Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αμηνόρροια και θηλασμός

Recommended Posts

Εχουν περασει σχεδόν 8 μήνες από τον τοκετό και ακόμα τίποτα. Το τεστ εγκυμοσυνης βγηκε αρνητικόtongue.gif

Από οσα εχω διαβάσει στο φορουμ στις περισσότερες γυναίκες επανέρχεται ο κύκλος στους 3-4 μήνες. Μήπως εχετε ακούσει για αλλα ανάλογα περιστατικά οπου ο κύκλος καθυστερει τόσο πολυ να επανέλθει?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 60
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 10 δημοσιεύσεις

• Elliz

Elliz 4 δημοσιεύσεις

• eirtap

eirtap 4 δημοσιεύσεις

• Marchi

Marchi 4 δημοσιεύσεις

Διαφημίσεις

Εγω παντως θηλαζα μεχρι 7 μηνων περιπου και περιοδο ειχα πρωτη φορα ενα μηνα περιπου αφου σταματησα το θηλασμο.Δεν ανησυχησα καθλου...Μαλλον το χαιρομουν θα ελεγα! :wink:

bxBwp2.png EgDTp2.png

..κι εγώ ακόμη δεν έχω περίοδο...πήγα όμως την Τρίτη στο γυναικολόγο μου και μου είπε ότι είχα ωορρηξία :roll::roll: άρα μάλλον επανήλθε ο κύκλος...πάντως σε μια φίλη μου που θήλαζε 10 μήνες η περίοδος επανήλθε 2 μήνες αφ ότου σταμάτησε να θηλάζει...

Εχουν περασει σχεδόν 8 μήνες από τον τοκετό και ακόμα τίποτα. Το τεστ εγκυμοσυνης βγηκε αρνητικόtongue.gif

Από οσα εχω διαβάσει στο φορουμ στις περισσότερες γυναίκες επανέρχεται ο κύκλος στους 3-4 μήνες. Μήπως εχετε ακούσει για αλλα ανάλογα περιστατικά οπου ο κύκλος καθυστερει τόσο πολυ να επανέλθει?

Πολύ συχνά παρατηρείται αμηνόρροια για 14-17 μήνες λόγω θηλασμού, σπανιότερα για 2 χρόνια ή και περισσότερο. Όσο περισσότερο τόσο μεγαλύτερο κέρδος για την υγεία. :wink:

Τί να πω κι εγώ;;;Ούτε 2 μήνες δεν έμεινα χωρίς περίοδο.Και όχι τίποτε άλλο αλλά μου έρχεται όποτε να ΄ναι και αγχώνομαι κάθε φορά!!!

Aglaia τί εννοείς όφελος για την υγεία;;Τί είναι αυτό τελικά που διαφοροποιεί την επανεμφάνιση της περιόδου σε κάθε γυναίκα;Εχω διαβάσει ότι παίζει ρόλο το αν το βράδυ τρώει το μωρό (εμένα όχι από 40 ημερών εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων), ξέρω όμως και περιπτώσεις που ενώ το μωρό δεν θήλαζε τη νύχτα, η μαμά δεν είχε περίοδο.

Aglaia τί εννοείς όφελος για την υγεία;;

Η συνεχής έκθεση του οργανισμού μας στις ορμόνες του έμμηνου κύκλου αυξάνει την πιθανότητα να εμφανιστεί καρκίνος του μαστού, των ωοθηκών και πιθανότατα του ενδομητρίου. Η εγκυμοσύνη (λόγω αμμηνόρροιας) και ο θηλασμός (για τον ίδιο λόγο) μειώνουν αυτές τις πιθανότητες. Έχει διαπιστωθεί ότι όσοι περισσότεροι είναι οι μήνες αμμηνόρροιας τόσο μικρότερες οι πιθανότητες εμφάνισης αυτών των νεοπλοασιών.

Τί είναι αυτό τελικά που διαφοροποιεί την επανεμφάνιση της περιόδου σε κάθε γυναίκα;

Η δική της ορμονική ισορροπία και ο τρόπος που αυτή αλληλεπιδρά με άλλους παράγοντες όπως ο θηλασμός. Υπάρχουν μητέρες που θηλάζουν αποκλειστικά και το μωρό τους ξυπνάει το βράδυ κι έχουν περίοδο από τις 40 μέρες. Από την άλλη υπάρχουν άλλες που μετά από 18 μήνες και παρά την εισαγωγή όλων των γευμάτων στερεών τροφών εξακολουθούν να μην έχουν περίοδο.

Τα κιλά της μητέρας επίσης παίζουν ρόλο μια και επηρεάζουν και αυτά την ορμονική ισορροπία.

Η διατροφή της μητέρας επίσης. Όταν η τροφή είναι άφθονη ο έμμηνος κύκλος επανέρχεται πιο γρήγορα.

Διαφημίσεις

Τρώω αρκετά η αλήθεια είναι :oops::oops::oops::lol::lol::lol:

Μάλλον δεν το έθεσα σωστά ή το είπα πολύ περιληπτικά: στις χώρες που η τροφή δεν είναι άφθονη, αναγκαστικά η διατροφή της μητέρας είναι μετρημένη για χρόνια, για όλη η σχεδόν όλη τη ζωή της. Σε αυτές τις περιπτώσεις η περίοδος δεν έρχεται τόσο νωρίς αλλά σε μεγαλύτερη ηλικία (μεταξύ 14 και 17). Στη διάρκεια της γαλουχία η αμμηνόρροια επίσης διαρκεί πολύ.

Εμείς ακόμη και αν για κάποια περίοδο δεν τρωμε πολύ, έχουμε πολλά αποθέματα από όλα τα χρόνια που τρώμε!!! Σε μας η τροφή θεωρείται άφθονη ακόμη και όταν κάνουμε δίαιτα!!!

Και εμένα μου ήρθε 50 μέρες αφού σταμάτησα το θηλασμό.

Ο γιατρός μου, μου είπε να μην ανησυχώ και ότι είναι φυσιολογικό.

Χάρηκα που άργησε γιατί και πολύ αίμα έχω και πονάω αρκετά.

Διαφημίσεις

Εμένα μου ήρθε στους 8 μήνες και με αρκετό πόνο. Για 2 μηνες είχα σταθερό κύκλο και μετά σταμάτησε για ενάμησι μήνα, επειδή μάλλον αυξήθηκαν οι θηλασμοί. Τώρα πια έχει επανέλθει κανονικά.

.png.png

Πολύ συχνά παρατηρείται αμηνόρροια για 14-17 μήνες λόγω θηλασμού, σπανιότερα για 2 χρόνια ή και περισσότερο. Όσο περισσότερο τόσο μεγαλύτερο κέρδος για την υγεία. :wink:

Θελω κι εγωωωωωωω....... :cry::cry::cry:

Οταν θηλαζα τον γιο μου -θηλαζα για 22 μηνες- μου ηρθε στους 8 μηνες. Μολις μου ηρθε αρχισα να ξεπρηζομαι κ εχασα ολα τα κιλα σε 3 μηνες :D

Τωρα δεν μυ ηρθε ακομα... :? Παιζει ρολο η περιοδος στα κιλα κ στην διαθση για σεξ? Γιατι κι αυτη ειναι ανυπαρκτη... :(

.png.png[/url]

η περίοδος παίζει ρόλο στη σεξουαλική δίαθεση, όσο δεν έχεις περίοδο κατά τη διάρκεια του θηλασμού ο κόλπος είναι ξηρός και η επαφή μπορεί να είναι αρκετα επίπονη.

αυτά μου είπε ο γιατρός μου όταν πήγα στους 2 μήνες.....

Ερώτηση: αν δε σου έρθει περίοδος δε μένεις έγκυος :?:

Bon-Bon δεν είναι απαραίτητο... μπορεί να είσαι γόνιμη και ας μην έχεις περίοδο ακόμα (όπως μου είχε πει και ο γυναικολόγος μου, ο θηλασμός δεν είναι αντισύλληψη) :wink:

Το free sex είναι στην εγκυμοσύνηηηηηηηηη!!!!!!!

:wink:

Κι εγώ θηλάζω την Κατερινούλα μου εδώ και 6,5 μήνες περίπου και ακόμα δεν έχω περίοδο. Το κακό είναι ότι η γιατρός μου μου είπε σε κάνα δυο μήνες αν δεν έρθει να πάω να μου δώσει ένα χάπι για να μου έρθει :x Μα είναι δυνατόν να θηλάζω και να πάρω χάπι! Γιατί η γιατρός μου είπε ότι δεν είναι καλό να μην έχουμε περίοδο?

.png .png

annastasia μου μακάρι να είναι έτσι, το έχω ξανακουσει αλλά αντε να το δούμε και στη πράξη :lol:

pepi εγω στη θέση σου δε θα έπερνα κανένα τέτοιο χάπι, ωραία δεν είναι χωρίς περίοδο :roll:

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

pepi εγω στη θέση σου δε θα έπερνα κανένα τέτοιο χάπι, ωραία δεν είναι χωρίς περίοδο :roll:

Αν είναι ωραία λέει!!! :lol::lol::lol: Super είναι!! Πάντως αν θηλάζω ακόμα μετά απο 1-2 μήνες δεν υπάρχει περίπτωση να το πάρω.

.png .png

Κι εγώ θηλάζω την Κατερινούλα μου εδώ και 6,5 μήνες περίπου και ακόμα δεν έχω περίοδο. Το κακό είναι ότι η γιατρός μου μου είπε σε κάνα δυο μήνες αν δεν έρθει να πάω να μου δώσει ένα χάπι για να μου έρθει :x Μα είναι δυνατόν να θηλάζω και να πάρω χάπι! Γιατί η γιατρός μου είπε ότι δεν είναι καλό να μην έχουμε περίοδο?

:shock::shock::shock:

To έχω ξανακούσει βέβαια αλλά είναι επιεικώς απαράδεκτο!!!. Η γιατρός σου δεν ξέρει τη φυσιολογία του οργανισμού στη διάρκεια της γαλουχίας...

Μήπως να τη ρωτούσες πόσο διαρκεί η αμμηνόρροια λόγω θηλασμού; Από την απάντηση θα καταλάβεις τι γνωρίζει για μαμάδες που θηλάζουν...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...