Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

διαβαζοντας τις προηγουμενες σελιδες βλεπω οτι τα ερωτηματα μου εχουν απαντηθει...οποτε τα "αποσυρω":lol::lol::lol:

μου δημιουργηθηκε ομως η εξης καινουρια απορια:!::

διαβασα ενα ποστ της αγλαιας που ελεγε οτι σε περιπτωση πρασινοπων κενωσεων με αιματακι,πρωτα αποκλειουμε την πιθανοτητα υπερπαραγωγης,γιατι το μωρο μπορει να παιρνει μονο το πιο αραιο γαλα και γι'αυτο να τραυματιζεται το εντερακι του,οποτε εφαρμοζουμε το 3ωρο πρωτα,μετα το 4ωρο,και αν δεν δουμε βελτιωση τοτε αρχιζουμε και εφαρμοζουμε την αποχη απο αλλεργιογονα(διορθωστε με αν κανω καπου λαθος).

το εχετε εφαρμοσει εσεις οι συμπασχουσες πριν ξεκινησετε την αποχη?

υπαρχει περιπτωση δηλαδη το μωρο τοσους μηνες να ταλαιπωρειται λογω της υπερπαραγωγης και να μην υπαρχει καποια αλλεργια?:?::?::?:

fBaep3.png

uwK7p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

διαβαζοντας τις προηγουμενες σελιδες βλεπω οτι τα ερωτηματα μου εχουν απαντηθει...οποτε τα "αποσυρω":lol::lol::lol:

μου δημιουργηθηκε ομως η εξης καινουρια απορια:!::

διαβασα ενα ποστ της αγλαιας που ελεγε οτι σε περιπτωση πρασινοπων κενωσεων με αιματακι,πρωτα αποκλειουμε την πιθανοτητα υπερπαραγωγης,γιατι το μωρο μπορει να παιρνει μονο το πιο αραιο γαλα και γι'αυτο να τραυματιζεται το εντερακι του,οποτε εφαρμοζουμε το 3ωρο πρωτα,μετα το 4ωρο,και αν δεν δουμε βελτιωση τοτε αρχιζουμε και εφαρμοζουμε την αποχη απο αλλεργιογονα(διορθωστε με αν κανω καπου λαθος).

το εχετε εφαρμοσει εσεις οι συμπασχουσες πριν ξεκινησετε την αποχη?

υπαρχει περιπτωση δηλαδη το μωρο τοσους μηνες να ταλαιπωρειται λογω της υπερπαραγωγης και να μην υπαρχει καποια αλλεργια?:?::?::?:

Νομίζω οτι η Αγλαια ανέφερε την υπερπαραγωγή μόνο ως αιτια για πρασινωπές κενώσεις σκέτο. Όχι και με αίμα.

Αν υπάρχει αίμα σίγουρα ειναι και κάτι άλλο...το πιθανότερο είναι αλλεργία χωρις να αποκλείονται άλλα ιατρικά θέματα όπως μεκέλειος υπόφυση αλλά αυτα ειναι εξαιρετικά σπάνια και καταλήγεις σε αυτα μόνο αν κάνεις αποχή από τροφές και δεν δεις αποτέλεσμα.

gwggp2.png ISWTp2.png

Σε μωρά με αλλεργία η διακοπή του θηλασμού μπορεί να βάλει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους και την ανάπτυξή τους.

Λυπάμαι για την ανεύθυνη ενημέρωση από τον παιδίατρο, δυστυχώς είναι κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά τόσο στις αλλεργίες όσο και στη ΓΟΠ. Τα ειδικά γάλατα κοστίζουν πολύ και τα δώρα που παίρνουν οι γιατροί από τις εταιρείες που τα διακινούν είναι ανάλογα του κόστους.

Το μητρικό γάλα έχει την ιδιότητα να επουλώνει το έντερο ενώ το υποαλλεργικό γάλα όχι. Σε λίγο το μωρό θα ξεκινήσει στερεές τροφές, αν δεν έχει την προστασία του μητρικού γάλακτος, μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά προβλήματα.

Λόγω της αιμοραγίας θα πρέπει το μωρό να αποκλείσει από τη διατροφή του οποιαδήποτε κρέμα κουτιού (φαρίν λακτέ, ρυζάλευρο κλπ) και καλό είναι να μην δοκιμάσει κανενός είδους δημητριακό μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Δημητριακά που περιέχουν γλουτένη έστω και ελάχιστη (σιτάρι, κριθάρι, βρώμη κλπ) θα πρέπει να τα αποφύγει για μεγαλύτερο διάστημα, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 8ου μήνα.

1. Η αιμοραγία δεν είναι σημαντική αν δεν προκαλεί αναιμία. Τα μωρά με αιμοραγία θα πρέπει να παρακολουθούνται από τον παιδίατρο για αναιμία. Η προληπτική χορήγηση σιδήρου μπορεί να είναι επιβλαβής. Αν ο παιδίατρος υποπτευθεί αναιμία μεταξύ θα πρέπει να παραπέμψει το μωρό για αιματολογικές εξετάσεις για να καθοριστεί με ακρίβεια η δοσολογία του σιδήρου που θα χορηγηθεί.

2. Τα κιτρινοπράσινα κακά είναι κατά πάσα πιθανότητα ένδειξη ελαφριάς υπερπαραγωγής. Όταν το μωρό παίρνει το λιγότερο λιπαρό γάλα σε μεγαλύτερη αναλογια από ότι πρέπει, μπορεί το έντερο να ερεθιστεί και να κάνει αιμοραγία. Πολλές φορές αυτό μας παρασύρει και νομίζουμε ότι είναι αλλεργία ενώ δεν είναι.

Θήλαζε από το ίδιο στήθος όλα τα γεύματα για τουλάχιστον 3 ώρες. Αν δεν κιτρινίσουν τα κακά το επόμενο 24ωρο, αυξάνεις το διάστημα από τρίωρο σε 4ωρο κλπ.

3. Ψάξε για κρυμένο γάλα σε τροφές όπως αρτοσκευάσματα (μερικά ψωμιά περιέχουν γάλα ή ορό γάλακτος) σε μαργαρίνες που συχνά περιέχουν ορό γάλακτος κλο.

4. Απέφυγε και τους ξηρούς καρπούς για κάποιο διάστημα.

Γενικά υπάρχουν αρκετές τροφές που μπορεί να είναι αλλεργιογόνες και δυστυχώς τα τεστ σε αυτή την ηλικία δεν είναι αξιόπιστα, οπότε η μόνη λύση που έχεις είναι να αποκλείεις σταδιακά κάποια. Ο αποκλεισμός συνήθως δεν είναι απαραίτητος για μεγάλο διάστημα, οπότε θα το ξανασυζητήσουμε.

Καλή συνέχεια!

αναφερομουν σε αυτο το ποστ....

fBaep3.png

uwK7p3.png

ν. polina δεν μπορω να σου απαντησω στο ερωτημα σου για την υπερπαραγωγη. Ελπιζω να σου απαντησουν καποιες μαμαδες που ξερουν. Περαστικα στο μωρακι σου.

Babylove ευχαριστω για τις πληροφοριες. θΑ κοιταξω μηπως βρω κατι που μπορω να φαω σε αυτα που εγραψες.

Κοριτσια συγνωμη που βγαινω απο το θεμα μας αλλα θελω να σας ρωτησω μηπως καποια απο εσας δουλευει στο δημοσιο? Εγω δουλευω στο δημοσιο και τωρα εχω την 9μηνη αδεια αλλα σε 2μηνες τελειωνει. Ξερετε αν μπορω να παρω αδεια ανευ αποδοχων για καποιους μηνες? Πως να παω για δουλεια αφου ειμαι ενα ρακος απο την διαιτα?

Διαφημίσεις

Α οκ δεν το ήξερα οτι μπορει να ειναι και από αυτό. Λογικά η Αγλαΐα θα απαντήσει στην ερώτηση σου τότε μόλις το δει. Συγνώμη αν σε μπέρδεψα.

δεν υπαρχει λογος να ζητας συγνωμη,απλα κι εγω το ειδα μολις χθες ενω το ψαχνω 2 μηνες το ολο θεμα...

fBaep3.png

uwK7p3.png

ν. polina δεν μπορω να σου απαντησω στο ερωτημα σου για την υπερπαραγωγη. Ελπιζω να σου απαντησουν καποιες μαμαδες που ξερουν. Περαστικα στο μωρακι σου.

Babylove ευχαριστω για τις πληροφοριες. θΑ κοιταξω μηπως βρω κατι που μπορω να φαω σε αυτα που εγραψες.

Κοριτσια συγνωμη που βγαινω απο το θεμα μας αλλα θελω να σας ρωτησω μηπως καποια απο εσας δουλευει στο δημοσιο? Εγω δουλευω στο δημοσιο και τωρα εχω την 9μηνη αδεια αλλα σε 2μηνες τελειωνει. Ξερετε αν μπορω να παρω αδεια ανευ αποδοχων για καποιους μηνες? Πως να παω για δουλεια αφου ειμαι ενα ρακος απο την διαιτα?

Ειμαστε ακριβως στην ιδια κατασταση!! Ομως ειμαι με συλλογικη συμβαση, οχι δημοσια υπαλληλος. Εμας λεει μονο σε εξαιρετικες περιπτωσεις (καταλαβαινεις τι σημαινει αυτο :-( ) και για 1 χρονο μαξιμουμ. Για ρωτα στην υπηρεσια σου, δεν εχετε γραφειο προσωπικου?

ΣΟΣ Ξερει καμμια αν κανει να φαμε βασιλικο πολτο?

Ειναι αλλεργιογονο?

Μου το εδωσε ο παθολογος μου γιατι ειμαι πολυ χαλια, κουρασμενη δηλ, αλλα η παιδιατρος μου ειπε επειδη θηλαζω οτι μαλλον δεν κανει (?) !!!!

Διαφημίσεις

Afrodite, ήθελα να σε ρωτήσω σε ποιά ηλικία ξεπέρασε η κόρη σου την αλλεργία? Τώρα πίνει κανονικά αγελαδινό γάλα? Πως διαπιστώσατε ότι ξεπέρασε την αλλεργία? Κάνατε εισαγωγή σε νοσοκομέιο και πρόκλιση για να δείτε αν δέχετε το αγελαδινό γάλα ή κάνατε κάποιες εξετάσεις?

Η μπέμπα τώρα θα γίνει ενός έτους και θέλω να δω τι θα κάνω με τις τροφές.

Ήθελα να δω αν μπορώ σε κάποια φάση να δοκιμάσω το κατσικίσιο γάλα.

Επίσης η διατροφή της είναι αρκετα περιορισμένη τώρα. Θα ήθελα να της προσθέσω κάνένα καινούργιο φρούτο ή λαχανικό... Πορτοκάλι, αυγό, ψάρι, όσπρια... Αυτά πότε τα δίνουμε και πως?

Πολλές ερωτήσεις έκανα το ξέρω. Συγνώμη και ευχαριστώ.

Λίζα Ν. δεν κάνει να πέρνεις βασιλικό πολτό όταν θηλάζεις. Θα στο πει και ο φαρμακοποιός αν τον ρωτήσεις. Μπορείς όμως να πάρεις άλλες πολυβιταμίνες, π.χ pregnacare που είναι για την εγκυμοσύνη και το θηλασμό. Τις έχω δοκιμάσει και γω, γιατί έιχε πέσει πολύ οργανισμός μου από την κούραση και την νηστεία και όλο αρρώσταινα. Τελικά εγώ κουράστηκα πολύ από το συπλήρωμα ασβεστίου, σιδήρου και άλλες πολυβιταμίνες και το timing του κάθε συμπληρώαματος και τώρα δεν πέρνω τίποτα. Ίσως κάνω βλακεία.

καλησπερα! σημερα ειδα αιμα στα κακα της μικρης.πηρα τον γαστρεντερολογο και μου ειπε οτι ειναι ακομα ερεθισμενο το εντερο αφου πριν απο 15 μερες εγινε η κλινικη δοκιμη.αν ξαναδω μου ειπε να κανω καλλιεργεια κοπρανων μηπως ειναι απο μικροβιο. ειμαι πολυ στεναχωρημενη.πανω που αρχισαμε να μπαινουμε σε προγραμμα.τρωει σινλακ και σημερα αρχισαμε μηλο.σε 7 μερες αχλαδι.μπορει να μην ειναι τιποτα το αιμα?ειχατε τετοια εμπειρια?

odFi.jpgK9qbp3.png

Babylove τα μωρα μας εχουν την ιδια ηλικια. Και το δικο μου σε μια εβδομαδα γινεται 1 ετους. Το δικο μου τρωει πολυ λιγα φαγητα: κατσικι, πατατα, καροτο, κολοκυθι κα ρυζαλευρο. Την προηγουμενη εβδομαδα του ξεκινησα για τριτη φορα το μηλο και σημερα εστειλα αιμοσφαιρινη κοπρανων. Δεν μου αρεσουν τα κακα του ομως. Εχω την εντυπωση πως παλι στο μηλο θα δωσει αιμα. Και αυτη τη φορα το εδωσα βραστο. Τι να κανω? Τι να του δινω να τρωει το πρωι? Εσενα το δικο σου τι τρωει?

Εμας η αλλεργιολογος μας ειπε στους 15 μηνες να ξανακανουμε τον αλλεργιολογικο ελεγχο. Μεχρι τοτε να μην δοκιμασουμε να του δωσουμε κατι στο οποιο ειναι αλεργικος ,οπως για παραδειγμα το γαλα ή τα σιτηρα.

Διαφημίσεις

καλησπερα! σημερα ειδα αιμα στα κακα της μικρης.πηρα τον γαστρεντερολογο και μου ειπε οτι ειναι ακομα ερεθισμενο το εντερο αφου πριν απο 15 μερες εγινε η κλινικη δοκιμη.αν ξαναδω μου ειπε να κανω καλλιεργεια κοπρανων μηπως ειναι απο μικροβιο. ειμαι πολυ στεναχωρημενη.πανω που αρχισαμε να μπαινουμε σε προγραμμα.τρωει σινλακ και σημερα αρχισαμε μηλο.σε 7 μερες αχλαδι.μπορει να μην ειναι τιποτα το αιμα?ειχατε τετοια εμπειρια?

credo83 όταν λες κλινική δοκιμη εννοείς ότι της δώσατε αγελαδινο γάλα? Αν ναι τοτε θέλει αρκετό καιρο για να περάσει η φλεγμονή στο έντερο.

Εμεις όταν είχε αίμα η μικρή είχαμε κάνει καλλιέργεια κοπράνων και είχαμε βρει μικρόβιο, το E.Coli σε παθολογική μορφή. Το μικρόβιο αυτό είναι φυσιολογικό να υπάρχει στα κακά. Πήρε αντιβίςση για 1 εβδομάδα μετά κάναμε πάλι καλλιέργεια, βρέθηκε πάλι το ίδιο μικρόβιο και πήρε πάλι διαφορετική αντιβίωση για μια εβδομάδα. Τελικά κάναμε πάλι καλλιέργεια και το μικρόβιο υπήρχε πάλι. Το θέμα είναι οτι πήρε άδικα δυο φορές αντιβίωση... και τελικά η αντιβίωση χειροτέρεψε τα πράγματα γιατι της δημιούργησε μεγαλύτερο ερεθισμό στο έντερο (της προκάλεσε φοβερή διάρροια). Τότε ήταν η χειρότερη περίοδος μας με την αλλεργία. Εγώ απείχα από τα πάντα, το μωρό έπερνε αντιβίωση και το αίμα επέμενε. Ειχαμε στεναχωρηθεί και αγχωθεί πάρα πολύ. Τελικα αφότου σταμάτησε την αντιβίωση και συνέχισα εγώ την αποχή πήρε κάποιο καιρό αλλά έφτιαξε η κατάσταση. Το αίμα σταμάτησε, προφανώς πέρασε η φλεγμονή που ειχε προκληθεί απο αλλεργιογόνα και αντιβίωση.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως το μικρόβιο που μπορει να βρεις είναι κατι σχετικό (εξαρτάται και από το μικρόβιο βέβαια). Εμας οι μισοί γιατροί που την πήγαμε δεν το αξιολογούσαν καν το E.Coli και οι υπόλοιποι μας έδωσαν αντιβίωση για να αποκλεισουμε το ενδεχόμενο και να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Εγώ πιστεύω πως η αντιβίωση χειροτέρεψε τα πράγματα. Οπότε κάνε υπομονή, η φλεγμονή θέλει τον καιρό της να υποχωρήσει. Κάνε βέβαια την καλλιέργαια αλλα το καλύτερο είναι να ππροσέχεις την διατροφή σου και να μην εισάγεις νέες τροφές στη διατροφή του μωρού για κάποιο καιρό.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο και να μην σε μπέρδεψα.

Babylove τα μωρα μας εχουν την ιδια ηλικια. Και το δικο μου σε μια εβδομαδα γινεται 1 ετους. Το δικο μου τρωει πολυ λιγα φαγητα: κατσικι, πατατα, καροτο, κολοκυθι κα ρυζαλευρο. Την προηγουμενη εβδομαδα του ξεκινησα για τριτη φορα το μηλο και σημερα εστειλα αιμοσφαιρινη κοπρανων. Δεν μου αρεσουν τα κακα του ομως. Εχω την εντυπωση πως παλι στο μηλο θα δωσει αιμα. Και αυτη τη φορα το εδωσα βραστο. Τι να κανω? Τι να του δινω να τρωει το πρωι? Εσενα το δικο σου τι τρωει?

Εμας η αλλεργιολογος μας ειπε στους 15 μηνες να ξανακανουμε τον αλλεργιολογικο ελεγχο. Μεχρι τοτε να μην δοκιμασουμε να του δωσουμε κατι στο οποιο ειναι αλεργικος ,οπως για παραδειγμα το γαλα ή τα σιτηρα.

Candy εμας γίνεται 1 στις 26/2 αλλα είναι πολύ κοντά τα μωρά μας.

Εγώ το πρωί της δίνω μήλο-μπανάνα -αχλάδι με λιγο ρυζάλευρο για να μην είναι πολύ αραιή η κρέμα. Η μπανάνα μου είχε φανεί ότι την είχε πειράξει στην αρχή (γύρω στον 7-8 μήνα) οπότε την σταμάτησα και της ξαναέδωσα μετά από 2 μήνες.

Εμείς κατσίκι δεν τρώμε, ίσως πρέπει να της το δοκιμάσω. Απογευματινό τρώει παλι φρούτα με λίγο ρυζάλευρο, καμιά φορά της κανω μήλο (σαν κομποστα ζεστό) -γάλα και ριζάλευρο και της αρέσει πολύ. Με το μήλο δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα. Χτες της έδωσα πρώτη φορά γλυκοπατάτα γιατί έχω διαβάσει ότι είναι από τις πιο υποαλλεργικές τροφές. Της άρεσε πάρα πολύ. Τραβούσε το κουτάλι και ήθελε κι άλλο. Στο φαγάκι της βάζω και 1-2 φύλλα λάχανο (το βράζω πολύ όμως) γιατί μου είπε η παιδίατρος ότι βοηθάει στη δυσκοιλιότητα. Το δέχεται μια χαρά, δεν την ενόχλησε ποτέ.

Βάζω ακόμα και λίγο ρύζι στο φαγητό της. Για να δένει καλύτερα.

Μάλλον πρέπει να δούμε και μεις αλλεργιολόγο. Αλλά τα τεστ αυτά δείχνουν σε αυτή την ηλικία? Μήπως τα αρνητικά αποτελέσματα έιναι ψευδώς αρνητικά?

Afrodite, ήθελα να σε ρωτήσω σε ποιά ηλικία ξεπέρασε η κόρη σου την αλλεργία? Τώρα πίνει κανονικά αγελαδινό γάλα? Πως διαπιστώσατε ότι ξεπέρασε την αλλεργία? Κάνατε εισαγωγή σε νοσοκομέιο και πρόκλιση για να δείτε αν δέχετε το αγελαδινό γάλα ή κάνατε κάποιες εξετάσεις?

Η μπέμπα τώρα θα γίνει ενός έτους και θέλω να δω τι θα κάνω με τις τροφές.

Ήθελα να δω αν μπορώ σε κάποια φάση να δοκιμάσω το κατσικίσιο γάλα.

Επίσης η διατροφή της είναι αρκετα περιορισμένη τώρα. Θα ήθελα να της προσθέσω κάνένα καινούργιο φρούτο ή λαχανικό... Πορτοκάλι, αυγό, ψάρι, όσπρια... Αυτά πότε τα δίνουμε και πως?

Πολλές ερωτήσεις έκανα το ξέρω. Συγνώμη και ευχαριστώ.

καταρχας να σου πω οτι κ να δυο μου παιδια εχουν nonIgE αλλεργιες οποτε δεν φοβομαστε για υπερβολικες αντιδρασεις. Η κορη μου σταματησε γυρω στον χρονο να εχει αιμα. Μετα απο 2-3 μηνες αρχισα να τρωω εγω γαλακτοκιμα κ μ\λιγο μετα (αφου δεν την πειραξε) εδωσα κ στην ιδια, αρχικα τυρακι,μετα γαλα με κορν φλεικς. Στην αρχη δεν το ηθελε το γαλα κ δεν επεμενα, ετρωγε ομως τυρι. σιγα σιγα αρχισε να της αρεσει και τωρα αν την αφησεις ειναι ικανη να πιεει κ ενα λιτρο τη μερα (περιοριζεται στο μισο για την ωρα). Δεν βρηκα λογο να μπει για προκληση, στη χειροτερη να ξαναεικανε αιμα στα κακα της. Εννοειται οτι τον πρωτο καιρο καναμε μαγιερ που ευτυχως βγηκαν αρνητικες.

οσπρια, οπως φακες μπορεις να δωσεις. Τα πιο βαρια (πχ φασολια, ρεβυθια) καλυτερα να τα καθυστερησεις, οχι για τις αλλεργιες αλλα επειδη ειναι επιβαρυμενο το εντερο, θα ου πεσουν βαρια. Ψαρι κ αβγο δινουμε μετα τον χρονο (σε ολα τα παιδια) κ παντα μεμικρες ποσοστητες κ να ειμαστε σε "επιφυλακη" δλδ ποτε δε δοκιμαζουμε κατι καινουριο πχ στις διακοπες. πρωτα δινεις τον κροκο κ μετα ασπραδι. αλλαπριν δωσεις ειχε θεμα με καποια απο αυτα?

οσο για την υπερπαραγωγη, μπορει να κανει πρασινες αφρωδεις κενωσεις κ μερικες φορες μποει να κανει και αιμα. Η βλεννα ομως δεν ειναι τοσο δειγμα υπερπαραγωγης. Η υπερπαραγωγη, εχει αμεση βελτιωση αν θηλαζεις απο το ιδιο στηθος, η αλλεργια ομως επιμενει.

Α, για νεο φρουτο, δοκιμαστε το αβοκαντο,στον μικρο μου αρεσει παρα πολυ.

GwASp3.png

Λίζα Ν. δεν κάνει να πέρνεις βασιλικό πολτό όταν θηλάζεις. Θα στο πει και ο φαρμακοποιός αν τον ρωτήσεις. Μπορείς όμως να πάρεις άλλες πολυβιταμίνες, π.χ pregnacare που είναι για την εγκυμοσύνη και το θηλασμό. Τις έχω δοκιμάσει και γω, γιατί έιχε πέσει πολύ οργανισμός μου από την κούραση και την νηστεία και όλο αρρώσταινα. Τελικά εγώ κουράστηκα πολύ από το συπλήρωμα ασβεστίου, σιδήρου και άλλες πολυβιταμίνες και το timing του κάθε συμπληρώαματος και τώρα δεν πέρνω τίποτα. Ίσως κάνω βλακεία.

τις ξερω αυτες αλλα εχω δυσκαταποσια και δεν κανει να τις μασησεις....ολες οι αλλες βιταμινες, εχουν ασπαρταμη και δεν συμμαζευεται....οποτε με τον παθολογο μου σκεφτηκαμε τον βασιλικο πολτο αλλα ο ενας μου λεει οτι κανει κι ο αλλος οτι ειναι αλλεργιογονο....

ΑΓΛΑΙΑ, HELP! Μήπως γνωριζεις τιποτα σχετικα???

τις ξερω αυτες αλλα εχω δυσκαταποσια και δεν κανει να τις μασησεις....ολες οι αλλες βιταμινες, εχουν ασπαρταμη και δεν συμμαζευεται....οποτε με τον παθολογο μου σκεφτηκαμε τον βασιλικο πολτο αλλα ο ενας μου λεει οτι κανει κι ο αλλος οτι ειναι αλλεργιογονο....

ΑΓΛΑΙΑ, HELP! Μήπως γνωριζεις τιποτα σχετικα???

το πρωτο μου παιδι ηταν αλλεργικο οποτε το ειχα πολυ ψαξει.ο βασιλικος πολτος εχει να κανει με το μελι που θεωρειτε αλλεργιογονος τροφη. οποτε καλυτερα να το αποφυγεις

Αν δεν κάνω λάθος το μέλι είναι αλλεργιογόνο για τα παιδιά και φυσικά δεν πρέπει να τρώνε μέλι μέχρι ενός έτους γιατί μπορεί να πάθουν αλλαντίναση αλλά οι μητέρες που θηλάζουν δεν έχουν πρόβλημα.

Δείτε και εδώ: http://www.kellymom.com/nutrition/mom/mom-foods.html#honey

Babylove σ'ευχαριστω πολυ!δε με μπερδεψες καθολου,αντιθετως ηρεμησα λιγο.οποτε θα περιμενω.εγω δεν εισαγω τιποτα καινουριο στη διατροφη μου.το μωρο ομως αρχισε σημερα μηλο.υπαρχει περιπτωση να πειραξει το φρουτο?

odFi.jpgK9qbp3.png

Babylove σ'ευχαριστω πολυ!δε με μπερδεψες καθολου,αντιθετως ηρεμησα λιγο.οποτε θα περιμενω.εγω δεν εισαγω τιποτα καινουριο στη διατροφη μου.το μωρο ομως αρχισε σημερα μηλο.υπαρχει περιπτωση να πειραξει το φρουτο?

Θεωρητικά το μήλο είναι από τα πιο υποαλλεργικά φρούτα αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί και να το πειράξει αλλά περίμενε και θα δεις. Πρέπει να το δοκιμάσεις το μήλο. Ίσως όμως θα μπορούσες να περιμένεις μέχρι να ηρεμήσει και μετά να το ξεκινούσες. Τώρα που του το έδωσες περίμενε και θα δεις πως πάει.

δεν σου απαντησα στο προηγουμενο.το γαλα επειδη δεν το επινε της δωσαμε κρεμα 2 φορες.εφαγε λιγες κουταλιες και το βραδυ τα κακα της ηταν πρασινα.ετσι διαπιστωθηκε η αλλεργια.

μηλο μου ειπε να της δωσω 15 μερες μετα την δοκιμη.ετσι εκανα.

odFi.jpgK9qbp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...