Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΡΟΥΧΟ ΑΠΟ JUMBO?

Recommended Posts

ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΜΒΑΚΕΡΑ ΤΟΥ JUMBO ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΦΤΗΝΑ; ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΠΟΥ Κ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΟΙ ΒΑΦΕΣ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΕΣ.ΙΣΧΥΕΙ;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εμείς απο την πρώτη στιγμή τα περισσότερα τα αγοράσαμε απο εκει. Φανελακια σεντονακια κουβερτούλες τα πάντα. Δεν ειδα να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα στον μικρό ούτε όταν ήταν μωρό ούτε τώρα. Μήπως τα ρούχα που αγοράζουμε απο άλλα μαγαζιά είμαστε εκατό τοις εκατό σίγουροι για την ποιότητά τους? Όλα αναγράφουν 100% βαμβακερά πόσο σίγουροι είμαστε όμως γιαυτο και για την ποιότητα του βαμβακιού? Μακάρι να είχα τα χρήματα να αγόραζα και εγώ απο άλλα μαγαζιά και ακόμα καλύτερα επώνυμα. Δυστυχώς όμως αυτά δεν υπάρχουν και το jumbo καλως ή κακώς είναι μια καλή λύση.

an1cA4-0g410010MjQ1fDkyMjQwMGRhfG8gem91bXBvdXJsYWtvcyBtYXMgZWluYWk.gif

260964d0kehdi79a.gif

τα χουμε χιλιοφορέσει κι εμείς κι όλος ο κόσμος, δεν έχει ακουστεί κάτι.

και τα ακριβότερα σάμπως ξέρουμε πως τα φτιάχνουν;

συμφωνώ με τη φίλη και συμπατριώτισσα από πάνω

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Να ρωτήσω κάτι βρε παιδία; Λέμε ότι το jumboέχει ρούχα με τοξικές βαφές made in china.Τα ρούχα που παίρνουμε από άλλα μαγαζιά που είναι και αυτά (τα περισσότερα)made in china τα φρόντισαν να μην είναι με τοξικές βαφές;έλεος δεν νομίζω. Αυτό που πιστεύω είναι ότι σε όλα αυτά τα μαγαζιά που αγοράζουμε ένα φορμάκι 50 ευρώ, αυτοί το αγοράζουν τρία και μας το πουλάνε εμάς τόσο.

mKndp2.png

Διαφημίσεις

Η διαφορα ειναι ως την ποιοτητα του βαμβακιου, Συγκρινετε ενα ζιπουνακι του jumbo με ενα τον mothercare. Μερα με την νυχτα. Και επισης ειναι σαν τσοχα ( καθολου απαλα, καθολου ελαστικα) Για τις βαφες δεν ξερω να σας πω

ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΜΒΑΚΕΡΑ ΤΟΥ JUMBO ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΦΤΗΝΑ; ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΠΟΥ Κ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΟΙ ΒΑΦΕΣ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΕΣ.ΙΣΧΥΕΙ;

για μενα ... οτι πληρωσεις παιρνεις ισχυει ... το εχω δει με διαφορα πραματα του μικρου και φτηνα και ακριβα .. τα φτηνα μου εχουν διαλυθει οτι πληρωσα λιγο παραπανω ειναι μια χαρα καινουργια .....

γενικως τα φτηνα να τα φοβασαι λιγο .... ειναι σιγουρα αμφιβολου προελευσης και κατασκευης ....

Θα συμφωνησω και γω με τα κοριτσια.. Για την τοξικοτητα των χρωματων δεν μπορουμε να ξερουμε ουτε γι αυτο που αγοραζουμε πανακριβα..

Η βασικες διαφορες ειναι η ποιοτητα (πχ τα φανελακια απ΄τα τζαμπο μπαινουν στο πλυσιμο) σε αντιθεση με τα περισσοτερα αλλα βαμβακερα (μιλαω παντα για πλυσιμο στους 90 για τα ασπρα) και σαφως βλεπει διαφορα στην υφη, στην ελαστικοτητα κλπ κλπ..

Δευτερο βασικο στοιχειο ειναι τα φτηνα εργατικα (made in China) και τριτο και βασικοτερο ειναι η μαρκα..

Επισης μεγαλο ρολο παιζει η φιρμα.. οπως και να ναι την φιρμα την πληρωνεις χρυση.. ασχετα αν η χωρα παραγωγης ειναι η ελλαδα, η γαλλια η η Κινα.

οπου και να του φτιαξουν τη φιρμα θα την πληρωσεις.

Επισης ο μεσαζοντας.. το τζαμπο προφανως εισαγει μονο του και απευθειας απο εργοστασιο το οποιο παραγει γι αυτο.. οποτε δεν υπαρχουν μεσαζοντες.. Ειμαι σιγουρη οτι αν αγοραζαμε προιον του τζαμπο απο αλλου (απο ενα συνηκοιακο καταστημα πχ) σιγουρα θα το πληρωναμε 20 με 50% πανω.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

τα χουμε χιλιοφορέσει κι εμείς κι όλος ο κόσμος, δεν έχει ακουστεί κάτι.

και τα ακριβότερα σάμπως ξέρουμε πως τα φτιάχνουν;

συμφωνώ

αλλά ποτέ μου δεν τα έχω πλύνει στους 90 βαθμούς όπως και κανένα άλλο από τα ρούχα μας πιο πολύ για λόγους οικολογίας. Και στους 60 τα ασπρόρουχα μια χαρά καθαρίζουν.

Τα μωρουδιακά ρούχα συνήθως στους 40-50 τα πλένω και δεν μου πάθαν τίποτα απολύτως τα ρουχάκια/φανελάκια του τζάμπο, τα φόρεσε η μεγάλη μου κόρη, τα φοράει και η μικρή.

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

Θα σας πω τι μου ειπε γνωστη μου που δουλευει στο Χημειο του κρατους......

Πολλες εταιρειες κατασκευαζουν τα πραγματα τους στην κινα, αυτο ομως γινεται βαση προδιαγραφων και αυτα τα πραγματα περνανε απο ελεγχο. Εχουν δλδ συγκεκριμενη ποιοτητα βαμβακιου και χρωστικων υλων.

Αυτα που ερχονται με τους τονους για καταστηματα τυπου τζαμπο, δεν περνανε απο ελεγχους και δεν τηρουν προδιαγραφες, καποια μαλιστα γλυτωνουν και τους ελεγχους. Εχουν πολυ χαμηλοτερης ποιοτητας υλικα (αφου δεν εχουν κατασκευαστει για συγκεκριμενο πελατη) και μαλιστα χρησιμοποιουν βαφες που επιτρεπονται στην κινα αλλα απαγοτευονται στην ευρωπαικη ενωση. Για αυτο κι εχουν τοσο χαμηλη τιμη.......

Τωρα καποια παιδακια μπορει να μη τα πειραζει, αλλα να τα πειραζει και να μη το παιρνουμε χαμπαρι κι αλλα που ειναι δερματικως ευαισθητα να τα πειραζει πολυ........

Εγω πηρα ενα καρο στις αρχες και τα πεταξα ολα γιατι ο μικρος βγηκε με ατοπικη δερματιτιδα........εκτοτε παιρνω κανα σορτσακι μονο απο τζαμπο, ενω για εσωρουχα (που ερχονται σε επαφη με το δερμα του παιδιου) μονο καλα και ποιοτικα........

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Ουτε και γω πλενω στους 90, αλλα η μαμα μου πλενει ..

Περυσι ομως πηρα απο τα Τζαμπο 6 φανελακια με ραντακι.. απο αυτα μονο τα 2 φορεσε το παιδι.. Τα 3 ηταν πολυ στενα στο λαιμο δεν παιρνουσε με τιποτα το κεφαλι γιατι ηταν κακοραμενα και το ενα με το που το εβαλα στο πλυντηριο εφυγε απο μπροστα ολη η σταμπα.

Και αν το καλοσκεφτεις δεν ειναι και ιδιαιτερα φτηνα.. παιρνω απο πρατηριο βιλοτεχνιας στην περιοχη μου φανελακια που στην αγορα πολουνται 6 ευρω με 2,5.. (το ξερω γιατι του αγορασε η μαμα μου μια μερα φανελακια απο μαγαζι και γελαω ακομα.. τα πληρωσε διπλη τιμη)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Επισης ειναι και το θεμα του βαμβακιου......το βαμβακι ειναι απο τα φυτα που ψεκαζονται με φαρμακα παρα πολυ.........σε χωρες εκτος εοκ χρησιμοποιουνται φαρμακα που σε μας ειναι απαγορευμενα......ετσι τα βαμβακια που δεν ειναι με τις προδιαγραφες μας μπορει να ειναι τοξικα......

Γι αυτοπ το λογο σημερα υπαρχει νεα αγορα για βιολογικο βαμβακι και το προτιμουν ειδικα για εσωρουχα που ερχονατι σε επαφη με το δερμα περισσοτερο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Περυσι ομως πηρα απο τα Τζαμπο 6 φανελακια με ραντακι.. απο αυτα μονο τα 2 φορεσε το παιδι.. Τα 3 ηταν πολυ στενα στο λαιμο δεν παιρνουσε με τιποτα το κεφαλι γιατι ηταν κακοραμενα και το ενα με το που το εβαλα στο πλυντηριο εφυγε απο μπροστα ολη η σταμπα.

Πέρα από την ποιότητα του υλικού που ουσιαστικά μόνο υποψίες και θεωρίες μπορούμε να έχουμε, αυτό που είναι χειροπιαστό και αληθές είναι αυτό που λέει και η φίλη Dora: το επιπόλαιο ράψιμο, η γραμμή που μοιάζει να κουνήθηκε το πατρόν!

Κι ένα άλλο πράγμα που εμένα με βρίσκει επιφυλακτική είναι ότι στα ρουχάκια που έχουν ραμένες στάμπες, δεν έχουν εσωτερικά καλύψει το σκληρό μέρος (όπως κάνουν άλλες εταιρείες), και τέλος οι ετικέτες. Γιατί πρέπει να είναι από σκληρό υλικο; Πάλι συγκρίνω με άλλη γνωστή εταιρεία που προαναφέρθηκε και έχει αυτές τις προσεγμένες λεπτομέρειες που με κάνουν να την προτιμάω. Το μωράκι και να το ενοχλεί κάτι δεν μπορεί να στο πει, πρέπει να προνοούμε κορίτσια!

8hyMp2.pngyXkPp3.png

Δηλαδή, δεν σας έχει τύχει ποτέ να ψωνίσετε από "καλό" κατάστημα και να σας βγει ελλατωματικό το προιόν, είτε βρεφικό είτε άλλο;

Ας μην είμαστε υπερβολικοί... έχω φανελάκια του Mothercare που κόντεψαν να τρυπήσουν στις ραφές, που έκαναν κομπάκια, κι έχω και φανελάκια του jumbo που είναι ολοκαίνουργια, κι ας έχουν πλυθεί και με χλωρίνη λόγω λεκέδων...

Και έχω και παράδειγμα με δικά μου ρούχα, από γνωστά καταστήματα της Ερμού, που τελευταία στιγμή πρόσεξα ελλάτωμα και η πωλήτρια μόνο που δεν μου είπε ότι το έκανα μόνη μου...

kr3fp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια η μαμά φίλου μας δουλεύει σε βιοτεχνία με παιδικά ρούχα που προμηθεύει

α ΤΖΑΜΠΟ

β. ΣΑΜ 0-13

Γ. ΜΑΔΕΡΚΕΡ

Δ. ΚΟΥΚΟΥ

ε ΠΡΕΝΑΤΑΛ.

ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ ΤΙΣ ΚΙΝΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ

ΚΟΙΝΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΠΩΣ ΤΑ ΚΡΕΜΑΝΕ ΣΤΙΣ ΚΡΕΜΑΣΤΡΕΣ

ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΡΑΒΟΝΤΑΙ ΑΠΛΑ ΣΤΑ ΤΖΑΜΠΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΜΦΟΡ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΑΜΠΑΛΑΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΛΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΟΥ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΡΕΩΝΕΣΑΙ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

.....

ΑΑΧ ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ ΤΑ ΛΕΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΟΛΕΣ Η ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑ

Η ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΜΑΣ ΨΩΝΙΖΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ

ΑΑΑΑΑΑ

ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣ ΤΗΝ ΛΕΚΑΝΗ ?

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ

.....

χαχαχα όχι καλέ δεν είναι το δικό μου!! ΄μαλλον καποιος θέλει γυαλάκια, εγώ φοράω για αυτό! Ένα γλυκήτατο κινεζάκι είναι μώρέ χαχαχαχα

Κοιτα μεγαλομανία δεν έχω...ψωνίζω επιλεκτικά από τζάμπο και δεν το κρύβω ούτε και ντρέπομαι για τις δυνατότητες του πορτοφολιού μου. Προτιμώ να έχω 10 αλλάξιες καθημερινές και 2 καλές παρά 3 καθημερινές και 2 καλές μόνο και μόνο για να λέω ότι έχω μόνο επώνμα ρούχα και μη κινέζικα αφού όλα εκεί ράβονται... και προτιμώ να βάζω πλυντήριο μια φορά την βδομάδα για την μικρή όχι καθε 3 μέρες γιατί δεν έχω αρκετά ρούχα (αυτο ειναι δικό μου κακό χούι) γιατί αυτό σημαίνει και μια φορά την βδομάδα σίδερο για μένα....

Και επειδή μονίμως έχω ένα αίσθημα ότι μου πίανουν τον... π#@ώ στα άλλα ενώ ράβονται στα ίδια "μαγαζιά" Και τώρα τελευταία αγοράζω αποκλειστικά από mothercare αγγλίας...δεν πήρα τίποτα για την μικρή μου από ελλάδα απο τον Μαρτη-Φλεβάρη δεν θυμάμαι..μόνο ότι της πήραν δώρο ...

Αρνούμαι να πληρώνω 29.30? την 7αδα εσωρούχων όταν ο άγγλος και ο ισπανός και ο ιταλός την έχει στα 14?!!! Νιώθω χαζή όταν τώρα στις εκπτώσεις τα καταβάζει σε τιμές ευρώπης και λέει ότι κάνει και 40% έκπτωση........Νιώθω κορόιδο στην ελλάδα και για αυτό αποφάσισα να μην ξαναγοράσω τίποτα...όλα από έξω και μέσω νετ.

Εχω αγοράσει πολλά εσώρουχα και από τα τζάμπο αλλά έχω και από τα άλλα ΤΑ ΚΑΛΑ. Τα πλένω όλα στους 90 βαθμού και είναι όλα μια χαρά. κανένα δεν έχει μπέι, κανένα δεν έχει ξεθωριάσει κλπ... Για μένα όλα είναι το ίδιο.

εγω ξέρω ότι όλα γίνονται στα ίδια εργοστάσια,τα περισσότερα στην κίνα...

το ίδοο συμβαίνει και με τα προιόντα του μασούτη- μαρινόπουλου... κλπ Τα μπισκότα του καρφουρ τα κάνει συγκεκριμένη εταιρία πολύ γνωστή με την διαφορά ότι βάζει την φίρμα του καρφούρ. εχουν ομως την ίδια ποιότητα αλλά άλλη ταμπέλα.

.png

Όλα έχουν να κάνουν με τις προδιαγραφές ποιότητας. Μπορεί όλα να κατασκευάζονται στη Κίνα αλλά τηρούν τις ευρωπαικές προδιαγραφές ενώ το Τζάμπω δε τις τηρεί.

Δεν είναι κακό κάποιος να ψωνίζει από το Τζάμπω, αντίθετα είναι δικαιωμά του. Απλά εγώ επειδή δεν τους εμπιστεύομαι ΚΑΘΟΛΟΥ και ό,τι μου έχουν φέρει μου έχει χαλάσει αμέσως (ευτυχώς από τη μία μεριά) προτιμώ να στερούμε κάτι εγώ και να παίρνω στο παιδί καλύτερα πράγματα.

Καλά για φανελάκι δε το συζητάω καν να ψωνίσω από εκεί, μιλάμε για άλλα ρούχα. Και όπως είπε μια κοπέλα παραπάνω σε ελληνικές βιοτεχνίες θα βρεις περίπου τις ίδιες τιμές και σίγουρα σε καλύτερη ποιότητα.

Αλλά ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει καλύτερο και δεν μπορείς να τον κρίνεις.

Απλά δε μπορώ να ακούω και πράγματα όπως είναι μια χαρά η ποιότητά του. Δεν είναι μια χαρά η ποιότητα του και είναι δικαίωμα του καθενός να ψωνίζει από όπου θέλει. Αυτή είναι η αλήθεια για μένα τουλάχιστον...

Στα jumbo θα βρείς απ όλα. Εγώ τα έχω πάρει από τα Λητώ, αλλά έχω ψωνίσει και από τα jumbo. Πλην ενός φανελακίου (πως τα λέω), δεν μου έχει χαλάσει τίποτα. Επίσης, θα κάτω να δω πόσο πλήρωσα το μπιμπερό NUK στα Λητώ και πόσο στα jumbo. Που μιλάμε για ακριβώς το ίδιο...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png