Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

κατι αλλο να μου προσαψεις εχεις? και βεβαια ζητησα βοηθεια οταν ειχα αναγκη! δεν καταλαβαινω την επισημανση σου!

Αυτο που εννοεί η hara ειναι οτι χρησιμοποιήσεις το φόρουμ για βοήθεια (και καλα έκανες!) και τωρα το χρησιμοποιείς για να αποδώσεις άσχημους χαρακτηρισμούς .... Αν ήξερες οτι οι μανούλες που σε βοήθησαν οταν είχες ανάγκη , άφησαν τα μωρα τους να κλάψουν 20 λεπτα, θα δεχόσουν την βοήθεια τους;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Emma, εμένα προσωπικά δε με πείραξε ότι η κοπέλα εξέφρασε τη γνώμη της. Δικαίωμα του καθενός είναι να τοποθετείται επί ενός θέματος και να εκφράζει την άποψή του. Οι βαρύγδουποι χαρακτηρισμοί ωστόσο δεν είναι καθόλου εποικοδομητικοί και δε βοηθούν σε κανενός είδους συζήτηση. Και μάλιστα δεν χαρακτήρισε απλά μητέρες, αλλά της κατηγόρησε για πράξεις εγκληματικές εγκαλούμενη μάλιστα και φορείς να παρέμβουν. Ε, αυτό είναι άνω ποταμών και με συγχωρείς, αλλά δείχνει άνθρωπο με διαταραγμένο ψυχισμό όσο κι αν προσπαθεί να μας παρουσιαστεί ως Η μάνα.

κατα την δικη μου γνωμη, το να αφησεις ενα μωρο να κλαιει και να γκρινιαζει επι σκοπου γιατι καπου το διαβασα σε ενα βιβλιο και γιατι ετσι πρεπει το θεωρω απαραδεκτο. το να αφηνεις ενα παιδι να γινεται μπλε απο το κλαμα, να κανει εμετο να πηγαινεις να το αλλαζεις να φευγεις, να ξανακανει εμετο να το ξανααλλαζεις να ξανα φευγεις και μετα παλι εμετο απο το πολυ κλαμα, να κοντευει να πεσει κατω επειδη δεν εχει αλλη δυναμη να φωναξει και να διαμαρτυρηθει αυτο απο μονο του ειναι εγκληματικο. πως αλλιως λεγεται κατι τετοιο?εχετε σκεφτει πως το μωρακι κινδυνευει απο πνιγμο απο το πολυ κλαμα και εμετο? αν αυτο το παιδακι μεσα στα αναφηλιτα του παθει αναρροφηση τοτε τι γινεται? το να διαβαζω μαμαδες που υπερηφανευονται που αφησαν τα παιδια τους 3 και 4 μηνων βρεφακια που καλα καλα δεν εχουν καταλαβει πως ειναι ξενο σωμα με την μαμα τους να κλαινε και μια και δυο και τρεις ωρες μονα τους μεσα στην κουνια γιατι ετσι πρεπει πραγματικα με εξοργιζει.. ακομη και αυτο το περιβοητο βιβλιο το λεει. αυτη η ''μεθοδος'' απευθυνεται σε μωρα ανω των 6 μηνων. ακομη περισσοτερο εξοργιζομαι οταν διαβαζω απο μαμαδες δικαιολογιες πως εχουν δουλειες,να μαγειρεψουν να πλυνουν να δουλεψουν νομιζοντας πως ειναι οι μοναδικες σε ολο τον κοσμο αυπνες, κουρασμενες, αγχωμενες κλπ. οχι για μενα αυτος δεν ειναι λογος να κανεις κατι τετοιο στο παιδι σου. η καθε μια μας ειναι ελευθερη να κανει οτι αυτη πιστευει πως ειναι καλυτερο για το παιδι της αλλα να γραφονται μεσα σε ενα δημοσιο φορουμ τετοιες περιγραφες και να τις επικροτουμε κιολας αυτο με ξεπερναει..

Προφανώς κοπέλα μου είσαι το πρότυπο όλων των μαμάδων του κόσμου, η μόνη που αξίζει να λέγεται μητέρα που έχει ευτυχισμένο παιδί και καταφέρνει να κάνει τα πάντα τέλεια και γίνεται αυτοθυσία.

Αφού λοιπόν είσαι τόσο ανώτερη όλων μας και το υπερμυαλό και υπερσώμα σου δεν μπορεί να κατανοήσει εμάς τις φυγόπονες, άπονες, άσπλαχνες γυναίκες που δεν αξίζουμε να λεγόμαστε μάνες, άφησέ μας στην άγνοια και στην απονιά μας και ασχολήσου με καμία υπερμαμά του επιπέδου σου.

Λυπάμαι πολύ που για να μπορέσεις να τεκμηριώσεις την άποψή μου χρειάζεται αντί για επιχειρήματα να εκσφεντονίζεις κατηγόριες παρουσιάζοντας τον εαυτό σου να υπερτερεί όλων, αλλά αφού δεν το κάνει άλλος για σένα, κάντο εσύ για τον εαυτό σου.

Αυτή είναι η τελευταία απάντηση που σου απευθύνω γιατί ειλικρινά κούρασες με το υπερφίαλο ύφος σου.

Και υπογράφω ως η μαμά που ναι παραδέχεται ότι χρειάζεται έστω και λίγο ύπνο για να τα βγάλει πέρα.... και δεν έχει σουπερ δυνάμεις....

Αν το σκεφτείς λίγο παραπάνω θα καταλάβεις ότι αυτή είναι η καλύτερη τακτική σε ενα ανώνυμο forum....

Emma.c είναι απλό! Ας είμαστε λίγο υποψιασμένοι ώστε να μην χάνουμε το χρόνο μας...

Ένα άτομο που έχει σε ένα χρόνο 20 μηνύματα και στα 16 βρίζει, καταλαβαίνεις πως μπαίνει εσκεμμένα για καβγά ,οπότε ποιός ο λόγος να κκάτσεις να ασχοληθείς?

Διαφημίσεις

Αυτο που εννοεί η hara ειναι οτι χρησιμοποιήσεις το φόρουμ για βοήθεια (και καλα έκανες!) και τωρα το χρησιμοποιείς για να αποδώσεις άσχημους χαρακτηρισμούς .... Αν ήξερες οτι οι μανούλες που σε βοήθησαν οταν είχες ανάγκη , άφησαν τα μωρα τους να κλάψουν 20 λεπτα, θα δεχόσουν την βοήθεια τους;

Ακριβώς!

Να δω τη φίλη nafsikaki λίγο αργότερα, σε κανα χρόνο, που το μωρακι θα κλαίει μέχρι εμετού προκειμένου να φάει σοκολάτα κι όχι φαγητό, όταν θα θέλει ενα συγκεκριμένο παιχνίδι απ'το διάδρομο του σουπερμάρκετ ,όταν θα θέλει να τρέχει στο δρόμο και οχι να της κρατά το χέρι και και και....

Να δω τότε πως θα χειριστείς το κλάμα,γιατί σε διαβεβαιώνω πως αν δεν του κάνεις το χατιρι δε θα σταματήσει...

hara86, σε κανενα μα κανενα απολυτως μηνυμα μου δεν παρουσιαζω τον εαυτο μου σαν σουπερ μανα,ουτε προτυπο μαμας σε ολο τον κοσμο, ουτε ανωτερη ουτε ολα οσα αναφερεις και πραγματικα δεν καταλαβαινω απο που εβγαλες τετοιο συμπερασμα. λεω το απλο. αυτο που εχει βεβαιωθει απο χιλιαδες μελετες απο χιλιαδες ψυχολογους και απο την συγχρονη παιδοψυχιατρικη. τα παιδια στρεσαρονται πολυ με αυτη την τακτικη. και μονο κακο τους κανει.

την ιδια αποψη με μενα που ειμαι πολυ υπερβολικη λοιπον εχουν ενα σωρο καταξιωμενοι επιστημονες κανοντας πολλες ερευνες πανω στο θεμα. βαση αυτων μιλαω αλλα περα απο αυτα, το μητρικο ενστικτο που ειναι πιο πανω απο καθε επιστημονα γιατρο θεωρια κλπ μου λεει πως αυτες οι μεθοδοι στα παιδια ειναι πολυ σκληρες και εγκληματικες.

Αυτό ξαναπέστο.... Σήμερα η κόρη μου θυμήθηκε το αέρινο φορεματάκι που της φορούσα το καλοκαίρι στην παραλία και ήθελε σώνει και ντε να το φορέσει μαζί με το μαγιώ της στο σταθμό:

Επί λέξη: "Μαμά, σήμερα δε θα βάλω ούτε καλσόν, ούτε κάλτσες, ούτε φανελάκι, ούτε μπλούζα, ούτε μπουφάν. Θέλω το μαγιώ μου και το μπλέ φόρεμα που φοράμε στη θάλασσα. Έχει πολύ ωραία μέρα".

Μετά το αρχικό :shock:, της εξήγησα γιατί δε γίνεται να τα φορέσουμε αυτά και η αντίδρασή της ήταν: "Μπούααααααααααααααααααααα" για κανένα 10άλεπτο.....

αξιζει να το διαβασετε πραγματικα.

Συνήθως δεν έχουν ακόμα καταφέρει να κάθονται μόνα τους.

Ωστόσο, μωρά ηλικίας έξι μηνών στρεσάρονται όταν δεν λαμβάνουν την προσοχή που αισθάνονται ότι δικαιούνται.

Τα επίπεδα της κορτιζόλης, κύριας ορμόνης του στρες, ανεβαίνουν κατακόρυφα όταν η μητέρα τους τα αγνοεί. Ακόμα και μία ημέρα αργότερα αγχώνονται μήπως το ίδιο τους συμβεί ξανά.

Μία επιστημονική έρευνα από τον Καναδά ανακάλυψε ότι ένα βρέφος που στερείται της αγάπης της μητέρας του έστω και για δύο μόνο λεπτά αγχώνεται και φοβάται ότι η μητέρα του θα το αγνοήσει πάλι την επόμενη μέρα.

Ειδικοί στην ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού από το εργαστήριο έρευνας γονιών – βρεφών στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο δηλώνουν ότι επαναλαμβανόμενα επεισόδια στρες θα μπορούσαν να έχουν τεράστιες συνέπειες για την υγεία του παιδιού καθʼ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Έχοντας ως στόχο να μελετήσουν κατά πόσο τα βρέφη ηλικίας έξι μηνών είναι ικανά να περιμένουν και να προβλέπουν τα προβλήματα, οι Καναδοί ερευνητές προσκάλεσαν 30 μωρά με τις μητέρες του στο εργαστήριο και τα μοίρασαν σε δύο ομάδες.

Τα μωρά τοποθετήθηκαν σε καρεκλάκια αυτοκινήτου και οι μητέρες τους έπαιζαν μαζί τους και τους μιλήσουν όπως συνήθως. Έπειτα, το παιχνίδι σταματούσε για περίοδο 2 λεπτών, κατά την οποία η μητέρα απλά κοιτούσε πάνω από το κεφάλι του παιδιού της, χωρίς να ανταποκρίνεται σε αυτό, διατηρώντας το πρόσωπό της χωρίς ίχνος συναισθήματος.

Την επόμενη ημέρα, η μητέρα έφερε το μωρό της πίσω στο εργαστήριο. Τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα μετρήθηκαν αρκετές φορές και στις δύο ημέρες. Η ποσότητα κορτιζόλης στο αίμα του παιδιού ανέβηκε κατακόρυφα όταν η μαμά δεν ανταποκρινόταν σε αυτό και το αγνοούσε. Ακολούθως τα επίπεδα της ορμόνης έπεφταν, πριν εκτιναχθούν και πάλι όταν τα βρέφη επέστρεφαν πίσω στο εργαστήριο τη δεύτερη ημέρα, παρά το γεγονός ότι τώρα η μητέρα τους δεν τα αγνοούσε.

Μια δεύτερη ομάδα βρεφών πέρασαν την ίδια διαδικασία, μόνο που οι μητέρες τους δεν τα αγνόησαν σε καμία στιγμή. Τα ορμονικά επίπεδα στο αίμα αυτής της ομάδας δεν άλλαξαν.

Τα ευρήματα της έρευνας υποδηλώνουν ότι η επιστροφή των βρεφών στο ίδιο εργαστήριο την επόμενη ημέρα οδήγησε τα μωρά που είχαν την εμπειρία της μη ανταπόκρισης από τη μάνα τους να αναμένουν την επανάληψη του προβλήματος.

Ο επικεφαλής ερευνητής Dr David Haley, του Πανεπιστημίου του Τορόντο, δήλωσε: «Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα μωρά, ήδη από αυτήν την ηλικία έχουν την ικανότητα να προβλέπουν μελλοντική εμπειρία και να παράγουν μια προκαταβολική αντίδραση στρες που βασίζεται στην προσδοκία τους για το πώς οι γονείς τους θα συμπεριφερθούν απέναντί τους μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο.»

Ο Καθηγητής Jay Belsky του Πανεπιστημίου του Λονδίνου ανέφερε ότι παράγοντες όπως η κατάθλιψη είναι δυνατόν να επηρεάσουν αρνητικά την σχέση της μητέρας με το μωρό της και να στείλουν τα επίπεδα κορτιζόλης στο μωρό στα ύψη, ξανά και ξανά.

Αυτό μπορεί να μειώσει την άμυνα του οργανισμού του παιδιού, γιατί παρατεταμένη αύξηση της κορτιζόλης στο αίμα επιδρά αρνητικά στο ανοσοποιητικό του σύστημα. Ένα διαταραγμένο μεγάλωμα του μωρού κατά αυτόν τον τρόπο (υψηλά επίπεδα στρες) ίσως επίσης σημαίνει ότι το παιδί θα γίνει ένας μη τέλειος γονιός με τη σειρά του όταν μεγαλώσει.

Τι μπορούμε να πούμε στους γονείς, ως προς την καθημερινή τους πρακτική με τα μωρά τους, που να πηγάζει από τα αποτελέσματα τέτοιων ερευνών; Δεν εννοούμε φυσικά ότι ως γονιός πρέπει να δίνεις συνεχώς το 100% της προσοχής σου στο παιδί, πράγμα έτσι και αλλιώς αδύνατο. Αλλά πρέπει να τονίσουμε στους γονείς ότι εσκεμμένες, συνειδητές προσπάθειες να μην ανταποκριθούν στο μωρό που ζητάει την παρουσία τους ή την αγκαλιά τους, προσπάθειες να μειώσουν την άμεση, έγκαιρη και κατάλληλη ανταπόκρισή τους στα σημάδια και στις ανάγκες του μωρού από τους πρώτους μήνες ήδη της ζωής του, με σκοπό να το σκληραγωγήσουν, να μην το «κακομάθουν», να το «εκπαιδεύσουν» ή να το ωθήσουν να παίζει μόνο του, είναι επικίνδυνες για την σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού τους.

hara86, σε κανενα μα κανενα απολυτως μηνυμα μου δεν παρουσιαζω τον εαυτο μου σαν σουπερ μανα,ουτε προτυπο μαμας σε ολο τον κοσμο, ουτε ανωτερη ουτε ολα οσα αναφερεις και πραγματικα δεν καταλαβαινω απο που εβγαλες τετοιο συμπερασμα. λεω το απλο. αυτο που εχει βεβαιωθει απο χιλιαδες μελετες απο χιλιαδες ψυχολογους και απο την συγχρονη παιδοψυχιατρικη. τα παιδια στρεσαρονται πολυ με αυτη την τακτικη. και μονο κακο τους κανει.

την ιδια αποψη με μενα που ειμαι πολυ υπερβολικη λοιπον εχουν ενα σωρο καταξιωμενοι επιστημονες κανοντας πολλες ερευνες πανω στο θεμα. βαση αυτων μιλαω αλλα περα απο αυτα, το μητρικο ενστικτο που ειναι πιο πανω απο καθε επιστημονα γιατρο θεωρια κλπ μου λεει πως αυτες οι μεθοδοι στα παιδια ειναι πολυ σκληρες και εγκληματικες.

συγνωμη hara86, mkcm ηθελα να γραψω.

Διαφημίσεις

Κοπέλα μου, δεν έχω κανένα πρόβλημα με την άποψή σου. Ίσα - ίσα πως αν την έθετες με επιχειρήματα και όχι κατηγόριες θα είχε πολύ ενδιαφέρον να αναπτύξουμε μια συζήτηση πάνω στα επιχειρήματα που θα έφερνες. Δε σε χαρακτήρισα πουθενά ως υπερβολική σε σχέση με τη γνώμη σου. Είναι σεβαστή κι αν την είχες θέσει με πιο κομψό τρόπο θα μπορούσαμε ίσως να αποκομήσουμε κάτι από αυτήν. Το ύφος σου χαρακτήρισα και τον τρόπο με τον οποίο καταφέρεσαι ενάντια σε ανθρώπους, μανάδες που δε γνωρίζεις.

Βρε nafsikaki διαβάζεις καλα ρε κορίτσι τι σου λέμε!

Δεν θα βρεις πολλες να διαφωνήσουν με αυτο που λες!! Δυο ποστ βρήκες απο τα 2000 που να λενε οτι τα μωρα έκαναν εμετό! Απο τα 1500 μέλη δυο μαμάδες βρήκες τιποτα άλλο και άρχισες να τα χώνεις!

Το 99% δεν συμφωνεί με τοςο extreme μεθόδους αλλα καμμια δεν αρχίζει να χρησιμοποιεί τους χαρακτηρισμούς σου η το ύφος σου! Ειναι βαριά αυτά που λες το καταλαβαίνεις; Αν την δώσει σε καμμια μπορει να ζητήσει απο την διεύθυνση να μάθει το IP σου και να το προχωρήσει παραπέρα. Το οτι κρύβεσαι πιςω απο ενα λαπτοπ ταμπλετ η οτιδήποτε δεν σημαίνει οτι εχεις πραγματικά το δικαίωμα να κατηγορείς κάποιον για έγκλημα και μάλιστα για κατι που ο νόμος δεν το βλέπει έτσι

Το λέω για το καλο σου πρόσεχε πως παρουσιάζεις τα επιχειρήματα σου

Κατα τα αλλα ηρέμησε, μπορει αυτη η μανα να θόλωσε απο την κουραςη η απο την δευτερη εγκυμοσυνη, προσπάθησε να βοηθήσεις κάποιον οσο μπορεις ειδικα αν βλέπεις οτι εχει ανάγκη απο το να τον πατάς πιο κατω... Δεν ξέρεις τι γινεται στο μέλλον, μπορει αυτη η μανα να ειναι η μοναδική που μπορει να εχει τα μεσα να σε βοηθήσει στο μέλλον οταν το ξαναχρειαστείς

Κοπέλα μου, δεν έχω κανένα πρόβλημα με την άποψή σου. Ίσα - ίσα πως αν την έθετες με επιχειρήματα και όχι κατηγόριες θα είχε πολύ ενδιαφέρον να αναπτύξουμε μια συζήτηση πάνω στα επιχειρήματα που θα έφερνες. Δε σε χαρακτήρισα πουθενά ως υπερβολική σε σχέση με τη γνώμη σου. Είναι σεβαστή κι αν την είχες θέσει με πιο κομψό τρόπο θα μπορούσαμε ίσως να αποκομήσουμε κάτι από αυτήν. Το ύφος σου χαρακτήρισα και τον τρόπο με τον οποίο καταφέρεσαι ενάντια σε ανθρώπους, μανάδες που δε γνωρίζεις.

mkcm να σου πω γιατι? διαβαζα στο φορουμ το συγκεκριμενο θεμα και το επιασα απο την αρχη. ξκινησαν να γραφουν το 2008 νομιζω. διαβαζα μαμαδες που εφαρμοσαν την μεθοδο στα παιδακια και ειδειχναν ενθουσιασμενες και ευτυχισμενες που το παιδι επιτελους κοιμηθηκε. δεν μου κανε εντυπωση. καθολου... το πως θα μεγαλωσει μια μαμα το παιδι της ειναι καθαρα δικο της θεμα... στην παρεουλα προσθεθηκαν κι αλλες μαμαδες περιγραφοντας ακριβως την μεθοδο κρατωντας ημερολογιο. εγραφαν λοιπον πως καθημερινα τα παιδια τους εκαναν φοβερους εμετους απο το πολυ κλαμα, πως σερνονταν στην κυριολεξια για να σταθουν ορθια, πως με αναφυλητα ελεγαν ΄΄μαμα... μαμα'' ανατριχιασα με τις περιγραφες τους. και δεν φτανει αυτο. υπηρχαν πολλες που τους εγελαν μπραβο...συνεχισε... κρατα γερα! θα ανταμειφθεις!! πες μου ειλικρινα ομως...εσυ σαν μαμα που εισαι και με την ευαισθησια που θελω να πιστευω πως εχεις πως θα αισθανοσουν διαβαζοντας ολα αυτα? εγραψα λοιπον και ειπα πως αυτο που κανετε στα παιδια θεωρειτε κακοποιηση γιατι τα επιπεδα κορτιζολης ανεβαινουν πολυ και παραμενουν για πολυ καιρο ακομη υψηλα. και μπηκε η babycute να με ειρωνευτει λεγοντας μου να κοιταξω την δικη μου κορτιζολη και να κουλαρω. δεν πιστευω να υπαρχει μανα που να μην θελει το καλο του παιδιου της. πραγματικα δεν το πιστευω αυτο.μπορει και αυτες οι μαναδες πανω στην απογνωση τους να ηρεμησουν το μωρο να ακουσαν λαθος οδηγιες ειτε απο γνωστους, ειτε ακομη και απο παιδιατρους που συστηνουν αυτη την μεθοδο και αθελα τους να την εφαρμοσαν αλλα πες μου... βλεπεις πως το παιδι υποφερει με ολα αυτα... το κανες ενα βραδυ το κανες δευτερο... δεν καταλαβαινεις πως ειναι απανθρωπο? το παιδι σου τι σου δινει να καταλαβεις με τον τροπο του? γιατι το συνεχιζεις? αν το παιδακι κανει κηλες ειδικα τα αγορακια απο το πολυ κλαμα και αναφηλητο? αν γινει καμια αναροφηση με τον εμετο? το βιβλιο λεει κατι για αυτα η μπα?

Διάβασα πρόσφατα μια ενδιαφερουσα δανεζικη μελέτη για το θεμα του "ελεγχόμενου" κλάματος...χωρισαν τις εθελόντριες με τα μωρά τους σε δυο κατηγορίες..η πρώτη ομαδα μαμαδων παρηγορουσε τα μωρα ότα έκλαιγαν , η δευτερη ομαδα όχι. Μετρουσαν τα επιπεδα ορμονων του στρες στα μωρα ΚΑΙ στις μαμαδες... Στην πρωτη ομάδα τα επιπεδα των ορμονων ήταν ψηλά και στις μαμαδες και στα μωρα την ωρα του κλάματος αλλα στην συνέχεια αφου τα μωρα ηρεμουσαν με αγκαλιά έπεφταν οι ορμόνες του στρες και στις μαμαδες και στα μωρα. Στην δευτερη ομάδα οι μαμαδες και τα μωρα ΤΙΣ ΠΡΩΤΕς ΜΕΡΕΣ ειχαν υψηλα επίπεδα στρες...στην συνεχεια καθως τα μωρα "παρηγοριοντουσαν" μονα τους και σταματουσαν το κλαμα οι μαμαδες ηρεμουσαν και ειχαν χαμηλα επιπεδα ορμονων του στρες...ΑΛΛΑ δεν συνέβαινε το ιδιο στα σιωπηλα μωρα...μπορει να ειχαν σταματησει το κλαμα καθως δεν εβρισκαν ανταπόκριση ωστοσο συνεχιζαν να εχουν υψηλα επιπεδα ορμονων του στρες...

Μετα απο αυτην την μελέτη ενιωσα ανακουφιση που δεν εφαρμοσα ποτε αυτην την μεθοδο στο παιδι μου. Για το τι κανουν οι αλλοι δεν ασκω κριτική και δεν εχω καμμια διαθεση για "διαλογο" και ξεκατινιασμα. Οποιος μπορει να καταλάβει τι λέει αυτη η μελέτη ας βγάλει τα συμπεράσματα του για το τι ειναι καλό και τι όχι για το παιδακι του.

Argini μήπως εννοείς την έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας του 2012 που αναφέρει ο Παπαβέντσης στο site του? Αυτή είναι η πιο διαδομένη έρευνα, της οποίας γίνεται συνήθως επίκληση : 25 μωρά ηλικίας 4-10 μηνών, τα μισά χωρίζονται από τις μητέρες τους και αφήνονται να κλάψουν μέχρι να κοιμηθούν, για τα υπόλοιπα επιτρέπεται στις μητέρες να τα παρηγορούν. Ενδονοσοκομειακό πείραμα 5 ημερών.

Η γνώμη μου για την παραπάνω έρευνα είναι ότι - ας μου επιτραπεί η έκφραση - "μπάζει" σε αρκετά σημεία. Προφανώς δεν εννοώ ότι μπάζει ως προς τα ευρήματα επί των συγκεκριμένων βρεφών (δεν αμφισβητώ δηλαδή ότι όντως στα συγκεκριμένα βρέφη βρέθηκαν αυξημένες τιμές κορτιζόλης), αλλά για το πόσο τα ευρήματά της αποτυπώνουν και την πραγματικότητα των οικογενειών που εφαρμόζουν μέθοδο ελεγχόμενου κλάματος.

Εξηγούμαι :

α) Το πείραμα έγινε μέσα σε ένα νοσοκομείο. Με λίγα λόγια πήραν 12 μωρά μακριά από το περιβάλλον τους και τον χώρο μέσα στον οποίο είχαν συνηθίσει να κοιμούνται, τα έβαλαν σε έναν άγνωστο χώρο (άραγε ήταν όλα μαζί σε ένα δωμάτιο ή το καθένα μόνο του?), σε μη οικεία κρεβατάκια και χωρίς καμία προηγούμενη διαδικασία ή προετοιμασία τα χώρισαν από τις μαμάδες τους.

β) Δεν επιτρεπόταν στις μητέρες να πηγαίνουν να παρηγορούν τα μωρά και να ξαναφεύγουν.

γ) Δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για το επίπεδο και την φύση της ήδη υπάρχουσας σχέσης του κάθε μωρού με την μητέρα του ούτε για τον τρόπο με τον οποίο τα μωρά αυτά κοιμόντουσαν πριν το πείραμα.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, η μέθοδος του ελεγχόμενου κλάματος δίνει μεγάλη βάση στην δημιουργία ενός οικείου και φιλικού εξωτερικού περιβάλλοντος για το μωρό και προϋποθέτει ότι ο γονιός μπαίνει στο δωμάτιο σε τακτά χρονικά διαστήματα και παρηγορεί το μωρό που κλαίει.

Έχοντας εφαρμόσει παρόμοια μέθοδο (όχι ακριβώς του βιβλίου) και στα δύο παιδιά μου και έχοντας προσωπική εμπειρία του τρόπου με τον οποίο την εφάρμοσα, οι συνθήκες δεν ταυτίζονταν καθόλου με αυτές του πειράματος, επομένως δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να δεχθώ ότι τα αποτελέσματα ως προς το ύψος των τιμών της κορτιζόλης θα ταυτίζονταν.

Κατά τον ίδιο τρόπο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπάρχει σύγκριση ενός μωρού που βρίσκεται στο οικείο περιβάλλον της κούνιας του μετά από μια μέρα φροντίδας και στοργής από τους γονείς του και που δέχεται την παρηγοριά του γονιού του σε τακτά χρονικά διαστήματα όσο προσπαθεί να κοιμηθεί με ένα εγκαταλελειμένο μωρό σε ένα απρόσωπο θάλαμο νοσοκομείο που το μόνο που βλέπει είναι εναλλαγές κουρασμένων νοσοκόμων και που η φροντίδα που δέχεται εξαντλείται στα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή μια πάνα και ένα μπιμπερό...

Τώρα βέβαια....αν κάποιος γονιός αποσκοπεί σε μηδενικά επίπεδα κορτιζόλης (όσο εφικτό είναι αυτό), τότε ναι...πάσο...καλύτερα να απέχει από αυτή την μέθοδο.

Προσωπικά πάντως έχω ισχυρές και δυσάρεστες μνήμες της κόρης μου να κλαίει γοερά από την κούραση και την υπερένταση στην αγκαλιά μου και στον ώμο μου για χρόνο σημαντικά μεγαλύτερο από αυτόν που τελικά έκλαψε μόνη της στην κούνια της...αναρωτιέμαι για την τιμή της κορτιζόλης στην περίπτωση αυτή...:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Δε διαφωνώ με αυτά που λες. Κι εγώ την έκανα τη μέθοδο, όμως το παιδί μου ούτε έκλαψε γοερά, ούτε εμετό έκανε, ούτε σερνόταν και για αυτό την ολοκλήρωσα. Αν τα έκανε όλα αυτά θα τη σταματούσα. Δε διαφωνώ στο κομμάτι αυτό. Η διαφωνία μου έγκειται ξεκάθαρα στον τρόπο με τον οποίο σχολίασες την πρακτική των μαμάδων αυτών. Κι εμένα δε θα μου άρεσε να βλέπω το παιδί μου έτσι, όμως δε θα πω ότι η τάδε μανούλα είναι εγκληματίας. Και σε ό,τι αφορά τις επιστημονικές μελέτες πάντα υπάρχει και η αντίθετη άποψη. Ο καθένας ακριβώς με βάση το ένστικτό του επιλέγει.

Αν από την αρχή τοποθετούσουν με τον τρόπο που το κάνεις τώρα δε θα μπαίναμε καν στη διαδικασία να αλληλοειρωνευόμαστε και να επιτιθέμεθα η μία στην άλλη.

Ο καθένας όμως κάνει τις επιλογές του. Αυτό που για μένα είναι λάθος για σένα μπορεί να είναι σωστό και τούμπαλην. Το ζητούμενο είναι να κάνουμε μια συζήτηση σεβόμενοι τον αντίλογο και το συνομιλητή μας και όχι να συζητάμε με αφορισμούς και κατηγόριες. Εγώ αυτό λέω.

Διαφημίσεις

Argini μήπως εννοείς την έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας του 2012 που αναφέρει ο Παπαβέντσης στο site του? Αυτή είναι η πιο διαδομένη έρευνα, της οποίας γίνεται συνήθως επίκληση : 25 μωρά ηλικίας 4-10 μηνών, τα μισά χωρίζονται από τις μητέρες τους και αφήνονται να κλάψουν μέχρι να κοιμηθούν, για τα υπόλοιπα επιτρέπεται στις μητέρες να τα παρηγορούν. Ενδονοσοκομειακό πείραμα 5 ημερών.

Η γνώμη μου για την παραπάνω έρευνα είναι ότι - ας μου επιτραπεί η έκφραση - "μπάζει" σε αρκετά σημεία. Προφανώς δεν εννοώ ότι μπάζει ως προς τα ευρήματα επί των συγκεκριμένων βρεφών (δεν αμφισβητώ δηλαδή ότι όντως στα συγκεκριμένα βρέφη βρέθηκαν αυξημένες τιμές κορτιζόλης), αλλά για το πόσο τα ευρήματά της αποτυπώνουν και την πραγματικότητα των οικογενειών που εφαρμόζουν μέθοδο ελεγχόμενου κλάματος.

Εξηγούμαι :

α) Το πείραμα έγινε μέσα σε ένα νοσοκομείο. Με λίγα λόγια πήραν 12 μωρά μακριά από το περιβάλλον τους και τον χώρο μέσα στον οποίο είχαν συνηθίσει να κοιμούνται, τα έβαλαν σε έναν άγνωστο χώρο (άραγε ήταν όλα μαζί σε ένα δωμάτιο ή το καθένα μόνο του?), σε μη οικεία κρεβατάκια και χωρίς καμία προηγούμενη διαδικασία ή προετοιμασία τα χώρισαν από τις μαμάδες τους.

β) Δεν επιτρεπόταν στις μητέρες να πηγαίνουν να παρηγορούν τα μωρά και να ξαναφεύγουν.

γ) Δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για το επίπεδο και την φύση της ήδη υπάρχουσας σχέσης του κάθε μωρού με την μητέρα του ούτε για τον τρόπο με τον οποίο τα μωρά αυτά κοιμόντουσαν πριν το πείραμα.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, η μέθοδος του ελεγχόμενου κλάματος δίνει μεγάλη βάση στην δημιουργία ενός οικείου και φιλικού εξωτερικού περιβάλλοντος για το μωρό και προϋποθέτει ότι ο γονιός μπαίνει στο δωμάτιο σε τακτά χρονικά διαστήματα και παρηγορεί το μωρό που κλαίει.

Έχοντας εφαρμόσει παρόμοια μέθοδο (όχι ακριβώς του βιβλίου) και στα δύο παιδιά μου και έχοντας προσωπική εμπειρία του τρόπου με τον οποίο την εφάρμοσα, οι συνθήκες δεν ταυτίζονταν καθόλου με αυτές του πειράματος, επομένως δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να δεχθώ ότι τα αποτελέσματα ως προς το ύψος των τιμών της κορτιζόλης θα ταυτίζονταν.

Κατά τον ίδιο τρόπο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπάρχει σύγκριση ενός μωρού που βρίσκεται στο οικείο περιβάλλον της κούνιας του μετά από μια μέρα φροντίδας και στοργής από τους γονείς του και που δέχεται την παρηγοριά του γονιού του σε τακτά χρονικά διαστήματα όσο προσπαθεί να κοιμηθεί με ένα εγκαταλελειμένο μωρό σε ένα απρόσωπο θάλαμο νοσοκομείο που το μόνο που βλέπει είναι εναλλαγές κουρασμένων νοσοκόμων και που η φροντίδα που δέχεται εξαντλείται στα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή μια πάνα και ένα μπιμπερό...

Τώρα βέβαια....αν κάποιος γονιός αποσκοπεί σε μηδενικά επίπεδα κορτιζόλης (όσο εφικτό είναι αυτό), τότε ναι...πάσο...καλύτερα να απέχει από αυτή την μέθοδο.

Προσωπικά πάντως έχω ισχυρές και δυσάρεστες μνήμες της κόρης μου να κλαίει γοερά από την κούραση και την υπερένταση στην αγκαλιά μου και στον ώμο μου για χρόνο σημαντικά μεγαλύτερο από αυτόν που τελικά έκλαψε μόνη της στην κούνια της...αναρωτιέμαι για την τιμή της κορτιζόλης στην περίπτωση αυτή...:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Το κανανε μεσα σε νοσοκομειο;;;; Καλα μονο στο Τέξας γίνονται αυτά!!

Ασε που 4-10 μηνών δεν ειναι ρεαλιστικό, κανένας δεν το κανει σε τοςο μικρές ηλικίες ..... Προσωπικά άφησα τον μεγάλο να κλαψει πρώτη φορα 15 μηνών για 10 λεπτα .... Και εννοείται παλι μου την είπανε εδω μεσα!!

Βρε nafsikaki διαβάζεις καλα ρε κορίτσι τι σου λέμε!

Δεν θα βρεις πολλες να διαφωνήσουν με αυτο που λες!! Δυο ποστ βρήκες απο τα 2000 που να λενε οτι τα μωρα έκαναν εμετό! Απο τα 1500 μέλη δυο μαμάδες βρήκες τιποτα άλλο και άρχισες να τα χώνεις!

Το 99% δεν συμφωνεί με τοςο extreme μεθόδους αλλα καμμια δεν αρχίζει να χρησιμοποιεί τους χαρακτηρισμούς σου η το ύφος σου! Ειναι βαριά αυτά που λες το καταλαβαίνεις; Αν την δώσει σε καμμια μπορει να ζητήσει απο την διεύθυνση να μάθει το IP σου και να το προχωρήσει παραπέρα. Το οτι κρύβεσαι πιςω απο ενα λαπτοπ ταμπλετ η οτιδήποτε δεν σημαίνει οτι εχεις πραγματικά το δικαίωμα να κατηγορείς κάποιον για έγκλημα και μάλιστα για κατι που ο νόμος δεν το βλέπει έτσι

Το λέω για το καλο σου πρόσεχε πως παρουσιάζεις τα επιχειρήματα σου

Κατα τα αλλα ηρέμησε, μπορει αυτη η μανα να θόλωσε απο την κουραςη η απο την δευτερη εγκυμοσυνη, προσπάθησε να βοηθήσεις κάποιον οσο μπορεις ειδικα αν βλέπεις οτι εχει ανάγκη απο το να τον πατάς πιο κατω... Δεν ξέρεις τι γινεται στο μέλλον, μπορει αυτη η μανα να ειναι η μοναδική που μπορει να εχει τα μεσα να σε βοηθήσει στο μέλλον οταν το ξαναχρειαστείς

babycute δεν ηταν μονο 2 ποστ που ελεγαν πως τα παιδακια εκαναν εμετο. ηταν πολλα. δεν εκατσα να τα βαλω ολα και να τα επισημανω. αλλα ηταν πολλα. ασε τον εμετο. τα αφηνουν 3 και 4 ωρες να κλαψουν καθημερινα σε πολυ ευαισθητες ηλικιες. δεν νομιζω αυτες οι μαναδες να μην ειναι ενημερωμενες. εχουν ενα πολυ μεγαλο οπλο στα χερια τους. το ιντερνετ. πηγες και αρθρα και ερευνες υπαρχουν. δεν αναρωτηθηκαν λεπτο αν κανουν το σωστο ακουγοντας το παιδι να σκουζει και να μπεδιαζει? γραφει η αλλη χθες, το εφαρμοσα κι εγω στο 4 μηνων παιδι μου.. ............ ...........

σε 4 μηνων... πανω στα αλματα αναπτυξης. το να ξυπναει ενα παιδι το βραδυ ειναι και αναπτυξιακο σταδιο.. αλμα αναπτυξης, αγχος αποχωρισμου απο τους γονεις ιδιως απο τον βασικο φροντιστη την μητερα. αυτο πως να το κανουμε δηλαδη. υπαρχει και συμβαινει σε ολα τα μωρακια. το να μην ανταποκρινομαστε στις αναγκες τους βρε κοριτσι πως λεγεται αυτο? αφου το παιδι μας δειχνει με τον τροπο του πως αυτο που εφαρμοζουμε ειναι τεραστιο λαθος γιατι το συνεχιζουμε? και ποιος ειναι αυτος που εγραψε το βιβλιο? ξερει το δικο σου το παιδι? το δικο μου? ξερει αν γεννηθηκε προωρα αν εχει κολικους, αν ποναει αν ειναι ευαισθητο αν βλεπει εφιαλτες κλπ? ξερεις μωρα που θηλαζουν με αυτη τν μεθοδο χανουν γευματα γιατι οι γονεις νομιζαν πως κανουν τερτιπια και δεν τα ταιζαν με αποτελεσμα να παθαινουν υπογλυκεμια και να πεφτουν σε ληθαργο? ξερω πολλες περιπτωσεις.

Και το βιβλίο μιλάει για ελεγχόμενο κλάμα. Δεν αφήνεις το παιδί να κλαίει απαρηγόρητο μέχρι να σταματήσει. Πηγαίνεις και του μιλάς, του δείχνεις ότι είσαι εκεί και ότι ανταποκρίνεσαι στο κλάμα του.

Αν το διαβάσεις το βιβλίο προσεκτικά θα δεις ότι δεν το εγκαταλείπεις το μωρό σε καμία των περιπτώσεων.

babycute δεν ηταν μονο 2 ποστ που ελεγαν πως τα παιδακια εκαναν εμετο. ηταν πολλα. δεν εκατσα να τα βαλω ολα και να τα επισημανω. αλλα ηταν πολλα. ασε τον εμετο. τα αφηνουν 3 και 4 ωρες να κλαψουν καθημερινα σε πολυ ευαισθητες ηλικιες. δεν νομιζω αυτες οι μαναδες να μην ειναι ενημερωμενες. εχουν ενα πολυ μεγαλο οπλο στα χερια τους. το ιντερνετ. πηγες και αρθρα και ερευνες υπαρχουν. δεν αναρωτηθηκαν λεπτο αν κανουν το σωστο ακουγοντας το παιδι να σκουζει και να μπεδιαζει? γραφει η αλλη χθες, το εφαρμοσα κι εγω στο 4 μηνων παιδι μου.. ............ ...........

σε 4 μηνων... πανω στα αλματα αναπτυξης. το να ξυπναει ενα παιδι το βραδυ ειναι και αναπτυξιακο σταδιο.. αλμα αναπτυξης, αγχος αποχωρισμου απο τους γονεις ιδιως απο τον βασικο φροντιστη την μητερα. αυτο πως να το κανουμε δηλαδη. υπαρχει και συμβαινει σε ολα τα μωρακια. το να μην ανταποκρινομαστε στις αναγκες τους βρε κοριτσι πως λεγεται αυτο? αφου το παιδι μας δειχνει με τον τροπο του πως αυτο που εφαρμοζουμε ειναι τεραστιο λαθος γιατι το συνεχιζουμε? και ποιος ειναι αυτος που εγραψε το βιβλιο? ξερει το δικο σου το παιδι? το δικο μου? ξερει αν γεννηθηκε προωρα αν εχει κολικους, αν ποναει αν ειναι ευαισθητο αν βλεπει εφιαλτες κλπ? ξερεις μωρα που θηλαζουν με αυτη τν μεθοδο χανουν γευματα γιατι οι γονεις νομιζαν πως κανουν τερτιπια και δεν τα ταιζαν με αποτελεσμα να παθαινουν υπογλυκεμια και να πεφτουν σε ληθαργο? ξερω πολλες περιπτωσεις.

Βρε κορίτσι σου λέω συμφωνω με αυτά που λες, και εμένα νοσοκόμες και γιατροί μου είπανε να σταματήσω να τον θηλαζω το βράδυ για να κοιμηθεί και δεν το κάνω... Αλλα γμτ έρχομαι εδω να αρχίσω να τις λέω εγκληματίες; Δηλαδή με οποία δεν συμφωνείς την βρίζεις;

Δεν μπορεις να τα πεις ήρεμα και απλα όπως η argini?

Βρε κορίτσι σου λέω συμφωνω με αυτά που λες, και εμένα νοσοκόμες και γιατροί μου είπανε να σταματήσω να τον θηλαζω το βράδυ για να κοιμηθεί και δεν το κάνω... Αλλα γμτ έρχομαι εδω να αρχίσω να τις λέω εγκληματίες; Δηλαδή με οποία δεν συμφωνείς την βρίζεις;

Δεν μπορεις να τα πεις ήρεμα και απλα όπως η argini?

θηλαζεις ακομη? μπραβο σου! ποσο ειναι? κανετε συγκοιμηση? αν οχι πως τα καταφερνεις χωρις? πηγαινοερχεσαι?

θηλαζεις ακομη? μπραβο σου! ποσο ειναι? κανετε συγκοιμηση? αν οχι πως τα καταφερνεις χωρις? πηγαινοερχεσαι?

16 μηνών, καθολου συγκοιμηση(για να μην εχω χειρότερα προβλήματα μετέπειτα ), ναι πηγαινοέρχομαι και 5 και 6 φορές καθε βράδυ, και δουλεύω και μαγειρεύω (για καθάρισμα δεν μιλάω!!!) και δεν εχω καμμια βοήθεια και τα εχω παιξει όπως όλες μας!!!!!!!! Ο Θεος να μας βοηθάει κοριτςια να μην κλαταρουμε κάποια στιγμή, δεν κάνω πλακα!!:shock:

16 μηνών, καθολου συγκοιμηση(για να μην εχω χειρότερα προβλήματα μετέπειτα ), ναι πηγαινοέρχομαι και 5 και 6 φορές καθε βράδυ, και δουλεύω και μαγειρεύω (για καθάρισμα δεν μιλάω!!!) και δεν εχω καμμια βοήθεια και τα εχω παιξει όπως όλες μας!!!!!!!! Ο Θεος να μας βοηθάει κοριτςια να μην κλαταρουμε κάποια στιγμή, δεν κάνω πλακα!!:shock:

7 μηνων εμεις και θηλαζουμε. τωρα μπηκαν κ οι στερεες αλλα αγχωνομαι πολυ γιατι δεν πολυτρωει.απο την αρχη κοιμονταν σε πορτ μπεμπε στο δωματιο μας φυσικα αλλα σχεδον 40 ημερων 3 φορες κοντεψε να μου πνιγει γιατι εβγαζε γουλιες στον υπνο του. πηρα τετοιο φοβο που τον κραταγα ορθιο αγκαλια ολο το βραδυ και κοιμονταν μεχρι που πηγε 4 μηνων. δεν αντεξα αλλο γιατι δεν ξεκουραζομουν καθολου να κοιμαμαι σε ημικαθιστη θεση. ασε που φοβομουν μην μου πεσει.. απο τοτε κανουμε συγκοιμηση ασε που ξυπναει και θηλαζει καθε 2 ωρες.περα απο αυτο, δεν του χω πιπιλα και οοοοολο το βραδυ πιπιλαει το στηθος να κοιμηθει. πιπιλα δινεις? εγω φοβαμαι για συγχηση θηλων.. κι εγω μονη μου ειμαι.δεν εχω βοηθεια. ο αντρας μου λειπει ταξιδια και τα χω παιξει.ειναι μερες που δεν προλαβαινω καν να φαω.το παιδι θελει συνεχεια αγκαλια κι εγω πλεον δεν εχω μεση..

7 μηνων εμεις και θηλαζουμε. τωρα μπηκαν κ οι στερεες αλλα αγχωνομαι πολυ γιατι δεν πολυτρωει.απο την αρχη κοιμονταν σε πορτ μπεμπε στο δωματιο μας φυσικα αλλα σχεδον 40 ημερων 3 φορες κοντεψε να μου πνιγει γιατι εβγαζε γουλιες στον υπνο του. πηρα τετοιο φοβο που τον κραταγα ορθιο αγκαλια ολο το βραδυ και κοιμονταν μεχρι που πηγε 4 μηνων. δεν αντεξα αλλο γιατι δεν ξεκουραζομουν καθολου να κοιμαμαι σε ημικαθιστη θεση. ασε που φοβομουν μην μου πεσει.. απο τοτε κανουμε συγκοιμηση ασε που ξυπναει και θηλαζει καθε 2 ωρες.περα απο αυτο, δεν του χω πιπιλα και οοοοολο το βραδυ πιπιλαει το στηθος να κοιμηθει. πιπιλα δινεις? εγω φοβαμαι για συγχηση θηλων.. κι εγω μονη μου ειμαι.δεν εχω βοηθεια. ο αντρας μου λειπει ταξιδια και τα χω παιξει.ειναι μερες που δεν προλαβαινω καν να φαω.το παιδι θελει συνεχεια αγκαλια κι εγω πλεον δεν εχω μεση..

Nafsikaki μην αγχωνεσαι με τις τροφές, ειναι νωρίς ακομα! Περα απο αυτο αν αγχωνεσαι για τροφές, για ύπνο, για σύγχυση θηλων κλπ στο τέλος θα τα παίξεις και το μικρο σου θα καταλάβει τα παντα, θα το επηρεάσει αςχημα !

Εγω πιπιλα δεν δινω οχι για τη σύγχυση θηλων αλλα για άλλους λόγους, αλλα αν εσύ θες να την δώσεις καντο, δεν υπαρχει τιποτα άλλο πιο σημαντικό σε αυτο τον κόσμο απο το να ειναι ήρεμη η μαμα... Κουρασμένη ναι αλλα τουλαχιςτον ήρεμη!

Αν θες να συνεχίζεις να κοιμάσαι μαζι του καντο αν αυτο σε ικανοποιεί απλα σκέψου οτι κάποια στιγμή θα πει στο δωμάτιο του δεν παει να ειναι στα δυο του η στα τρία του η στα δέκα του , θα γίνει με κλάματα οποτε οσο το νωρίτερο τοςο το καλύτερο....

Και αν εσύ θες να το κρατας συνεχεια αγκαλια μπράβο καλα κανεις αλλα και να το αφήσεις κατω δυο λεπτα και ας κλαψει η και να βάλεις μια τηλεόραση δεν εγινε τιποτα...ουτε κλάμα για μια ώρα, ουτε εμετούς, υστερίες τιποτα απο αυτά, δυο λεπτα κατω να καταλάβει οτι η μαμα ειναι το αφεντικό και θα το σηκώσει οποτε ειναι έτοιμη... Εσύ θα χαλαρώσεις, δεν είπαμε αυτο ειναι το πιο σημαντικό;

Τεσπα οτι και να κανεις good luck!

Αν θες να συνεχίζεις να κοιμάσαι μαζι του καντο αν αυτο σε ικανοποιεί απλα σκέψου οτι κάποια στιγμή θα πει στο δωμάτιο του δεν παει να ειναι στα δυο του η στα τρία του η στα δέκα του , θα γίνει με κλάματα οποτε οσο το νωρίτερο τοςο το καλύτερο....

Αν και με τα περισσότερα από τα υπόλοιπα συμφωνώ σε γενικές γραμμές, με αυτό διαφωνώ εντελώς. Όχι τα παιδιά της συγκοίμησης συνήθως δε φεύγουν με κλάματα. Μπορεί να φύγουν στα 3 ή στα 4, φεύγουν όμως κατά κανόνα με αυτοπεποίθηση. Μπορεί τον πρώτο καιρό να ξυπνήσουν καμιά φορά (κυρίως για τουαλέτα ή νερό ή από όνειρο, φυσιολογικά πράγματα), αλλά είναι πια και δική τους ανάγκη το δικό τους κρεβάτι. Κι αυτό γιατί και ικανοποιείται η ανάγκη τους για ασφάλεια και επαφή κατά τον ύπνο τον πρώτο καιρό και γίνεται σεβαστή η ετοιμότητά τους για μετάβαση και ταυτόχρονα χτίζεται καθημερινά η ανεξαρτησία τους μέσα από άλλες δραστηριότητες (π.χ. ανάληψη ευθυνών κατάλληλων για την ηλικία)

Επίσης εγώ προσωπικά δε θεωρώ ότι η μαμά είναι το αφεντικό. Στις σχέσεις των ανθρώπων δε χωράνε αφεντικά, εκτός κι αν μιλάμε για τον εργοδότη. Μπορείς να αφήσεις το μωρό για λίγο και να του τραγουδάς για να ακούει τη φωνή σου και να νιώθει καλά και να απομακρυνθείς σταδιακά μιλώντας και τραγουδώντας. Αυτό χτίζεται μέρα με την ημέρα και είναι στηριγμένο στην εμπιστοσύνη και το δεσμό ασφάλειας με τη μητέρα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...