Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

maria ampelokipi θα διαφωνήσω στο ποια ηλικία είναι κατάλληλη για εκπαίδευση... Νομίζω ότι κάθε μανούλα απλά ξέρει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να εκπαιδεύσει το παιδάκι της, όπως επίσης θα πρέπει να μπορεί να διαβάζει τα σημάδια της επιτυχίας ή μη της εκπαίδευσης. Από προσωπική μου εμπειρία, μπορείς κάλλιστα να εκπαιδεύσεις ένα βρέφος ακόμα και κάτω των 6 μηνών γιατί είναι πολύ πιο εύπλαστο και λιγότερο διεκδικητικό-απαιτητικό-χειριστικό από ένα μωράκι ενός έτους!

Δεν το δοκίμασα εγώ τόσο νωρίς, γιατί σε αυτή την ηλικία δεν έτρωγε καλά η μικρή και κοιμόταν ανήσυχα, άσε που μέχρι 1 έτους έτρωγε σταθερά 1-2 φορές τη νύχτα! Εγώ απλά εγγυώμαι την αποτελεσματικότητα της μεθόδου σε μωρά άνω του έτους, φυσικά και δεν έχω αντίρρηση και για μικρότερα, απλά στο δικό μας μωρό δεν έκανα τότε προσπάθεια, γιατί ήξερα πως οι πιθανότητες να πετύχουν ήταν πολύ μικρές. Απλά για μωρά άνω του έτους είμαι κάθετη ότι πετυχαίνει και είναι πολύ αποδοτική!

Και φυσικά δεν χρειάζεται να συνδυαστεί με διακοπή του θηλασμού! Απλά το στήθος δεν χρειάζεται να προσφέρεται για πιπίλισμα. Στήθος δίνουμε για φαγητό.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Νομίζω ότι η αντιπαράθεση αυτή δεν βοηθάει πουθενά. Η κάθε μανούλα καταθέτει την εμπειρία της ή τη γνώμη της και από κει και πέρα η "ταλαιπωρημένη" μάνα κρίνει και αποφασίζει τί θα κρατήσει και τί όχι.

Κάποια ανέφερε (συγνώμη που δε θυμάμαι, πέρασαν πολλά posts) ότι έχω φτάσει στα δύο άκρα. Ε, απόλυτα λογικό, ο απελπισμένος άνθρωπος αυτό κάνει..πολύ απλά γιατί είναι στα χαμένα, ταλαιπωρημένος και δεν ξέρει τί του γίνεται και από πού να πρωτοπιαστεί.

Ελένη6 αναφέρεις ότι ίσως θα ήταν λύση να κόψω το θηλασμό γιατί δεν υπάρχουν ωφέλη μετά το έτος. Μπορείς να ανατρέξεις στην ενότητα του θηλασμού και να ενημερωθείς για τα ωφέλη του μακροχρόνιου θηλασμού. Και εν πάσει περιπτώσει, είμαι μια θηλάζουσα μανούλα που πέρασα πολύ δύσκολα για να τα καταφέρω και δεν πρόκειται να κόψω για κανένα λόγο το υπέροχο αυτό δώρο που κάνω στο παιδί μου. Θέλω να πιστεύω ότι το πρότεινες ως έσχτη λύση, αλλά και πάλι καλό είναι να μη δίνουμε τέτοιες αυθαίρετες συμβουλές, γιατί ίσως να υπάρχουν μανούλες που δεν είναι τόσο ενημερωμένες σχετικά με το θηλασμό και να παρασυρθούν. Για τα πρακτικά, η μαμά μου μου έχει πει ότι δεν θήλασα καθόλου (μεγάλωσα δηλ. με βρεφικό γάλα), αλλά κοιμήθηκα για 1η φορά όταν έγινα 3 ετών, πολύ γκρίνια. Όπως βλέπεις λοιπόν ο θηλασμός δεν είναι η αιτία για όλα τα "κακά"

Συνεχίζω να ανταποκρίνομαι στο κλάμα/κάλεσμα του μωρού γιατί έχουν αλλάξει πολύ οι "σχέσεις" μας. Είμαι μεν πολύ κουρασμένη και αδυνατώ να πηγαίνω βόλτες (πάει με παπουδογιαγιά), αλλά πλέον δεν "ουρλιάζω" και επιτέλους περνάμε ωραία, παίζουμε και γελάμε, μου κάνει αγκαλίτσες και γενικά είναι πιο γλυκό μωράκι. Μπορεί και όλα να γίνονται "χειριστικά", όπως αναφέρει και το βιβλίο, δεν ξέρω. Μπορεί δηλ. όσο προσπαθούσα να το κοιμήσω χωρίς να ανταποκρίνομαι να μου έδειχνε τον χειρότερό του εαυτό (με γκρίνια και απομάκρυνση) και μπορεί τώρα που με κάνει ό, τι θέλει και με έχει όποτε θέλει να μου το ανταποδίδει με φιλάκια και αγκαλίτσες.

Εννοείται διαλέγω το δεύτερο, κι ας το κάνει με "πονηριά", δε με χαλάει καθόλου! Ο μέσος όρος που ξυπνάει τα βράδυα είναι 5 φορές (έχει τύχει από 2-3 φορές μέχρι και 7-8 αν θυμάμαι καλά). Όσο πάει πάντως σταθεροποιείται και μειώνει τα ξυπνήματα (δε χαίρομαι γιατί ξέρω ότι μπορεί να αλλάξει αυτό ανα πάσα στιγμή).

Το πιο σημαντικό είναι ότι πλέον δε φοβάμαι το μωρό!! Δεν ξέρω αν θα φτάσουμε πάλι στα 50-100 ξυπνήματα..αν ξαναγυρίσουμε εκεί, ίσως και η επιλογή της εφαρμογής του βιβλίου "κοιμήσου παιδί μου" να είναι μονόδρομος. Δεν το αποκλείω.

Και προς θεού, δεν αδικώ το βιβλίο. Το έχω ξανατονίσει ότι είναι θαυματουργό. Απλά εγώ δεν κατάφερα να "διατηρήσω" το αποτέλεσμα. Και αυτό που μετράει είναι ότι τώρα είμαστε ευχαριστημένοι και εγώ και το μωρό (απλά εγώ περισσότερο κουρασμένη).

Εγω το ανέφερα για τα δυο άκρα.. Απλα εχω περασει παρόμοια κατάσταση,ξύπνηματα 7-8 φορές για πιπιλισμα και απο τότε που σταμάτησα να το δίνω χωρις να έχουν περασει τουλάχιστον 3 ώρες πραγματικά εχω δει μεγάλη διάφορα!! Λιγο αγκαλιτσα,λιγο κούνημα,τραγούδι αρκεί...Δεν λέω...3 μερες περίπου έκλαψε...δεν τον αφηςα ...ημουν εκει και τον κρατουςα αγκαλιτσα...αλλα πλέον ξυπνάμε 1 με 2 φορές μονο για φαγητο!!! Πιστευω πρεπει να βρεις μια μέση λύση και για τους δυο σας!!!

Να ξεκουράζεται κι εσυ και ο μικρος να νιώσει οτι είσαι εκει γίαυτον...απλα δεν χρειάζεται να αναζηταει το στηθος για πιπιλα ανα μια ωρα...

απο προσωπική εμπειρία ΣΩΘΗΚΑΜΕ με μια αυτή μονο αλλαγή....βέβαια τα παιδάκια δεν ειναι ολα ίδια και ισως να μην περασει σ΄εσας αλλα δεν εχεις να χάσεις και πολλα αφού δεν κοιμάστε ετσι κι αλλιώς...

maria ampelokipi συμφωνούμε! :P

Τσάρλι, δεν είχα δει ότι θέλει το στήθος σου για πιπίλα ανα μία ώρα!!! :shock: Αυτό ίσως πρέπει να το κόψεις... Άλλο να θηλάζει 1 ή 2 φορές μέσα στη νύχτα κι άλλο να πιπιλάει όοοολη νύχτα!!

Αλεξία αν θυμάμαι καλά ο δικός σου δεν κοιμόταν ούτε μέρα ούτε νύχτα αν δεν "θήλαζε"; Από τότε που αποσυνδέσατε τον ύπνο με το θηλασμό είδες αλλαγή; Πολύ χαίρομαι που είστε καλύτερα!!

maria ampelokipi συμφωνούμε! :P

Τσάρλι, δεν είχα δει ότι θέλει το στήθος σου για πιπίλα ανα μία ώρα!!! :shock: Αυτό ίσως πρέπει να το κόψεις... Άλλο να θηλάζει 1 ή 2 φορές μέσα στη νύχτα κι άλλο να πιπιλάει όοοολη νύχτα!!

Αλεξία αν θυμάμαι καλά ο δικός σου δεν κοιμόταν ούτε μέρα ούτε νύχτα αν δεν "θήλαζε"; Από τότε που αποσυνδέσατε τον ύπνο με το θηλασμό είδες αλλαγή; Πολύ χαίρομαι που είστε καλύτερα!!

Είπες μαγική κουβέντα!"αποσύνδεστέ τον ύπνο με τον θηλασμό". Είναι μια από τις πρπροϋποθέσεις που αναφέρει το βιβλίο(θηλασμός μπιμπερό ότι χρησιμοποιεί η κάθε μια).η ώρα του φαγητού είναι μια συνήθεια όπως θα έπρεπε να είναι και ο ύπνος.η δική μου είχε μάθει να αποκοιμάται στο στήθος.έτσι λοιπόν το πρώτο δεκαήμερο της εφαρμογής της μεθόδου...μόλις τελείωνε ο βραδυνος θηλασμός τη σήκωνα ευγενικά και πηγαίναμε μια βόλτα μέχρι το σαλονι για να ξαγρυπνησει και μετά τν έβαζα στην κούνια για καληνύχτα.μια δύο τρεις το κατάλαβε. Το δοκιμάσατε αυτό παράλληλα στην εκπαίδευση?

TBlYp3.png

Ναι Νεφελί μου επιτέλους το παιδι κοιμαται μια ωρα το πρωι και μια το μεσημέρι Και το βράδυ ξυπνάει 1-2 φορές για να φάει και όλο αυτο το τραβαγαμε μονο και μονο επειδή έδινα με το κάθε Κιχ στηθος νομίζοντας οτι ετσι πρεπει!!αλλα τελικα αφού κόψαμε την "πιπιλα" ηρεμίαςμε όλοι!! Ευχαριστω πολυ για όλες τις συμβουλές σας!!!

Οσο για τα ξύπνηματα σας κι εμεις τα περάσαμε.... και 3 ώρες να μην κοιμαται!! Εγω το συνδύασα μα τα δοντια γιατι μόλις εβαζα λίγη κρεμουλα στα ούλα ηρεμούσε και μετα απο λιγο κοιμόταν...οχι κατα κανόνα αλλα σχεδόν πάντα...Ο μπαμπας έλεγε οτι ήθελε να κανει " διάλειμμα" απο τον υπνο...κάπου διαβαςα επίσης οτι οταν περνάνε αλμα ανάπτυξης πολλές φορές αναστατώνοντας και θέλουν να ειναι σε εγρηγορςη...Οτι και να ειναι παντως θα περασει ειναι φάση και θελει μονο υπομονη...

Διαφημίσεις

Ελένη6 αναφέρεις ότι ίσως θα ήταν λύση να κόψω το θηλασμό γιατί δεν υπάρχουν ωφέλη μετά το έτος. Μπορείς να ανατρέξεις στην ενότητα του θηλασμού και να ενημερωθείς για τα ωφέλη του μακροχρόνιου θηλασμού. Και εν πάσει περιπτώσει, είμαι μια θηλάζουσα μανούλα που πέρασα πολύ δύσκολα για να τα καταφέρω και δεν πρόκειται να κόψω για κανένα λόγο το υπέροχο αυτό δώρο που κάνω στο παιδί μου. Θέλω να πιστεύω ότι το πρότεινες ως έσχτη λύση, αλλά και πάλι καλό είναι να μη δίνουμε τέτοιες αυθαίρετες συμβουλές, γιατί ίσως να υπάρχουν μανούλες που δεν είναι τόσο ενημερωμένες σχετικά με το θηλασμό και να παρασυρθούν. Για τα πρακτικά, η μαμά μου μου έχει πει ότι δεν θήλασα καθόλου (μεγάλωσα δηλ. με βρεφικό γάλα), αλλά κοιμήθηκα για 1η φορά όταν έγινα 3 ετών, πολύ γκρίνια. Όπως βλέπεις λοιπόν ο θηλασμός δεν είναι η αιτία για όλα τα "κακά".

Βρε Τσαρλι δεν σου ειπα να κοψεις το θηλασμο εντελως!Βλεπεις το δεντρο και χανεις το δασος μου φαινεται.Παιρνετε μια φραση καποιου και την διαφοροποιειτε οπως βολευει τον καθενα.Προς ενημερωση και μονο εχω θηλασει και τα 3 μου παιδια απο 1-1,5 χρονο οσο ειχα και γαλα δηλαδη!

Πιαστηκα απο το θηλασμο γιατι αυτο που εχω καταλαβει απο αυτα που γραφεις ειναι πως το μεγαλυτερο σου προβλημα ειναι η αυπνια σου και οτι δεν κοιμαται και το παιδι.Γι'αυτο μιλησα και για τα ωφελη του θηλασμου,επειδη θεωρω πως σε αυτη την ηλικια τα ωφελη του υπνου ειναι πολυ περισσοτερα.Δεν σου ειπα να κοψεις εντελως το θηλασμο!Πιστευω ομως πως ειναι υπερβολικο να θηλαζει τοσο συχνα μεσα στη νυχτα οπως οταν ηταν 3-4-6 μηνων.Και για να μην μπερδευεσαι στο αν ξυπναει επειδη πειναει ή αν ξυπναει επειδη θελει κατι αλλο ειπα μηπως να εδινες ξενο γαλα στο τελευταιο γευμα.Δεν καταλαβαινω γιατι εγινε τοσο μεγαλο θεμα αυτο!Τωρα αν "υπαρχουν μανουλες που δεν είναι τόσο ενημερωμένες σχετικά με το θηλασμό και μπορει να παρασυρθούν'',ενταξει τοτε μπορει να υπαρχουν και μανουλες που θελουν να κανουν παιδι και οταν διαβασουν τα προβληματα που γραφεις πως εχεις με την αυπνια και το παιδι να τρομαξουν και να μην το κανουν.Μην ειμαστε υπερβολικοι,απο εμενα θα συμβουλευτουν ολες οι ανημερωτες μητερες για το θηλασμο?

Βρε Τσαρλι δεν σου ειπα να κοψεις το θηλασμο εντελως!Βλεπεις το δεντρο και χανεις το δασος μου φαινεται.Παιρνετε μια φραση καποιου και την διαφοροποιειτε οπως βολευει τον καθενα.Προς ενημερωση και μονο εχω θηλασει και τα 3 μου παιδια απο 1-1,5 χρονο οσο ειχα και γαλα δηλαδη!

Πιαστηκα απο το θηλασμο γιατι αυτο που εχω καταλαβει απο αυτα που γραφεις ειναι πως το μεγαλυτερο σου προβλημα ειναι η αυπνια σου και οτι δεν κοιμαται και το παιδι.Γι'αυτο μιλησα και για τα ωφελη του θηλασμου,επειδη θεωρω πως σε αυτη την ηλικια τα ωφελη του υπνου ειναι πολυ περισσοτερα.Δεν σου ειπα να κοψεις εντελως το θηλασμο!Πιστευω ομως πως ειναι υπερβολικο να θηλαζει τοσο συχνα μεσα στη νυχτα οπως οταν ηταν 3-4-6 μηνων.Και για να μην μπερδευεσαι στο αν ξυπναει επειδη πειναει ή αν ξυπναει επειδη θελει κατι αλλο ειπα μηπως να εδινες ξενο γαλα στο τελευταιο γευμα.Δεν καταλαβαινω γιατι εγινε τοσο μεγαλο θεμα αυτο!Τωρα αν "υπαρχουν μανουλες που δεν είναι τόσο ενημερωμένες σχετικά με το θηλασμό και μπορει να παρασυρθούν'',ενταξει τοτε μπορει να υπαρχουν και μανουλες που θελουν να κανουν παιδι και οταν διαβασουν τα προβληματα που γραφεις πως εχεις με την αυπνια και το παιδι να τρομαξουν και να μην το κανουν.Μην ειμαστε υπερβολικοι,απο εμενα θα συμβουλευτουν ολες οι ανημερωτες μητερες για το θηλασμο?

Ok, είμαι και γω κάπως "ευαίσθητη" με το θέμα του θηλασμού γιατί για μένα ήταν μεγάλος γολγοθάς και ταλαιπωρήθηκα πάρα μα πάρα πολύ (σοβαρές καταστάσεις με γιατρούς κλπ), γι' αυτό και η χαρά μου που θηλάζουμε είναι διπλή! Όσο περνάει από το χέρι μου, δε θα δώσω βρεφικό γάλα.

Απλά ανέφερες ότι δεν υπάρχουν ωφέλη μετά το έτος και θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.

Κατά τα άλλα σε συγχαίρω που θήλασες 3 παιδιά τόσο πολύ. Είσαι ήρωας! Μακάρι να κάνω και 2ο παιδάκι και να θηλάσει κι αυτό.

sLvDp3.png

κορίτσια καταλαβαίνω την λογική και του να ακολουθούμε το μωρό και του να το εκπαιδεύουμε στον ύπνο.

Εκ των γεγονότων όμως καταλήγω να θεωρώ πως μια σωστή εκπαίδευση είναι η βέλτιστη επιλογή. Και όταν λέω σωστή, εννοώ να είμαστε εμείς πάνω από όλα πεπεισμένες και αποφασισμένες να ακολουθήσουμε την μέθοδο.

Διαφορετικά κάνουμε κακό και στον δικό μας ψυχισμό και σου παιδιού.

Εξαρτάται πάντα και από την ηλικία του μωρού (εγώ εμπειρικά θεωρώ πως είναι πιο ασφαλές να γίνει μετά το έτος, δηλ μου φαίνεται πως η ηλικία των 6-7 μηνών είναι πολύ νωρίς για να γίνει κάποια επιτυχημένη εκπαίδευση του παιδιού).

Από την άλλη, είναι τελείως υποκειμενικά τα πράγματα και όλα εξαρτώνται από τις αντοχές της μανούλας. Μια μανούλα ράκος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σωστά στο παιδί της μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Άρα ίσως να είναι καλύτερα να κάνει το βήμα και να ακολουθήσει τη λογική του ελεγχόμενου κλάματος προκειμένου όλο τον υπόλοιπο καιρό που περνά με το μωρό να μπορεί να του προσφέρει και σε πρακτικό και σε ψυχολογικό επίπεδο. Δηλ. δεν πιστεύω πως είναι πιο ισορροπημένο και ευτυχισμένο ένα μωρό που σε κάθε κλάμα μεν έχει δίπλα τη μαμά του, όμως η μαμά αυτή μέσα στη μέρα είναι ένα ζόμπι και δεν μπορεί να πάρει τα πόδια της.

Αν εσύ tsarli κρίνεις πως στην παρούσα φάση είσαι οκ, τότε ακολούθα το μωρό. Αν δεις όμως ότι καταντάς όπως ήσουν κοντά στα Χριστούγεννα, τότε ξανακάνε τη μέθοδο (με απολυτότητα όμως και με συνέπεια). Το παιδάκι σου θα εξακολουθεί να σε αγαπά και να σου κάνει φιλάκια, δεν στα κάνει αυτά τώρα επειδή ξυπνάς στο παραμικρό του κλάμα!

Δεν είμαι επιστήμονας παιδίατρος ούτε ειδική στον ύπνο, ούτε ψυχολόγος.

Είμαι όμως μια μαμά που στο πρώτο παιδί (κάναμε σχεδόν 2.5 χρόνια να κοιμηθούμε, για να μην μιλήσω για την παντελή έλλειψη προσωπικού χρόνου και χώρου) κόντεψε να τρελλαθεί και τελικά δεν ανταποκρινόταν μέσα στη μέρα στις στοιχειώδεις ανάγκες της καθημερινότητας, ενώ στο δεύτερο παιδί ακολούθησα την μέθοδο και πλέον μπορώ να προσφέρω πολύ περισσότερα μέσα στη μέρα και στα δύο παιδιά και στον άντρα μου και στον εαυτό μου και στη δουλειά μου. Και ναι, η κόρη μου με αγαπάει εξίσου, και ας της φέρθηκα "σκληρά" και "βάναυσα" για 15 βράδυα, όσο την εκπαίδευα στον ύπνο.

Εμένα η πράξη με έκανε υπέρμαχο του "κοιμήσου παιδί μου", όσο και αν με παρηγορούσε το site του κ. Παπαβέντση όσο στο πρώτο μου παιδί κόντευα από την αϋπνία να ξεχάσω και το όνομά μου.

Αλλά αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό και δέχομαι ότι οι αντοχές μου μπορεί να είναι διαφορετικές (λιγότερες?) από μιας άλλης μαμάς που είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει 100% το παιδάκι της και τους ρυθμούς του.

ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ ΠΛΗΡΩΣ! Πόσο δίκιο έχεις!

sLvDp3.png

Ok, είμαι και γω κάπως "ευαίσθητη" με το θέμα του θηλασμού γιατί για μένα ήταν μεγάλος γολγοθάς και ταλαιπωρήθηκα πάρα μα πάρα πολύ (σοβαρές καταστάσεις με γιατρούς κλπ), γι' αυτό και η χαρά μου που θηλάζουμε είναι διπλή! Όσο περνάει από το χέρι μου, δε θα δώσω βρεφικό γάλα.

Απλά ανέφερες ότι δεν υπάρχουν ωφέλη μετά το έτος και θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.

Κατά τα άλλα σε συγχαίρω που θήλασες 3 παιδιά τόσο πολύ. Είσαι ήρωας! Μακάρι να κάνω και 2ο παιδάκι και να θηλάσει κι αυτό.

Εχεις δικιο,ισως να μην το εθεσα εγω σωστα.Δεν ειναι "ιδανικη" η συμβουλη να κοψεις τους βραδινους θηλασμους,αλλα η ταλαιπωρια σου ειναι τοσο μεγαλη που τα ωφελη του θηλασμου φανταζουν μηδαμινα μπροστα στην εξαντληση που βιωνεις.Ο θηλασμος ειναι ενα τεραστιο δωρο για το παιδι.Θηλασα τοσο επειδη το ηθελα πολυ και ειχα και πολυ γαλα,ημουν και απο τις τυχερες που δεν αντιμετωπισα προβληματα με το θηλασμο,οποτε μου ηρθαν ολα βολικα.Εσυ εισαι η ηρωιδα που θηλασες παρολα τα προβληματα που αντιμετωπισες!

Σχετικα με τη μεθοδο που ακολουθεις τωρα,επειδη παρεξηγηθηκα,δεν εχω διαβασει το βιβλιο,παρα μονο καποια αποσπασματα και ολα οσα εχουν αναφερει εδω οι κοπελες που το εχουν διαβασει.Εγω προσωπικα δεν συμφωνω καθολου με αυτη τη μεθοδο,δεν μου ταιριαζει και δεν θα μπορουσα να ανταπεξελθω σε κατι τετοιο.Εσυ ομως αν μεσα σου νιωθεις πως σε καλυπτει,το τι λεμε οι υπολοιποι σου περισσευει!Απλα αυτο που θα ηθελα να σε συμβουλεψω εγω εκ πειρας μετα απο 3 γυρους ξενυχτι,ειναι οποιαδηποτε μεθοδο αποφασισεις να ακολουθησεις να εισαι 100% σιγουρη πως δεν σε ριχνει ψυχολογικα ωστε να μη την σταματας και να μην πισωγυριζεις.Ετσι και εσυ θα βραχυκυλωνεις και το παιδι θα μπερδευεται.Τις ημερες που εχει τα δοντια ή ενα κρυωμα απλα λιγη τρυφεροτητα παραπανω αλλα η μεθοδος δεν πρεπει να κοβεται εντελως.Αυτα απο'μενα.

κορίτσια καταλαβαίνω την λογική και του να ακολουθούμε το μωρό και του να το εκπαιδεύουμε στον ύπνο.

Εκ των γεγονότων όμως καταλήγω να θεωρώ πως μια σωστή εκπαίδευση είναι η βέλτιστη επιλογή. Και όταν λέω σωστή, εννοώ να είμαστε εμείς πάνω από όλα πεπεισμένες και αποφασισμένες να ακολουθήσουμε την μέθοδο.

Διαφορετικά κάνουμε κακό και στον δικό μας ψυχισμό και σου παιδιού.

Εξαρτάται πάντα και από την ηλικία του μωρού (εγώ εμπειρικά θεωρώ πως είναι πιο ασφαλές να γίνει μετά το έτος, δηλ μου φαίνεται πως η ηλικία των 6-7 μηνών είναι πολύ νωρίς για να γίνει κάποια επιτυχημένη εκπαίδευση του παιδιού).

Από την άλλη, είναι τελείως υποκειμενικά τα πράγματα και όλα εξαρτώνται από τις αντοχές της μανούλας. Μια μανούλα ράκος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σωστά στο παιδί της μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Άρα ίσως να είναι καλύτερα να κάνει το βήμα και να ακολουθήσει τη λογική του ελεγχόμενου κλάματος προκειμένου όλο τον υπόλοιπο καιρό που περνά με το μωρό να μπορεί να του προσφέρει και σε πρακτικό και σε ψυχολογικό επίπεδο. Δηλ. δεν πιστεύω πως είναι πιο ισορροπημένο και ευτυχισμένο ένα μωρό που σε κάθε κλάμα μεν έχει δίπλα τη μαμά του, όμως η μαμά αυτή μέσα στη μέρα είναι ένα ζόμπι και δεν μπορεί να πάρει τα πόδια της.

Αν εσύ tsarli κρίνεις πως στην παρούσα φάση είσαι οκ, τότε ακολούθα το μωρό. Αν δεις όμως ότι καταντάς όπως ήσουν κοντά στα Χριστούγεννα, τότε ξανακάνε τη μέθοδο (με απολυτότητα όμως και με συνέπεια). Το παιδάκι σου θα εξακολουθεί να σε αγαπά και να σου κάνει φιλάκια, δεν στα κάνει αυτά τώρα επειδή ξυπνάς στο παραμικρό του κλάμα!

Δεν είμαι επιστήμονας παιδίατρος ούτε ειδική στον ύπνο, ούτε ψυχολόγος.

Είμαι όμως μια μαμά που στο πρώτο παιδί (κάναμε σχεδόν 2.5 χρόνια να κοιμηθούμε, για να μην μιλήσω για την παντελή έλλειψη προσωπικού χρόνου και χώρου) κόντεψε να τρελλαθεί και τελικά δεν ανταποκρινόταν μέσα στη μέρα στις στοιχειώδεις ανάγκες της καθημερινότητας, ενώ στο δεύτερο παιδί ακολούθησα την μέθοδο και πλέον μπορώ να προσφέρω πολύ περισσότερα μέσα στη μέρα και στα δύο παιδιά και στον άντρα μου και στον εαυτό μου και στη δουλειά μου. Και ναι, η κόρη μου με αγαπάει εξίσου, και ας της φέρθηκα "σκληρά" και "βάναυσα" για 15 βράδυα, όσο την εκπαίδευα στον ύπνο.

Εμένα η πράξη με έκανε υπέρμαχο του "κοιμήσου παιδί μου", όσο και αν με παρηγορούσε το site του κ. Παπαβέντση όσο στο πρώτο μου παιδί κόντευα από την αϋπνία να ξεχάσω και το όνομά μου.

Αλλά αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό και δέχομαι ότι οι αντοχές μου μπορεί να είναι διαφορετικές (λιγότερες?) από μιας άλλης μαμάς που είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει 100% το παιδάκι της και τους ρυθμούς του.

Ποσο ωραια τα λες!

Το site του κ.Παπαβεντση αντιπροσωπευει 100% τον τροπο σκεψης μου και γι'αυτο αλλωστε δεν θα μπορουσα ποτε να ακολουθησω τη μεθοδο του "κοιμησου παιδι μου".Ωστοσο η τοποθετηση σου ειναι πολυ ανθρωπινη,πολυ μανουλα..;)

Και συμφωνω πως η καθε μαμα,οπως και το καθε παιδι,εχουν αλλες αντοχες-αναγκες.

Διαφημίσεις

maria ampelokipi ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Πες μου και κάτι άλλο, για τα βραδυνά ξυπνήματα, πως μπορεί να εφαρμοστεί η μέθοδος, δεδομένου οτι εμείς θα είμαστε δίπλα και θα μας βλέπει. Θα του μιλάμε όπως προτείνεται, απλά θα παραμένουμε στο κρεβάτι μας; Ευτυχώς ο δικός μας δεν πολυξυπνάει, βέβαια τη νύχτα. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι να αποκοιμηθεί. Θέλει κούνημα το οποίο εγώ δεν πολυκαταφέρνω, διότι είναι και βαρύς και καταλήγω να περιμένω να γυρίσει ο μπαμπάς ή να εξουθενωθεί για να κοιμηθεί...

pemOp2.pngjawJp2.png

1/12/2012 ... ήρθε και ο μπεμπούλης μας!

Βαλεντίνη μου,

καταρχήν καλό θα ήταν σε κάθε περίπτωση να σταματήσεις να αποκοιμίζεις τον μικρό με κούνημα.

Γιαυτό λέω να τον αφήνεις μαλακά στο κρεβάτι του, εξηγώντας του πως είναι ώρα για ύπνο κλπ και μετά να φεύγεις από το δωμάτιο. Αυτό για να κοιμηθεί καταρχήν.

Όσο για τα βραδυνά ξυπνήματα, εγώ έφευγα πάντως και πάλι από το δωμάτιο (για λίγα βράδυα ήταν ούτως ή άλλως), γιατί μου φαινόταν πολύ σκληρό να είμαι δίπλα στο μωρό, να με βλέπει και εγώ να μην ανταποκρίνομαι άμεσα στο κάλεσμά του. Ούτως ή άλλως κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της μεθόδου κρατιόμουν με τα δόντια να μην μπουκάρω στο δωμάτιο από τα πρώτα δευτερόλεπτα κλάματος, αλλά ήξερα πως αξίζει τον κόπο.

Οπότε για λίγες μέρες θα ξεβολευτείτε, δηλ θα φεύγετε για λίγη ώρα από το δωμάτιο, ώστε το μωρό να μάθει να ξανακοιμάται μόνο του.

Όμως είναι βασικό να μάθει να κοιμάται έξω από την αγκαλιά σου το μωρό εξαρχής.

Ποσο ωραια τα λες!

Το site του κ.Παπαβεντση αντιπροσωπευει 100% τον τροπο σκεψης μου και γι'αυτο αλλωστε δεν θα μπορουσα ποτε να ακολουθησω τη μεθοδο του "κοιμησου παιδι μου".Ωστοσο η τοποθετηση σου ειναι πολυ ανθρωπινη,πολυ μανουλα..;)

Και συμφωνω πως η καθε μαμα,οπως και το καθε παιδι,εχουν αλλες αντοχες-αναγκες.

Ελένη6 respect! 3 παιδιά και χωρίς μέθοδο... βγάζω το καπέλο!

εγώ στο δεύτερο είχα παραδώσει τα όπλα! ίσως η μεγαλύτερη ηλικία, ίσως η κούραση που είχα τραβήξει επί σχεδόν 2.5 χρόνια με το πρώτο, ίσως το ότι με τον σύζυγο κοντέψαμε να φτάσουμε στα όρια, έκρινα πως η μέθοδος ήταν η μόνη λύση (και δεν το μετάνιωσα, αλλά κατά τη διάρκεια που την εφάρμοζα ένιωθα πως ζούσα μια κόλαση)

Να είμαστε καλά όλες οι μανούλες, να τα χαιρόμαστε υγιή!

Καλημέρα!! Επιτέλους κοιμηθήκαμε!! Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο ή αν έπαιξε ρόλο που δεν τον άφησα να κοιμηθεί πολύ το μεσημέρι, σημασία έχει ότι κοιμήθηκε 8.30-4.30, τον θήλασα και μετά ξανακοιμήθηκε 5.00-9.15 όπου τον ξύπνησα γιατί μας πήρε και τους δυο ο ύπνος....

Γεια σε όλες σας!

Είμαι καινούργια και χρειάζομαι τα "φώτα" σας!

προσπάθησα να διαβάσω όλα τα post αλλά είναι πάρα πολλά και ψιλοέχασα την μπάλα.

Έχω ένα κοριτσάκι 7 μηνών το όποιο δεν κοιμάται, διάβασα το βιβλίο και σκέφτομαι να το εφαρμόσω αλλά έχω κάποιες απορίες!

Δεδομένη κατάσταση.. στις 8 κάνω μπάνιο τη μικρή, γάλα (300ml =μητρικό), χαδάκια και στην κούνια της. Για να κοιμηθεί θέλει πιπίλα και να μου κρατάει το χέρι (άλλες φορές κοιμάται σε 5 λεπτά άλλες φορές 1 ώρα). Μέχρι τις 7 που θα ξυπνήσει για τα καλά, θα έχει σηκωθεί 2 φορές για γάλα (στις 12 = 240ml ξένο και στις 4 την θηλάζω)....και αν ήταν μόνο αυτό θα ήμουν ευτυχισμένη!!!!Ξυπνάει στα ενδιάμεσα από 10 - 20 φορές (χωρίς υπερβολή) ή για την πιπίλα ή γιατί θέλει το χέρι μου.

Το ερώτημά μου είναι τι γίνεται με το θέμα πιπίλα?? δεν την βάζει ακόμα μόνη της και το βιβλίο λέει ότι αν έχει είδη πιπίλα να την χρησιμοποιήσω στην 'εκπαίδευση'?

Με το θέμα του φαγητού να το κόψω σταδιακά ή κατευθείαν? Η μικρή τρώει πολύ καλά τη μέρα και θεωρώ πως τα βραδινά της είναι υπερβολή!!!Είναι 9,5 κιλά και 76 εκ.

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...
Γεια σε όλες σας!

Είμαι καινούργια και χρειάζομαι τα "φώτα" σας!

προσπάθησα να διαβάσω όλα τα post αλλά είναι πάρα πολλά και ψιλοέχασα την μπάλα.

Έχω ένα κοριτσάκι 7 μηνών το όποιο δεν κοιμάται, διάβασα το βιβλίο και σκέφτομαι να το εφαρμόσω αλλά έχω κάποιες απορίες!

Δεδομένη κατάσταση.. στις 8 κάνω μπάνιο τη μικρή, γάλα (300ml =μητρικό), χαδάκια και στην κούνια της. Για να κοιμηθεί θέλει πιπίλα και να μου κρατάει το χέρι (άλλες φορές κοιμάται σε 5 λεπτά άλλες φορές 1 ώρα). Μέχρι τις 7 που θα ξυπνήσει για τα καλά, θα έχει σηκωθεί 2 φορές για γάλα (στις 12 = 240ml ξένο και στις 4 την θηλάζω)....και αν ήταν μόνο αυτό θα ήμουν ευτυχισμένη!!!!Ξυπνάει στα ενδιάμεσα από 10 - 20 φορές (χωρίς υπερβολή) ή για την πιπίλα ή γιατί θέλει το χέρι μου.

Το ερώτημά μου είναι τι γίνεται με το θέμα πιπίλα?? δεν την βάζει ακόμα μόνη της και το βιβλίο λέει ότι αν έχει είδη πιπίλα να την χρησιμοποιήσω στην 'εκπαίδευση'?

Με το θέμα του φαγητού να το κόψω σταδιακά ή κατευθείαν? Η μικρή τρώει πολύ καλά τη μέρα και θεωρώ πως τα βραδινά της είναι υπερβολή!!!Είναι 9,5 κιλά και 76 εκ.

Nα σου ζήσει το μπουμπούκι!Φοβερή ανάπτυξη:D.Ξεκίνησα τη μέθοδο ακριβώς στην ίδια ηλικία με το δικό σου μωρό και θηλάζουσα.Τα βραδινά γεύματα θεωρώ οτι είναι καθαρά συνήθεια(τα ίδια έκανε και η δική μου) και καλό είναι να τα κόψεις μαχαίρι αν αρχίσεις να εφαρμόζεις τη μέθοδο.Πίνει αρκετό γάλα για βράδυ και εφόσον έχουν ξεκινήσει οι στερεές....το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν πεινάει.Αν θέλει πιπίλα εννοείται πως θα την χρησιμοποιήσεις στην εκπαίδευση.Καλή αρχή λοιπόν και πάνω απ'όλα να είσαι 100% αποφασισμένη να τηρήσεις τους χρόνους!Είναι όλα θέμα συνήθειας και όπως κάθε συνήθεια πιστεύω πως κόβεται μόνο αν την κόψεις κατευθείαν.Καλή δυναμηηηηηηηηηηηη

TBlYp3.png

Ο τρόπος που αποκοιμιέται ένα παιδί είναι και αυτό που ζητά να διατηρηθεί. Αν δηλαδή κοιμίζεις με την πιπίλα, στον ύπνο του θα την αναζητήσει. Αν δεν τη βρει, θα ξυπνήσει.

Το ίδιο και με την αγκαλιά. Αν αποκοιμηθεί στην αγκαλιά, επίσης έχεις πιθανότητες να αναζητήσει την αγκαλιά. κτλ

Κατά τη γνώμη μου, αφού το βράδυ κοιμάται και δεν έχει άρνηση στο πώς κοιμάται... δεν έχεις λόγο να ακολουθήσεις τη μέθοδο.

Στη θέση σου θα δοκίμαζα να βγάλω την πιπίλα από τη ζωή του. Το φαγητό πάλι, θα το κράταγα κι ας είναι από συνήθεια, σε αυτές τις ηλικίες δεν κάνει κακό. Κάπως έτσι κινήθηκα εγώ με τα δικά μου.

Όχι πολλές αλλαγές ταυτόχρονα. Δηλαδή, κόψιμο βραδινού, κόψιμο πιπίλας, κόψιμο ...(οτιδήποτε)... ΔΕΝ τα κόβουμε όλα μαζί.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

έκρινα πως η μέθοδος ήταν η μόνη λύση

Ειχες ενημερωθει και για τις δυο μεθοδους που υπαρχουν no cry και crying it out και συνειδητα επελεξες ως μονη λυση το κλαμα ή απλα δεν ηξερες οτι υπαρχουν κι αλλες μεθοδοι χωρις κλαματα?

Ειχες ενημερωθει και για τις δυο μεθοδους που υπαρχουν no cry και crying it out και συνειδητα επελεξες ως μονη λυση το κλαμα ή απλα δεν ηξερες οτι υπαρχουν κι αλλες μεθοδοι χωρις κλαματα?

καταρχήν το κοιμήσου παιδί μου δεν είναι μέθοδος crying it out αλλά ούτε και no cry, είναι μια μέθοδος ελεγχόμενου κλάματος, ας πούμε.

Εν πάση περιπτώσει, ναι, συνειδητά επέλεξα αυτή τη μέθοδο στο δεύτερο παιδί μου, γιατί το πρώτο παιδί μέχρι να πάει 2 ετών και 3 μηνών δεν είχε κοιμηθεί ούτε μια νύχτα. Δεν θέλαμε να κλαίει και καταλήξαμε τρελλαμένοι εμείς. Και κατάκοποι και χωρίς τη δυνατότητα μέσα στη μέρα να ανταποκριθούμε με όρεξη στις ανάγκες του παιδιού. Και με συνεχή διάθεση για καυγά και με τρόμο την ώρα που πλησίαζε το βράδυ.

Οπότε στο δεύτερο, ελλείψει ψυχικών/σωματικών αποθεμάτων, εφαρμόσαμε την εντελώς αντίθετη μέθοδο.

Δεν διατείνομαι ότι όλες οι μαμάδες αυτό πρέπει να κάνουν, όμως εγώ δεν άντεχα να περάσω άλλα δυο χρόνια στην κατάσταση που είχα φθάσει με το πρώτο παιδί. Όντας εργαζόμενη και έχοντας πια την ευθύνη δυο παιδιών, δεν είχα τη δύναμη να αντεπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου όντας άγρυπνη επί τόσο καιρό. Οπότε κάτι έπρεπε να κάνω, ώστε να υπάρξει μια λύση.

Και το βιβλίο μου ταίριαξε, γιατί θεώρησα πως ένας επιστήμονας εξειδικευμένος στον ύπνο είναι πιο αρμόδιος να μου δώσει απαντήσεις σε σχέση με αυτό που έκανα λάθος στο πρώτο παιδί.

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί η επιλογή μου να αποδειχθεί φάουλ, όμως δεν μπορώ να απολογηθώ για αυτό, μιας και το κέρδος αυτή τη στιγμή είναι πολλαπλάσιο.

Ο τρόπος που αποκοιμιέται ένα παιδί είναι και αυτό που ζητά να διατηρηθεί. Αν δηλαδή κοιμίζεις με την πιπίλα, στον ύπνο του θα την αναζητήσει. Αν δεν τη βρει, θα ξυπνήσει.

Το ίδιο και με την αγκαλιά. Αν αποκοιμηθεί στην αγκαλιά, επίσης έχεις πιθανότητες να αναζητήσει την αγκαλιά. κτλ

Κατά τη γνώμη μου, αφού το βράδυ κοιμάται και δεν έχει άρνηση στο πώς κοιμάται... δεν έχεις λόγο να ακολουθήσεις τη μέθοδο.

Στη θέση σου θα δοκίμαζα να βγάλω την πιπίλα από τη ζωή του. Το φαγητό πάλι, θα το κράταγα κι ας είναι από συνήθεια, σε αυτές τις ηλικίες δεν κάνει κακό. Κάπως έτσι κινήθηκα εγώ με τα δικά μου.

Όχι πολλές αλλαγές ταυτόχρονα. Δηλαδή, κόψιμο βραδινού, κόψιμο πιπίλας, κόψιμο ...(οτιδήποτε)... ΔΕΝ τα κόβουμε όλα μαζί.

Το πρόβλημα της κοπέλας είναι οτι ξυπνάει πολλές φορές μέσα στη νύχτα και αυτό ακριβώς θέλει να διορθώσει.Γιατί να κόψει την πιπίλα?σε τι βλάπτει?Κι αφου έχει εξαντληθεί από τον διακεκομμένο ύπνο γιατί να συνεχίσει τους νυχτερινούς θηλασμούς?

TBlYp3.png

Πιπίλα: To λόγο για να κόψει την πιπίλα τον ανέφερα ήδη παραπάνω. Ένα παιδί προσπαθεί να διατηρήσει τις συνθήκες που αποκοιμήθηκε κατά τη διάρκεια του ύπνου του. Αν κοιμηθεί με πιπίλα και στο μεταξύ τη χάσει, την αναζητά (κάνοντας θηλαστικές κινήσεις). Το αποτέλεσμα όμως δεν το ικανοποιεί (αφού η πιπίλα δε βρίσκεται στο στόμα του) κι έτσι ξυπνά.

Στα δικά μου παιδιά η διαφορά ήταν μεγάλη, προ και μετά πιπίλας. Γι' αυτό το πρότεινα.

Φαγητό: Αν τρώει το βράδυ, ναι μεν μπορεί να αντέξει το παιδί, αλλά γιατί να το κόψει; Δεν την ενοχλεί το τάισμα, αλλά τα άσχετα ενδιάμεσα ξυπνήματα. Σε παιδί κάτω του ενός έτους γιατί να κόψει το οποιοδήποτε γεύμα; Ειδικά αν μιλάμε για θηλασμό. Ας μπει για τα καλά στις στερεές, να τα τρώει όλα και θα έρθει η ώρα του...

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Εν πάση περιπτώσει, ναι, συνειδητά επέλεξα αυτή τη μέθοδο στο δεύτερο παιδί μου

Σταθηκα στη φραση "ως μοναδικη λυση". Ηξερες και την λυση της μεθοδου "no cry" απλα δεν σου ταιριαζε?

Σταθηκα στη φραση "ως μοναδικη λυση". Ηξερες και την λυση της μεθοδου "no cry" απλα δεν σου ταιριαζε?

την ήξερα, απλά φοβήθηκα ότι θα καταλήγαμε όπως με το πρώτο παιδί ΄(δύο χρόνια άγρυπνοι, γιατί δεν θέλαμε να κλάψει) και δεν είχα την υπομονή και τη δύναμη να την δοκιμάσω, οπότε είπα να επιστρατεύσω το βαρύ πυροβολικό (και ήταν βαρύ, η ψυχή μου το ξέρει, αλλά απέδωσε σύντομα και ως εκ τούτου δεν χρειάστηκε να το ψάξω περισσότερο)

• 2 εβδομάδες μετά...
την ήξερα, απλά φοβήθηκα ότι θα καταλήγαμε όπως με το πρώτο παιδί ΄(δύο χρόνια άγρυπνοι, γιατί δεν θέλαμε να κλάψει) και δεν είχα την υπομονή και τη δύναμη να την δοκιμάσω, οπότε είπα να επιστρατεύσω το βαρύ πυροβολικό (και ήταν βαρύ, η ψυχή μου το ξέρει, αλλά απέδωσε σύντομα και ως εκ τούτου δεν χρειάστηκε να το ψάξω περισσότερο)

ΟΚ οταν ξερει κανεις οτι υπαρχουν δύο τροποι εκμαθησης υπνου,ο ενας αυτος που προτεινει το "Κοιμησου παιδι μου" (κλάμα) και ο αλλος που προτεινει το βιβλιο "the no cry sleep solution" (εκμαθηση υπνου χωρις κλαμα-μεθοδος κι αυτη,οχι απλα δεν το αφηνω να κλαψει και περιμενω να συμβει ενα θαυμα) και επιλεξει το πρωτο για τους χ,ψ λογους παώ πάσο. Στεναχωριεμαι ομως οταν καποιοι γονεις εξαιτειας του οτι το δευτερο βιβλιο δεν κυκλοφορει στην Ελλαδα και ειναι γραμμενο στα αγγλικα νομιζουν οτι η μοναδικη μεθοδος εκμαθησης συνεχομενου υπνου ειναι το να αφηνεις το παιδι να κλαιει στην κουνια του,και με πολυ πονο ψυχης δικης τους και του μωρου μπαινουν σ αυτη την επωδυνη διαδικασια.

Εγω ειχα μπει στον πειρασμο να δοκιμασω τη μεθοδο του Κοιμησου παιδι μου γιατι δεν ηξερα για το αλλο βιβλιο,το παιδι εκλαιγε μια ολοκληρη ωρα καθε φορα που ανοιγα την πορτα με κοιταγε με ενα βλεμα ολο παραπονο...μετα απ αυτο εσκισα το βιβλιο και το εκαψα στο νεροχυτη ...ειπα ας μην κοιμηθει ποτε ως τα 30 της δεν το ξανακανω αυτο....μπηκα στο ιντερνετ και ανακαλυψα τη δευτερη λυση. Ευτυχως σ εμας δουλεψε σε πεντε μονο μερες.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!:P

Τελικά εφάρμοσα τη μέθοδο και ήταν πολύ πιο εύκολο απ όσο νόμιζα.

Την πρώτη μέρα, χωρίς καν να έχω αποφασίσει ότι θα το ξεκινήσω, αφού την έκανα μπάνιο και είπαμε το νανούρισμα και προσπαθούσα να την βάλω για ύπνο, όπως έκανα μέχρι τότε, αλλά τίποτα... κλάμα, γκρίνια κλπ.Μετά από μια ώρα και βάλε, το νευρικό μου σύστημα να έχει γίνει σμπαράλια και είμαι στο τσακ να βάλω τα κλάματα:cry:. Οπότε λέω κλαίει που κλαίει, δεν έχω να χάσω τίποτα...Την φιλάω της λέω καληνύχτα και βγαίνω από το δωμάτιο....ξεκινάω μέτρημα για το πρώτο λεπτό μέχρι να ξαναμπώ (θυμόμουν τους χρόνους γιατί το είχα διαβάσει το βιβλίο αρκετές φορές)....Το αποτέλεσμα? Δεν πρόλαβα, γιατί έκλαψε 20 δευτ.και σταμάτησε.περιμένω λοιπόν και μετά από κάνα 2λεπτο μπαίνω σιγά σιγά να δώ τι κάνει. Η μικρή κοιμόταν του καλού καιρού και οχι μόνο αυτό αλλα είχε βάλει και την πιπίλα μόνη της!!!! Στην νύχτα τις φορές που ξύπνησε την άφησα και ξανακοιμόταν μόνη της σε λιγότερο από λεπτό. Σηκώθηκα μόνο για φαγητό τις ώρες που έτρωγε πάντα.

Για να μην γράφω και πολλά, κάθε μέρα ξύπναγε και λιγότερες φορές μέχρι την 4-5η μέρα ξύπναγε 1-2 φορές και κοιμόταν μόνη της. Μετά σταδιακά της μείωσα το γάλα που έπινε και έκοψε αρχικά το φαΐ στις 5, ενώ εδώ και 3 μέρες κόψαμε και το φαι των 12-1.

Η μικρή μου πλέον κοιμάται σερί από τις 8:30 μέχρι τις 7:30 και εγώ είμαι μία ευτυχισμένη και ξεκούραστη μανούλα.:-D:-D:-D

Δεν ξέρω αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να το εφαρμόσω...αυτό που ξέρω είναι ότι ο παιδίατρος μου έδωσε το οκ, το ίδιο και παιδοψυχολόγος αλλά το βασικότερο είναι ότι μετά από 7,5 μήνες αϋπνίας (μαζί με τις συνέπειες αυτής)...Το κοριτσάκι μου κοιμάται και ξυπνάει ξεκούραστο και ευδιάθετο, το ίδιο και εγώ.

Επίσης, η εφαρμογή της μεθόδου ήταν ανώδυνη και για μένα και για το παιδί αφού δεν έκλαψε ποτέ πάνω από 30 δεύτερα και κράτησε για 4 μέρες.

Να σημειώσω οτι η μικρή καταλαβαίνει πολύ καλά ποιος την βάζει για ύπνο...αν λείπω κάποια μέρα και την βάλει η μητέρα μου για ύπνο, η μικρή κοιμάται μόνο αν την έχει αγκαλιά, ενώ σε μένα δεν διαμαρτύρεται καθόλου, την ξαπλώνω στην κούνια της, φιλάκι για καληνύχτα και γυρνάει μόνη της στο πλάι και κοιμάται.

Τι να πω βρε μανούλες..όσες δεν κοιμάστε κάντε μια δοκιμή. Εγώ το φοβόμουν πάρα πολύ και τελικά μου έγινε πολύ εύκολα.;)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...