Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΙΠΡΟΣΩΠΗ ΠΕΘΕΡΑ?

mybabygirl

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα,πάω να σκάσω ήθελα σε κάποιον να μιλήσω και σκέφτηκα εσάς.Με τη πεθερά μου έχουμε μια παρα πολύ καλή σχέση,χωρίς διαφονίες και παρεξηγήσεις.Να φανταστείτε όποτε διαφωνώ με το γιο της για κάτι ή θα πάρει το μέρος μου ή θα μείνει αμέτοχη.Μέχρι χτές που έμαθα ότι μιλάει με πολύ άσχημο τρόπο για μενα στις φίλες τις και στην αδερφή της.Με κατηγορεί για ότι με δικαιολογεί μπροστά μου.Ενα παράδειγμα πολύ μικρό σε σχεση με αυτα που έμαθα είναι ότι προχθες είχα πάει στα μαγαζια της είπα ότι ψωνισα΄καποια ρούχα μου είπε μπραβο μεγια ΄κτλ.Απο πισω έλεγε ότι είμαι σπαταλη ψωνιζω όλη την ώρα έχω ένα σορο ρούχα και δε τα φοράω και ότι αυτά που αγορασα δε μου πήγαιναν.Αυτο είναι το πιο ασημαντο που είπε γιατι έμαθα και άλλα πολύ προσωπικά και σημαντικά.Και το κακό είναι ότι δε τα λεει στη κόρη της για παραδειγμα που δε θα μου έκανε τόσο εντύπωση αλλα σε άτομα ξένα.Τι μπορω΄να κάνω εγώ και πως να συμπεριφερω?Τα ειπα στον άντρα μου ο οποιος στεναχωρήθηκε και νευριασε με τη μητερα του και μου είπε πως αν θέλω θα της μιλήσει.Δε ξέρω τι να κάνω.Έχω χάσειτην εμπιστοσύνη μου και αισθανομαι χαζη που τόσοκαιρο δεν είχα καταλαβει τιποτα.Τελικα πεθερα και καλη δεν υπαρχει.Αχ σα τη μανουλα μας καμμια.Συγγνωμη αν σας κουρασα.......[/img]

Διαφημίσεις

Μπουκιτσα μου σε νιωθω.... ειναι χειροτερο απο το να μην τα πηγαινεις καλα απο την αρχη, αυτο που επαθες... ετσι ειναι και η δικια μου αν την δεις... λες τι καλη κυρια... και αν την μαθεις απο τη αλλη θα παθεις εγκεφαλικο.......

Κανε υπομονη μωρε και σταματα να της λες πολλα πολλα...

Οσο για τον αντρα σου, αν ειναι να της κανει απλα μια κουβεντα, ας το κανει, αλλα αν ειναι να τσακωνεστε... αστο δε λεει...

Boukitsa, θα συμφωνήσω με τη Μαριλένα.

Απλά ξέκοψε σιγά σιγά... Και δείξε αδιαφορία. Το θέμα δεν είναι αν θα της πει ή αν δε θα της πει κάτι, το θέμα είναι εσύ να δείξεις επίπεδο. Ανωτερότητα. Μην ασχολείσαι καν μαζί της... ιδίως αν υπάρχει περίπτωση στο τέλος να τσακωθείς με τον άντρα σου.

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Θέλω να σε ρωτήσω κάτι γιατί το έχω πολύ μεγάλη απορία.

Η πεθερά σου λέει καλό λόγο για κάποιον; Τον οποιονδήποτε;

Για σκεψου το.

Δεν ξέρω κιόλας αλλά πιστεύω πως ακόμα και για το ίδιο της το παιδί ή τον άνδρα της ή και για την καλύτερή της φίλη θα έχει πολλά αρνητικά να προσάψει.

Πλάκα εχεις βρε Μπουκιτσα.... Καλα πιστεψες οτι μπορει να υπαρχει "καλη πεθερα"? Υπαρχει αυτη η εννοια σε αυτον τον πλανητη?

Εδω εγω που ο γιος μου ειναι 15 μηνων επειδη εχω αυτογνωσια και ξερω εχω σητησει απο τους αντμον να μου αλλαξουν το νικ σε "κακια πεθερα" :D:D:D:D

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Πλάκα εχεις βρε Μπουκιτσα.... Καλα πιστεψες οτι μπορει να υπαρχει "καλη πεθερα"? Υπαρχει αυτη η εννοια σε αυτον τον πλανητη?

Εδω εγω που ο γιος μου ειναι 15 μηνων επειδη εχω αυτογνωσια και ξερω εχω σητησει απο τους αντμον να μου αλλαξουν το νικ σε "κακια πεθερα" :D:D:D:D

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Καλά είσαι φοβερή!!!!

εν τάξει! εγώ το ομολογώ!!! η πεθερά μου με λατρεύει ιδίως "από πίσω μου"!!!!

Δηλαδή δεν υπάρχει φίλος-φίλη της, που να γνωρίζω για πρώτη φορά και να μην μου λέει "Καλά η πεθερά σου μου έχει πει τα καλύτερα λόγια για σένα!!" (και ευτυχώς το εννοεί! δεν το λέει "ειρωνικά")

Τελοσπάντων φυσικά και εγώ έχω κάνει κάτι που την έχει πειράξει και αυτή μου την έχει "βιδώσει" κάποιες φορές αλλά Ευτυχώς ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ! :wink:

Επειδή είμαι άνθρωπος που δεν κρατώ κακία και τα ξεχνώ (είπαμε όμως όχι σοβαρές καταστάσεις, έτσι!), πραγματικά αισθάνομαι τυχερή και για την πεθερά και για τον πεθερό μου, και ευχαριστώ τον Θεό που τους έχω κοντά μου :D:D

Θα σας πω όμως κάποιους κανόνες που έχω εγώ

1. Δεν παντρευόμαστε τα πεθερικά μας

2. Και αν πούμε στον άντρα μας για κάτι που μας πείραξε στην συμπεριφορά των γονιών του (όχι για κάτι πολύ σοβαρό επαναλαμβάνω), δεν θα βγάλουμε άκρη γιατί είναι φυσικό ότι δεν πάει να τσακωθεί μαζί τους ----Πιστεύω ότι το ίδιο θα κάνουν και τα δικά μας παιδιά σε εμάς :wink:

3. Αν δεν μπορείς να τους έχεις φίλους, απλά έχε τυπικές σχέσεις γιατί πρέπει να σεβαστείς ότι είναι μεγάλοι άνθρωποι και δεν μπορούν να αλλάξουν, ότι αυτοί "έδωσαν ζωή" στον σύντροφό σου και είσαι ευγνόμων για αυτό (ή μήπως όχι???) και επίσης ότι βρε παιδιά ΟΛΑ ΕΔΩ ΜΕΝΟΥΝ και τίποτα δεν παίρνουμε μαζί μας όταν τα "κακαρώσουμε"και φύγουμε από τον μάταιο τούτο κόσμο................

Θυμάμαι όταν βαφτίσαμε τη μικρή η πεθερά μου μου είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι οι μπουμπουνιέρες ήταν χάλια, ότι τον μεγάλο μου γιο τον είχαμε ντύσει σαν εργάτη και τα μαλλιά μου ήταν σαν άλουστα!

φυσικά και τα πήρα στο κρανίο,αλλά δεν μίλησα γιατί πολύ απλά δεν θα έβγαζα άκρη παρά μόνο τσακωμό. Το είπα στον άντρα μου τονίζοντάς του ότι του το λέω ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΠΕΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΩ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ!

Σας πληροφορώ ότι με το που του το είπα ξελάφρωσα και δεν με έννοιαζε πια :lol::lol::lol::lol:

Η πεθερά μου έχει ένα "κακό" Με θέλει να είμαι στην τρίχα! Μόνο που εγώ είμαι πολύ απλή και πολλές φορές μου τη "λέει" γι'αυτόν το λόγο. Δηλαδή μου γκρινιάζει να πάω να ψωνίζω ακριβά ρούχα, να πηγαίνω κομμωτήριο, να κάνω μανικιούρ κλπ :lol::lol::lol::lol::lol::lol: (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Ε!!!)

ε!πείτε μου αξίζει τον κόπο όταν για όλα τα άλλα είναι δίπλα μου σαν μάνα (και δεν είμαι υπερβολική), να της κακιώσω?

Αλλά είπαμε, εγώ ούτως ή άλλως ακολουθώ τους κανόνες που έχω βάλει στις σχέσεις μου με τα πεθερικά μου :wink::wink::wink:

Welcome to the real world (και αυτό είναι γραμμένο με καλοπροαίρετο και φιλικό τρόπο) :lol::lol::lol:

Δεν θα σχολιάσω καν το………. καλή πεθερά ………..άκου καλή πεθερά …………..απαπαααααααα :lol::lol:

Και το βασικότερο όλων ποτέ δεν συζητάς ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ με πεθερά τα προβλήματα/διαφωνίες που έχεις με τον γιόκα/ κόρη της. Δίνεις λάβες για να χωθούν περισσότερο.

Διπρόσωπη πεθερά;;;; εδώ να σας πω τι ανακάλυψη έκανα κατά λάθος, την περασμένη εβδομάδα!!!

Σε μένα σκύλα , όταν είμαστε μόνοι όλο μπηχτές και κακιούλες !!!

Στον γιό της όλα μέλι γάλα και να τον πάρει να ρωτήσει τι κάνω αν ειμαι καλά αν μου πέρασε η γρίπη κλπ, ομιλία στο κινητό παρακαλώ τέταρτο για την υγεία μου!!!

Εμένα όταν με πήρε για να ρωτήσει τι κάνω, η ομιλία για την υγεία μου αρκέστηκε στην ερώτηση, ουτε την απαντηση δεν περίμενε να της δώσω και άρχισε την γκρίνια της για τα δικά της το μακρύ και το κοντό της!!!

Αλλά λόγια να αγαπίώμαστε δηλαδή !!! :shock::evil::x

Διπρόσωπη πεθερά;;;; εδώ να σας πω τι ανακάλυψη έκανα κατά λάθος, την περασμένη εβδομάδα!!!

Σε μένα σκύλα , όταν είμαστε μόνοι όλο μπηχτές και κακιούλες !!!

Στον γιό της όλα μέλι γάλα και να τον πάρει να ρωτήσει τι κάνω αν ειμαι καλά αν μου πέρασε η γρίπη κλπ, ομιλία στο κινητό παρακαλώ τέταρτο για την υγεία μου!!!

Εμένα όταν με πήρε για να ρωτήσει τι κάνω, η ομιλία για την υγεία μου αρκέστηκε στην ερώτηση, ουτε την απαντηση δεν περίμενε να της δώσω και άρχισε την γκρίνια της για τα δικά της το μακρύ και το κοντό της!!!

Αλλά λόγια να αγαπίώμαστε δηλαδή !!! :shock::evil::x

Λες να έχουμε την ίδια Angela;

Διαφημίσεις

Τελικα πεθερα και καλη δεν υπαρχει.Αχ σα τη μανουλα μας καμμια.Συγγνωμη αν σας κουρασα.......[/img]

θα κρατησω αυτο πολυ σημαντικο :D:D

ΚΑΙ ΕΓΩ !!! :wink::lol::lol::lol: μόνο εγώ μην καταντήσω έτσι!!! :oops::?

Να ρωτήσω και εγω κάτι ?

πόσο είσαι σίγουρη για το άτομο που σε ενημέρωσε?

στο λέω γιατί και εγώ έχω παράδειγμα φιλικού μου προσώπου που μια κοινή φίλη εμπιστεύθηκε στην νύφη ότι η πεθερά την έθαβε. Εγινε απίστευτη παραξήγηση ώσπου βρέθηκαν και οι τρείς μαζί (νύφη - πεθερά- φίλη) και έγινε κουβέντα απο όπου βγήκε ότι ναι μεν η πεθερά κουβέντιαζε -κουτσομπόλευε με την φίλη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έθαβε.

εμένα μια φορά με πήρε τηλ. και της είπα ότι μόλις γύρισα απο το νοσοκομείο που είχα πάει τον μικρό και δεν με ρώτησε καν τι έχει.. μου είπε μόνο : και εγω χάλια είμαι.... :)

εμένα μια φορά με πήρε τηλ. και της είπα ότι μόλις γύρισα απο το νοσοκομείο που είχα πάει τον μικρό και δεν με ρώτησε καν τι έχει.. μου είπε μόνο : και εγω χάλια είμαι.... :)

Παιδιά αυτό το έχει -ως ένα σημείο- και η μαμά μου!! δηλ. την παίρνω τηλ. και της λέω ότι πχ σήμερα πονάει η πλάτη μου και αρχίζει

- Σε πονάει ε? Και εμένα με έχει πεθάνει και έχω βάλει αλοιφή και έχω πάρει και παυσίπονο αλλά δε λέει να περάσει κλπ κλπ και συνεχίζει με ένα κατεβατό των δικών της προβλημάτων! γιαυτό και όταν έχουμε κάτι τέτοιο "απλό" όπως πόνος στην μέση, πλάτη κλπ ούτε εγώ ούτε οι αδερφές μου τις λέμε τίποτα.. :wink::wink:

(δεν υπάρχει βέβαια περίπτωση να έχει τέτοια "συμπεριφορά" όταν υπάρχει κάποιο πιο σοβαρό πρόβλημα, πχ πυρετός των παιδιών ...)

Κοριτσια για σας και καλό μήνα,πολυ σωστά όλα αυτά που λέτε,ήμουν πολύ αφελείς τελικά.Το θέμα είναι τι κάνω από εδώ και πέρα.Καταρχήν δε θέλω να τη βλέπω καθόλου αλλα αυτο δε γίνεται.Ο αντρας μου είναι υπερ να της μιλησει γιατί μου λέει πως αν αλλαξουμε συμπεριφορά από τη μια μέρα στην άλλη και ενώ δε ξερει αυτά που γνωρίζουμε εμείς θα μας περάσει για τρελούς.Ενώ θέλει να της τα πει και μέτα ασ κανω ότι θέλω.Εγω δε ξέρω τι είναι καλυτερο.Και σα να μην έφτανε αυτό μου ανακοινωθηκε σήμερα στη δουλεία ότι σε ένα μήνα περίπου θα πρέπει να αλλάξω κατάστημα και εκείνο που θα πάω είναι ναι μεν καλυτερο από άποψη θέσης που θα πάω αλλά έχει και περισότερες απαιτησεις στο ωράριο. Τι θα κάνω με τη μπέμπα που έχω γυναίκα η οποία δε μπορεί να κάθεται παραπάνω ώρες.Οταν το είπα αυτό στο περιφερειαρχη ξερετε τι μου απαντησε?Εχεις ένα μήνα να βρείς άλλη γυναίκα.Έχω αρχισει να σκέφτομαι τοενδεχόμενο σταθμού.

Λίτσα είμαι σίγουρη γιατί κάποια πραγματα τα ήξερε μόνο εκείνη και τώρα τα έχουν μάθει όλοι.

Mel η παρατήρηση σου είναι πολυ καλή αλλά εγω δε το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι.Κάθε φορά που βρισκόμασταν έθαβε με κακιούλες κάποιες φίλες της αλλά κυρίως τη κουνιάδα της.Εμένα με ψάρευε με το τρόπο της να δεί πως τα πάω με το γιο της και για άλλα θέματα μπροστά μου ποτέ δε μου είχε ριξει άδικο σε τίποτα από πισω όμως................................

Τελος πάντον το μόνο καλό είναι ότι ο άντρας μου είναι μαζί μου οπότε τα υπολοιπα πιστεύω να ξεπεραστούν...........................

Διαφημίσεις

Να ρωτήσω και εγω κάτι ?

πόσο είσαι σίγουρη για το άτομο που σε ενημέρωσε?

στο λέω γιατί και εγώ έχω παράδειγμα φιλικού μου προσώπου που μια κοινή φίλη εμπιστεύθηκε στην νύφη ότι η πεθερά την έθαβε. Εγινε απίστευτη παραξήγηση ώσπου βρέθηκαν και οι τρείς μαζί (νύφη - πεθερά- φίλη) και έγινε κουβέντα απο όπου βγήκε ότι ναι μεν η πεθερά κουβέντιαζε -κουτσομπόλευε με την φίλη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έθαβε.

Εγώ είμουν δίπλα στον άντρα μου όταν του μίλαγε σε απόσταση αναπνοής από το ακουστικό και άκουγα ολοκάθαρα την συζήτηση δεν μου τα μετεφεραν τα λόγια της γιαυτό και έπεσα από τα σύννεφα!!! :shock:Εκείνη δεν ξέρει ότι άκουσα όλη την συζήτηση γιατί ο άντρας μου έκανε την "παπια"!!!Ευτυχώς γνωρίζει τι μάνα έχει!!!

Το χειρότερο δεν είναι να μην τα πας καλά με την πεθερά σου στο κάτω κάτω μπορούμε να δημιουργήσουμε δικό μας παιχνίδι και να την χορέψουμε...

Το χειρότερο έτυχε σε μένα που δεν ήρθε κάν στο γάμο (ούτε ο πεθερός φυσικά) .

Ήρθε μετρημένες 3 φορές, μία για καφέ, μία για φαγητό και μία γιατί τσακώθηκε με τον άντρα της. Μόλις μπαίνει εγώ δεν υπάρχω, έρχεται στο σπίτι μόνο όταν είναι και ο γιος της και ασχολείτε αποκλειστικά με εκείνον και τώρα και το εγγόνι της. Είμαι με τον άντρα μου από το 1996 και παραπάνω από 5 φορές δεν έχουμε μιλήσει στο τηλέφωνο τόσα χρόνια...Για να πω την αλήθεια στην αρχή με ενοχλούσε απίστευτα αλλά όταν κατάλαβα οτι τσακώνομαι με τον άντρα μου για χάρη της το έκοψα. Αύριο θα κλαίει εκείνη γιατί ο γιος της έχει κάνει την επιλογή του και εγώ νοσοκόμα δεν θα γίνω... :D:D:D

Για να πω την αλήθεια στην αρχή με ενοχλούσε απίστευτα αλλά όταν κατάλαβα οτι τσακώνομαι με τον άντρα μου για χάρη της το έκοψα. Αύριο θα κλαίει εκείνη γιατί ο γιος της έχει κάνει την επιλογή του και εγώ νοσοκόμα δεν θα γίνω... :D:D:D

συμφωνώ χιχιχιχι!!!! :lol::lol::lol::twisted:

desdemona σε ζηλεύω που δεν έχεις επαφές με τη πεθερά σου.Εμένα πριν τη μπέμπα ερχόταν αρεά και που στο σπίτι τώρα την έχουμε σε σχεδόν καθημερινή βάση.Στην αρχή ερχόταν χώρίς καν να πάρει τηλ.Μια δυό φορές έτοιχε να είμαι ξαπλωμένη και το μωρό να κοιμάται φυσικά δε σηκώθηκα έκατσε με το γιο της στο σαλόνι.Μετά φαίνεται το κατάλαβε και παίρνει τουλάχιστον τλφ πριν.

Αχ αχ αχ !!! Τι ειπες τωρα ??? Κι εμενα ηθελε ΠΑΝΤΑ να ερχεται χωρις τηλ !!! Την αφησαμε ομως μια δυο φορες εξω και το καταλαβε το μαθημα της...

Αλλα γενικα ρε παιδι μου... τι μυαλα κουβαλανε ???

Κι εγώ είχα σκεφτεί ότι αν έρθει καποια στιγμή και λείπει ο αντρας μου δε θα της ανοίξω.Για καλή της τύχη όμως ερχόταν ώρες που ήξερε ότι θα είναι εκεί και ο άντρας μου.Μένει κοντά και κάποια φορά που της είπε ο αντρας μου γιατί δε τηλ πριν έρθει απάντησε ¨ένα βήμα είμαστε και θα πάρω και τηλ;¨Τι θα κάνω ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα δε θέλω καθόλου να τη βλέπω.Καλά που τα λεώ σε εσάς και ξαλαφρώνω λίγο.

Κορίτσια μου εγώ ένα έχω να πω...........με όσες "πεθερές" έχω συναναστραφεί και δεν μίλαγα εξ'αρχής να ξεκαθαρίσω την θέση μου, τότε είχα και τα ανάλογα προβλήματα.

Μόλις άρχισα να λέω τα σύκα-σύκα και την σκάφ-σκάφη, γίνανε κάποια επεισόδια, αλλά τελικά απέκτησα τον τίτλο της ΞΙΝΗΣ αλλά και την ησυχία μου.

desdemona μου χοντρό να μην έρθει στο γάμο σας!!!!άμα σπάσει το γυαλί και ειδικά τόσο πολύ σίγουρα δεν ξανακολλάει,εμείς έχουμε κλείσει 1 έτος που δεν μιλάμε και βρήκα την ησυχία μου

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...