Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Κοριτσια βραζωωωωωωωωωω!!!!Μολις γυρισαμε απο τον αλλεργιολογο.Ειναι ο πρωτος που επισκεπτομαστε.Το μωρο εχει παρουσιασει αιμα στα κακα και ατοπικη και συχνες αναγωγες.Τι να σας πρωτογραψω.Θα σας τα πω εν συντομια γιατι θα μπορουσα να γραφω ωρες.

Μου ειπε:

- Το μωρο σου πρεπει σιγα σιγα να αποθηλασει,τα μωρα βυζαινουν μεχρι να βγαλουν δοντι,το γαλα σου ειναι πολυ ελαφρυ αφενος και αφετερου θα τον ενοχλει και στην αλλεργια του και δε θα μπορουμε να το ελεγχουμε.

Απαντω: Δηλαδη γιατρε παταμε ενα κουμπι και το γαλα ελαφραινει και ειναι ξαφνικα καλυτερο το γαλα αγελαδας?Εγω του λεω θα ηθελα αν γινεται να θηλαζω δυο χρονια οχι να το κοψω τωρα.Του ειπα και για τον ΠΟΥ και μου λεει τα γαλατα που κυκλοφορουν ειναι πολυ καλα!!!!

Μου ειπε: Εγω ειχα δυο γυναικες εδω που θηλασαν δυο χρονια και εχουν καρκινο του μαστου τωρα, αυτο θα παθεις εαν συνεχισεις και εσυ τοσο πολυ.Επισης μου λεει οτι θηλαζω για συναισθηματικους λογους και να κοιταξω να μεγαλωσω το παιδι σωστα να μην προσκολληθει επανω μου.Μου ειπε οτι προκειται για ανθρωπακι οχι για παιχνιδι και να μην κανω τετοιο λαθος στην ανατροφη του.Οτι τα ζωα διωχνουν τα μωρα τους οταν αποθηλαζουν και δε φευγουν τα μωρα μονα τους και αυτος (ο γιος μου) εχει βολευτει και δε θα φευγει ευκολα.Οτι ο θηλασμος βολευει γιατι δεν αποστειρωνεις και αλλα........Τι να πρωτοθυμηθω.

Για την αλλεργια τωρα μου ειπε να κρατησω ενα γευμα δικο μου γαλα μηπως το παιδι δεν δεχθει το υποαλλεργικο και να εισαγαγω σταδιακα οτι εχω βγαλει προληπτικα μονη μου απο το διαιτολογιο μου και να κανω ελεγχο.Επισης μου ειπε να του ξεκινησω στερεες Του λεω δεν τις καθυστερουμε στην αλλεργια και μου ειπε οχι.Εκανε και ανακαινηση στο ιατρειο του και μαλλον εχει εξοδα για αυτο προτεινε το υποαλλεργικα!!!Τελος μου ειπε πως κανεις ετσι,τι σου εχει κανει η αγελαδιτσα!!!!!!!!!!!

Aυτός θέλει καταγγελία και αφαίρεση άδειας!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τόσες μαζεμ'ενες αηδίες δεν έχω ξανακούσει από γιατρο.

Είσαι σίγουρη ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τα υπόλοιπα θέματα της ειδικότητάς του ή είναι και εκει επικίνδυνος; Στην Ελλάδα υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ και για να επιβιώσουν τους βοηθούν οι φαρμακευτικές εταιρίες. Δεν θα πληρώσει το παιδί σου την ανακαίνηση του ιατρείου του. Είμαι τόσο θυμωμένη που μου έρχεται να τον δείρω (αν τον ήξερα)

ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟ!!!!!!!!!!!!! Αυτός είναι επικίνδυνος.

Εμεις κοντεύουμε να ξεπεράσουμε την αλλεργία μόνο με δίαιτα (δική μου) και θηλασμό και αυτός σου προτεινει αγελαδινό σκ... γαλα; Και όλα αυτά σε μωρό 5 μηνών; Εγληματίας.

Ρε κορίτσια δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να μας προστατεύει από την προώθηση έτσι ασύστολα του ξένου "γάλακτος" και το σαμποτάρισμα του μητρικού;

Υπάρχει νόμος που να επιτρέπει στους γιατρούς να δέχονται δωρακια από τις φαρμακευτικές εταιρίες;

40+mama

.pngy3DLp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα!Και μεις που νοσηλευτήκαμε (για ουρολοίμωξη ),οι γιατροί λέγανε να κόψω το θηλασμό και να δώσω neocate...(χωρίσ καν να ζητήσω τη γνώμη τους για το αίμα στα κακά)Και προσθέτανε οτι έτσι, ναι μεν θα ξεβολευτώ(επειδή θα μπλέξω με αποστειρώσεις),αλλά θα σταματήσει το αίμα και το παιδί θα π'άρει περισσότερο βάρος...

Μια ερώτηση για τις μανούλες που έχουν δώσει στερεές...Από τη στιγμή που θα δοκιμάσει το παιδί κάτι καινούριο ,πότε ακριβώς θα φανεί αν το πειράζει 'η όχι?

Καλημέρα!Και μεις που νοσηλευτήκαμε (για ουρολοίμωξη ),οι γιατροί λέγανε να κόψω το θηλασμό και να δώσω neocate...(χωρίσ καν να ζητήσω τη γνώμη τους για το αίμα στα κακά)Και προσθέτανε οτι έτσι, ναι μεν θα ξεβολευτώ(επειδή θα μπλέξω με αποστειρώσεις),αλλά θα σταματήσει το αίμα και το παιδί θα π'άρει περισσότερο βάρος...

Μια ερώτηση για τις μανούλες που έχουν δώσει στερεές...Από τη στιγμή που θα δοκιμάσει το παιδί κάτι καινούριο ,πότε ακριβώς θα φανεί αν το πειράζει 'η όχι?

Μερικές φορές φαινεται αμέσως. Κοκκινίλες στο πρόσωπο, γυρω από το στόμα ή και εξαν΄θηματα στο σώμα. Αυτό αν του δωσεις κάτι που το πειράζει πολύ. Αν ας πουμε είναι αλλεργικό στη φράουλα και ακουμπήσεις με μια κομμένη φράουλα γύρω από τα χείλη θα κοκκινήσει αμέσως ( το παθαινει η κόρη μιας φίλης με ντομάτα)

Άλλες φορές μπορεί να σου κάνει σύγκαμα.

Σε εμένα έκανε αίμα στα κακά .

Μπορεί επίσης να να εμφανιστεί μετά από 2-3 μέρες. Γι αυτό λένε ότι βάζεις ένα καινούριο τρόφιμο κάθε 5 ημέρες. Την πρώτη μέρα μια κουταλιά και αυξάνεις σιγά σιγά.

.pngy3DLp3.png

Aυτός θέλει καταγγελία και αφαίρεση άδειας!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τόσες μαζεμ'ενες αηδίες δεν έχω ξανακούσει από γιατρο.

Είσαι σίγουρη ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τα υπόλοιπα θέματα της ειδικότητάς του ή είναι και εκει επικίνδυνος; Στην Ελλάδα υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ και για να επιβιώσουν τους βοηθούν οι φαρμακευτικές εταιρίες. Δεν θα πληρώσει το παιδί σου την ανακαίνηση του ιατρείου του. Είμαι τόσο θυμωμένη που μου έρχεται να τον δείρω (αν τον ήξερα)

ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟ!!!!!!!!!!!!! Αυτός είναι επικίνδυνος.

Εμεις κοντεύουμε να ξεπεράσουμε την αλλεργία μόνο με δίαιτα (δική μου) και θηλασμό και αυτός σου προτεινει αγελαδινό σκ... γαλα; Και όλα αυτά σε μωρό 5 μηνών; Εγληματίας.

Ρε κορίτσια δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να μας προστατεύει από την προώθηση έτσι ασύστολα του ξένου "γάλακτος" και το σαμποτάρισμα του μητρικού;

Υπάρχει νόμος που να επιτρέπει στους γιατρούς να δέχονται δωρακια από τις φαρμακευτικές εταιρίες;

40+mama

Aκομα τα σκεφτομαι και συγχιζομαι..Μα να μου πει οτι θα κανω καρκινο στο στηθος εαν θηλασω δυο χρονια...Εαν δεν ημουν πληροφορημενη θα με ειχε τρομοκρατησει με τη βεβαιοτητα και την απολυτοτητα που τα ελεγε ολα αυτα.Θα μου ελεγε και ο αντρας μου που ακουγε οτι εχω βαλθει να καταστρεψω την υγεια μου και την υγεια του παιδιου με το θηλασμο εαν δεν τα ειχαμε συζητησει!!Μου λεει οτι επειδη παχαινει δε σημαινει οτι ειναι και καταλληλο το γαλα σου,δωστου και γαλα φωκιας να δεις ποσο θα γινει..Τελοσπαντων,στο θεμα της αλλεργιας οσα ηξερα τοσα ξερω,τιποτα καινουριο δε μου ειπε.Θα παμε αλλου.Συμφωνω 40+mama ειναι για καταγγελια!!

Διαφημίσεις

Κοριτσια το μωρακι μου εμφανισε ξηροδερμια στα χερακια της και πισω στον αυχενα της,νομιζα οτι ισως εφταιγε η ντοματα και την εκοψα απο το φαγητο της,τελικα προσπαθησα να κανω μια αναδρομη τις τελευταιες 2 εβδομαδες και θυμηθηκα οτι εφαγα πολλα φιστικια και κατι μπισκοτα με μακανταμια(ειδος ξηρου καρπου).

Λετε εκει να οφειλονται οι κοκκινιλες που εχει??

Περναει και αυτο απο το γαλα μου ετσι δεν ειναι??

Αισθανομαι πολυ ασχημα,αθελα μου με τη χαζοκεφαλια μου ισως εκανα κακο στο μωρακι μου.

Τα κοβω μαχαιρι,ο λογος που ξεκινησα να τρωω ξηροκαρπια ειναι επειδη νηστευω το κρεας,αλλα προφανως την εκανα την γκαφα μου....

Κοπέλα μου με όλο το θάρρος εσύ και όλες οι μανούλες που κάνετε αυτή την δύσκολη διατροφή για τα μωράκια σας, δεν υπάρχει λόγος να νηστέψετε, όσο και αν το θέλετε... Εγώ θεωρώ ότι είστε ασθενείς που εξαιρούνται από τη νηστεία. Και πάλι χωρίς παρεξήγηση, ε!!

Κόψε άμεσα τους ξηρούς καρπούς, σίγουρα αυτά πείραξαν το παιδί.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

fairy's mom και zaharini θελω τις συνταγες απο τη γλυκεια κολοκυθοπιτα, και θα κανω εγω τις αναλογες τροποποιησεις. QUOTE]

Κορίτσια θα σας γράψω τις συνταγές, αλλά αργότερα, γιατί πρέπι να φύγω να πάω στον γιατρό! Δεν σας ξέχασα!

Παρεπιμπτόντως iphi τι μ@@@@@@ γιατρός ήταν αυτός!!! Άκου καρκίνο??? Δεν ντρέπεται το κάθαρμα να λέει τέτοια ψέματα!!!:evil:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κοπέλα μου με όλο το θάρρος εσύ και όλες οι μανούλες που κάνετε αυτή την δύσκολη διατροφή για τα μωράκια σας' date=' δεν υπάρχει λόγος να νηστέψετε, όσο και αν το θέλετε... Εγώ θεωρώ ότι είστε ασθενείς που εξαιρούνται από τη νηστεία. Και πάλι χωρίς παρεξήγηση, ε!!

Κόψε άμεσα τους ξηρούς καρπούς, σίγουρα αυτά πείραξαν το παιδί.[/quote']

Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!

Εννοειτε οτι δεν παρεξηγω,απεναντιας περιμενα με αγωνια μια απαντηση.

Αχ,πως την πατησα ετσι,ετρωγα κατα καιρους αμυγδαλα και δεν ειχε κανει καποια αντριδραση,οποτε ουτε που πηγε το μυαλο μου οτι θα την πειραζαν τα φυστικια.

Τους ξηρους καρπους τους εκοψα ηδη,ελπιζω να μην ειναι και τιποτα αλλο,αν και σημερα παρατηρησα οτι δεν ειναι τοσο εντονο,αλλα δεν της εφυγε κιολας.

Γαλακτοκομικα καταναλωνω(πιο πολλα αιγοπροβειας προελευσης) και δεν εχω παρατηρησει κατι,μεχρι και γλυκο που και που.

Ατιμες αλλεργιες,ομως ποσος κοσμος ταλαιπωρειτε βρε παιδι μου,αναμεσα τους και 'γω και δεν θελω με τιποτα στον κοσμο να μου μοιασει σ'αυτο γμτ.:(

Κουραγιο κοριτσια και υπομονη,να'χουν υγεια ολα τα παιδακια του κοσμου.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Γαλακτοκομικα καταναλωνω(πιο πολλα αιγοπροβειας προελευσης) και δεν εχω παρατηρησει κατι,μεχρι και γλυκο που και που.

Πρόσεχε, γιατί το 94% νομίζω των παιδιών που έχουν αλλεργία στο αγελαδινό, έχουν αλλεργία και στο κατσικίσιο. Επίσης αν το μωρό έχει αλλεργία στην πρωτείνη του γάλατος, δεν έχει καταναλώνω λίγο ή πολύ. Δεν πρέπει να καταναλώνεις καθόλου γαλακτοκομικά μέχρι να ξεπεραστεί η αλλεργία.

Άτιμες, δεν λές τίποτα! Δυστυχώς όμως, συνήθως αλλεργικοί γονείς - αλλεργικά παιδιά. Εμείς είμαστε και οι δύο με τον άντρα μου αλλεργικοί. Πού πιθανότητες για να γλυτώσει το παιδάκι μας.. Τουλάχιστον στο 2ο θα είμαστε προετοιμασμένες και μάχιμες!!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Πρόσεχε' date=' γιατί το 94% νομίζω των παιδιών που έχουν αλλεργία στο αγελαδινό, έχουν αλλεργία και στο κατσικίσιο. Επίσης αν το μωρό έχει αλλεργία στην πρωτείνη του γάλατος, δεν έχει καταναλώνω λίγο ή πολύ. Δεν πρέπει να καταναλώνεις καθόλου γαλακτοκομικά μέχρι να ξεπεραστεί η αλλεργία.

Άτιμες, δεν λές τίποτα! Δυστυχώς όμως, συνήθως αλλεργικοί γονείς - αλλεργικά παιδιά. Εμείς είμαστε και οι δύο με τον άντρα μου αλλεργικοί. Πού πιθανότητες για να γλυτώσει το παιδάκι μας.. Τουλάχιστον στο 2ο θα είμαστε προετοιμασμένες και μάχιμες!!![/quote']

Μετα το χρονο της εδωσα κατσικισιο και προβειο γιαουρτι,δεν μου παρουσιασε ποτε τιποτα,τι συμπτωματα θα ειχε αν ηταν αλλεργικο το παιδι στην πρωτεινη του αγελαδινου??

Και μεις εχουμε και οι δυο αλλεργικη ρινιτιδα:(,δεν ειχε καμια ελπιδα να γλιτωσει το παιδακι μας.

Δοξα τω θεο δεν μας εχει ταλαιπωρησει καθολου με αρρωστιες κλπ,3 φορες μονο εκανε αλλεργικη αντιδραση,την πρωτη ηταν 1-2 μηνων οταν ειχε πιει και ξενο γαλα(απο την κλινικη,δεν ηξερα τοτε:(:evil:),την 2η φετος τα Χριστουγεννα με την φρουτοκρεμα-πιθανον το ακτινιδιο φταιει,και η 3η ειναι τωρα που εφαγα τους ξηρους καρπους.

΄

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Διαφημίσεις

να ρωτησω κατι?και απευθυνομαι στις μανουλες που εκτος απο θηλασμο δινουν και καποια στερεη, εμεις για παραδειγμα τρωμε μηλαρακι.Σημερα Μ. Πεμπτιατικα ημουν σε ανοιχτη επικοινωνια με τη βιοιατρικη γιατι ειχα φαγωθει να του κανω mayer προτου κλεισουν ολα για πασχα.η κοπελα εκει μου ειπε το πρωi οτι μεχρι και 8,30 το βραδυ μπορω να τους παω την πανα, ο κανακαρης μου ομως σημερα δε μου εκανε τη χαρη. Ετσι, ολη μερα δεν εκανε τιποτα και πριν απο λιγο, κατα τις 9, τα εκανε ολα...λιμπα..τελοςπαντων, οπως καταλαβαινετε εκανα οφθαλμολογικο ελεγχο και συμπερανα οτι αν ενα παιδι τρωει μηλο ειναι αδυνατο να καταλαβεις αν εχει αιμα ή αν απλα κοκκινιζει το μηλο του...με την ιδια εικονα πανας, εκανα mayer τη Μ Δευτερα, που παλι μου φανηκε οτι ροζιζε η πανα και μου βγηκε αρνητικη η mayer...και το κομματι που ροζιζε το ειχα μαζεψει εγω η ιδια με το κουταλακι, δεν τους ειχα παει τη πανα δηλαδη.τι να πω, τωρα με τη στερεη μπερδευομαι πολυ, δεν μπορω να καταλαβω αν εναι αιμα ή απλα το φαγητο αλλαζει το χρωμα.

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

με την ιδια εικονα πανας, εκανα mayer τη Μ Δευτερα, που παλι μου φανηκε οτι ροζιζε η πανα και μου βγηκε αρνητικη η mayer...και το κομματι που ροζιζε το ειχα μαζεψει εγω η ιδια με το κουταλακι, δεν τους ειχα παει τη πανα δηλαδη.τι να πω, τωρα με τη στερεη μπερδευομαι πολυ, δεν μπορω να καταλαβω αν εναι αιμα ή απλα το φαγητο αλλαζει το χρωμα.

Έχει καιρό να μου βγάλει mayer θετική. Όταν την έβγαζε θετική, εγώ με το μάτι δεν είδα το αίμα. Άλλη φορά που νόμιζα ότι θα έχει αίμα, ήταν αρνητική. Αυτό που ξέρω σίγουρα, είναι ότι από το δείγμα που τους πάμε παίρνουν από διάφορα σημεία, δεν το χρησιμοποιούν όλο.

Αν δεν είσαι πάντως σίγουρη, ξανακάνε άλλη μία την επόμενη ακριβώς μέρα. Τι στο καλό! Αν είναι θα φανεί, αλλιώς ηρέμησε και απόλαυσε το απότέλεσμα των κόπων σου!! :-D

Kt0tp2.png NaAfp3.png

φεια σας κοριτσια.χρονια πολλα χριστος ανεστη.λοιπον.πριν λιγες μερες ειχα παει στο λοιμωδων στο ιατρειο χρονιας ιαρροιας για δευτερη φορα.εκει η γιατρος ειπε πως η κατασταση δεν θα αλλαξει με τιποτα και να μην τρωω και τιποτα και το χει δει σε ολες τις περιπτωσεις και να του δωσω νεοκειτ.λεει το αιμα θα συνεχιστει και κανω κακο στο μωρο γιατι εχει φλεγμονη αφυ εχει αιμα και εμτα απο λιγο καιρο η κατασταση θα ειναι μηναναστρεψιμη.λεει να μου γραψει το γαλα.λεω οτι στις 12 του μηνος εχω ραντεβου με μια καλη παιδοπγαστρεντερολογο ειδικη στις αλλαεργιες.λεει ποια?της ειπα.λεει αφου τοτε το θες ετσι να πας σε αυτην και να σου γραφει αυτη τα γαλατα.δεν γινεται να σε παρακολουθουμε και οι δυο.ο αντρας μου αρχισε να λεει ναι θα παθει ζημια ο γιος μας.ας μην τον θηλασεις.τι να κανουμε.την κορη μας την θηλασες 2 χρονια τον γιο μας 2 μηνες.δεν θα το ρισκαρουμε.και με κλαματα στα ματια επειτα απο πιεσεις και των δυο λεω ενταξει γραψτε το.μου γραψε 12 κουτια για ενα μηνα και ειπε τον αλλον μηνα να ξαναπαω.μετα πηγα στο ικα σε μια παιδιατρο και μου πε να παω να δω εκεινη την καλη παιδογαστρεντερολογο που ειναι ειδικη στις αλλεργιες και μονο αν χρειαστει να κοψω τον θηλασμο.αλλιως φυσικα και οχι.2 μερες μετα ειχα παει σε αλλο ικα για εμβολιο.εκει η γιατρος εχει κι στα 2 της παιδια αλλεργια.ειπε να τρωω αυτες τις τροφες τις γνωστες,να παω σε αυτην την γιατρο(ολοι λενε τα καλυτερα) και να μην κοψω τον θηλασμο γιατι ειναι η θεραπεια για τις αλλεργιες..ετσι και εγω υπομονετικα και πεινασμενα λογω των ημερων που ολο φαγητα εχω μπροστα μου(βλεπε αλλα μην αγγιζεις)σαν ακομα ενα κοριτσακι με τα σπιρτα ,περιμενοντας πρωτα α φυγει το πασχα με τις τρελες μυρωδιες και να παει 12 του μηνος για το ραντεβου εφτιαξα λοιπον χτες κατσικι με πατατες.τα υλικα ηταν τα εξης,λαδι,κατσικι,πατατες και αλατι.τιποτα αλλο.και ηπια χυμο μηλου και ψωμι.ε πως μου εβγαλε [παλι αιμα σημερα ρε παιδια με πραγματα που επιτρεπονται?δεν βαζω μπουκια απο τα απαγορευμενα.ελεος δηλαδη.δεν τρωω τιποτα...γιατι?και αρχισα να αναρωτιεμαι μηπως αυτη η αχωνευτη γιατρος εχει δικιο οτι ρισκαρω με την ζωη του μωρου μου και αν οντως πρεπει να του δωσω το νεοκειτ.φυσικα θα περιμενω μεχρι το ραντεβου αλλα πολυ στεναχωριεμαι.και να μην τρωω τιποτα και να χει αιμα.αρχισα και τις πολυβιταμινες.αστα να πανε....

εφτιαξα λοιπον χτες κατσικι με πατατες.τα υλικα ηταν τα εξης,λαδι,κατσικι,πατατες και αλατι.τιποτα αλλο.και ηπια χυμο μηλου και ψωμι.ε πως μου εβγαλε [παλι αιμα σημερα ρε παιδια με πραγματα που επιτρεπονται?δεν βαζω μπουκια απο τα απαγορευμενα.ελεος δηλαδη.δεν τρωω τιποτα...γιατι?και αρχισα να αναρωτιεμαι μηπως αυτη η αχωνευτη γιατρος εχει δικιο οτι ρισκαρω με την ζωη του μωρου μου και αν οντως πρεπει να του δωσω το νεοκειτ.φυσικα θα περιμενω μεχρι το ραντεβου αλλα πολυ στεναχωριεμαι.και να μην τρωω τιποτα και να χει αιμα.....

Χρόνια πολλά σε όλους και του χρόνου με υγεία σε όλα τα παιδάκια και χωρίς τις αλλεργίες μας!! :D

Tselinkas πολύ με στεναχώρησε το ποστ σου. Καταλαβαίνω ότι η ψυχολογία σου είναι πολύ άσχημη και με τις συνεχείς πιέσεις των γύρω σου είσαι έτοιμη να εγκαταλείψεις τον αγώνα που κάνεις. Μην το κάνεις, γιατί θα το μετανιώσεις! Κανένα neocate, alfare, και όποια άλλη μάρκα δεν είναι καλύτερο από το δικό σου γάλα για το μωρό σου. Αυτό πρέπει να το σκέφτεσαι συνέχεια και από εκεί να παίρνεις δύναμη. Αν το σταματήσεις θα το μετανιώσεις, άκου με κι εμένα που το σταμάτησα και σχετικά αργά (9,5 μήνες).

Τώρα θα μου πεις γιατί το μωρό κάνει αίμα? Ίσως να φταίει το ψωμί. Από πού το παίρνεις? Δοκίμσε να φτιάξεις μόνη σου. Μπορεί κάτι άλλο που έφαγες και δεν σου πάει το μυαλό. Πχ νομίζω η Αφροδίτη ήταν, που είχε ανοίξει και το θέμα, το μωρό της το πείραζε το θεωρητικά ασφαλές ρύζι. Κράτα ημερολόγιο αναλυτικό καθημερινά!!!!! Σημείωνε τι τρως, πότε το τρως και τι ώρα σου εμφανίζει το αίμα. Κάθε μέρα!!! Έτσι εγώ κατάλαβα ότι την πείραζε ο αρακάς και το λάχανο. Εσύ είσαι κάθε μέρα με το μωρό, εσύ θα καταλάβεις πιο εύκολα τι το πειράζει, από έναν γιατρό. Και σίγουρα πάρε 2η γνώμη από την γαστρεντερολόγο και καλό είναι να έκανες μία επίσκεψη αργότερα και σε αλλεργιολόγο.

Τέλος να πω ότι η γιατρός είπε πολύ βαριά κουβέντα ότι ρισκάρεις με τη ζωή του παιδιού σου :evil: και αν θες τη γνώμη μου, μου φαίνεται ασυνείδητη και ανόητη. Εγώ δεν γνωρίζω κάποια ιατρική περίπτωση που ο θηλασμός να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού. Αν ξέρει κάποιος άλλος, ας μου πει κι εμένα, μήπως μου ανοίξει τα μάτια, αν κοιμάμαι και δεν το ξέρω... Να είσαι δυνατή, θα αργήσει λίγο, αλλά θα ξεπεραστεί το πρόβλημα, θα το δεις!! Υπομονή και επιμονή σου εύχομαι!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

tselinkas η fairy's mom εχει δικιο,ακουσε τις συμβουλες της!!!Απο αυτα που εχω διαβασει στο φορουμ τα παιδια που σταματουν το θηλασμο κινδυνευουν περισσοτερο.Το μητρικο γαλα επουλωνει τους ερεθισμους του βλεννογονου του εντερου,κανενα ξενο γαλα δε μπορει να το κανει αυτο γιατι δεν περιεχει ζωντανα κυτταρα.Η γιατρος εκμεταλλευεται την αγωνια σου και αντι να σε βοηθησει πραγματικα θελει να 'ξεμπερδευει 'με την περιπτωση σου.Παρτε και αλλη γνωμη.Μην απελπιζεσαι,μη τους κανεις τη χαρη.Προσφερεις κατι πολυτιμο στο παιδακι σου,να εισαι σιγουρη!!!

χρονια πολλα με υγεια! tselinkas ειναι μικρο το μωρο σου ισως για αυτο να ειναι ευαισθητο σε πολλα, πολλα φαγητα. δοκιμασες τη γαλοπουλα, εκοψες το καροτο? εισαι σιγουρη για το κολοκυθι, εγω δεν ετρωγα κολοκυθι, μονο μαρουλι.

για τι ποσοτητα αιματος μιλαμε?μιλαμε δηλαδη για πολυ αιμα ή απλα για τελιτσες διασπαρτες?Να αρχισεις να ανησυχεις αν το αιμα ειναι πολυ γιατι υπαρχει κινδυνος αναιμιας.

στη φαση που εισαστε εσεις, εμεις ειχαμε παρει αντιβιωση τη flagyl...

Προσωπικα πιστευω οτι ηταν αχρηστη, αλλα κατα ενα περιεργο τροπο, μαλλον επειδη εγιανε τη φλεγμονη για περιπου 20 μερες ειχε σταματησει το αιμα. Μετα απο 20 μερες και με την ιδια διατροφη, ξεκινησε παλι το αιμα. θελω να πω οτι και κατι να το πειραζει το παιδι, επειδη υπαρχει η φλεγμονη αργει να περασει. θελει πολλη, πολλη υπομονη γιατι οταν ειναι 2-3 μηνων ειναι ευαισθητα σε ολες σχεδον τις τροφες. Εμενα ειναι λιιιγο καλυτερα τωρα που ειναι 7 μηνων., αλλα εχουμε περασει απο 40 κυματα. θελει χρονο, προσπαθησε να σπρωχνεις τις εβδομαδες. εμεις πηγαμε σε τρεις παιδογαστρεντερολογους και με αυτο τον τροπο, το μονο που πετυχαινα ηταν να σπρωχνω τον καιρο να περασει.

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

το ιδιο φαγητο φαγαμε!αρνι με λαδι και αλατι και πατατες!μαρουλι και ψωμι! εμενα, μου αρεσε και μπορω να πω οτι καταλαβα πασχα. γιατι τα χριστουγεννα ηταν ενα δραμα!ειχα κοντεψει να λιποθυμησω απο τα φαγητα! και κατι τελευταιο....οι πολυβιταμινες μηπως δεν κανει...μηπως ενοχλουν το εντερακι του μωρου...αν εχουν σιδηρο απαγορευεται σιγουρα :?

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

Κοριτσια χρονια πολλα, Χριστος Ανεστη. Ευχομαι του χρονου τα παιδακια μας να εχουν ξεπερασει τις αλλεργιες τους.

tselinkas μην απελπιζεσαι. Απο τη στιγμη που θα κοψεις ολα τα αλλεργιογονα, θελει περιπου 1 μηνα για να καθαρισει ο οργανισμος σου και του μωρου απο τα αλλεργιονα. Προσωπικα πιστευω οτι δεν εχεις κοψει ολα τα αλλεργιογονα , οπως λες, αφου τρως ψωμι. Αν δεν κανω λαθος, η aglaia σε παλιοτερο μηνυμα ειχε πει οτι η αλλεργια στη γλουτενη ειναι η δευτερη πιο συχνη μετα το γαλα. Εμενα το μωρο ειχε αιμα απο 4 μηνων και σταματησε 10 μηνων, αφου εκοψα και το ψωμι. Το αν πρεπει να το κοψεις θα το δεις εσυ παρακολουθωντας , οπως σου ειπαν τα προηγουμενα κοριτσια, το τι τρως και τις κενωσεις του μωρου.

Περιτο να σου πω οτι η γιατρος σου ελεγε κουταμαρες και το μονο που ηθελε ηταν να γραψει το νεοκειτ για να παρει το δωρακι της απο την εταιρια. Με 12 κουτια που σου εγραψε αυτη θα κανει πασχα για πολλους μηνες ακομα.

Δεν υπαρχει πιο καταλληλο γαλα για τις αλλεργιες απο το μητρικο, γιατι περιεχει ανοσοσφαιρινες που βοηθουν να ξεπεραστουν πιο γρηγορα οι αλλεργιες.

Πηγαινε σε αλλο γιατρο, κανε υπομονη, ο καιρος περναει γρηγορα. Ακολουθησε το ενστικτο σου , και οπως θηλασες το πρωτο παιδι σου ετσι να κανεις και στο δευτερο.

Κορίτσια Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη και από εμένα!

Διάβασα όλα τα παραπάνω και έχω μείνει άναυδη.Υπάρχουν δυστηχώς πολλοί άσχετοι γιατροί και θέλει προσοχή.

Εγώ αν άκουγα τέτοια πράγματα για τον θηλασμό και από γιατρό που θέλει να λέγετε τρομάρα του θα τον έβριζα και θα έφευγα.:twisted:

υ.γ Ας κόψει μια μανούλα που διάβασα και το ψωμάκι εμείς είδαμε βελτίωση και υπόμονη όσο περνάει ο καιρός καλύτερα θα πάνε τα πράγματα.

Χριστος Ανεστη και Χρονια Πολλα!!

Μιλησα με τον αλλεργιολογο μου και αυτη τη βδομαδα θα παμε το μωρο να της κανει τα τεστ να δουμε σε ποιες τροφες εχει αλλεργια.

Εκτος απο αυγο,ψαρι,φιστικι,αγελαδινο γαλα,ακτινιο,ντοματα,πορτοκαλι,σιταρι, σε τι αλλο να του πω να δουμε αν εχει αλλεργια????

Επισης μου ειπε αν βγει αρνητικο σε καποια τροφη σημαινει οτι δεν εχει αλλεργια,υσχιει??

Τι αλλο να τον ρωτησω βρε κοριτσια??

6Qyip2.pngKvUzp2.png

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.ΝΑΙ.ΚΙ ΕΓΩ ΥΠΟΨΙΑΣΤΗΚΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩ ΚΟΨΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΜΕΡΕΣ.ΧΤΕΣ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ 4 ΦΟΡΕΣ.ΕΦΑΓΑ ΧΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΕΡΟΒΡΑΣΤΗ ΣΟΥΠΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ,ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΡΥΖΙ.ΣΗΜΕΡΑ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ.ΚΑΙ ΣΠΥΡΙΑ ΣΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΦΟΥΛ ΚΑΙ ΕΚΖΕΜΑ ΣΤΟ ΕΝΑ ΜΑΓΟΥΛΟ.ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΕ...ΤΟ ΡΥΖΙ?ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΛΕΩ.ΚΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΣΠΡΩΧΝΩ ΤΙΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ?ΑΦΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Η ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΙΜΑ.ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Η ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΗ.ΤΙ ΝΑ ΚΟΨΩ ΑΚΟΜΑ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ?ΑΦΟΥ ΤΡΩΩ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ,ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ ΚΑΙΚΑΡΟΤΟ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΟΨΩ?????ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΡΓΕΙ ΑΚΟΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΣΕ 5 ΜΕΡΕΣ....ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΛΑΨΩ.ΠΟΣΟ ΤΟΝ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΑ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΩ...ΑΠΟ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΧΕΙ ΑΙΜΑ.ΑΠΟ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΑ ΧΩ ΚΟΨΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ.ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΕΚΟΨΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ...ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΩ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΕΣ?ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩ ΕΓΩ ΒΙΤΑΜΙΝΗ?ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΒΙΤΑΜΙΝΗ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ .ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.ΝΑΙ.ΚΙ ΕΓΩ ΥΠΟΨΙΑΣΤΗΚΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩ ΚΟΨΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΜΕΡΕΣ.ΧΤΕΣ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ 4 ΦΟΡΕΣ.ΕΦΑΓΑ ΧΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΕΡΟΒΡΑΣΤΗ ΣΟΥΠΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ,ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΡΥΖΙ.ΣΗΜΕΡΑ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ.ΚΑΙ ΣΠΥΡΙΑ ΣΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΦΟΥΛ ΚΑΙ ΕΚΖΕΜΑ ΣΤΟ ΕΝΑ ΜΑΓΟΥΛΟ.ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΕ...ΤΟ ΡΥΖΙ?ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΛΕΩ.ΚΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΣΠΡΩΧΝΩ ΤΙΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ?ΑΦΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Η ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΙΜΑ.ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Η ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΗ.ΤΙ ΝΑ ΚΟΨΩ ΑΚΟΜΑ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ?ΑΦΟΥ ΤΡΩΩ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ,ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ ΚΑΙΚΑΡΟΤΟ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΟΨΩ?????ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΡΓΕΙ ΑΚΟΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΣΕ 5 ΜΕΡΕΣ....ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΛΑΨΩ.ΠΟΣΟ ΤΟΝ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΑ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΩ...ΑΠΟ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΧΕΙ ΑΙΜΑ.ΑΠΟ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΑ ΧΩ ΚΟΨΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ.ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΕΚΟΨΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ...ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΩ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΕΣ?ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩ ΕΓΩ ΒΙΤΑΜΙΝΗ?ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΒΙΤΑΜΙΝΗ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ .ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ...

καταλαβαίνω την αγωνία και την απόγνωση σου...ήμουν στη θέση σου πριν ένα χρόνο...

επειδη άκουσα κατι και για ρυζι δοκιμασε να κοψεις και αυτο και βλεπεις...δωσε λιγες μερες περιθωριο ως και βδομάδες...μην κόβεις προλητπικά πράγματα που δεν τον πείραξαν επειδη άκουσες οτι τα κόψαν άλλοι...κοψε οτι παρατηρεις εσυ οτι τον πειράζει και φυσικα τα πολυ ύποπτα για αλλεργιες οπως αυγα, γαλακτομοκικά, σιτάρι κλπ

gwggp2.png ISWTp2.png

δωσε λιγες μερες περιθωριο ως και βδομάδες...μην κόβεις προλητπικά πράγματα που δεν τον πείραξαν επειδη άκουσες οτι τα κόψαν άλλοι...κοψε οτι παρατηρεις εσυ οτι τον πειράζει και φυσικα τα πολυ ύποπτα για αλλεργιες οπως αυγα, γαλακτομοκικά, σιτάρι κλπ

Άκου την συμβουλή της Jen. Δεν πρεπει να λιμοκτονείς χωρίς λόγο.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ .ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ...

Εδώ η κάθε μαμά μπορεί να σου δώσει κάποιες συμβουλές βάσει των εμπειριών της και των διαφόρων γνώσεων από όσα έχει διαβάσει ή ακούσει από γιατρούς. Το πλέον σωστό όμως είναι να βρεις έναν καλό γιατρό, να τον εμπιστεύεσαι όσο γίνεται περισσότερο. Ο καλός γιατρός σε συνδιασμό με τις δικές σου παρατηρήσεις και "πειράματα" θα οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Μη νομίζεις, όλες οι μαμάδες εδώ έχουμε περάσει από την κατάστασή που βρίσκεσαι και σε καταλαβαίνουμε. Η βελτίωση όμως έρχεται με τον χρόνο και μέχρι τοτε η καρδούλα σου το ξέρει τι αγωνία θα περάσεις, αλλά αυτό δυστυχώς είναι μέσα στο πρόγραμμα. :(

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...