Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

Το περιμενατε εσεις οτι μολις καναμε παιδια θα κοιμομασταν σαν τους προσφυγες; :lol: Ο ενας επανω στον αλλο,ολοι στο ιδιο κρεβατι,οι μισοι στα ντιβανια ,στους καναπεδες,στρωματσαδα.. :lol::lol:

:D:lol: τιποτα δεν μπορει να σε προετοιμασει για αυτο! Οσους φιλους και να ειχαμε που μας τα λεγανε πριν κανουμε το δικο μας παιδι, η πραγματικοτητα ειναι ααααααλλο πραγμα!

Αλλα να πω την αμαρτια μου ? Μ'αρεσει οταν κοιμομαστε ολοι μαζι στο κρεββατι και ας κομαμαι ολο το βραδυ σαν σουγιας στην ιδια θεση. Οταν βλεπω την φατσουλα του.....Δεν μπορω να τον αφηνω να κανει γυρους στο κρεββατι απο την ανησυχια. Τον βαζω στην μια πλευρα και μετα σαν το χελι κουνιεται και παει απο την αλλη πλευρα του κρεβατιου και..ο γλυκος μου....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αχ κορίτσια να σας πω κι εγώ τη δική μου εμπειρία..... Εμένα ο μικρός είναι 6 μηνών, δεν τρώει το βράδυ από 5 μηνών αλλά ξυπνάει κάθε ΜΙΑ ώρα για πιπίλα. Οπως καταλαβαίνετε αυτό είναι εξουθενωτικό και για μένα και για το σύζυγό μου! Κοιμάται στο δικό του δωμάτιο και με το που τον ακούσουμε να κλαίει τρέχουμε να του βάλουμε την πιπίλα ώστε να μην κλάψει περισσότερό και ξυπνήσει. Κάποιες φορές τον αλλάζουμε πλευρό και κοιμάται αμέσως. Αλλες φορές θέλει αγκαλιά και αυτό είναι που με πεθαίνει γιατί μόλις πάω να τον αφήσω στην κούνια βάζει πάλι τα κλάματα. Δοκίμασα να τον κοιμήσω κοντά μου αλλά και πάλι ξυπνάει και κλαίει. Απ'οτι μου είπε η παιδίατρος, δεν είναι θέμα πόνου ή ούλων (τον ενοχλούν αλλά όχι τόσο πολύ) οπότε αυτό που θέλει είναι αγκαλιά και πάνω κάτω. Είναι τυχαίο οτι μόλις του βάλω τη μουρίτσα του στο λαιμό μου γελάει λοξά και κοιμάται αμέσως???????

Η παιδίατρος μου είπε να τον αφήσω να κλάψει κανένα τέταρτο και να σας πω την αλήθεια λέω να το δοκιμάσω σήμερα γιατί το ξύπνημα κάθε μία ώρα δεν γίνεται!!!! Στην αρχή ως βρέφος κοιμόταν 3ωρα!!!!!! Δεν ξέρω αν θα το αντέξω αλλά τουλάχιστον θα το προσπαθήσω!!!!!

Πάντως σήμερα συνηδειτοποίησα οτι πάντα κάτι δεν θα μας αρέσει με τα πιτσιρίκια μας!!! πχ στην αρχή ο θηλασμός (πως θα ξυπνάω τη νύχτα κλπ, μετά τα μπιμπερό (ουφ βαριέμαι να πλένω) μετά οι κρέμες (ουφ βαριέμαι να αλέθω) χαχαχαχα!!!!!!

Μήπως έχετε να μου δώσετε κι εσείς καμία συμβουλή???????? Κάτι που να μην έχω σκεφτεί???? Να σημειωθεί οτι κι εγώ τον κάνω μπάνιο το βράδυ, μασαζάκι, γαλατάκι και ύπνο.

.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Πρέπει να ομολογήσω ότι με έχετε τρομοκρατήσει...

Εχω ένα κοριτσακι 3 μηνών που ακόμα, δόξα τω Θεω, δεν μας εχει δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα. Ξενύχτια φυσικά κάναμε πολλα και θα κάνουμε ακόμα πιο πολλά, όποτε έχει κολικούς πόνους και ότι άλλο προκύψει. Αλλά από αυτά που διαβάζω πρεπει να περιμένω τα χειρότερα. Ασχολήσε; την κακομαθαίνεις. Δεν ασχολήσε; έχει ψυχολογικά...

Κάθε γονιός είναι καταδικασμένος να κάνει κάποιο λάθος, που θα ταλαιπωρήσει αυτόν αλλά κυρίως το παιδί του.... Τι μας περιμένει!!! Και δεν μπορώ να την ακούω να κλαίει!

ΥΓ. Κι ειναι και Μ. Σαββατο με την εκκλησία κοντα. Λες να μου την ξυπνησουν τα βεγγαλικά:::

• 1 month later...

ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ. ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΥΣΤΕΡΙΑ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΛΕΠΤΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΓΑΛΑΤΑΚΙ! ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΑΙΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ. ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΕΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΧΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΑΘΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΒΙΒΛΙΟ? ΕΛΕΟΣ!!! ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΑΣΤΟ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ... Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.... ΟΤΑΝ ΚΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΩ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΚΟΙΤΑΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΤΟΣΗ ΩΡΑ? ΔΕ ΜΑΚΟΥΣ? ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΔΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟΡΓΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ?ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΤΟΥΣ... ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΩ ΑΓΚΑΛΙΑ Η ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ!!!! (ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΗΡΑ):mad::x

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ! ΣΑΓΑΠΩ!

Διαφημίσεις

ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ. ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΥΣΤΕΡΙΑ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΛΕΠΤΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΓΑΛΑΤΑΚΙ! ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΑΙΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ. ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΕΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΧΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΑΘΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΒΙΒΛΙΟ? ΕΛΕΟΣ!!! ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΑΣΤΟ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ... Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.... ΟΤΑΝ ΚΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΩ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΚΟΙΤΑΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΤΟΣΗ ΩΡΑ? ΔΕ ΜΑΚΟΥΣ? ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΔΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟΡΓΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ?ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΤΟΥΣ... ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΩ ΑΓΚΑΛΙΑ Η ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ!!!! (ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΗΡΑ):mad::x

Δεν ξέρω για το συγκεκριμένο βιβλίο, αλλά από όσα διάβασα εδώ δεν θα το έπαιρνα ποτέ. Δοκίμασε το "The no cry sleep solution" , το παραγγέλνεις ή το κατεβάζεις από το ιντερνετ (κάνε μια αναζήτηση στο google). Εγώ έχω εφαρμόσει κάποιες ιδέες του βιβλίου αυτού και παρόλο που δεν κοιμάται το μωρό όλο το βράδυ, κατάφερα να ξυπνάει 2-3 φορές και να κοιμάται καλύτερα μέσα στην ημέρα. Τα naps του μπέμπη μέσα στην ημέρα διαρκούσαν μόνο 40-50 λεπτά και καταλάβαινα ότι δεν ξεκουραζόταν (κι εγώ δεν προλάβαινα να κάνω τίποτα). Γενικά πιστεύω ότι βοηθάει το μωρό να κοιμάται καλύτερα συν το ότι η φιλοσοφία του βιβλίου είναι να μην το αφήνουμε να κλαίει...

vChmp3.png IkwYp3.png

Συμφωνω απολυτα!!!!!

DsRyp3.png

Καλησπέρα σε όλες! Έχω ένα αγοράκι 2,5 μηνών. Τη νύχτα κομάται κανονικά στο κρεβατάκι του 4,5,6, ή και 7 ώρες συνεχόμενες, την ημέρα όμως δεν μπορεί να κοιμηθεί παρά μόνο στο καρότσι του στην κουζίνα με το απορροφητήρα ανοιχτό και μόνο για μισή ώρα κάθε δύο ώρες! Αυτό μας έμεινε από την αρχή που είχε κολικούς και ήταν ο μόνος τρόπος για να τον κοιμήσουμε.Τώρα όμως μεγαλώνει και το καρότσι είναι λίγο στενό. Θέλω να κοιμάται και την ημέρα στο κρεβάτι του, όσες φορές όμως το προσπάθησα, ξυπνάει μόλις τον ακουμπήσω στο στρώμα. Τι να κάνω; Δεν αντέχω να τον ακούω να κλαίει, είναι τόσο μικρός ακόμα!

Καλησπέρα...

Καταρχας συγχαρητηρια που κοιμαται απο τοσο μικρο αρκετες ωρες το βραδυ. Αυτο ειναι το πιο σημαντικο.

Και η δικια μου 4,5 μηνων κοιμαται το βραδυ αλλα την ημερα μονο καποια 20λεπτα ανα 2 ωρες... Και οχι στο κρεβατι της. Προσπαθω τουλαχιστον να της μαθω το μεσημεριανο υπνο και κλεινω τα πατζουρια 3-5.

Αν του εβαζες να ακουει εναν "λευκο" ηχο οπως ο απορροφητηρας ενω τον αφηνες στο κρεβατι του θα ξυπναγε;

Διαφημίσεις

Συμφωνω απολυτα!!!!!

Xara52 και που να διαβασεις το "Κοιμησου,παιδι μου",την ενοτητα που δινει συμβουλες για το πως μπορεις να μαθεις το μωρο να κοιμαται μονο του,στο δωματιο του,ενω μεχρι τωρα κοιμοταν μαζι σου.

Μεγαλη φρικη!!!!Σου λεει,οκ,μπορει να κλαψει το παιδι σου μεχρι και 5 ωρες μεχρι κοιμηθει,μη μασας ομως,για καλο ειναι :evil:.

Παλιοψυχακηδες!

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση! Μπήκα σήμερα στο forum μήπως ηρεμήσω λίγο. Χθες ο μικρός μου δεν κοιμόταν με τίποτα. Από τις 11.30 έως τις 1.00 τη νύχτα προασθούσα να τον κοιμήσω με τον γνωστό τρόπο του απορροφητήρα. Με το που τον έπαιρνε ο ύπνος και τον μετέφερα στο κρεβάτι του ξυπνούσε. Τελικά τον άφησα όλη νύχτα στο καρότσι. Ξύνπνησε στις 4.00, ξανακοιμήθηκε στις 5.00, ξύπνησε στις 6.30 και τώρα 9.30 κοιμάται πάλι. Εγώ από την άλλη δεν μοπρώ να κοιμηθώ. Από την μέρα που γέννησα δεν έχω κοιμηθεί ένα 8 ωρα κανονικό. Ακομα και τις νύχτες που το μωρο κιομάται πολλές ώρες, εγώ ξυπνάω και μετά δεν ξανακοιμάμαι. Αυτό με κάνει να νιὠθω συνέχεια κουρασμένη και να φοβάμαι καθε μέρα μήπως δεν τα βγάλω πέρα τη νύχτα αν ο μπέμπης δεν κοιμηθεί. Ο σύζυγός μου δουλεύει τα πρωινά και δεν θέλω να ξενυχτάει κι εκείνος μαζί μου. Εσάς σας έχει τύχει αυτό;Αϋπνία για μεγάλο διαστημα μετά τη γέννα;

Καλημερα...

Περιπου σε αυτην την ηλικια περασαμε κι εμεις πάντως το σταδιο με τα καρφιά... Ξερεις, όταν λες "καλά καρφια εχει το κρεβατι του και κάνει έτσι; αφου κοιμότανε!" Εμας μας ενοχλουσε η ζεστη τότε. Μηπως και το δικό σου ζεσταίνεται;

Δεν ξέρω τι έφταιγε χθες, πάντως ο μικρός ήταν ανήσυχος όλη τη μέρα. Το απόγευμα άρχισε να κλαίει από τις 7.30 μέχρι τις 9.00 και δεν μποορύσαμε με τον άντρα μου να τον ηρεμήσουμε με τίποτα. Ούτε βόλτα δεν μοπρούσα να τον πάω με το καροτσάκι γιατί είχε κρύο και ψιχάλιζε. Κάτι τον ενοχλούσε και ενώ νύσταζε, δεν μποορύσε να κοιμηθεί. Στις 9.00 κοιμήθηκε, στις 9.30 ξύπνησε για να φάει και αμέσως μετά κοιμήθηκε συνεχόμενα μέχρι τις 4.00 το πρωί που ξαναέφαγε, κοιμήθηκε στις 5.00 και ξύπνησε στις 8.00. Τωρα ξανακοιμάται. ό,τι ι αν τον ενοχλούσε, φαίνεται ότι του πέρασε τώρα.

dimitraz, εμείς δεν έχουμε χρησιμποιήσει ακόμα ρηλάξ, γιατί η παιδίατρος μας το έχει απαγορεύσει τουλάχιστον μέχρι να γίνει ο μικρός 3 μηνών. Μας είπε ότι δεν είναι καλό για την ανάπτυξη του μωρού στην περιοχή της λεκάνης. Γι' αυτό και χρησιμοποιούμε το καρότσι για να κοιμήσουμε το μωρό.

Lena + Sourloulou, ο απορροφητήρας δεν ακούγεται αρκετά στην κρεβατοκάμαρα, όπου είναι και η κούνια του μπέμπη. Όσο για τη ζέστη, τις τελαυταίες μέρες έχει τόση δροσιά, που του ξαναέβαλα μακρυμάνικο φορμάκι. Εσένα πώς κοιμόταν η μικρή σου όταν ήταν 2 μηνών; Κοιμόταν στο κρεβάτι της και την ημέρα;

Κατέβασα από τον internet και το βιβλίο the no cry sleep solution αλλά είναι για μεγαλύτερα μωρά, από 4 μηνών, οπότε θα περιμένω να μεγαλώσει και θα δω πώς θα είναι τότε τα πράγματα. Απ' ότι φαίνεται, ο νυχτερινός ύπνος του είναι καλός -με εξαιρέσεις όπως η χθεσινή - και την ημέρα κοιμάται κάποιες ώρες. Αλλά μόνο στο καρότσι...

Anta 1 περνούσα τα ίδια με τον μικρό μου..και θέλω να σου πω τι έκανα εγώ...όταν τον έπιαναν κωλικοί ή κρίσεις κλάματος:Έβαζα να λειτουργεί το πιστολάκι των μαλλιών..και ως δια μαγείας...χαλάρωνε..ηρεμούσε...και μαζί με αυτον και εγώ... Δοκίμασε το, δεν χάνεις τίποτα..ΟΚ..μην το έχεις δίπλα στο παιδί. Αν είναι το καλαθάκι του στην κρεβατοκάμαρα σου..βάλε το πιστολάκι από την άλλη άκρη του κρεβατιου σας.. Τέτοιου ειδους θόρυβοι..ηρεμούν τα μωράκια..διότι είναι παραπλήσιοι με αυτους της μήτρας.

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
sophia to brhka teleio.den kserw poia me8odo proteinei to biblio poy exeis parei gia na synh8isei to paidi soy sta "nea dedomena" alla to kalo sto biblio poy phra einai oti proteinei toylaxiston 4 me8odoys ka8ws kai den anaferetai mono se problhmata ypnoy brefwn alla kai se megalytera paidia.epishs anaferei ta pleonekthmatakai ta meionekthmata se ka8e me8odo ka8ws kai se poia hlikia einai swsto na efarmosoyme ayth th me8odo.epishs exei arketes eikones kai pinakes kati poy proswpika emena moy kanei pio ksekoyrasto to diabasma toy biblioy.bebaia einai kai ti boleyetai o ka8enas kai ti protimhseis exei...kalo 8a htan na pas se ena bibliopwlio kai na to ksefylliseis gia na deis an sou kanei h oxi

kalispera epeidi den koimamai edw kai mines kai ta exv dokimasei ola mipos mporeis na mou peis pios einai o ekdotikos oikos kai o syggrafeas? mipos kai brw kamia apantisi sto problhma moy?

shrek

• 4 εβδομάδες μετά...
Από την μέρα που γέννησα δεν έχω κοιμηθεί ένα 8 ωρα κανονικό.

Ο σύζυγός μου δουλεύει τα πρωινά και δεν θέλω να ξενυχτάει κι εκείνος μαζί μου.

όταν ήμουν έγκυος μου λέγανε... κοιμήσου τώρα γιατί μετά... μετά τα 2-3 θα κοιμηθεί όλη νύχτα το μωρό.

κι έτσι είναι. τώρα είναι 20 μηνών και ακομη ξυπνάει με σπαρακτικό κλάμα και το βράδυ και το μεσημέρι. αισθάνομαι ότι δεν έχει ευχαριστηθεί ύπνο αυτό το παιδί!

όσο αφορά τον σύζυγο: τετοιες μαλ..... σκεφτομαστε και την πατάμε. κι εγώ τα ίδια έλεγα, αχ δουλεύει, να μην ξυπνάει το βράδυ, να κοιμάμαι εγώ με το μωρό στο άλλο δωμάτιο... και τελικά; τρώμε ΟΛΟ το γαμ... εμείς κι εκείνοι.... ροχαλίζουν!!!!

το χειρότερο; έχουν άποψη, όταν ξυπνάει κλαίγοντας σου λενε... άστην, μην πας, θα ηρεμήσει. τι λες ρε φίλε; επειδή έτσι γράφουν τα βιβλία; ε... εγώ θα σηκωθώ. αν ήσουν εδώ και έτρωγες το δικό μου πακέτο, να το άφηνες εσύ το μωρό να κλαίει. εγώ θα σηκωθώ!!!!!

και δεν είμαι μάνα του σπιτιού, δουλέυω κι εγώ (όπως κι εκείνος) από το πρωί μέχρι πολύ αργά το βράδυ. τη μικρη τη βλέπω ελάχιστα το μεσημέρι και ελάχιστα το βράδυ και full time τα Σ/Κ.

κι εγώ αναρωτιέμαι... γιατί ξυπναέι μέσα στη νύχτα;

age.png

όταν ήμουν έγκυος μου λέγανε... κοιμήσου τώρα γιατί μετά... μετά τα 2-3 θα κοιμηθεί όλη νύχτα το μωρό.

κι έτσι είναι. τώρα είναι 20 μηνών και ακομη ξυπνάει με σπαρακτικό κλάμα και το βράδυ και το μεσημέρι. αισθάνομαι ότι δεν έχει ευχαριστηθεί ύπνο αυτό το παιδί!

όσο αφορά τον σύζυγο: τετοιες μαλ..... σκεφτομαστε και την πατάμε. κι εγώ τα ίδια έλεγα, αχ δουλεύει, να μην ξυπνάει το βράδυ, να κοιμάμαι εγώ με το μωρό στο άλλο δωμάτιο... και τελικά; τρώμε ΟΛΟ το γαμ... εμείς κι εκείνοι.... ροχαλίζουν!!!!

το χειρότερο; έχουν άποψη, όταν ξυπνάει κλαίγοντας σου λενε... άστην, μην πας, θα ηρεμήσει. τι λες ρε φίλε; επειδή έτσι γράφουν τα βιβλία; ε... εγώ θα σηκωθώ. αν ήσουν εδώ και έτρωγες το δικό μου πακέτο, να το άφηνες εσύ το μωρό να κλαίει. εγώ θα σηκωθώ!!!!!

και δεν είμαι μάνα του σπιτιού, δουλέυω κι εγώ (όπως κι εκείνος) από το πρωί μέχρι πολύ αργά το βράδυ. τη μικρη τη βλέπω ελάχιστα το μεσημέρι και ελάχιστα το βράδυ και full time τα Σ/Κ.

κι εγώ αναρωτιέμαι... γιατί ξυπναέι μέσα στη νύχτα;

Σε βρισκω σωστηηηη!!!

• 3 months later...

ξερω οτι εχει αναφερθει το βιβλιο στο ποστ του υπνου,αλλα,δεν εχω τον χρονο να διαβασω και τις 25 σελιδες,οπωτε ρωταω

εχει δοκιμασει καποια την μεθοδο αυτην?αν ναι τι καταφερε?

(κοντευουμε να τρελλαθουμε στο σπιτι.ο μικρος 5μιση μηνων δινει κανονικη μαχη με την μανα του για να κοιμηθει καθε φορα.η κατασταση εχει καταντησει εξαντλητικη)

αχ κοριτσια δεν ξερω πως να σας δωσω κουραγιο. Εμενα μεχρι προτινος ξυπνουσε μεχρι και το βραδυ για γαλα και ξαφνικα (αφου εχουμε περασει δυο χρονια ολες τις φασεις κουνα- κουνα με το καροτσι, αγκαλιες για υπνο κλπ) μια μερα μας λεει " νανι, μονη" και τωρα δοξασι ο Θεος την βαζω στο κρεβατι μας ( ο μπαμπας μας εχει κανει φιλιες πλεον με τον καναπε) τις δινω γαλα και φευγω. Ουτε κλαιει, ουτε με ζηταει και σε 10 λεπτα κοιμαται. Παντως το no cry sleep solution μας βοηθησε πολυ

κι εγώ το έχω πάρει εδώ και ένα μήνα το βιβλίο και ίσως κάποια στιγμή αποφασίσω να το εφαρμόσω όχι τόσο γιατί δεν κοιμάται εύκολα (τον βάζω στο sling και σε 5-10 λεπτά κοιμάται) αλλά γιατί ξυπνάει τη νύχτα και θέλει πάλι κούνημα για να κοιμηθεί. Προς το παρρόν έχω αποφασίσει οτι απο τη στιγμή που θα μπει στο κρεβάτι, δεν θα τον σηκώνω εκτός αν πρέπει να φάει. Οπότε όταν ξυπνάει έχουμε κλάμματα και οδυρμούς μέχρι να ξανακοιμηθεί αλλά τελικά τα καταφέρνει.

67d6bea5bf.png

• 3 εβδομάδες μετά...

εμενα μ'αρεσει εκει που λεει πως να μας αφηνει το παιδι να κοιμηθουμε παραπανω το σαββατοκυριακο.(θα εχουμε διαλεξει απο την προηγουμενη μερα με το παιδι τι θελει να φαει για πρωινο,θα του το βαλουμε στο δωματιο απο το βραδυ και το πρωι οταν ξυπνησει θα φαει το πρωινο του ησυχα-ησυχα,θα παιξει και κατα τις 10 θα ερθει να μας ξυπνησει)

ΕΛΕΟΣ!!! υπαρχει τετοιο παιδι????!!!!! :lol:

μου το ειχαν παρουσιασει σαν το super βιβλιο και απογοητευτηκα.(α!μιλαω για το βιβλιο ''κοιμησου παιδι μου'')

ykm0p2.png

Λοιπον το συγκεκριμενο βιβλιο το εχω ακουσει πολλες φορες αλλα δεν μπηκα ποτε στον κοπο να το διαβασω , εγω ειμαι καπου στη μεση οτι δηλαδη δεν θα αφηνα ποτε τα παιδια μου να κλαινε με τις ωρες ουτε να κανουνε εμετο ουτε ουτε ουτε για ενα λογο ,το παιδι ειναι οπως το μαθεις κυριως , αμα ενα μωρακι το μαθεις να κοιμαται στο κρεββατακι του εκει θα κοιμαται χωρις να κλαιει ωρες ατελειωτες , και δεν μιλαμε τωρα να γκρινια3ει 10-20 λεπτα . Στην μικρη ετσι της μαθαμε , ηταν και ποιο ευκιολο παιδακι στον υπνο οποτε κοιμαται εκει μονη της αφου εχει πιει το γαλα της παλι μονη , ο Ντινος απο την αλλη ενω εως το χρονο κοιμοτανε στο κρεββατι του μετα αλλαξε αυτο , και δε ηταν διατεθιμενος χωρις πολυυυυ κλαμα να το δεχτει , ηθελε εμας . Δεν τον ταλαιπωρσαμε , τον πηραμε μαζι μας , και ακομα μαζι μας κοιμαται , θα το κοψει μονος του ε δεν θα τον βαλω και να τσιρικοπαει για να το κοψει , στην τελικη εγω φταιω που εμαθε ετσι , την μπεμπα την αφηνουμε να γκρινια3ει καμια φορα αμα δεν κοιμαται αλλα οπωςς ειπα δεν γανιαζει ειναι πιο ευκολο παιδακι στον υπνο .

εμενα μ'αρεσει εκει που λεει πως να μας αφηνει το παιδι να κοιμηθουμε παραπανω το σαββατοκυριακο.(θα εχουμε διαλεξει απο την προηγουμενη μερα με το παιδι τι θελει να φαει για πρωινο,θα του το βαλουμε στο δωματιο απο το βραδυ και το πρωι οταν ξυπνησει θα φαει το πρωινο του ησυχα-ησυχα,θα παιξει και κατα τις 10 θα ερθει να μας ξυπνησει)

ΕΛΕΟΣ!!! υπαρχει τετοιο παιδι????!!!!! :lol:

Μα φυσικα... Κι αφου φαει βαζει ηλεκτρικη και μας φτιαχνει και φρεσκο καφε...

Μα καλα, τοσο πολυ τους ενοχλουν τα παιδια τους;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...