Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Για πόσο σκοπεύετε να θηλάσετε ;

Recommended Posts

Εγώ ξεκίνησα με πρώτο στόχο τις 40μέρες, μετά το 3μηνο, μετά το 6μηνο, τώρα το χρόνο και βλέπουμε... Είναι όντως απίστευτη εμπειρία ο θηλασμός. Δεν είναι απλά τρόπος διατροφής, είναι σχέση.

Κι εγώ δεν θα ήμουν αρνητική (τώρα πια γιατί παλιότερα σίγουρα θα μου φαινότανε κάπως αν το άκουγα) σε θηλασμό κατά τη διάρκεια νέας εγκυμοσύνης.

Διαφημίσεις

Και έγω αρχικά είχα στόχο το μήνα, το τρίμηνο, και τώρα? Δέν ξέρω... Πραγματικά...

Νομίζω πως είναι πιο δύσκολο για ΄μένα να σταματήσω παρά για τη μικρή.

Ο θηλασμός μου έχει χαρίσει απίστευτες στιγμές...

bUUCp3.png

Ξεκινησαμε με ορεξη αλλα παραλιγο να σταματησουμε στο 10ημερο

Μετα "μουλαρωσα" που λεμε εδω στο χωριο μου και ειπα θα τα καταφερω

Με την βοηθεια των κοριτσιων εδω (Αγλαια Vera,Pipi-καποιες ξεχασα σιγουρα)επανεφερα το γαλατακι μου

Ο πρωτος στοχος 3μηνο,επομενος 6μηνο...στους 7 μηνες εκανα μια επεμβαση και ελειπα 3 μερες,επεστρεψα και συνεχισαμε κανονικα

Επομενος στοχος χρονος,παει και αυτος και τωρα που ειναι 15 μηνων θηλαζει ακομα

Η αληθεια ειναι οτι τωρα εχω κουραστει γιατι εχω να κοιμηθω συνεχομενα απο οταν γενηθηκε αλλα δεν μου κανει καρδια να σταματησω

Ελειπα σε ταξιδι πριν 15 μερες,μολις με ειδε ορμησε πανω μου και μου εκανε του κοσμου τις χαρες και εχωσε τη φατσουλα του στο στηθος μου σαν να μου ελεγε

"Οκ μανα ελειπες τωρα 2 μερες,καταβασε τωρα τη μπλουζα να δω κι εγω ασπρη μερα"

Τωρα θηλαζει μια φορα το μεσημερι για να κοιμηθει και το βραδυ παλι για να κοιμηθει + οτι ξυπναει 2-3 φορες κατα τη διαρκεια της νυχτας και πινει για 1-2 λεπτα και ξανακοιματε

ΚΑι καπιες φορες οταν ειναι γκρινιαρης τον καταλαβαινω ερχεται και πεφτει με ορμη πανω μου και κανει τον χαρακτηριστικο ηχο που αμεσως εχω καταλαβει οτι θελει να θηλασει

Μωρουδελι μου σαγαπω

4

Νομίζω ότι ο χρόνος είναι «καθοριστικό» σημείο για την απόφασή σου αν θα συνεχίσεις να θηλάζεις.

Αυτό όχι γιατί ο κοινωνικός σου περίγυρος και οι γιατροί έχουν άποψη για το πότε είναι καλό να αποθηλάσεις, αυτά τα έχεις αφήσει πίσω σου μετά από τόσους μήνες, δεν δίνεις σημασία σε αυτά που σου λένε, εσύ ξέρεις, το νιώθεις, ακόμα και όταν έχεις αμφιβολίες.

Κάπου εκεί στον χρόνο αρχίζει να σου φεύγει το άγχος για το πόσο φτάνει το γάλα, πως θα κοιμάται μόνο με το στήθος, μην κακομάθει, μην γίνει μαμάκιας, μην, μην……….. όλα αυτά τα μην που σου τριβελίζουν στο κεφάλι γνωστοί, φίλοι και άσχετοι από την ημέρα που 40ντησε το μωρό σου (ίσως και νωρίτερα:evil::evil:).

Κάπου μετά τον χρόνο χαλαρώνεις και απλά απολαμβάνεις τον θηλασμό άλλωστε τώρα αρχίζουν τα όμορφα, τώρα το παιδάκι σου επικοινωνεί μαζί σου, σε λίγο καιρό αρχίζει ξεκάθαρα να «απαιτεί» την τροφή του, την παρηγοριά του, την επιβεβαίωση ότι είσαι εκεί πάντα………

Σε λίγο θα το κυνηγάς εσύ για να θηλάσει και αυτό θα φεύγει από την αγκαλιά σου……………

Δεν ξέρω για πόσο καιρό θα συνεχίσω να θηλάζω, δεν βάζω χρονικά περιθώρια σε αυτή την σχέση με το παιδί μου, ελπίζω αρκετά, ίσως και όχι δεν ξέρω…… θέλω να κάνω και δεύτερο παιδί……..φοβάμαι να θηλάσω ταυτόχρονα με την εγκυμοσύνη, ίσως και αυτό να είναι μία φοβία που μένει να ξεπεραστεί ένα ΜΗΝ από τα πολλά που έχουμε ξεπεράσει μέχρι τώρα με την κόρη μου.

Διαφημίσεις