Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φύλαξη αποστειρωμένων μπιμπερό

Recommended Posts

Μπορείτε να μου πείτε καμιά καλή και ασφαλή ιδέα για τη φύλαξη/αποθήκευση των ήδη αποστειρωμένω μπιμπερό;

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Διαφημίσεις

Αμέσως μετά την αποστείρωση, γέμιζα τα μπιμπερό με το αποστειρωμένο νερό έτοιμα για χρήση και τα έβαζα στο ψυγείο. Έτσι μου είχε πει η πρώτη παιδίατρος και το κράτησα και στα δύο παιδιά μου μιας και μου ήταν πολύ βολικό!:D

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Λοιπον μπορεις να τα αφησεις το πολυ 3 ωρες μεσα στον αποστειρωτη αν φυσικα δεν τον ανοιξεις καθολου απο τη στιγμη που θα αρχισει να αποστειρωνει!

Δε ξερω πως σε βολευει να βραζεις νερο αλλα οπως ειπε και η eleni_k μπορεις ειτε να βραζεις για 10 λεπτα νερο να το βαζεις στα μπιμπερο και αμεσως να τα βαζεις στο ψυγειο...διατηρουνται με νερο ενα 24ωρο! αν δε θες να βρασεις νερο να το εχεις ετοιμο (μονο για ζεσταμα δηλαδη) μπορεις να βαλεις αδεια τα μπιμπερο κατευθειαν στο ψυγειο και διατηρουνται δυο 24ωρα!!!

Δεν το είχα σκεφτεί καθόλου αυτό το ριμαδό-ψυγείο. Ευχαριστώ πολύ!!!

Κι εγώ στο ψυγείο τα έβαζα!υπάρχουν κ κασόνακια όπως αυτα που μπαίνουν τα γυάλινα μπουκάλια μπύρας κ αναψυκτικών αλλά για μπιμπερό για να τα έχεις τακτοποιημένα στο ψυγείο

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι άλλο ??? Αποστειρώνουμε τα μπμπερό, τους λαιμούς και τις θηλές στον αποστειρωτή. Τα πιάνουμε με την ειδική λαβίδα....πως θα βιδώσουμε όμως τα καπάκια στα μπιμπερό και θα τα βάλουμε στο ψυγείο ??? Εγώ σκεφτόμουν να πλένω σχολαστικά τα χέρια μου με υγρό χεριών οικολογικό και κατευθείαν να τα βιδώνω και στο ψυγείο. Σκέφτομαι σωστά ή οχι ???

Αν η λαβίδα σου έχει δαγκάνες, μπορεί και να σε βολέψει να τα βιδώνεις χρησιμοποιώντας την. Εγώ στην αρχή αυτό έκανα. Μετά ξεθάρεψα και, αφού είχα πλύνει πολύ καλά τα χέρια μου, έπιανα πολύ προσεκτικά τα καπάκια και τα βίδωνα, με προσοχή να μην έρθει το χέρια μου σε επαφή ιδιαίτερα με τις πιπίλες.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

• 1 month later...

Κάπου διάβασα για τα μπιμπερό ότι πρέπει να τα σκουπίζουμε σχολαστικά μετά την αποστείρωση από τα νερά με ένα πανάκι ή μια πετσέτα. Είναι σωστό αυτό ??? Η πετσέτα θα έχει του κόσμου τα μικρόβια έτσω και καθαρή εάν είναι το ίδιο και το χαρτί κουζίνας. Μήπως είναι καλύτερα μετά την αποστείρωση να τα βάζουμε κατευθείαν στο ψυγείο ας είναι και βρεγμένα όπως διάβασα που κάνουν κάποιες κοπέλες εδώ μέσα ??

Διαφημίσεις

mariantinos το διάβασα σε ένα μπιμπερό της chicco και μου φάνηκε περίεργο. Οι πετσέτες όσο και καθαρές να είναι έχουν μικρόβια.

Το διάβασα όμως και στις ψευδοθηλές της medela. Αποστείρωση και μετά καλό σκούπισμα με πανάκι. Σε αυτή την περίπτωση πως θα φύγουν τα νερά από τις ψευδοθηλές ?? Η απλά μετά την αποστείρωση τις βάζουμε στο κουτάκι φύλαξής του έτσι βρεγμένες ??

Να ρωτήσω και μια βλακεία ??? Η ψυχρή αποστείρωση που γράφουν ποια είναι ??? Αποστείρωση στον αποστειρωτή και μετά φύλαξη στο ψυγείο ???

mariantinos το διάβασα σε ένα μπιμπερό της chicco και μου φάνηκε περίεργο. Οι πετσέτες όσο και καθαρές να είναι έχουν μικρόβια.

Το διάβασα όμως και στις ψευδοθηλές της medela. Αποστείρωση και μετά καλό σκούπισμα με πανάκι. Σε αυτή την περίπτωση πως θα φύγουν τα νερά από τις ψευδοθηλές ?? Η απλά μετά την αποστείρωση τις βάζουμε στο κουτάκι φύλαξής του έτσι βρεγμένες ??

Να ρωτήσω και μια βλακεία ??? Η ψυχρή αποστείρωση που γράφουν ποια είναι ??? Αποστείρωση στον αποστειρωτή και μετά φύλαξη στο ψυγείο ???

Ξέρω ότι κάποια σκεύη αποστείρονονται στον φούρνο μικροκυμματων.ψυχρη μήπως είναι κατάψυξη;

Κ εμένα ο γιατρός μου το είπε όχι πανακι μετά.

Εγώ τις ψευδοθηλές τις αποστείρωνα κ μετά AΠO λίγο θηλαζα.

Εγώ τις ψευδοθηλές τις σκούπιζα ελαφρά με αποστειρωμένη γάζα.

Μα άμα τις σκουπίσεις με οποιοδήποτε πανί, δεν υφίσταται πλέον αποστείρωση. Άρα ποιός ο λόγος να τις αποστειρώνεις και να μην τις πλένεις απλά; Αφού αποστειρωθούν περιμένεις λίγο να κρυώσουν (όχι πάνω από 3/ωρο, μετά θέλουν ξανά αποστείρωση), συναρμολογείς κανονικά το μπιμπερό με τη λαβίδα σου με τα χέρια σου να έρχονται σε όσο λιγότερο επαφή με το μπουκάλι γίνεται, και στο ψυγείο για 24 ώρες. Αν τα μπιμπερό παραμείνουν στο ψυγείο για περισσότερο από 24 ώρες, μετά θέλουν ξανά αποστείρωση.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...
Κι εμεις στο ψυγειο. Σκεπασμενα , κλεισμενα μετα την αποστειρωση :D

το ιδιο εκανα και εγω απλα τα εβαζα μεσα σε ενα τεραστιο ταπερ για να μην ερχονται σε επαφη με τα αλλα αντικειμενα που ειχα στο ψυγειο.

Εγω τα αποστειρωνω κ μετα τα βαζω στην καταψυξη.

egw sto psigeio ta bibero ths meras k katapsiksi ean itan gia taksidi gia na minoun polu pio poli wra pagwmena k meta apth katapsixi amesws se panino thermos ta bibero opos itan. px pigame athina thesaloniki me th parakampsi logo klistwn tempon, k kaname (eftyxws) mono ena gevma endiamesa...... prin ftiaksw to gala ( eixa gazaki mazi) erixna k kafto nero mesa sto bibero to "xeplena" k to nero to petousa...gia tyxon mikrovia pou mporei na xan dimiourgithei toses wres ...etsi mou xe katsei!!!!

episis ws routina kathimerini eftaxna ola ta galata tis epomenis meras to vradu afou ta aposteirona olata bibero, k me thermanthra ta zestena thn alli mera. kanena mou pedi den epathe tipota...;)

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

• 5 months later...

Κι εγώ αμέσως στο ψυγείο, στα ραφάκια της πόρτας όρθια. Μόνο που εγώ τα μπιμπερό δεν τα έβαζα άδεια στο ψυγείο, αλλά ήδη γεμάτα νερό που είχα βράσει ώστε να είναι έτοιμα την ώρα του φαγητού του μωρού. Μου το είχε συστήσει η παιδίατρος, αντί να βράζω νερό εκείνη τη στιγμή, ή να το φυλάσσω σε θερμός (δεν το ήθελε το θερμός, παρά μόνο σε εκδρομές). Τα άφηνα λίγο να κρυώσει το νεράκι, όχι εντελώς, ευτυχώς το ψυγείο μας άντεξε! Το σημαντικό ήταν που είχα πάντα έτοιμο νερό. Βέβαια, αν είχε περισσέψει από την προηγούμενη ημέρα το πετούσα. Μία φορά την ημέρα έκανα "γαλακτοκομείο", αλλά μετά ησύχαζα!

wjhKp3.png

c5dop3.png

Κι εγώ αμέσως στο ψυγείο, στα ραφάκια της πόρτας όρθια. Μόνο που εγώ τα μπιμπερό δεν τα έβαζα άδεια στο ψυγείο, αλλά ήδη γεμάτα νερό που είχα βράσει ώστε να είναι έτοιμα την ώρα του φαγητού του μωρού. Βέβαια, αν είχε περισσέψει από την προηγούμενη ημέρα το πετούσα. Μία φορά την ημέρα έκανα "γαλακτοκομείο", αλλά μετά ησύχαζα!

ακριβως το ιδιο!!!!!!

ακριβως το ιδιο!!!!!!

Μήπως είχαμε την ίδια παιδίατρο? Εκείνη με συμβούλεψε να κάνω έτσι! Μόνο που τώρα έχει συνταξιοδοτηθεί, καλή της ώρα!

wjhKp3.png

c5dop3.png

• 5 months later...

ΕΓΩ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΩ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΩ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΑΔΕΙΑ!ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΒΡΑΖΩ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΠΡΙΚΑΚΙ 10 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΩ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΩ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΓΑΛΑΤΟΣ...ΚΑΝΩ ΣΩΣΤΑ?ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ

:P;)