Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

cozzetta γειά σου και να σου ζήσει η μικρούλα! 2 μηνών είναι ακόμη πολύ μωρό για να κοιμάται όλη τη νύχτα. Είναι φυσιολογικό να ξυπνάει ανά 2-3 ώρες και να θέλει να φάει.

Από όσα έχω διαβάσει και από ό,τι είδα και από το μωρό μου, μετά τους 5-6 μήνες μπορεί το μωρό να αρχίσει να κοιμάται για μεγαλύτερα διαστήματα αλλά και πάλι αυτό δεν ισχύει για όλα τα παιδάκια. Κάποια συνεχίζουν μέχρι το χρόνο και παραπέρα, να ξυπνούν 1-2 φορές τη νύχτα και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Εσύ θα κρίνεις από τη συμπεριφορά της μικρής και τις δικές σου ανάγκες, και θα προσαρμοστείτε ανάλογα.

Τώρα όσον αφορά τον ύπνο στο δικό της δωμάτιο, εμείς είχαμε τον μικρό στο κρεβάτι μέχρι 5-6 μηνών και μετά άρχισα σταδιακά να τον βάζω για τους υπνάκους του κατά τη διάρκεια της ημέρας μέσα στην κούνια του στο παιδικό δωμάτιο. Από κει και πέρα, το εφαρμόσαμε αυτό και τη νύχτα γιατί στριφογυρνάει το βράδυ και μας ξυπνούσε όταν τον είχαμε στο κρεβάτι ή τον ξυπνούσαμε εμείς μόλις αλλάζαμε πλευρό. Με λίγα λόγια, δεν ήταν πλέον πρακτικό.

Ελπίζω να βοήθησα!

age.png

There are two lasting bequests we can give our children. One is roots. The other is wings. ~Hodding Carter, Jr.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σε ευχαριστώ Hippiemama! Φυσικά και βοήθησες...σε ευχαριστώ!!!

Η αλήθεια είναι πως και εγώ θεωρώ ότι η μικρή μου είναι πολύ μικρή...απλά ακούω διάφορα σχετικά με το πως κακομαθαίνω το μωράκι μου στον ύπνο και χρειάζομαι λίγο επιβεβαίωση . Οι περισσότερες γνωστές μου θεωρούν το ότι αφήνω τη μικρη μου να αποκοιμηθεί στο στήθος μου και δεν την αφήνω αμέσως μετά το θηλασμό να κοιμηθεί από μόνη της μεγάλο σφάλμα...κατανοώ ότι μπορεί να όντως να παίρνει λάθος συνήθειες το μωρό μου ...αλλά αφού το θέλει δεν μου κάνει καρδιά να της το αρνηθώ...

c:pzzetta

Αν είναι δυνατόν να κακομαθαίνει το μωράκι 2 μηνών γιατί αποκοιμιέται στο στήθος! Δεν μπορώ να ακούω τέτοια παράλογα πράγματα. Πρέπει κάποια στιγμή οι μητέρες να συνειδητοποιήσουν πως πρέπει να μάθουν να εμπιστεύονται το ένστικτό τους. Το πόσες ώρες κοιμάται ένα μωρό το βράδυ δεν αποτελεί κριτήριο για το πόσο καλός είναι ένας γονιός. Αυτή είναι μεγάλη παγίδα και με ενοχλεί πολύ που έχει επικρατήσει έτσι. Φταίνε και οι παιδίατροι που αν τους πεις ότι το μωρό δεν κοιμάται όλη τη νύχτα, αντιδρούν λες και είναι προβληματικό. Να ακούς την καρδιά σου και όλα θα πάρουν το δρόμο τους! Πίστεψέ με!

υγ. Και ο μικρός μου στο στήθος πάνω κοιμόταν μέχρι 5 μηνών και τώρα ξυπνάει μόνο μία φορά τη νύχτα. Και τις στιγμές που ζήσαμε να αποκοιμιέται στην αγκαλιά μου, δεν τις αλλάζω με τίποτα.

age.png

There are two lasting bequests we can give our children. One is roots. The other is wings. ~Hodding Carter, Jr.

Καλημέρα cozzeta!Να τη χαίρεσαι τη μικρούλα σου!

Η μικρή μου άρχισε να κοιμάται περισσότερες ώρες τη νύχτα γύρω στους 2 1/2 μήνες...και από ό,τι θυμάμαι (αχ απερνάει γρήγορα ο καιρός...) από 3 μηνών και μετά ξεκίνησα να της έχω ένα πιο σταθερό πρόγραμμα στον ύπνο. Μέχρι τότε ανταποκρινόμουνα στο μωρό ανάλογα με τις ανάγκες του...

Εμείς την είχαμε στο δωμάτιο μας με τη καλαθούνα της μέχρι 2 μηνών περίπου και μετά την πήγαμε στο δωμάτιο της, στο οποίο όμως κοιμόταν και απο την αρχή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Νομίζω πως πρέπει να ακολουθήσεις το ένστικτο σου και να δεις τις ανάγκες του μωρού σου...εάν το μωρό σου αποκοιμιέται στο στήθος σου και αρχίζει να το δει σαν πιπίλα δε θα μπορεί εύκολα να αποκοιμηθεί μόνο του αργότερα και ειδικά όταν κόψεις τον θηλασμό.Εάν δεν έχεις πρόβλημα να την αποκοιμίζεις στο στήθος για τους υπόλοιπους μήνες τότε καλά κάνεις και την κοιμίζεις έτσι και δε βρίσκω το λόγο να το κόψεις...είναι καθαρά τι θέλεις εσύ και πως το βλέπεις...απλά να ξέρεις οτι θα δυσκολευτεί με τον ύπνο της μετά...

Κοίτα να τη χαρείς γιατί περνάει γρήγορα ο καιρός...και μπορείς να νιώθεις κουρασμένη τώρα αλλά αυτές οι πρώτες στιγμές με το μωρό είναι ανεπανάληπτες!!

Κορίτσια ευχαριστώ για τη συμπαράσταση!

Η αλήθεια είναι πως προσπαθώ να ακολουθώ το ένστικτο μου...απλά τις νύχτες που δεν κοιμάται η μικρή και είμαι ξεθεωμένη σκέφτομαι μήπως όντως κάνω λάθος...και βέβαια χαίρομαι να τη νιώθω στο στήθος μου...δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή!...απλά δεν θα ήθελα να της προκαλέσω ανασφάλειες και φοβίες που θα κάνουν δυσάρεστο τον ύπνο της...τι να πω...εγώ σκέφτομαι να προσπαθήσω να την αφήσω να κοιμηθεί μόνη της από τον 3ο και μετά...θα δείξει!

Να χαίρεστε και εσείς τα παιδάκια σας!

c:pzzetta

Διαφημίσεις

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τα λεγόμενά σου Franklin. Μία γνωστή μου πρότεινε το "Κοιμήσου Παιδί μου". Το διάβασα μέσα σε μία μέρα, και το έστειλα για ανακύκλωση. Οι μητέρες πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουμε να εμπιστευόμαστε το ΕΝΣΤΙΚΤΟ μας. Πως είναι δυνατόν μία μαμά να αφήσει το μωρό της να κλαίει γοερά επί ώρες και να το αγνοήσει ακόμη κι αν κάνει εμετό ή βραχνιάσει από το κλάμα. Μιλάμε για ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ της ψυχής τους. Υπάρχουν έρευνες που έχουν δείξει πως παιδιά που 'εκπαιδεύονται' με αυτόν τον τρόπο, σταματούν να κλαίνε, όχι γιατί "έμαθαν το μάθημά τους" αλλά γιατί καταλαβαίνουν πως δεν έχει νόημα, κανείς δεν θα έρθει να τα πάρει αγκαλιά και να τα παρηγορήσει. Βιώνουν το αίσθημα της εγκατάλειψης. Είναι ένα τραγικό μήνυμα να περάσει μια μαμά στο παιδί της...ότι όσο και αν κλάψει, αυτή δεν θα το πάρει αγκαλιά. Τα παιδιά χρειάζονται στοργή και υπομονή για να μεγαλώσουν με αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Πολύ βαριές οι εκφράσεις σου στο συγκεκριμένο θέμα.

Αν μη τί άλλο προσβάλεις όλες τις υπόλοιπες μανάδες που ακολουθούν τη μέθοδο. Λες δηλαδή ότι κακοποιούμε τα παιδιά μας;

Συμφωνώ ότι οι μητέρες πρέπει να ακολουθούν το ένστικτό τους και να καταλαβαίνουν επίσης πότε κλαίει το παιδί από πείσμα και πότε έχει πραγματικά ανάγκη.

Μάλλον δεν διάβασες προσεκτικά το βιβλίο. Δεν λέει πουθενά ότι αγνοείς το παιδί. Απλά του δίνεις λίγο χρόνο για να ηρεμήσει μόνο του. Κι αν κάνει εμμετό πας το καθαρίζεις, το ηρεμείς και το αφήνεις να κοιμηθεί.

Εκφράσεις όπως "έμαθε το μάθημά του" δεν νομίζω πώς στέκουν.

Αύριο που το παιδί σου θα κλαίει να φάει 3 παγωτά κι εσύ θα λες όχι κι αυτό θα ουρλιάζει και κάποια στιγμή θα σταματήσει, θα έχεις κακοποιήσει την ψυχή του;

Ή που θα σου ζητάει dvd ή το πιο απλό που σίγουρα θα σου συμβεί, να κλαίει για να μην πάει σχολείο κι εσύ δουλεύεις, τί θα κάνεις;

Απάντησέ μου σε παρακαλώ. Δεν θα νιώθει ότι το εγκαταλείπεις; Θα μείνει στο παιδί η εικόνα της άκαρδης μάνας που φεύγει και κλείνει πίσω της την πόρτα;

Κι όταν έρθει δεύτερο παιδί μην πω και 3ο και ξυπνάνε και τα 2 μέσα στη νύχτα και ουρλιάζουν και τα 2 να τα πάρεις αγκαλιά ενώ ταυτόχρονα το ένα σπρώχνει το άλλο γιατί θέλουν την αποκλειστικότητα ε τότε έλα να μας ξανακατηγορήσεις για εγκληματίες ψυχής των παιδιών μας.

πολυ αργα μπαινω στο θεμα και 22 σελιδες δε μπορω να διαβασω

το κοιμισου παιδι μου το ακολουθησαμε και χρειαστηκε 2 η 3 μερες για να μαθει επιτελους ο Β να κοιμαται και να μη με σηκωνει 10 φορες καθε βραδυ και αλλες 2-3 απο την Α , μια χαρα

και μαλλον πρπει να το ξανακανουμε αλλη μια φορα γιατι εχτες τον πηρα διπλα μου μπας και στο τελος εβλεπα μεχρι τελους και ενα ονειρο

απο ποσα κοριτσια που γνωριζω και το διαβασαν μονο μια δε μπορεσε να τα καταφερει . ισως το παιδακι ηθελε αλλους ρυθμους

το θεμα ειναι οτι προπερσυ τον αυγουστο ημουνα καθισμενη στο καναπεδακι τους, το κεφαλι πισω σε κατασταση υπνου, αυτα σε 2 καροτσακια και με το 1 ποδι να κουναω το ενα και με το αλλο ποδι το αλλο

οπως εσυ επελεξες να το στειλεις για ανακυκλωση (δικαιωμα σου εννοειτε!!!!) ετσι και εμεις τα βαλαμε για υπνο

αρχη του βιβλιου δεν ειναι να γινουμε κακες μαναδες αλλα να μαθουν με καποιο τροπο να ειναι και αυτονομα!!!!

γιατι οταν ο Β τωρα με φωναζει νυχτα για ...λια(αγκαλια) ναι ειναι ωραιο...κατα τις 10

αλλα στις 11 στις 12 στις 4 .....αααααααααααααααααααααααααααααααααα

kKZUp2.png

εχει τυχει σε καμια σας το παιδι να αρνειται να κοιμηθει στη κουνια μονο του;;;;

ο δικος μου ουτε κατα διανοια να κοιμηθει στη κουνια.....

κοιμαται στο καροτσι του και μετα τον παω στη κουνια του.......

μεχρι εδω καλα!!!

τη νυχτα ομως πεταγεται και κλαιει.... παω τον παιρνω αγκαλια κι ετσι ξανα κοιμαται.... (αυτο το υιοθετησαμε οταν λειψαμε για δεκα μερες απο το σπιτι και αναγκαστικα κοιμοτανε μαζι μου).....

πειτε καμια ιδεα σας παρακαλω...........

ειμαι πεντε μηνων εγκυος.... κι αν δε λυσω το προβλημα του υπνου τι θα γινει μετα;;;;;;;;;;;

Μάλλον δεν διάβασες προσεκτικά το βιβλίο. Δεν λέει πουθενά ότι αγνοείς το παιδί. Απλά του δίνεις λίγο χρόνο για να ηρεμήσει μόνο του. Κι αν κάνει εμμετό πας το καθαρίζεις, το ηρεμείς και το αφήνεις να κοιμηθεί.

Εκφράσεις όπως "έμαθε το μάθημά του" δεν νομίζω πώς στέκουν.

Αύριο που το παιδί σου θα κλαίει να φάει 3 παγωτά κι εσύ θα λες όχι κι αυτό θα ουρλιάζει και κάποια στιγμή θα σταματήσει, θα έχεις κακοποιήσει την ψυχή του;

Ή που θα σου ζητάει dvd ή το πιο απλό που σίγουρα θα σου συμβεί, να κλαίει για να μην πάει σχολείο κι εσύ δουλεύεις, τί θα κάνεις;

Απάντησέ μου σε παρακαλώ. Δεν θα νιώθει ότι το εγκαταλείπεις; Θα μείνει στο παιδί η εικόνα της άκαρδης μάνας που φεύγει και κλείνει πίσω της την πόρτα;

Κι όταν έρθει δεύτερο παιδί μην πω και 3ο και ξυπνάνε και τα 2 μέσα στη νύχτα και ουρλιάζουν και τα 2 να τα πάρεις αγκαλιά ενώ ταυτόχρονα το ένα σπρώχνει το άλλο γιατί θέλουν την αποκλειστικότητα ε τότε έλα να μας ξανακατηγορήσεις για εγκληματίες ψυχής των παιδιών μας.

Συγνώμη αν ακούγονται βαριές οι λέξεις που χρησιμοποίησα. Δεν θεωρώ τις μητέρες που ακολουθούν τη μέθοδο CIO κακές μητέρες, απλά θεωρώ πως μέσα στην απελπισία τους για ύπνο, δεν έψαξαν καλά τις εναλλακτικές που έχουν και τις επιπτώσεις της CIO στην παιδική ψυχολογία. Το διάβασα πολύ προσεκτικά το βιβλίο, συζήτησα και τη μέθοδο με 2-3 γνωστές που την εφάρμοσαν, και γενικά διάβασα πολύ για να φτάσω σε αυτά τα συμπεράσματα.

Όταν κάποιος προτείνει να αφήσω το παιδί μου να χτυπιέται και να πηγαίνω ανά 3, 5, 10 λεπτά στο δωμάτιο και να το καθησυχάζω ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΑΓΚΑΛΙΑ, κάτι πάει στραβά. Κι αν κάνει εμετό, ε και...το καθαρίζουμε και πάλι στην κούνια. Σίγουρα το κάνει επίτηδες, όχι γιατί έχει γίνει το στομαχάκι του κόμπος από την ταραχή. Το μωρό δεν καταλαβαίνει ότι του εξηγείς πως θα πρέπει να μάθει να κοιμάται μόνο του (με τον ίδιο τόνο φωνής θα μπορούσες να λες οτιδήποτε, πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε). Αυτό που καταλαβαίνει είναι πως είναι αναστατωμένο, και η μαμά του δεν το παίρνει αγκαλιά. Οφείλω να διατυπώσω τη διαφωνία μου σε τέτοιες μεθόδους που κατά τη γνώμη μου δεν σέβονται την ψυχολογία του παιδιού & τη σχέση του με τη μαμά, και να προτείνω μία πιο ήπια και αγαπησιάρικη τεχνική ώστε να ξέρουν οι μαμάδες που το ψάχνουν ότι υπάρχει και εναλλακτική μεταξύ του δεν κάνω τίποτα και ακολουθώ τη μέθοδο Cry-it-out που προτείνει το ΚΟΙΜΗΣΟΥ, ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. Γι' αυτό το λόγο συμμετέχω στη συζήτηση. :)

Βρίσκω τη σύγκριση μεταξύ γενικής διαπαιδαγώγησης ενός μεγαλύτερου παιδιού (όπως τα παραδείγματα που αναφέρεις) με την εκπαίδευση στον ύπνο ενός μωρού (γιατί σε αυτό αναφέρομαι εγώ) ελαφρώς άκυρη. Κάνεις την άτοπή υπόθεση πως η μαμά που δεν ακολουθεί τη μέθοδο CIO, αυτόματα δεν θα έχει κανέναν έλεγχο πάνω στο παιδί της και θα το αφήνει να κάνει ό,τι θέλει χωρίς ίχνος πειθαρχίας και διαπαιδαγώγησης.

ΠΟΥΘΕΝΑ δεν πρότεινα πως οι μαμάδες θα πρέπει να δέχονται την αϋπνία αδιαμαρτύρητα και να κάνουν ό,τι θέλει το παιδί. Πρότεινα έναν τρόπο που λειτούργησε για μας και έχει λειτουργήσει για πολλές μαμάδες - χωρίς κλάμματα, χωρίς μέτρημα με το ρολόι και κυρίως χωρίς να πηγαίνει αντίθετα στο ένστικτο της μαμάς (που είναι να αγκαλιάσει και να ηρεμήσει το μωρό όταν κλαίει). Και να πω ότι όχι μόνο ο γιος μου έμαθε να κοιμάται μόνος του, αλλά είναι ένα πολύ ανεξάρτητο παιδάκι παρόλο που δεν κάναμε την μέθοδο του Κοιμήσου, παιδί μου.

Αυτά τα ολίγα και να με συγχωράτε για το 'σεντόνι' που άπλωσα.

:roll:

age.png

εχει τυχει σε καμια σας το παιδι να αρνειται να κοιμηθει στη κουνια μονο του;;;;

ο δικος μου ουτε κατα διανοια να κοιμηθει στη κουνια.....

κοιμαται στο καροτσι του και μετα τον παω στη κουνια του.......

μεχρι εδω καλα!!!

τη νυχτα ομως πεταγεται και κλαιει.... παω τον παιρνω αγκαλια κι ετσι ξανα κοιμαται.... (αυτο το υιοθετησαμε οταν λειψαμε για δεκα μερες απο το σπιτι και αναγκαστικα κοιμοτανε μαζι μου).....

πειτε καμια ιδεα σας παρακαλω...........

ειμαι πεντε μηνων εγκυος.... κι αν δε λυσω το προβλημα του υπνου τι θα γινει μετα;;;;;;;;;;;

Γειά σου bounitsa και καλή λευτεριά, με το καλό! Πόσο είναι ο μικρός σου;

Εμείς φροντίσαμε να κάνουμε τον μικρό μας να αγαπήσει την κούνια του κι έτσι άρχισε να κοιμάται εκεί μέσα για υπνάκους την ημέρα και για όλους τους ύπνους (ημερήσιο και βραδινό) αργότερα. Τον βάζαμε κάθε βράδυ μετά το μπάνιο του μέσα στην κούνια και καθόμασταν εκεί δίπλα του ενώ έπαιζε με ένα παιχνιδάκι ή τα βιβλία του ακούγοντας απαλή μουσικούλα , ώστε να συνηθίσει πως η κούνια δεν είναι απειλή αλλά ένα ωραίο μέρος για χαλάρωση και ύπνο. Αυτό το κάναμε περίπου 2-3 εβδομάδες και μετά άρχισε να κοιμάται κανονικά εκεί. Επίσης βοήθησε να έχουμε πάντα ένα συγκεκριμένο αντικείμενο μέσα στη κούνια (συγκεκριμένα ένα κουκλάκι) ώστε όταν ξυπνάει τη νύχτα να το βλέπει και να ξανακοιμάται (λειτουργεί καθησυχαστικά). Κάποιοι αφήνουν και μία πιπίλα στην κούνια μαζί με το κουκλάκι (εμάς την πιπίλα μόνο να τη φτύσει, ποτέ δεν την ήθελε). Θα προσπαθήσω να αντιγράψω τη μετάφραση για το τι προτείνει πάνω στο συγκεκριμένο θέμα το No Cry Sleep Solution αν μου πεις πόσο είναι ο μικρός σου. Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

age.png

Διαφημίσεις

Γειά σου bounitsa και καλή λευτεριά, με το καλό! Πόσο είναι ο μικρός σου;

Εμείς φροντίσαμε να κάνουμε τον μικρό μας να αγαπήσει την κούνια του κι έτσι άρχισε να κοιμάται εκεί μέσα για υπνάκους την ημέρα και για όλους τους ύπνους (ημερήσιο και βραδινό) αργότερα. Τον βάζαμε κάθε βράδυ μετά το μπάνιο του μέσα στην κούνια και καθόμασταν εκεί δίπλα του ενώ έπαιζε με ένα παιχνιδάκι ή τα βιβλία του ακούγοντας απαλή μουσικούλα , ώστε να συνηθίσει πως η κούνια δεν είναι απειλή αλλά ένα ωραίο μέρος για χαλάρωση και ύπνο. Αυτό το κάναμε περίπου 2-3 εβδομάδες και μετά άρχισε να κοιμάται κανονικά εκεί. Επίσης βοήθησε να έχουμε πάντα ένα συγκεκριμένο αντικείμενο μέσα στη κούνια (συγκεκριμένα ένα κουκλάκι) ώστε όταν ξυπνάει τη νύχτα να το βλέπει και να ξανακοιμάται (λειτουργεί καθησυχαστικά). Κάποιοι αφήνουν και μία πιπίλα στην κούνια μαζί με το κουκλάκι (εμάς την πιπίλα μόνο να τη φτύσει, ποτέ δεν την ήθελε). Θα προσπαθήσω να αντιγράψω τη μετάφραση για το τι προτείνει πάνω στο συγκεκριμένο θέμα το No Cry Sleep Solution αν μου πεις πόσο είναι ο μικρός σου. Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

σε ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφερον σου....

ο μικρος μου ειναι ακριβως 13 μηνων.....

δεν τον αφηνω να κλαιει τη νυχτα... τον αγκαλιαζω και κοιμαται ξανα στην αγκαλια μου και μετα τον βαζω παλι στη κουνια του...

χτες το βραδυ κοιμηθηκε μαζι μας στο κρεβατι κι ήταν τοσο ηρεμος, που σκεφτομαι μηπως θλει να κοιμαται μαζι μας και του κανω κακκο που του το στερω.....

αν δεν ειχαμε λειψει τοσες μερες απο το σπιτι ολα τωρα θα ητανε καλυτερα γαμωτο....... γιατι πριν μεινουμε 10 μερες αλλου το παιδι δε ξυπναγε τη νυχτα....

μαλιστα προχτες το πρωι επεσε απο τη κουνια του και τωρα φοβαμαι να κοιμαται εκει....

και το οτι κομαται στο καροτσι του με προβληματιζει....

συγνωμη αν σε μπερδεψα........

Όταν κάποιος προτείνει να αφήσω το παιδί μου να χτυπιέται και να πηγαίνω ανά 3, 5, 10 λεπτά στο δωμάτιο και να το καθησυχάζω ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΑΓΚΑΛΙΑ, κάτι πάει στραβά. Κι αν κάνει εμετό, ε και...το καθαρίζουμε και πάλι στην κούνια. Σίγουρα το κάνει επίτηδες, όχι γιατί έχει γίνει το στομαχάκι του κόμπος από την ταραχή. Το μωρό δεν καταλαβαίνει ότι του εξηγείς πως θα πρέπει να μάθει να κοιμάται μόνο του (με τον ίδιο τόνο φωνής θα μπορούσες να λες οτιδήποτε, πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε). Αυτό που καταλαβαίνει είναι πως είναι αναστατωμένο, και η μαμά του δεν το παίρνει αγκαλιά. Οφείλω να διατυπώσω τη διαφωνία μου σε τέτοιες μεθόδους που κατά τη γνώμη μου δεν σέβονται την ψυχολογία του παιδιού & τη σχέση του με τη μαμά, και να προτείνω μία πιο ήπια και αγαπησιάρικη τεχνική ώστε να ξέρουν οι μαμάδες που το ψάχνουν ότι υπάρχει και εναλλακτική μεταξύ του δεν κάνω τίποτα και ακολουθώ τη μέθοδο Cry-it-out που προτείνει το ΚΟΙΜΗΣΟΥ, ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. Γι' αυτό το λόγο συμμετέχω στη συζήτηση. :)

Βρίσκω τη σύγκριση μεταξύ γενικής διαπαιδαγώγησης ενός μεγαλύτερου παιδιού (όπως τα παραδείγματα που αναφέρεις) με την εκπαίδευση στον ύπνο ενός μωρού (γιατί σε αυτό αναφέρομαι εγώ) ελαφρώς άκυρη. Κάνεις την άτοπή υπόθεση πως η μαμά που δεν ακολουθεί τη μέθοδο CIO, αυτόματα δεν θα έχει κανέναν έλεγχο πάνω στο παιδί της και θα το αφήνει να κάνει ό,τι θέλει χωρίς ίχνος πειθαρχίας και διαπαιδαγώγησης.

hippiemama αυτά που γράφεις με αντιπροσωπεύουν απόλυτα! :-)

GJMap2.png

Πολύ ωραία τα γράφεις, μπράβο σου!

Παρακαλουθώ τη συζήτηση εδώ και λίγο καιρό αλλά είπα να μην ανακατευθώ καλύτερα γιατί πραγματικά με αναστατώνει το θέμα: δεν μπορώ να φανταστώ μωράκι να κλαίει ολομόναχο στην κουνίτσα του μέσα στη νύχτα και να μην πηγαίνει κανείς να το σηκώσει, να το αγκαλιάσει, να το παρηγορήσει... Αυτά προσωπικά τα θεωρώ Χιτλερικές τακτικές.:roll:

Ο γιος μου είναι σχεδόν τριών χρονών (δηλ. στην ηλικία που η φαντασία του οργιάζει) και κοιμάται ακόμη μαζί μας, από τότε που γεννήθηκε. Και θα κοιμάται όσο αυτός το έχει ανάγκη. Πιστεύω ότι πρέπει να εμπιστευόμαστε τα παιδάκια μας, όταν αυτά θα είναι έτοιμα τότε θα κάνουνε από μόνα τους το βήμα και θα γίνουνε ανεξάρτητα αλλά και ολοκληρωμένα άτομα (όπως πχ συμβαίνει και με τον αποθηλασμό - ο γιος μου αποθήλασε μόνος του στους 28 μήνες - και την εκπαίδευση τουαλέτας).

Εγώ τώρα είμαι στον ένατο μήνα εγκυμοσύνης και σίγουρα δεν κοιμάμαι καλά με τον μικρό στο κρεβάτι μου, αλλά σαν μητέρα νιώθω ότι δεν έχω άλλη επιλογή. Και το μικρό που θα γεννηθεί σύντομα μαζί μας θα κοιμάται όσο το θελήσει...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

σε ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφερον σου....

ο μικρος μου ειναι ακριβως 13 μηνων.....

δεν τον αφηνω να κλαιει τη νυχτα... τον αγκαλιαζω και κοιμαται ξανα στην αγκαλια μου και μετα τον βαζω παλι στη κουνια του...

χτες το βραδυ κοιμηθηκε μαζι μας στο κρεβατι κι ήταν τοσο ηρεμος, που σκεφτομαι μηπως θλει να κοιμαται μαζι μας και του κανω κακκο που του το στερω.....

αν δεν ειχαμε λειψει τοσες μερες απο το σπιτι ολα τωρα θα ητανε καλυτερα γαμωτο....... γιατι πριν μεινουμε 10 μερες αλλου το παιδι δε ξυπναγε τη νυχτα....

μαλιστα προχτες το πρωι επεσε απο τη κουνια του και τωρα φοβαμαι να κοιμαται εκει....

και το οτι κομαται στο καροτσι του με προβληματιζει....

συγνωμη αν σε μπερδεψα........

Η αλήθεια είναι πως χάνουν τη σειρά τους όταν μείνουν κάπου αλλού εκτός σπιτιού. Και ο δικός μου τα ίδια παθαίνει όταν πάμε πίσω μπρος Βαρκελώνη-Ελλάδα και κάπως έτσι κατέληξα με το No Cry Sleep Solution ανά χείρας. Δώστου λίγο χρόνο μήπως το ξεπεράσει και ξαναβρει το ρυθμό του. Επειδή έπεσε και από την κούνια, μπορεί να αντιδρά ακόμη περισσότερο στην ιδέα να κοιμηθεί μόνος του εκεί. Μόλις βρω λίγο χρόνο θα σου ποστάρω τι λέει το βιβλίο μήπως και μπορώ να βοηθήσω με αυτόν τον τρόπο.

αν εχεις να μου προτεινεις ενα καλο βιβλιο πολυ ευχαριστως να το παρω.....

Εμάς το No Cry Sleep Solution της Elizabeth Pantley μας έσωσε και χωρίς κλάμματα και "αυστηρή" εκπαίδευση. Δυστυχώς όμως κυκλοφορεί μόνο στα αγγλικά (ελπίζω κάποια στιγμή να το έχουμε και στα Ελληνικά).

age.png

Διαφημίσεις

Η αλήθεια είναι πως χάνουν τη σειρά τους όταν μείνουν κάπου αλλού εκτός σπιτιού. Και ο δικός μου τα ίδια παθαίνει όταν πάμε πίσω μπρος Βαρκελώνη-Ελλάδα και κάπως έτσι κατέληξα με το No Cry Sleep Solution ανά χείρας. Δώστου λίγο χρόνο μήπως το ξεπεράσει και ξαναβρει το ρυθμό του. Επειδή έπεσε και από την κούνια, μπορεί να αντιδρά ακόμη περισσότερο στην ιδέα να κοιμηθεί μόνος του εκεί. Μόλις βρω λίγο χρόνο θα σου ποστάρω τι λέει το βιβλίο μήπως και μπορώ να βοηθήσω με αυτόν τον τρόπο.

λεω τωρα να τον βαλω σε μονο κρεβατακι με καγκελακι και ν αλλαξω και λιγο τη διακοσμηση στο δωματιο του μηπως και νιωθει καλυτερα ετσι....

θα σου ημουν υποχρεωμενη αν μου ποσταρες τι λεει το βιβλιο, αυτο το καιρο εχω αναγκη μια λυση.... γιατι δυστυχως τα αγγλικα μου δεν ειναι τοσο καλα ωστε να διαβασω το βιβλιο....

και παλι σ ευχαριστω για το ενδιαφερον σου....

Εγώ τώρα είμαι στον ένατο μήνα εγκυμοσύνης και σίγουρα δεν κοιμάμαι καλά με τον μικρό στο κρεβάτι μου, αλλά σαν μητέρα νιώθω ότι δεν έχω άλλη επιλογή. Και το μικρό που θα γεννηθεί σύντομα μαζί μας θα κοιμάται όσο το θελήσει...

συγνωμη, αλλα θα χωρατε ολοι στο κρεβατι;;; και δε θα φοβασαι μηπως πλακωσει καποιος το μωρο;;;;

σε ρωταω γιατι βρισκομαι στην ιδια θεση με εσενα.... ειμαι στον εκτο μηνα εγω κι ο μικρος μου ειναι 13 μηνων....

ψαχνω αυτο το καιρο μια λυση, χωρις κλαμματα και δραματα....

bounitsa εχεις σκεφτει να τον βαλεις σε ενα πολυ χαμηλο κρεββατι ωστε να μπορει να σηκωνεται και να ερχεται σε εσας;

τη μερα πού κοιμαται;

επισης μπορει να επιανε να του δινεις κατι που θελει πολυ καθε πρωι που περασε μια ολοκληρη νυχτα στο κρεββατι.

ο δικος μας αγαπησε περισσοτερο το κρεββατι του οταν του βαλαμε κατι σουπερ χρωματιστα σεντονια με αυτοκινητακια. πριν ομως ειχε κατι πολυ απλα οχι παιδικα οποτε μετα ειδε οντως μια μεγαλη διαφορα που του εκανε εντυπωση. ακομα ομως σηκωνεται και μας ερχεται τα χαραματα τουλαχιστον δε μας ξυπνα.

Rosie γιατι θες το μωρακι σου να μαθει να κοιμαται μαζι σου στο κρεββατι; ειναι πιο βολικο για σενα για το θηλασμο αλλα γιατι να του δημιουργησεις μια συνηθεια και μετα να επιχειρησεις να μαθει στην κουνια του; γιατι δεν το βαζεις σε ενα λικνο ή πορτ μπεμπε πανω σε μια βαση; (μη το παρεις στραβα κι εγω τα ιδια εκανα με τον πρωτο κιοταν εμεινα εγκυος καταλαβα τι εστι βερυκοκο για τα καλα!)

εχεις σκεφτει οτι ο μεγαλος θα ζηλευει αν ο μικρος κοιμαται στο κρεββατι σας και εκει που θα μαθαινε στο κρεββατι του ξαφνικα θα παει πισω;

αν κοιμαστε και οι τεσσερις στο κρεββατι το πιο πιθανο ειναι ο μεγαλος καποια στιγμη να χτυπησει το μικρο με τα ακροβατικα του κατα λαθος ή και επίτηδες! οταν κοιμαται δε στριφογυρνα δεν αλλαζει εκατο θεσεις; δεν ειναι ασφαλες για το μωρο.

εγω το δευτερο το κοιμιζα στο πορτ μπεμπε που το ειχα πανω σε μια βαση με ροδακια και μετα το αφηνα στο σαλονι μεχρι να κοιμηθει ο μεγαλος και να το φερω παλι διπλα μου για να μη ζηλεψει!

μετα που επρεπε να βαλουμε το μωρακι στην κουνια βαλαμε το μεγαλο σε μονο. ξυπναγε συνεχως και ερχοταν σε εμας. αρχισα να του δινω αυτοκολλητακια καθε πρωι οταν ειχε κοιμηθει μονος του. βελτιωθηκε αλλα οχι αρκετα. τελικα εβαλα το μωρακι στο μονο(τη μιση νυχτα βεβαια την περναγε στο καροτσι με κουνημα) και τον μεγαλο πισω στην κουνια του. εστρωσε αρκετα και τωρα ειναι εκεινος στο μονο και το μωρακι στην κουνια σε ξεχωριστα δωματια για να μη ξυπνα ο ενας τον αλλο και κοιμουνται και οι δυο ωραιοτατα. ο μεγαλος μας επισκεπτεται τα πρωινα αλλα αυτο δεν ειναι τιποτα εμπρος σε αυτο που συνεβαινε πριν. ο μεγαλος δεν αποκοιμιεται μονος του στο δωματιο του αλλα μαζι μας στο διπλο και μολις κοιμηθει τον μεταφερουμε αλλα αυτο δε μας πειραζει ιδιαιτερα. αυτο που ειναι στραβο ειναι οτι κοιμαται εξαιρετικα αργα (12-1) τη νυχτα και δεν ξερω τι θα κανω με τον παιδικο που θα αρχισει το σεπτεμβρη γιατι φυσικα αφου κοιμαται αργα ξυπνα και αργα...

hippiemama συμφωνω απολυτα μαζι σου. και ναι αν μιλαμε για μωρα κατω του εναμιση ετους ειναι κακοποιηση να τα αφηνεις να κλαινε μεχρι να κανουν εμετο. αν ηταν παιδια σε ιδρυμα να το καταλαβω οτι οκ, ειναι παρατημενα και κανεις δε τα νοιαζεται αλλα να εισαι με τους γονεις σου και να σε αφηνουν να σπαραζεις μωρο 6 μηνων π.χ. τι μηνυμα παιρνεις; οτι δεν υπαρχει τιποτα και κανεις για σενα; τι ωραιο! τωρα το αν δε μπορουν να πουν οτι πληγωθηκαν ανεπανορθωτα αυτο δε σημαινει οτι δε συνεβη κιολας. ουτε ο σκοπος αγιαζει τα μεσα.

κι οχι απλως ειναι κακοποιηση αλλα διαφωνω με τη διαφημιση αυτου του βιβλιου εδω μεσα ή σε οπουδηποτε αλλου απο τη στιγμη που προωθει τετοιες τεχνικες σε βαρος του παιδιου οπως θα διαφωνουσα αν καποιος εκανε ενα ποστ και προωθουσε το ξυλο σα λυση. δε κατηγορω τις μαμαδες που το εφαρμοζουν διοτι προφανως εχουν πειστει, ηταν σε πολυ απελπιστικο σημειο η κατασταση με το προβλημα υπνου και οταν διαβαζεις ενα βιβλιο επηρεαζεσαι και μπορει να πειστεις ιδιαιτερα αφου στο συστηνουν και αλλες μαμαδες. αλλα και μονο το οτι αφηνεις ενα παιδι να κλαιει μεχρι εμετου αυτο τα λεει ολα!

και σιγα τη μεθοδο! αυτο το ξερουμε να το κανουμε κι εμεις να αφηνουμε να κλαινε μεχρι τελικης πτωσης δε χρειαζεται να διαβασουμε βιβλιο, εννοειται οτι κατι τετοιο θα πετυχει το θεμα ειναι να υπαρχει τροπος που δεν κανει ζημια στο παιδι...

συγνωμη, αλλα θα χωρατε ολοι στο κρεβατι;;; και δε θα φοβασαι μηπως πλακωσει καποιος το μωρο;;;;

σε ρωταω γιατι βρισκομαι στην ιδια θεση με εσενα.... ειμαι στον εκτο μηνα εγω κι ο μικρος μου ειναι 13 μηνων....

ψαχνω αυτο το καιρο μια λυση, χωρις κλαμματα και δραματα....

Ε τώρα που έχω μια τεράστια κοιλιά και είμαι δυσκίνητη ο σύζυγος μετακινήθηκε σ' άλλο κρεβάτι! Μας βολεύει πολύ έτσι επίσης γιατί ο άντρας μου έχει πολύ διαφορετικό ωράριο, κοιμάται νωρίς και ξυπνάει πολύ νωρίς για τη δουλειά ενώ εγώ και ο μικρός κάνουμε ακριβώς το αντίθετο.

Το βρέφος όταν βρίσκεται σε κρεβάτι μ' άλλους εκτός από τη μαμά πρέπει να βρίσκεται μεταξύ της και ενός μαξιλαριού.

Έχουμε μόλις παραγγείλει παιδικό κρεβάτι για τον μικρό οπότε όταν έρθει αν το θελήσει θα κοιμάται εκεί μόνος του. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα τον πιέσω, αν το θέλει καλώς, αν όχι τότε θα κοιμάται μαζί μας όσο το έχει ανάγκη. Θα είναι και πολύ δύσκολη περίοδος γι' αυτόν όταν θα έρθει το καινούργιο μωρό, το θεωρώ λανθασμένο να του ασκήσω πιέσεις στον ύπνο του, θα νιώσει ότι τον εγκαταλείπω...

Rosie γιατι θες το μωρακι σου να μαθει να κοιμαται μαζι σου στο κρεββατι; ειναι πιο βολικο για σενα για το θηλασμο αλλα γιατι να του δημιουργησεις μια συνηθεια και μετα να επιχειρησεις να μαθει στην κουνια του; γιατι δεν το βαζεις σε ενα λικνο ή πορτ μπεμπε πανω σε μια βαση; (μη το παρεις στραβα κι εγω τα ιδια εκανα με τον πρωτο κιοταν εμεινα εγκυος καταλαβα τι εστι βερυκοκο για τα καλα!)

εχεις σκεφτει οτι ο μεγαλος θα ζηλευει αν ο μικρος κοιμαται στο κρεββατι σας και εκει που θα μαθαινε στο κρεββατι του ξαφνικα θα παει πισω;

αν κοιμαστε και οι τεσσερις στο κρεββατι το πιο πιθανο ειναι ο μεγαλος καποια στιγμη να χτυπησει το μικρο με τα ακροβατικα του κατα λαθος ή και επίτηδες! οταν κοιμαται δε στριφογυρνα δεν αλλαζει εκατο θεσεις; δεν ειναι ασφαλες για το μωρο.

Δεν πιστεύω ότι τα νεογέννητα πρέπει να κοιμούνται μόνα τους. Σ' όλο το ζωικό βασίλειο τα θηλαστικά πάντα κοιμούνται αγκαλιά με τα μικρά τους, γιατί ο άνθρωπος θα πρέπει να κάνει κάτι το διαφορετικό;

Τα πλεονεκτήματα του co-sleeping είναι πάρα πολλά για τα αγνοήσουμε (πχ όσο αφορά το θηλασμό, την ενίσχυση του αναπνευστικού συστήματος του βρέφους, το δέσιμο με τη μαμά μέσω της σωματικής επαφής και της όσφρησης κτλ).

Λίκνο έχω και στο γιο μου προσπαθούσα τον πρώτο καιρό να τον κοιμίζω εκεί μέσα μετά τους θηλασμούς και ταλαιπωρήθηκα πολύ. Από την αϋπνία όμως κουράστηκα και αποφάσισα ότι είναι καλύτερα να ακολουθήσω το ένστικτό μου και όχι το τι λένε οι άλλοι και από τότε όλοι κοιμόμαστε καλύτερα! Μετά άρχισα να διαβάζω για τα προτερήματα του co-sleeping και κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι τα παιδάκια να κοιμούνται με τη μαμά τους όσο το έχουνε ανάγκη.

Ο γιος μου μάλιστα όχι μόνο δεν "κακόμαθε" στον ύπνο του αλλά είναι και πολύ βολικός: μετά τον χρόνο σταμάτησε να ξυπνάει τα βράδυα, και κοιμάται πολύ ήρεμα, 10-12 ώρες συνεχόμενα! :D

bounitsa εχεις σκεφτει να τον βαλεις σε ενα πολυ χαμηλο κρεββατι ωστε να μπορει να σηκωνεται και να ερχεται σε εσας;

τη μερα πού κοιμαται;

επισης μπορει να επιανε να του δινεις κατι που θελει πολυ καθε πρωι που περασε μια ολοκληρη νυχτα στο κρεββατι.

μαλλον αυτο με το κρεβατι θα κανω... ενα χαμηλο κρεβατι παιδικο, να χει και καμια ζωγραφια πανω να το αγαπησει.... πολυ καλη η ιδεα σου για τα πολυχρωμα σετονια.... θελει φαντασια το ολο θεμα και ψαξιμο....

τη μερα δεν εχει προβλημα, κοιμαται κανονικα στη κουνια του... (τον παιρνει δηλ ο υπνος στο καροτσι και τον παω στη κουνια του εγω) κοιμαται για 3 ωρες περιπου...

αρα λεω μηπως τη νυχτα φοβαται μονος του.....

απλα εχασε τη σειρα του και το προγραμμα του οταν λειψαμε 10 μερες απο το σπιτι.... και αντε συμαζεψε τα τωρα.....

Καλησπερα μανουλες!!!Οσον αφορα το περιβοητο βιβλιο "κοιμησου παιδι μου" ,δεν πιστευω οτι υπαρχει σωστο η λαθος.Το καθε παιδακι ειναι διαφορετικο,με τις δικες του αναγκες καθως και η καθε μανουλα επισης η μονη που με το ΕΝΣΤΙΚΤΟ ξερει τι ειναι καλο για το παιδι της!Εχω μια κορουλα 4,5 μηνων τωρα που δεν κοιμοταν καθολου αλλα οταν λεμε καθολου,ΚΑΘΟΛΟΥ!εφτανε 11 το πρωι για να κλεισουμε λιγο το ματι μας.Διαβασα λοιπον το βιβλιο αλλα το παιδακι μου αντεδρασε πολυ ασχημα,οχι μονο εκανε εμετους,ειχε κοκκινησει ολοκληρη και χωρις υπερβολλη εφτανε να της κοβεται η ανασα απ το κλαμα.Οπως καταλαβαινετε δεν θα μπορουσα να συνεχισω μ αυτη τη μεθοδο.

Υπαρχουν ομως παιδακια που αντιδρουν διαφορετικα κ η μεθοδος αυτη μακροχρονια εχει αποτελεσμα και το ξερω απο γνωστες μου που πραγματικα σωθηκαν.

Εγω δεν θα μπορουσα ποτε να συνεχισω μ αυτη τη μεθοδο γιατι πραγματικα πιστευω πως το μωρο οταν κλαιει θελει να φαει,να αλλαχθει η να νιωσει την ασφαλεια της αγκαλιας.Εξαλλου πιστευω πως σ αυτες τις ηλικιες περισσοτερο με ενστικτο λειτουργουν οποτε καθε ειδους διαπαιδαγωγηση ειναι ανωφελη.

Παντως οποια "μεθοδο" κ αν ακολουθει καθε μανουλα,το κυριοτερο ειναι να εχουμε ΥΠΟΜΟΝΗ,θαλπωρη και αγαπη ετσι ολα θα βρουν το δρομο τους..

Υ.Γ. Εντελλει η μικρη μου κοιμηθηκε μολις στον 3ο μηνα και κοιμαται για ολο το βραδυ χωρις καμια διακοπη και δεν ακολουθησαμε καμια μεθοδο...

Προσωπικά πιστεύω ότι το σωστό είναι να κάνει αυτό που αισθάνεται η κάθε μια γυναίκα και όχι αυτό που "πρέπει". Όταν γεννήθηκε ο γιος μου προσπαθούσα να τον κοιμήσω στην καλαθούνα του μετά από μαραθώνιους θηλασμούς. Ε δεν άντεξα ούτε 2 μέρες. Κουράστηκα τόσο που τον πήρα στο κρεβάτι μου. Έκτοται κοιμόμαστε μαζί και αν και ξυπνάει ακόμα, υπάρχουν φορές που δεν τις θυμάμαι γιατί απλά βγάζω το μεμέ απέξω και θηλάζω. Νιώθω ξεκούραστη και αυτό μετράει. Έχω το μωρό μου δίπλα μου και το σκεπάζω αν ξεσκεπαστεί, του χαιδεύω την πλατούλα αν βλέπει κακό όνειρο και κοιμόμαστε μια χαρά. Δε με νοιάζει τι λένε οι άλλοι γιατί πολύ απλά κάθε μωρό είναι διαφορετικό και θέλει διαφορετική αντιμετώπιση. Ο σύζυγος μου έχει συνηθίσει και αυτός και κοιμόμαστε όλοι μαζί μια χαρά.

Τα μεσημέρια τον βάζω να κοιμηθεί στην κούνια του και το δέχεται με χαρά. Κάποια βράδια το ζητάει μόνος του και τον βάζω αλλά ξυπνάει μετά από 2 ώρες. Δεν τον πιέζω σε αυτό το θέμα καθόλου και δόξα το Θεό δεν είναι καθόλου μαμόθρευτος και εξαρτημένος. Χαίρεται τη μαμά του όποτε την έχει ανάγκη και δεν νιώθει ότι πρέπει να κρέμεται από πάνω μου για να μη με χάσει. Είναι φιλοσοφία το co-sleeping που έχει τρομερά οφέλη.

Ε τώρα που έχω μια τεράστια κοιλιά και είμαι δυσκίνητη ο σύζυγος μετακινήθηκε σ' άλλο κρεβάτι! Μας βολεύει πολύ έτσι επίσης γιατί ο άντρας μου έχει πολύ διαφορετικό ωράριο, κοιμάται νωρίς και ξυπνάει πολύ νωρίς για τη δουλειά ενώ εγώ και ο μικρός κάνουμε ακριβώς το αντίθετο.

Το βρέφος όταν βρίσκεται σε κρεβάτι μ' άλλους εκτός από τη μαμά πρέπει να βρίσκεται μεταξύ της και ενός μαξιλαριού.

Έχουμε μόλις παραγγείλει παιδικό κρεβάτι για τον μικρό οπότε όταν έρθει αν το θελήσει θα κοιμάται εκεί μόνος του. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα τον πιέσω, αν το θέλει καλώς, αν όχι τότε θα κοιμάται μαζί μας όσο το έχει ανάγκη. Θα είναι και πολύ δύσκολη περίοδος γι' αυτόν όταν θα έρθει το καινούργιο μωρό, το θεωρώ λανθασμένο να του ασκήσω πιέσεις στον ύπνο του, θα νιώσει ότι τον εγκαταλείπω...

Δεν πιστεύω ότι τα νεογέννητα πρέπει να κοιμούνται μόνα τους. Σ' όλο το ζωικό βασίλειο τα θηλαστικά πάντα κοιμούνται αγκαλιά με τα μικρά τους, γιατί ο άνθρωπος θα πρέπει να κάνει κάτι το διαφορετικό;

Τα πλεονεκτήματα του co-sleeping είναι πάρα πολλά για τα αγνοήσουμε (πχ όσο αφορά το θηλασμό, την ενίσχυση του αναπνευστικού συστήματος του βρέφους, το δέσιμο με τη μαμά μέσω της σωματικής επαφής και της όσφρησης κτλ).

Λίκνο έχω και στο γιο μου προσπαθούσα τον πρώτο καιρό να τον κοιμίζω εκεί μέσα μετά τους θηλασμούς και ταλαιπωρήθηκα πολύ. Από την αϋπνία όμως κουράστηκα και αποφάσισα ότι είναι καλύτερα να ακολουθήσω το ένστικτό μου και όχι το τι λένε οι άλλοι και από τότε όλοι κοιμόμαστε καλύτερα! Μετά άρχισα να διαβάζω για τα προτερήματα του co-sleeping και κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι τα παιδάκια να κοιμούνται με τη μαμά τους όσο το έχουνε ανάγκη.

Ο γιος μου μάλιστα όχι μόνο δεν "κακόμαθε" στον ύπνο του αλλά είναι και πολύ βολικός: μετά τον χρόνο σταμάτησε να ξυπνάει τα βράδυα, και κοιμάται πολύ ήρεμα, 10-12 ώρες συνεχόμενα! :D

και γω αυτό πιστεύω. Αφού όταν λέω ότι και το επόμενο παιδί, μαζί μου θα κοιμάται με κοιτάνε στραβά. Νομίζουν ότι τόσο καιρό δεν μπορώ να "ξεφορτωθώ" το μωρό αλλά η αλήθεια είναι ότι δε θέλω να φύγει. Αν το θελήσει μόνος του οκ! Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να κάνω ειδική παραγγελία ένα κρεβάτι ολυμπιακών διαστάσεων να μας χωράει όλους :)

Εγώ πάλι γιατί διαβάζω ότι οι περισσότεροι αιφνίδιοι θάνατοι προκύπτουν με το co-sleeping;Δε ξέρω...όταν είχαμε πρόβλημα με τα δοντάκια ξύπναγε μερικά βράδια και μόνο στο κρεβάτι μαζί μας ηρεμούσε...τότε δεν της το στερήσαμε, ακολουθήσαμε τις ανάγκες της και το ξεπεράσαμε.

Ευτυχώς από μόνη της το έκοψε και δε το ρίσκαρα και εγώ βέβαια...την έβαζα κανονικά στη κούνια...τώρα εάν ξαναρχίσει το επόμενο δόντι δε ξέρω τι θα γίνει αλλά σίγουρα θα φροντίσω να μην της γίνει συνήθεια.

Εννοείται ακόμα και όταν είχαμε τα δόντια κοιμόταν μόνη της στη κούνια το βράδυ και τα ξημερώματα που ξύπναγε την έπαιρνα στο κρεβάτι εφόσον είχα εξαντλήσει όλες τις μεθόδους αγκαλιές, χάδια κτλ.

Πρέπει να ακολουθούμε τις ανάγκες του παιδιού αλλά να μη τις μπερδεύουμε με τι δικές μας...δηλαδή έχω μια φίλη που μέχρι τα 2 1/2 κομότανε στο κρεβάτι της με το γιο της αλλά μάλλον τη δική της ανάγκη κάλυπτε και όχι του παιδιού....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...