Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

δεν ειπε το ποιημα...

jeni-jeni

Recommended Posts

γεια σας!!!λοιπον θα σας πω τις σκεψεις μου βασικα με την σημερινη μερα..

σημερα το πρωι ειχαμε την γιορτη του σχολειου μας...στον παιδικο σταθμο!!

ειναι η πρωτη χρονια που πηγαινει στο σχολειο η μικρη μου (3 ετων κ 4 μηνων σημερα) και επομενως η πρωτη της γιορτη σχολειου!!!!

η κορουλα μου ειναι πολυ-λογου,ειναι υπερβολικα κοινωνικη και καθολου ντροπαλη....

ετσι λοιπον καναμε προβες το ποιημα μας,το ελεγε πολυ ωραια,δυνατα και καθαρα....

πηγαμε στο σχολειο μας και με το που αντικριζει τον κοσμο (δεν ντρεπεται ΠΟΤΕ σε κοσμο),δεν ανεβαινε να πει το ποιημα της με τιποτα,ουτε καν στην εξεδρα για να την βγαλω φωτογραφια:oops:

ειλικρινα δεν ξερω γιατι και δεν το περιμενα με τιποτα:(

στεναχωρηθηκα παρα πολυ και δεν ξερω το γιατι..ενταξει στο κατω κατω παιδακι ειναι...(εγω δεν ειμαι καθολου ντροπαλη..αλλα στα ποιηματα του σχολειου μονιμα τα εχανα και ντρεπομουνα πολυ:oops:)

ειναι νορμαλ πραγμα η στεναχωρια μου?ή μηπως ειμαι υπερβολικη??

πειτε μου σας παρακαλω αν εχετε παθει κατι αναλλογο,μηπως και ηρεμησω!!

ευχαριστω εκ των προτερων!!

καλες γιορτες!!!!:P

Διαφημίσεις

λογικο ειναι να νιωθεις ετσι γιατι πηγες με προσδοκιες κ ειχες ηδη φτιαξεις κ το σεναριο στο μυαλο σου!απλα φροντισε να βαζεις κ αυτη την παραπετρο αλλη φορα κ να τονωνεις την αυτοπεποιθηση της μικρης ακομα κ αν δεν σε"εκανε περηφανη"!

Το να μη θέλει να το πει στους άλλους το αποκλείεις; Δηλαδή από επιλογή της να σκέφτηκε "ποιοι είναι όλοι αυτοί και από πού κι ως πού να πω εγώ το δικό μου ποίημα σ' αυτούς;" Τα μικρούλια μας σκέφτονται συχνά με το δικό τους μοναδικό τρόπο! :)

Υ.Γ. Η δική μου δεν πήγαινε αυτές τις μέρες στο σχολείο. Κι έτσι δεν είχε κάνει πρόβες. Το ήξερε το ποίημά της αλλά όχι το πότε ακριβώς το λέει. Κι έτσι πέρασε η σειρά της και δεν το κατάλαβε. Στο μεταξύ επειδή εγώ είχα δουλειά, πήγε ο σύζυγος με όλα τα παιδιά μαζί, και το άγχος για το πότε θα φάει το μωρό να τον ανησυχεί. Ξέχασε και φώτο, ξέχασε και κάμερα. Τίποτα δε μου φέρανε να δω. Δεν έχω ιδέα τι έγινε, εκτός απ' όσα μου είπαν τα παιδιά και ο άντρας μου. ΟΚ... συμβαίνουν κι αυτά. Μήπως θα είναι η πρώτη ή η τελευταία φορά που θα χάσω "σημαντικά" πράγματα από τη ζωή τους; Στο κάτω κάτω η ζωή τους κυλάει και δε θα περιστρέφεται πάντα γύρω μου. Σημασία έχει ότι όλα πέρασαν καλά! :)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

μη φρικαρεις ..μωρακι ειναι ακομα και απλα τρομαξε..οταν κανατε προβες εισασταν μονες σας ή ηταν με τους φιλου της στο σχολειο και ξαφνικα ειδε ολο αυτο τον κοσμο και φρικαρε το παιδι...

Θελω να πω κι εγω πως θεωρω φυσιολογικη αντιδραση την αντιδραση που ειχε η μικρη σου! Κι εγω στο σπιτι ημουν ανταρτης και εκανα τις προβες μου και τα ελεγα κανονικα, αλλα στο σχολειο ή τα ελεγα επι τροχαδην ή τα ελεγα απο μεσα μου.. αν και να σου πω την αληθεια δεν ηθελα να το λεω!

Ισως στεναχωρηθηκες επειδη δεν μπορεις να "διαβασεις" τα συναισθηματα της μικρης σου και δεν μπορεις να καταλαβεις τι ακριβως την εμποδισε να πει το ποιημα της. Σε καταλαβαινω, δεν ειναι τοσο μεγαλη ωστε να μπορεσει να σου εξηγησει ξεκαθαρα γιατι αποφασισε να μην το πει. Αυτο που κατα τη γνωμη μου πρεπει να κανεις ειναι να προχωρησεις μπροστα, απο τη στιγμη που λες πως η μικρη σου ειναι κοινωνικη, δεν πιστευω να υπαρχει καποιο προβλημα. Οπως ειπες κι εσυ, κι εσυ η ιδια ενω ησουν κοινωνικοτατη δεν ελεγες μερικες φορες το ποιημα σου.. Εχεις καποιο προβλημα? Τελος, σκεψου και το αλλο: Εσυ ξυπνας καθε μερα με την ιδια δυναμικοτητα και την ιδια διαθεση? Ισως απλα να μην ηταν η μερα της!

Μην στεναχωριεσαι! Καλες γιορτες! :D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

Γειά σου...

Πολλά παιδάκια το παθαινουν αυτό.Ο γιος μου στον παιδικό ,28η Οκτωβρίου, αρνήθηκε πεισματικά να πει το ποιημα του. Στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή το έλεγε και έκλαιγε....

Τώρα που είναι στην Ε΄Δημοτικού πάντα θέλει να πάρει μερος σε γιορτή..

Ποίημα στο σχολείο, στο Φροντιστήριο Αγγλικών (πού πάντα κάνει Χριστουγεννιάτικη γιορτή), στους προσκόπους:-P

H δασκαλα στον παιδικο που ηταν ο Βασιλης μου ειχε πει οτι αυτη ειναι μια τραυματικη εμπερια για τα παιδια. Το να σταθουν μπροστα σε τοσο κοσμο και να πουν το ποιημα. Το να δειλιασουν, να ντραπουν ή να αισθανθουν αμηχανα ειναι απολυτα φυσιολογικο.

Γι αυτο τα εβαζε 3-3 να λενε ενα ποιημα ολα μαζι. :wink:

Μην την αγχωσεις και μην την πιεσεις. Χαλαρα. Σιγα το πρωτοτυπο που θα στεναχωρηθεις κι ολας .

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Το να μη θέλει να το πει στους άλλους το αποκλείεις; Δηλαδή από επιλογή της να σκέφτηκε "ποιοι είναι όλοι αυτοί και από πού κι ως πού να πω εγώ το δικό μου ποίημα σ' αυτούς;" Τα μικρούλια μας σκέφτονται συχνά με το δικό τους μοναδικό τρόπο! :)

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου δεν ήθελα και δεν είπα ποτέ ποιήμα. Ούτε στο νηπιαγωγείο, ούτε στο δημοτικό. Ποτέ. Δεν μου αρεσε αυτός ο εξαναγκασμός ότι τώρα θα έρθει η σειρά σου να πεις το ποιήμα μπροστά σε όλους αυτούς.

Αφού η μικρή σου ειναι κοινωνικό παιδάκι όπως λές δεν υπάρχει λόγος ούτε να το σκέφτεσαι.

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

Κι εμείς είχαμε χθες γιορτή. Ο μεσαίος, ενώ ήξερε τα τραγούδια και τα λέει με χαρά στο σπίτι, όταν τραγουδούσαν όλα τα παιδάκια, έκανε το ψάρι...

Στο θεατρικό ήταν ο παλιός χρόνος με το 2009 καρφιτσωμένο στη μπλούζα του. Πριν βγει στη σκηνή, έπεσε πάνω στα πόδια του ένα μεγάλο σκαμνί ξύλινο, έβαλε τα κλάματα, ήρθε στην αγκαλιά μου και τελικά δεν είπε τίποτα... (γκαντέμικο 2009!) Σηκώθηκε μόνο για το δώρο του.

Ο μεγάλος ήταν Αϊ Βασίλης με μούσια και μουστάκια κι απολάμβανε το ρόλο του, μόνο αυτόγραφα δε μοίρασε.

λογικο ειναι να νιωθεις ετσι γιατι πηγες με προσδοκιες κ ειχες ηδη φτιαξεις κ το σεναριο στο μυαλο σου!απλα φροντισε να βαζεις κ αυτη την παραπετρο αλλη φορα κ να τονωνεις την αυτοπεποιθηση της μικρης ακομα κ αν δεν σε"εκανε περηφανη"!

γεια σου και χρονια πολλα!!!εχεις δικαιο θελουμε να τα εχουμε ολα στην εντελεια και οντως αυτην την παραμετρο δεν την ειχα βαλει καθολου στα σχεδια μου.....

Διαφημίσεις

Υ.Γ. Η δική μου δεν πήγαινε αυτές τις μέρες στο σχολείο. Κι έτσι δεν είχε κάνει πρόβες. Το ήξερε το ποίημά της αλλά όχι το πότε ακριβώς το λέει. Κι έτσι πέρασε η σειρά της και δεν το κατάλαβε. Στο μεταξύ επειδή εγώ είχα δουλειά, πήγε ο σύζυγος με όλα τα παιδιά μαζί, και το άγχος για το πότε θα φάει το μωρό να τον ανησυχεί. Ξέχασε και φώτο, ξέχασε και κάμερα. Τίποτα δε μου φέρανε να δω. Δεν έχω ιδέα τι έγινε, εκτός απ' όσα μου είπαν τα παιδιά και ο άντρας μου. ΟΚ... συμβαίνουν κι αυτά. Μήπως θα είναι η πρώτη ή η τελευταία φορά που θα χάσω "σημαντικά" πράγματα από τη ζωή τους; Στο κάτω κάτω η ζωή τους κυλάει και δε θα περιστρέφεται πάντα γύρω μου. Σημασία έχει ότι όλα πέρασαν καλά! :)

γεια σου και χρονια πολλα!!

οχι δεν το αποκλειω.....γιατι οντως και με τα καλαντα το ιδιο εκανε και σημερα...σε ξενους δεν τα ελεγε!!!

ενταξει χαλαρωσα μπορω να πω με το θεμα του ποιηματος!!

μη φρικαρεις ..μωρακι ειναι ακομα και απλα τρομαξε..οταν κανατε προβες εισασταν μονες σας ή ηταν με τους φιλου της στο σχολειο και ξαφνικα ειδε ολο αυτο τον κοσμο και φρικαρε το παιδι...

γεια σου!!χρονια πολλα!!

οταν καναμε προβες ειμασταν μονες στο σπιτι αντε και καμια φορα οι γονεις μου,αφου και στον αντρα μου με το ζορι το ειπε!!

σιγουρα θα φρικαρε!!!το καταλαβα και εγω,να βλεπεις ξαφνικα 40 ατομα να σε κοιταζουνε με μια μηχανη στο χερι..ε,ειναι καπως!!

Θελω να πω κι εγω πως θεωρω φυσιολογικη αντιδραση την αντιδραση που ειχε η μικρη σου! Κι εγω στο σπιτι ημουν ανταρτης και εκανα τις προβες μου και τα ελεγα κανονικα, αλλα στο σχολειο ή τα ελεγα επι τροχαδην ή τα ελεγα απο μεσα μου.. αν και να σου πω την αληθεια δεν ηθελα να το λεω!

Ισως στεναχωρηθηκες επειδη δεν μπορεις να "διαβασεις" τα συναισθηματα της μικρης σου και δεν μπορεις να καταλαβεις τι ακριβως την εμποδισε να πει το ποιημα της. Σε καταλαβαινω, δεν ειναι τοσο μεγαλη ωστε να μπορεσει να σου εξηγησει ξεκαθαρα γιατι αποφασισε να μην το πει. Αυτο που κατα τη γνωμη μου πρεπει να κανεις ειναι να προχωρησεις μπροστα, απο τη στιγμη που λες πως η μικρη σου ειναι κοινωνικη, δεν πιστευω να υπαρχει καποιο προβλημα. Οπως ειπες κι εσυ, κι εσυ η ιδια ενω ησουν κοινωνικοτατη δεν ελεγες μερικες φορες το ποιημα σου.. Εχεις καποιο προβλημα? Τελος, σκεψου και το αλλο: Εσυ ξυπνας καθε μερα με την ιδια δυναμικοτητα και την ιδια διαθεση? Ισως απλα να μην ηταν η μερα της!

Μην στεναχωριεσαι! Καλες γιορτες! :D

χρονια πολλα!!!

οκ τωρα το ξεπερασα,μια χαρα τωρα!!!και δικαιο εχεις ολες οι μερες δεν ειναι ιδιες....

H δασκαλα στον παιδικο που ηταν ο Βασιλης μου ειχε πει οτι αυτη ειναι μια τραυματικη εμπερια για τα παιδια. Το να σταθουν μπροστα σε τοσο κοσμο και να πουν το ποιημα. Το να δειλιασουν, να ντραπουν ή να αισθανθουν αμηχανα ειναι απολυτα φυσιολογικο.

Γι αυτο τα εβαζε 3-3 να λενε ενα ποιημα ολα μαζι. :wink:

Μην την αγχωσεις και μην την πιεσεις. Χαλαρα. Σιγα το πρωτοτυπο που θα στεναχωρηθεις κι ολας .

γεια σου!!χρονια πολλα!!

σιγουρα θα ειναι μια τραυματικη εμπειρια για τα παιδακια!!!θυμαμαι και τον εαυτο μου... -ω ρε πως ετρεμαν τα ποδαρακια μου:(

Κι εμείς είχαμε χθες γιορτή. Ο μεσαίος, ενώ ήξερε τα τραγούδια και τα λέει με χαρά στο σπίτι, όταν τραγουδούσαν όλα τα παιδάκια, έκανε το ψάρι...

Στο θεατρικό ήταν ο παλιός χρόνος με το 2009 καρφιτσωμένο στη μπλούζα του. Πριν βγει στη σκηνή, έπεσε πάνω στα πόδια του ένα μεγάλο σκαμνί ξύλινο, έβαλε τα κλάματα, ήρθε στην αγκαλιά μου και τελικά δεν είπε τίποτα... (γκαντέμικο 2009!) Σηκώθηκε μόνο για το δώρο του.

Ο μεγάλος ήταν Αϊ Βασίλης με μούσια και μουστάκια κι απολάμβανε το ρόλο του, μόνο αυτόγραφα δε μοίρασε.

χρονια πολλα σας!!

ωχ μια ατυχη στιγμη ε??τουλαχιστον ειχε και λογο να μην το πει...

Διαφημίσεις

γεια σας!!!λοιπον θα σας πω τις σκεψεις μου βασικα με την σημερινη μερα..

σημερα το πρωι ειχαμε την γιορτη του σχολειου μας...στον παιδικο σταθμο!!

ειναι η πρωτη χρονια που πηγαινει στο σχολειο η μικρη μου (3 ετων κ 4 μηνων σημερα) και επομενως η πρωτη της γιορτη σχολειου!!!!

η κορουλα μου ειναι πολυ-λογου,ειναι υπερβολικα κοινωνικη και καθολου ντροπαλη....

ετσι λοιπον καναμε προβες το ποιημα μας,το ελεγε πολυ ωραια,δυνατα και καθαρα....

πηγαμε στο σχολειο μας και με το που αντικριζει τον κοσμο (δεν ντρεπεται ΠΟΤΕ σε κοσμο),δεν ανεβαινε να πει το ποιημα της με τιποτα,ουτε καν στην εξεδρα για να την βγαλω φωτογραφια:oops:

ειλικρινα δεν ξερω γιατι και δεν το περιμενα με τιποτα:(

στεναχωρηθηκα παρα πολυ και δεν ξερω το γιατι..ενταξει στο κατω κατω παιδακι ειναι...(εγω δεν ειμαι καθολου ντροπαλη..αλλα στα ποιηματα του σχολειου μονιμα τα εχανα και ντρεπομουνα πολυ:oops:)

ειναι νορμαλ πραγμα η στεναχωρια μου?ή μηπως ειμαι υπερβολικη??

πειτε μου σας παρακαλω αν εχετε παθει κατι αναλλογο,μηπως και ηρεμησω!!

ευχαριστω εκ των προτερων!!

καλες γιορτες!!!!:P

όταν η κόρη μου κλήθηκε για πρώτη φορά να πάρει μέρος σε ένα ομαδικό τραγουδάκι στον παιδικό σταθμό όταν ήταν 3 χρονών έγινε ο χαμός...έκλαιγε όλη την ώρα που ήταν στην σκηνή και φώναζε σπαρακτικά μαμά..βέβαια την άρπαξα άρον άρον...από τότε αν και γενικά είναι ντροπαλή της αρέσει να λέει πάντα ποιηματάκια στο σχολείο και δείχνει να το απολαμβάνει...πάντως κι εγώ όταν μου το έκανε αυτό είχα στεναχωρηθεί πάρα πολύ..οπότε η αντίδρασή σου είναι λογική....

καλά Χριστούγεννα!!

Λατρεύω τα παιδάκια μου!!