Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

εγω κοριτσια απο σημερα σταματαω την αυστηρη διατροφη γιατι πολυ τα χω παρει.2μιση μηνες τρωω 3 πραγματα ολα κ ολα.εχω δοκιμασει ολους τουσ συνδυασμους ακομη και απο αυτα τα 3 να κοψω το ενα και καμια αλλαγη μη σας πω χειροτερα.εγω τονιζω δεν εχω θεμα με αιμα και βλεννες αλλα δυσφορια στα κακα κ ατοπικη δερματιτιδα η οποια μετα απο σκληρη αποχη εξαπλωθηκε κανονικοτατα και στο σωμα:mad::mad::mad:...εγω εχω χλωμιασει βιταμινες απο πουθενα επηξα στο ρυζι κ το κοτοπουλο κ το κατσικι και αλλαγη προς το χειροτερο.εκοψα το ψωμι,καμια αλλαγη,εκοψα το ρυζι,καμια αλλαγη,εκοψα το κοτοπουλο καμια αλλαγη.ελεος πια...ηταν λαθος μου γιατι χωρις να χω ενδειξεις για αλλες τροφες περα απο τα γαλακτοκομικα που φερναν κολικους απιστευτους,πηγα και τα κοψα ολα απο το φοβο μου,δεν αντεχω πλεον.ειμαι απιστευτα κουρασμενη.απο σημερα ξεκινησα σιγα σιγα να τρωω τα παντα,εκτος απο γαλακτοκομικα κρυμμενα κ μη,και αυγα.εμ και να ψοφαω της πεινας εμ και να χειροτερευει,παει πολυ...σας καταλαβαινω ολεσ τι περνατε...διαβασα κ το βιβλιο τησ πατσουρου για το τι πρεπει να τρωμε κι εγω υποσιτιζομαι κανονικοτατα μιλαμε.δεν εχω ενεργεια να το μεγαλωσω το παιδι,καθομαι και με βριζω γιατι αφου δεν ειχα ενδειξεις τι ταλαιπωρησα τον εαυτο μου ετσι η ανοητη...το παιδι ειναι προφανες οτι ειναι συνθετο το προβλημα του.θελει υπομονη και θα ξαναπαω τωρα παιδιατρο να ξαναδωσει ομοιπαθητικη θεραπεια η οποια λιγο ειχε βοηθησει και ειχε σταθεροποιηθει στο προσωπο η ατοπικη...αυτα...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΟΜΩΣ?Η ΑΛΛΗ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΛΥ ΜΕ ΑΓΧΩΣΕ.ΘΑ ΦΑΩ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΕΤΕΣ.ΠΩΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ.

tselinikas:Μετά από 4 μήνες δίαιτας, τον τελευταίο μήνα συνειδητοποίησα, οτι το δικό μου παιδί, φαίνεται αν το ενοχλεί κάτι ,2 μέρες αφούτο φάω,,,και όχι την επόμενη μέρα....

γεια σας κοριτσια.χρονια πολλα χριστος ανεστη κι απο μενα.κοριτσια να ρωτησω;ατοπικη δερματιτιδα μπορει να βγει και κατω απο τις μασχαλες;και συνεβη και κατι αλλο που εχει συμβει τον πρωτο καιρο,το μωρο εκανε κατι κοκκινιλες και οπου ακουμπουσε ενα συγκεκτιμενο ρουχο που φορουσε.εμοιαζε να την εχουν γρατζουνισει.μολις την ταιζα το μεσημεριανο της με 1 κουταλακι λαδι που της το εβαλα για πρωτη φορα.μολις το ειδα σταματησα να την ταιζω και την εψαχνα να δω τι αλλο εχει.σαν να ειχε αναψικοκινισει το παιδι.μπορει να φταιει το λαδι;οι δικοι μου μου λενε οτι ειμαι υπερβολικη..

Διαφημίσεις

Χρονια Πολλα σε ολες!

Γραφω σημερα για να σας πω τον πονο μου! Ο αντρας μου μετα απο τοσο κοπο που καναμε να δουμε σε τί ειναι αλλεργικη κλπ (ειναι σε γαλα, αβγο κλπ) της εδωσε εχθες να φαει κρυφα ΤΣΟΥΡΕΚΙ. Καλα, δεν καταλαβαινω γιατι λεει το παιδι ζηλεψε κλπ αλλα αφου ειναι αλλεργικη!!! Το βραδυ εκλαιγε και σημερα ειδαμε αιματακι :(

να παρω την Συριγου λετε ή θα περασει?

όχι...

Το θετικο αν βγει θετικο ειναι οντως φανταζομαι απλως απ'οτι καταλαβα αν βγει αρνητικο σε καποια τροφη πιθανον να ειναι κιολας ε???:(

Ρε γμτ τι παθαμε πριν το χρονο ημασταν μια χαρα με το που εκλεισε το 13 μηνα ξεκινησαμε:(.

Τωρα εχει στα χερακια της λιγο σαν ατοπικη δερματιτιδα.

(Το αρνι-κατσικι θεωρειτε και αυτο αλλεργιογονο?)

Να δουμε τι αλλο θα μας πει αυριο.....

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Το θετικο αν βγει θετικο ειναι οντως φανταζομαι απλως απ'οτι καταλαβα αν βγει αρνητικο σε καποια τροφη πιθανον να ειναι κιολας ε???:(

Ρε γμτ τι παθαμε πριν το χρονο ημασταν μια χαρα με το που εκλεισε το 13 μηνα ξεκινησαμε:(.

Τωρα εχει στα χερακια της λιγο σαν ατοπικη δερματιτιδα.

(Το αρνι-κατσικι θεωρειτε και αυτο αλλεργιογονο?)

Να δουμε τι αλλο θα μας πει αυριο.....

το

αρνι ειναι το κρεας που δινουν και στις πιο σοβαρες περιπτωσεις

σημερα εκανα mayer και βγηκε αρνητικη!δευτερη mayer συνεχομενη αρνητικη! Ευτυχως...που σημαινει οτι το αρνι που εφαγα το πασχα δεν το πειραξε.χθες εφαγε ο μικρος πατατα με λαδι για πρωτη φορα...δεν πιστευω να τον πειραξει, ελπιζω να μην βγαλει καμια ατοπικη δερματιτιδα, του αρεσε πολυ. Παντως σε ολες τις κλειδωσεις μας (γονατα, γραμμες στα μπουτακια) εχουμε κατα καιρους κοκκινιλες, αλλα θεωρω οτι ειναι συγκαματα και οχι εκζεματα. Τα εκζεματα εχουν και φαγουρα, ετσι δεν ειναι? Μολις του βαλω sudocream, του περνανε.

αυριο λεω να δοκιμασω εγω το καροτο για να του το προσθεσω αργοτερα στην πατατα του. Για να δουμε

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

Διαφημίσεις

Nαι εχουν φαγουρα τα εκζεματα,εμενα την φαγουριζει στο χερακι,τωρα εχει ψιλοηρεμησει,αυριο θα παμε κι εμεις στο αλλεργιολογο.

Για να δουμε τι θα μας πει...

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Καλησπερα!

Πηγαμε σημερα στον αλλεργιολογο και καναμε prick test σε αγελ.γαλα,σιτηρα,ντοματα,πορτοκαλι,αυγο,ψαρια και φυστικι και βγηκαν ολα αρνητικα.

Αυτος μου ειπε οτι ναι μεν βγηκαν αρνητικα αλλα δεν μπορει να μου εγγυηθει οτι αργοτερα μπορει και να αποκτησει αλλεργια σε καποιο απο τα παραπανω:roll:.

Για την ατοπικη δερματιτιδα στο χερακι της(τωρα παει να φυγει σχεδον δεν ειναι τοσο εντονη)μου εδωσε μια κρεμα:evil:.

Επισης με ρωτησε παλι αν τρωει φαριν λακτε...(ουτε παιδιατρος να ηταν).

Ευχομαι να φυγει απο το χερακι της οτι εχει και να μην την ξαναενοχλησει τιποτα αλλο.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Οκ σ'ευχαριστω,οποτε το τρωμε αφοβα.

Μηπως θυματε καμια σε πιο σαιτ λεει αναλυτικα για τις αλλεργιογονες τροφες?

ψαξε λιγο παλιοτερα στα μηνυματα της amareto.εχει παραθεσει καποια σαιτ.

Καλησπερα!

Πηγαμε σημερα στον αλλεργιολογο και καναμε prick test σε αγελ.γαλα,σιτηρα,ντοματα,πορτοκαλι,αυγο,ψαρια και φυστικι και βγηκαν ολα αρνητικα.

Αυτος μου ειπε οτι ναι μεν βγηκαν αρνητικα αλλα δεν μπορει να μου εγγυηθει οτι αργοτερα μπορει και να αποκτησει αλλεργια σε καποιο απο τα παραπανω:roll:.

Για την ατοπικη δερματιτιδα στο χερακι της(τωρα παει να φυγει σχεδον δεν ειναι τοσο εντονη)μου εδωσε μια κρεμα:evil:.

Επισης με ρωτησε παλι αν τρωει φαριν λακτε...(ουτε παιδιατρος να ηταν).

Ευχομαι να φυγει απο το χερακι της οτι εχει και να μην την ξαναενοχλησει τιποτα αλλο.

τι ειναι το prick test? αυτο που σου βαζουν κατι στο χερι και περιμενουν εκεινη την ωρα να δουν τι έδειξε?

αν ναι τοτε δεν ειναι καθολου αξιόπιστα αν βγουν αρνητικα γιατι και μας ολα αρνητικα βγηκαν αλλα οι αιματολογικες και οι δερματικες εξετασεις βγήκαν θετικές. Ψαξε το.

gwggp2.png ISWTp2.png

mauromataki τι κανει η δικια σου?την ντοματα τελικα την τρως?με το μοσχαρι πως τα πηγατε? με το αχλαδι? η μικρη τωρα τι τρωει?

εγω σημερα εφαγα καροτο, αλλα πολυ το φοβαμαι...τα χριστουγεννα θυμαμαι ειχε αιμορραγησει με το καροτο.:-(

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

Διαφημίσεις

τι ειναι το prick test? αυτο που σου βαζουν κατι στο χερι και περιμενουν εκεινη την ωρα να δουν τι έδειξε?

αν ναι τοτε δεν ειναι καθολου αξιόπιστα αν βγουν αρνητικα γιατι και μας ολα αρνητικα βγηκαν αλλα οι αιματολογικες και οι δερματικες εξετασεις βγήκαν θετικές. Ψαξε το.

Καλησπερα jen, τα prick test ειναι αυτο που λες,εβαλε στο χερακι του μωρου υγρο(με την αλλεργιογονο ουσια) και μετα με ενα τσιμπημα τρυπησε το δερμα του,περιμεναμε 15',ειδε οτι δεν αντεδρασε και μας ειπε ''αρνητικα μπορειτε να φατε απ'ολα''.

Αναξιοπιστα ε?:(.

Τις αιματολογικες σας τις εγραψε ο παιδιατρος?

Τι να του πως?Πως λεγονται?

Και τι ειδους δερματικες εξετασεις κανατε?

6Qyip2.pngKvUzp2.png

mauromataki τι κανει η δικια σου?την ντοματα τελικα την τρως?με το μοσχαρι πως τα πηγατε? με το αχλαδι? η μικρη τωρα τι τρωει?

εγω σημερα εφαγα καροτο, αλλα πολυ το φοβαμαι...τα χριστουγεννα θυμαμαι ειχε αιμορραγησει με το καροτο.:-(

γεια σου κοριτσακι.καιρο εχουμε να τα πουμε.ντοματα ωμη δεν εχω φαει ακομη.εχω φαει σαλτσα,με επιτυχια.δεν το παρακανω ομως γιατι η δικια μου εχει θεμα και με γοπ και ειναι ευαιστητουλα.με το αχλαδι ειχε κανει σπυρακια,παρολο που εγω τα ξεσκιζω.μοσχαρι δεν εχω ξαναφαει.δεν βιαζομαι,για να ειμαι σιγουρη.αυτον τον καιρο δυσκολευεται πολυ με τα κακα της και λεω να δοκιμασω πρωτα το πορτοκαλι.το μωρο προς το παρον τρωει μηλο,πατατα,κολοκυθι,κοτοπουλο η γαλοπουλα.νομιζω οτι με το κρεας δυσκολευεται πιο πολυ να κανει κακα της.δοκιμασα 1 κουταλακι του γλυκου λαδι και φουντωσε.περιμενω να περασουν μερικες μερες να ξαναδοκιμασω,μηπως ηταν τυχαιο.συνηθως ομως βγαινω αληθινη στο τι την πειραζει.εσεις πως πατε;διαβασα οτι το ταιζεις το ζουζουνι σου.εσυ τρως τιποτα παραπανω η εχεις μεινει στα ιδια;

Οι αιματολογικές λεγοντα rast test και ναι μπορει να σας τις γραψει και ο παιδιατρος...σου δινει μια λίστα με τις τροφες που θα ελεχθουν και πας και τις κανει σε ενα αιματολογικο εργαστήριο.

Τις δερματικες τις καναμε στο παιδων Α. Κυριακου, λεγονται patch tests και ο έλεγχος τους ειναι μια διαδικασία που κραταει 2-3 μερες γιατι πρεπει να αφησεις το αυτοκόλητο στην πλατουλα του παιδιου για 48 ωρες χωρις να βραχτει και μετα να πατε να τα βγαλουν και μετα απο 24 ωρες να τα ξαναδουν.

Οι αιματολογικές ελεγχουν για άμεση αλλεργια, πχ αν φας κατι και κοκκινησεις αμεσως ολόκληρος, ενώ τα δερματικά τσεκάρουν για έμμεση, πχ να φας κατι σημερα και να σε πειράξει μετα από μέρες. Δεν επικαλυπτονται γιατι μπορει το ενα να ειναι οκ ενω το άλλο όχι.

gwggp2.png ISWTp2.png

Αναξιοπιστα ε?:(.

Τις αιματολογικες σας τις εγραψε ο παιδιατρος?

Τι να του πως?Πως λεγονται?

Και τι ειδους δερματικες εξετασεις κανατε?

οι αιματολογικες εξετασεις ειναι τα rast tests και νομιζω πως ειναι τα πιο αξιοπιστα.Μετα ειναι τα patch και αυτα που κανατε δεν τα ηξερα καθολου. παντως επειδη το μωρακι σου ειναι σχεδον 1 μιση ετους, νομιζω οτι τα αποτελεσματα των rast θα ειναι αρκετα αξιοπιστα. γιατι στα δικα μας τα μωρα που ειναι τοσο μικρα δεν λενε και τιποτα. εμεις καναμε ραστ στο γαλα αγελαδας και βγηκε αρνητικο, τρεχα γυρευε δηλαδη.

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

.

και κατι αλλο.τα χριστουγεννα ειναι αρκετο καιρο πριν.το μωρο σου μεγαλωνει και ο οργανισμος του ωριμαζει.σιγα σιγα θα δεχεται παραπανω πραγματα.εχε πιστη και υπομονη και ολα θα πανε καλα

mauromataki, εγω εχω μεινει στασιμη...το αχλαδι μαλλον απετυχε και το εκοψα. στον μικρο, εκτος απο μηλο του εβαλα χθες και πατατα με λαδι και κοντεψε να φαει και την πατατα και το κουταλι και μενα μαζι....σημερα εφαγε 1,5 παταταρα...μου εχει βγει λιγο φαγανος και εγω του προσθετω φαγητα με το σταγονομετρο. παντως οτι βαζω μετα κανω μαγερ και μετα συνεχιζω, και καθυστερω. αν δεχτει το καροτο σκεφτομαι να του δωσω κοτοπουλο. Εντομεταξυ, εχω τρελλαθει στα βιολογικα και δεν βρισκω ελληνικα και παιρνω εισαγομενα.και δεν μου αρεσει καθολου αυτο. αντε να δω που θα βρω βιολογικο κοτοπουλο!

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

Χαρα-Μαρια πες του αντρα σου να μην ξαναπαρει τετοιες πρωτοβουλιες. Ευτυχως που το παιδι δεν σου εκανε καποια πιο σοβαρη αλλεργικη αντιδραση(π.χ. δυσπνοια) και θα περναγατε το πασχα στο νοσοκομειο. Εμας η Συριγου μας ειχε πει οτι μεχρι τους 15 μηνες , που θα κανουμε το δευτερο αλλεργιολογικο ελεγχο, το παιδι να μην φαει κατι απο αυτα που ειναι αλλεργικο. Ισως να επρεπε να της το πεις. Παντως αν της το πεις γραψε μου ,αν μπορεσεις, τι σας ειπε.

mauromataki, εγω εχω μεινει στασιμη...το αχλαδι μαλλον απετυχε και το εκοψα. στον μικρο, εκτος απο μηλο του εβαλα χθες και πατατα με λαδι και κοντεψε να φαει και την πατατα και το κουταλι και μενα μαζι....σημερα εφαγε 1,5 παταταρα...μου εχει βγει λιγο φαγανος και εγω του προσθετω φαγητα με το σταγονομετρο. παντως οτι βαζω μετα κανω μαγερ και μετα συνεχιζω, και καθυστερω. αν δεχτει το καροτο σκεφτομαι να του δωσω κοτοπουλο. Εντομεταξυ, εχω τρελλαθει στα βιολογικα και δεν βρισκω ελληνικα και παιρνω εισαγομενα.και δεν μου αρεσει καθολου αυτο. αντε να δω που θα βρω βιολογικο κοτοπουλο!
αυτο με τα βιολογικα ειναι οντως μπερδεμα.και πολλες φορες δεν θα βρισκεις γιατι δεν ειναι η εποχη τους.εγω πατατες και μηλα παιρνω βιολογικα.τα αλλα,αναλογως..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...