Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπερα!!!

Χθες εμαθα οτι κατα 99% θα προγραμματισουμε καισαρικη για το επομενο Σαββατο επειδη ειμαι στην 36η εβδομαδα και η μπουμπου μου ειναι ακομη αναποδα.

Θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα σε οσες το εχουν ηδη ζησει.

1. Σε ποσο καιρο περιπου αναρρωνουμε μετα απο καισαρικη;; Επειδη ειμαι ελευθερος επαγγελματιας και δεν ειναι πολυ ευκολο να μεινω 40 μερες σπιτι. (Και τωρα που θα σταματησω να δουλευω την αλλη βδομαδα νωρις μου φαινεται.)

2. Στην καισαρικη τομη, χωρις ολικη ναρκωση, δεν επιτρεπεται να ειναι μεσα μαζι σου ο αντρας σου;;;;

3. Ειναι αληθεια οτι δεν μπορουμε να θηλασουμε μετα απο καισαρικη; Κατι τετοιο εχω διαβασει αλλα δεν εχω καταλαβει αν ισχυει μονο για τις πρωτες μερες. Αν ναι, για ποσο καιρο δεν μπορουμε να θηλασουμε;

Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας :)

Περιμενω τα φωτα σας :)

as1cF1_0g410010MjRkfDAxMzRqfGxpdHRsZSBNaW5pIGlz.gif

Διαφημίσεις

Η αληθεια ειναι οτι και εγω μολις εκανα καισαρικη και θα σου απανντησω με αυτα που ξερω!

Βρισκομαι 20 μερες μετα την καισαρικη και η τομηη εχει σχεδον κλεισει.Την εκανα με επισκληριδιο και ο αντρας μου δεν ηταν μεσα.Θηλασα την επομενη κιολας μερα και δεν ειχα κανενα προβλημα και απο γαλα ααλλο τιποτα ταιζω ακομα ενα μωρο αν χρειαστει!Ελπιζω να σε εχω βοηθησει

DeeDee καλησπέρα και με το καλό.

Απαντώ σύντομα στα ερωτήματά σου:

1)Εξαρτάται από τον οργανισμό.Γενικώς να έχεις κατά νου οτι συνήθως 1 24ωρο μετά την καισαρική αφαιρούνται ορός και καθετήρας και όσο πιο πολύ κινητοποιείσαι τόσο πιο γρήγορη ανάρρωση θα έχεις.

2)Ο σύζυγος δεν επιτρέπεται μέσα εκτός αν ο ίδιος είναι γιατρός,αλλά και πάλι πρέπει να είναι σύμφωνος και ο μαιευτήρας σου.

3)Όχι,δεν είναι αλήθεια.Μπες στην ενότητα του θηλασμού εδώ στο φόρουμ.

3. Ειναι αληθεια οτι δεν μπορουμε να θηλασουμε μετα απο καισαρικη; Κατι τετοιο εχω διαβασει αλλα δεν εχω καταλαβει αν ισχυει μονο για τις πρωτες μερες. Αν ναι, για ποσο καιρο δεν μπορουμε να θηλασουμε;

Με το καλό να συναντήσετε το μωράκι σας!:P

Εγώ θήλασα την πρώτη μέρα με το που πήγα στο δωμάτιο.

Εγω σορρυ αλλα θ απαντησω αλλιως...

Οκ για τους χ η ψ λογους πατε καισαρικη (που το μωρο γυρναει μεχρι και τελευταια στιγμη...σε φιλη μου πρωτοτοκη γυρισε στις 39,2 και ηταν και μεγαλο μωρο) γιατι δεν τ αφηνει ο γιατρος να ερθει οποτε θελεικαι τοτε να κανει την καισαρικη? Γιατι πιεζουμε την φυση τοοοοσο πολυ? Ειναι νωρις να του κανει εξωση στις 37... καθε μωρο ειναι διαφορετικο...και συνηθως τα πιο πολλα που βγαινουν συμφωνα με το προγραμμα του γιατρου..στην συνεχεια χρειαζονται καποιες αλλες ιατρικε βοηθειες (δεν διατηρει θερμοκρασια , δεν κανει θηλαστικες κινησεις και αλλα χαριτωμενα για να μπει στην θερμοκοιτιδα)

Συγγνωμη και παλι αλλα αφου ρωτας να εισαι και ενημερωμενη για καποια θεματα

Με το καλο να το παρεις στην αγκαλια σου

Διαφημίσεις

Γεια σου και με το καλό!

Εγώ έκανα καισαρική πριν από 7 μήνες.

Θα προσπαθήσω να σου τα παρουσιάσω ακριβώς όπως ήταν τα πράγματα.

Βέβαια εγώ έκανα επείγουσα καισαρική και φαντάσου είχα πυρετό από πριν και για 7 ημέρες μετά.

Το πολύ μεγάλο αγγούρι ήταν οι 2 πρώτες μέρες. Ήταν τότε που είπα ότι δεύτερο παιδί κατάνάγκη με καισαρική δεν ξανακάνω (μη φοβάσαι, το έχω ήδη μετανοιώσει)

Βεβαία, ακόμα και τις πρώτες δυο μέρες πόναγα όταν προσπαθούσα να κινηθώ και να σηκωθώ. Όχι ακίνητη, τουλάχιστον απ'όσο θυμάμαι ή όχι υπερβολικά. Την τρίτη μέρα είδα τεράστια διαφορά στο σήκωμα. Νομίζω ότι από την τρίτη μέρα δεν ξαναπήρα παυσίπονο. όταν πήρα το παιδί στο δωμάτιο (δηλ. την έβδομη μέρα, γιατί πριν ήταν μονάδα), το τάϊσα, άλλξα και έπλυνα εγώ (ήταν βέβαια και η μητέρα μου) , που σημαίνει ότι μπορούσα και σηκωνόμουνα αρκετά άνετα.

Τώρα για το θηλασμό, δεν ξέρω, δυστυχώς δεν μπόρεσα, όχι όμως λόγω καισαρικής, αλλά γιατί συνήθισε στο μπιμπερό στη μονάδα.

Δεν ισχύει ότι δεν μπορείς να τον θηλάσεις. Αργεί λίγο περισσότερο να κατέβει το γάλα και θα χρειαστείς και βοήθεια στην αρχη να στο δίνει κάποιος γιατί θα πονάς, αλλά αυτό.

Καλή επιτυχία

Εγω σορρυ αλλα θ απαντησω αλλιως...

Οκ για τους χ η ψ λογους πατε καισαρικη (που το μωρο γυρναει μεχρι και τελευταια στιγμη...σε φιλη μου πρωτοτοκη γυρισε στις 39,2 και ηταν και μεγαλο μωρο) γιατι δεν τ αφηνει ο γιατρος να ερθει οποτε θελεικαι τοτε να κανει την καισαρικη? Γιατι πιεζουμε την φυση τοοοοσο πολυ? Ειναι νωρις να του κανει εξωση στις 37... καθε μωρο ειναι διαφορετικο...και συνηθως τα πιο πολλα που βγαινουν συμφωνα με το προγραμμα του γιατρου..στην συνεχεια χρειαζονται καποιες αλλες ιατρικε βοηθειες (δεν διατηρει θερμοκρασια , δεν κανει θηλαστικες κινησεις και αλλα χαριτωμενα για να μπει στην θερμοκοιτιδα)

Συγγνωμη και παλι αλλα αφου ρωτας να εισαι και ενημερωμενη για καποια θεματα

Με το καλο να το παρεις στην αγκαλια σου

Συμφωνώ κι εγώ με την ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Eπίσης έχεις πολύ πιο γρήγορη ανάρρωση αν πρίν καταφύγεις στη λύση της καισαρικής γίνει απόπειρα για ΦΤ. Αν η καισαρική γίνει με ραντεβού, τις συσπάσεις που πρέπει να κάνει η μήτρα για να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση τις κάνει μετά κι έτσι πονάς για περισσότερο. Βέβαια όλα αυτά ξεχνιούνται γρήγορα. Εγώ έκανα ΚΤ Τετάρτη (μετά ομως απο 8 ώρες τοκετού με πρόκληση) και την Παρασκευή ντύθηκα, πήγα στην καφετέρια, στο ληξιαρχείο, στο λογιστήριο του Ιασώ. Μιά χαρά ήμουν. Αλλες κοπέλες χρειάστηκαν καμια δυο μέρες παραπάνω!

ssttaa

επιτρεψε μου με το φτωχο μυαλο μου να ειμαι καθετα αντιθετη εαν ο λογος που πας για κτ.να ειναι το οτι δεν γυρισε το παιδι σκεψου λιγο οτι απλα εαν δεν γυριση οταν ερθει η ωρα του απλα θα κανεις κτ.χωρις πολλα πολλα μην βγαλεις το μωρακι σου πριν την ωρα του μπορει να εχετε περισσοτερα προβληματα λογο αυτου.ετσι κι αλλιως τα παιδια που γεννιουνται με κτ. το πρωτο 24 ωρο ειναι ''υψηλου κινδυνου''.και υπαρχει παντα η πιθανοτητα να γυρισει η μανα φυση ξερει τι κανει τις ποιο πολλες φορες.εκανα δυο παιδια φσ και το τελευταιο με κτ πιστεψε με ποναει πολυ περισσοτερο η κτ.και δεν γινεσε τοσο γρηγορα καλα εγω 6μηνες μετα την επεμβαση εκανα πανω στην τομη αποστημα γιατι ενα ραμα δεν απορροφηθηκε απο τον οργανισμο μου οχι κατι τοσο σοβαρο για την υγεια μου αλλα επιπονο.τωρα σκεφτομαστε με τον συζυγο για τεταρτο σιγασιγα θα ξεκινησω με την προοπτικη του φτ.και βλεπουμε παρε και αλλες γνωμες απο γιατρους σε παρακαλω πολυ.με το καλο να κρατησης το μωρακι σου αγκαλια

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Αχ ρε κορίτσια καλά κάνετε και λέτε τη γνώμη σας για την κ.τ. αλλά ρωτήστε κι εμάς που οδηγούμαστε χωρίς τη θέλησή μας σε κ.τ. Εγώ έχω πολύ μεγάλο μωρό και ακόμα δεν έχει εμπεδωθεί (37+3 και βάρος 4000γρ πριν 5 μέρες). όσους γιατρούς και μαίες να ρώτησα τα ίδια μου είπαν : ότι δύσκολα θα εμπεδωθεί γιατί τα οστά της λεκάνης μου δεν άνοιξαν αρκετά. Δηλαδή τι πρέπει να κάνω;;; Να περιμένω πότε θα εμπεδωθεί;;; Τότε θα έχει φτάσει τα 4.500 γρ. και βάλε!!! Θέλω σαν τρελή να γεννήσω με φ.τ. κι όλες οι άλλες προϋποθέσεις είναι οκ. Τι να κάνουμε τώρα;; Δεκτές οι γνώμες σας αλλά μην είστε τόσο απόλυτες και καχύποπτες με ορισμένα θέματα. Κάποιες φορές - όπως στη δική μου περίπτωση - η κ.τ. είναι σχεδόν μονόδρομος...

5054526de0.png[/url]

Διαφημίσεις

νομιζω mpempoulisστην περιπτωση σου πρεπει να πας με τα λεγομενα των γιατρων πραγματικα οταν το μωρο ειναι μεγαλο δεν υπαρχει λογος να το ρισκαρεις

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Γιατί τόσο νωρίς;

Γνωρίζω περιπτώσεις που το μωρό γύρισε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή... Δηλαδή 1-2 μέρες πριν τις 40 εβδομάδες. Δεν είναι όλα τα παιδιά "μηχανάκια" να γυρνάνε την ίδια ώρα.

Γιατρός δεν είμαι... άρα ευθύνη δεν μπορώ να πάρω, αλλά στη θέση σου θα ρώταγα κι άλλο γιατρό για αυτό το θέμα. Αν μπορείς να την αποφύγεις.... απέφυγέ την. Είναι κρίμα να ξεκινάς με καισαρική!

Αν δεν μπορεσεις να την αποφύγεις...

Την τρίτη μέρα είσαι σε πολύ καλό δρόμο. Η πρώτη είναι δύσκολη, η δεύτερη σαφώς καλύτερη, η τρίτη αρκετά καλή. Χειρουργίο είναι όμως, άρα μη φανταστείς πως θα κινείσαι άνετα (για αρκετές μέρες αργότερα).

Ο σύζυγος απαγορεύεται να παρευρίσκεται σε οποιοδήποτε χειρουργίο.

Θηλασμός γίνεται αμέσως. Παρόλο που λαμβάνεις αντιβίωση. Μίλησε με το γιατρό σου και θα σου πει τι θα πάρεις για να μην έχεις πρόβλημα στο θηλασμό. Θήλασα τα διδυμα μου (και τα δύο) αμέσως μόλις με πήγαν στο δωμάτιο. Το ίδιο και τα άλλα μου παιδιά που γέννησα με καισαρική.

Εξάντλησε όσο μπορείς κάθε δυνατότητα φυσιολογικού τοκετού γιατί η καισαρική έχει δικό της δρόμο... ειδικά αν θες να κάνεις κι άλλα παιδάκια.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Αχ ρε κορίτσια καλά κάνετε και λέτε τη γνώμη σας για την κ.τ. αλλά ρωτήστε κι εμάς που οδηγούμαστε χωρίς τη θέλησή μας σε κ.τ. Εγώ έχω πολύ μεγάλο μωρό και ακόμα δεν έχει εμπεδωθεί (37+3 και βάρος 4000γρ πριν 5 μέρες). όσους γιατρούς και μαίες να ρώτησα τα ίδια μου είπαν : ότι δύσκολα θα εμπεδωθεί γιατί τα οστά της λεκάνης μου δεν άνοιξαν αρκετά. Δηλαδή τι πρέπει να κάνω;;; Να περιμένω πότε θα εμπεδωθεί;;; Τότε θα έχει φτάσει τα 4.500 γρ. και βάλε!!! Θέλω σαν τρελή να γεννήσω με φ.τ. κι όλες οι άλλες προϋποθέσεις είναι οκ. Τι να κάνουμε τώρα;; Δεκτές οι γνώμες σας αλλά μην είστε τόσο απόλυτες και καχύποπτες με ορισμένα θέματα. Κάποιες φορές - όπως στη δική μου περίπτωση - η κ.τ. είναι σχεδόν μονόδρομος...

ξερω 2 κοπελες που γεννησαμε μαζι και τα μωρα τους ηταν 4,500 και γεννησανε φυσιολογικα σε μερικες ωρες. Της μιας ειδικα ηταν με αναποδη προβολη ..και γυρισε τελευταια στιγμη.

θελω να πω το προσπαθησανε ..αν το θες πολυ γιατι ειναι φοβερη εμπειρια η γεννα , δεν ειναι μονοδρομος. Να το προσπαθησεις!

οι κοπελες φυγανε απο τα μεγαλα ιδιωτικα και γεννησανε σε πανεπιστημιακο. Οταν ο γιατρος ειναι καθετος και σιγουρος για κ.τ καλο ειναι να παιρνουμε και 1δευτερη γνωμη

πως να φανταστείς οτι μπορείς να αγαπήσεις τοοοοσο πολύ!

ξερω 2 κοπελες που γεννησαμε μαζι και τα μωρα τους ηταν 4,500 και γεννησανε φυσιολογικα σε μερικες ωρες. Της μιας ειδικα ηταν με αναποδη προβολη ..και γυρισε τελευταια στιγμη.

θελω να πω το προσπαθησανε ..αν το θες πολυ γιατι ειναι φοβερη εμπειρια η γεννα , δεν ειναι μονοδρομος. Να το προσπαθησεις!

οι κοπελες φυγανε απο τα μεγαλα ιδιωτικα και γεννησανε σε πανεπιστημιακο. Οταν ο γιατρος ειναι καθετος και σιγουρος για κ.τ καλο ειναι να παιρνουμε και 1δευτερη γνωμη

Κι εγώ ξέρω πολλές περιπτώσεις που βγάλανε μεγάλα μωρά φυσιολογικά!!! Αν ρωτήσετε όμως μια έμπειρη μαία ή γιατρό (που να μην έχει όφελος από εσάς) θα σας πει ότι οι περισσότερες από αυτές τις γυναίκες μετά από κάποια χρόνια παρουσιάσανε προβλήματα, άλλες λιγότερο κι άλλες περισσότερο σοβαρά (π.χ. ακράτεια, πρόσπτωση μήτρας η οποία μετά την εμμηνόπαυση χρήζει συνήθως αφάιρεση μήτρας κτλ). Άρα τι λέτε;;; Εξακολουθείτε να εμένετε στις απόψεις σας;;;

Πρώτη εγώ είμαι υπέρ του φ.τ. όταν όλα είναι οκ. Αλλά σε άλλες περιπτώσεις τι γίνεται;;; Το μωρό το βγάζεις εύκολα ή δύσκολα... Τα επόμενα χρόνια και τα πιθανά προβλήματα δεν τα σκέφτεσαι;;;

5054526de0.png[/url]

Καλησπερα!!!

Χθες εμαθα οτι κατα 99% θα προγραμματισουμε καισαρικη για το επομενο Σαββατο επειδη ειμαι στην 36η εβδομαδα και η μπουμπου μου ειναι ακομη αναποδα.

Θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα σε οσες το εχουν ηδη ζησει.

1. Σε ποσο καιρο περιπου αναρρωνουμε μετα απο καισαρικη;; Επειδη ειμαι ελευθερος επαγγελματιας και δεν ειναι πολυ ευκολο να μεινω 40 μερες σπιτι. (Και τωρα που θα σταματησω να δουλευω την αλλη βδομαδα νωρις μου φαινεται.)

2. Στην καισαρικη τομη, χωρις ολικη ναρκωση, δεν επιτρεπεται να ειναι μεσα μαζι σου ο αντρας σου;;;;

Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας :)

Περιμενω τα φωτα σας :)

Me to καλο μ ενα γερό παιδάκι!Λοιπόν:

1) Οι πρώτες 2 μέρες ειναι το ΄΄αγγουρι'', την τρίτη μέρα θα ΄''πετάς''!απο κει και ύστερα καθε μερα θα εισαι και καλύτερα, καθε μερα θα πονάς λιγότερο!ωστόσο μια ενόχληση θα την έχεις στην τομή για 30 περίπου μέρες (ανάλογα και με τον οργανισμό σου). εγώ π.χ. στις 30 μερες ξεκίνησα στατικό ποδήλατο (οχι κοιλιακούς γιατί πονούσα ακόμα)

2)στην καισαρική είτε ολική είτε επισκληρίδιο απαγορεύεται να είναι ο άντρας!Θα είναι μαζί σου μέχρι να μπεις χειρουργείο. Θα σου πρότεινα να κάνεις επισκληρίδιο (υπάρχει αντίστοιχο τοπικ που εξηγεί το γιατί)

3)Εννοείται πως θηλάζεις κανονικότατα!

Σου εύχομαι τα καλύτερα!

Διαφημίσεις

Δεν μπορω να σου απαντησω σε ολες τις ερωτησεις σου γιατι γεννησα με Φ.Τ.Θα συμφωνησω με τα κοριτσια οτι ο γιατρος σου βιαζεται λιγακι(εκτος κι αν συντρεχουν κι αλλοι λογοι)για καισαρικη.Μολις μπηκες στο μηνα σου.Το μωρο μπορει να γυρισει ακομα και την ωρα του τοκετου με τις συσπασεις.Και η συνυφαδα μου ελεγε για καισαρικη ακριβως για τον ιδιο λογο αλλα τελικα δωσανε στο μωρο το χρονο του και γυρισε την ωρα του τοκετου και παλι οχι τελειως.Αν θυμαμαι καλα πρωτα βγηκε μαγουλο?Παντως καπως πλαγια.Μπορει να ταλαιπωρηθηκε λιγακι αλλα γλυτωσε την καισαρικη.Παντα τονιζω μονο αν δεν συντρεχουν αλλοι λογοι.Με το καλο να παρεις αγκαλιτσα το μωρακι σου!

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Κοριτσάκι μου όπως και να γεννήσεις μια μικρή ταλαιπωρία θα την υποστείς, όμως αξίζει τόσο μα τόσο πολύ!!! :P:p:p Με το καλό λοιπόν να γεννήσεις το παιδάκι σου, να είναι γερό και όλα τα υπόλοιπα ξεχνιούνται.

Για την ιστορία εγώ γέννησα με φυσιολογικό τοκετό, αλλά αν ήμουν στην θέση σου δεν θα το ρίσκαρα...

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Καλή μου και εγώ γέννησα με προγραμματισμένη καισαρική για λόγο που δεν έχει αμφισβήτηση και δεν είχε να κάνει ούτε με τη θέση του μωρού, ούτε με το βάρος, ούτε με την περίμετρο κεφαλής κ.λπ. Αλλά γέννησα στις 38 εβδομάδες, όχι στις 37... Όπως και να το κάνουμε, ακόμα και η μια εβδομάδα είναι λογαριασμός. Πάντως, επειδή ο λόγος είναι η θέση του παιδιού θα σου πρότεινα αυτό που λένε και οι άλλες κοπέλες...Και επιμείνεις να περιμένεις μέχρι τέλους. Και αν δεν γυρίσει, κάνε τότε καισαρική. Δύσκολο να σου μπαίνουν υποψίες για τον γιατρό σου στο τέλος, αλλά πρόκειται για την υγεία σου αλλά και αυτή του παιδιού σου. Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

εγώ είχα διαβήτη κύησης(πολύ καλά ρυθμισμένο με ινσουλίνη) και ο γιατρός μου είχε ξεκαθαρίσει ότι δε θα με αφήσει πέρα από τις 37 εβδομάδες γιατί υπάρχει κίνδυνος για το μωρό. όχι όμως καισαρική αφού το 1ο παιδί γεννήθηκε με Φ.τ Τελικά γέννησα στις 37 εβδομάδες +5μέρες (την ημέρα που έπρεπε να πάω για πρόκληση είχα ήδη διαστολή...)

Σε μια φίλη μου που είχε το ίδιο πρόβλημα και ήταν έγκυος στο πρώτο παιδάκι ο γιατρός της ,της ξεκαθάρισε από την αρχή ότι θα γεννήσει με Κ.Τ λόγω διαβήτη...

Τωρα σου γραφει η νουμερο ενα φοβιτσιαρα μεχρι και στην ενεση.Εκανα και εγω κ.τ.,40+1ημερες , το μωρο δεν ειχε εμπεδωθει,ηταν μεγαλο κ.τ.λ,και μπορω να σου υπογραψω οτι ολα περνανε γρηγορα.Οντως οι δυο πρωτες μερες ειναι λιγο δυσκολες και οσο περνουν εισαι ολο και καλυτερα μεχρι και τις εικοσι που πια εχεις ηδη ξεχασει τι εκανες.σε 7 μερες απο την κ.τ.μου εκοψε η γιατρος μου τα ραμματα.Βοηθηθηκα παρα πολυ με μια ζωνη που μου συστησαν να παρω στο μαιευτηριο αξιας 25 ευρω,οπως επισης με συμβουλεψε και η γιατρος μου να την βαλω.Οσον αφορα για τον θηλασμο,εγω θηλασα πολυ γρηγορα,μετα απο 3 ωρες και ολα μια χαρα.

Επισης γνωριζω πως στα χειρουργεια δεν επιτρεπετε να ειναι κοντα μας ο αντρουλης μας τουλαχιστον στα ιδιωτικα μαιευτηρια .

Με το καλο κουκλα μου να αγκαλιασεις το μωρακι σου.

δεν λεω οτι εχεις αδικο zoe ομως δεν ειναι παντα ετσι.εγω γεννησα με φτ τον γιο μου 4 κιλα και επαθα ριξη του ηβικου οστου..2 χρονια ταλαιπωριομουν με θεραπιες και απιστευτους πονους για να μου περασει και τωρ.α που περιμενω τον δευτερο μπομπιρα μου ειμαι υποχρεωμενη αν ειναι πανω απο 2700-2800 να γεννησω με καισαρικη.γι'αυτο σου λεω καλυτερα να ακουσει το γιατρο της δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες.

Κορίτσια, ήθελα να πω το εξής:

Ναι, εγώ πρώτη από όλες είμαι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού. Φανταστείτε ότι τις 2 τελευταίες μέρες περπάτησα από 2 ώρες μεσα στο κρύο και στον αέρα για να κατέβει το μωρό και να ξεκινήσει ο τοκετός. Όμως:

πώς μπορεί κάποια που της λέει ο γιατρός της να κάνει καισαρική να επιμείνει για φυσιολογικό τοκετό; Αυτός μπορεί να αξιολογήσει όλα τα δεδομένα. Δεν είμαστε ειδικοί και δεν πρέπει η επιθυμία μας να μας οδηγεί στο να πιστεύουμε ότι μπορούμε να αποφασίσουμε τι πρέπει να γίνει.ο.κ., μπορεί κάποιος γιατρός να καταλήγει σε καισαρική πιο εύκολα, αλλά αυτό έχει σχέση με το πόσο θέλει να ρισκάρει ή όχι (ελπίζουμε!!!!) Ούτε μπορείς να αρχίσεις να παίρνεις δεύτερη, τρίτη γνώμη κλπ., ή μάλλον μπορείς, αλλά αφενός θα μπερδευτείς πολύ από τις διαφορετικές γνώμες, αφετέρου ο δεύτερος τρίτος κλπ., γιατρός δεν ξέρει όλο το ιστορικό και την πορεία από την αρχή και άσε που πολύ αμφιβάλω ότι θα υπάρξει γιατρός να σε αναλάβει εύκολα σε τέτοια εβδομάδα.΄

Όλα αυτά τα λέω, όχι για να αντιπαρατεθώ σε όσες προσπάθησαν μέχρι τέλους το φ.τ., αφού κι εγώ αυτό θα θελα τόσο μα τόσο πολύ, ή σε όσες άλλαξαν γιατρό και τις βοήθησε να γεννήσουν φυσιολογικά, αλλά γιατί τρομάζουμε και στενοχωρούμε όσες τελικά (είτε λόγω ανάγκης είτε ίσως και τραβηγμένα), καταλήξουν σε αυτή. Εγώ πάντως έιχα πέσει πολύ ψυχολογικά από το ότι χρειάστηκε καισαρική, ένιωθα ότι μου είχε τύχει κάτι πολύ κακό ρε παιδί μου.

όσο για το αν με την προγραμματισμένη αργείς να συνέλθεις περισσότερο, αυτό δεν ισχύει στις περιπτώσεις που ξεκινάς φυσιολογικό τοκετό και υπάρχει επιπλοκή (εμένα μου φάνηκε βουνό, ας είχα ξεκινήσει φυσιολογικά)

Το πως θα αναρρωσεις απο την καισαρικη ειναι θεμα οργανισμου, αλλες πονανε λιγο αλλες πολυ.

Το αν ξεκινησεις με προκληση και τεχνιτους πονους και καταληξεις με καισαρικη ή πας κατευθειαν χωρις την πρωτη ταλαιπωρια δεν εχει να κανει με το ποσο πονας μετα.

Μπορεις να θηλασεις αμεσως.

Δυστυχως τον αντρα σου δεν τον αφηνουν μεσα εδω στην Ελλαδα, γιατι στο εξωτερικο δεν τιθεται θεμα.

Αν δεν υπαρχει αλλος λογος πρεπει τουλαιστον να περιμενεις μεχρι τις 38 βδομαδες, θα κανει καλο στο παιδι.

Και τελος πολλα μωρα φαινοντουσαν οτι ειναι πανω απο 4 κιλα στον υπερηχο αλλα γεννηθηκαν πολυ μικροτερα. Ο υπερηχος κανει λαθη στο μεγεθος και το βαρος.

7f7174376f.png

Σας ευχαριστω ολες παρα πολυ για τις τοσο σημαντικες εμπειριες και πληροφοριες!!

Να διευκρινησω οτι η προγραμματισμενη καισαρικη, αν γινει, θα γινει την 38η εβδομαδα, τωρα μπαινω στην 37η.

Το μωρακι μου ειναι 2950 γρ. Ο μονος λογος που παμε για καισαρικη ειναι η ισχιακη προβολη. Δεν ειχα κανενα αλλο προβλημα. Ουτε πιεση, ουτε διαβητη, ουτε τιποτα αλλο.

Πηρα την γνωμη ενος ακομη γυναικολογου, που πλεον δεν αναλαμβανει γεννες και η αποψη τους ειναι οτι οταν το μωρο ειναι αναποδα ειναι καλο την 38η εβδομαδα να το παιρνουμε γιατι αν σπασουν τα νερα ενδεχεται να αρχισει να βγαινει στραβα και να υπαρξουν διαφορα αλλα προβληματα μετεπειτα.

Η εμπειρια του φυσιολογικου τοκετου ειναι κατι που θα ηθελα κι εγω πολυ να ζησω. Οχι ομως σε βαρος του μωρου μου, ρισκαροντας εστω και στο παραμικρο την υγεια του. Παντα υπαρχουν παραδειγματα που σε καποια γυρισε το μωρο την 40η εβδομαδα και η γεννα εγινε φυσιολογικα. Αυτο δε σημαινει ομως οτι δεν υπηρχε μεγαλυτερο ρισκο και απλα απο τυχη πηγαν ολα καλα. Με τον ιατρικο κλαδο ασχολουμε κι εγω και ξερω ποσο σημαντικα λαθη γινονται οταν προσπαθουμε να γινουμε εμεις ειδικοι της καταστασης μας :)

Βεβαια υπαρχουν γιατροι που με την παραμικρη δυσκολια αποφασιζουν καισαρικη, δεν αντιλεγω. Ας ευχηθουμε να μην εχω πεσει σε τετοιο :) Δεν μου εχει δωσει τετοια αισθηση, αλλα το χερι μου στη φωτια δεν το βαζω για κανεναν :) Επιπλεον ειναι και ο νουνος μου παιδιατρος και οι γνωμη του συμβαδιζει με του γιατρου μου. Οποιαδηποτε αλλη αναμονη εχει το ρισκο να προκληθει τοκετος φυσιολογικα, κατι το οποιο θελουμε να αποφυγουμε αφου ειμαι πρωτοτοκος με ισχυακο μωρο.

Αν δεν γυρισει μεχρι και αυτη τη Δευτερα, που θα κλεινω την 37η εβδομαδα, θα κανονισω καισαρικη για το αλλο Σαββατο. Η δικη μου επιθυμια να ζησω την εμπειρια του φυσιολογικου τοκετου ειναι δευτερευουσα :) Στενοχωριεμαι λιγακι που δεν θα ειναι και ο αντρας μου να δει τη γεννα, το ηθελε πολυ.

Χαιρομαι που θα μπορω να θηλασω φυσιολογικα γιατι ειχα μπερδευτει με αυτα που ετυχε να διαβασω :)

Ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφερον σας!!

Να χαιρεστε ολες τα μωρακια σας !!!

as1cF1_0g410010MjRkfDAxMzRqfGxpdHRsZSBNaW5pIGlz.gif

Να μην στενοχωριεσαι καθολου για την καισαρικη αφου πρεπει να γινει. Καλος ο φυσιολογικος τοκετος αλλα δεν ειναι και το σημαντικοτερο πραγμα που πρεπει να μας καιει σε αυτη την φαση. Σημασια εχει να ειναι καλα το μωρο σου και εσυ. Αυτο πρεπει να εχεις μονο στο μυαλο σου και καμια αλλη στενοχωρια για την καισαρικη. Σου ευχομαι ολα να πανε καλα και να εχεις συντομα το μωρακι σου στην αγκαλια σου!!!!!!!!!!! Ολα τα αλλα ξεπερνιουνται!!!!!!!!!!!!!