Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

tazoula82, με ενδιαφέρει πολύ αυτή η μέθοδος καθώς και ο δικός μου μπέμπης κοιμάται μόνο στην αγκαλιά και όταν καταλαβαίνει οτι τον αφήνουμε στην κουνια γίνεται χαμός.Προσπάθησα τραγουδάκια,προσπάθησα πιπίλα, προσπάθησα να είμαι από πάνω του να του μιλάω...τίποτα!Μονο 1-2 φορές κοιμηθηκε μόνος στους 4 μηνες.

Το θεωρώ δύσκολο να το κάνω αλλά μάλλον δεν γίνεται αλλιώς.Σκέφτομαι οτι θα πρέπει να γυρίσω στην δουλειά και δεν θα το αντέξω.

Μια μέρα γυρίζαμε από εκδρομούλα στην Χαλκίδα και ο μικρός έβαλε τα κλάματα στον δρόμο.Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε, ούτε βεβαια να τον βγάλω από το καρεκλάκι του.Το μόνο που έκανα ήταν να τον χαιδεύω και εκεινος πλάνταζε στο κλάμα(δεν πεινουσε,δεν ήταν λερωμένος,δεν είχε κολικούς) και με κοιτούσε στα μάτια.Τρελάθηκα από την στενοχωρια μου αλλά δεν μπορουσα να κάνω κάτι άλλο.

Μετά από 40 λεπτά κλάμα ο μπεμπάκος είχε κουραστει και αποκοιμηθει.

Κάπως έτσι φανταζομαι θα δουλευει και η μέθοδος αυτή.

Ισως την δοκιμάσω....:|

QqmLp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

tazoula82, με ενδιαφέρει πολύ αυτή η μέθοδος καθώς και ο δικός μου μπέμπης κοιμάται μόνο στην αγκαλιά και όταν καταλαβαίνει οτι τον αφήνουμε στην κουνια γίνεται χαμός.Προσπάθησα τραγουδάκια,προσπάθησα πιπίλα, προσπάθησα να είμαι από πάνω του να του μιλάω...τίποτα!Μονο 1-2 φορές κοιμηθηκε μόνος στους 4 μηνες.

Το θεωρώ δύσκολο να το κάνω αλλά μάλλον δεν γίνεται αλλιώς.Σκέφτομαι οτι θα πρέπει να γυρίσω στην δουλειά και δεν θα το αντέξω.

Μια μέρα γυρίζαμε από εκδρομούλα στην Χαλκίδα και ο μικρός έβαλε τα κλάματα στον δρόμο.Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε, ούτε βεβαια να τον βγάλω από το καρεκλάκι του.Το μόνο που έκανα ήταν να τον χαιδεύω και εκεινος πλάνταζε στο κλάμα(δεν πεινουσε,δεν ήταν λερωμένος,δεν είχε κολικούς) και με κοιτούσε στα μάτια.Τρελάθηκα από την στενοχωρια μου αλλά δεν μπορουσα να κάνω κάτι άλλο.

Και θα αντέξεις νομίζεις? Στο αυτοκίνητο δεν υπήρχε λύση. Στο σπίτι να σπαράζει και να σε κοιτάει ικετευτικά, δεν θα είναι το ίδιο. Εγώ είχα θέμα με τη μία μου κόρη στον ύπνο, πήγαινα και για δουλειά, αλλά απλά άντεξα. Βοηθούσε και ο μπαμπάς της με το ξύπνημα. Και μεγάλωσε και απλά σταμάτησε μόνη της να ξυπνάει.:wink:

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Κορίτσια εμένα η αποψή μου είναι ότι δεν πρέπει να αφήνουμε το μωρό να πλαντάζει από το κλάμα μέχρι να κουραστεί και να απελπιστεί για να κοιμηθεί. Για να κλαίει το μωρό κάποιος λόγος θα υπάρχει, κάτι έχει το παιδί, κάτι θέλει ή κάτι δεν του αρέσει. Δεν μπορώ να διανοηθώ να έχω μέσα το παιδί να σπαράζει και εγώ να μη πάω να το καθησυχάσω.

Iqvfp3.png

Κορίτσια εμένα η αποψή μου είναι ότι δεν πρέπει να αφήνουμε το μωρό να πλαντάζει από το κλάμα μέχρι να κουραστεί και να απελπιστεί για να κοιμηθεί. Για να κλαίει το μωρό κάποιος λόγος θα υπάρχει, κάτι έχει το παιδί, κάτι θέλει ή κάτι δεν του αρέσει. Δεν μπορώ να διανοηθώ να έχω μέσα το παιδί να σπαράζει και εγώ να μη πάω να το καθησυχάσω.

Άν αναφέρεστε στο βιβλίο "κοιμήσου παιδί μου", έχετε παρανοήσει εντελώς. Δεν λέει πουθενά να αφήνετε το παιδί σας να πλαντάζει μόνο του. Πάτε στο δωμάτιό του κάθε λίγα λεπτά και το παρηγορείτε χωρίς όμως να το βγάζετε απο την κούνια του. Έχει γίνει ολόκληρος χαμός για αυτή τη "μέθοδο", το θέμα όμως είναι απλό. Σε άλλους κάνει & σε άλλους όχι. Εγώ την πρώτη φορά που διάβασα το βιβλίο το απέρριψα & επανήλθα όταν πια δεν άντεχα άλλο άυπνη. Δεν συμφωνούσα σε όλα όσα έγραφε, έτσι προσάρμοσα αυτά που διάβασα στη δική μας περίπτωση. Θα σας πρότεινα να κάνετε & εσείς το ίδιο. ΟΧΙ να ακολουθήσετε τη μέθοδο, αλλά να διαβάσετε το βιβλίο & τότε να κρίνετε αν σας κάνει ή όχι.

Καταλαβαίνω την κούραση σου αλλά είναι πολύ μικρό το μωράκι σου για να εφαρμόσεις τέτοιους μεθόδους....είναι μόλις 4 μηνών μωρέ...ίσως έχει πονάκια...καλύτερα να περιμένεις να μεγαλώσει λίγο και τότε θα δεις τι ταιριάζει στο μωράκι σου!

Διαφημίσεις

Κορίτσια ,αγόρασα και έχω ξεκινησει να διαβάζω το βιβλίο και όντως πουθενα δεν γράφει να αφήνεις το μωρό να πλαντάζει.

Λέει μέσα κάτι πολύ λογικά και χρήσιμα πραγματάκια σχετικά με τον υπνο των παιδιών.Ισως διαβάσω την μέθοδο και εφαρμόσω όσα πιστεύω οτι ταιριάζουν στην περίπτωση μας.

Υπάρχουν περιπτώσεις που το μωρό κλαίει χωρίς να πονάει ή να έχει λερωθεί ή να πεινάει και με το που τον σηκώνω είναι τόσο κουρασμένος που τον παίρνει ο ύπνος.Οταν τον ξαναακουμπάω στο κρεββάτι ξυπνάει και τσιρίζει.Από αυτό δεν μπορώ να υποθέσω οτι του λείπει κάτι, παρά βλέπω οτι το όλο σκηνικό ταλαιπωρεί εκείνο πιο πολυ από εμένα.Τέτοιος ύπνος δεν είναι δυνατον να του αρέσει ή να τον ξεκουράζει.Και για όσους πουν οτι του λειπει η αγκαλιά...δεν του λείπει σε καμια περίπτωση,εκτός αν ο μπεμπάκος εχει στο νου του co-sleeping που εγώ προσωπικά πιστεύω οτι δεν είναι καλό ή -αν θέλετε- μου ταιριάζει.

Το μόνο που σκέφτομαι είναι μηπως είναι πολύ μικρή η ηλικία του για να μάθει.Δεν νομιζω οτι ισχύει καθώς από πολύ μωρά είναι ικανα να μάθουν άλλες "ρουτινες" , άλλα θα ήθελα να ρωτήσω....

ειναι κάποια μανούλα που εφάρμοσε την μέθοδο αυτή για μωράκι 4 μηνων και να είχε αποτέλεσμα??

QqmLp3.png

Κορίτσια ,αγόρασα και έχω ξεκινησει να διαβάζω το βιβλίο και όντως πουθενα δεν γράφει να αφήνεις το μωρό να πλαντάζει.

Λέει μέσα κάτι πολύ λογικά και χρήσιμα πραγματάκια σχετικά με τον υπνο των παιδιών.Ισως διαβάσω την μέθοδο και εφαρμόσω όσα πιστεύω οτι ταιριάζουν στην περίπτωση μας.

Υπάρχουν περιπτώσεις που το μωρό κλαίει χωρίς να πονάει ή να έχει λερωθεί ή να πεινάει και με το που τον σηκώνω είναι τόσο κουρασμένος που τον παίρνει ο ύπνος.Οταν τον ξαναακουμπάω στο κρεββάτι ξυπνάει και τσιρίζει.Από αυτό δεν μπορώ να υποθέσω οτι του λείπει κάτι, παρά βλέπω οτι το όλο σκηνικό ταλαιπωρεί εκείνο πιο πολυ από εμένα.Τέτοιος ύπνος δεν είναι δυνατον να του αρέσει ή να τον ξεκουράζει.Και για όσους πουν οτι του λειπει η αγκαλιά...δεν του λείπει σε καμια περίπτωση,εκτός αν ο μπεμπάκος εχει στο νου του co-sleeping που εγώ προσωπικά πιστεύω οτι δεν είναι καλό ή -αν θέλετε- μου ταιριάζει.

Το μόνο που σκέφτομαι είναι μηπως είναι πολύ μικρή η ηλικία του για να μάθει.Δεν νομιζω οτι ισχύει καθώς από πολύ μωρά είναι ικανα να μάθουν άλλες "ρουτινες" , άλλα θα ήθελα να ρωτήσω....

ειναι κάποια μανούλα που εφάρμοσε την μέθοδο αυτή για μωράκι 4 μηνων και να είχε αποτέλεσμα??

madrid05 είναι πολύ μικρό το μωράκι σου για να το εφαρμόσεις . Η μεθοδος είναι για παιδακια απο 6 μηνων και άνω αν δεν κανω λάθος γιατι πάει πολύς καιρός απο τοτε που το διάβασα.

Να σου ζήσει το μωράκι σου.

συμφωνω απολυτα με τη novpal, οπως αλλωστε ειχα γραψει και παλιοτερα στο ιδιο τοπικ.

οσο αργειτε να το εφαρμοσετε τοσο δυσκολοτερο γινεται ...

και να ξερετε οτι αρκουν εστω και λιγες μερες για να κακομαθετε ενα μωρο. εμας ενω ηταν για πολυ καιρο σε προγραμμα, κοιμησαμε δυο -τρεις φορες το μωρο μαζι μας και μετα αρνουνταν να κοιμηθει μονο του. και οσο μεγαλωνει τοσο δυσκολοτερα μπορεις να το βαλεις σε προγραμμα γιατι σε εμας ας πουμε, που το καναμε ξανα 1-2 μερες μεχρι να συνηθισει οτι θα κοιμαται μονο του, φωναζε και ελεγε, γαλα, αγκαλια, πιπιλα....και οσο και να προσπαθεις να αντισταθεις οταν σου μιλαει ειναι πιο δυσκολο....

Δυστυχώς δεν θυμάμαι απο ποιά ηλικία μπορεί να εφαρμοστεί. Πάντως εμάς, και τα δύο μας παιδιά, ήταν κοντά στο χρόνο όταν το πήραμε απόφαση!

Ναι, την εφάρμοσα εγώ, όταν τα μωρά μου ήταν 3,5 μηνών, αλλά χωρίς να ξέρω ότι υπάρχει και βιβλίο, ούτε καν ότι υπάρχει μέθοδος. Πάντως τα άφησα να κλαίνε και πήγαινα στο δωμάτιο πολύ συχνά, τα παρηγορούσα λίγο κι έφευγα. 3 μέρες χρειάστηκα. Εκτοτε, (εδώ και ένα χρόνο) κοιμούνται όλο το βράδυ.

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Όταν άρχισαν τα προβλήματα ύπνου σε εμάς διάβασα εδώ στο φόρουμ για τη μέθοδο που προτείνει το βιβλίο. Το βιβλίο το ίδιο δεν το διάβασα αλλά απ' όσα είχαν καταθέσει οι κοπέλες έβγαλα την ουσία. Προσάρμοσα λοιπόν αυτά που διάβασα στη δική μας περίπτωση (5 μηνών τότε η μικρή). Την έβαζα στο κρεβάτι της και καθόμουν κάτω στο πάτωμα έχοντας το χέρι μου περασμένο μέσα από τα καγκελάκια του κρεβατιού και ακουμπισμένο στην κοιλίτσα της ή στην πλάτη της (ανάλογα τι στάση είχε) χωρίς να με βλέπει (με έκρυβε η πάντα). Ταυτόχρονα έπαιζε το μόμπιλο πάνω από το κρεβάτι της και αν γκρίνιαζε ή δυσανασχετούσε απλά της έκανα ένα απαλό "σσσσσσσσσσσσσ" και ψιθύριζα "κοιμόμαστε τώρα".... Μέσα σε μία εβδομάδα και χωρίς το παιδί να κλάψει καθόλου είχε μάθει να κοιμάται στο κρεβάτι της μόνη της.

Το χάσαμε το παιχνίδι όταν ξεκίνησε παιδικό εκείνη και δουλειά εγώ που αρρώστησε και μέσα στην ανασφάλειά μου γιατί δεν την είχα πια όλη μέρα έκανα υποχωρήσεις... μέχρι και co-sleeping που της καλάρεσε και τώρα προσπαθώ σιγά σιγά να της το κόψω πάλι ήπια και χωρίς κλάμματα.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

γεια σας κοριτσια δεν ξερω για αυτο το βιβλιο αλλα εχω ακουσει για παρομοια.καποιοι τροποι πρεπει να μοιαζουν και με της νταντας που προβαλεται στο σκαι.ετσι δεν ειναι?

E,ναι...θυμίζει λίγο,αλλά αν εχεις προσέξει της νταντας αναφέρετε σε μεγαλύτερα παιδάκια 2-3 χρονων και πανω.Αν θυμαμαι καλά,δηλαδη, είναι μωρακια που τα βαζουν στο κρεββατι και σηκώνονται να φύγουν!

QqmLp3.png

οχι παντα!εχω δει επεισοδιο προχθες νομιζω, με νεογεννητο μαζι συνολικα 3 παιδια.και την βοηθησε και στο θεμα του φαγητου του νεογεννητου γιατι αυτη δεν σημειωνε ποτε ετρωγε και ποσο και ειχε χασει το προγραμμα.ετσι μην εχοντας προγραμμα στο φαγητο και υπνο του νεογεννητου δεν μπορουσαν να ασχοληθουν σωστα και με τα αλλα παιδια...

η κορη μου ειναι 17 μηνων. εφαρμοσα αυτα που λεει το κοιμησου παιδι μου οταν ηταν περιπου 8 μηνων. κοιμοταν ηδη στο δωματιο της απο 2 μηνων αλλα με νανουρισμα. μας πηρε 2 μερες για να μαθει να κοιμαται μονη της. το βιβλιο δεν λεει πουθενα να παρατησεις το παιδι στο δωματιο του λες κ το τιμωρεις. μαλλον το αντιθετο πας κ το βλεπεις καθε λιγα λεπτα. εμας μας βοηθησε πολυ το βιβλιο. εμαθε να ειναι ανεξαρτητη κ αυτο μ αρεσει. καθε γονιος θελει το καλυτερο για το παιδι του κ ολοι απο αγαπη κανουμε οτι κανουμε.

Διαφημίσεις

ξεχασα να πω οτι θηλαζα την κορη μου μεχρι 7 μηνων κ παρολ αυτα προσαρμοστηκε αμεσως. ουτε σε μενα αρεσει να την ακουω να πλανταζει. ομως το κλαμα δεν σημαινει παντα οτι υπαρχει προβλημα απλα ειναι ο μονος τροπος επικοινωνιας εφοσον δεν μιλανε.

ειμαι υπερ της ανεξαρτησιας του παιδιου κ αυτο δεν εχει σχεση με την αγαπη.αν κ θεωρουμαι απο τις φιλες μου η αυστηρη μαμας της παρεας ξερω οτι εχω ενα παιδακι που γελαει ολη μερα, παιζει με ολο το κοσμο κ με κυνηγαει συνεχεια για να μου δωσει φιλακια. ειναι ενα τρυφερο και γλυκητατο πλασματακι που δεν δημιουργει ποτε προβληματα. αυτο πιστευω οτι ειναι κ το ζητουμενο.

http://pentapostagma.blogspot.com/2010/08/blog-post_8132.html

Αυτο νομιζω τα λεει ολα !!!!!

ελενη τι ποσταρες???σοκαριστηκα...κ εγω σκεφ τη μεθοδο αυτη αλλα μ αυτα που διαβασα τωρα,σχεδον δακρυσα...

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

καλημερα κοριτσια συγγνωμη αλλα το συγκεκριμενο βιβλιο δεν λεει πουθενα οτι το αφηνεις το παιδακι σου να πλανταζει στο κλαμμα ισα ισα που τονιζει συνεχως οτι πρεπει ανα τακτα διαστηματα να μπαινεις μεσα στο δωματιο κι απο αποσταση να του μιλας και να του εξηγεις οτι ειναι για το καλο σου αυτο η μαμα & ο μπαμπας ειναι εδω κλπ κλπ,γιατι διαφορετικα θεωρει οτι το εγκατελειψες. ειχα κι εγω προβλημα με την μικρουλα μου και διαβασα πρωτα καλα το βιβλιο και μολις το τελειωσα αρχισα να κανω οτι λεει τωρα εχουν περασει 2 χρονια και η ζουζουνα μου κοιμαται πια σε κρεβατι γιατι μεγαλωσαμε πια, μονη της ....και χωρις κανενα προβλημα!!!αν εξαιρεσεις κανα δυο φορες που μας ειπε οτι θελει να ερθει στο κρεβατι μας αλλα της το αποκλεισαμε οποτε καταλαβε οτι ειναι αδικος κοπος να μας το λεει.

αγαπάω εσένα μαμά..................

Το αγορασα σημερα και με αυτα που διαβαζω...τρεμω! Θα το διαβασω ομως και θα κρινω. Ενα προβλημα που θα αντιμετωπισουμε στην εφαρμογη του ειναι οτι κοιμαται διπλα μας-και θα συνεχισει δεν το συζητω.

Το αγορασα σημερα και με αυτα που διαβαζω...τρεμω! Θα το διαβασω ομως και θα κρινω. Ενα προβλημα που θα αντιμετωπισουμε στην εφαρμογη του ειναι οτι κοιμαται διπλα μας-και θα συνεχισει δεν το συζητω.

καλημερα συγγνωμη που παρεμβαινω απλα θελω να σε ρωτησω κατι τι εννοεις οτι κοιμαται διπλα σας και θα συνεχισει?δεν υπαρχει αλλο δωματιο να κοιμηθει το ζουζουνακι σου?και ποσο ειναι το παιδακι?

αγαπάω εσένα μαμά..................

καλημερα συγγνωμη που παρεμβαινω απλα θελω να σε ρωτησω κατι τι εννοεις οτι κοιμαται διπλα σας και θα συνεχισει?δεν υπαρχει αλλο δωματιο να κοιμηθει το ζουζουνακι σου?και ποσο ειναι το παιδακι?

Η κορη μας ειναι 16 μηνων. Κοιμαται σε παρκο διπλα μας, επειδη εχει προβλημα με το στομαχι της. Δεν θελω να την παω στο δωματιο της. Γιατι ρωτας;

Τελικα το διαβασα και δεν κανει καταρχας αν κοιμαται διπλα σου. Υπαρχει κανενας που να εφηρμοσε τα οσα λεει ενω το παιδι κοιμοταν στο ιδιο δωματιο με τους γονεις; Η΄να το αγνοησουμε, δεν μας κανει;

Σημερα πηραμε ενα ακομα βιβλιο να διαβασουμε πριν αποφασισουμε, το No-Cry Sleep Solution. Ειμαι ακομα στην αρχη, αλλα γραφει:

"Cry-it-out advocates make it sound so easy. A few nights of crying,

and your baby will be sleeping all night, every night. If only it

were so simple! My research has shown that very few parents experience

this effortless success. Many deal with weeks of crying for

hours each night (for baby and parent, in many instances). Some

babies cry so violently that they vomit. Some parents find that the

nighttime crying affects their babyʼs daytime personality—making

him clingy and fussy. Many find that any setback (teething, sickness,

missing a nap, going on vacation) sends them back to the

previous night-waking problems, and they must let the child cry

it out over and over again. Many (if not all) parents who resort to

letting their baby cry it out do so because they believe that it is the

only way they will get their baby to sleep through the night."

Θελω να το τελειωσω και να βγαλω συμπερασματα.

To the no-cry sleep solution το έχουμε πάρει πολλοί γονείς εδώ, και αν σου ταιριάζει έχει πολλές λύσεις χωρίς ακρότητες και είναι και αρκετά καθησυχαστικό :-)

Καλη συνέχεια!

GJMap2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...