Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Εχω τριδυμες κορουλες 32 μηνων , οι δυο ομοζυγωτικες ή αλλη μονη της.

Γεννησα στις 34 εβδομαδες , ειχα πολυ καλη εγκυμοσυνη αναλογικα με τα 27 κιλα που ειχα παρει :cool:.

Εγω ειμαι υπο κατταρευση πλεον και δηλωνω αδυναμη να διαχειριστω αυτα που καθημερινα προκυπτουν.

Εχουν τις καλες στιγμες τους αλλα θεωρω οτι σε αυτη την ηλικια εχουν περισοτερες "κακες" και γενικα εχω κουραστει.

Ευχομαι σε ολες τις τριδυμομανουλες να γεννησουν οσο πιο αργα γινεται , υγιεστατα παιδακια. Επισης μην διαβασετε το ποστ απο την αρχη :P , διαβαστε μονο το τελος :D

Προσπάθησε να βάλεις τα μικρά σου για ύπνο συγκεκριμένες ώρες και τα 3 μαζί ταυτόχρονα.Ετσι θα βρεις χρόνο για τον εαυτό σου να ξεκουραστείς.

Αν κάποιο δεν θέλει να κοιμηθεί το μεσημέρι βάλτο στο κρεβάτι του για 1 ώρα έστω χωρίς να κοιμηθεί απλά να μην ενοχλεί εσένα και τα αδελφάκια του. Ξέρω οτι είναι δύσκολο αλλά εγώ τα έβαλα σε πρόγραμμα απο μικρά για να μπορώ να ξεκουραστώ και εγώ.

• 4 weeks later...

Διαφημίσεις

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Με τις δωρεάν πάνες για τα τρίδυμα τι γίνεται;

Η εταιρεία εξακολουθεί να δίνει κάποια πακέτα δώρο;

ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!

Το θεμα με τα παμπερς δουλεύει!!! Πήραμε και τους είπαμε οτι έχουμε τρίδυμα, στην αρχή μας είπαν για κουπόνια αλλα τους εξηγήσαμε οτι ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ να αλλαζουμε πάνες σε τρίδυμα.

Μας εστειλαν ενα φορτηγο και κατεβαζε, κατεβαζε, κατεβαζε κι ακομα κατεβαζει κουτες παμπερς! μαντηλάκια μεχρι και απορρυπαντικό για τα ρούχα μου εστειλαν! Χρειάζονται με φαξ καποια χαρτια μονο.

Αν εχετε τρίδυμα ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΙΝΕΤΕ!

good luck!

xx

SM

elenaki123: μόνο 11 κιλά? πως τα κατάφερες????

Να πω και γω λίγο την ιστορία μου... μετά από 2 εξωμήτρια και 1 αποβολή λόγω θρομβοφιλίας και NK (natural killers), έκανα την 2η εξωσωματική μου και τώρα είμαι στη 12η εβδομάδα με τρίδυμα. Έκανα την αυχενική διαφάνεια προχθές και ο γιατρός είπε ότι είναι μια χαρά και τα 3 (απ' όσο φαίνονται βέβαια). PAP - A δεν μου είπε να κάνω γιατί λέει ότι δεν υπάρχει λόγος με τα τρίδυμα... πάντως όλα δείχνουν καλά. Την Τετάρτη θα πάω να δει και τον τράχηλό μου και βλέπουμε. Στην αρχή με έβαλε και μένα στο δίλημμα για το αν θα τα κρατήσω αλλά με τον άντρα μου δεν το σκεφτήκαμε και πολύ... είναι δικά μας! Βέβαια ο γιατρός με ενημέρωσε ότι δεν προκειται να σηκωθώ καθόλου απο το κρεβάτι και ότι θα πρέπει να προσέχω πολύ την διατροφή μου. Το μόνο που επαναλαμβάνει είναι "Κρεβάτι - Καναπές και ΠΟΛΛΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ!" Βαριέμαι βέβαια μεσα στο σπίτι αλλά δεν πειράζει... αξίζει τον κόπο.

Γενικά είμαι πολύ χαρούμενη με τα τρίδυμα (αν και στην αρχή μου φαινόταν τρομακτικό τουλάχιστον!!!!), και χαίρομαι γιατί διαβάζοντας σήμερα όλα τα σχόλια των κοριτσιών που έχουν τρίδυμα ή έχουν γεννήσει τρίδυμα μου έχουν δώσει πολύ θάρρος και ελπίδα καθώς ο μοναδικός μου φόβος είναι η προωρότητα των παιδιών!!! Τώρα πιστεύω πολύ ότι αν προσέξω αρκετά τη διατροφή μου και μείνω στο κρεβάτι θα μπορέσω να ξεπεράσω το φράγμα των 32 εβδομάδων και τα παιδάκια μου να είναι υγιέστατα!!!!

Φιλάκια πολλά σε όλες τις τριδυμομανούλες και καλό μας κουράγιο!!!

ANNA, μην φοβάσαι τίποτα! Ολα θα πάνε καλά και ο Θεός να είναι μαζί σου!

Όπως λες, πολύ καλή διατροφή ψητά-βραστα και πολύ ξεκούραση. Πρόσεχε πολύ και ασε ολους τους άλλους να κάνουνε τα παντα. ΜΗΝ κανεις τι-πο-τα. Φροντισε τα παιδάκια σου! Εγω γέννησα 33+5, κι ειχα αγωνία οπως κι εσύ να σπάσω το φράγμα των 32. Ο πιο μικρούλης μου εμεινε στισ θερμοκοιτίδες 40 μέρες, οι άλλοι βγήκαν νωρίτερα και είναι όλοι καλά.

Συζήτησε ΤΩΡΑ με τον γιατρό σου για περίδεση τραχήλου, εμένα με εσωσε. Εκανα στισ 14 εβδομάδες και ήταν πολυ σοφη κίνηση. Ρώτα τον και για συσπάσεις, πρόωρες συσπάσεις να ξέρεις να ξεχωρίζεις και να μην ανησυχεις.

Ολα θα πάνε καλά κοριτσάκι μου, να προσέχεις!

:)

xx

SM

Ευχαριστώ Sophie*,

Μιλάς σαν ν' ακούω τον γιατρό μου... "ΜΗΝ κάνεις τί-πο-τα!!!" όλο αυτό λέει. Τώρα είμαι στην 17η εβδομάδα κι εκείνος με κοιτάζει σχεδόν κάθε εβδομάδα για την περίδεση. Δεν την έχω κάνει ακόμα γιατί λέει ότι ακόμα είναι καλός ο τράχηλος.

Πάνω στη συζήτηση βέβαια μου είπε ότι δεν πρόκειται να με αφήσει πάνω απο 33 εβδομάδες γιατί είναι αρκετά επικίνδυνο για μένα και την μήτρα μου. Του έχω πολύ εμπιστοσύνη, αν και ξέρω ότι γενικά είναι "φοβιτσιάρης", προστατευτικός πολύ θα έλεγα.

Πάντως μέ όλα τα λόγια και σχόλια όλων των κοριτσιών η ψυχολογία μου είναι πάρα πολύ καλή και υπάρχουν στιγμές που πραγματικά βλέπω τα παιδιά μου να τρέχουν στους διαδρόμους του σπιτιού και να χαμογελάνε!!!!

Ευχαριστώ Sophie*,

Μιλάς σαν ν' ακούω τον γιατρό μου... "ΜΗΝ κάνεις τί-πο-τα!!!" όλο αυτό λέει. Τώρα είμαι στην 17η εβδομάδα κι εκείνος με κοιτάζει σχεδόν κάθε εβδομάδα για την περίδεση. Δεν την έχω κάνει ακόμα γιατί λέει ότι ακόμα είναι καλός ο τράχηλος.

Πάνω στη συζήτηση βέβαια μου είπε ότι δεν πρόκειται να με αφήσει πάνω απο 33 εβδομάδες γιατί είναι αρκετά επικίνδυνο για μένα και την μήτρα μου. Του έχω πολύ εμπιστοσύνη, αν και ξέρω ότι γενικά είναι "φοβιτσιάρης", προστατευτικός πολύ θα έλεγα.

Πάντως μέ όλα τα λόγια και σχόλια όλων των κοριτσιών η ψυχολογία μου είναι πάρα πολύ καλή και υπάρχουν στιγμές που πραγματικά βλέπω τα παιδιά μου να τρέχουν στους διαδρόμους του σπιτιού και να χαμογελάνε!!!!

Αννα,

χαίρομαι πολύ που είσαι καλά, ειναι πάρα πολύ σημαντική η ψυχολογία σου αυτή τη στιγμή, προσεχε την. Είναι καλό που εχεις τοση εμπιστοσύνη στο γιατρό σου, μπράβο. Απο προσωπική μου εμπειρία, παρ'ολαυτα, κατάλαβα οτι ηταν πολύ σοφη και καλη κίνηση που έκανα την περίδεση τόσο νωρίς (14 εβδ.). Ο τράχηλός μου ηταν πολύ καλός μεχρι και το τέλος της εγκυμοσύνης, ομως εγώ ενιωθα πιο σίγουρη απο την αρχή. Επιπλέον, οσο περνούσε ο καιρός η κοιλιά μου μεγάλωνε με πολύ γρήγορους ρυθμούς κι ετσι σιγα σιγα δεν μπορούσα να κάνω πόλλα. Κι εκεί ακόμα κατάλαβα ποσο καλά εκανα που 'δεθηκα' νωρίς. Πες στο γιατρό σου να μην αργήσει άλλο. Δεν χρειάζεται να μικρύνει για να 'δεθείς', θες να προλάβεις τα χειρότερα. Αλλα εκείνος θα κάνει οτι κρίνει καλύτερο :).

Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά, και να μήν ανησυχείς για τίποτα. Μια άλλη τριδυμομαμά γέννησε μετά τις 34 εβδ, οπότε... ολα γίνονται! Και χωρίς να το καταλάβεις, θα τρέχουν στους διαδρόμους του σπιτιού και θα γίνεται ενας χαμός!!!

Αλήθεια, έμαθες τι περιμένεις? Αγόρια, κορίτσια?? Με το καλό

ΧΧ

SM

xx

SM

Διαφημίσεις

• 1 month later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.Θέλω τη βοήθεια σας.Διανύω την 19η εβδομαδα τριδυμης κύησης και τη ζωή μου τη συνεχίζω κανονικά (στ βαθμό που μπορώ φυσικά και χωρίς υπερβολες) Απλά επειδη με πιάνουν ανασφάλειες τελευταια θέλω να ρωτήσω αν βγάλατε την εγκυμοσύνη σας ξαπλα κα αν ναι απο πότε.Εμένα μου είπε ο γιατρός απο τη β επιεδου και μετα να μεινω ξάπλα αλλα μέχρι τώρα είμαι καλά.Δε κανω δουλειες, δε περπαταω πολύ αλλα βγαίνω με το αμαξι βολτες θα παω για ενα φαγητο ή για ενα καφε.Κάνω καλα΄ή υπερβάλλω?

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.Θέλω τη βοήθεια σας.Διανύω την 19η εβδομαδα τριδυμης κύησης και τη ζωή μου τη συνεχίζω κανονικά (στ βαθμό που μπορώ φυσικά και χωρίς υπερβολες) Απλά επειδη με πιάνουν ανασφάλειες τελευταια θέλω να ρωτήσω αν βγάλατε την εγκυμοσύνη σας ξαπλα κα αν ναι απο πότε.Εμένα μου είπε ο γιατρός απο τη β επιεδου και μετα να μεινω ξάπλα αλλα μέχρι τώρα είμαι καλά.Δε κανω δουλειες, δε περπαταω πολύ αλλα βγαίνω με το αμαξι βολτες θα παω για ενα φαγητο ή για ενα καφε.Κάνω καλα΄ή υπερβάλλω?

pegg μου γεια σου,

δεν ξέρω αν μπορώ να σε βοηθήσω αλλά γενικώς καλό είναι να προσέχεις. Εγώ διανύω την 22η εβδομάδα κύησης, ο γιατρός μου ήταν απο την αρχή θεωρώ υπερβολικός και με έχει στο κρεβάτι απο τις πρώτες εβδομάδες. Αυτό που μου λέει συνέχεια είναι ότι το μυστικό για να πάει καλά η τρίδυμη κύηση "είναι η ξάπλα"... η αλήθεια είναι ότι το κάνω κατά το περισσότερο δυνατό. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες (περίπου) όμως η μία η μικρή μου έχει κατέβει πολύ χαμηλά στον τράχηλο και το θέαμα ομολογώ ότι με ανησυχεί πολύ. Οπότε καλύτερα είναι να μην πολυκυκλοφορείς και να μην περπατάς. Να μην κουράζεσαι καθόλου και να κάθεσαι πολύ αναπαυτικά (αν όχι ξάπλα), τουλάχιστον μέχρι να σου πει ο γιατρός σου.

Αλήθεια, τα ακούς καθόλου? Σου έχουν πει το φύλλο των παιδιών? Έχεις κάνει περίδεση στον τράχηλο?

ΑΑΑΑχχχχ με το καλό να τα νιώσουμε και στην αγκαλιά μας!!!!

pegg μου γεια σου,

δεν ξέρω αν μπορώ να σε βοηθήσω αλλά γενικώς καλό είναι να προσέχεις. Εγώ διανύω την 22η εβδομάδα κύησης, ο γιατρός μου ήταν απο την αρχή θεωρώ υπερβολικός και με έχει στο κρεβάτι απο τις πρώτες εβδομάδες. Αυτό που μου λέει συνέχεια είναι ότι το μυστικό για να πάει καλά η τρίδυμη κύηση "είναι η ξάπλα"... η αλήθεια είναι ότι το κάνω κατά το περισσότερο δυνατό. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες (περίπου) όμως η μία η μικρή μου έχει κατέβει πολύ χαμηλά στον τράχηλο και το θέαμα ομολογώ ότι με ανησυχεί πολύ. Οπότε καλύτερα είναι να μην πολυκυκλοφορείς και να μην περπατάς. Να μην κουράζεσαι καθόλου και να κάθεσαι πολύ αναπαυτικά (αν όχι ξάπλα), τουλάχιστον μέχρι να σου πει ο γιατρός σου.

Αλήθεια, τα ακούς καθόλου? Σου έχουν πει το φύλλο των παιδιών? Έχεις κάνει περίδεση στον τράχηλο?

ΑΑΑΑχχχχ με το καλό να τα νιώσουμε και στην αγκαλιά μας!!!!

annoula σπάνια καταλαβαίνω οτι γυρνάνε!!!.Μου είπαν οτι έχς σίγουρα ένα αγόρι και ένα κορίτσι και το τρίτο μάλλον κοριτσι.:P:pΠερίδεση μέχρι στιγμής δε χρειάστηκε να κάνω αλλά θα το πάω με παρακολούθηση 10/11 έχω β επιπέδου οπότε θα μου μετρήσουν το τράχηλο και θα μου πουν.Η τρίδυμη κύηση με βάση αυτά που λέει ο γιατρός μου δεν είναι ένδειξη περίδεσης απλά το παρακολουθεις!!Πόλλεσ κοπέλες κάνουνε αλλά αυτό ειναι μάλλον θέμα νοοτροπίας γιατρου:PΕσύ τα νιώθεις να κλωτσάνε?Φύλλο είδες

annoula σπάνια καταλαβαίνω οτι γυρνάνε!!!.Μου είπαν οτι έχς σίγουρα ένα αγόρι και ένα κορίτσι και το τρίτο μάλλον κοριτσι.:P:pΠερίδεση μέχρι στιγμής δε χρειάστηκε να κάνω αλλά θα το πάω με παρακολούθηση 10/11 έχω β επιπέδου οπότε θα μου μετρήσουν το τράχηλο και θα μου πουν.Η τρίδυμη κύηση με βάση αυτά που λέει ο γιατρός μου δεν είναι ένδειξη περίδεσης απλά το παρακολουθεις!!Πόλλεσ κοπέλες κάνουνε αλλά αυτό ειναι μάλλον θέμα νοοτροπίας γιατρου:PΕσύ τα νιώθεις να κλωτσάνε?Φύλλο είδες

Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν πάντα κάτι αισθανόμουν αλλά ο γιατρός μου με κορόιδευε... μου έλεγε ότι νόμιζω ότι τα ακούω. Πιο καλά και πιο συγκεκριμένα άρχισα να τα ακούω στην 20η, 21η εβδομάδα αλλά όχι ότι κλωτσάνε δυνατά και πονάω κλπ., απλά μου δηλώνουν την παρουσία τους. Και μεις έτσι ξεκινήσαμε... με ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι και στην β' επιπέδου είδαμε και το τρίτο που κρυβόταν και ήταν κοριτσάκι.

Εύχομαι να πηγαίνουν όλα καλά και τα καλύτερα αποτελέσματα στη β επιπέδου!!!!Καλή υπομονή μας!!! Και... ξάπλα....

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

έχοντας τρίδυμα σου λέω να το ξανασκεφτείτε. Πως θα καταφέρετε να πειθαρχήσετε 3 μωρά σ' αυτή την ηλικία??????

Ειλικρινά θα ήθελα να ήμουν από μια μεριά να το δώ!!!!!!!!!!!!!!!

έχοντας τρίδυμα σου λέω να το ξανασκεφτείτε. Πως θα καταφέρετε να πειθαρχήσετε 3 μωρά σ' αυτή την ηλικία??????

Ειλικρινά θα ήθελα να ήμουν από μια μεριά να το δώ!!!!!!!!!!!!!!!

evita! μου σε ποιον αναφερεται το μυνημά σου?

Γεια σας μανούλες

Ειμαι casting director και ψάχνω δίδυμα ή τρίδυμα μωράκια απο 6 εώς 16 μηνών για ένα διαφιμιστικό του βρεφικού γάλακτος aptamil. Οποια μαμά ενδιαφερεται μπορεί να μου στείλει private message με το τηλέφωνο της ή να μου στείλει e-mail sto [email protected].

Δίδεται υψηλή αμοιβή για τα επιλεγμένα μώρα.

kalhmera...exo tridyma 2 agoria kai ena koritsi einai 17 mhnon an se endiaferei

• 4 weeks later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!!εχω μια απορία.Εσείς που γεννήσατε τρίδυμα και πλεον γνωρίζετε τις ανάγκες τους,τα σπίτια σας ειναι μεγάλα???Εμένα έχει 2 δωματια (κρεβατοκαμαρα και παιδικο) και επειδη τους 2 πρωτους μνες θα τα βάλω στο ιδιο κρεβατάκι (θα βολεφτω )μετά που θα πρέπει να τα χωρισω δε χωρανε αλλα 2 κρεβατια ή και να χωρανε το σπιτι θα ειναι μπαχαλο οπότε σκεφτομαι να μετακομισω σε μεγαλυτερο!!Εσείς πως βολεφτηκατε με το όλο θέμα?

Διαφημίσεις

• 2 months later...

εμενα το σπιτι μου δε το λες μικρο αλλα ουτε κ πολυ μεγαλο,σε φωτισα!εχω 3κρεβατοκαμαρες οχι πολυ μεγαλες,το 1χρονο ειχα τα δυο παιδια μαζι κ το αλλο στο δωματιο μου,υστερα το εβγαλα κ το εβαλα μονο του,βεβαια το ενα ξυπναγε το αλλο τους πρωτους μηνες μεχρι το πρωτο χρονο για αυτο τα νευρα μου κροσια!

απορια!!!οι εγκυμοσυνες σας προεκυψαν απο εξωσωματικη ή υπαρχουν και περιπτωσεις που η συλληψη εγινε φυσιολογικα?ρωταω γιατι ακουσα για φυσιολογικη συλληψη 4δυμων και δεν ξερω το κατα ποσο ισχυει κατι τετοιο!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

εγω παρα λιγο!!!!η κορη μου ειχε 2 σακους και μου ειπαν οτι παραλιγο διδυμακια αλλα δεν ολοκληρωθηκε η συλληψη!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

εγω εκανα εξωσωματικη κ επιασα 3δυμα,σε οποιες ειναι εγκυος θα ελεγα να προσεχουν,αν κρινω βεβαια απο τη δικη μου εγκυμοσυνη που ειχα πολλα προβληματα(αιμμοραγιες,υπερθυροειδη,περιδεση τραχηλου,δυσπνοιες,κ.α.)κ εννοειται πως την εβγαλα στο κρεβατι μεχρι την ημερα που γεννησα

εγω εκανα εξωσωματικη κ επιασα 3δυμα,σε οποιες ειναι εγκυος θα ελεγα να προσεχουν,αν κρινω βεβαια απο τη δικη μου εγκυμοσυνη που ειχα πολλα προβληματα(αιμμοραγιες,υπερθυροειδη,περιδεση τραχηλου,δυσπνοιες,κ.α.)κ εννοειται πως την εβγαλα στο κρεβατι μεχρι την ημερα που γεννησα

και εγω μετα απο εξωσωματικη περιμενω τριδυμα και ειμαι στο κρεβατι απο την πρωτη στιγμη. εκανα και την περιδεση πριν 2 εβδομαδες, τωρα ειμαι 15, εχω μελλον ακομα. ηθελα να σε ρωτησω ποσων εβδομαδων γεννησες και αν χρειαστηκαν τα μωρακια θερμοκοιτιδα και ποσο; ολα καλα με την υγεια τους; πως διαχειριζεσαι την κατασταση με τριδυμα; μπαινεις ποτε σε ρυθμο ή θα περιμενω πολλα χρονια; ο μονος φοβος μου ειναι η προωροτητα και οι συνεπειες αυτης γιατι εχω δει και εχω ακουσει πολλα

πολλες αποριες,ελπιζω να μπορεσω να σε βοηθησω οσο μπορω.γεννησα 28 εβδομαδων,μπηκαν τα αγορακια μου θερμοκοιτιδα για 3μηνες,περασαμε πολλα απο λοιμωξεις κ μικροβια που ειναι συνηθισμενα στην εντατικη,μεχρι χειρουργεια.αυτο που εχω να σου πω,για να μγ σε κουραζω με λεπτομερειες αλλα κ για να μη σε τρομαζω,ειναι οτι η δικια σου εγκυμοσυνη μπορει να ειναι διαφορετικη,καλυτερη.εγω γεννησα γιατι επαθα αποκολληση κ λογω αιμορραγιας επρεπε να γεννησω.τωρα ειναι μια χαρα,βεβαια κανουμε συχνα εξετασεις αλλα ok.παντως εχεις δικιο που φοβασαι,δεν ειναι αστεια πραγματα αυτα,ειναι μαθηματα ζωης που μονο αν τα ζησεις θα καταλαβεις τι εννοω,σου ευχομαι να μη χρειαστει....γι αυτο να προσεχεις τον εαυτο σου κ κανε μου μια χαρη,μην αγχωνεσαι υπερβολικα,ευχαριστησου την εγκυμοσυνη σου,κατι που εγω δεν εκανα κ το μετανιωσα...οσο για το αν μπαινεις σε ρυθμο,πρεπει να υπαρχει προγραμμα για τα παντα κ να μη ξεφευγεις απο αυτο.θα ταλαιπωρηθεις πολυ τον πρωτο χρονο,δε μπορω να στο περιγραψω ειδικα αν ξυπνανε το βραδυ,αλλα μετα θα συνηθισεις.εμενα τωρα ειναι 2χρ.οτι θες μπορεις να με ρωτησεις οκ?