Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

Έχετε και την δική μου επιβεβαίωση για το σύστημα που περιγράφεται στο βιβλίο ¨Κοιμήσου παιδί μου"...

Η μικρούλα μου ήταν 4 μηνών όταν είδα πώς τα πράγματα ζορίζουν επικίνδυνα...

Μας πήρε μόλις 4 ημέρες, χωρίς ιδιαίτερο κλάμα, αν δεν κάνω λάθος 10 λεπτά το maximum...

Από τότε και μέχρι σήμερα που είμαστε 9,5 μηνών είμαστε super.

Σηκώνεται καλόκεφη, χωρίς γκρίνια, δείχνει ευτυχισμένη και ασφαλής μέσα στο πρόγραμμά της...

Το συστήνω ανεπιφύλακτα

ps το πρότεινα και σε μία φίλη με μωρό 12 μηνών με σαφή προβλήματα ύπνου και ολοήμερης γκρίνιας κ ενώ δεν το πολυπίστευε κ υποστήριζε πως το μωρό της ήταν απλά δύσκολος χαρακτήρας εντυπωσιάστηκε από την αλλαγή στην διάθεση και την συμπεριφορά του..

Σαε φιλώ

Δεν ξέρεις πόσο ζηλεύω... Εγώ καταρρέω κάθε μέρα....... Είχα διαβάσει βήμα βήμα την μέθοδο από κάποια "xazomama". Μπάνιο, γάλα, χαμηλός φωτισμός, παραμυθάκι, όμορφα λογάκια, καληνύχτα και φεύγει. Αν κλάψει, πηγαίνει πρώτα σε ένα λεπτό, το παίρνει αγκαλιά, το καθησυχάζει, το ξαναβάζει στην κούνια. Αν κλάψει πάλι, πηγαίνει σε περισσότερο χρόνο κοκ, μέχρι να κοιμηθεί. Αυτό λέει το βιβλίο σε γενικές γραμμές? Έχει διαφορετικές μεθόδους ανά ηλικία?

Αξίζει λέτε να το αγοράσω?

Ρωτάω γιατί όπως έγραψα παραπάνω έχω δύο παιδάκια, το μεγάλο κοιμάται μια χαρά. Αλλά με τη μέθοδο του κλάματος για το μικρούλι, θα ξυπνάει το μεγάλο...

Θα ήταν χρήσιμο κάποια μαμά να γράψει την κεντρική ιδέα ή κάτι βοηθητικό για ομοιοπαθούσες... αν δεν βαριέται...:lol::lol::lol::lol::shock::shock::shock:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αμαν αυτός ο ύπνος...δε θα επεκταθώ, θα μιλήσω μόνο για το βιβλίο "κοιμίσου , παιδί μου". Καλό, κακό πιάνει σε ολα σχεδόν τα παιδάκια. Το ερώτημα είναι για πόσο καιρό κ τί ηλικία έχουνε τα παιδάκια αυτά (πολύ σημαντικό νομίζω). Προσωπική εμπειρία...αν ειναι να το δοκιμάσετε κάντε το ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ. Το εφήρμοσα στο γιο μου, 3,6 ετών . Δούλεψε τέλεια 15 μέρες, Μετά τέλος.....τραβάμε άλλα (βλέπε δημοσίευση μου). Όσες μαμάδες γνωρίζω προσωπικά που εφάρμοσαν τη μέθοδο αυτή όταν το παιδάκι τους ήταν κάτω των 18 περίπου μηνών....δούλεψε τέλεια και είχε και διάρκεια (ακόμα έχει). Νομίζω ΄σοο μεγαλώνει τόσο πιο δύσκολο είναι για πολλούς λόγους. Σηκώνεται, μιλάει, αντικρούει κ αμφισβητεί... δεν ξεγελιέται τόσο εύκολα και δεν παρηγορείται με ζωγραφιές , ζωάκια και κρεμαστά. Οπωςδήποτε θα υπάρχουν εξαιρέσεις, κι ίσως εμείς κυλήσαμε και φταίμε εμείς σαν γονείς, δεν ξέρω τί έγινε και πήρε πάλι την κατηφόρα, όμως δε θα το ξαναεφαρμόσω. όχι στον μεγάλο μου, στην μικρή όμως το σκέφτομαι....είναι 1 έτους τώρα , κοιμάται στο καρότσι. Είνα ιόμως τόσο ήσυχο μωρό, δεν ξυπνάει ποτέ τα βράδια, είναι γενικά τόσο καλή και γλυκιά πάντα, ακόμα κι άρρωστη όταν ειναι δεν με ταλαιπωρεί καθόλου...που το λυπάμαι να το αφήσω να κλαίει ακόμα και για 1 λεπτό. Το σκέφτομαι όμως έντονα να το κάνω γιατί φοβάμαι μην έχουμε τα ντράβαλα που είχαμε κ με τον μεγάλο...εκεί αργήσαμε...

Δεν ξέρεις πόσο ζηλεύω... Εγώ καταρρέω κάθε μέρα....... Είχα διαβάσει βήμα βήμα την μέθοδο από κάποια "xazomama". Μπάνιο, γάλα, χαμηλός φωτισμός, παραμυθάκι, όμορφα λογάκια, καληνύχτα και φεύγει. Αν κλάψει, πηγαίνει πρώτα σε ένα λεπτό, το παίρνει αγκαλιά, το καθησυχάζει, το ξαναβάζει στην κούνια. Αν κλάψει πάλι, πηγαίνει σε περισσότερο χρόνο κοκ, μέχρι να κοιμηθεί. Αυτό λέει το βιβλίο σε γενικές γραμμές? Έχει διαφορετικές μεθόδους ανά ηλικία?

Αξίζει λέτε να το αγοράσω?

Ρωτάω γιατί όπως έγραψα παραπάνω έχω δύο παιδάκια, το μεγάλο κοιμάται μια χαρά. Αλλά με τη μέθοδο του κλάματος για το μικρούλι, θα ξυπνάει το μεγάλο...

Θα ήταν χρήσιμο κάποια μαμά να γράψει την κεντρική ιδέα ή κάτι βοηθητικό για ομοιοπαθούσες... αν δεν βαριέται...:lol::lol::lol::lol::shock::shock::shock:

Καλημερα , δεν πιστευα ποτε οτι θα εγραφα σε αυτο το θεμα και ειδικα με θετικες εντυπωσεις.Λοιπον, εχω ενα γιο 18 μηνων και 2 μεγαλυτερα 8 και 6χρονων. Οταν η κουμπαρα μου , μου ανεφερε οτι εφαρμοσε το βιβλιο στο 8 μηνων κοριτσακι της , αναρωτηθηκα πως μπορουσε να το ακουει να κλαιει , οποτε συνεχισα να κοιμιζω το γιο μου στο καροτσι και οταν ξυπνουσε τη νυχτα 1,2,3,5, φορες να δινω γαλα γιατι δεν πιανει πιπιλα. Ομως καταληξαμε τον τελευταιο καιρο να ξυπναει ο μικρος καθε 2 ωρες, να εχει πιει τοσο γαλα που πλεον δεν αντεχε αλλο , να κοβω βολτες με το καροτσι στις 3 τη νυχτα και να μας βρισκει 5 το ξημερωμα , ή πολλες φορες να καταληγω να παιρνω το αυτοκινητο και τους δρομους για να μην ξυπνησει και τους αλλους γιατι ο μπαμπας επρεπε να παει στη δουλεια και τα παιδια σχολειο, και αφου κοιμοταν γυριζα και τον εβαζα στην κουνια του.

Ετσι το πηρα αποφαση να εφαρμοσω τη μεθοδο, δεν συμφωνω με τον τροπο που περιγραφει οτι τα παιδια σκεφτονται για να μας ξεγελεσουν :evil: ,απλα σκεφτηκα οτι το κανω για καλο του ,για παραδειγμα ξερω οτι οταν κανει το εμβολιο κλαιει ,αφτο δεν με αποτρεπει απο το να τον πηγαινω καθε μηνα γιατι ειναι για καλο του, με αυτο το σκεπτικο εφαρμοσα την μεθοδο, το αποτελεσμα στη 10η μερα να κοιμαται,ΜΟΝΟΡΟΥΦΙ.

Τωρα για την κοπελα που ρωταει τι εκανα με τα μεγαλα, συννενοηθηκα με τον ανδρα μου και για μερικα βραδια κοιμοταν μαζι με τα μεγαλα στο δωματιο κι εκλεινα τις ενδιαμεσες πορτες, ενημερωσα τα παιδια οτι αν τυχον ακουσουν το μωρο να κλαιει δεν ειναι τιποτα απλα να ξανακοιμηθουν, και επισης αρχισα απο το μεσημεριανο υπνο, να σας πω οτι την πρωτη νυχτα εκλαψε 5 λεπτα και στο πρωτο μεταμεσονυκτιο ξυπνημα 30 λεπτα , αυτη ηταν η μεγαλυτερη διαρκεια κλαματος.

Αυτα σημερα πια θα γρινιαξει κανα 3λεπτο πριν κοιμηθει και αυτο ειναι..;)

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έχεις δίκιο για το εμβόλιο... κάτι παρόμοιο είναι. Και για το καλό του παιδιού και για το καλό όλης της οικογένειας.

Δεν καταλαβαίνω γιατί το βιβλίο κατηγορήθηκε τόσο πολύ, εφόσον λειτουργεί με σχεδόν όλα τα παιδάκια. Τέλος πάντων... Είναι η πρώτη νύχτα που κοιμήθηκα 11 ώρες!! Ποιος, εγώ!!

Πήρα το κρεβατάκι του μπέμπη και πήγα σ'ενα δωμάτιο που έχω στο ημιυπόγειο. (εκεί που κοιμόμασταν και το καλοκαίρι, λόγω καύσωνα)

Λοιπόν, 9.30 κοιμόταν. 1 η ώρα, κατά το πρόγραμμά του ξύπνησε, τον άφησα να κλάψει, πηγαίνοντας κοντά του 3-4 φορές για χαδάκια και πιπίλα. ΔΕΝ τον θήλασα και κάποια στιγμή (γύρω στο μισάωρο μας πήρε) κοιμήθηκε. (έκλαιγε και σταματούσε, φυσικά όλα αυτά γίνονται ελεγχόμενα, τον παρακολουθούσα, ήξερα τι κλάμα ήταν... δεν υπέφερε το παιδί, απλά ήθελε την προσοχή μου, ή ακόμα και στήθος). Κοιμηθήκαμε και πάλι στις 3.30 ξύπνησε, αυτή τη φορά κράτησε ένα τέταρτο το πολύ. Χαδάκια και πιπίλα, τίποτ'άλλο. Στις 7 ομως που ξύπνησε τον θήλασα, είχαν περάσει ήδη 9,5 ώρες κι έπρεπε να φάει. Σε 10 λεπτά κοιμηθήκαμε πάλι και ξυπνήσαμε στις 11! Εντομεταξύ έκατσε στο ρηλάξ το πρωί, που δεν το ήθελε καθόλου.... ΟΚ, είναι πρώτη νύχτα εφαρμογής, θα δούμε πως θα πάει και η δεύτερη, αλλά έχω πίστη!!!! Η μεγάλη μου και ο άντρας μου δεν άκουσαν τίποτα. Κι εγώ είμαι χαρούμενη κι έχω ενέργεια μετά από πολύ πολύ καιρό.... Το βιβλίο θα το διαβάσω, το έχει μια φίλη μου και θα μου το στείλει, έτσι για να έχω και προσωπική άποψη.

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έχεις δίκιο για το εμβόλιο... κάτι παρόμοιο είναι. Και για το καλό του παιδιού και για το καλό όλης της οικογένειας.

Δεν καταλαβαίνω γιατί το βιβλίο κατηγορήθηκε τόσο πολύ, εφόσον λειτουργεί με σχεδόν όλα τα παιδάκια. Τέλος πάντων... Είναι η πρώτη νύχτα που κοιμήθηκα 11 ώρες!! Ποιος, εγώ!!

Πήρα το κρεβατάκι του μπέμπη και πήγα σ'ενα δωμάτιο που έχω στο ημιυπόγειο. (εκεί που κοιμόμασταν και το καλοκαίρι, λόγω καύσωνα)

Λοιπόν, 9.30 κοιμόταν. 1 η ώρα, κατά το πρόγραμμά του ξύπνησε, τον άφησα να κλάψει, πηγαίνοντας κοντά του 3-4 φορές για χαδάκια και πιπίλα. ΔΕΝ τον θήλασα και κάποια στιγμή (γύρω στο μισάωρο μας πήρε) κοιμήθηκε. (έκλαιγε και σταματούσε, φυσικά όλα αυτά γίνονται ελεγχόμενα, τον παρακολουθούσα, ήξερα τι κλάμα ήταν... δεν υπέφερε το παιδί, απλά ήθελε την προσοχή μου, ή ακόμα και στήθος). Κοιμηθήκαμε και πάλι στις 3.30 ξύπνησε, αυτή τη φορά κράτησε ένα τέταρτο το πολύ. Χαδάκια και πιπίλα, τίποτ'άλλο. Στις 7 ομως που ξύπνησε τον θήλασα, είχαν περάσει ήδη 9,5 ώρες κι έπρεπε να φάει. Σε 10 λεπτά κοιμηθήκαμε πάλι και ξυπνήσαμε στις 11! Εντομεταξύ έκατσε στο ρηλάξ το πρωί, που δεν το ήθελε καθόλου.... ΟΚ, είναι πρώτη νύχτα εφαρμογής, θα δούμε πως θα πάει και η δεύτερη, αλλά έχω πίστη!!!! Η μεγάλη μου και ο άντρας μου δεν άκουσαν τίποτα. Κι εγώ είμαι χαρούμενη κι έχω ενέργεια μετά από πολύ πολύ καιρό.... Το βιβλίο θα το διαβάσω, το έχει μια φίλη μου και θα μου το στείλει, έτσι για να έχω και προσωπική άποψη.

Νομιζω οτι στη μεθοδο δεν αναφερει χαδια, λεει οτι δινουμε την πιπιλα, καθομαστε σε καποια αποσταση και λεμε στο μωρο"Η μαμα σε μαθαινει πως να κοιμασαι....." με σιγουρη φωνη κτλ. βεβαια αν λειτουργησε σε εσας τοτε οκ. καλη επιτυχια και κουραγιο μερικες φορες κραταει πιο πολυ , αλλα ειναι για το καλο τους .

Διαφημίσεις

Ναι, σου είπα, δεν το έχω το βιβλιο και δεν ξέρω λεπτομέρειες. Έκανα απλά την αρχή χθες το βράδι, γιατί δεν άντεχα άλλο. Ο μπέμπης μου μπήκε στον 7ο, δεν καταλαβαίνει από λόγια ακόμα!! Αλλά του χάιδευα λίγο το κεφαλάκι... Κάτι έγινε πάντως!:-P

Ναι, σου είπα, δεν το έχω το βιβλιο και δεν ξέρω λεπτομέρειες. Έκανα απλά την αρχή χθες το βράδι, γιατί δεν άντεχα άλλο. Ο μπέμπης μου μπήκε στον 7ο, δεν καταλαβαίνει από λόγια ακόμα!! Αλλά του χάιδευα λίγο το κεφαλάκι... Κάτι έγινε πάντως!:-P

Nαι βρε το διαβασα , κατι αλλο που σκεφτηκα μηπως ειναι καλυτερα να βγαινεις απο το δωματιο για να μη σε μυριζει και ζηταει αγκαλια, λεω εγω τωρα .......

Να βγαίνω λες? Θα το δω κι αυτό... πάντως καλά πήγε η πρώτη νύχτα. Δεν σπάραζε στο κλάμα για να καταλάβω ότι θέλει αγκαλιά. Καλά, προχθες μέτρησα 10 φορές θηλασμός στο 24ωρο, και σήμερα μόλις 5!! Αυτό κι αν είναι αλλαγή!!! Λοιπόν, θα πάω για ύπνο σε λίγο... ο Θεός βοηθός και για αυτό το βράδι!! Στείλτε μου μαμαδόσκονη να πάμε καλά!! Φιλιά σε όλες

θελώ να ρωτησω εναν χριστιανο γιατι ενα παιδι 22 μηνων εξακολουθει να ξυπναει

για να θηλασει? ξυπναει για βυζι η επειδη τον ζοριζει κατι αλλο και βρισκει καθησυχασμο στο βυζι? ειλικρινα δεν αντεχω αλλο,,,μα γιατι? ολα τα εχω κανει τοσο σκατα? κουραστηκα τα πηγαινε ελα και να θηλαζω μεσα στη νυχτα δεν θελω αλλο εχω αρχισει και ειμαι αποτομη και τον ψιλοκραζω,,,τιποτα αυτος γιατιιιιιιιιι?

γιατι κοιμαται με διακοπες ας μου πει καποιος! ειναι φυσιολόγικο? αμφιβαλω πια! τι εχει το παιδι μου?

ΒΟΗΘΕΙΑ

Κορίτσι κουράγιο. θα σου θυμίσω (λες και το ξέχασες ποτέ, αλλά τέλοσπάντων) ότι ο μικρός σου έχει κάποια θεματάκια αλλεργιών (κάτι διάρροιες θυμάμαι κλπ). Ε, λοιπόν τα παιδιά αυτά (μαζί και το δικό μου) έχουν θέμα με τον ύπνο τους μεγάλο. Αν προσέξεις ΟΛΕΣ οι μέθοδοι εκπαίδευσης στον ύπνο (έχω διαβάσει τρεις πανάθεμά με) αναφέρουν στην αρχή να βεβαιωθείς ότι δεν υπάρχει κάποια αλλεργία ή άλλο πρόβλημα υγείας. Σταμάτα να πηγαινοέρχεσαι και δες αν μπορείς μέρος της νύχτας να κοιμάσαι μαζί του. Ο σκοπός είναι να εξασφαλίσεις επαρκή ποσότητα ύπνου, τα υπόλοιπα θα μπουν στη θέση τους όταν έρθει η ώρα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Κορίτσια εμένα στον υπνο με εχει βοηθήσει το σεσουάρ για τα μαλλιά. Εννοείται το μωρό ειναι πλήρως τακτοποιημένο δηλαδη ταισμένο, καθαρό κτλ και δεν κοιμάται με τίποτα. Την ξαπλώνω στο κρεββατάκι της και ανοιγω το σεσουάρ στο χαμηλό. Σε πέντε λεπτά έχει κοιμηθεί. (βεβαια δε ξέρω πόσο θα έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ)

iHQAp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια εμένα στον υπνο με εχει βοηθήσει το σεσουάρ για τα μαλλιά. Εννοείται το μωρό ειναι πλήρως τακτοποιημένο δηλαδη ταισμένο, καθαρό κτλ και δεν κοιμάται με τίποτα. Την ξαπλώνω στο κρεββατάκι της και ανοιγω το σεσουάρ στο χαμηλό. Σε πέντε λεπτά έχει κοιμηθεί. (βεβαια δε ξέρω πόσο θα έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ)

αχχαχαχα πολυ καλο!Τι σκαφιζομαστε για να κοιμησουμε τα μωρα μας δεν περιγραφετε!Αν εχεις νυχτερινο ρευμα. ε οκ θα σου ερθει σχετικα τα ιδια ο λογαριασμος!

FvxMp3.png

Να βγαίνω λες? Θα το δω κι αυτό... πάντως καλά πήγε η πρώτη νύχτα. Δεν σπάραζε στο κλάμα για να καταλάβω ότι θέλει αγκαλιά. Καλά, προχθες μέτρησα 10 φορές θηλασμός στο 24ωρο, και σήμερα μόλις 5!! Αυτό κι αν είναι αλλαγή!!! Λοιπόν, θα πάω για ύπνο σε λίγο... ο Θεός βοηθός και για αυτό το βράδι!! Στείλτε μου μαμαδόσκονη να πάμε καλά!! Φιλιά σε όλες

Kοριτσακι πως ξημερωθηκατε? το γεγονος οτι ακομα δεν εχεις γραψει να θεωρησω οτι δειχνει οτι ακομα ΚΟΙΜΟΣΑΣΤΕΕΕΕ?????

Περιμενω εξελιξεις:-D.Καλημερα.

Kοριτσακι πως ξημερωθηκατε? το γεγονος οτι ακομα δεν εχεις γραψει να θεωρησω οτι δειχνει οτι ακομα ΚΟΙΜΟΣΑΣΤΕΕΕΕ?????

Περιμενω εξελιξεις:-D.Καλημερα.

Αυτό με το πιστολάκι το έκανε και στα 2 της παιδιά μια φίλη μου... κομμώτρια βέβαια!! χαχα

Λοιπόν... ναι, κοιμόμασταν. Δεν ξέρω τι ενέργεια έχει αυτό το βιβλίο και αυτή η μέθοδος... 9.30 κοιμόταν του καλού καιρού, γύρω στις 3.30 γκρίνιαξε λίγο (ούτε ακούστηκε), του έβαλα πιπίλα και στις 7 τον θήλασα. Εγώ σηκώθηκα στις 11 (αναπληρώνω ύπνο) και τον μπέμπη τον ξύπνησα στις 12!!! Μου φαίνεται απίστευτο όλο αυτό. Δηλαδή με δύο καλά κλάμματα έγινε η δουλειά???? Τέλεια! Πετάω!!! Μα πως είναι δυνατόν!!!! Οι υπόλοιπες πως πάτε?

Αυτό με το πιστολάκι το έκανε και στα 2 της παιδιά μια φίλη μου... κομμώτρια βέβαια!! χαχα

Λοιπόν... ναι, κοιμόμασταν. Δεν ξέρω τι ενέργεια έχει αυτό το βιβλίο και αυτή η μέθοδος... 9.30 κοιμόταν του καλού καιρού, γύρω στις 3.30 γκρίνιαξε λίγο (ούτε ακούστηκε), του έβαλα πιπίλα και στις 7 τον θήλασα. Εγώ σηκώθηκα στις 11 (αναπληρώνω ύπνο) και τον μπέμπη τον ξύπνησα στις 12!!! Μου φαίνεται απίστευτο όλο αυτό. Δηλαδή με δύο καλά κλάμματα έγινε η δουλειά???? Τέλεια! Πετάω!!! Μα πως είναι δυνατόν!!!! Οι υπόλοιπες πως πάτε?

Τι να πω συνχαρητηρια!!!!

Μονο προσεχε μη χανει τα γευματα του γιατι ειναι μικρουλης ακομη..

Είναι χοντρουλός, δεν έχει ανάγκη!! Πέρα από την πλάκα, 5 γεύματα τη μέρα είναι καλά για την ηλικία του.

Απ'ότι βλέπω στο τετράδιο της μεγάλης μου που σημείωνα θηλασμούς κλπ, 5 γεύματα είχε κι εκείνη.

Μόλις τον κοίμησα για το τρίτο βράδι "εκπαίδευσης". Και μόλις το πάρι σερί, θα ξαναγυρίσουμε στον πάνω όροφο, πρώτα δίπλα μου και μετά στο παιδικό δωμάτιο μαζί με την αδερφή του. ΄

Και τότε θα πω ότι θα κοιμηθούμε σαν άνθρωποι (και σαν ζευγάρι εμείς...):shock:

Διαφημίσεις

χαιρομαι κοριτσια!!

θα δειτε που σε κανα μηνα, θα σας φαινεται σαν να το βλεπατε σε ταινια την παλια τρελαμενη κατασταση...

εγω την δευτερα την κοιμησα και για δεκατιανο και για μεσημερι(κοιμηθηκε κανονικα, σαν ημασταν σπιτι) στο σπιτι της μητερας μου...

σε λιγο κλεινουμε χρονο, καιηταν η 1η φορα.

φανταστητε οτι την πηγαινω καθημερινα εκει απο 2 μηνων!!!!!!!

αλλα κοιμοταν στο καροτσι κανα μισαωρο και ολη την αλλη μερα ΓΚΡΙΝΙΑ!!!

απο 9 μηνων που ξεκινησαμε την εκπαιδευση δεν ειχα επιχειρησει να την κοιμησω αλλου,φοβηθηκα μην χασουμε τον ρυθμο μας.

κατι που σημαινει, οτι και χριστουγεννα και πρωτοχρονια,ημασταν μονοι στο σπιτι...

χαλαλι ομως, γιατα αποτελεσματα που εχει στην μικρη θα θυσιαζα ολα τα χριστουγεννα της ζωης μου...

Μπράβο και σ'εσάς!! Χμ... να κάνω κι εγώ ένα πείραμα στης μαμάς μου, γιατι εκεί μέχρι στιγμής χαζουπνάκους του τέταρτου έπαιρνε.

Αυτό είναι αλήθεια, χαλάλι αν είναι τα μικρά μας να κοιμούνται καλά και σωστά!!

Άντε καλή μας νύχτα!!

katerina HT

αν καταλαβα καλα εισαι στις πρωτες μερες τις εκπαιδευσης,ε?

εγω θα σου ελεγα να μην επιχειρησεις καν, να την βαλεις να κοιμηθει αλλου για τουλαχιστον 15 μερες!! ποσο μαλλον στης μητερας σου.

η βαση της λογικης της μεθοδου, ειναι οτι μαθαινει οτι σε αυτο το κρεβατι, με αυτα τα αρκουδακια , πιπιλες κλπ, θα κοιμηθει.

αν της τα αλλαξεις πανω που το μαθαινει, μπορει να στραβωσει το πραγμα, και θα πισωγυρισετε, αλλα μπορει να σου κλαψει κιολας και αυτην την φορα θα φταις εσυ...

εμεις θελαμε να την βαλουμε στο δωματιο της, αλλα δεν θελαμε να το συνδιασουμε με την εκπαιδευση, θεωρησα οτι ολα μαζι θα την δυσκολευαν...

ηταν λαθος ομως, αν και περιμενα 1 μηνα μετα, οταν τελικα την πηγα στο δωματιο της δυσκολευτηκε να κοιμ 2 βραδια, πεθανα απο τις ενοχες για την αποφαση μου...

βεβαια, μετα ειναι η καλυτερη της στο δωματιο της, τρελενεται με τα ζωακια κλπ στους τοιχους...

τα χαιρεταμε και ενα-ενα πριν τους υπνους και ειναι μερος της διαδικασιας που βοηθαει.

όποτε αποφασισεις να της αλλαξεις χωρο, ή την κοιμησεις στην μητερα σου μη ξεχασεις να την ξεναγησεις στον χωρο , να της εξηγησεις οτι σημερα θα κοιμηθει εκει. μεινε μαζι της 10 λεπτα,γυριστε γυρω στο δωματιο

μην την βαλεις στα μουλοχτα, γιατι οταν θα την αφησεις μονη, θα παρατηρησει τις διαφορες και ισως τρομαξει...

α!δεν ξερω αν σου εχει παρει πιπιλα, αλλα εμενα αυτο που προτεινει το βιβλιο για τις 2-3 πιπιλες, με εχει σωσει!

οταν της λεω τα γνωστα πριν την αφησω, της τις δινω στο χερι και τις επεξεργαζεται και να θελει να γκρινιαξει(αν δεν νυσταζει πολυ ή θελει να συνεχισει την παρεα με την μαμα) ξεχνιεται!!!

επισης κατα την διαρκεια του υπνου,τις αλλαζει σαν ..τα πουκαμισα:lol:

βεβαια τις λαχταραει τοσο γιατι πιπιλα βλεπει μονο στο κρεβατι!

πολυ αυστηρα, μονο εκει!

Μπέμπη έχω, 6,5 μηνών, εσένα η δικιά σου πόσο είναι??

Πιπίλα του έχω και όντως την πιάνει και τη βάζει στο στόμα, όμως δεν σκέφτηκα για 2-3. Καλή ιδέα.

Λοιπόν, 3ο βράδι και δεν ξύπνησε καθόλου. Μάλιστα από θηλασμό σε θηλασμό πέρασαν 10 ώρες αυτή τη φορά!! Τι να πω, υποκλίνομαι!! Σήμερα θα κοιμηθούμε πάλι μια τελευταία φορά στον κάτω όροφο, για να το σιγουρέψω και από αύριο ανεβαίνουμε πάνω.

Όμως, λες να έχω θέμα όταν τον βάλω στο κανονικό του το κρεβατάκι? Τώρα τον έχω σε παρκοκρέβατο για να είναι δίπλα μου. Υπάρχει και η κούνια του που εκεί κοιμάται τα μεσημέρια. Τον ξέρει το χώρο. Καλά, ας κάνω ένα βήμα τη φορά. Προς το παρόν είμαστε σε πολύ καλό δρόμο!!! Να είναι καλά το βιβλίο και τα κορίτσια του φόρουμ που μας έδειξαν το δρόμο!

Μπράβο και σ'εσάς!! Χμ... να κάνω κι εγώ ένα πείραμα στης μαμάς μου, γιατι εκεί μέχρι στιγμής χαζουπνάκους του τέταρτου έπαιρνε.

Αυτό είναι αλήθεια, χαλάλι αν είναι τα μικρά μας να κοιμούνται καλά και σωστά!!

Άντε καλή μας νύχτα!!

Φρόντισε να μην αλλάξει περιβάλλον ούτε κρεβάτι ούτε τίποτα για κανένα 15ήμερο!!!

Έτσι πετούσαμε κι εμείς. Ο γιος μας 8,5 μηνών και από το πρώτο βράδυ εφαρμογής, έκλαψε 10' έντονα άλλα 10' γοερά και μετά ύπνος για 11 ώρες με ένα διάλειμμα στις 8 το πρωί για θηλασμό.

2η μέρα: 2 ημερήσιοι ύπνοι x 45' ο καθένας, βραδινός ύπνος 11 ώρες μονορούφι με θηλασμό στις 8.

3η μέρα: έρχονται τα πεθερικά, αφού είπαμε "μια χαρά είμαστε, εφαρμόστηκε". Έλα όμως που επηρεάστηκε... :cry:. 2 ημερήσιοι ύπνοι x 30' με 5λεπτο κλάμα, βραδινός μονορούφι 10 ώρες με θηλασμό στις 7.

και από εκεί ξεκινάει η κατηφόρα...

4η μέρα: ημερήσιοι ύπνοι 30', ο πρώτος 45λεπτο κλάμα που δεν έχω ξανακούσει :cry: . Βραδινός ύπνος κανονικά γιατί τους είπαμε να κάνουν καμιά βόλτα 1 ώρα πριν τη διαδικασία ύπνου.

5η μέρα: φεύγουν. Δυσκολία στους ημερήσιους ύπνους, βραδινός μια χαρά.

Να μην σας τα πολυλέω: καταλήξαμε να τον κοιμίζω εγώ στους ημερήσιους ύπνους, να κοιμάται 30' - 1 ώρα. Βραδινούς ύπνους: κοιμάται μόνος του και με χαρά όπως πρώτα (ευτυχώς! ) αλλά ξυπνάει 4 - 5 το πρωί περιμένει στην αρχή γκρινιάζοντας και όσο πάει δυναμώνει οπότε τον παίρνω για θηλασμό, κοιμάται μόνος του πάλι και ξυπνάει στις 8 (από 10 το βράδυ)

Εν κατακλείδι: σώσαμε το ότι κοιμάται μόνος του το βράδυ και ότι μετά από θηλασμό δεν θέλει να κοιμηθεί στο στήθος όπως έκανε παλιά οπότε τον βάζω μισοξύπνιο στο κρεβάτι του.

Ξαναγυρίσαμε στο να τον κουνάω για να κοιμηθεί στους ημερήσιους ύπνους του (σιέστες) και στο ότι δεν κοιμάται αρκετά την ημέρα, πιστεύω, διότι κουράζεται και γκρινιάζει.

Δεν ξέρω τι ρόλο έπαιξε η συγκυρία το ότι βγάζει δόντια αυτή την περίοδο.

Πάντως, από 3η μέρα και μετά καταστράφηκε το μεγαλύτερο κομμάτι της μεθόδου και είχαμε 2 εβδομάδες προσπαθώντας να τον επαναφέρουμε αλλά μάταια. Ίσως να έφταιξε το ότι μπερδευτήκαμε κιόλας: θέλει - δεν θέλει να κοιμηθεί, πονούν - δεν πονούν τα δόντια. Ενδοιασμοί γενικώς που δημιουργήθηκαν από τα έντονα κλάματά του καθημερινώς ενώ δεν ακούγαμε μέχρι τότε τη φωνούλα του.

Επιμένω, πάντως, και προτείνω ακόμη τη μέθοδο αυτή!

Αφήστε κορίτσια! Όποτε σκέφτομαι το πόσο εύκολα το είχαμε ξεκινήσει και πετύχει, μου 'ρχεται να σκάσω!!! Για πολύ στενοχώρια μιλάμε! Πήραμε φόβο πλέον και δεν τολμούμε να ξαναδοκιμάσουμε μήπως και δεν πετύχει.

Όποια φίλη έχει κάτι να μου πει, ας το πει μπας και ηρεμήσω λίγο και παρηγορηθώ!

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ή έχει τύχει και σε άλλα παιδάκια αλλά τις φορές που έκλαιγε πολύ (μετά την 4η μέρα που χάλασε η μέθοδος) έκανε κακά μετά και κοιμόταν, όχι όλες τις φορές όμως. Λέτε να έχει να κάνει με την ψυχολογία του; Επίσης, τις ημέρες εκείνες τον βάζαμε την ημέρα για ύπνο συμφωνα με τη μέθοδο και το βλέμμα του ήταν τρομαγμένο. Το βράδυ, άλλο παιδί, με χαμόγελα μας αποχαιρετούσε!

Ευχαριστώ!

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι τον πείραξε όταν ήρθαν τα πεθερικά σου. Η αλλαγή στα πρόσωπα ή τον έβαζαν εκείνοι για ύπνο?

Πρέπει δηλαδή να το κάνουμε κατά γράμμα και να μην παρεκκλίνουμε καθόλου από το πρόγραμμα, ειδικά στην αρχή.

Αχ, μην μου λέτε ότι υπάρχουν πισωγυρίσματα......... Τώρα θα προσέχω περισσότερο.

Το βιβλίο θα το πάρω στα χέρια μου αύριο. Μίλησα με τη φίλη μου αυτή που θα μου το δώσει και μου είπε ότι όταν τελειώσω εγώ το διάβασμα, να το δώσω και στη μαμά μου και στην πεθερά μου, γενικά να ξέρουν όλοι αυτή τη μέθοδο και να την εφαρμόζουν όποτε χρειάζεται.

Εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί τώρα την εφαρμόζω για πρώτη φορά.....

Στο "κοιμήσου παιδί μου" αυτό που δε συμφωνώ είναι η διαδιακασία "κοιτάζω το ρολόι και πηγαίνω στο παιδί, μετά από 1 λεπτό, μετά πηγαίνω μετά από 3 λεπτά κ.τ.λ." Όταν το παιδί κλαψουρίζει λίγο από τη δυσφορία της νύστας και γκρινιάζει μέσα στο κρεβατάκι του, θα μπορούσα να το αφήσω να κλαψουρίζει όσο πάει μέχρι να κοιμηθεί. Αν όμως αρχίζει και τσιρίζει και ουρλιάζει ούτε 1 λεπτό ολόκληρο δε θα μπορούσα να το αφήσω μόνο του. Εκτός από το ρολόι και το είδος του κλάματος έχει σημασία. Αυτό που κάνω είναι όταν αρχίσει το μωρό να δυσφορεί πολύ και το κλάμα του να γίνεται πολύ έντονο το παίρνω λίγο αγκαλίτσα να ηρεμήσει και μετά πάλι στο κρεβατάκι.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Ακριβως το ιδιο κι εμεις,ξεκινησε απο τους κολικους που την ηρεμουσε κι εγινε συνηθεια,γενικα με τον υπνο μεγαλο προβλημα,η μπεμπα ειναι 65 ημερων και δεν ειναι του υπνου,σημερα απο τις 5 το απογευμα θηλασμος,αλλαγμα,ξενο γαλα,θηλασμος και ακομα κοιταει με ανοιχτα ματια,την βγαζεις απο το στηθος κλαιει,νομιζεις οτι πειναει, την δινεις κι αλλο ξενο,εμμετος!Παλι απο την αρχη,μαρτυριο.Μονο με το πιστολακι μεχρι να ζαλιστει,αλλα ως ποτε με αυτο το πιστολακι,πιπιλα δεν θελει,δεν ξερω αν ειναι λυση να την αφησεις στην κουνια να κλαιει,αυτο με τα χαδια,ενα λεπτο και μετα ξανα δεν πιανει,ειναι πολυ πονηρη,μια μεθοδος λεει για 19 λεπτα κλαμα και σιγουρα θα κοιμηθεί, αλλα ποιος αντεχει να το κανει

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι τον πείραξε όταν ήρθαν τα πεθερικά σου. Η αλλαγή στα πρόσωπα ή τον έβαζαν εκείνοι για ύπνο?

Πρέπει δηλαδή να το κάνουμε κατά γράμμα και να μην παρεκκλίνουμε καθόλου από το πρόγραμμα, ειδικά στην αρχή.

Αχ, μην μου λέτε ότι υπάρχουν πισωγυρίσματα......... Τώρα θα προσέχω περισσότερο.

Το βιβλίο θα το πάρω στα χέρια μου αύριο. Μίλησα με τη φίλη μου αυτή που θα μου το δώσει και μου είπε ότι όταν τελειώσω εγώ το διάβασμα, να το δώσω και στη μαμά μου και στην πεθερά μου, γενικά να ξέρουν όλοι αυτή τη μέθοδο και να την εφαρμόζουν όποτε χρειάζεται.

Εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί τώρα την εφαρμόζω για πρώτη φορά.....

Όταν εφαρμόζεις τη μέθοδο θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον για 10 ημέρες ακριβώς οι ίδιες συνθήκες χωρίς παρεκκλίσεις διότι το παιδί θα κοιτάξει να "πιαστεί" από κάθε παρέκκλιση για να βρει πάτημα και εφόσον το πρόγραμμά του δεν είναι αποδεκτό ακόμη από το ίδιο.

Με τον ερχομό των πεθερικών μου κι ενώ όλα ήταν μια χαρά (εννοώ από την εφαρμογή της μεθόδου - σας λέω το μοναδικό του κλάμα ήταν 10' της 1ης μέρας και τέλος!! ), φαίνεται ότι, αν και πήγαινε σύμφωνα με το πρόγραμμα, ακόμη δεν είχε αποδεκτεί πλήρως αυτές τις συνήθειες και "ρυθμίσει" το βιολογικό του ρολόι και απορρυθμίστηκε οπότε καλούσε κάποιον άλλον από αυτόν που τον έβαζε σε πρόγραμμα γιατί ήξερε ότι θα το πετύχει! Σας λέω άλλο παιδί και άλλη συμπεριφορά αυτομάτως!

Και για κακή μου τύχη επαληθεύτηκα ακόμα μια φορά από αυτό που λέω πάντα στους γονείς των μαθητών μου (δασκάλα είμαι) ότι κανένα παιδί δεν είναι χαζό! Από τη γέννησή τους ακόμα καταλαβαίνουν τα πάντα απλά εμείς δεν έχουμε την ικανότητα να τα εισπράξουμε το τι καταλαβαίνουν. Τα καταλαβαίνουν με τον δικό τους τρόπο. Αυτά είναι οι πλαστελίνες και εμείς οι σμιλευτές.

Πολύ επικίνδυνο που ξεκίνησες τη μέθοδο χωρίς να την διαβάσεις και να την κατανοήσεις πλήρως! Όχι μόνο εσύ αλλά και ο σύζυγος συμφωνόντας και εκείνος για την εφαρμογή της. Λέω επικίνδυνο διότι και το παιδί καταλαβαίνει το ότι δεν είμαστε 100% σίγουροι για το τι θα κάνουμε και εμείς πιο εύκολα θα κάνουμε το λάθος και βάζοντας το παιδί σε μία διαδικασία "ελεγχόμενου κλάματος" τζάμπα. Όπως εμείς που δεν είχαμε προσέξει ότι δεν πρέπει να αποσπάται από επισκέψεις για κάποιο χρονικό διάστημα μη προσέχοντας το συγκεκριμένο σημείο στο βιβλίο και μη κοιτώντας εδώ στο forum για συμβουλές. :cry:

Καλή συνέχεια εύχομαι ολόψυχα!

Υ.Γ. Άμεσα ανάγνωση και αποστήθιση!

Στο "κοιμήσου παιδί μου" αυτό που δε συμφωνώ είναι η διαδιακασία "κοιτάζω το ρολόι και πηγαίνω στο παιδί, μετά από 1 λεπτό, μετά πηγαίνω μετά από 3 λεπτά κ.τ.λ." Όταν το παιδί κλαψουρίζει λίγο από τη δυσφορία της νύστας και γκρινιάζει μέσα στο κρεβατάκι του, θα μπορούσα να το αφήσω να κλαψουρίζει όσο πάει μέχρι να κοιμηθεί. Αν όμως αρχίζει και τσιρίζει και ουρλιάζει ούτε 1 λεπτό ολόκληρο δε θα μπορούσα να το αφήσω μόνο του. Εκτός από το ρολόι και το είδος του κλάματος έχει σημασία. Αυτό που κάνω είναι όταν αρχίσει το μωρό να δυσφορεί πολύ και το κλάμα του να γίνεται πολύ έντονο το παίρνω λίγο αγκαλίτσα να ηρεμήσει και μετά πάλι στο κρεβατάκι.

Ναι, όταν ψιλογκρινιάζει το αφήνεις. Φυσικά και έχει σημασία το είδος του κλάματος. Γι' αυτό μέσα στο βιβλίο λέει ότι οι χρόνοι ισχύουν όταν κλαίει και όχι όταν κλαψουρίζει - γκρινιάζει. Οι χρόνοι πάντως δεν είναι καθόλου τυχαίοι. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Εφαρμόζεις τη μέθοδο; γιατί δεν λέει ότι πρέπει να το πάρεις διότι καταστρέφονται όλα και λογικό βλέποντας το παιδί ότι το κλάμα του "πιάνει τόπο".

Η μόνη σημαντική παράλειψη, κατ' εμέ, που έχει το βιβλίο είναι ότι δεν λέει χρόνους μετά την 7η μέρα εφαρμογής. Συμφωνείς Κατερίνα (k@te) ; ;)

Επίσης, αυτό που πάθαμε εμείς, δεν έλεγε τι πρέπει να κάνουμε αν είναι στο βραδινό του ύπνο εντάξει και συνεχίζει να αντιστέκεται στις σιέστες του (ημερήσιοι ύπνοι) και μετά την 7η μέρα. Εκεί τα μπλέξαμε και κάναμε ό,τι να 'ναι :cry: και φυσικά ο μικρός κατάλαβε την αδυναμία μας αυτή και δεν έλεγε να υπάρξει πρόοδος (2 εβδομάδες δεν βλέπαμε μείωση στο κλάμα του - 20') και αυτός ήταν ο λόγος που τροποποιήσαμε τη μέθοδο (βραδινός ύπνος - κανονική εφαρμογή του προγράμματος, σιέστες - κούνημα στο ώμο και τοποθέτηση στο κρεβατάκι του). Δεν αντέχαμε άλλο, μας "έτρωγαν" οι αμφιβολίες για το τι δεν κάνουμε καλά σε συνδυασμό με την "πίεση" του κλάματός του! :cry: Να πάρει!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...