Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΩ....

Recommended Posts

Ρε κορίτσια, έχω απορία...πώς ανταπεξέρχεστε στην καθημερινότητα??Δηλαδή, μαγειρεύετε κάθε μέρα?βγάζετε τα μικρά σας βόλτα κάθε μερα τώρα που ο καιρός βοηθάει, κτλ?

Εγώ δουλεύω μέχρι τις 4, πάω συνήθως απευθείας για κάποια λίγα ψώνια στο σουπερ ή μανάβη κτλ, γυρνάω σπίτι, μαγειρεύω αν δεν έχω κάνει κάτι για την ίδια μέρα, κάνω καμιά ψιλοδουλειά κ μετά ξυπνάει η μικρή...κ εκεί καταλαβαίνετε ότι αρχίζει το παιχνίδι! Και συνήθως την πάω βόλτα γιατί νιώθω τύψεις που είναι συνέχεια σ'ένα διαμέρισμα(δεν πάει παιδικό).

Και φυσικά το βράδυ, την κάνει μπάνιο ο μπαμπάς της(ευτυχώς) κ την κοιμίζει, ενώ εγώ μαγειρεύω για την μικρή της επομένης μέρας κ αν έχω κουράγιο κάνω κ ένα μπανάκι!!!και ξερένομαι!!

Και νιώθω τύψεις γιατί δεν μπορώ να ευχαριστηθώ τον άντρα μου(που είναι στα ίδια χάλια!!), που δεν φροντίζω το σπίτι όπως θα ήθελα, κτλ κτλ...

Πείτε μου καμιά ιδέα βρε παιδιά...

(Φυσικά το δεύτερο παιδί ενώ το θέλω πολύ συγχρόνως, δεν το θέλω καθόλου!!!)

Διαφημίσεις

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Giorgia, Welcome to the club!!!!!!

Πόσο είναι η μικρή ??

Εγώ έχω 2, ένα 5,5 χρονών και ένα 2.

Το καθημερινό μας πρόγραμμα είναι το εξής:

Σχολάω στις 5. Στις 5.15 φτάνω στην μαμά μου (η οποία μου τα κρατάει - και τους μαγειρεύει κιόλας - τα βγάζει και καμιά βόλτα όταν έχει καλό καιρό).

Ότι ώρα ξυπνήσουν τα παίρνω και πάω σπίτι (ποτέ προν τις 6).

Εκεί μαγειρεύω ή καμιά φορά κουβαλάω ταπεράκι από τη μαμά (3 φορές στις 10). Αν μπορώ κάνω καμιά δουλίτσα (light όμως).

Ενναλακτικά (εάν έχω ψώνια - όπως σήμερα - βγαίνω στην αγορά).

Κατά τις 8 τα κάνω μπάνιο (όχι όμως κάθε μέρα τώρα που μεγάλωσαν)

9 η ώρα γάλα και ύπνο.

Μετά τις 9 αρχίζει η ώρα του "βρυκόλακα":

Σιδέρωμα, μαγείρεμα, πλύσιμο μπαλκόνια και άλλες τέτοιες "ευχάριστες" ασχολίες ανάλογα με το πρόγραμμα.

Σπάνια, μετά τις 9 αράζω με τον σύζυγο στον καναπέ και βλέπουμε καμιά ταινία, ή στο μπαλκόνι και πίνουμε μπύρες, ή καλούμε κόσμο και κάνουμε χαβαλέ.

Ακόμη πιο σπάνια "ξερένομαι" από τις 9.30 και κοιμάμαι ωσάν φυτό.

Μπάνιο φυσικά και δεν κάνω κάθε μέρα (δεν προλαβαίνω)

Κομωτήριο, νύχια, ρούχα, στολίδια κ.τ.λ. ---> τί είναι αυτά ??? Κάτι μου θυμίζουν!!!! (Αααα ναι χθες κατάφερα και έβγαλα και τα φρύδια μου!!!)

Όλα αυτά βέβαια που σου γράφω είναι για τώρα που τα παιδιά μεγάλωσαν ελαφρώς....

Και να σημειώσω ότι ο σύζυγος είναι σπάνια στο σπίτι τα απογεύματα γιατί δουλεύει και τότε.

Πριν.... να μην σου τα περιγράψω.... θα φρικάρεις !!!

Απλά κουράγιο.

Κι εγώ έτσι ήμουν στην αρχή...

Μετά το συνηθίζεις... μην σου πω ότι αρχίζει και σ' αρέσει κιόλας....

Σοφία

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

εγω δεν τη παλευω με τιποτα ομως.ξυπναω 6 παρα ετοιμαζομαι ετοιμαζω το μικρο.φορτωνομαι σαν το γαιδουρι τον δινω στο σχολικο και παω στη δουλεια.γυρναω δεν αλλαζω ρουχα αρχιζω το μαγειρεμα για τον μικρο γιατι του στελνω εγω φαγητο ερχεται απο τον παιδικο και αρχιζει το πανηγυρι...παιχνιδι στο σπιτι και καποιες μερες και κουνιες εξω.ευτυχως που ο μπαμπας του ασχολειται μαζι του σε μαλυτερο βαθμο απο οτι εμενα πολλες φορες για να κανω και καμια δουλεια.τωρα ομως αρχισε ο αντρας να λειπει καποιες μερες απο το σπιτι λογω δουλειας και τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα.φαντασου οτι ξυπναω 05:40.ο μικρος ομως κοιμαται νωρις 20:30 οποτε μπορω να ξεκουραστω και εγω.απο δουλειες κανω τα βασικα.(εγω που παθαινα και παθαινω ακομα υστερια οταν χαλανε τα ριχταρια του καναπε).εσενα τι ωρα κοιμαται;

εγω ειμαι απο αυτες που δεν εργαζονται , βεβαια δεν εχω βοηθεια ( περαν του αντρα μου απο πουθενα) ολα περνανε απο τα δικα μας χερια και της γιατι οσο και να παρεις γυναικα για τις δουλειες με 2 μωρα παιδια σπιτι θελει καθε μερα τουλαχιστον ηλεκτρικη . Το δικο μας προγραμμα ειναι το εξης ... εγερση για τη μαμα το αργοτερο 7.00 για να προλαβω να πιω καφε , εγερση ζουζουνιων Ντινος εως τις 8.00 και μπεμπα το αργοτερο 9.00 , επειτα εχουμε τα κλασικα , γαλατα , αλαγματα , καθαριοτητες , παιχνιδι κτλ κτλ , στις 12.00 μαμ και οι 2 και εως τις 1.20 σεστια μεσημεριανη για μικρα και μαμ για μαμα . Στις 3.00 θα ερθει ο μπαμπας, αμα ειμαι πολυ κουρασμενη θα κρατησει τα μικρα για να κοιμηθω καμια ωρα και επειτα θα κανω το ιδιο για εκεινον αμα δεν ειμαι κουραμενη θα τον στειλω εκεινον για υπνο . Μετα θα ξυπνησει και κατα τις 6.00 θα βγουμε βολτα , ειτε σε παιδοτοπο , ειτε σε εμπορικο , ειτε για περπατημα .Θα γυρησουμε γυρω στις 9.00 θα ετοιμασουμε για γαλα και νανι την μικρη , θα κατσουμε μετα θα πιουμε κανα ποτηρι κρασι , θα παει να κοιμησει και τον μικρο και θα φαμε βλεποντας τηλεοραση . Ειναι ευκολο το προγραμμα μας και περναμε αρκετα καλα , αμα εργαζομουνα θα ημουνα πιο πτωμα , αλλα αυτο θα γινει ετσι και αλλιως μολις πανε σχολειο τα μικρα μου και εγω θα επιστρεψω σε καποια εργασια . Γενικως με παιδακια στο σπιτι δεν ειναι και τοσο ευκολα τα πραγματα , πιστευω οτι πρεπει να κανουμε κατι ετσι και αλλιως ωστε να σπαει η καθημερινοτητα και να μας κανει να περναμε ομορφα .

Εγώ ξυπνάω στις 06:30, αρχίζω να ετοιμάζω την τσάντα της μικρής για τον παιδικό σταθμό, ενώ ο μπαμπάς της προσπαθεί να την ξυπνήσει. Την ταϊζουμε γάλα, ντυνόμαστε και την πάω στον παιδικό κι εγώ στη δουλειά μου. Σχολάω στις 16:00, πάω και την παίρνω από το σταθμό, πάμε στο σπίτι για να της κάνω κάτι να φάει, προσπαθώ να βάλω κανένα πιάτο στο πλυντήριο και επειδή δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο γιατί είναι κολλημένη επάνω μου, την πάω στην παιδική χαρά μέχρι τις 20:00 (αν δεν πρέπει να κάνει μπάνιο) ή στις 19:00 (αν πρέπει να κάνει μπάνιο)περίπου. Μετά γυρνάμε σπίτι και αναλαμβάνει ο μπαμπάς της να την παίξει λίγο για να μαγειρέψω κάτι για την επόμενη. Την ταϊζουμε το γάλα της και την βάζουμε για ύπνο γύρω στις 22:00. Μετά συνεχίζω το μαγείρεμα, λίγο τακτοποιώ, βάζω πλυντήριο ρούχων και πιάτων (όχι κάθε μέρα), περιμένω να τελειώσει για να απλώσω και μετά γλυκοκοιτάζω το μαξιλάρι μου. Εννοείται ότι δεν μαγειρεύω κάθε μέρα αλλά 3 φορές της εβδομάδα και παίρνουμε ταπεράκι στη δουλειά. Αν δεν προλάβω (έχω αποβάλει όλες τις τύψεις) παραγγέλνουμε και τρώμε στη δουλειά. Η μικρή τρώει στον παιδικό σταθμό. Επειδή δεν προλαβαίνω να κάνω σωστά τις δουλειές του σπιτιού (γιατί η μικρή είναι κολλημένη πάνω μου κι εγώ θέλω να περνάω χρόνο μαζί της) παίρνω μια φορά την εβδομάδα καθαρίστρια. Για το σιδέρωμα (που είμαι και μπόλικο) έχω αφήσει μόνιμα πια ανοιχτή τη σιδερώστρα και προσπαθώ να σιδερώσω όσο μπορώ κάθε μέρα (μισή ώρα, 1 ώρα, 10 λεπτά, όσο αντέξω).

Διαφημίσεις

Εμένα η μικρή είναι 18 μηνών και κοιμάται γύρω στις 10-10.30, λόγω καλοκαιριού. το χειμώνα λίγο νωρίτερα.Κ το πρωί ξυπνάω στις 6 γιατί τις δίνω γάλα κοιμισμένη κ χουζουρεύω μέχρι τις 7.15 κ μετά έρχεται η μαμά μου που την κρατάει κ εγώ πάω για δουλειά..

Sofia...χαρά στο κουράγιο σου!!!τώρα εγώ να συνηθίσω κ να μ'αρέσει κιόλας...χλωμό το βλέπω!!!

Πείτε κορίτσια καμιά ιδέα να φτιάξουμε κανένα προγραμματάκι λίγο πιο cool γιατί θα πέσουμε ανάσκελα!!

Myrto...μια χαρά σε βρίσκω..κ εγώ θέλω να αποβάλλω τις τύψεις για το σπίτι κ τις δουλειές κ φαγητό κτλ αλλά δεν το εχω καταφέρει..

όσο για την μικρή προτιμώ να είμαι όλες τις ώρες μαζί της κ να χορταίνουμε η μία την άλλη παρά οποιαδήποτε άλλη δουλειά!!

ένα θα πω εγώ φίλη μου:

ό,τι και να κάνεις ακόμα και το ελάχιστο να το κάνεις όταν και επειδή έχεις όρεξη και θέλεις να το κάνεις! αν σου φαίνεται κάτι κουραστικό μια συγκεκριμένη στιγμή άστο στην άκρη!

ό,τι δεν θέλουμε να κάνουμε λόγω κακής διάθεσης ή κούρασης πραγματικά καταλήγει δυσβάσταχτο!

μια χαρά παίζει ο γιος μου στο μπαλκόνι τις μέρες εκείνες που το μόνο που θέλω είναι να διαβάσω το βιβλίο μου για ένα μισάωρο και μια χαρά πίτσα παραγγέλνει ο άντρας μου όταν έχω ανάγκη να ξαπλώσω νωρίς μετά από μαραθώνιους θηλασμούς, σιδερώματα και μπανιαρίσματα τα αγόρια.

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΩ. ΠΙΕΖΟΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.....

Δουλεύω βέβαια 4 φορές την εβδομάδα λόγω μειωμένου ωραρίου. Έχω απλουστεύσει την ζωή μου ώς εξής.

Βάζω 3 πλυντήρια κάθε Παρασκευή βράδυ και Σάββατο πρωί (Σάββατο βράδυ είναι όλα σιδερωμένα αν δεν έχουμε κανονίσει κάτι, ειδάλλως την Δευτέρα που κάθομαι).

Μαγειρεύω κάθε Δευτέρα για εμας και το παιδί για 2 ημέρες, και ξανά την Τετάρτη για άλλες 2 μέρες, και έτσι τα υπόλοιπα απογεύματα ή θα παίξω με τον μικρό, ή θα πάμε για καφεδάκι και οι 3, ή θα τον πάρει ο μπαμπάς για βολτίτσα έξω. μινι καθαριότητα, συνήθως τις Δευτέρες και τις Τετάρτες παράλληλα με τα μαγειρέματα.

Ξυπνάω στις 7, φτιάχνω καφέ, 7:20 μπαίνω για μπάνιο, 7:40 έχω ντυθεί, βαφτεί, ξυπνάει το παιδί, πλύσιμο, γρήγορες αγκαλίτσες και ζουζουνιές, γιατί ο Μαριούλης είναι χαδιάρης, γάλα. 8:00 - 8:10 κάνω ένα γενικό ρετουσ το σπίτι, 8:15 που έρχεται η νταντά φεύγω.....ΑΑΑΑΓΓΓΧΟΟΟΟΣΣΣ

ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ.

τρέχω λες και πηγαίνω σε αγωνα ραλλυ για να φτάσω στην δουλειά μου 9 ακριβώς καθότι εμεις χτυπάμε κάρτα. Και το απόγευμα τρέχω πάλι σαν την τρελη΄με το αυτοκίνητο να γυρίσω σπίτι γιατι η νταντά 6 φεύγει.....

ΕΛΕΟΣ.....

Η αλήθεια είναι Αννα μου πως έτσι είναι τα πράγματα..απλά εγώ με τον εαυτό μου δεν τις παλεύω τις τύψεις..Ο καημένος ο άντρας μου για να πω την αλήθεια, δεν παραπονιέται κ ασχολείται κ με το παιδί πολύ όταν του το επιτρέπει η δουλειά του...Anyway..ελπίζω να συνηθίσουμε..αλλά δεν εγραψε καμία απο εσάς, αν έτσι είναι με 1 παιδάκι, με 2 τι θα μου συμβεί..????

Εγώ κατάφερα να αποβάλλω τις τύψεις μετα τους πρώτους 18 μήνες της κόρης μου γιατί είχα φτάσει στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού. Είχα πολλά νεύρα που τα έβγαζα στη δουλειά και στον άντρα μου αλλά μια μέρα ξεκίνησα για την δουλειά και κατέληξα να περπατάω στους δρόμους μόνη μου για να σκεφτώ πως θα άλλαζα την εξερετικά πιεστική και καταπιεστική ζωή που ζούσα. Έκανα μια λίστα με τα πράγματα που θέλω+πρέπει να κρατήσω και μια άλλη με τι πρέπει να αλλάξω. Ξεκίνησα εφαρμογή και ακόμα και σήμερα (1 χρόνο μετά) δεν θα πώ ότι τα κατάφερα αλλά αισθάνομαι ότι είμαι σε πολύ καλό δρόμο. Απενοχοποιηθείτε κορίτσια. Πάνω απ' όλα η ευτυχία των παιδιών η οποία όμως συμβαδίζει με την ευτυχία των γονιών. Πετάξτε τα "περιτά βάρη" με οποιοδήποτε κόστος !!!

Διαφημίσεις

Η αλήθεια είναι Αννα μου πως έτσι είναι τα πράγματα..απλά εγώ με τον εαυτό μου δεν τις παλεύω τις τύψεις..Ο καημένος ο άντρας μου για να πω την αλήθεια, δεν παραπονιέται κ ασχολείται κ με το παιδί πολύ όταν του το επιτρέπει η δουλειά του...Anyway..ελπίζω να συνηθίσουμε..αλλά δεν εγραψε καμία απο εσάς, αν έτσι είναι με 1 παιδάκι, με 2 τι θα μου συμβεί..????

Αυτή την ερώτηση έχω κάνει κι εγώ σε άλλη συζήτηση του forum και πολύ θα ήθελα απαντήσεις από τις πιο έμπειρες μαμάδες....

..αλλά δεν εγραψε καμία απο εσάς, αν έτσι είναι με 1 παιδάκι, με 2 τι θα μου συμβεί..????

Τίποτα το διαφορετικό δεν θα γίνει!!!!

Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος να ανταπεξέρχεται σε όλες τις συνθήκες...

Και το γράφω εγώ αυτό που:

- Πριν γεννήσω κοιμόμουν όποτε έβρισκα την ευκαιρία (και πάλι ήμουν κουρασμένη)

- Όταν είχα μόνο 1 παιδί, είχα και πολύ περισσότερη βοήθεια...

Και βλέπεις ότι τώρα με τα δύο, έχω πολύ περισσότερα πράγματα να κάνω, όμως τα καταφέρνω (όχι και όλα, μην τρελαθούμε).

Απλά συνήθισα τον εαυτό μου σε λιγότερες ώρες ύπνου, και σε περισσότερη σωματική κούραση.

Προσπαθώ να ακολουθήσω και κάποιο πρόγραμμα (από φέτος που τα παιδιά είναι λίγο μεγαλύτερα) και βλέπω ότι κάτι γίνεται (τουλάχιστον έχουμε φαγητό κάθε μέρα!! και πλυμμένα ρούχα).

Βέβαια, δεν έχω χρόνο για τον εαυτό μου... Αλλά αυτό δεν με πειράζει. Έμαθα να θεωρώ χρόνο για τον εαυτό μου, τον χρόνο που παίζω με τα παιδιά μου, όταν πάμε βόλτα στην αγορά, την ώρα που διαβάζω ένα βιβλίο πριν κοιμηθώ, τα πάρτυ στους παιδότοπους (όπου πίνω και καφέ! γιούπι!).

Προς το παρόν, δεν χρειάζομαι περισσότερο χρόνο. Σε λίγα χρόνια, τα παιδιά θα έχουν αρκετές δραστηριότητες εκτός σπιτιού και τότε θα έχω και περισσότερο χρόνο.

Σ.

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Εμένα Σοφάκι δεν με ενοχλεί κ τόσο ο χρόνος για τον εαυτό μου, γιατί κουτσά στραβά κάτι κάνω.(κομμωτήριο ας πούμε κτλ), όχι όπως πριν εννοείται αλλά οκ.

Εγώ αγχώνομαι που νιώθω τοοοοόσο κουρασμένη...Και κατα τ'άλλα μας πρήζουν οι άντρες που κάνουν μια δουλειά κ δεν την παλεύουν επίσης!!κ ας είναι τα υπόλοιπα τακτοποιημένα!!! α ρε φύση!!!

αν έτσι είναι με 1 παιδάκι, με 2 τι θα μου συμβεί..????

Θα είναι πολύ πιο δύσκολα στην αρχή, τους πρώτους δύο -τρεις μήνες, μετά θα συνηθίσεις την κούραση και θα μειώσεις τις απαιτήσεις για τακτοποιημένο σπίτι, φαγητό με ησυχία κλπ.

Εγώ ξυπνάω στις 7, την ώρα που έρχεται η νταντά, ετοιμάζω τους μεγάλους για τον παιδικό, 7:45 κατεβαίνουμε και περιμένουμε το σχολικό, 8:00 φεύγουν, 8:15 φεύγω μες το άγχος για τη δουλειά, αλλά γυρίζω νωρίς 2:30, επιστρέφουν από το σχολείο και φεύγει η νταντά του μικρού που μου τον αφήνει κοιμισμένο, μετά προσπαθώ να παίξουν οι μεγάλοι ήσυχα όσο κοιμάται ο μικρός και όταν ξυπνήσει κατεβαίνουμε στην αυλή για παιχνίδι ως τις 7:00 κατα τις 7:30 τρώνε κάτι πρόχειρο και μετά μπάνιο, παραμύθι, όλα αυτά με τον μικρό παραμάσχαλα και μετά ασχολούμαι και με το μπάνιο και το γάλα του μικρού. 9 με 9:30 προσπαθώ να έχουν κοιμηθεί όλοι. Μετά αρχίζει το πανηγύρι, νεροχύτης, μπάνιο, μαγείρεμα (όχι κάθε μέρα) σκουπίδια, σίδερο. Με το ζόρι βρίσκω χρόνο να κάνω μπάνιο η ίδια.

Ελπίζω σε καλύτερες μέρες όταν μεγαλώσουν.

Διαφημίσεις

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΤΙ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ( ΖΟΜΠΙ)?? Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΖΩΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΖΩΗΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑ! ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΟΥΤΕ ΝΥΧΙΑ .......ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΙΑ ΣΤΟ ΤΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΩ!! ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΣ ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΠΝΙΞΩ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΗΓΟΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΑΛΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΝΑ ΠΑΩ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ!

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΤΙ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ( ΖΟΜΠΙ)?? Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΖΩΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΖΩΗΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑ! ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΟΥΤΕ ΝΥΧΙΑ .......ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΙΑ ΣΤΟ ΤΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΩ!! ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΣ ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΠΝΙΞΩ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΗΓΟΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΑΛΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΝΑ ΠΑΩ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ!

Εχουμε πολλα κοινα εμεις οι δυο...Με τις εξης διαφορες:

1.Εχω 2 παιδια

2.Ειμαστε στην Κω

3.Θα μεινουμε αλλα 3 χρονια

Κατα τα αλλα ζεις τη ζωη μου και ζω τη δικη σου!!!!;)

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΤΩΡΑ ΟΤΙ Η ΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΝΗΣΙ??? ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΟΚΑΙΡΙΑ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΩΡΑΙΑ! ΑΝ ΓΕΝΝΙΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΑ ΣΕ ΝΗΣΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΧΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ! ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΟΥΤΕ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ! ΑΝ ΔΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΟΛΙΣ ΠΑΩ ΠΙΣΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ! ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΑ ΤΟ ΤΑΛΙΜΠΑΝΑΚΙ ΜΟΥ. :lol::lol::lol:ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΕΡΘΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΒΛΕΠΩ ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΝΑ ΚΟΒΩ ΒΟΛΤΕΣ ΑΠΟ ΕΞΩ!! :lol::lol:ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΔΑΦΝΙ

Λοιπόν να σας πω και εγώ το πρόγραμμα της ημέρας (ή τον πόνο μου αν θέλετε) το δικό μας.

Ξύπνημα 6:15 το πρωί για μένα προκειμένου να προλάβω να μπω στο μπάνιο. 6:30 ξυπνάω το μικρό μου γιο (2,5 ετών) , για να ετοιμαστεί και 6:45 το μεγάλο (5,5 ετών). Ταιζόμαστε αλλαζόμαστε και ντυνόμαστε. 7:15 περνάει το σχολικό του παιδικού και παίρνει το μικρό και 7:30 περνάει για τον μεγάλο . Εγώ φεύγω τρέχοντας για να είμαι στη δουλειά. Τρεις το μεσημέρι σχολάω και τρεις και είκοσι πρέπει να είμαι σπίτι για να παραλάβω το μικρό. Ανεβαίνουμε πάνω τον ταίζω (είναι δύσκολος στο φαγητό και δεν τρώει στον παιδικό) ,και τρέχουμε στην αγορά για να ψωνίσουμε τα ψώνια μας για το φαγητό της επόμενης ημέρας. Τέσσερις και μισή έρχεται ο μεγάλος όπου αύριο αρχίζουμε την πρώτη δημοτικού και υποψιάζομαι ότι ξεκουράζεται για καμία ώρα και αρχίζει το διάβασμα. Εγώ ταυτόχρονα ξεκινάω τις υπόλοιπες δουλειές όπως πλύσιμο πιάτων μαγείρεμα πλυντήριο κλπ. Στην περίπτωση που χρειαστεί κάτι έκτακτο (π.χ. γιατρός ή ψώνια διάφορα) ξαναντυνόμαστε και οι τρεις και βγαίνουμε έξω. Κατά τις 10 το βράδυ τα βάζω για ύπνο, φτιάχνω τις τσάντες τους για την επόμενη και κάνω ένα μπάνιο και κατά τις εντεκάμιση πέφτω κι εγώ για ύπνο. Στο πρόγραμμά μου σύζυγος δεν υπάρχει απλά διότι ο σύζυγος ταξιδεύει και κάθε φορά που φεύγει λείπει περίπου 5-6 μήνες οπότε στην ουσία είμαστε μόνοι μας. Η μοναδική βοήθεια που υπάρχει είναι μία γυναίκα που έρχεται μία φορά την εβδομάδα και μας καθαρίζει. Όλα τα υπόλοιπα (από τα σκουπίδια που κατεβάζουμε μέχρι τους λογαριασμούς στις τράπεζες) μόνη μου δυστυχώς....Το μόνο που μας βοηθάει είναι ότι έχουμε φροντίσει το ΣΚ να μην κάνουμε τίποτα και να βγαίνουμε έξω και να πηγαίνουμε σε μέρη που τα μικρά μου θέλουν και αγαπάνε. Όταν δε έρχεται ο μπαμπάς μας όλοι τον περιμένουμε σαν μάνα εξ ουρανού. Όσο για παιχνίδι τις καθημερινές μπορώ να πω ότι εκεί χωλαίνουμε αρκετά, όσο παίζουν μεταξύ τους είναι καλά όμως εγώ μπορώ να πω ότι ο χρόνος μου είναι ελάχιστος για να μπορώ να συμμετέχω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

πω πω...εσείς κορίτσια με τα τρία παιδάκια κ εσύ fraoulopoulitsa είστε τουλάχιστον ήρωες!!!χαχαχα!!!Μπραβο κορίτσια κ χίλια μπράβο!!

Εγώ θα προσπαθήσω απο σήμερα κιόλας να την δω λίγο αλλιώς με το πρόγραμμα μας..τι κ αν τα πατζούρια μας έχουν λίγη(εώς πολύ) σκόνη....εγώ θα απολαύσω το φθινόπωρο αγκαλιά με την μικρή μου στο διπλό!!!

Πιστεύω ότι όλες οι μανούλες πάνω κάτω τα ίδια περνάμε. Εγώ ξυπνάω στις 06:30 φτιάχνω μαλλί, μακιγιάζ, ντύνομαι, φεύγει και ο άντρας μου εκείνη την ώρα, ξυπνάω το μικρό μου κατά τις 07:00 ντύνεται (με λίγο ζόρι), θέλει και λίγο να παίξει και στις 07:30 περνάει το σχολικό. Τελειώνω από την δουλειά στις 15:30 και την ίδια ώρα έρχεται και ο γιος μου και περίπου ο άντρας μου. Κοιμίζω τον μικρό και προσπαθώ να προλάβω να κάνω ένα μπάνιο, να ψιλομαζέψω στο σπίτι, τα απαραίτητα δηλαδή γιατί για τα υπόλοιπα έρχεται κάποια κυρία μια φορά την εβδομάδα. Με την μαγειρική δεν έχω και την καλύτερη σχέση οπότε μαγειρεύω δυο - τρεις φορές την εβδομάδα, τις υπόλοιπες ταπεράκι άπό την ταβέρνα ¨η μαμά¨ και delivery κανα βράδυ. Όταν ξυπνάει ο μικρός και ο άντρας μου θα πάμε σχεδόν πάντα όλοι μαζί για ψώνια, παιδότοπο, καφέ, μπανάκι το καλοκαίρι , σπάνια να μείνουμε σπίτι. Κατά τις 21:30 βάζω τον μικρό για ύπνο και τότε αν δεν κοιμηθώ ΑΜΕΣΩΣ είναι η ώρα το καλοπισμού νύχια, φρύδια, κτλ. Σάββατο πρωί βάζω πλυντήρια και Κυριακή πολύ πρωί όμως, σιδερώνω. Αν και το πρόγραμμά μας δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο και έχουμε μόνο ένα παιδάκι και εγώ νιώθω κουρασμένη και αγχωμένη κυρίως από την έλλειψη ελεύθερου χρόνου.

Εμένα το πρόβλημά μου αυτόν τον καιρό είναι ότι η μικρή κοιμάται στις 12 το βράδυ περίπου και αυτό με δυσκολία. Πιο πριν είναι μέσα στην καλή χαρά, πολύ δραστήρια και στην ουσία δεν μας αφήνει με τον άντρα μου να κάνουμε καμιά δουλειά της προκοπής γιατί θέλει να συμμετέχει σε όλα και να παίζουμε. Εντωμεταξύ από τις 10μμ περίπου ξεκινάει ο μαραθώνιος για να τη βάλουμε για ύπνο, που σημαίνει ότι χαμηλώνουμε φώτα και δεν κάνουμε θόρυβο (οπότε όχι και δουλειές) μπας και κοιμηθεί. Φυσικά δεν κοιμάται, αφού δεν νυστάζει. Και δεν νυστάζει γιατί κοιμάται κανένα 3ωρο στη μαμά μου το μεσημέρι όταν εμείς είμαστε στις δουλειές μας. Θα μου πείτε τώρα να μην την αφήνουμε να κοιμηθεί το μεσημέρι. Λίγο δύσκολο γιατί το μεσημέρι κουτουλάει από νύστα και στην ουσία πάει από μόνη της για ύπνο! Λυπάμαι να τη βασανίζουμε και να την κρατάμε ξύπνια ενώ νυστάζει τόσο πολύ. Δοκιμάσαμε να την αφήνουμε να κοιμάται λιγότερο (όχι 3 ώρες δηλαδή). Ε, πάλι στις 12 θα πέσει για ύπνο τη νύχτα και απλά θα είναι πιο πολύ γκρινιάρα και πιο πολύ κουρασμένη την άλλη μέρα και πάει λέγοντας... Τί να κάνω? Έχει ξεφύγει το πρόγραμμα από το καλοκαίρι και μετά...

εχω δυο μπουμπουκακια

κοριτσια μου, ολες στο ιδιο καζανι βραζουμε. Τι εννοω?

Ξυπναω κατα τις 7 παρα, να δωσω το γαλα της μικρης, αν ειμαι τυχερη ξανακοιμαται και πινω δυο γουλιες καφε, αν οχι ξεκιναω με δουλειες

Να πλυνω μπιμπερο, να αποστειρωσω, να πλυθω, να ντυθω, να μαζεψω αν εχει μεινει κατι απο το βραδυ και 8 παρα ερχεται η πεθερα, να φυγω για δουλεια.Κατα τις 3 γυρναω σπιτι, να φαμε, να μαζεψω αυτα που εχει αφησει η πεθερα, να αλλαξω την μικρη και αν με λυπηθει η μικρη να κοιμηθει 10 λεπτα κ ετσι να ξαπλωσω κι εγω λιγο.

Κατα τις 5 ξαναρχεται η πεθερα για να ξαναφυγω.

Στις 8,30 υρναω πια σπιτι.

Να δω λιγο το μωρο, να παιξουμε, να την κανω μπανιο, να της δωσω γαλα και αν ειμαι τυχερη κατα τις 10 να κοιμηθει.

Μετα να ξαναμαζεψω, να σφουγγαρισω να ξεσκονισω, να βαλω φαι για την επομενη, κανα πλυντηριο..

Κανα μπανιο να κανω για να με βρει ο αντρας μυρωδατη και επιτελους πεφτω στο κρεβατι!!!

Ρε παιδια ολα αυτα κανω?

Re sy Nathael...με άγχωσες...κ πρωί δουλειά κ απόγευμα δουλειά και και και...πω πω!!

Εσύ DimiAl είσαι μια χαρά με τις ώρες που δουλεύεις, γιατί αν γυρνάει κ ο αντρας σου νωρίς κ κάνετε κ πράγματα μαζί είναι καλύτερα..Εμένα γυρνάει συνήθως μετά τις 7, κ είναι κ πτώμα..Ασε που εγώ εκείνη την ώρα έχω ήδη βγάλει την μικρή βόλτα, γιατί μετά είναι αργά.Οπότε την πολυτέλεια του μπαμπά την έχουμε περισσότερο το σκ κ την ώρα που πάει την μικρή για ύπνο..Στο σπίτι τι δουλειές κάνετε κορίτσια εσείς κ τι δουλειές η γυναίκα?έτσι για να πάρω μια ιδέα, γιατί εγώ την έχω κάθε 15 κ καμιά φορά καθόλου..

Εγώ θα προσπαθήσω απο σήμερα κιόλας να την δω λίγο αλλιώς με το πρόγραμμα μας..τι κ αν τα πατζούρια μας έχουν λίγη(εώς πολύ) σκόνη....εγώ θα απολαύσω το φθινόπωρο αγκαλιά με την μικρή μου στο διπλό!!!

Τhat's the spirit:wink:

z1QBp3.png UKB8p3.png