Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

7.5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!!!!!!!

efitsa

Recommended Posts

καλημερα και καλη χρονια!καθεστε?προφανως ,αφου ειστε στον η/υ!λοιπον!!!χθες ο αντρας μου ειχε γενεθλια (να μου ζησει να τον χαιρομαι ,ευχαριστω!).ηρθαν τα πεθερικα στο σπιτι να τον γιορτασουν με την καθιερωμενη σοκολατινα....βαζουμε τα κερακια , βγαζουμε φωτο ,σβηνει τα κερακια ο αντρας μου με το παιδι αγκαλια.............και ΒΟΥΤΑΕΙ το δαχτυλο η πεθερα στη σοκολατα και παει να το χωσει στο στομα του μιχαηλ:shock:.μου κοπηκαν τα ποδια συνηδητοποιωντας πως δεν προλαβαινω να κανω τιποτα παρα μονο να τσιριξω , αλλα δε μου βγαινει φωνη και πνιγομαι απο δακρυα απο τα νευρα μου.ολα αυτα σε κλασματα δευτερολεπτων ωσπου ως αλλος σουπερμαν ο αντρας μου τραβιεται πισω , βαζει το χερι του μπροστα στη μανα του και την κοιταει ολο νοημα και το παιδι εχει μεινει με το στομα ανοιχτο καρτερωντας...........και ο πεθερος μου να ακουγεται στο βαθος "ωχ ωχ ωχ ".και εγω χανομαι στην κουζινα αποσβολωμενη:(.

το αποτελεσμα ηταν η κοπελια να παρεξηγηθει?ΠΩΣ? ναι!παρεξηγηθηκε που δεν την αφησαμε να δωσει σοκολατα στο βρεφος που θηλαζει,που πληρωνουμε κρεμες χωρις ζαχαρη να ερθουν απο αθηνα κλπ κλπ.

σας ακουω ..........

uDuOp2.png

Διαφημίσεις

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Χωρις να θελω να σε τσιτωσω, δεν νομιζω οτι ειναι τραγικο να ετρωγε λιγη σοκολατα.Κι εγω δεν δινω κρεμες εμποριου καθολου (δεκαμιση μηνων) αλλα αλλο να τρωει σε καθημερινη βαση κι αλλο να φαει μια στο τοσο.Το χειροτερο για εμενα δεν ειναι η σοκολατα που θα εμπαινε στο στομα του παιδιου αλλα το δαχτυλο της γιαγιας!!!Αυτο ειναι απαραδεκτο και το απαγορευω δια ροπαλου.Μονο εγω ταιζω με δαχτυλο (αν χρειαστει).

Ένα μωράκι 7,5 μηνών μόλις έχει μπει στις στερεές που σημαίνει ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο τι τρώει γιατί ακόμα και ένα μικρό κομμάτι μπορεί να του δημιουργήσει αλλεργία. Η σοκολατίνα εκτός απ'τη ζάχαρη, συνήθως περιέχει περιέχει αυγό ή ακόμα και μέλι. Το αυγό μπαίνει πολύ αργότερα στη διατροφή του μωρού και το μέλι μέχρι το χρόνο απαγορεύεται δια ροπάλου!! Επίσης το μωρό που θηλαζει μπορεί να έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα.

Δυστυχώς οι περισσότερες μανάδες και πεθερές κάνουν τέτοια πειράματα με τα μωρά γιατί είναι της παλιάς λογικής ότι όσο πιο μικρό δοκιμάσει τα πάντα θα γίνει πανφάγο... και φυσικά αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση αλλά άντε να τους το εξηγήσεις:roll:

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

\το αποτελεσμα ηταν η κοπελια να παρεξηγηθει?ΠΩΣ? ναι!παρεξηγηθηκε

Ξύδι.... Για τους λόγους που εξήγησε η Λέγκω αυτό που έκανε ήταν πολύ επικίνδυνο για την υγεία του μωρού

Χωρις να θελω να σε τσιτωσω, δεν νομιζω οτι ειναι τραγικο να ετρωγε λιγη σοκολατα.Κι εγω δεν δινω κρεμες εμποριου καθολου (δεκαμιση μηνων) αλλα αλλο να τρωει σε καθημερινη βαση κι αλλο να φαει μια στο τοσο.

σοφία μου εγώ άπό τότε που ο Θεόφιλος ήταν μωρό ήμουν της λογικής ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα δοκιμάσει γιατί τώρα που δεν υπάρχει λόγος...

το καλό με εμένα είναι ότι το πιπίλιζα από τότε που γεννήθηκε για θέματα διατροφής και το σεβάστηκαν όλοι και το σέβοντε ακόμη...

Υπήρξαν και οι καλοθελητές που έλεγαν θα το κάνεις στερημένο και τι θα κάνεις αργότερα που απλά τους αγνοούσα....το αποτέλεσμα τώρα που μεγάλωσε και δεν έχει συνηθίσει να τρώει όλα αυτά τα χαζά που κυκλοφορούν πολύ απλά δεν τα ζητάει ποτέ...

όταν ήμαστε με άλλα παιδάκια και τα άλλα τρώνε πχ γλιφιτζούρι του λέω ας πούμε, θέλεις και μου λέει όχι μανούλα δε χρειάζεται μπορεί να αρρωστήσω:confused:

τα παιδιά πιστεύω όπως συνιθήσουν από μικρά σε θέματα διατροφής...

Διαφημίσεις

Κι εγώ αναρωτιέμαι αν το χειρότερο είναι η σοκολάτα ή το βρωμοδάχτυλο της ... κοπελιάς! Η δικιά μου... κοπελιά όταν η κόρη μου ήταν 5 1/2 μηνών προσπάθησε να της δώσει με το δικό της βρωμοδάχτυλο ελληνικό καφέ! Επίσης παρεξηγήθηκε όταν έβαλα φωνή και είχε το θράσσος να μου πει ότι αυτό κάνουν οι παππουδογιαγιάδες!

Ευτυχώς το γλυτώσατε, αλλά αυτό σου δείχνει (και περισσότερο στον άντρα σου), ότι πρόκειται για άτομο που δεν πρέπει να του έχεις εμπιστοσύνη.

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Ένα μωράκι 7,5 μηνών μόλις έχει μπει στις στερεές που σημαίνει ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο τι τρώει γιατί ακόμα και ένα μικρό κομμάτι μπορεί να του δημιουργήσει αλλεργία. Η σοκολατίνα εκτός απ'τη ζάχαρη, συνήθως περιέχει περιέχει αυγό ή ακόμα και μέλι. Το αυγό μπαίνει πολύ αργότερα στη διατροφή του μωρού και το μέλι μέχρι το χρόνο απαγορεύεται δια ροπάλου!! Επίσης το μωρό που θηλαζει μπορεί να έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα.

Δυστυχώς οι περισσότερες μανάδες και πεθερές κάνουν τέτοια πειράματα με τα μωρά γιατί είναι της παλιάς λογικής ότι όσο πιο μικρό δοκιμάσει τα πάντα θα γίνει πανφάγο... και φυσικά αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση αλλά άντε να τους το εξηγήσεις:roll:

συμφωνω και εγω απολυτα...

να πουμε και ενα μπραβο στον αντρα σου που απομακρυνθηκε.:P

κριμα για το μωρακι που εμεινε με το στομα ανοιχτο...:cry:

η δικια μου κοπελια ξερει οτι δεν θα το εκανε ποτε αυτο γιατι μετα θα εβλεπε τον εγγονο της φανταρο...:twisted::twisted::twisted:

και ειμαι καθετη εγω και ο αντρας μου αποφασιζουμε τι θα φαει και φυσικα μονο εμεις τον ταιζουμε με το χερι μας.

Συμφωνώ με Λέγκω και Dalia. Δεν ξέρεις τα συστατικά της τούρτας (το δάχτυλο της γιαγιάς δεν το συζητώ) και δεν υπάρχει λόγος να μπουν στην διατροφή του παιδιού ανθυγιεινές τροφές, πριν ζητήσει μόνο του να δοκιμάσει. :evil:

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι ο άντρας σου έχει την ίδια θέση με εσένα.

Επίσης, πρόσεξε αυτό που σου είπε η eleni k, ότι σου έδειξε ότι δεν μπορεις να της έχεις εμπιστοσύνη με το μωρό. Για σκέψου να τον είχες αφήσει για λίγο μόνο με τη γιαγιά και μετά να τον έβρισκες με ξεραμένη σοκολάτα στο στόμα..

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

καλα τα εχουν χασει σε μωρο 7,5 μηνων τουρτα ,μελια και να μην ξεχασω και την δικια μου κοπελια που ηθελε να δωσει στην κορη μου κοκαλο απο μπριζολα χοιρινο . εγω φωναξα και οχι λιγο αλλα πολυ και αμα της αρεσε . δεν μπορουν να καταλαβουν οτι οι αλεργιες δεν ειναι παιχνιδια και τι συνεπειες θα εχουν στα μωρα οχι μονο τωρα ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΩΝ .

Διαφημίσεις

και σαν το διαολο πριν 2 εβδομαδες ελεγα του αντρα μου πως τρεμει το φυλλοκαρδι μου την ωρα κ τη στιγμη που το παιδι, θα ειναι 20 μηνων και μετα, και φυσικα σα γιαγια κ παππους θα θελησουν να το πανε μια βολτα και αυτη η βολτα θα καταληξει στο περιπτερο για γαριδακια:mad:.αλλα βλεπεις η τυπισσα δεν περιμενε ουτε να χρονισει το παιδι φαντασου!!!!!!!!τελικα μου φαινεται δεν ξερεις πως να φερθεις.μεγαλωνεις μονος σου το παιδι?βουτανε δαχτυλαρες σε τουρτες για να σε τσακισουν (γιατι γι αυτο το εκανε .εχουμε πολλα συμπλεγματα λεμεεεε).τους το δινεις να το κρατησουν?(που δεν εγινε ΠΟΤΕ κ ουτε προκειται)ψοφανε ,κουραζονται!

αι σιχτιρι!!!!!!!!!

uDuOp2.png

Α!!!!!!!!!να σας πω !αυτο με το" κοπελια " που το υιοθετησατε ολες λετε να το κρατησουμε συνθηματικο?

Σας αρεσε εεεεεεε??????????

ναι, είναι πολυ καλό!!! χαχαχαχαχααα

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Διαφημίσεις

Συμφωνώ με την ΕλένηΚ τι είναι χείρότερο η τούρτα ή το δάχτυλο.

Ουστ στις "κοπελιές" που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και το παίζουν "έμπειρες". Η δικιά μας κοπελιά δεν έρχεται σχεδόν ποτέ κι μια φορά που ήρθε την κέρασα (τι το ήθελα) γαλακτομπούρεκο κι στο τσακ την πρόλαβα πριν της το δώσει. Της την είπα κι μου λέει "γιατί τι θα πάθει;"

Δεν μπορείς να πας πίσω και να κάνεις μια νέα αρχή, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις από το παρόν και να κάνεις ένα νέο τέλος. paulocoelho

καλημερα και καλη χρονια!καθεστε?προφανως ,αφου ειστε στον η/υ!λοιπον!!!χθες ο αντρας μου ειχε γενεθλια (να μου ζησει να τον χαιρομαι ,ευχαριστω!).ηρθαν τα πεθερικα στο σπιτι να τον γιορτασουν με την καθιερωμενη σοκολατινα....βαζουμε τα κερακια , βγαζουμε φωτο ,σβηνει τα κερακια ο αντρας μου με το παιδι αγκαλια.............και ΒΟΥΤΑΕΙ το δαχτυλο η πεθερα στη σοκολατα και παει να το χωσει στο στομα του μιχαηλ:shock:.μου κοπηκαν τα ποδια συνηδητοποιωντας πως δεν προλαβαινω να κανω τιποτα παρα μονο να τσιριξω , αλλα δε μου βγαινει φωνη και πνιγομαι απο δακρυα απο τα νευρα μου.ολα αυτα σε κλασματα δευτερολεπτων ωσπου ως αλλος σουπερμαν ο αντρας μου τραβιεται πισω , βαζει το χερι του μπροστα στη μανα του και την κοιταει ολο νοημα και το παιδι εχει μεινει με το στομα ανοιχτο καρτερωντας...........και ο πεθερος μου να ακουγεται στο βαθος "ωχ ωχ ωχ ".και εγω χανομαι στην κουζινα αποσβολωμενη:(.

το αποτελεσμα ηταν η κοπελια να παρεξηγηθει?ΠΩΣ? ναι!παρεξηγηθηκε που δεν την αφησαμε να δωσει σοκολατα στο βρεφος που θηλαζει,που πληρωνουμε κρεμες χωρις ζαχαρη να ερθουν απο αθηνα κλπ κλπ.

σας ακουω ..........

καλά αυτές οι γυναίκες θα ήθελα να ήξερα ..... τι τους λέγαν στην εποχή τους;;; πάντως ειλικρινά στο λέω μάλλον δεν τα ξέρουν αυτά. Η μαμά μου που είναι 58 ετών δεν γνώριζε ότι απαγορεύεται το αλάτι, η ζάχαρη και το μέλι και σκέψου ότι έχει μεγαλώσει 3 παιδια. Μην την παρεξηγείς θα το έκανε από πλήρη άγνοια...απλά συζήτησε μαζί της ότι τώρα στην δική μας εποχή αυτά έχουν αλλάξει και τέλος πάντων είναι εντολή παιδιάτρου.

Πάντως εάν το γνώριζε (ότι απαγορεύεται) και το έκανε...... πες της ότι το καφεδάκι την επόμενη φορά θα της το σερβίρεις με κόνιο. Έτσι χύμα για να το καταλάβει.

Η δικιά μου η "κοπελιά" έκανε το ανεκδιήγητο όταν ο μπέμπης μου ήταν 4,5 μηνών. Με ρώτησε γύρω στις 37 φορές αν έχω ξεκινήσει να του δίνω κρεμούλα και τις απάντησα και τις 37 ότι είναι μικρός ακόμα, μόνο θηλάζει...

Ε, πήγα να της φέρω ένα ποτήρι νερό και μόλις γύρισα στο σαλόνι, είχε βάλει μέσα στο στόμα του μωρού τσιζκεϊκ που την είχα κεράσει!:shock:

Ο μικρός ευτυχώς δεν το κατάπιε αλλά το έβγαλε. Ε, όταν τη ρώτησα εν εξάλλω γιατί το έκανε αυτό, μου απάντησε το φοβερό: Μα νόμιζα ότι έχετε ξεκινήσει φαγητά!!!

Αυτό που με παρηγορεί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι η ποσότητα του γλυκού είναι πάρα πολύ μικρή και συμβαίνει για μία μόνο φορά, οπότε δε νομίζω να βλάψει σοβαρά το μωρό. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι το γαϊδουρινό πείσμα να κάνουν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που προσπαθείς εσύ να κάνεις για το παιδί σου και κόντρα σε κάθε λογική (ειλικρινά δε νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να θεωρεί ότι είναι υγιεινό να δίνει γλυκά εμπορίου σε βρέφη που δεν έχουν ξεκινήσει καλά καλά τις στερεές τροφές).

Α, τα'πα!!:mrgreen:

.....δε νομίζω τάκη....

Εγώ αν μου έλεγαν διάφορα για το θέμα του έλεγα

" πείτε μου έναν λόγο για να φάει το παιδί γλυκό από τώρα, αν μου πείτε θα σας αφήσω να του δόσετε "

".............................";)

beba09 η "κοπελια "εχει μια κορη στο σπιτι με δυο μωρα που το μικροτερο ειναι 2 εβδομαδες μικροτερο απο τον δικο μου και οταν τη ρωτησα τι πιλιλοια φρουτων τρωει μου ειπε μηλο αχλαδι μπανανα:shock:(2 μηνες τωρα) κ συμπληρωνει"κ δεν τα τρωειιιι με τιποτα!".Εμ πως να τα φαει κοπελια!!!!!!!!!!τρως εσυ για δυο μηνες μηλο αχλαδι μπανανα?δεν τρως!αλλα στην κορη κοτα .ενω στη νυφη .........αντε γιατι τα πηρα:mad:

uDuOp2.png

Παντως εγω επιμενω οτι περισσοτερο επικυνδυνο ειναι το δαχτυλο της πεθερας σου και οχι η σοκολατα...Σκεψου τι εχει πιασει πιο πριν ή αν εχει πλυνει τα χερια της.Το παιδι σου αργα ή γρηγορα αν το κρατανε παππουδες θα στο ταισουν ο,τι σκατολοϊδια υπαρχουν (εξακριβωμενο-εσυ βεβαια οπως και πολλες μαμαδες μπορει να μην το μαθεις ποτε) και να μην παθει τιποτα. Το δαχτυλο ειναι ομως ο,τι πιο αηδιαστικο υπαρχει και φορεας εκατομμυριων μικροβιων!

συμφωνω και εγω με τις υπολοιπες..ορισμενες ''κοπελιες''ειναι για μπατσες το λιγοτερο.στανταρ το δαχτυλο της ειναι οτι χειροτερο απο την τουρτα!η δικια μου οταν η μπεμπα μου ηταν τριων μηνων παρακαλω την φιλουσε μεσα στις χουφτες λεγοντας οτι τα ιδια εκανε και στην κορη της!!!το δικο μου το μωρο τι φταιει?οπως και οταν εκλαιγε για να πιει το γαλα της ελεγε ποσο μου αρεσει να την ακουω να κλαιει ωσπου μια μερα τα πηρα ασχημα και της την ειπα γιατι δεν αντεχα αλλο...μερικες ειναι ανεγκεφαλες αλλα παντα φταινε οι νυφες!

ειναι να μην εχεις εμπιστοσυνη τελικα....με κλειστο τον δακριυκο πορο(ο οποιος ανοιξε τελικα απο μονος του)επαιρνε και εβαζε χαμομηλι στο ματι του μωρου γιατι ετσι το βοηθουσε λεει..οταν μου το ειπε της ειπα φυσικα να μην το ξανακανει γιατι απαγορευεται απο την παιδιατρο!