τα τσισα του τοτε θα συμφωνουσα οτι δεν ηταν σωστο.

το 7χρονο ειναι σε θεση να ακολουθησει απλους κανονες οπως ποτε ειμαστε ορθιοι κ ποτε καθιστοι. στο νηπιαγωγειο το κανουν τουλαχιστον

τι εννοεις light; ψεμματα ειπε;πως ξερεις οτι δεν ηταν μονο ενα τεταρτο ;ειπα κ παραπανω οτι ειναι η πιο φυσιολογικη κ ανωδυνη παρεμβαση που θα μπορουσε να κανει. αν του αλλαζε θρανιο παλι θα σε στενοχωρουσε..σκεψου οτι η δασκαλα ξερει ατι παραπανω εκεινη την ωρα γιατι αυτη το ζει κ το αξιολογει.

δεν ριχνουμε παντα το φταιξιμο στην οικογενεια.βλεπω ομως οτι πολλες μαμαδες νιωθουν καλυτερα με το να πουμε ποσο φταιει ο εκπαιδευτικος κ ποση φασαρια μπορει να του κανει. μπορουμε να βρουμε πολλους που σκεφτονται ετσι κ ν νιωσουμε καλυτερα. ειναι λυση ομως αυτο;

Δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα....! Συμφωνώ !

Και επίσης να προσθέσω...Ελεος πια οτι παντα φταιει ο εκπαιδευτικός!!

Νιωθω μονίμως υπο αμφισβήτηση και υποτιμιτικά ως προς το επάγγελμά μου....

Δηλαδη πρέπει μονίμως να αποδεικνύω οτι δεν ειμαι ελεφαντας???

Και συγνώμη για το τριτο μου σχόλιο

ξέρετε τι αλλο φταιει?

Οταν εμεις οι ιδιοι σαν γονεις μιλαμε υποτιμητικα για τους εκπαιδευτικούς μπροστά στο παιδι και θα του δειξω εγω και θα του κανω εγω, τον δημόσιο υπάλληλο τον τεμπέλη κτλπ και τα λοιπα χαριτωμένα.....Μην περιμένετε μετά να μας σέβονται εστω σαν ανθρώπους και λιγο τα παιδιά μονο για να μας ακουνε σε μια παρατήρηση! Τα παιδιά αφομοιώνουν αυτά που ακούνε πάντα!

Δεν επικαλούμε οτι πάντα φταιει ενα παιδι....

Απλα με ενοχλει που το που θα γινει κατι πεφτετε ολοι να φάτε τους εκπαιδευτικούς....

καταρχάς μου κάνει εντύπωση πραγματικά που στο μυαλό σου τα δύο γεγονότα τα θεωρείς τελείως ξεχωριστά. μήπως θα έπρεπε λίγο να ψάξεις και τις ψυχολογικές΄ προεκτάσεις του θέματος; ;

Τα παιδιά μας θέλουν και ψυχολογική υποστήριξη, αγάπη και κατανόηση πέρα από ξερές γνώσεις.

Μπορεί να σου φαίνεται άνευ σημασίας το να κατουρηθεί ένα παιδάκι επτά χρονών μπροστά σε όλη τη τάξη (δεν μιλάμε για ηλικία που δεν καταλαβαίνει τον εξευτελισμό του θέματος) αλλά εμένα αυτό απλά μου δείχνει παντελή έλλειψη στοιχειώδους ευαισθησίας. Εγώ εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα σε ένα παιδί που θα πάθαινε κάτι τέτοιο θα προσπαθούσα να βγάλω όλη μου την αγάπη και την κατανόηση και ναι θα έβρισκα έναν πιο ανώδυνο τρόπο για να τον κάνω να ησυχάσει!

Όταν μίλησα για light εκδοχή της δασκάλας εννοούσα ότι δεν μου έδωσε την αίσθηση ότι το παιδί είχε κάνει κάτι τόσο φοβερό ώστε να μην γινόταν με τίποτα να αποφύγει τη τιμωρία.

επίσης για το τέταρτο πιστεύω ότι δεν έχει σημασία ο χρόνος, σε ένα παιδί το τέταρτο μπορεί να φανεί αιώνας, και τέλος δεν είναι τόσο ωραίο να προεξοφλείς ότι θα με πείραζε το ίδιο η όποια τιμωρία, δεν μπορεί τα στερεότυπα που έχεις προφανώς στο μυαλό σου αδιακρίτως να τα χρησιμοποιείς για να εξηγήσεις θέσεις και συμπεριφορές ανθρώπων που δεν γνωρίζεις!

Utmw.jpg.png

, απλά διαφωνώ εντελώς στη τιμωρία που έγινε τη συγκεκριμένη μέρα, .

κατα την γνωμη σουτι θα μπορουσε να κανει;

σε στενοχωρει που εγινε πρωτη φορα στο παιδι σου-αν ηταν η πρωτη φορα-ομως κποιο παιδακι θα ταν πρωτο..

καταρχάς μου κάνει εντύπωση πραγματικά που στο μυαλό σου τα δύο γεγονότα τα θεωρείς τελείως ξεχωριστά. μήπως θα έπρεπε λίγο να ψάξεις και τις ψυχολογικές΄ προεκτάσεις του θέματος; ;

.

Όταν μίλησα για light εκδοχή της δασκάλας εννοούσα ότι δεν μου έδωσε την αίσθηση ότι το παιδί είχε κάνει κάτι τόσο φοβερό ώστε να μην γινόταν με τίποτα να αποφύγει τη τιμωρία.

επίσης για το τέταρτο πιστεύω ότι δεν έχει σημασία ο χρόνος, σε ένα παιδί το τέταρτο μπορεί να φανεί αιώνας, και τέλος δεν είναι τόσο ωραίο να προεξοφλείς ότι θα με πείραζε το ίδιο η όποια τιμωρία, δεν μπορεί τα στερεότυπα που έχεις προφανώς στο μυαλό σου αδιακρίτως να τα χρησιμοποιείς για να εξηγήσεις θέσεις και συμπεριφορές ανθρώπων που δεν γνωρίζεις!

θα το ξαναπω οτι ειναι διαφορετικο να προσεγγισεις ομορφα ενα παιδι επειδη του ετυχε κατι κ διαφορετικο αν 2 ωρες μετα το παιδι εχει καποια συμπεριφορα εκτος των οριων που εχουν στο σχολειο.

η δασκαλ απροφανως εναι κ πιο ηρεμη την επομενη μερα κ ειναι λογικο να μη μιλησει το ιδιο θυμωμενα. το θεμα ειναι οτι ακομα κ αν δεν θυμωσει η δασκαλα, οταν βλεπει οτι η συμπεριφορα δεν ειναι αυτη που πρεπει οφειλει να ειναι συνεπης ιδια με αυτο που πιστευει.

ποσο θα θεωρουσες οτι ειναι καλο να μεινει στην αλλη ταξη;γιατι με το πηγαινε ελα ουτε τεταρτο δεν θα ηταν.

κανενα στερεοτυπο δεν εχω.ισα ισα. το στερεοτυπο που εχουν οι αλλοι για τους εκπαιδευτικους το διαβαζω συνεχεια εδω.

αν ομως δεν νιωθεις καλα με οσα σου λεω με την επαγγελματικη μου ματια,πολυ απλα πες μου να μην ξαναπω τη γνωμη μου. νομιζα οτι ηθελες κ κατι πιο τεκμηριωμενο περα απο τις αποψεις του τυπου "θα της δειξω εγω της δασκαλας"

αν ομως δεν νιωθεις καλα με οσα σου λεω με την επαγγελματικη μου ματια,πολυ απλα πες μου να μην ξαναπω τη γνωμη μου. νομιζα οτι ηθελες κ κατι πιο τεκμηριωμενο περα απο τις αποψεις του τυπου "θα της δειξω εγω της δασκαλας"

αγαπητή φίλη εκπαιδευτικέ καθώς και συνάδελφε, επίσης σε πληροφορώ ότι έχω 20 χρόνια στην εκπαίδευση και μάλιστα ως καθηγήτρια ειδικότητας έχω περάσει από όλες τις βαθμίδες, για αυτό επίτρεψέ μου να σου πω ότι ξέρω πολύ καλά για τι πράγμα μιλάω και εκφράζω απόψεις και συμπεράσματα βασισμένη και στην επαγγελματική μου πείρα και ματιά!

Όσο για το "θα της δείξω εγώ της δασκάλας" που έβαλες στο στόμα μου χωρίς να το έχω εκφράσει έτσι, είναι ακριβώς η απόδειξη για τα στερεότυπα που λέγαμε: μάνα που διαφωνεί με πολύ συγκεκριμένη πράξη της δασκάλας αυτόματα μετατρέπεται στο μυαλό σου χωρίς να ξέρεις τίποτα για μένα ή και το παιδί μου σε μάνα που επεμβαίνει στο έργο του σχολείου, σε άτομο που δεν ξέρει τι του γίνεται και δρα απλά συναισθηματικά γιατί του βλάψαν το βλαστάρι του, σε γονιό που δεν 'αντέχει' να ακούσει την αλήθεια ότι το παιδί του είναι προβληματικό! μήπως αγαπητή φίλη βγάζεις συμπερασμάτα από το πουθενά;

Δηλαδή επειδή έχω διαφορετική άποψη πάνω στο θέμα που βασίζεται πίστεψε με και στην επιστημονική μου κατάρτιση και εμπειρία "δεν νιώθω καλά με όσα μου λες;;;;!!!!"

Utmw.jpg.png

αγαπητή φίλη εκπαιδευτικέ καθώς και συνάδελφε, επίσης σε πληροφορώ ότι έχω 20 χρόνια στην εκπαίδευση και μάλιστα ως καθηγήτρια ειδικότητας έχω περάσει από όλες τις βαθμίδες, για αυτό επίτρεψέ μου να σου πω ότι ξέρω πολύ καλά για τι πράγμα μιλάω και εκφράζω απόψεις και συμπεράσματα βασισμένη και στην επαγγελματική μου πείρα και ματιά!

Όσο για το "θα της δείξω εγώ της δασκάλας" που έβαλες στο στόμα μου χωρίς να το έχω εκφράσει έτσι, είναι ακριβώς η απόδειξη για τα στερεότυπα που λέγαμε: μάνα που διαφωνεί με πολύ συγκεκριμένη πράξη της δασκάλας αυτόματα μετατρέπεται στο μυαλό σου χωρίς να ξέρεις τίποτα για μένα ή και το παιδί μου σε μάνα που επεμβαίνει στο έργο του σχολείου, σε άτομο που δεν ξέρει τι του γίνεται και δρα απλά συναισθηματικά γιατί του βλάψαν το βλαστάρι του, σε γονιό που δεν 'αντέχει' να ακούσει την αλήθεια ότι το παιδί του είναι προβληματικό! μήπως αγαπητή φίλη βγάζεις συμπερασμάτα από το πουθενά;

Δηλαδή επειδή έχω διαφορετική άποψη πάνω στο θέμα που βασίζεται πίστεψε με και στην επιστημονική μου κατάρτιση και εμπειρία "δεν νιώθω καλά με όσα μου λες;;;;!!!!"

πως τα σκεφτηκες ολα αυτα;; αφου η επαγγελματικη σου ματια ειναι αρκετη τοτε γιατι ζητας τη γνωμη μας;

η εκφραση ηταν "αποψεις του τυπου.."αρα δεν αναφερθηκα σε σενα αλλα σε αλλες.

κανενας δεν μιλησε για προβληματικο παιδι. κανενας,ουτε εγω.

βλεπω τα πραγματα αλλιως απο σενα κ γιαυτο ζητησες κ γνωμες. αλλιως θα το συζητουσες μονο με την οικογενεια σου

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...