Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

Θα επιμείνω όμως στο πρακτικό κομμάτι.

Υπάρχουν φορές που ο μεγάλος μας, θέλει να δει & άλλο dvd & όταν δεν τον αφήνω, κλαίει & ουρλιάζει. Φυσικά & δεν τον αφήνω να δει άλλο γιατί θα χαζέψει. Φυσικά & πάω κοντά του να τον ηρεμήσω αλλά δεν ηρεμεί με τίποτα. Ε, αναγκαστικά τον αφήνω να κλαίει! Σας παρακαλώ μη μου απαντήσετε με βάση κάτι που έχετε διαβάσει γιατί πιστέψτε με, η θεωρία απο την πράξη έχουν τεράστια διαφορά και όσες δεν το έχετε ζήσει ακόμα, θα το ζήσετε! Πιστέψτε με, έχω διαβάσει βιβλία που θεωρώ οτι αυτοί που τα έγραψαν δεν έχουν παιδιά.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον ύπνο. Κάποιες φορές που ο μικρός πεισμώνει & δεν θέλει να κοιμηθεί, κλαίει. Πώς είναι δυνατόν ένα παιδί να κλαίει σαν να το σφάζουν & μόλις μπαίνω στο δωμάτιο να γελάει & να χοροπηδάει? Και δεν είναι γέλιο ανακούφισης, είναι γέλιο τύπου χαχα σε κατάφερα.

Θέλω να πω με αυτό οτι προφανώς αν το παιδί τρομάξει μέσα στη νύχτα απο όνειρο ή απο κάποιο θόρυβο και κλάψει, ναι, θα πάω θα το αγκαλιάσω & θα κάτσω μαζί του μέχρι να ηρεμήσει! Όμως, δεν θέλω τα παιδιά μου να μάθουν οτι επειδή δεν αντέχω να τα ακούω να κλαίνε θα πετάνε μια τσιρίδα & εγώ θα κάνω ότι θέλουν.

Εγώ έχω μόνο ένα μικρό και δεν μπορώ να σου πω για το μεγάλο αλλά παρατήρησα ότι αν το βράδυ παίζουμε έντονα μαζί της ή βλέπει κάποιο dvd με έντονη μουσική καταλήγει να κλαιει και να μην κοιμάται εύκολα. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να υπάρχει μια φάση μετάβασης από τη φασαρία στην ησυχία της κρεβατοκάμαρας.

Αλλά πάλι ίσως επειδή έχουμε κορίτσι να είναι πιο ήρεμα τα πράγματα, και αυτό να μην πιάνει στα πιο ατίθασα αγόρια που είναι και δύο και το ένα παρασύρει το άλλο φαντάζομαι :P

GJMap2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Όχι, δεν εννοούσα οτι βλέπει dvd το βράδυ (δεν βλέπει καν κάθε μέρα). Απλά το ανέφερα σαν παράδειγμα του πως χρησιμοποιεί ο γιός μου το κλάμα σαν μέσο επιβολής. Το βράδυ έχουμε συγκεκριμένη ρουτίνα. Αφού πια ξελυσσάξουν με τα κυνηγητά κλπ, παίρνουν οι κύριοι το μπανάκι τους για να ηρεμήσουν (που και εκεί λίμπα τα κάνουν δλδ αλλα τέλος πάντων), μετά γάλα στον καναπέ με βιβλίο ή διαφημίσεις και μετά νάνι. Κάνουμε πάντα τα ίδια γιατί έχουμε παρατηρήσει οτι αν τους αλλάξουμε κάτι π.χ. δεν προλαβαίνουμε το μπάνιο, έχουμε θέματα μετά. Ωστόσο ακόμα και αν ακολουθησουμε το "πρόγραμμα", υπάρχουν φορές που όπως προανέφερα σεληνιάζονται (κυρίως ο μικρός) και εκεί είναι που έχω ενστάσεις σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να το χειριστώ.

Sevoula, δεν ήθελα να σε φέρω σε δύσκολη θέση, ούτε να αναγκαστείς να "απολογηθείς". Και βέβαια δεν είμαι σε θέση να σε κρίνω ουτε εγώ ούτε κανένας, όλοι κάνουμε τα λάθη μας. Αλλά άντε, πάρε το απόφαση να το κόψεις το ρημάδι ;)

δεν με έφερες σε δύσκολη θέση. είμαι σε δύσκολη θέση :-(, αλλά είναι σε άλλο θέμα γραμμένα. γι' αυτό δεν μπορώ να το κόψω το τιμημένο.:mrgreen:

frοsobal σου δίνω απόλυτο δίκιο. Ο γιος σου είναι 2,5 χρονών ήδη και νομίζω πως δεν είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις το πείσμα από το πραγματικό κλάμα σε αυτή την ηλικία, προφανώς ήταν έτοιμο να κοιμηθεί μόνο του και η μέθοδος αυτή βοηθάει σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως είπα και παραπάνω. Μπράβο σου που τα κατάφερες και έχεις και δύο μωράκια!!! Εγώ με ένα και χάνω τη μπάλα:P

Κυρίως μιλώ για το σκεπτικό της μεθόδου να μας πείσει ότι ένα μωρό 6 μηνών θέλει να μας μανιπουλάρει :mad: και όχι για ένα νήπιο με το οποίο μπορείς και να συνεννοηθείς στο κάτω - κάτω πιο εύκολα.

Τη μέθοδο αυτή την χρησιμοποίησα στον ένα δίδυμο σε ηλικία 3μηνών, όχι όμως έτσι ακριβώς. Πρέπει να εχουμε και κάποια κρίση και να ελισσόμαστε.

Τα παιδιά μου ΔΕΝ θέλω να κλαίνε όπως και κάθε μητέρα. Όμως υποχωρώντας σε κάποια πράγματα τα κάνουμε να κλάινε περισσότερο. Το θέμα δεν είναι να σταματήσει να κλαίει εκείνη τη στιγμή αλλά να καταλάβεις γιατί κλαίει και να το διορθώσεις.

Βρέθηκα πολλά βράδια να κάθομαι δίπλα στον Αλέξανδρο και να του κρατάω το χέρι για να κοιμηθεί, στο άλλο χέρι να κρατάω τον έναν δίδυμο να θηλάσει και με το ...πόδι να κουνάω το καρότσι για να κοιμηθεί ο άλλος.

Ο άνδρας μου πολλές φορές εργάζεται τη νύχτα.

Μια μέρα κατάκοπη, όπως πάντα, πονούσε η μέση μου, τα χέρια μου και η τομή της καισαρικής, που δεν έλεγε να κλέισει, τόσο πολύ που τα πήρα στο "κρανίο". ΤΕΛΟΣ λέω ο καθένας στο κρεβάτι του. Παίρνω τον άνδρα μου να μου αγοράσει το πρωί το βιβλίο. Το διάβασα και ακολούθησα τη μέθοδο.

Ο Αλέξανδρος σε 3 βράδια κοιμήθηκε μόνος του και ο μικρός από τα δίδυμα έκλαψε 1-2-3-3 λεπτά και από τότε ΔΕΝ ξαναέκλαψε για κοιμηθεί.

Με το ουα τον παίρναμε αγκαλιά και αυτός έκλαιγε και στην αγκαλιά μας ασταμάτητα. Τώρα τον βάζουμε στην κούνια του κοιτάει κάτι ψαράκια και κοιμάται.

Στον μεγάλο που ξυπνάει τελευταία συνέχεια και θηλάζει η μέθοδος ΔΕΝ πιάνει. Άρα εξαρτάται κι αν το απιδί είναι ώριμο να τη δεχτεί.

Όχι, δεν εννοούσα οτι βλέπει dvd το βράδυ (δεν βλέπει καν κάθε μέρα). Απλά το ανέφερα σαν παράδειγμα του πως χρησιμοποιεί ο γιός μου το κλάμα σαν μέσο επιβολής. Το βράδυ έχουμε συγκεκριμένη ρουτίνα. Αφού πια ξελυσσάξουν με τα κυνηγητά κλπ, παίρνουν οι κύριοι το μπανάκι τους για να ηρεμήσουν (που και εκεί λίμπα τα κάνουν δλδ αλλα τέλος πάντων), μετά γάλα στον καναπέ με βιβλίο ή διαφημίσεις και μετά νάνι. Κάνουμε πάντα τα ίδια γιατί έχουμε παρατηρήσει οτι αν τους αλλάξουμε κάτι π.χ. δεν προλαβαίνουμε το μπάνιο, έχουμε θέματα μετά. Ωστόσο ακόμα και αν ακολουθησουμε το "πρόγραμμα", υπάρχουν φορές που όπως προανέφερα σεληνιάζονται (κυρίως ο μικρός) και εκεί είναι που έχω ενστάσεις σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να το χειριστώ.

Μήπως, λέω τώρα, αν μεταθέσετε το βιβλίο στο κρεβάτι και κοπούν σιγά σιγά οι διαφημισεις ή μειωθεί περισσότερο η ένταση στην TV? ; Εμάς μας έσωσαν τα βιβλία (τα "λιάλια":)) στο κρεβάτι, γιατί την κρατάνε γενικά εκεί μέχρι να νυστάξει για τα καλά.

GJMap2.png

Διαφημίσεις

Μήπως, λέω τώρα, αν μεταθέσετε το βιβλίο στο κρεβάτι και κοπούν σιγά σιγά οι διαφημισεις ή μειωθεί περισσότερο η ένταση στην TV? ; Εμάς μας έσωσαν τα βιβλία (τα "λιάλια":)) στο κρεβάτι, γιατί την κρατάνε γενικά εκεί μέχρι να νυστάξει για τα καλά.

Αχ είναι μικρούλα ακόμα η δικιά σου και συνεργάσιμη.

Κάτσε να πατήσει τα 2 και περισσότερο τα 2,5 που αναπτύσσει την δική της προσωπικότητα και θα μας θυμηθείς...:-(

Μα, δεν με κατάλαβες, τώρα πια δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον ύπνο τους. Κοιμούνται απο τις 8.30-9 το βράδυ μέχρι τις 8-8.30 το πρωί συνεχόμενα. Απλά κάποιες φορές τους πιάνει το πείσμα & δεν θέλουν να πάνε για ύπνο!

Όσο για τις διαφημίσεις θα δουν μέχρι να πιουν το γάλα (δλδ το πολύ 5 λεπτά) & για βιβλίο στο κρεβάτι ούτε λόγος γιατί ο μεγάλος όταν ακούει παραμύθι είναι πολύ προσεκτικός μην του φύγει καμια λέξη και δεν τον παίρνει ο ύπνος!

Παρεπιπτόντως, ο μικρός μου είναι πολύ κοντά στο κοριτσάκι σου! Άσχετο!!!

Μα, δεν με κατάλαβες, τώρα πια δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον ύπνο τους. Κοιμούνται απο τις 8.30-9 το βράδυ μέχρι τις 8-8.30 το πρωί συνεχόμενα. Απλά κάποιες φορές τους πιάνει το πείσμα & δεν θέλουν να πάνε για ύπνο!

Όσο για τις διαφημίσεις θα δουν μέχρι να πιουν το γάλα (δλδ το πολύ 5 λεπτά) & για βιβλίο στο κρεβάτι ούτε λόγος γιατί ο μεγάλος όταν ακούει παραμύθι είναι πολύ προσεκτικός μην του φύγει καμια λέξη και δεν τον παίρνει ο ύπνος!

Α, οκ τότε, τί να πω... δουλεύει η μέθοδος...απλά έχουν γανιάσει τα αυτιά μας με τις αντικρουόμενες επιστημονικές απόψεις που αλληλο- και αυτο-αναιρούνται κάθε 5-6 χρόνια, που φτάνεις να μην ξέρεις τί να κάνεις. Γι΄αυτό καλύτερα να ακολουθούθμε το ένστικτό μας και όλα τα άλλα ...τα βρίσκουμε.

ώχου το ο μεγάλος που δεν θέλει να χάσει καμία λεπτομέρεια!:P

Παρεπιπτόντως, ο μικρός μου είναι πολύ κοντά στο κοριτσάκι σου! Άσχετο!!!

Ναι, εμείς ειμαστε 23 Δεκεμβρίου του 2008, δυο βδομαδούλες διαφορά έχουμε νομιζω!

GJMap2.png

Σημ.: Το βιβλίο το χάρισα τελικά σήμερα αλλά με συνοδεία φωτοτυπιών με κριτική της μεθόδου και διαφορετικές πιο ήπιες ιδέες για τον ύπνο...

To βιβλιο μου το χαρισε η evi155 αλλα δεν προλαβα να το διαβασω ακομα.

Πιστευω παντως οτι μπορουμε να διαβαζουμε κ να παιρνουμε πληροφοριες απο παντου κ να κανουμε τελικα αυτα που ταιριαζουν στην ιδιοσυγκρασια μας κ του μωρου μας.

Μεχρι τωρα δεν εχω αφησει το μωρο να κανει ουτε ουα, ενω μεχρι πριν γεννηθει, ημουν πιο σκληρη στον τροπο που σκεπτομουν τα πραγματα. Σιγουρα η λυση θα βρεθει οταν τα μωρα μας ειναι ετοιμα να την βρουν.

Παρ'ολα αυτα θα το διαβασω κ θα σας πω κι εγω την γνωμη μου, αν και ειμαι ηδη προκατειλλημενη...:roll:

MD1op3.png

Διαφημίσεις

καλημέρα κορίτσια.

είμαι στο γραφείο κ δεν έχω τον χρόνο να ψάξω σε όλες τις σελίδες μπορεί κάποιος να μου προτείνει ένα βιβλίο μήπως τελικά μάθει το ζουμπουρλουδάκι μου να κοιμάται χωρις στήθος κ να μην ξυπνάει συνέχεια το βράδυ? το κοιμήσου παιδί μου δεν το θελω για τις μεθόδους του κ το μάθετε το παιδί σας να κοιμάται καλά ΄΄εχει αποσυρθεί.......

καλημέρα κορίτσια.

είμαι στο γραφείο κ δεν έχω τον χρόνο να ψάξω σε όλες τις σελίδες μπορεί κάποιος να μου προτείνει ένα βιβλίο μήπως τελικά μάθει το ζουμπουρλουδάκι μου να κοιμάται χωρις στήθος κ να μην ξυπνάει συνέχεια το βράδυ? το κοιμήσου παιδί μου δεν το θελω για τις μεθόδους του κ το μάθετε το παιδί σας να κοιμάται καλά ΄΄εχει αποσυρθεί.......

Εγώ πήρα το "κοιμήσου αγγελούδι μου γιατί με έσκασες". Μου φαίνεται καλό αλλά ακόμα δεν το τελείωσα... Το κοιμήσου παιδί μου όμως έχει μεγάλη επιτυχία

5Nstp3.png

vgDUp3.png

καλημέρα κορίτσια.

To The no-cry sleep solution της Elisabeth Pantley, μόνο στα Αγγλικά και μόνο αν το παραγγείλεις από INternet. Ορισμένα αποσπάσματα από το βιβλίο έχει όμως εδώ:

http://www.pantley.com/elizabeth/books/0071381392.php?nid=386&isbn=0071381392

http://www.pantley.com/elizabeth/books/0071381392.php?nid=172&isbn=0071381392

http://www.pantley.com/elizabeth/books/0071381392.php?nid=171&isbn=0071381392

GJMap2.png

ευχαριστώ κορίτσια...την κυριακή κοιμήθηκε για πρωτη φορά στο δωματιό της κ ξύπνησε μόνο δυο φορούλες για στήθος.εχθές τρείς.ε τόσο αντέχεται....

Μπράβο!:P Άντε σιγά σιγά ελπίζω να μειωθούν τα νυχτερινά ξυπνήματα!

GJMap2.png

Διαφημίσεις

Ας πουμε οτι βαζουμε τη βολή μας πανω απο το παιδι μας και ας μην βαφτιζουμε και μέθοδο τις ανοησιες που αραδιαζει ο καθε αυτοαποκαλόυμενος "δόκτωρ"!!!!

Αντι αυτου εχω να προτεινω το αντιθετο βιβλιο "the no cry sleep solution" της Pantley ( το αγορασα απο το Amazon) που διδασκει πολυ τρυφερούς,πολυ γλυκούς και ανώδυνους τρόπους εκμαθησης συνεχομενου υπνου σε παιδακια.... χωρίς κλαματα,ουρλιαχτα και αλλες τραυματικες εμπειριες....

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τα λεγόμενά σου Franklin. Μία γνωστή μου πρότεινε το "Κοιμήσου Παιδί μου". Το διάβασα μέσα σε μία μέρα, και το έστειλα για ανακύκλωση. Οι μητέρες πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουμε να εμπιστευόμαστε το ΕΝΣΤΙΚΤΟ μας. Πως είναι δυνατόν μία μαμά να αφήσει το μωρό της να κλαίει γοερά επί ώρες και να το αγνοήσει ακόμη κι αν κάνει εμετό ή βραχνιάσει από το κλάμα. Μιλάμε για ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ της ψυχής τους. Υπάρχουν έρευνες που έχουν δείξει πως παιδιά που 'εκπαιδεύονται' με αυτόν τον τρόπο, σταματούν να κλαίνε, όχι γιατί "έμαθαν το μάθημά τους" αλλά γιατί καταλαβαίνουν πως δεν έχει νόημα, κανείς δεν θα έρθει να τα πάρει αγκαλιά και να τα παρηγορήσει. Βιώνουν το αίσθημα της εγκατάλειψης. Είναι ένα τραγικό μήνυμα να περάσει μια μαμά στο παιδί της...ότι όσο και αν κλάψει, αυτή δεν θα το πάρει αγκαλιά. Τα παιδιά χρειάζονται στοργή και υπομονή για να μεγαλώσουν με αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Το βιβλίο "Τhe no cry sleep solution" είναι όντως καταπληκτικό, με σεβασμό στην ψυχολογία και των μαμάδων και των μωρών και προτείνει τρόπους με αγάπη και στοργή. Μπορώ να πω πως εμάς μας βοήθησε πολύ. Το αγόρασα όταν ο μικρός μου μετά από ένα μακρύ ταξίδι που κάναμε, άρχισε να ξυπνάει κάθε μία ώρα (σε ηλικία 7 μηνών) και μέσα σε ένα μήνα φτάσαμε να ξυπνάει μία φορά όλο το βράδυ και να ξανακοιμάται αμέσως. Χωρίς κλάμματα, χωρίς "σκληρή εκπαίδευση" και με πολλά χαμόγελα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!!! :D Χαίρομαι που βλέπω τόσους πολλούς γονείς να το χρησιμοποιούν!

age.png

There are two lasting bequests we can give our children. One is roots. The other is wings. ~Hodding Carter, Jr.

Το βιβλίο "Τhe no cry sleep solution" είναι όντως καταπληκτικό, με σεβασμό στην ψυχολογία και των μαμάδων και των μωρών και προτείνει τρόπους με αγάπη και στοργή. Μπορώ να πω πως εμάς μας βοήθησε πολύ. Το αγόρασα όταν ο μικρός μου μετά από ένα μακρύ ταξίδι που κάναμε, άρχισε να ξυπνάει κάθε μία ώρα (σε ηλικία 7 μηνών) και μέσα σε ένα μήνα φτάσαμε να ξυπνάει μία φορά όλο το βράδυ και να ξανακοιμάται αμέσως. Χωρίς κλάμματα, χωρίς "σκληρή εκπαίδευση" και με πολλά χαμόγελα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!!! :D Χαίρομαι που βλέπω τόσους πολλούς γονείς να το χρησιμοποιούν!

Κι εγώ χαίρομαι! Και το έμαθα εδώ, στο φόρουμ. Η Pantley δεν είναι δρ. αλλά βάζει τα γυαλιά σε πολλούς :)Τί κρίμα που δεν έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά! Έτσι μού 'ρχεται να το μεταφράσω και να το μοιράσω! Γιατί, ξέρετε, η απήχηση ενός βιβλίου εξαρτάται και από την προβολή και τη διανομή που έχει.

Το "Κοιμήσου παιδί μου" έχει κυκλοφορήσει πάαααρα πολύ. Μας το έχουν κα΄νει δώρο πριν γεννηθεί το μωρό και άλλη μια φορά προχτές από γονείς με δύο παιδάκια...όλοι πια ξέρουν τη μέθοδο αυτή και με φοβερή μερικές φορές επιμονή μας συνιστούν να την εφαρμόσουμε:(.

GJMap2.png

Evi το ίδιο σκεφτόμουν κι εγώ κι επειδή είμαι και μεταφράστρια, έχω ήδη επικοινωνήσει με τη συγγραφέα. Ποτέ δεν ξέρεις! Μπορεί να κάνουμε μία καλη αρχή!:D

age.png

There are two lasting bequests we can give our children. One is roots. The other is wings. ~Hodding Carter, Jr.

Evi το ίδιο σκεφτόμουν κι εγώ κι επειδή είμαι και μεταφράστρια, έχω ήδη επικοινωνήσει με τη συγγραφέα. Ποτέ δεν ξέρεις! Μπορεί να κάνουμε μία καλη αρχή!:D

Σοβαρά: εγώ δεν είμαι μεταφράστρια, έχω σπουδάσει όμως στην Αγγλία. Αν μπορείς να βρεις άκρη, να σε βοηθήσω στη μετάφραση.

GJMap2.png

To The no-cry sleep solution της Elisabeth Pantley, μόνο στα Αγγλικά και μόνο αν το παραγγείλεις από INternet. Ορισμένα αποσπάσματα από το βιβλίο έχει όμως εδώ:

http://www.pantley.com/elizabeth/books/0071381392.php?nid=386&isbn=0071381392

http://www.pantley.com/elizabeth/books/0071381392.php?nid=172&isbn=0071381392

http://www.pantley.com/elizabeth/books/0071381392.php?nid=171&isbn=0071381392

Δυστυχώς αυτά τα links δεν μου βγάζουν τπτ.

Σκέφτομαι να παραγγείλω έτσι & αλλιώς το βιβλίο, αλλά μήπως στο μεταξύ θα μπορούσε κάποιος που το έχει διαβάσει να μου πεί 2-3 πραγματάκια για τον τροπο που προτείνει για τον ύπνο χωρίς κλάμα?

Δυστυχώς αυτά τα links δεν μου βγάζουν τπτ.

Σκέφτομαι να παραγγείλω έτσι & αλλιώς το βιβλίο, αλλά μήπως στο μεταξύ θα μπορούσε κάποιος που το έχει διαβάσει να μου πεί 2-3 πραγματάκια για τον τροπο που προτείνει για τον ύπνο χωρίς κλάμα?

Τα δοκίμασα και βγάζουν στις σελίδες, περίεργο, ίσως κάτι διαφορετικό ισχύει με τον browser σου??

Εδώ έχω αντιγράψει μερκά από αυτά που βρήκα στην ιστοσελίδα της:

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1566725&postcount=476

GJMap2.png

Kalispera manoules!!!exw k egw mia koroyla 4 mhnwn pou den koimotan me tipota!!!dokimasa ta panta phga na efarmosw k tis methodoys toy vivlioy alla eftase na klaiei to mwro astamathta gia 25 lepta k na kokkinizei oloklhrh e dn anteksa giati den eferne k apotelesma!Mh ta polylogw etyxe na paroume ena parkokrevato k enw k sthn kalathouna k pantou thn kounousa,sto parkokrevato me to pou thn kounhsa ligo koimithike amesws!k otan lew koimithike ennow kanonika olo to vrady synexomenes 10wres!!afou meta egw pali den koimomoun giati ksypnousa synexeia na th tsekarw an einai kala!!!Ksexasa n anaferw pws mazi dipla ths eixa k ena ths fischer price pou exei tragoudakia to vazw se enan hxo pou exei th thalassa na skaei to kyma (tous aresoun oi monotonoi hxoi exw diavasei) k me ligo kounhma sto parkokrevato k ayto mazi koimatai amesws...To lew mpas k voithisw kapoia manoula,to efarmosei k piasei sto paidaki ths giati h dikia mou etsi ksafnika m ayton ton tropo phge apo thn plhrh aypnia olo to vrady se synexomeno 10wro ypno!!!eidika emeis oi gynaikes exoume anagkh ton ypno!!

Καλησπέρα,

εμένα η μικρή μου είναι 2 μηνών περίπου και ήθελα να ρωτήσω πότε θεωρείτε οτι θα έπρεπε να αρχίσει κανείς να κάνει προσπάθειες για τον ύπνο; Μου φαίνεται ακόμη πολύ μικρούλα για να την αφήσω μόνη της το βράδυ. Μέχρι περίπου 40 ημερών για να κοιμηθεί το βράδυ και να ξανακοιμηθεί τη νύχτα κάθε φορά που ξυπνούσε μεσολαβούσε τουλάχιστον μία ώρα από το τέλος κάθε θηλασμού...με κλάματα και γκρίνια. Εδώ και περίπου 15 ημέρες άρχισε να κοιμάται πολύ πιο εύκολα και ανάμεσα στα γεύματα την ημέρα αλλά και τη νύχτα. Το βράδυ αποκοιμιέται με το στήθος γύρω στις 10.30 με 11.00 μετά ξαναξυπνάει στις 1.30 με 2.00 όπου τη θηλάζω ξαπλωμένη και αποκοιμίεται αμέσως..απο εκεί και πέρα όμως ξαναξυπνάει στις 3.30 με 4.00 δηλαδή ανα 2.00 με 2.30 ώρες και για να ξανακοιμηθεί θέλει ένα μισαωράκι με ταχτάρισμα και στο τέλος καταλήγει σχεδόν πάντα να κοιμάται στο στήθος. Όλα αυτά δίπλα μου...Έχει δύο μέρες που αφού αποκοιμηθεί τη βάζω στο κρεβατάκι της όπου κοιμάται αδιαμαρτύρητα μέχρι το 2ο ξύπνημα στις 3.30 από έκεί και πέρα αρνείται...

Εσάς τα μωράκια σας πότε "έστρωσαν" τον ύπνο τους; και κυρίως πότε αρχίσατε να τα αφήνετε να κοιμούνται μόνα τους;;;( με το μόνα τους εννοώ εσείς να κοιμόσαστε σε άλλο δωμάτιο...)

c:pzzetta

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...