Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Ελινα Ζ. μπορεις να μου πεις τι λαχανικα και φρουτα σου ειπε η Συριγου να τρως?

Νομιζω οτι πρεπει να κοψεις τελειως τα σιτηρα εφοσον βγηκε θετικος. Και σε εμενα η Συριγου μου ειχε πει να τα περιορισω, αλλα μονο οταν τα εκοψα τελειως( οπως με συμβουλεψε η aglaia) σταματησε να εχει αιμα.

καλο κουραγιο

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Piga simera ston paidiatro gia rast test to opoio telika den kaname giati to mwro veltiwthike. Dyo meres twra vgazei elaxisto i katholoy orato aima sta kaka. Poly ligoteri vlenni ta kaka paramenoyn prasina alla oxi toso oso itan prin. Egw exw 5 meres pou ekopsa galaktokomika,sogia,aygo,ksiroys karpoys kai dyo vdomades poy ekopsa mono to fresko gala (sokolates kai tyria etrwga).

Paidia, yparxei periptwsi na veltiothike toso grigora to mwro? O paidiatros moy eipe simera oti eixe etsi ki alliws mia ragada prwktoy kai ekei mporei na ofeiletai to aima kai ta prasina kaka kai i vlenni mporei na proklithikan apo iosi. Ti iosi itan ayti poy evgaze to paidi gia ena mina prasina kaka kai vlenni? Exw mperdeytei para poly.. Lete na fantastika oti to mwro exei allergia ?

Aaa ! Kai otan toy eipa gia to emvolio moy eipe pws den exei kamia sxesi i allergia me to emvolio kai oti to emvolio tha to kanei kanonika..

Εν τω μεταξύ διάβασα ξανά τα συμπτώματα της υπερπαραγωγής. Λέτε να είχα υπερπαραγωγή από το μαιευτήριο και επειδή άλλαξε το ph του εντέρου του μωρού να ερεθίστηκε το έντερο και να είχαμε βλέννες και αίμα; Αγλαΐα, συμβαίνει αυτό;

Εν τω μεταξύ διάβασα ξανά τα συμπτώματα της υπερπαραγωγής. Λέτε να είχα υπερπαραγωγή από το μαιευτήριο και επειδή άλλαξε το ph του εντέρου του μωρού να ερεθίστηκε το έντερο και να είχαμε βλέννες και αίμα; Αγλαΐα, συμβαίνει αυτό;

Νομίζω ότι στην υπερπαραγωγή βγαίνουν και σαν αφρος κάπως. Πάντως σε περίπτωση αλλεργίας κάποια βελτίωση βλέπεις μέσα στις πρώτες 4-7 μέρες.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Σήμερα της πήρα ένα βιολογικό πεπόνι. Για να δούμε πώς θα το δεχτεί..

Εσείς εχετε δοκιμάσει καθόλου το πεπόνι?

Προχτές. Δεν το θέλει καθόλου και μάλλον τον πειράζει γιατί του έκανε και τρελό σύγκαμα το ελάχιστο που δοκίμασε. Τέρμα το πεπόνι για μας.

gwggp2.png ISWTp2.png

Σήμερα της πήρα ένα βιολογικό πεπόνι. Για να δούμε πώς θα το δεχτεί..

Εσείς εχετε δοκιμάσει καθόλου το πεπόνι?

Το πεπόνι και το αγγούρι κάνουν αλλεργίες. Αυτό μου έχει πει η παιδίατρος μου, και πρόκειται για τελευταία αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν σε πανελλήνιο συνέδριο παιδιατρικής σχετικά με αλλεργίες. Περισσότερες λεπτομέρεις δεν ξέρω πάντως μου έκανε τρομερή εντύπωση γιατί το πεπόνι αλλά και το αγγούρι τα θεωρούσα πολυ ακύνδινα!

Piga simera ston paidiatro gia rast test to opoio telika den kaname giati to mwro veltiwthike. Dyo meres twra vgazei elaxisto i katholoy orato aima sta kaka. Poly ligoteri vlenni ta kaka paramenoyn prasina alla oxi toso oso itan prin. Egw exw 5 meres pou ekopsa galaktokomika,sogia,aygo,ksiroys karpoys kai dyo vdomades poy ekopsa mono to fresko gala (sokolates kai tyria etrwga).

Paidia, yparxei periptwsi na veltiothike toso grigora to mwro? O paidiatros moy eipe simera oti eixe etsi ki alliws mia ragada prwktoy kai ekei mporei na ofeiletai to aima kai ta prasina kaka kai i vlenni mporei na proklithikan apo iosi. Ti iosi itan ayti poy evgaze to paidi gia ena mina prasina kaka kai vlenni? Exw mperdeytei para poly.. Lete na fantastika oti to mwro exei allergia ?

Aaa ! Kai otan toy eipa gia to emvolio moy eipe pws den exei kamia sxesi i allergia me to emvolio kai oti to emvolio tha to kanei kanonika..

Καλημέρα και ψυχραιμία, όλα θα περάσουν. Η μικρή μου είχε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια συμπτώματα (πράσινα κακά, βλέννα και αίμα)στον πρώτο μήνα ενώ θήλαζε αποκλειστικά. Εξετάσεις και ραστ κάναμε αφού έκλεισε τον ένα χρόνο γιατί όπως μας είπαν στο νοσοκομείο τα ραστ δεν είναι αξιοπιστα σε μικρότερες ηλικίες.

Έκοψα από τη διατροφή μου ΟΛΑ όσα περιείχαν γαλακτοκομικά αγελάδας, κατσίκας και αρνιού και ορό γάλακτος δηλαδή και τα αλλαντικά και όλα τα γλυκά πλην των γλυκών κουταλιού και διάβαζα σαν τρελλή όλες τις ετικέτες από τα τρόφιμα. Φυσικά έκοψα και το μοσχάρι. Αν δεν ήμουν σίγουρη για κάτι απλώς δεν το έτρωγα. Από όσα διάβασα και διαπίστωσα στη συνέχεια και μόνη μου, ο οργανισμός καθαρίζει από τις πρωτείνες του γάλακτος σε 2 περίπου εβδομάδες και χρειάζεται και 2 επιπλέον το παιδάκι σου για να καθαρίσει και αυτό. Όσο περνάει ο χρόνος θα βελτιώνεται η κατάσταση μέχρι που στο μήνα πάνω χάνονται τα απαίσια αυτά συμπτώματα. Μην απελπίζεσαι αλλά πρόσεχε γιατί τα άτιμα τα γαλακτοκομικά είναι κρυμμένα παντού.

Τα καλά νέα με εμάς είναι ότι μετά τον πρώτο μήνα αποχής μου το παιδί βελτιώθηκε πολύ και δεν έιχαμε ξανά τέτοια συμπτώματα (εκτός από μια φορά που κατά λάθος έφαγα κάτι που δεν επιτρεπόταν εγώ). Οπως σου έιπα στο χρόνο πάνω κάναμε και ραστ που δεν έδειξαν αλλεργία και άρχισα κι εγώ να τρώγω τα πάντα. Τώρα η κόρη μου είναι 17 μηνών και τρώει από όλα. Τη θηλάζω ακόμα αλλά έχει φάει και μοσχάρι κάποιοες φορές (προτιμάει βεβαια το αρνάκι, μια και είμαστε και στην Κρήτη) και έχει φάει και παγωτό (ελάχιστες φορες) χωρίς κανένα προβλημα. Βέβαια μετά από όλα όσα διάβασα σχετικά με γάλα και μοσχάρι, έχω περιορίσει πολύ την κατανάλωση τους στο σπίτι μας αλλά αυτό δεν έχει πλεόν σχέση με την αλλεργία της μικρής.;)

Πρόσεχε μόνο πολύ' date=' γιατί από όσους έχουν αλλεργία στην πρωτείνη αγελαδινού, το [b']96% έχει και στο κατσικίσιο γάλα[/b]

Συγγνώμη ισχύει αυτό? Αν δεν κάνω λάθος η Αγλαία εχει πει οτι μπορούμε να καταναλώνουμε κατσικίσιο οταν το μωρο εχει αλλεργία στα αγελαδινά!

Ας μου πει καποιος που να ξερει, γιατι εγω τοσο καιρό που εχω κοψει τα σγελαδινα τρώω τυρια απο αλλη προελευση.και κατσικισιο γαλα πινω.

Διαφημίσεις

Ατοπική δερματατιδα εννοώ

Πως την αναγνωρίσω την ατοπική? Εμένα εδώ και ενάμιση μήνα γέμισε το κεφάλι της με άσπρα κομμάτια' date=' "νινίδα" μου είπε η παιδίατρος και βάζω ελαιόλαδο πριν τη λούσω.

Ωστόσο, μετά την εμφάνιση της νινίδας, παρατήρησα και στα πόδια της (περισσότερο στα μπούτια της), ενώ είχε απαλό δερματάκι, σε κάποια σημεία έγινε πιο άγριο, το καταλαβαίνω με την αφή... Μήπως είναι ατοπική?

Δεν θα συμφωνεί, θα αρχίσει να σου λέει για εγκεφαλίτιδες και ένα σωρό για να σε τρομοκρατήσει και μάλλον θα το πετύχει. Ενημερώσου από μόνη σου για να εόισαι σίγουρη για την απόφασή σου. Την ευθύνη του παιδιού σου την έχεις εσύ!

Επειδή με ενδιαφέρει πολύ το ζήμημα των εμβολίων και αν δεν ήταν το φόρουμ θα είχα μαύρα μεσάνυχτα στο θέμα των εμβολιασμών, το γεγονός ότι έκοψα τα γαλακτοκομικά και μοσχάρι γιατί η μπέμπα μου παρουσίασε μία φορά τριχίτσες αίματος στα κακά της, και άρα (όπως μου είπε η παιδίατρος είναι αλλεργική στα γαλακτοκομικά), σημαίνει πως έχουμε θέμα με τους εμβολιασμούς???? Να το ψάξω? Την Παρασκευή πρόκειτε κάνουμε εμβόλιο, ενώ έχουμε ήδη κάνει 2 φορές από 2 εμβόλια....

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Επομένως αν το βρέφος που εμβολιαστεί μετά από κάποιο χρονκό διάστημα (σύντομο ή όχι) έχει έξαρση ατοπικής ή θετική μάγιερ ή κάποιο άλλο σύμπτωμα αλλεργίας' date=' ο γονιός δεν θα κατηγορήσει το εμβόλιο, γιατί κανένας γιατρός δεν προειδοποιεί για αυτήν την σύνδεση... εκτός αν πας διαβασμένος, οπότε τότε θα στο παραδεχτούν.

Για μένα, το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να τονώσω το ανοσοποιητικό του παιδιού μου και αυτό δεν θα το καταφέρω με απανωτούς, πολυδύναμους εμβολιασμούς πριν το 1ο του έτος. [/quote']

Εγώ σήμερα θα πάρω αποτελέσματα για Mayer κοπράνων.. Αν βγει θετική η εξέταση θα σημαίνει ότι μπορεί να έπαιξε ρόλο ο προηγούμενος εμβολιασμός της μπέμπας μου? Σε μια τέτοια περίπτωση, τι να διαβάσω και να πω στην παιδίατρο? Αλήθεια, με ενδιαφέρει πολύ το ζήτημα...

Λοιπόν και για του λόγου το αληθές θα σας πω τις δικές μου τιμές ασβεστίου' date=' που θήλασα 9,5 μήνες

1/2009 8,8

10/2009 9,7

4/2010 8,8

χωρίς καθόλου συμπλήρωμα ασβεστίου μετά την γέννα και με την ειδική/γκεσταπική διατροφή 5,5 μήνες. Σκεφτείτε δλδ όσες θηλάσετε πάνω από χρόνο!![/quote']

Είχες κομμένα γαλακτοκομικά και είχες τέτοιες τιμές χωρίς συμπλήρωμα ασβεστίου? Αν ναι, τι τροφές έτρωγες για να παίρνεις ασβέστιο και με ποια συχνότητα?

Ευχαριστώ πολύ, σου έκανα πολλές ερωτήσεις αλλά τα έχω χαμένα....

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Μάγια μέλισσα, σόρρυ κι όλας δεν θυμάμαι αν σε έχω ξαναρωτήσει, αλλά μια που μένεις Θεσσαλονίκη, μήπως να πάρεις και μια γνώμη από κάποιον παιδίατρο που είναι σύμβουλος θηλασμού; Επειδή έχουμε την τύχη να έχουμε 3, και σίγουρα έχουν μεγάλη εμπειρία με μαμάδες που θηλάζουν μωρά με αλλεργία. Η Πατσούρου ας πούμε μεταξύ άλλων προτείνει το αμυγδαλοβούτυρο

jv42p3.png

DfUyp2.png

Συγγνώμη ισχύει αυτό? Αν δεν κάνω λάθος η Αγλαία εχει πει οτι μπορούμε να καταναλώνουμε κατσικίσιο οταν το μωρο εχει αλλεργία στα αγελαδινά!

Ας μου πει καποιος που να ξερει, γιατι εγω τοσο καιρό που εχω κοψει τα σγελαδινα τρώω τυρια απο αλλη προελευση.και κατσικισιο γαλα πινω.

Σίγουρα ισχύει. Αφού όμως εσάς δεν σας πειράζει, γιατί να το κόψεις?

Πως την αναγνωρίσω την ατοπική? Εμένα εδώ και ενάμιση μήνα γέμισε το κεφάλι της με άσπρα κομμάτια, "νινίδα" μου είπε η παιδίατρος και βάζω ελαιόλαδο πριν τη λούσω.

Ωστόσο, μετά την εμφάνιση της νινίδας, παρατήρησα και στα πόδια της (περισσότερο στα μπούτια της), ενώ είχε απαλό δερματάκι, σε κάποια σημεία έγινε πιο άγριο, το καταλαβαίνω με την αφή... Μήπως είναι ατοπική?

Άλλο η νινίδα, δεν έχει σχέση. (εμένα μου έφυγε με το λαδάκι της frezyderm, το ελαιόλαδο δεν μας έκανε τίποτα).

H ατοπική είναι κόκκινα σπυράκια που εξελίσσονται σε έκζεμα, αν χειροτερεύσει. Καλό είναι να ενυδατώνεις συχνά το μωρό με λαδάκι.

Επειδή με ενδιαφέρει πολύ το ζήμημα των εμβολίων και αν δεν ήταν το φόρουμ θα είχα μαύρα μεσάνυχτα στο θέμα των εμβολιασμών, το γεγονός ότι έκοψα τα γαλακτοκομικά και μοσχάρι γιατί η μπέμπα μου παρουσίασε μία φορά τριχίτσες αίματος στα κακά της, και άρα (όπως μου είπε η παιδίατρος είναι αλλεργική στα γαλακτοκομικά), σημαίνει πως έχουμε θέμα με τους εμβολιασμούς???? Να το ψάξω? Την Παρασκευή πρόκειτε κάνουμε εμβόλιο, ενώ έχουμε ήδη κάνει 2 φορές από 2 εμβόλια....

Κοίτα δεν θέλω να υποδείξω σε κανέναν τι να κάνει με τους εμβολιασμούς. Είναι λίγο περίεργο θέμα. Ψάξτο μόνη σου όσο μπορείς και αποφάσισε (διάβασε το άρθρο που σου είπα ή κι εδώ ξέρω ότι έχουν γραφτεί αρκετά πράγματα στο topic των εμβολίων).

Εγώ έχω κάνει από 1 δόση πρεβενάρ και πενταβάκ και δεν της ξανάκανα ακόμα άλλο, γιατί φοβάμαι. Πλέον όμως θα συνεχίσω με όσο το δυνατόν λιγότερο πολυδύναμα (πχ τετραβακ και όχι πενταβακ).

Όσο για τους γιατρούς, δύσκολα τα βγάζεις πέρα αν ανοίξεις διάλογο για το θέμα. Εγώ πλέον της λέω όχι ακόμα εμβόλιο, μου λέει τα δικά της, την αγνοώ ευγενικά και μερικές φορές φεύγω λίγο φοβισμένη με τα τόσα που μου λέει, μιλάω με τον ομοιοπαθητικό μας και ηρεμώ...Κάπως έτσι γίνεται με εμάς...

Μπορείς να πας και στον παιδίατρο που σου είπε η Palladin.

Είχες κομμένα γαλακτοκομικά και είχες τέτοιες τιμές χωρίς συμπλήρωμα ασβεστίου? Αν ναι, τι τροφές έτρωγες για να παίρνεις ασβέστιο και με ποια συχνότητα?

Καθόλου ασβέστιο δεν έπαιρνα! Και έκανα την εξέταση περιμένοντας να δω τις τιμές στα πατώματα, αλλά να που η Αγλαια είχε τελικώς δίκιο! Ευτυχώς που την άκουσα! Προς το τέλος είχα αρχίσει να τρώω μπρόκολο, αλλά μην φανταστείς και συνέχεια. Δεν νομίζω ότι είχα άλλη σοβαρή πηγή ασβεστίου, να σου πω την αλήθεια..

Κανένα πρόβλημα με τις ερωτήσεις καλέ!! Γι' αυτό δεν είμαστε εδώ??:-P

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Καθόλου ασβέστιο δεν έπαιρνα! Και έκανα την εξέταση περιμένοντας να δω τις τιμές στα πατώματα' date=' αλλά να που η Αγλαια είχε τελικώς δίκιο! Ευτυχώς που την άκουσα! Προς το τέλος είχα αρχίσει να τρώω μπρόκολο, αλλά μην φανταστείς και συνέχεια. Δεν νομίζω ότι είχα άλλη σοβαρή πηγή ασβεστίου, να σου πω την αλήθεια..

[/quote']

Πόσο καιρό θήλαζες χωρίς να τρως γαλακτοκομικά και μοσχάρι? Μπρόκολα δεν έχει τώρα, αλλά ξεκίνησα να τρώω χαλβά (που έχει ταχίνι, που έχει ασβέστιο...) και παστέλι με σουσάμι, που το σουσάμι έχει ασβέστιο...

Διαφημίσεις

Μάγια μέλισσα, σόρρυ κι όλας δεν θυμάμαι αν σε έχω ξαναρωτήσει, αλλά μια που μένεις Θεσσαλονίκη, μήπως να πάρεις και μια γνώμη από κάποιον παιδίατρο που είναι σύμβουλος θηλασμού; Επειδή έχουμε την τύχη να έχουμε 3, και σίγουρα έχουν μεγάλη εμπειρία με μαμάδες που θηλάζουν μωρά με αλλεργία. Η Πατσούρου ας πούμε μεταξύ άλλων προτείνει το αμυγδαλοβούτυρο

Ναι, σε προάστιο της Θεσσαλονίκης μένουμε. Έχουμε ήδη αποφασίσει με το σύζυγο ότι θα πάρουμε δεύτερη γνώμη από παιδίατρο. Και επειδή όταν βγήκα από την κλινική ήρθε σύμβουλος θηλασμού στο σπίτι και με βοήθησε πολύ με το θηλασμό, (μου το είχε πει και η Αγλαϊα τότε), θα απευθυνθούμε στην ίδια.

Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή και μέχρι τα τέλη του μήνα μένω με τη μπέμπα μου στο χωριό του συζύγου μου, στην πεθερά μου, και ως ώτου επιστρέψουμε θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και .... αυστηρή δίαιτα.... δυστυχώς.

Αγχώνομαι πολύ που δεν παίρνω ασβέστιο, το μωρό αναπτύσει σκελετό και εγώ από που του το προσφέρω το ασβέστιο? Η παιδίατρος μου είπε πως πρέπει να παίρνω 3 ασβέστια την ημέρα για να καλύψω τις ανάγκες και εγώ παίρνω μόλις ένα ανά δύο ημέρες.... Φοβάμαι μη βλάψω τη μπέμπα.

Το αμυγδαλοβούτυρο έχει ασβέστιο?

Αχ και πάλι ευχαριστώ για την ανταπόκριση! :-):smile:

Άσχετο: Το μωρό μου πιπιλίζει το αριστερό του χέρι πάντα. Αυτό σημαίνει πως είναι αριστερόχειρας; Θυμάται καμιά μαμά ποιό χέρι πιπίλιζε το μωρό της και αν ήταν στη συνέχεια αυτό το κυρίαρχο; (Είναι και λίγο σχετικό γιατί κάποιες έρευνες έχουν δείξει πως οι αριστερόχειρες είναι πιο πιθανόν να παρουσιάσουν ασθένειες του εντέρου).

Ναι, σε προάστιο της Θεσσαλονίκης μένουμε.

χα! Μη μου πεις ότι μένεις στο Ρετζίκι και βγούμε συμμαθήτριες!

Αν μένεις εκεί στείλε πμ!

Αγχώνομαι πολύ που δεν παίρνω ασβέστιο, το μωρό αναπτύσει σκελετό και εγώ από που του το προσφέρω το ασβέστιο?

Αντιγράφω από http://www.medlook.net/article.asp?item_id=1579

Οι κυριότερες πηγές ασβεστίου είναι τα τρόφιμα. Είναι προτιμότερο να παίρνουμε το καθημερινό ασβέστιο που χρειαζόμαστε από τη διατροφή μας και να μην καταφεύγουμε σε φαρμακευτικά σκευάσματα ή συμπληρώματα παρά μόνο σε ιδιάζουσες περιπτώσεις.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το γάλα, το γιαούρτι, τα τυριά είναι πλούσια σε ασβέστιο. Ένα φλιτζάνι γάλα περιέχει 300 mg ασβεστίου.

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, το μπρόκολο, τα λάχανα, η σόγια, το τυρί από σόγια, είναι επίσης καλές πηγές ασβεστίου. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένου σπανακιού περιέχει 100 mg ασβεστίου ενώ η ισοδύναμη ποσότητα μπρόκολου περιέχει 45 mg.

Τα ψάρια και ιδιαίτερα ο σολομός, οι σαρδέλες ο τόνος, είναι πλούσια σε ασβέστιο. Μισό φλιτζάνι σολομού με κόκαλο σε κονσέρβα, περιέχει 1.160 mg ασβεστίου.

Τέλος οι ξηροί καρποί αποτελούν καλές πηγές ασβεστίου. Τα καρύδια, τα αμύγδαλα, το σησάμι όπως επίσης και η ταχίνι περιέχουν ασβέστιο.

Η παιδίατρος μου είπε πως πρέπει να παίρνω 3 ασβέστια την ημέρα για να καλύψω τις ανάγκες και εγώ παίρνω μόλις ένα ανά δύο ημέρες.... Φοβάμαι μη βλάψω τη μπέμπα.

Τρία;;;;

Ενημερωτικά, η μητέρα μου έπαιρνε ασβέστιο στην εγκυμοσύνη της, με αποτέλεσμα να πάθει πέτρα στα νεφρά (είναι συνηθισμένη παρενέργεια)

Το αμυγδαλοβούτυρο έχει ασβέστιο?

ναι, πολύ.

τα αμύγδαλα και τα καρύδια (ωμά) είναι πλούσια σε ασβέστιο και πολύ θρεπτικά. Καλύτερα να είναι μουσκεμένα για κάποιες ώρες, έτσι απορροφώνται πιο εύκολα τα συστατικά αυτά.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Και εμενα η αλλεργιολογος μου ειχε πει να πινω 3 ασβεστια την ημερα, αλλα εγω δεν πινω κανενα. Δεν ξερω αν κανω καλα, ουτε εχω κανει εξεταση να δω το ασβεστιο, αλλα δεν μπορω να πινω φαρμακα και να θηλαζω.

Palladin τις τροφες που ανεφερες( που σιγουρα εχουν ασβεστιο) οι περισσοτερες δεν μπορουμε να τις φαμε. Γαλακτοκομικα, σογια, ψαρια και ξηρους καρπους δεν τρωω. Δυστυχως και το σουσαμι θεωρειται ξηρος καρπος, οποτε κομμενο και αυτο.

Πόσο καιρό θήλαζες χωρίς να τρως γαλακτοκομικά και μοσχάρι? Μπρόκολα δεν έχει τώρα, αλλά ξεκίνησα να τρώω χαλβά (που έχει ταχίνι, που έχει ασβέστιο...) και παστέλι με σουσάμι, που το σουσάμι έχει ασβέστιο...

5,5 μηνες. Εγώ δεν έτρωγα ούτε ταχίνι/σουσάμι. Προς το τέλος που πήγα στην αλλεργιολόγο ξεκίνησα μπρόκολο και σπανάκι.

Γιατί δεν κάνεις τακτικά εξέταση αίματος, να μετριέσαι και να είσαι σίγουρη? Γιατί τώρα θα σε τρώει η αγωνία ό,τι κι αν σου λέμε εμείς.

Τρία;;;;

Ενημερωτικά, η μητέρα μου έπαιρνε ασβέστιο στην εγκυμοσύνη της, με αποτέλεσμα να πάθει πέτρα στα νεφρά (είναι συνηθισμένη παρενέργεια)

.

Έλα ντε, αυτό που το βάζεις! Ειδικά αν υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια, το πιθανότερο είναι ότι θα κάνεις κι εσύ πέτρα με το ασβέστιο. Εμένα είχε κάνει η μαμά μου και στην εγκυμοσύνη όλο νερό έπινα!

Πάντως βρε palladin έχει δίκιο η candy. Τα περισσότερα είναι δυστυχώς απαγορευτικά:( Την δικιά μου πχ την πείραζε τρελά και το λάχανο. Είχα μόνο μπρόκολο και σπανάκι να...απολαμβάνω :D

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Πάντως βρε palladin έχει δίκιο η candy. Τα περισσότερα είναι δυστυχώς απαγορευτικά:( Την δικιά μου πχ την πείραζε τρελά και το λάχανο. Είχα μόνο μπρόκολο και σπανάκι να...απολαμβάνω :D

ωχ κατάλαβα.

μιλάμε για ...τρελή απόλαυση δηλαδή!

άσχετο, γεννήσαμε με 1 μέρα διαφορά!

jv42p3.png

DfUyp2.png

Πως την αναγνωρίσω την ατοπική? Εμένα εδώ και ενάμιση μήνα γέμισε το κεφάλι της με άσπρα κομμάτια, "νινίδα" μου είπε η παιδίατρος και βάζω ελαιόλαδο πριν τη λούσω.

Εμένα η παιδίατρος μου είπε ότι η νινίδα είναι ένδειξη για αλλεργίες. Και εμένα είχε πάρα πολύ και άργησε να φύγει και δύσκολα.

Εμείς κάναμε το πρώτο εμβόλιο και μετά είπα στην παιδίατρο να μην κάνουμε τα υπόλοιπα πριν το χρόνο γιατί η μικρή ήδη ήταν ταλαιπωρημένη από τους κολικούς, τις αλλεργίες, το ανώριμο πεπτικό, τη ΓΟΠ και πολλά άλλα. Εκείνη συμφώνησε.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Ασβεστιο εχει και ο μαιντανός οποτε μπορεις να κανει μαιντανοσαλατα και το πρασινο τσαι.

εδω και δυο μερες ο μπεμπης κανει κακά με πολη βλενη και νερουλα 10 φορες τη μερα. Κολλαω να παρω και την παιδίατρο γιατι την εχω πρήξει αυτες τις μέρες. Λετε να ειναι κατι σοβαρό ή οφειλεται στην αλεργία;

Καλησπέρα!Ένω έκανα αποχή απο προιόντα με γλουτένη,για 6 μήνες είπα να ξαναδοκιμάσω..Δυστυχώς η mayer έδειξε ασθενώς θετική...Ξέρετε τί σημαίνει αυτό?δεν πρέπει να ξαναφάω σιτάρι?Ηαλήθεια είναι οτι έχω κουραστεί...απο τη δίαιτα..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...