Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

Χαρά-Μαρία, το εφαρμοσα εγω στον μπέμπη μου που κοιμάται ακόμα στο δωματιο μας(θα τον παω στο δικό του απ'το 6μηνο και μετα και αναλογως πως θα παει τον βραδυνο θηλασμό).Κανω ακριβως οτι λεει στο βιβλιο απλως πηγαινω για ύπνο αφου εχει αποκοιμηθει και εχω την κουνια του ετσι ωστε να μην εχει αμεση οπτικη επαφη με το δικο μας οταν ειναι ξαπλωμένος.

Το θεμα ειναι να συνηθησει το κρεββατάκι του.

QqmLp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα κορίτσια,

την άποψή σας θα ήθελα, έχω ένα αγοράκι 7 μηνών, το θηλάζω σχεδόν πρωί και βράδυ και την τελευταία εβδομάδα ενώ κοιμόταν το βράδυ από τις 9 με ένα ξύπνημα γύρω στις 2 για να φάει, τώρα ξυπνάει το λιγότερο 3-4 φορές κάθε βράδυ!!Υπάρχουν μέρες που ξυπνούσε και κάθε μία ώρα μέχρι τις 4 το πρωί!

Υιοθέτησε πιστεύετε κακή συνήθεια ή κάτι του συμβαίνει?

Καλησπέρα κορίτσια,

την άποψή σας θα ήθελα, έχω ένα αγοράκι 7 μηνών, το θηλάζω σχεδόν πρωί και βράδυ και την τελευταία εβδομάδα ενώ κοιμόταν το βράδυ από τις 9 με ένα ξύπνημα γύρω στις 2 για να φάει, τώρα ξυπνάει το λιγότερο 3-4 φορές κάθε βράδυ!!Υπάρχουν μέρες που ξυπνούσε και κάθε μία ώρα μέχρι τις 4 το πρωί!

Υιοθέτησε πιστεύετε κακή συνήθεια ή κάτι του συμβαίνει?

Ειμάστε πολλές μανούλες που περνάμε τα ίδια . Και εμένα ενα ξύπνημα εκανε μεχρι 5,5 μηνων και πλεον ξυπνάει παρα πολυ συχνά . Η συχνότητα ποικίλει .

Το πιο πιθανό να φταίνε τα δόντια .

JJBjp3.png

εγω σωθηκα με αυο το βιβλιο!!!!!!

κοιμοταν σερι ο μικρος μου αλλα πριν 2 μηνες αρχισε να εχει πολλα ξυπνηματα την νυχτα

μου μιλησαν λοιπον για το βιβλιο και το πηρα.....μεσα σε 7 μερες το παιδακι μου εμαθε ξανα να κοιμαται σαν πουλακι

Διαφημίσεις

'Εχω ένα κοριτσάκι 6 μηνών που από δικό μου φταίξιμο έμαθε να κοιμάται μονο στο στήθος. Αυτό συνεπάγεται ότι όποτε το βράδυ ξυπνήσει , εκεί που θα της αρκούσε απλά να ξανακλείσει τα ματάκια της και να κοιμηθει, η σοφούλα κλαίει μέχρι να ακουμπήσει το στήθος. Το θεωρώ πολύ κακό αυτό για το μωρό, να νιώθει τόσες πολλές φορές την ημέρα ότι έχει απόλυτη εξάρτηση από το στήθος γιατί δεν απολαμβάνει κατι τόσο φυσικό όπως ο ύπνος. Δεν ξεκουράζεται όπως πρέπει, δεν μπορεί να φάει τις στέρεες τροφές με όρεξη καθώς της προκαλεί υπνηλία το φαί και θέλει στήθος. Το ίδιο ισχύει και για όταν παίζει. Είναι κρίμα να αφήνουμε ένα τέτοιο πρόβλημα να διαιωνίζεται απλά για να μην αφήσουμε ένα μωράκι να κλάψει. Δε λέω ότι είναι ότι καλύτερο το κλάμα, όχι όμως ότι είναι προτιμότερο να μη κοιμάται σωστά. Μη νομίζουμε ότι έιναι μόνο δικό μας πρόβλημα το να ξυπνάμε κάθε μια ώρα το βράδυ. Και για το μωρό είναι εξίσου, ίσως και χειρότερα βάρβαρο. Γι'αυτό λοιπόν προμηθεύτηκα το βιβλίο. Χθές το βράδυ ήταν η πρώτη εφαρμογή. Έκανε λοιπόν 25 λεπτά να κοιμηθεί μόνη της κιόχι ότι έκλαιγε συνέχεια αλλά που και που και έμοιαζε πιο πολύ με νανούρισμα παρά για κλάμα. Το δύσκολό ήταν τοβράδυ που ξύπνησε κατά τις 01 και 15. Δώστε μου τα φώτα σας και όσες το έχετε εφαρμόσει. Εγώ όπως έλεγε το βιβλίο, μέσα σε 1' ήμουν μέσα, το ίδιο μετά από 3', κ.ο.κ. Έχω την αίσθηση ότι πιο πολύ την ξύπνησα και δεν την άφησα να νανουριστέι παρά καλό έκανα. Το αποτέλεσμα ήταν να κοιμηθεί στις 03 και 30. Μέχρι το πρωί στις 08:30. Πιστέύω σε δυο μερούλες να δω διαφορά. Πείτε μου αν μπορείτε, με τι ρυθμό είδατε βελτίωση στα νυχτερινά ξυπνήματα. Ευχαριστώ!!!

gth0p3.png

'Εχω ένα κοριτσάκι 6 μηνών που από δικό μου φταίξιμο έμαθε να κοιμάται μονο στο στήθος. Αυτό συνεπάγεται ότι όποτε το βράδυ ξυπνήσει , εκεί που θα της αρκούσε απλά να ξανακλείσει τα ματάκια της και να κοιμηθει, η σοφούλα κλαίει μέχρι να ακουμπήσει το στήθος. Το θεωρώ πολύ κακό αυτό για το μωρό, να νιώθει τόσες πολλές φορές την ημέρα ότι έχει απόλυτη εξάρτηση από το στήθος γιατί δεν απολαμβάνει κατι τόσο φυσικό όπως ο ύπνος. Δεν ξεκουράζεται όπως πρέπει, δεν μπορεί να φάει τις στέρεες τροφές με όρεξη καθώς της προκαλεί υπνηλία το φαί και θέλει στήθος. Το ίδιο ισχύει και για όταν παίζει. Είναι κρίμα να αφήνουμε ένα τέτοιο πρόβλημα να διαιωνίζεται απλά για να μην αφήσουμε ένα μωράκι να κλάψει. Δε λέω ότι είναι ότι καλύτερο το κλάμα, όχι όμως ότι είναι προτιμότερο να μη κοιμάται σωστά. Μη νομίζουμε ότι έιναι μόνο δικό μας πρόβλημα το να ξυπνάμε κάθε μια ώρα το βράδυ. Και για το μωρό είναι εξίσου, ίσως και χειρότερα βάρβαρο. Γι'αυτό λοιπόν προμηθεύτηκα το βιβλίο. Χθές το βράδυ ήταν η πρώτη εφαρμογή. Έκανε λοιπόν 25 λεπτά να κοιμηθεί μόνη της κιόχι ότι έκλαιγε συνέχεια αλλά που και που και έμοιαζε πιο πολύ με νανούρισμα παρά για κλάμα. Το δύσκολό ήταν τοβράδυ που ξύπνησε κατά τις 01 και 15. Δώστε μου τα φώτα σας και όσες το έχετε εφαρμόσει. Εγώ όπως έλεγε το βιβλίο, μέσα σε 1' ήμουν μέσα, το ίδιο μετά από 3', κ.ο.κ. Έχω την αίσθηση ότι πιο πολύ την ξύπνησα και δεν την άφησα να νανουριστέι παρά καλό έκανα. Το αποτέλεσμα ήταν να κοιμηθεί στις 03 και 30. Μέχρι το πρωί στις 08:30. Πιστέύω σε δυο μερούλες να δω διαφορά. Πείτε μου αν μπορείτε, με τι ρυθμό είδατε βελτίωση στα νυχτερινά ξυπνήματα. Ευχαριστώ!!!

Εμένα ο μπέμπης ήταν δύσκολη περίπτωση.Με το που τον ακουμπούσα (κοιμησμένο) από το στήθος στη κούνια πεταγόταν και εκλαιγε υστερικά και όταν ξυπνουσε το βραδυ ή το πρωι παλι ηταν με πολύ κλάμα.

Ακολούθησα ακριβώς τους χρονους και τις συμβουλές (κουκλάκι ύπνου, ενα 10λεπτο νανουρισματακι πριν...)του βιβλίου και έστρωσε τον βραδυνο ύπνο στις 10 μερες.Τωρα (οχι οτι δεν γκρινιαζει ποτε) αλλά δεν φοβαται την κούνια του, ξυπνάει και παιζει με το κουκλακι του....εχει μεγαλη αλλαγη.

Αυτο που κανω πια ειναι όταν τον ακουω και δεν κλαίει ή ειναι ετοιμος να κοιμηθει δεν πηγαινω γιατι εχω παρατηρησει οτι τον ξεσηκώνω και πολλές φορες κλαιει μετα ή "ξυπναει".

QqmLp3.png

Εμενα παλι ο μεγαλος ηταν ετσι, κοιμοταν μονο με το στηθος και οταν τον αφηνα ξυπναγε. Εκανα λοιπον υπομονη και σιγα σιγα καθως μεγαλωνε αλλαξε αυτο και τωρα κοιμαται και χωρις στηθος, αν βεβαια ειναι ευχερο δεν το αρνουμαστε! Ο μικρος ειναι διαφορετικο μωρο, κοιμαται ειτε στο στηθος ειτε οχι και οταν τον αφηνω δεν ξυπναει... Ισως βεβαια κι αυτο αλλαξει... Επισης διαβαζω ολο και περισσοτερες ερευνες που θεωρουν ευεργετικη την αγκαλια και επικινδυνο το κλαμα ιδιαιτερα σε μωρα κατω του ετους...

Εμενα παλι ο μεγαλος ηταν ετσι, κοιμοταν μονο με το στηθος και οταν τον αφηνα ξυπναγε. Εκανα λοιπον υπομονη και σιγα σιγα καθως μεγαλωνε αλλαξε αυτο και τωρα κοιμαται και χωρις στηθος, αν βεβαια ειναι ευχερο δεν το αρνουμαστε! Ο μικρος ειναι διαφορετικο μωρο, κοιμαται ειτε στο στηθος ειτε οχι και οταν τον αφηνω δεν ξυπναει... Ισως βεβαια κι αυτο αλλαξει... Επισης διαβαζω ολο και περισσοτερες ερευνες που θεωρουν ευεργετικη την αγκαλια και επικινδυνο το κλαμα ιδιαιτερα σε μωρα κατω του ετους...

Κατερινακι τα ιδια και οι δικοι μου γιοι.

Ο μεγαλος κοιμοταν ελαχιστα, μονο στο στηθος και ξυπνουσε με το παραμικρο. Ο μικρος κοιμαται συχνα και ευκολα και σπανια στο στηθος....μαλλον την νυχτα που ξυπναει τον βαζω να θηλασει ξαπλωμενος και αποκοιμιεται αμεσως. Εντελως διαφορετικο παιδι, αρκετα βραδια δεν ξυπναει καθολου! Δεν πιστευω την τυχη μου!!! :lol:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Χαρά-Μαρία, το εφαρμοσα εγω στον μπέμπη μου που κοιμάται ακόμα στο δωματιο μας(θα τον παω στο δικό του απ'το 6μηνο και μετα και αναλογως πως θα παει τον βραδυνο θηλασμό).Κανω ακριβως οτι λεει στο βιβλιο απλως πηγαινω για ύπνο αφου εχει αποκοιμηθει και εχω την κουνια του ετσι ωστε να μην εχει αμεση οπτικη επαφη με το δικο μας οταν ειναι ξαπλωμένος.

Το θεμα ειναι να συνηθησει το κρεββατάκι του.

Καπως ετσι το εχουμε σκεφτει τελικα κι εμεις! θα το δοκιμασουμε και ελπιζω να πιασει.

Διαφημίσεις

Είμαι πολύ χαρούμενη για 1ο βράδυ, αν συνεχιστεί και αύριο θα είμαι ακόμα πιο χαρούμενη!

Διαβάσαμε στο φόρουμ για ένα βιβλίο, το "Κοιμήσου παιδί μου". Το πήρα και το ακολούθησα 100% και για πρώτη φορά (είναι 6 μηνών) κοιμήθηκε μόνος του, ξυπνώντας μόνο 2 φορές!!!

Το βιβλίο λέει ότι μόνο τα παιδιά που είχαν μάθει αλλιώς ακόμα και με την μέθοδο στην αρχή θα ξυπνάνε κανά 2 φορές αλλά θα κοιμούνται αμέσως μετά.

Εν τάχυ τί διάβασα:

Τα παιδιά μας δεν έχουν κανένα πρόβλημα όταν δεν κοιμούνται, εκτός από τους κολικούς, αλλά μιλάμε για 3-4 μηνών και πάνω. Δεν είναι τα δόντια λοιπόν, δεν είναι που τα φιλάμε όλη μέρα, δεν είναι ξενύχτηδες- απλά δεν εκπαιδεύτηκαν στο να κοιμούνται σωστά. Ο ύπνος εκπαιδεύεται. Γι αυτό ξυπνάνε και θέλουν αγκαλιές και άλλα.

Εμείς πρέπει να τους μάθουμε να κοιμούνται!!!

ΠΩΣ?

1) Σταθεροποιούμε τα γεύματα

2) Σταθεροποιιούμε την εμφάνιση του δωματίου του

3) ΤΟυ μαθαίνουμε 1 αρκουδάκι, 1 πιπίλα και ένα πανάκι

4) Σταθεροποιούμε τις διαδικασίες (μπάνιο πριν τον ύπνο, μασάζ, 10 ήσυχα λεπτά με το μωρό)

Και μετά:

- Τον βάζουμε στο κρεβάτι του με ολοσκόταδο, μαζί με τα 3 πραγματάκια και του λέμε ένα ποιηματάκι που δεν θα αλλάζει. Όπως "Αγάπη μου τώρα εσύ πρέπει να κοιμηθείς, εμείς σε αγαπάμε και κοιμόμαστε στο διπλανό δωμάτιο, εσύ κοιμήσου όλο το βράδυ με το αρκουδάκι σου τον ΓΟύινι. Καληνύχτα." Του μιλάμε μόνο για 10 δευτερόλεπτα

- Φεύγουμε. ΤΟ πιο πιθανό είναι να κλαίει γοερά. Οπότε

1η ημέρα. Περιμένουμε 1 λεπτό, ξαναμπαίνουμε και του λέμε με κλειστό φως το ποιηματάκι. Φεύγουμε χωρίς να το αγγίξουμε, χαι΄δέψουμε , του δώσουμε τίποτα να πιει, κοκ. Αν συνεχίζει και κλαίει περιμένουμε 3 λεπτά, ξαναμπαίνουμε στο δωμάτιο και ξανά η διαδικασία. Φεύγουμε και αν συνεχίσει να κλαίει, τότε επιστρέφουμε στα 5 λεπτά. Μετά το 5λεπτο δεν αυξάνονται οι αναμονές, αλλά συνεχίζουμε χωρίς να σπάσουμε. ΤΟ πιο πιθανό θα κοιμηθεί

2η μέρα. Η ίδια διαδικασία αλλά ξεκινάμε από το 3λεπτο.

Εμένα στα 5 λέπτά κοιμήθηκε και δεν το πίστευα. Ξύπνησε μόνο 2 φορές και παρότι έκλαιγε έκανα την ίδια διαδικασία. Ακόμα και αν νομίζετε ότι πρέπει να θηλάσετε, μόνο αυτο θα κάνετε, όχι χάδια κα.

Ξύπνησε 8:30 το πρωί. ΠΟυ συνήθως ξυπνάει 7-7:30.

Το βιβλίο λέει ότι τα παιδιά που δεν κοιμούνται σερί εμφανίζουν εξάρτηση από το άτομο που τα φροντίζει, νεύρα, κλάμματα και κακοδιάθεση.

beeeeezzzzz

Μπράβο σου! Κράτα χαρακτήρα και σίγουρα θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι θα είναι όλοι ευχαριστημένοι και ξεκούραστοι. Πες μας μετά πως πήγε στη συνέχεια.

Η μέθοδος αυτή αν δεν κάνω λάθος λέγεται ελεγχόμενου κλάματος;

Θα συμφωνήσω απολύτα με αυτήν την μέθοδο, στο μόνο όμως που διαφωνώ είναι το απόλυτο σκοτάδι. Ένα φωτάκι νυκτός νομίζω θα δημιουργούσε μεγαλύτερη ασφάλεια.

O5X4p2.png 

Διαφημίσεις

καλημερα το θεμα για αυτο το βιβλιο εχει συζητηθει παρα πολυ εδω και καντε το κοπο να το διαβασετε μεχρι τελους......οι επιστημονες εχουν αρχισει και διαφωνουν οσο για το σωστο της μεθοδου....http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=19559&highlight=%EA%EF%E9%EC%E7%F3%EF%F5+%F0%E1%E9%E4%E9.

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

πριν το διαβάσω, ημουν πολύ επιφυλακτική...ιδίως αν ανεφερε ότι πρέπει να αφήσω το παιδί να σκάσει στο κλάμμα που δε θα το εκανα. Αλλά είχα προσέξεει πως αλλάζει η συμπεριφορα του μικρού και έπρεπε να πάρω πιο δραστικές λύσεις. Δεν τον καταπόνησα, οπότε δεν βλέπω το γιατί να μην είναι σωστό.

beeeeezzzzz

τα παιδια δεν φοβούνται το σκοτάδι, οι φοβίες ερχονται αργότερα.και καλό είναι να εχουν συνηθίσει. εγω από μικρή έτρεμα στο σκοτάδι... κουκουλωνόμουν μέχρι πάνω ως τα 30.... ναι.και πιο μικρη σχεδόν κατουριόμουν...

δεν θέλω το παιδί μου να εχει τετοιες φοβιες. Εξάλλου παρατήρησα πως κοιμάται καλύτερα στο σκοτάδι...

beeeeezzzzz

πριν το διαβάσω, ημουν πολύ επιφυλακτική...ιδίως αν ανεφερε ότι πρέπει να αφήσω το παιδί να σκάσει στο κλάμμα που δε θα το εκανα. Αλλά είχα προσέξεει πως αλλάζει η συμπεριφορα του μικρού και έπρεπε να πάρω πιο δραστικές λύσεις. Δεν τον καταπόνησα, οπότε δεν βλέπω το γιατί να μην είναι σωστό.

δε σου ειπε κανεις αν εκανες σωστο η οχι απλα παραθεσα συζητηση που γινεται εαπο το 2007 και μεχρι τωρα για ολες.....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

τα παιδια δεν φοβούνται το σκοτάδι, οι φοβίες ερχονται αργότερα.και καλό είναι να εχουν συνηθίσει. εγω από μικρή έτρεμα στο σκοτάδι... κουκουλωνόμουν μέχρι πάνω ως τα 30.... ναι.και πιο μικρη σχεδόν κατουριόμουν...

δεν θέλω το παιδί μου να εχει τετοιες φοβιες. Εξάλλου παρατήρησα πως κοιμάται καλύτερα στο σκοτάδι...

Νομίζω πως τις φοβίες τις δημιουργούμε δεν υπάρχουν, κανένας δεν γεννήθηκε και είπε : Α φοβάμαι το σκοταδι!

Και εκτός των άλλων είναι ένα φωτάκι νυκτός με πολύ χαμηλό φωτισμό (το λέει και η λέξη άλλωστε) και η χρήση του θα χρησιμεύσει και στο μέλλον όταν σηκώνεται το παιδάκι το βράδυ για τσίσα.

O5X4p2.png 

Είμαι πολύ χαρούμενη για 1ο βράδυ, αν συνεχιστεί και αύριο θα είμαι ακόμα πιο χαρούμενη!

Συγχαρητήρια!! Είμαι ακριβώς στην ίδια φάση και το προτίνω ανεπιφύλακτα! Πάμε μόνο από το καλό στο καλύτερο!! Καλη επιτυχία!!!

gth0p3.png

Άντε καλό μας ύπνο!!! Τουλάχιστον χθες κοιμήθηκα με μόνο 2 ξυπνήματα μέσα στη νύχτα.

Ελπίζω σήμερα να γίνει 1.

Να πω ότι τον θήλασα κιόλας. ΠΟυ κάνει την εφαρμογή λίγο πιο δύσκολη, αλλά και πάλι, πέτυχε.

beeeeezzzzz

2η μέρα της εφαρμόγής "Κοιμήσου Παιδί μου"... Η ώρα είναι 20:47 και κοιμάται εδώ και 15 λεπτά χωρίς να χρειαστεί να πάω στο δωμάτιο του δεύτερη φορά. Περιμένω πως και πως να δω πως θα κοιμηθεί την νύχτα!!! Αν και αύριο ξυπνήσει όπως σήμερα, τελείωσε θα κάνω την μεγαλυτερη διαφήμιση στο βιβλίο!!!

beeeeezzzzz

Η μέθοδος αυτή αν δεν κάνω λάθος λέγεται ελεγχόμενου κλάματος;

Θα συμφωνήσω απολύτα με αυτήν την μέθοδο, στο μόνο όμως που διαφωνώ είναι το απόλυτο σκοτάδι. Ένα φωτάκι νυκτός νομίζω θα δημιουργούσε μεγαλύτερη ασφάλεια.

Είχα ακούσει κάτι για το φως και το πως επηρεαζει τον εγκέφαλο την ώρα του ύπνου. Έψαξα και βρήκα αυτό με μια γρήγορη ματιά. Έτσι πληροφοριακά για όποιον ενδιαφέρεται.

http://www.dromostherapeia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1867:2010-11-23-02-56-02&catid=3:newsflash&Itemid=72

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Προηγούμενες μελέτες σε ποντίκια έδειξαν ότι όσα εκτίθονταν σε έντονο φως τη νύχτα είχαν την τάση να εμφανίζουν κατάθλιψη και να παίρνουν βάρος.

και ρωταω.ο γιοκας μου που κοιμαται με φωτακι...γιατι ειναι μεσα στην τρελη χαρα και ενω τρωει τον αμπακα ειναι 12.5 κιλα (με υψος 99 εκ) ακριδα οεο????:P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...