Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

2 ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

BABY

Recommended Posts

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ Κ ΕΣΕΙΣ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΣΕ ΚΑΤΙ. ΠΡΙΝ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ Κ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Η ΜΑΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΑΡΙΑ Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΖΑΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ο ΠΑΠΑΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ 1 ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ 2 ΟΝΟΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ 1 ΣΑΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΤΛ. ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ. ΟΥΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ.

ΤΟΥ ΛΕΩ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΩ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ? ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΝΙΩΘΩ ΤΥΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ 2 ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ. ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ? ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΕΤΕ? ΤΥΧΑΙΑ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΘΑ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΟΥΜΕ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. ΝΑ ΑΡΚΕΣΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟ Κ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΚΟΥΣΩ ΓΙΑ ΤΟ 1 ΟΝΟΜΑ?

Διαφημίσεις

Αν εσυ νιώθεις ότι το σωστό είναι να βάλεις και τα δυο ονόματα, να το κάνεις. Τι θα πει δεν ειναι σωστό για το παιδί? Τι θα πάθει? Γιατι εγώ ξέρω πολλους με δυο ονοματα, δεν έχουν κάποιο πρόβλημα.

Αφού σου δίνει την άδεια (έστω και με δυσκολία), να βαφτίσεις το παιδί σου όπως εσύ θέλεις

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

Να πω κι εγω κατι?Δεν ξερω αλλα ισως ειναι χαζο....

Νομιζω πως μπορει ο παππας να πει κ τα δυο ονοματα αλλα να γραφτει μονο το ενα.Δεν ειμαι σιγουρη ομως.Αν μπορεις ρωτησε το,για να ακουστει και το ονομα της Παναγιας.

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

θα συμφωνησω με τον αρχιεπισκοπο Κρητης. εχω 2 ονοματα και παντα ηταν προβλημα. κυριως τωρα με τις υπηρεσιες που εχουν πολλες φορες φορμες στους υπολογιστες που δεχονται μονο 1 ονομα. μην το βλεπετε οι υπολοιποι χαζοπροβλημα και τετοια, πρακτικα εχει πολλα θεματα. οταν εισαι σε μικρη ηλικια παντα ξεχνας να το γραψεις (βλεπε εξετασεις ξενων γλωσων κτλ)

Διαφημίσεις

Γεια σου baby, να σου χαίρεσαι το αγοράκι. Γερό και καλότυχο να ειναι. Εγώ έκανα εξωσωματική και όλες τις ημέρες έβλεπα στον ύπνο μου συνέχεια όλους όσους ήξερα με το ονομα Γιώργος/Γιωργία. Εμείς πάντα εκκλησιαζόμαστε στον Πρ. Ηλια, την Κυριακή πριν την ωοληψία ξεκινησα για εκεί και τελευταία στιγμή μου λέει η μάνα μου να πάμε στον Αγ. Γεώργιο (δεν είχαμε εκκλησιαστεί ποτε εκεί). Ολα αυτά τα είδα σαν σημάδια οπότε τον γιο μου ήθελα να τον βγάλω και Γιώργο. Το συζήτησα με τον ιερέα της ενορίας γιατί το θέμα ήταν οτι γιώργο λένε τον πατέρα μου και θα είχα σίγουρα πρόβλημα με την πεθερά μου και δεν ήθελα να βρεθούμε τσακωμένοι στην βάπτιση. Με απέτρεψε λέγοντας μου ότι δεν πειράζει, αφού υπάρχει και τέτοιο θέμα, οτι και η εκκλησία προτιμά να βγαίνει ένα όνομα. Να εκκλησιαζω το παιδί οποτε θέλω στον Αγ. Γεωργιο, να τον τιμώ στην γιορτή του κ.λ.π. Δεν το έκανα τελικά αλλά την ημέρα της βάπτισης ενώ ετοίμαζαν έξω τα μπαλόνια είχαν φέρει μπαλόνια άλλης βάπτισης και μάντεψε το όνομα που έγραφε ΓΙΩΡΓΟΣ. Ανατρίχιασα, το είδα σαν σημάδι αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτε. Ακόμη και τώρα το έχω βάρος. Αυτό που με παρηγορεί όμως είναι οτι οι αγιοί μας σίγουρα δεν περιμένουν το όνομα τους να βγει κ.λ.π. Θελουν μόνο να προσευχόμαστε στην χάρη τους. Ολα τα άλλα είναι για εμάς τους ανθρώπους. Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα

Νομιζω πως μπορει ο παππας να πει κ τα δυο ονοματα αλλα να γραφτει μονο το ενα.Δεν ειμαι σιγουρη ομως.Αν μπορεις ρωτησε το,για να ακουστει και το ονομα της Παναγιας.

Μπορει να γινει, εμεις στον μικρο μου αυτο καναμε.Ακουστηκαν 2 ονοματα αλλα γραψαμε στο ληξιαρχειο μονο το ενα κ γιορταζει το ονομα που γραψαμε.Αν σας καλυπτει σαν λυση σκεφτείτε το.

Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09

Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012

θα παω να συζητησω απο κοντα με τον αρχιεπισκοπο. απο την στιγμη που το εμαθα, εχω ενα βαρος, αντι να χαιρομαι για την βαφτιση του παιδιου μου, στεναχωριεμαι. εχω ηδη χασει 2 μωρακια κ αυτο το παιδι απο την πρωτη στιγμη νιωθω οτι το προστατευει η Παναγια. ειχα προσευχηθει κ ειχα κλαψει αμετρητες φορες με την εικονα της στην αγκαλια μου να μου δωσει ενα παιδι και να ζησει, να μην χαθει σαν τα αλλα μωρακια. θα του τα πω απο κοντα ολα αυτα, γιατι απο το τηλεφωνο δεν βρισκεις παντα λυση. ελπιζω να σεβαστει την θεληση μας και η Παναγια να βοηθησει να τον φωτισει να το δεχτει. στην χειροτερα εστω να ακουστει το ονομα και ας μην γραφτει. ξερω σαφως οτι ειναι δυσκολο για τα παιδια να εχουν 2 ονοματα, αλλα υπαρχει παντα ενα αλλα.

Διαφημίσεις

Επειδη ειναι αγορι πρακτικα θα ειναι δυσκολο. Η νομοθεσια ομως το επιτρεπει και πολλα παιδακια εχουν δυο ονοματα. Εγω το κοριτσακι που βαφτισα εχει 2 ονοματα και μαλιστα το πρωτο δεν ειναι καν χριστιαννικο. Αφου το εχεις ταξει γιατι να μην του δωσεις και τα δυο?

καλε τι χαζομαρες λεει ο παπας?κ η κορη μου 2 εχει!κ παρα πολλα παιδια!κ τι παει να πει δε κανει γιατι ειμαστε μια οντοτητα:shock: οι ισπανοι γιατι λεγονται μαρια σοφια ντολορες ντε λα μον!!!ελεος με τον καθε βλακα παπα.οταν τσεπωνουν τα 200ευρα για μια βαφτιση δεν αναρωτιουνται αν το επιτρεπει ο θεος αλλα για τα ονοματα λενε οτι δεν επιτρεπεται.μαλλον το ειπε για να παρει μεγαλυτερο λαδωμα

Αν θες δωσε και τα δυο, αλλα επίσης αφου θα το βαφτισεις 15αυγουστο μηπως γινεται να το βαφτισεις και σε εκκλησια "Παναγίας", αν βαφτιζουν και εκεινη την ημερα, γιατι θα εχουν και πανηγυρι φανταζομαι, ποιο ειναι το αλλο ονομα του παππου αν επιτρεπεται?

0b8bfa6eaf.png

Είναι δικαίωμά σου να βάλεις όσα ονόματα θες στο παιδί. Κανένας δε μπορεί να σου το απαγορεύσει. Υπάρχουν ιερείς που αντιδρούν στα δύο ονόματα. Αλλά υπάρχουν και πολλοί που τα βαφτίζουν. Στη θέση σου θα επέμενα!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

και μεις με δυο ονόματα βαφτίσαμε την μεγάλη μου κόρη, πρωτη φορά το ακούω αυτό, αν δεν επιτρεπόταν δεν θα μας το είχε πει ο παπάς;;; και τα δυο τα γραφουμε, στο ένα τη γιορτάζουμε οπως το έχουμε καθιερωσει εμείς σαν οικογένεια, μακάρι να το ξεμπερδεψετε μετο καλό...

4 asteria..... ta paidia mou!

3-2003, 7-2004, 12-2009, 6-2011

Διαφημίσεις

εμας γιορταζουν κ τα 2 ονοματα της την ιδια μερα αλλιως το 1 θα γιορταζαμε κ εμεις.αλλα κ γω πρωτη φορα ακουω να μην επιτρεπονται 2!οχι μονο βαζουν 2 ονοματα αλλα βαζουν κ ξενα!μια γνωστη μου ονομασε την κορη της αντζελινα!!ετσι βαφτιστικε!δε το εκανε χαιδευτικο!δηλαδη τι ναπω.το ονομα σε κανει χριστιανο??

θα παω να συζητησω απο κοντα με τον αρχιεπισκοπο. απο την στιγμη που το εμαθα, εχω ενα βαρος, αντι να χαιρομαι για την βαφτιση του παιδιου μου, στεναχωριεμαι. εχω ηδη χασει 2 μωρακια κ αυτο το παιδι απο την πρωτη στιγμη νιωθω οτι το προστατευει η Παναγια. ειχα προσευχηθει κ ειχα κλαψει αμετρητες φορες με την εικονα της στην αγκαλια μου να μου δωσει ενα παιδι και να ζησει, να μην χαθει σαν τα αλλα μωρακια. θα του τα πω απο κοντα ολα αυτα, γιατι απο το τηλεφωνο δεν βρισκεις παντα λυση. ελπιζω να σεβαστει την θεληση μας και η Παναγια να βοηθησει να τον φωτισει να το δεχτει. στην χειροτερα εστω να ακουστει το ονομα και ας μην γραφτει. ξερω σαφως οτι ειναι δυσκολο για τα παιδια να εχουν 2 ονοματα, αλλα υπαρχει παντα ενα αλλα.

Τον μεγαλο μου γιο τον λενε Αλεξανδρο-Μαριο.Το Μαριος βγηκε γιατι τον ταξαμε στην Παναγια.Εμεις δεν ειχαμε προβλημα στην εκκλησια.Οταν ρωτησα και εγω για να γραφτει μονο το ενα ονομα για να μην παιδευεται με τα 2 μου ειπαν οχι.Τωρα τι να σου πω?Απο οτι φαινεται δεν ισχυουν τα ιδια για ολους!Να μην αγχωνεσαι και να χαρεις την βαφτιση του παιδιου σου γιατι ειναι μοναδικη στιγμη και η Παναγιτσα θα το προσεχει εχει δεν εχει το ονομα της.

θα συμφωνησω με τον αρχιεπισκοπο Κρητης. εχω 2 ονοματα και παντα ηταν προβλημα. κυριως τωρα με τις υπηρεσιες που εχουν πολλες φορες φορμες στους υπολογιστες που δεχονται μονο 1 ονομα. μην το βλεπετε οι υπολοιποι χαζοπροβλημα και τετοια, πρακτικα εχει πολλα θεματα. οταν εισαι σε μικρη ηλικια παντα ξεχνας να το γραψεις (βλεπε εξετασεις ξενων γλωσων κτλ)

Εγώ πάλι που έχω ένα όνομα αλλά υπάρχει συγγενής με ίδιο ονοματεπώνυμο και όνομα πατέρα ευχομαι να είχα δύο ονόματα για να γλιτωνα:(

δε νομιζω οτι πουθενα στην Αγια Γραφη αναφερεται να βαφτιζεται μονο με ενα ονομα το καθε παιδι...κι εμενα μου ειχαν δωσει ενα φυλλαδιο απο τη Μητροπολη μας οταν βαφτιζα την κορη μου το οποιο εγραφε να μη βγαινουν 2 ονοματα...επισης ελεγε να μη στολιζονται οι Εκκλησιες,αν και η ιδια η Μητροπολη με ενα καλο φακελακι μια χαρα δεχεται το στολισμο..ειχα παει να κλεισω το γαμο μου κ τη βαπτιση εκει και δε δεχτηκαν να μας τα κανουν μαζι γιατι δε γινοταν να κλεισουν για εμας την Εκκλησια τοση ωρα. μας ειπαν να τα κανουυμε διαφορετικη ημερα, με λιγα λογια να μας τα παρουν 2 φορες!!!!και κατα τα αλλα τα 2 ονοματα τους ενοχλουν, που στο κατω κατω αυτοι ειναι αγραφοι δικοι τους νομοι!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Μηπως να βαπτιζατε το παιδί σε κάποιο άλλο μέρος πχ. Τήνο για να γλιτωσετε απο τους κρητικούς παπαδες και τα κολληματά τους γιατί απ' όσο ξέρω αλλου δεχονται κανονικά δύο ονόματα.

Ή μήπως λέω εγω τώρα να πηγαινατε στον πάπα της εκκλησίας που θέλετε και αφού του πεις για το όνειρο να του πεις και ότι σκοπέυεις να κάνεις και "δωρέα" στην εκκλησία με τη βαφτιση...

Γνωμη μου ειναι πάντως να κάνεις αυτό που αισθάνεσαι γιατί μετά θα το έχεις βάρος στη συνείδησή σου.

pECmp3.png

Baby ο γιός μου είναι 6 μηνών και θα τον βαφτίσουμε την άνοιξη. Βρήκα εκκλησία και μίλησα με τον παπά γιατί κι εγώ θέλω να δώσουμε στον μικρό μας 2 ονόματα. Ο παπάς που μιλήσαμε (πολύ καλος-πολύ τον συμπάθησα), του είπα για 2 ονόματα και μου είπε ότι η εκκλησία μας δίνει 2ονόματα αλλά μεγαλώνοντας θα έχει πρόβλημα το παιδί. Κι αυτό γιατί έχει βγεί νόμος σύμφωνα με τον οποίο οι πολίτες των χωρών της ΕΕ πρέπει να έχουν 1 όνομα ΓΙΑΤΙ 1 θα αναγράφεται στις ταυτότητες. Και όποιος θέλει να γράφει και τα 2 θα πρέπει να ακολουθήσει μια δικαστική διαδικασία. Και μου το είπε γιατί αυτό το πρόβλημα αντιπετωπίζει ο ίδιος και έχει μπεί σε μια διαδικασία αναγνώρισης π.χ των πτυχίων του, 'οπου αναφέρονται τα 2 ονόματά του.

Εγώ στη θέση σου θα έδινα της Παναγίας.

συμφωνω ειναι μια πολυ ωραια λυση

Εγώ πάλι που έχω ένα όνομα αλλά υπάρχει συγγενής με ίδιο ονοματεπώνυμο και όνομα πατέρα ευχομαι να είχα δύο ονόματα για να γλιτωνα:(

πολυ καλο...μπορεις να το εκμεταλευτεις καποια στιγμη αυτο...;)

και μια λύση που σκεφτηκα αλλά θα πρεπει να ρωτησεις γιατί δεν είμαι 100% σίγουρη είναι να κάνεις πρώτα ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο και μετά να βαφτισεις το μωρό. Νομίζω ότι σε περιπτωση ονοματοδοσίας ο παπας πρέπει να βαφτισει το μωρό με το όνομα που έχεις δηλώσει στο ληξιαρχείο.

pECmp3.png

Αυτό γινόταν παλιότερα, αλλά απαγορεύεται πλέον. Γράφονται υποχρεωτικά και τα δύο και μάλιστα με τη σειρά που τα είπε ο παπάς.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...