Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ....

biky

Recommended Posts

Θα σας πω και εγω την πονεμενη μου ιστορια στο θεμα κουμπαροι-νονοι

να μου πειτε αν εχω αδικο.....

οταν εμεινα εγκυος και ειπαμε να κανουμε τον γαμο μας προσφερθηκαν να μας παντρεψουν ενα φιλικο μας ζευγαρι με το οποιο καναμε παρεα 3χρονια, και οταν λεω παρεα εννοω τουλαχιστον 2 φορες την εβδομαδα διακοπες μαζι και τα σχετικα.

οταν αρχισα να περνω τιμες λοιπον για στολισμο στεφανα και τα σχετικα ανακαλυψα οτι οτι μου αρεσε ηταν καπως ακριβα...

προτεινα λοιπον στα παιδια να τα πληρωσω ολα εγω (αισθανθηκα ασχημα να τους πω τιμες οχι γιατι δεν ειχαν λεφτα,εχουν 2 πολυ καλες δουλειες,σπιτι δικο τους,παιδια δεν εχουν....αλλα γιατι τα δικα μου οικονομικα ειναι καλυτερα απο τα δικα τους)

το δεχτηκαν με μεγαλη χαρα και μου προτειναν να δωσουν τα μισα λεφτα του στολισμου ετσι για να κανουν κατι.

μεχρι εδω ολα καλλα δεν εχω κανενα προβλημα..

μετα τον γαμο μου λενε οτι θελουν να βαφτησουν το μωρο και οτι θα κανουν το καλυτερο σαν νονοι γιατι οι δικοι τους νοννοι ηταν απαισιοι και ποτε δεν τους βλεπαν ουτε καν το πασχα και τα σχετικα.....

μαλωναν κιολας για το ποιος απο τους δυο τους θα περναει περισσοτερο χρονο με το μωρο.....

φυσικα και δεχτηκα γιατι οπως ειπα και πιο πανω καναμε παρεα,ημασταν φιλοι.

Οταν γεννησα τα πραγματα αρχισαν να αλλαζουν.... ξαφνικα ολο κατι καλυτερο ειχαν να κανουν.....απο την γεννηση του μικρου μεχρι την βαφτιση (10μηνες) τον ειχαν δει 2 φορες....

απο πλευρα μου προσπαθουσα να κρατησω επαφες επερνα τηλ τους ςλςγα να ερθουν για φαγητο τιποτα....

κανω συζητηση μαζι τους να δω τι συμβαινει και μου λεγαν βλακειες και χαζοδικαιολογιες.....

λεω δεν πειραζει ας τους δωσω την ευκαιρια να γινουν νονοι και ισως αλλαξουν.

Μας ζητανε να τους παντρεψουμε 3 μηνες πριν την βαφτιση, δεχομαστε.

Με περνουν τηλ και μου δηλωνουν οτι ο στολισμος ειναι 800 ευρο και να τους τα δωσουμε για να τον κλεισουν :shock: ετσι απλα......

Τα δινουμε, απο τον γαμο δεν μας δωσαν ουτε μια φωτο.....

Αρχιζουμε τις ετοιμασιες τις βαφτισης, δεν ενδιαφερονται για τιποτα τα κανονιζω ολα μονη μου και μου δηλωνουν οτι θα πληρωσουν μονο για τον σταυρο, ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΜΑΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ.... οχι για τα λεφτα αλλα για την γαιδουρια!!!!

οποτε ηταν να πληρωσω εγω απλα μου το δηλωναν!!!!!

Γινεται η βαφτιση.......

απο τοτε εχουν περασει 6 μηνες δεν τους ξαναδα.....

και δεν θελω να τους ξαναδω ουτε εγω ουτε το παιδι μου.

εχω αδικο?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 78
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• biky

biky 10 δημοσιεύσεις

• Maya

Maya 5 δημοσιεύσεις

• vera

vera 5 δημοσιεύσεις

• DALIA

DALIA 3 δημοσιεύσεις

Ξερεις κατι βρε Βικακι... το λεω και για τον δικο μας τον ενα νοννο... δεν μπορει να μην εχει γινει κατι ε ??? Γινεται ???

Εγω βεβαια τον ρωταω και δεν μου λεει τιποτα... αλλά τι στο καλο ? Ετσι εξαφανιζονται ???

Εσυ πως το σκεφτεσαι ?

Εμενα παντος μας ξεκοψαν τελιως απο την γεννα και μετα....

δεν μπορουσαμε να τους ακολουθουμε πια.....

αρα δεν καναμε για παρεα, τι να ερχονται εδω και να ακουνε το μωρο να κλαιει.....? πανε για καφε καλυτερα.

επισης οταν ειδαν οτι πλεον σταματησα να χαλαω τοσα λεφτα για τις εξοδους,διακοπες μας ..........

Εγω πιστευω πως οταν θιγονται οικονομικα θεματα γινεται χαμος...ειτε προκειται για γονεις και γενικοτερα σογια ειτε για φιλους......

Μηπως εχουν πειραχτει με κατι που αφορα το οικονομικο ή γενικα γιατι δε μπορει στα καλα καθουμενα να εχουν τετοια συμπεριφορα..... :(

pEmXp3.png

Μας ζητανε να τους παντρεψουμε 3 μηνες πριν την βαφτιση, δεχομαστε

Άσχετο αλλά γίνεται να παντρέψεις αυτούς που σε πάντρεψαν? ή μήπως κατάλαβα λάθος...πάντως μεγάλη γαιδουριά!

Διαφημίσεις

εχεις το απολυτο δικιο βικυ :!::!: εγω δεν εχω βαπτιση ακομα το μωρο μου κ η νονα εχει να το δει πανω απο μηνα :!: εγω τι πρεπει να κανω για να μην βρεθω στα θεση σου :?::?:

Τελικά η επιλογή των κουμπάρων πρέπει να γίνεται με γνώμονα το γεγονός αν βαδίζουν και αυτοί στο ίδιο μήκος κύματος ( όσον αφορά την δημιουργία οικογένειας).

Όταν οι μεν προχωρούν στην δημιουργία οικογένειας και οι δε παραμένουν εργένηδες ή χωρίς παιδιά είναι κομματάκι δύσκολο να τα βρουν στην πορεία.

Το ζευγάρι χωρίς παιδιά συνεχίζει την καθημερινότητα του σαν να μην συμβαίνει τίποτα , ενώ το ζευγάρι με παιδιά ανακαλύπτει μια άλλη πραγματικότητα . Την πραγματικότητα αυτή , μέχρι να την καταλάβεις έχεις απομακρυνθεί από τους προηγούμενους ρυθμούς του εργένη , αυτό είναι που ενοχλεί τους άλλους ( σου λεει άλλαξες , μα και βέβαια άλλαξα....μεγάλωσα.....διαφορετικές προτεραιότητες...).

Όταν τα προβλήματα όμως ξεκινούν από τόσο νωρίς ( λίγο πριν το μυστήριο) τότε πολύ απλά έχει γίνει βιαστική επιλογή , και το οικονομικό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου :wink:

Τον κουμπάρο μου τον πάντρεψα Ιούνιο και με πάντρεψε 3 μήνες μετά :lol:

Μάλιστα και στους δυο γάμους φορέσαμε το ίδιο σμόκιν ( τότε 8) )

Με έναν σμπάρο 2 τρυγώνια :lol:

Έκανε πρώτος παιδί και του το βάπτισα , τους δε νονούς των παιδιών μας τους διάλεξε η γυναίκα μου :twisted:

kouklitsa τι να σου πω .....

εγω παντος στην δικια μου περιπτωση αν μπορουσα να τους αλλαζα θα το κανα!!

δεν ξερω τι εχει ινει με τους δικους σου αν θες πες μου.

Το οικονομικο θα ειχε περασει απαρατηριτο αν ηταν ενταξει απεναντι στο παιδι μου......

στο τελευταιο τηλ που με πηραν πριν απο 6μηνες παρεξηγηθηκαν γιατι μου ζητησαν το λικνο που ειχα για τον γιο μου,

και τους ειπα ευχαριστως αλλα οταν δεν το θελετε αλλο να μου το ξαναδωσεται γιατι θελω να τα χει οταν μεγαλωσει.....

ειπα κατι λαθος?

Διαφημίσεις

Αλμακ επετρεψε μου φιλε να διαφωνησω... Ειναι θεμα χαρακτηρα του ανθρωπου και αυτο ειναι σιγουρο !!!

Ο ενας κουμπαρος μας (απο τους δυο που μας παντρεψαν) και νονος της Αγγελιαννας ειναι εργενης ενω τα παιδια που θα βαπτισουν τον μπεμπη ειναι παντρεμενη με κοριτσακι συνομιλικο της Αγγελιαννας...

Καμμια σχεση !!! Ο ... εργένης, μας καταλαβαινει απολυτα και σε ολα !!! Ειναι σωστος νονος κι αγαπαει πολυ τα παιδια μας κι εμας... οι αλλοι λιγοτερο... ειναι λιγο... ζαμαν φου σαν ατομα...

MARILENA Θα συμφωνησω μαζι σου....

ειναι στον ανθρωπο, η κολλητη μου η οποια ειναι ανυπαντρη ερχεται 1 φορα την εβδομαδα να δει τον μικρο ,να παιξουν.

Απλα δεν περιμενα απο αυτους να συμπεριφερθουν ετσι......

και πλεον δεν θελω επαφες,αν ποτε το ζητησουν βεβαια.....

Μηπως τελικα επρεπε να κανω νονους με βαση το συμφερον του μικρου και οχι την φιλια??? :?

MARILENA Θα συμφωνησω μαζι σου....

ειναι στον ανθρωπο, η κολλητη μου η οποια ειναι ανυπαντρη ερχεται 1 φορα την εβδομαδα να δει τον μικρο ,να παιξουν.

Απλα δεν περιμενα απο αυτους να συμπεριφερθουν ετσι......

και πλεον δεν θελω επαφες,αν ποτε το ζητησουν βεβαια.....

Μηπως τελικα επρεπε να κανω νονους με βαση το συμφερον του μικρου και οχι την φιλια??? :?

Σε καταλαβαίνω να μην θες επαφές αλλά ταπεινή μου γνώμη πάντα, είναι να επιδιώξεις συναντήσεις για το παιδάκι σου και μόνο.... και δεν εννοώ να τους τηλεφωνήσεις 1 εβδομάδα πριν το Πάσχα για να τους "θυμίσεις" εμμέσως την υποχρέωσή τους ως νονοί για λαμπάδες και αυγά...αυτό μπορείς να το κάνεις και εσύ στο παιδάκι σου πιστεύω.. Απλά εγώ θυμάμαι ακόμη πόσο με είχε πειράξει που δεν ήθελε η νονά μου καμμία σχέση μαζί μου και πόσο "ζήλευα" τα άλλα παιδάκια που είχαν σχέση με την νονά ή το νονό τους..

Το εκανα αυτο για 14 ολοκληρους μηνες.......

επερνα τηλ τους καλουσα για φαγητο για καφε.....

με γραφαν κανονικα!!!!!!!!!!!!!!

σταματησα γιατι αισθανομουν μ.....ας

και γω δεν ειχα νονο, εχω ομως μια καταπληκτικη θεια η οποια ηταν καλυτερη απο 100 νονους......

μου εφερνε την πιο ωραια λαμπαδα,τα πιο καλα παιχνιδια το πιο μεγαλο πασχαλινο αυγο με πηγαινε θεατρο σε μουσεια .... και ολα αυτα με μισθο τοτε αστα....

την ιδια θεια εχει και ο γιος μου ειναι μικρη 47 χρονων οποτε εχει κουραγιο να το ξανακανει :D

• 2 εβδομάδες μετά...

ΕΜΑΣ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΙΩΣ:

ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΜΕ ΝΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΕΠΕΜΕΝΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΟΛΛΗΤΗ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΕΝΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΡΕΥΕΙ ΚΑΤΙ ΜΗΝΕΣ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΦΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΗ Η ΚΟΛΛΗΤΗ ΤΗΣ,

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΕΝΕΔΩΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΗΘΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΝΤΡΕΨΟΥΝ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ.

ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ ΕΠΑΦΕΣ.

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΘΗΚΕ ΘΕΜΑ ΝΟΝΟΥ , ΟΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΠΕΜΕΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΟΝΟΥΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΑΣΤΡΑΨΑ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΣΑ,

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΝΟΝΟΥΣ, ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΑΝΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΟΝΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ 2 ΚΟΛΛΗΤΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΑΝ ΔΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ Μ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΩ.

Η ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΓΑ (ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ Μ ΑΝΧΩΣΟΥΝ, ΑΥΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΡΘΑΝ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΜΟΝΟ 2 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΗΤΑΝ 11ΗΩΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΟΙΜΟΤΑΝ, ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 7 ΜΗΝΩΝ.

ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ 2 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΕΙ ΑΥΤΟΣ.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΡΕΛΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΝΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ, ΕΜΕΙΣ ΠΡΙΝ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ 2 ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ?

ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΜΠΙΝΕΛΙΚΟΣΟ.

Διαφημίσεις

ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 45 ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΔΥΟ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 14 ΚΑΙ 17 ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΑΜΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΟΥΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΝΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΦΤΙΣΟΥΝΕ.....ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ......ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ......

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.....

line_line_typew12_beg_d_typew11_time_1195880400_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.gif

Πολύ σημαντικό το θέμα του νονού!

Εμάς μας πάντρεψε η (εδώ και 15 χρόνια) κολλητή μου με την οποία είχαμε από παιδιά μια πολύ ιδιαίτερη σχέση την οποία συνεχίζουμε παρά τις διάφορες υποχρεώσεις,δουλειά κλπ

Λόγω παράδοσης αλλά και γιατί θέλουμε θα βαφτίσει αυτή και το παιδάκι μας στο οποίο "μιλάει" από τώρα (είμαι ακόμη έγκυος ετσι?) και λέει συνέχεια τι θα κάνει και τι θα λέει μαζί του.Γενικώς ανυπομονεί.

Περάσαμε πάρα πολλά μαζί τόοοοσα χρόνια και μας έχουν δέσει και δύσκολα θα χαλάσει η σχέση μας.Είναι ένας υπέροχος και σπάνιος άνθρωπος!

Ο δικός μου νονός όλα αυτά τα χρόνια μου έφερνε πάντα λαμπάδες,δώρα κλπ μέχρι που παντρεύτηκα παιδιά!Μάλιστα φρόντιζε και για τον αδελφό μου που η δική του νονά απλώς εξαφανίστηκε.

biky για χάρη των παιδιών σου θα έλεγα να συνεχίσεις να προσπαθείς για να μην χαθεί τελείως η επαφή.Ίσως όταν κάνουν κι εκείνοι παιδάκια να έχετε και πάλι καλύτερες σχέσεις.Δεν μου πέφτει και λόγος βέβαια,εσύ ξέρεις καλύτερα!

..τη μπέμπα μας θα τη βαφτίσει μια κολλητή μου με τον άντρα της...

όταν κοιλοπόναγα 17 ωρες στο μαιευτήριο περίμεναν και οι δύο απέξω μαζί με όλη την οικογένεια την άφιξη του μωρού εναγωνίως...

..την επόμενη ήρθαν να με ξαναδούν με ένα σωρό δώρα-λουλούδια/μπαλόνια/χρυσαφικά για το μωρό/δώρο για μένα/και τα ρουχαλάκια που θα φόραγε κατά την έξοδό του από το μαιευτήριο φρεσκοπλυμένα και φρεσκοσιδερωμένα από τα ίδια τα χέρια της μελλοντικής νονάς...όσες μέρες έμεινα στο μαιευτήριο έρχονταν σχεδόν μέρα παρά μέρα να μας κάνουν παρέα..

Τώρα βλέπουν τη μικρή τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα-σημειωτέον είναι νιόπαντροι και δεν έχουν ακόμη δικά τους παιδιά-την ταϊζουν,την αλλάζουν,παίζουν συνέχεια μαζί της-ειδικά τη νονά της την λατρεύει η μικρή,όλο γέλια και χαρές κάνει όταν τη βλέπει...

..βγαίνουμε για καφέ ή φαγητό μαζί τους και είναι η καλύτερή μας,γιατί ασχολούνται συνέχεια αυτοί με το παιδί και μπορούμε κι αράζουμε λίγο κι εμείς...

Τώρα που ψαχνόμαστε για τη βάφτιση η νονά συμμετέχει ενεργά και καμμιά φορά δείχνει να έχει μεγαλύτερη όρεξη ακόμη κι απο μένα να ασχοληθεί...

Τι να πώ;;;Αν δεν αξίζουν αυτοί οι άνθρωποι να γίνουν οι νονοί του παιδιού μου τότε ποιοι αξίζουν;;;Ελπίζω-επειδή ποτέ δε ξέρεις πως στα φέρνει η ζωή-να έχουμε πάντα αυτή την τόσο καλή σχέση μαζί τους,και να αγαπάνε πάντα τόσο πολύ και με τόση έμπρακτη αγάπη το παιδί μας...... :)

ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΜΕ ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 . ΜΑΣ ΠΑΝΤΡΕΨΑΝ 2 ΦΙΛΙΚΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΡΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ . ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΣΤΗΝ 32 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑΚΙΑ ΜΟΥ ΑΓΟΡΑΚΙ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ? ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΠΡΟΤΑΣΗ ( ΣΕ ΚΑΘΕ ΖΕΥΓΑΡΙ ) ΝΑ ΜΟΥ ΒΑΦΤΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Ή ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΟΥΝ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΗΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΜΕ ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 . ΜΑΣ ΠΑΝΤΡΕΨΑΝ 2 ΦΙΛΙΚΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΡΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ . ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΣΤΗΝ 32 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑΚΙΑ ΜΟΥ ΑΓΟΡΑΚΙ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ? ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΠΡΟΤΑΣΗ ( ΣΕ ΚΑΘΕ ΖΕΥΓΑΡΙ ) ΝΑ ΜΟΥ ΒΑΦΤΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Ή ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΟΥΝ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΗΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ

• 1 month later...

Αγαπητή Andedantinos,

Νομίζω ότι εσείς θα πρέπει να τους το ζητήσετε αν και νομίζω ότι είναι αυτονόητο(χωρίς να ξέρω φυσικά τι σχέσεις έχετε).

Εμάς μας πάντρεψε ένας πολύ καλός μου φίλος, εργένης. Η γυναίκα μου συμφώνησε κατευθείαν. Ο ίδιος βάφτισε και τον Δημήτρη μας - δε θυμάμαι να του το ζητήσαμε - ο ίδιος το έλεγε και κατά κάποιο τρόπο εννούταν κάτι τέτοιο.

Δεν έρχεται συχνά στο σπίτι - έχει πολλά τρεχάματα με επιχειρήσεις που άνοιξε και κάτι οικογενειά με τους γονείς του(υγείας) αλλά παρόλαυτά δεν έχουμε πρόβλημα. Ο γιος μου τον αγαπάει πολύ και όποτε τον βλέπει τρελαίνεται και όλα μια χαρά.

Νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε πιο χαλαροί γενικότερα και ότι δε χρειάζεται να αγχωνόμαστε για το αν οι κουμπάροι έρχονται μία φορά την ημέρα ή 2 φορές το μήνα. Εμένα η νομά μου ΑΝ ερχόταν, ερχόταν μόνο στις γιορτές - συνήθως το Πάσχα για τη λαμπάδα. Δεν με πείραζε γιατί μου έδινε καλά λεφτά κάθε φορά...χεχε. Δεν μπορώ να πω ότι μου έλλειψε η παρουσίαση της νονάς μου. Μια χαρά μεγάλωσα και με τους γονείς μου.

Θοδωρής

Είναι δυνατόν να εργάζεσαι και να ζεις κάτω από την ίδια στέγη; Ιδού η απορία...

Καλησπέρα σε όλους και σε όλες. Εμάς μας πάντρεψε μια δική μου φίλη και ένας φίλος του άντρα μου. Ποτέ δεν κατάλαβα την παράδοση ο άνθρωπος που σε παντρεύει να βαφτίζει και το παιδί σου. Για μένα το ποιός με πάντρεψε δεν είναι τόσο σημαντικό όσο το ποιος θα είναι νονός του παιδιού μου. Για νονά της κόρης μου επιλέξαμε την αδερφή μου η οποία μου το είχε ζητήσει από τότε που πρωτοέμεινα έγκυος. Η εμπειρία μου στην οικογένειά μου - την αδερφή μου έχει βαφτίσει η αδερφή της μαμάς μου - μου έχει δείξει ότι είναι ένα συν όταν πρόκειται για στενό συγγενή. Πέρα από αυτό πιστεύω πως το βασικό κριτίριο είναι να είναι κανείς όσο γίνεται πιο σίγουρος ότι ο νονός που επιλέγει θα είναι πάντα κοντά στο παιδί του και θα αναλαμβανει ενεργό ρόλο. Εγώ ως νονά το έχω κάνει και είμαι υπερήφανη για τη σχέση που έχω με τον βαφτισιμιό μου που είναι ένας γλύκας και έχουμε μεγαλη αδυναμία ο ένας στον άλλο.

Για μένα άλλο ποιός σε παντρεύει και άλλο ποιός είναι ο πνευματικός πατέρας/μητέρα του παιδιού σου. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο και ο άλλος πρέπει να συνειδητοποιεί το ρόλο αυτό πριν το κάνει.

Καλησπέρα σε όλους και σε όλες. Εμάς μας πάντρεψε μια δική μου φίλη και ένας φίλος του άντρα μου. Ποτέ δεν κατάλαβα την παράδοση ο άνθρωπος που σε παντρεύει να βαφτίζει και το παιδί σου. Για μένα το ποιός με πάντρεψε δεν είναι τόσο σημαντικό όσο το ποιος θα είναι νονός του παιδιού μου. Για νονά της κόρης μου επιλέξαμε την αδερφή μου η οποία μου το είχε ζητήσει από τότε που πρωτοέμεινα έγκυος. Η εμπειρία μου στην οικογένειά μου - την αδερφή μου έχει βαφτίσει η αδερφή της μαμάς μου - μου έχει δείξει ότι είναι ένα συν όταν πρόκειται για στενό συγγενή. Πέρα από αυτό πιστεύω πως το βασικό κριτίριο είναι να είναι κανείς όσο γίνεται πιο σίγουρος ότι ο νονός που επιλέγει θα είναι πάντα κοντά στο παιδί του και θα αναλαμβανει ενεργό ρόλο. Εγώ ως νονά το έχω κάνει και είμαι υπερήφανη για τη σχέση που έχω με τον βαφτισιμιό μου που είναι ένας γλύκας και έχουμε μεγαλη αδυναμία ο ένας στον άλλο.

Για μένα άλλο ποιός σε παντρεύει και άλλο ποιός είναι ο πνευματικός πατέρας/μητέρα του παιδιού σου. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο και ο άλλος πρέπει να συνειδητοποιεί το ρόλο αυτό πριν το κάνει.

Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα. Και εμένα το γιο μου θέλω να τον βαφτίσουν η αδερφή μου και ο αδερφός μου. Αλλωστε έχουν και το ίδιο όνομα με αυτό που θα έχει ο μικρός :D

Η αλήθεια είναι πως η ζωή μερικές φορές τα φέρνει έτσι που με φίλους χάνεσαι. Στα παιδιά στοιχίζει το να μην βλέπουν το-η νονο-α τους. Εμένα και τον αδερφό μου μας βάφτισαν θείοι μας. Την αδερφή μου από την άλλη τη βάφτισε μια συνάδελφος του πατέρα μου. Το αποτέλεσμα ήταν γύρω στα 8 της η νονα της να την παρατήσει και η αδερφή μο να το φέρει βαρέως. Αντε να εξηγήσεις σε ένα παιδάκι γιατί δεν θέλει να το δεί ο άνθρωπος που το βάφτισε...

εγώ έχω άλλο πρόβλημα, δεν του έχουν φέρει ακόμα το δώρο και την λαμπάδα και ο μικρός το Σαββάτο φεύγει για το νησί ...τι να κάνω? να τους πάρω και να τους πω πως ο μικρός το Σαββάτο φεύγει και πηγαίντε ψωνίστε του και ελάτε? δεν μου πάει να το κάνω!!εξάλλου ξέρουν πως το παιδί φεύγει πάντα με την μαμά μου πιο νωρίς γιατί εγώ δουλεύω :? είδε και ο άντρας μου την κόρη τους και του είπε ότι το Σαββάτο θα πάνε να ψωνίσουν στο παιδί και της είπε ότι το παιδί θα φύγει πιο νωρίς και μάλλον το Σαββάτο και του είπε ότι θα με πάρει να ρωτήσει πότε θα φύγει για να ξέρουν αλλά ακόμα τίποτα και ήδη είναι πέμπτη.δεν γουστάρω να μου φέρουν το δώρο και να λείπει το παιδί, θέλω να τους βλέπει και όχι να του το πάω εγώ στο νησί!όχι ότι θα καταλάβει πολλά το παιδί αλλά θέλω όπως είμαι εγώ άψογη απέναντι τους να είναι και αυτοί απέναντι στο παιδί μου .Μήπως είμαι εγώ παράξενη και δεν τρέχει και τίποτα να μου το φέρουν εμένα και να το κατεβάσω εγώ?εντάξει δεν είναι κάτι το τρομερό απλά εγώ το ήθελα αλλιώς ή μάλλον έτσι όπως πρέπει...

εγώ έχω άλλο πρόβλημα, δεν του έχουν φέρει ακόμα το δώρο και την λαμπάδα και ο μικρός το Σαββάτο φεύγει για το νησί ...τι να κάνω? να τους πάρω και να τους πω πως ο μικρός το Σαββάτο φεύγει και πηγαίντε ψωνίστε του και ελάτε? δεν μου πάει να το κάνω!!εξάλλου ξέρουν πως το παιδί φεύγει πάντα με την μαμά μου πιο νωρίς γιατί εγώ δουλεύω :? είδε και ο άντρας μου την κόρη τους και του είπε ότι το Σαββάτο θα πάνε να ψωνίσουν στο παιδί και της είπε ότι το παιδί θα φύγει πιο νωρίς και μάλλον το Σαββάτο και του είπε ότι θα με πάρει να ρωτήσει πότε θα φύγει για να ξέρουν αλλά ακόμα τίποτα και ήδη είναι πέμπτη.δεν γουστάρω να μου φέρουν το δώρο και να λείπει το παιδί, θέλω να τους βλέπει και όχι να του το πάω εγώ στο νησί!όχι ότι θα καταλάβει πολλά το παιδί αλλά θέλω όπως είμαι εγώ άψογη απέναντι τους να είναι και αυτοί απέναντι στο παιδί μου .Μήπως είμαι εγώ παράξενη και δεν τρέχει και τίποτα να μου το φέρουν εμένα και να το κατεβάσω εγώ?εντάξει δεν είναι κάτι το τρομερό απλά εγώ το ήθελα αλλιώς ή μάλλον έτσι όπως πρέπει...
Koιτα, θα τους παρεις ενα τηλεφωνο για να δεις τι κανουν. Πανω στην συζητηση ριξε οτι το παιδι φευγει το Σαββατο... ΒΑσικα ειναι γαιδουρια τους ετσι? Αφου ξερουν οτι καθε χρονο φευγει το παιδι επρεπε να ρωτησουν τι θα κανει φετος... Το δικο μου βαφτιστηρι φευγει με τους γονεις του καθε χρονο και παντα ρωταω το ποτε..

Δεν ξερω πραγματικα μερικοι ανθρωποι τι μυαλο κουβαλανε. Δεν μπορουν να καταλαβουν οτι τα παιδια εχουν ενα ιδιαιτερο δεσιμο με τους νονους? Οτι τους περιμενουν σαν τρελα?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...