Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Για πόσο σκοπεύετε να θηλάσετε ;

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες !!!!Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί θέλω να διαβάσω γνώμες και εμπειρίες άλλων μαμάδων που έχουν αποθηλάσει φυσικά , αλλά σκοπεύουν να θηλάσουν για πολύ καιρό ακόμη μέχρι να σταματήσουν από μόνα τους τα μικρά μας .

θηλάζω ήδη 11 μήνες και ομολογώ ότι μου αρέσει πολύ , αρχικά δεν ήξερα πως θα είναι , γιατί δεν είχα ξανά θηλάσει , είχα ενημερωθεί για το τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε γάλα , αλλά ποτε δεν είχα ακριβώς ξεκαθαρίσει μέσα μου πόσο καιρό θα θηλάσω . Στην αρχή οταν ξεκίνησα οι 6 μήνες μου φαίνονταν μέγαλο διάστημα , τώρα γελάω με αυτή την παλαιότερη μου σκέψη :lol::lol::lol: . Οι 11 μήνες μου φαίνονται μικρό διάστημα και θέλω οπωσδήποτε να θηλάσω όσο συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας , δηλαδή 2 χρόνια . Ξέρω πως το σωστό ειναι να αφήσουμε τα παιδιά μας να αποθηλάσουν μόνα τους , αλλά ωστόσο έχω κάποιους προβληματισμούς .

1. Έχω ακούσει μαμάδες να λένε , ότι τα παιδιά εκτος σπιτιού , όταν θηλάζουν , ότι κατεβάζουν μπλούζες απότομα και ότι σε φέρνουν σε δύσκολη θέση ; Ισχύει ; Ή είναι θέμα παιδιού ;:!:

2. Όσο θηλάζει το παιδάκι μας δηλαδή περίπου 4 χρόνια ή 5 χρόνια μπορείς να απουσιάσεις ; Ή είναι θέμα και πάλι παιδιού ; θα ήθελα κάποια στιγμή να κάνω ένα ταξιδάκι μόνη , αλλά θα μπορέσω εαν θα θηλάζω μετά τα 2 χρόνια ;

3. Μήπως μετά τα 2 χρόνια είναι υπερβολή :oops: ;

4. Αν θηλάζουμε τόσο καιρό δίνουμε από το άλλο γάλα και αν ναι απο ποιον μήνα ;

5. Υπάρχει εξάρτηση όταν θηλάζεις τόσο καιρό ; Η νονά του μπέμπη μου θήλασε κοντά 5 χρόνια και ο μικρός τα βράδια πηγαίνει και της πειράζει τα στήθη και ας έχει αποθηλάσει φυσικά :-).

Κορίτσια μη με παρεξηγήσετε που ρωτάω τόσα , ο θηλασμός με έχει οδηγήσει σε ενα νέο μαγικό κόσμο και ξέρω ότι ξεκίνησε υπέροχα , απλά δεν ξέρω μετά απο ένα σημείο πως θα εξελιχθεί . Γι'αυτό μοιράζομαι μαζί σας τις σκέψεις μου και είναι και άλλες πολλές που δεν τις θυμάμαι τώρα , γράφω με διακοπές , λόγω μικρού σπόρου. Θα ήθελα να μου πείτε εαν ήδη ξέρετε πόσο σκοπεύετε να θηλάσετε . Κορίτσια κι εσείς που θηλάσατε τόσο καιρό πείτε μας πως ήταν ; Ελπίζω να μη κούρασα !!!

Διαφημίσεις

Αρχοντούλα καλημέρα χαίρομαι που ανοίγεις τέτοια θέμα και νομίζω ότι λιγο πολύ τα σκεφτόμαστε όλες... Προσωπικά σκοπεύω να θηλάσω όσο θέλει η μικρή σίγουρα μέχρι τα δυο το μετά εξαρτάται μόνο απο το γατάκι μου .... Μέχρι στιγμής μπορώ να σου πω ότι η μικρή δεν είναι καθόλου εξαρτημένη από μένα όταν δεν είμαι σπίτι απλά προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, φυσικά με ζητάει αλλά μπορείς εύκολα να της αλλάξεις θέμα και να ξεχαστεί. Στον ύπνο της πάλι προσαρμόζεται εύκολα αν είμαστε μαζί θηλάζει αν όχι κοιμάται έτσι...Ταξίδι έχω φύγει ενα διήμερο δεν είχαμε κάποια αντίδραση διαφορετική από αυτή που θα είχε οποιοδήποτε άλλο παιδάκι μένει χωρίς τη μαμά του για δυο μέρες..(Τελικά νομίζω ότι εμένα μου στοίχισε πιο πολύ ο “χωρισμός”) Αυτό με την νονά εμένα μου ακούγεται χαριτωμένο οπότε και να συμβεί ε δεν είναι και τόσο τραγικό (έχω δει αγοράκια να πειράζουν τα στήθια της μαμάς 5-7 ετών και δεν θήλασαν καθόλου)..Μπλούζα μου τράβηξε μια δυο φορές επειδή νύσταξε ε και αυτό οκ δεν έκλαψε έντονα πήγαμε λίγο πιο απόμερα και κάναμε δουλειά μας.. Νομίζω πως ότι και να συμβεί θα το αντιμετωπίσω εν καιρό αλλά δεν θα μπω στην διαδικασία να αναλύω την συμπεριφορά της έχοντας κατά νου το γεγονός ότι θηλάζει μιας και το θεωρώ απόλυτα φυσικό. Δηλ. Ο θηλασμός δεν διαμορφώνει την προσωπικότητά της ως διαδικασία αλλά ως σχέση που περιγράφει η amaretto στο πανέμορφο ποστ της, συνεπώς μόνο καλό βλέπω από αυτό....

Κορίτσια μου καλημέρα και από μένα, όπως βλέπετε φτάσαμε ήδη τους 17 μήνες, θυμάμαι ότι όταν άκουγα 9 μήνες, έλεγα Παναγία μου μπράβο η γυναίκα πως τα κατάφερε, ε, απλά δεν είχα ιδέα, πόσο εύκολο ήταν τελικά. Ξεκίνησα να δουλεύω όταν ο μικρός είχε κλείσει τους 4 μήνες. Όταν είναι με την μητέρα μου που τον προσέχει τα πρώινά είναι μια χαρά, κοιμάται κανένα πρόβλημα, το ίδιο συμβαίνει και αν κάποιο βράδυ σπάνια βέβαια, είναι με τον μπαμπά του, απλά προσαρμόζεται, δεν είναι εκεί η μανούλα, οπότε κοιμόμαστε χωρίς αυτό. Μαζί όπως ούτε λόγος θέλουμε το βυζί μας, το μεσημέρι πλέον με περιμένει, μου δείχνει το κρεβάτι του, τον έχω σε μονό, ξαπλώνουμε μου δείχνει βυζί και αυτό είναι σε 5 λεπτά έχει κοιμηθεί.

Το τράβηγμα της μπλούζας το ξεκινήσαμε εδώ και λίγες μέρες και πάντα την ώρα που νυστάζει, αλλιώς όχι δεν έχει κανένα πρόβλημα. Σκοπός είναι τα δύο χρόνια μετά θα δούμε πως θα κυλήσει, σκέφτομαι και για δεύτερο μετά, αν και έχω μπει στην διαδικασία να θηλάζω και δύο. Βέβαια όσοι το ακούνε τρελαίνονται, ποσώς με ενδιαφέρει όμως. Και το καλύτερο, είμαι αρκετά αδύνατη, πάντα ήμουν 48 κιλά, και όλοι αναρωτιούνται μα πως; 'Εχεις γάλα; και μέχρι πότε; και μεγάλωσε; πρέπει να ξεκολήσει; και όλα τα σχετικά τα οποία έχω βαρεθεί, Πως, απλά η φύση έχει προνοήσει για όλα. Είναι απίστευτο αυτό που ζω και ζείτε και εσείς και είμαι πολύ ευτυχισμένη για αυτό που κάνω, με έχει ολοκληρώσει ως άνθρωπο, γυναίκα και πάνω από όλα μητέρα.

Παρόλο που δεν γράφω συχνά στο φόρουμ, λόγο χρόνου, φροντίζω να διαβάζω και να παίρνω κουράγιο, από όλες τις μανούλες που τα καταφέρανε μέχρι εδώ.

Οπότε αρχοντούλα μου μην ανυσηχείς η φύση τα έχει σκεφτεί όλα.

Το κορυφαίο έχω υποστηρικτή δεν θα το πιστέψετε, το αφεντικό μου, άνθρωπος 48 χρονών και μου είπε σε κουβέντα μια μέρα, ''να συνεχίσει και έρχεται και γρίπη, ότι καλύτερο για το παιδί, εμένα η μάνα μου με θήλαζε 2,5 χρόνια'', βέβαια από φίλες δεν το συζητώ, άστε καλύτερα, τους είμαι απλά υπερβολική.

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ, απλά βρήκα ευκαιρία να γράψω και να πω.

Φιλάκια πολλά

dBPlp3.png MDOFp3.png

πολύ ωραιο θεμα συνοψιζει τους προβληματισμους μου πανω κατω!:D κι εγω εχω σαν κοντινο στοχο τους 9 μηνες, μακροπροθεσμο τα 2 χρονια και ιδανικο να αποθηλασει μονη της....

θα σας παρακολουθω με ενδιαφερον!:D

Γεια σου Αρχοντούλα!

Φαντάζομαι ότι για κάθε μητέρα είναι διαφορετικά, θα σου πω τις δικές μου εμπειρίες.

1. Έχω ακούσει μαμάδες να λένε , ότι τα παιδιά εκτος σπιτιού , όταν θηλάζουν , ότι κατεβάζουν μπλούζες απότομα και ότι σε φέρνουν σε δύσκολη θέση ; Ισχύει ; Ή είναι θέμα παιδιού ;:!:

Από μια ηλικία και μετά μπορείς να βάλεις κανόνες συμπεριφοράς στο παιδί, ανάλογα με το τι ενοχλεί εσένα. Οι δικοί μου κανόνες είναι 1ο ότι θα περιμένει να σηκώσω εγώ τη μπλούζα και 2ο ότι θα μου το ζητά ευγενικά και όχι γκρινιάζοντας. Δεν μπορώ να πω ότι τους εφαρμόζει πάντα, αλλά συνήθως ναι, αλλιώς της τους θυμίζω.

2. Όσο θηλάζει το παιδάκι μας δηλαδή περίπου 4 χρόνια ή 5 χρόνια μπορείς να απουσιάσεις ; Ή είναι θέμα και πάλι παιδιού ; θα ήθελα κάποια στιγμή να κάνω ένα ταξιδάκι μόνη , αλλά θα μπορέσω εαν θα θηλάζω μετά τα 2 χρόνια ;

Είχα λείψει για δουλειά ένα τριήμερο όταν ήταν 11 μηνών, κι από κει και πέρα 3 φορές από ένα βράδυ. Δεν ήταν ιδιαίτερα τραγικό, της έλειψα μεν, αλλά όταν ξύπνησε τη νύχτα βολεύτηκε με το μπιμπερό στην αγκαλιά του μπαμπά ή της γιαγιάς.

Το τι είναι υπερβολή το ορίζει ο καθένας για τον εαυτό του :wink:

Τον πρώτο χρόνο όπως ξέρεις απαγορεύεται το αγελαδινό, μετά αποφασίζεις αν και σε τι ποσοστό θα δώσεις.

5. Υπάρχει εξάρτηση όταν θηλάζεις τόσο καιρό ; Η νονά του μπέμπη μου θήλασε κοντά 5 χρόνια και ο μικρός τα βράδια πηγαίνει και της πειράζει τα στήθη και ας έχει αποθηλάσει φυσικά :-).

Αυτό κι εμένα μου φαίνεται κάπως. Έχει προσπαθήσει να του το κόψει; Είμαι περίεργη να ακούσω κι άλλες γνώμες.

Διαφημίσεις

ο παγκοσμιος οργανισμος συστηνει 3 χρονια θηλασμου, τα δυο τα θεωρει απαραιτητα.......

Λοιπον εγω ξεκινησα για ενα χρονο, μετα εβαλα στοχο τα 2, τωρα λεω για 3, αλλα λογω εγκυμοσυνης θα δουμε πως θα παει, κι ευχομαι να θηλασει και περισσσοτερο.......

Απο την εμπειρια μου οταν ξεπερασεις τα 2 χρονια, μετα ειναι θεμα παιδιου ποσο παραπανω θελει να θηλασει.......

1. Εμενα ποτε δε μου εχει τραβηξει μπλουζα εκτος σπιτιου ουτε μπροστα σε ξενους........αν το κανει του εξηγεις οτι αυτο το κανουμε μονο στο σπιτι και οταν ειμαστε μονοι μας......καταλαβαινουν πολυ καλα.....

2.Φυσικα και μπορεις να απουσιασεις......μετα τους 18 μηνες δινεις αφοβα φρεσκο γαλα (μερικα δεν το σηλωνουν νωριτερα, δεν εχει ωριμασει το εντερακι τους και κανουν διαρροιες)...το πσο θα απουσιασεις ειναι θεμα προσωπικο κι ασχετο με το θηλασμο, ακομα και παιδια που δεν θηλαζουν μπορει να στεναχωρηθουν μακρια απο τη μαμα τους.......

3. Εγω δεν το βλεπω καμμια υπερβολη......αντιθετα ειναι ενα υγιεστατο παιδακι που συνεχιζει να προστατευεται απο ιωσεις κλπ......και δεν εχω αγχος οταν δεν τρωει.......

4. Μετα το χρονο λενε μπορεις να δωσεις φρεσκο, αλλα μερικα παιδια δεν εχουν ακομα ωριμο γαστρεντερικο συστημα και αλλα δεν το δεχονται.......ξεκινας αν θες απο κατσικισια και του δινεις σιγα σιγα απο λιγο να συνηθιζει.....

5. Για το παιδι που θηλαζει το στηθος δεν ειναι κατι ερωτικο......οπως θα χαιδεψει ενα μπιμπερο το ιδιο και θα χαιδεψει το στηθος......δεν υπαρχει κατι απρεπες. Γενικα μεγαλωνοντας θα δεις οτι θα αγαπα πολυ το στηθος και θα το χαιδευει γιατι του προσφερει τοσα πολλα......ειναι παραπανω απο τροφη, ειναι επικοινωνια με την μαμα, αγαπη κι αποδοχη. Οσο μεγαλωνει μπορει να εξηγεις σταδιακα να μη το κανει αν σε ενοχλει, αν και θα του φαινεται περιεργο......αλλα θα σταματησει καποια στιγμη.....δεν θα σε χουφτωνει μεχρι την εφηβεια :lol:

Καθε παιδι εχει το δικο του χρονο, σταδιακα αρχιζουν να χανουν το ενδιαφερον για το στηθος και το θηλασμο, αλλο αργα κι αλλο γρηγορα........

Μην ασχολεισαι τοσο με μελλοντολογικες λεπτομερειες...απολαυσε το τωρα και θα δεις που θα σας βγαλει......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Καλησπέρα και από εμένα!!!!!

Πολύ ωραίο το θέμα σας και δίνει κουράγιο στις νέες μανούλες.

Εγώ θηλάζω 3 μήνες! Αρχικά μου ήταν δύσκολο λόγω πόνου στη θηλή αλλά τα καταφέραμε!!!!! Τώρα είναι μια απόλαυση που εύχομαι να κρατήσει....

Ο πρώτος στόχος ήταν οι 40 ημέρες, ο δεύτερος είναι οι 6 μήνες, ο τρίτος ο χρόνος και ο τελευτεαίος τα 2 χρόνια!!!

Έχω ένα προβληματισμό όμως.... Επειδή δυσκολευτήκαμε να κάνουμε την κορούλα μας λόγω πολυκυστικών μήπως ο μακροχρόνιος θηλασμός μας καθυστερήσει στο να κάνουμε και ένα δεύτερο παιδάκι που θα θέλαμε πολύ - πολύ?????

Κάθε μέρα ένα θαύμα μας περιμένει, αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για να το δούμε.

0DCdp3.png

Ρενε εγω αδιαθετησα οταν ο μικρος ηταν 20 μηνων.......αλλες αδιαθετουν στις 40 μερες.

Ειχα κι εγω το δικο σου προβληματισμο, μαλιστα αρχικα ηθελα να βαλω μπρος για δευτερο παιδι στο χρονο.......

Εχε υποψη σου οτι για σενα και το ιδιο το παιδι ειναι καλυτερα να μεσολαβησουν 2-3 χρονια περιπου αναμεσα στις εγκυμοσυνες......μπορει τωρα να σου φαινονται πιο απλα, αλλα αν κανεις γρηγορα δευτερο θα δυσκολευτεις πολυ...

εΠΙΣΗς ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙς ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙς ΝΑ ΑΦΟΣΙΩΘΕΙς ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙς Την προσοχη σου πριν κανεις δευτερο......

Μαλιστα μπορεις να μεινεις εγκυος και οταν θηλαζεις...... αυτο που συμβαινει συχνα ειναι να ειμαστε πολυ πιο γονιμες μετα την πρωτη γεννα μας......κι εγω δυσκολευτηκα να μεινω εγκυος στο πρωτο, στο δευτερο συνεβει παρα πολυ ευκολα κι εκει που δεν το περιμενα........οποτε μην αγχωνεσαι και κοιτα να απολαυσεις αυτη την περιοδο της ζωης σου.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Κι εγώ θηλάζω ακόμη και είμαι στο δίλημμα αν θα την διακόψω μετά το έτος - από τον Δεκέμβριο δηλαδή ή θα συνεχίσουμε. Βασικά έχω δυο λόγους για να διακόψω. Ο πρώτος είναι ότι τον Φεβρουάριο επιστρέφω στην δουλειά και δεν ξέρω εάν θα ανταπεξέλθω στην δουλειά και στους βραδινούς θηλασμούς. Ο 2ος λόγος είναι ότι για να ξαναμείνω έγκυος μου είπε η γιατρός να αφαιρέσω πρώτα 2 μεγάλα ινομυώματα και μετά από 6 μήνες να μείνω έγκυος. Έτσι, εάν θέλω να κάνω δεύτερο παιδί μέσα στον επόμενο χρόνο πρέπει να κάνω την επέμβαση που προυποθέτει ότι δεν θα θηλάζω.

Είμαι πραγματικά σε δίλλημα. Βέβαια, προς το παρόν είναι αδύνατο να το διακόψω καθώς δεν τρώει τίποτε άλλο από γάλα και ούτε ξένο γάλα της αρέσει.

Πάντως μου αρέσει πολύ να θηλάζω και δεν ξέρω πως θα είμαστε εγώ και το μωρό χωρίς τον θηλασμό.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Διαφημίσεις

Φιλη μου που εκανε ενα βαρυ χειρουργειο οταν ηταν 5 μηνων η κορη της, σταματησε το θηλασμο αλλα καταφερε να ξαναθηλασει μετα απο ενα μηνα βαζοντας το μωρο συνεχεια στο στηθος........εσυ μπορει να αντλεις οσο καιρο δεν θα επιτρεπεται να θηλασεις λογω φαρμακων (να το ψαξεις αυτο, δεν ειναι ολα ασυμβατα με θηλασμο) και να ξανασυνεχεισεις αν το επιθυμεις......

Επισης για την δουλεια που λες, μπορεις απλα να περιορισεις τους νυχτερινους θηλασμους (μερικα μωρα το κανουν απο μονα τους)

Έτσι, εάν θέλω να κάνω δεύτερο παιδί μέσα στον επόμενο χρόνο πρέπει να κάνω την επέμβαση που προυποθέτει ότι δεν θα θηλάζω.

melita, ρώτα την Αγλαΐα αν πράγματι θα χρειαστεί να διακόψεις το θηλασμό λόγω της επέμβασης.

Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας , η αλήθεια είναι πως αντλώ μεγάλο κουράγιο , όταν βλέπω πως είναι και άλλες στη δική μου θέση και έχουν παρόμοιους προβληματισμούς με μένα . Αυτό το φόρουμ με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και ειδικά εσείς γλυκές απίστευτες μανούλες που βοηθάτε η μια την άλλη . Όταν βλέπω πόσο αρέσει στο σποράκι μου ο θηλασμός ,( περάσαμε μια φάση πρόσφατα , εχω γράψει αλλού για αυτή) , δεν υπάρχει περίπτωση να του το στερήσω εγώ , οπότε θα αφήσουμε τη φύση και όπου μας οδηγήσει αυτή .

Φιλιά σε όλες σας!!!!!!!!

Εμενα ειναι δεκα μηνων και τη θηλαζω και οπως βλεπω αν και καμια φορα χρειαστει τη δινω ξενο γαλα αν δε θηλασει μπορει και να κλαιει συνεχεια.

Τα παιδακια μου ειναι η ζωη μου ολη.

Eμεις σε 2 εβδομαδες κλεινουμε χρονο αλλα σκεφτομαι να αποθηλασω με βαρια καρδια ειναι η αληθεια λογω αλλεργια ςπου εχει η μικρη σε αρκετες τροφες στους 18 μηνες πρωτα ο Θεος εκτος αν της περασει η αλλεργια εστω σε ορισμενες τροφες.Το κακο ειναι οτι εχει μαθει και ξυπναει τα βραδια-να δω πως θα της κοψω το νυχτερινο!

Διαφημίσεις

Εαν ρωτήσει κανείς το γιό μου θα πεί " πολύ γάλα. . . δύο(που υποδηλώνει για εκείνον το πολύ)" είναι 20 μηνών κ δείχνει σίγουρα απρόθυμος να σταματήσει να θηλάζει δεν έχει πιεί ποτέ ξένο, αν εξαιρέσεις αυτό που θα του έδωσαν κλεφτά στο μαιευτήριο.

Δεν ξέρω πόσο θα πάει , καμμιά φορά το σκέφτομαι και εγώ , όποια ακούει οτι θηλάζει ακόμη ο μικρούλης - φρικάρει.. Με κοιτάνε σαν ούφο..

Λίγο πολύ νομίζω οτι όλες προβληματιζόμαστε ( τώρα τελευταία κ' η παιδίατρος μου έκανε μια νύξη για διακοπή).

Η μητέρα φύση θα μας δείξει τον δρόμο της..

Το δικό μου αγοράκι είναι ίδια ηλικία με της bloublou σχεδόν...18μ...και γώ στόχο είχα αρχικά το 3μηνο,6μηνο,χρόνο και τελικά έφτασα εδώ που με οδήγησε ο ίδιος ο μικρός και μ΄άρεσε βέβαια.Περάσαμε διάφορα στη διαδρομή μας ως εδώ....Δεν έπαιρνε βάρος αρκετό μετά τον 3ο,δεν ήπιε ποτέ από μπιμπερό γάλα ούτε μητρικό ακόμη και όταν χρειάστηκε να λείπω μισή νύχτα απ΄το σπίτι...θήλαζε ατελείωτες ώρες ακόμη και όταν άρχισε στέρεες τροφές που με δυσκολία ακόμη και τώρα τον ταίζουμε....Η αλήθεια είναι πως θα με εξυπηρετούσε αν έπινε έστω και στην ανάγκη γάλα από μπουκάλι αλλά το μόνο που δέχεται είναι νερό.Αυτό που με κουράζει είναι οι νυχτερινοί θηλασμοί και το καταλαβαίνω τώρα περισσότερο γιατί εδώ και 1μήνα ξαναπήγα στη δουλειά.Κάθε φορά που νυστάζω ,βρίζω και λέω πως να βρώ τρόπο να ελαττώσω τα γερμανικά νούμερα του Θάνου αναθεωρώ διαβάζοντας διάφορα και ξαναπαίρνω κουράγιο...Δεν έχω βάλει χρονικό όριο για το τέλους του θηλασμού....Μάλλον το αφήνω και όπως και όσο πάει....Μόλις γυρίζω απ΄τη δουλειά μου τραβάει τη μπλούζα και μου δείχνει το δωμάτιο και το μαξιλάρι θηλασμού....Όταν είμαστε εκτός σπιτιού καμιά φορά γίνεται πολύ επίμονος ειδικά αν νυστάζει και με τραβάει κλαίγοντας.Του λέω συχνά πως θηλάζουμε μόνο στο κρεβάτι της μαμάς και του το υπενθυμίζω σχεδόν καθημερινά σαν όρο και κάποιες φορές υποχωρει,ξεγελιέται και με κάτι άλλο.Το τηρώ αυστηρά και θηλάζω μόνο στο δωμάτιο μου....όσο μεγαλώνει νομίζω κατανοεί τα όρια.Αν μιλούσε φαντάζομαι τι θα λεγε...κακιά μαμά δεν μου δίνεις!!!!

Ταξίδι χωρίς το μικρό δεν υπάρχει περίπτωση να πάω γιατί δεν έχουμε κανέναν να αφήσουμε τα παιδιά και έτσι τα παίρνουμε παντού και πάντα μαζί...Οπότε δεν σκέφτομαι την περίπτωση μεγάλης απουσίας.Αν τύχει να λείψω βράδυ(σπάνια τελευταία)τρώει κανονικά φαγητό συνήθως χωρίς κρέας,σπανιότερα κρέμα ή γιαούρτι και κοιμάται με το μπαμπά χωρίς πρόβλημα.(Ο δύσκολος στόχος ολημερίς είναι να φάει.Ζυγίζει 10120).Μ'αρέσει τελικά που προτιμά το γάλα της μαμάς....και ίσως να χει δίκιο η Άννα η Πατσούρου που μου είπε παλιότερα πως οι μαμάδες δυσκολέυονται να αποθηλάσουν περισσότερο από τα μωρά τους....Συνεχίζω λοιπόν και εύχομαι όταν το ταξίδι στο γαλαξία χάσει πια το ενδιαφέρον του ,μαμά και γιός να προσγειωθούμε ομαλά με αυτές τις γλυκές αναμνήσεις να μας συντροφεύουν...

SOFTZ

Ρε κοριτσια πως το εχετε κανει αυτο με τον υπνο;;; Δηλ ,οτι οταν δεν ειστε σπιτι να κοιμαται με τον μπαμπα η την γιαγια; Εμεις η αληθεια ειναι οτι δεν την εχουμε αφησει ουτε μια φορα με αλλον γιατι μενουν μακρια κ ετσι κοιμαται μονο με εμενα κ μονο θηλαζοντας. Κανα 2 φορες εχει προσπαθησει να την βαλει ο αντρας μου μετα το μπανιο στο δωματιο κλεινοντας το φως κ βαζοντας την μουσικη που της βαζω εγω να κοιμηθει κ ειτε κλαιει κ τωρα που μεγαλωσε παει να σηκωθει να φυγει.Μπιμπερο ειχε παρει μεχρι τους 5 μηνες που ελειπα καποιες ωρες ,για 1 γευμα, κ μετα δεν το ηθελε κ αυτο.

Τωρα ο αντρας μου λεει οτι θα πρεπει να αρχισουμε την αφηνουμε στην μητερα του μια φορα στις τοσες αλλα απο την μια δεν αισθανομαι σιγουρη συν οτι μενει Καλλιθεα κ εμεις Χαλανδρι.Στο σπιτι τους να φανταστειτε εχουμε παει 3 φορες... Εχει καμια παρομοια εμπειρια;

Τελικά το θέμα αυτό είναι τελείως υποκειμενικό και εξαρτάται τόσο απο τη μαμά όσο και απο το παιδί. Δηλαδή, ξέρω περιπτώσεις παιδιών που αποθήλασαν φυσικότατα στους 18-20 μήνες και άλλα που τους πήρε χρόνια και μαμάδες που θηλάζουν χωρίς προβλήματα νυχτερινών ξυπνημάτων ή άλλα, καθώς και το εντελώς αντιθετο...

Προσωπικά, δεν θα είχα κανέναν προβληματισμό για το πότε θα αποθηλάσουμε αν είχαμε λίγο πιο ήρεμες νύχτες. ¨οταν τα ξυπνήματα φτάνουν τα 10 μέσα σε μια νύχτα και αν δεν θηλάσει έστω για 5 λεπτά κλαίει και με δαγκώνει, είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα.....

Ωστόσο, βλέπω ότι όσο μεγαλώνει τόσο πιο έντονα αναζητά και διεκδικεί το γαλατάκι του που δεν σκέφτομαι να προσπαθήσω να αποθηλάσω ακόμα.

φρέσκο γάλα του δίνω απο τότε που έκλεισε χρόνο, αλλά πίνει ελάχιστο.

Ρενε εγω αδιαθετησα οταν ο μικρος ηταν 20 μηνων.......αλλες αδιαθετουν στις 40 μερες.

εΠΙΣΗς ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙς ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙς ΝΑ ΑΦΟΣΙΩΘΕΙς ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙς Την προσοχη σου πριν κανεις δευτερο......

.

αυτό το έχω ξανακούσει, αλλά έχω μια απορία : και στο δεύτερο πότε θα δώσεις την προσοχή σου, που όταν θα έρθει στον κόσμο θα υπάρχει ήδη άλλος ένας? Ή στο τρίτο???

lN4Kp3.png6tK9p2.png

Ρε κοριτσια πως το εχετε κανει αυτο με τον υπνο;;; Δηλ ,οτι οταν δεν ειστε σπιτι να κοιμαται με τον μπαμπα η την γιαγια; Εμεις η αληθεια ειναι οτι δεν την εχουμε αφησει ουτε μια φορα με αλλον γιατι μενουν μακρια κ ετσι κοιμαται μονο με εμενα κ μονο θηλαζοντας. Κανα 2 φορες εχει προσπαθησει να την βαλει ο αντρας μου μετα το μπανιο στο δωματιο κλεινοντας το φως κ βαζοντας την μουσικη που της βαζω εγω να κοιμηθει κ ειτε κλαιει κ τωρα που μεγαλωσε παει να σηκωθει να φυγει.Μπιμπερο ειχε παρει μεχρι τους 5 μηνες που ελειπα καποιες ωρες ,για 1 γευμα, κ μετα δεν το ηθελε κ αυτο.

Τωρα ο αντρας μου λεει οτι θα πρεπει να αρχισουμε την αφηνουμε στην μητερα του μια φορα στις τοσες αλλα απο την μια δεν αισθανομαι σιγουρη συν οτι μενει Καλλιθεα κ εμεις Χαλανδρι.Στο σπιτι τους να φανταστειτε εχουμε παει 3 φορες... Εχει καμια παρομοια εμπειρια;

εγω τον άφησα μια φορά, πριν 20 μέρες να κοιμηθεί στην μαμά μου. Πήγα απο κεί, τον θήλασα και κοιμήθηκε και μετά έφυγα.

Το πρόβλημα είναι ότι ο μικρός ξύπνησε πολλές φορες (και με μένα ξυπνάει, θηλάζει και ξανακοιμάται) και η μαμα μου του έβαζε πιπίλα, τον χαιδευε, ε, και αυτός ξανακοιμόταν.

Πάντως, δε νομίζω ότι θα το ξανακάνω σύντομα γιατί ταλαιπωρήθηκε ο μικρός, ταλαιπωρηθηκε η μαμά μου και εγώ τελικά ξύπνησα στις 7 και πήγα στο πατρικό μου γιατί είχα πρηστεί και έπρεπε να θηλάσω επειγόντως!!!!!!!!!! μετά πονουσε το στήθος μου δυο μέρες!!!!!!!!

lN4Kp3.png6tK9p2.png

αυτό το έχω ξανακούσει, αλλά έχω μια απορία : και στο δεύτερο πότε θα δώσεις την προσοχή σου, που όταν θα έρθει στον κόσμο θα υπάρχει ήδη άλλος ένας? Ή στο τρίτο???

Υποθετω οτι η Vera θελει να πει οτι η αναγκες ενος βρεφους ημερων ή μηνων ειναι πολυ μεγαλυτερες απο αυτες ενος παιδιου 3 χρονων. Δηλ, το βρεφακι θελει πολλη αγκαλιτσα, πολλες ωρες στο στηθος, εχει πολλα βραδινα ξυπνηματα, κολικους, αργοτερα δοντια, κυνηγι οταν αρχισει το μπουσουλημα-περπατημα. Ενα παιδακι 2-3 χρονων εχει κι αυτο μεγαλες αναγκες (αλιμονο!), αλλα μπορει να επικοινωνησει ευκολοτερα για να καταλαβεις τι θελει. Επισης πιθανον να πηγαινει σε παιδικο σταθμο, οποτε μπορεις να εχεις μερικες ωρες μονο με το βρεφακι. Αν λοιπον εχεις 2 βρεφη ολα γινονται δυσκολοτερα.

(Λεω μονο θεωριες, εχω μονο ενα παιδακι, στην πραγματικοτητα δεν ξερω αν οντως ειναι ετσι, υποθετω μονο. Καποια μανουλα που εχει αναλογη εμπειρια θα μπορουσε να μας διαφωτισει καλυτερα.)

Θηλάζω πάνω από 2 χρόνια. Εργάζομαι κανονικά, το παιδί πίνει και αγελαδινό γάλα όποτε θέλει, άλλες φορές προτιμά το δικό μου. Πότε θα το σταματήσω για την ώρα δεν ξέρω.

Θα το αφησω στη μικρη οσο θελει εκεινη,και επειδη σκεφτομαι μετα τα 2 να βαλω μπρος και για δευτερο με βλεπω μαλλον να κανω tandem nursing μιας και η εγκυμοσυνη μου ηταν πολυ καλη,υποθετω οτι ετσι θα παει και η δευτερη:roll:

6Qyip2.pngKvUzp2.png

θα ηθελα να θηλαζω ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!μπορω?????τι μαγικες στιγμες,τι εμπειρια,τι εκανα πριν απο αυτο????εμεις κοντευουμε 14 και ευχομαι μακροχρονια συνεχεια.......

Koρίτσια έτσι να μαζευόμαστε σιγά σιγά, δεν θα με χάλαγε καθόλου το tandem nursing. Σε όποιον το πω, κουνάει το κεφάλι του περιφρονικά, αλλά ποσώς με ενδιαφέρει πλέον. Όπως έρθουν τα πράγματα, αν δεν αποθηλάσουμε μέχρι τα δύο που σκέφτομαι για δεύτερο θα συνεχίσουμε κανονικά. Ότι καλύτερο θα μπορούσα να κάνω.

dBPlp3.png MDOFp3.png